Fara telefon. Fara televizor. Fara internet. Vreme de o saptamina…

… ma voi trasfigura de-atita qi, calm si bucurie intr-un peisaj asemanator…

Incepind cu miine…

PS: Ramin restanta pina atunci cu un fotoreportaj despre Bucovina ( a carui varianta talentata si plina de umor ati vazut-o pe site-ul lui Andi), dar dintr-o perspectiva gourmet, raw si healthy, la un loc. Cit priveste meniul pe trei zile pentru ingerasii mici si mari va fi urmatorul post, asa cum imi da ghes comitetul de mamici, dupa ce voi fi strins acolo, departe de lumea dezlantuita, mai multa inspiratie si energie…

85 comentarii la “Departe de lumea dezlantuita…”

  1. Luciana says:

    Vreme frumoasa, distractie placuta si baterii incarcate sa aduci.
    Te sarut cu drag,
    Luciana

  2. alina alrich says:

    vacanta placuta! sa stii ca te invidiez, eu de 4 zle am venit in romania si este tare greu cu mancarea. multi pupici

    • olivia says:

      Draga mea, n-ar trebui sa te plingi la Brasov de lipsa de papa! 🙂 Mai ai fructe de padure, niste fragi, niste soc, muguri de brad, nuci… se gaseste ceva de umplut ghiozdanul! Sa vezi cum e in Bucuresti…
      Pupici nestemati ca nestematele!
      O

      • alina alrich says:

        pai papa este cat de cat problema este mama ca tot incearca sa imi dea mancare cu carne, hahhahahahahhaha. la piata mai gasesc eu legume si fructe de romania dar imi este cam frica, nu se stie niciodata de unde vin sau daca mint oamenii. oricum am gasit un magazin numit paradisul verde si de acolo m-am aprovizionat. iti trimit niste pupici brasoveni,lol.

        • olivia says:

          Primiti! 🙂 Sedere placuta! Daca treci prin Bucuresti, peste o saptamina, da-mi de veste. Poate ne intersectam la un ceai si-o vorba lunga…
          Pupici de licurici!
          O

  3. Hilda says:

    relaxare placuta!!! si inspiratie cat mai multa pt postari delicioase!

  4. Simona says:

    Vacanta placuta, Olivia! Te asteptam cu drag si dor, sa ne incanti cu postarile tale minunate!

  5. Cristiana says:

    Draga Olivia,
    M-ai facut pofta dar de data asta nu de ceva de mancare ci de o gura de aer curat.
    Bucura-te de tot ce vezi, respiri, traiesti!
    Cu drag,
    C

  6. stela says:

    Vacanta frumoasa si relaxana iti doresc.

    Te pup.

  7. Anna says:

    Da. Am vazut-o si chiar ma gandeam eu … o reteta, doua de acolo nu gustam ?

    Sa va fie de lumina si multa iubire!

  8. nanni says:

    Sa va rupeti de tot ce inseamna agitatie…si sa va bucurati unii de altii…si toti de liniste si bucurii dese si zilnice :).

  9. ade says:

    Vacanta placuta Olivia!
    M-a ajutat mult blogul tau

  10. Madalina says:

    Draga Olivia, intr-o asemenea zona sunt sigura ca o sa petreceti
    clipe minunate.
    Vacanta placuta si sa va intoarceti cu bateriile incarcate!

    O saptamana minunata!

    Madalina

  11. raluca says:

    Relaxare placuta si distractie pe cinste,dar pana atunci spor la facut bagaje.

  12. violeta says:

    Olivia,
    ingerasii mici te asteapta cu mult drag!
    Te iubim pentru sufletelul tau generos!
    O imbratisare de la baietelul meu care asteapta sa vada ce
    bunatati a la Olivia va papa….

  13. veverita says:

    Concediu placut, Olivia!
    ITi citesc blogul de la aparitia lui, ma gandesc adeseori la tine, cand incercam sa mancam mai sanatos sau cand trebuie sa cumpar apa. 🙂

  14. cristina says:

    Se pare ca toti ati plecat in concediu de nu mai scrieti nimic
    pe blog

  15. Bibi says:

    Draga Olivia, am primit aceste informatii si m-am gandit la tine;
    Mânăstirea Nera este aşezată în mijlocul naturii pe malul râului Nera (Sasca Montană), în judeţul Caraş Severin.
    Maicile de aici, în număr de peste patruzeci, îmbină viaţa duhovnicească cu îndeletniciri ca apicultura, cultivarea plantelor medicinale şi prelucrarea lor.
    Anul trecut a fost finalizat laboratorul de producţie, fiecare produs având certificat de conformitate.
    Faţă de alte produse similare diferenţa este dată de concentraţia semnificativă de extract natural de plante din compoziţia produsului finit. De ex: unguentul de gălbenele are un procent de 50% extract gălbenele faţă de 2% extract conţinut de crema de gălbenele din comerţ.
    În urma comenzii dumneavoastră (vezi fisier ataşat) livrarea va fi facută în fiecare zi de vineri.
    Printre produsele ce pot fi achiziţionate menionăm: Gem, Miere, Oţet, Sirop, Bitter, Tinctură, Ulei, Ceai, Unguent, Săpun.
    Comenzile ce conţin produse de la Mănăstirea Nera se onorează în Bucureşti şi Sibiu, odată pe săptămână. Pentru a putea acoperi costurile de transport, comanda minima este de 25 ron.
    Pentru eventuale comenzi in ţară, comanda minimă este de 100 ron, taxele poştale fiind suportate de noi.
    Mai multe detalii la telefon 0768.109.507
    Doamne ajută!
    Să aveţi pace în inimă.
    PS: dacă produsele BIO de la Mânăstirea Nera vi se par folositoare vă rugăm să le recomandaţi şi prietenilor.
    Cu mult drag.

  16. FLORENTINA says:

    Draga Olivia,

    iti doresc concediu luminat cu multe bucurii, sanatate si fericire

    cu drag,
    Flori

  17. Laura P. says:

    Olivia, te asteptam cu mult, mult drag sa revii din vacanta si sa fi fost tonica si revitalizanta precum un pahar cu smoothie frunzos.

    Si pt ca, dupa cum ai observat si tu, aici in casa ta virtuala nu mai ai timp nici sa-ti tragi rasuflarea, toti fiind dornici de cat mai multe srieri de-ale tale, iti mai propun o tema de dezbatere si de larg interes in randurile mamicilor: vaccinurile celor mici, cat adevar se ascunde in spatele lor si cum ne manipuleaza industria farmaceutica si tagma medicilor (si nu numai )pt a servi propriilor interese meschine. Din pacate nu sunt multe mamici care au cunostinta despre aceste aspecte sau poate au auzit dar nu isi pot permite sa mearga contra curentului datorita presiunilor unei societati mult prea ignorante.

    Te imbratisez cu drag si te asteptam cuminti aici, in casuta ta…

  18. Bibi says:

    Ralu ti-am trimis materialul pe adresa mentionata ; verifica si in spam
    O zi buna.
    Bibi

  19. locke says:

    frumos:)
    sa te bucuri mult de aceasta saptamana!

  20. mihaela says:

    Te asteptam cuminti sa vii cu forte prawaspete!
    Concediu minunat!

  21. Silvia says:

    Buna BIBI,VREAU SI EU FISIERUL,mersy frumos,silvya_liviu@yahoo.com,p

  22. Luminita says:

    Vacanta placuta! Asteptam sa revii cu forte proaspete si inspiratie! O, si mai asteptam meniul pe 3 zile promis. E foarte important sa ne ajuti cu asta! Merci

  23. andreea says:

    am banuit eu ca asa se va intampla. acest site creeaza dependenta.
    abia astept sa revii!
    pana atunci, ne documentam. in paralel “studiul china” si “sa traim sanatos fara toxine”.

  24. Luminita A. says:

    Stii de cate ori am intrat pe site in asteptarea unei noi posturi? de vreo 10 ori…
    cum zicea cineva mai devreme, acest site creeaza dependenta…
    pe mine ma intereseaza in mod deosebit idei de meniu pt cei mici pt ca am 2 copii, 1.3 si 3.8 ani si ma straduiesc foarte mult sa maresc la 80% partea raw… insa nu cunosc personal nici o mamica in tema cu care sa mai fac schimb de ei… de aceea, orice noutate de la tine este foarte mult asteptata; revin-o Olivia cu forte noi, avem nevoie de tine!!!!!

    PS: azi ne delectam cu rulada cu mac si o socata…
    inventia asta cu rulada e geniala – am vazut-o si in meniu la Raw.z, in cartea Mihaelei Gheorghita si probabil au facut-o multi acasa pt ca se face atat de repede si e atat de buuuuna!

    • Nadina says:

      Si eu sunt o mamica nevoita sa treaca pe raw pentru ca eram mare
      consumatoare de lactate dar beblusa mea, acum in varsta de 4 luni
      si 3 saptamani a facut alergii la proteinele de origine animala
      pe care le mancam eu. Toata iarna, gravida fiind, radeam de o colega
      de birou, care gatea raw vegan.Acum iata-ma in aceeasi situatie :))
      Ma simt foarte bine cu laptele din migdale, branza din caju,
      guacamole, painici si deserturi raw.
      Problema e cu restul familiei, sotul si fiica cea mare, de 8 ani
      jumate care nu prea agreeaza ideea. Mai gusta, unele le plac, cele
      mai multe nu. Nu va fi usor, dar sper ca in timp sa agreeze si ei, sa vada ca se simt mai bine
      si sa devenim toti raw vegani.
      Cu bebelusa nu va fi greu, deja i-am pus in supica jumatate de
      lingurita de hrisca incoltita, deshidratata si macinata si i-a placut.
      Sanatate si pace tuturor.

      • Luminita A. says:

        Ai mei prefera bobitele de hrisca incoltita ca snack – pur si simplu le-au placut de cand le-au vazut. Mai au succes vlastarii de floarea soarelui. Printre preferintele tuturor: clatite din nuci braziliene si macadamia, tarte de ciocolata cu goji, tort de ciocolata, supa de rosii, rulada cu mac a Oliviei, pudding-uri din caju cu fructe. In general la noi toate snackurile si deserturile sunt raw. Mai greu e cu felurile principale, cu painicile – cele de hrisca sunt prea tari pentru copii si din 15 retete incercate nu a iesit nici o paine satisfacatoare – cele din nuci sunt prea consistente, cele cu ceapa au gust prea intens etc. O mare provocare, cred si la tine, este a frunzelor verzi – tu cum le strecori (in afara de ciorbite sau prin piureul de mazare).
        Astept cu interes sa vedem ideile Oliviei pentru meniu de 3 zile. Succes.

        • Nadina says:

          Noi suntem doar la inceput. Frunze verzi doar in salata.
          Inca nu avem ustensilele necesare si nici nu vrem sa
          investim acum pentru ca vom emigra si nu putem sa luam
          bucataria cu noi. Speram sa gasim acolo (in Australia) cele
          trebuincioase.Intre timp incercam cu deserturile, salate de
          cruditati, sosuri etc,

      • olivia says:

        Draga mea,
        Ma bucur sa aud ca-ti merge atit de bine!
        Ramii prin preajma, pentru trucuri de trucat ochiul vigilent al omnivorului mare si mic!
        Pupici de licurici
        P

    • olivia says:

      Draga mea,
      Sunt din nou pe baricade!!!
      Am promis o postare speciala pentru mamici de prichindei cu pofte de bucate raw. Si ma tin de cuvint! Curind!!!
      Ma bucur tare ca-ti place cozonacul cu mac. Reteta asta am inventat-o acum 2 ierni, dupa o vacanta in Germania, unde am fost toti tentati de o prajitura cu mac indigesta: plina de oua, zahar alb si lapte pasteurizat! O nenorocire!! Andi a mincat o portie maaare, cu gindul la cozonacul cu mac al bunicii lui, in ciuda tuturor motivelor pe care i le-am dat sa nu o faca. 🙁 In fata apetitului lui de nestavilit, am cedat si am halit si eu jumate! Ca sa ma simt, desigur, stimulata (la nivel papilo-gustativ si creativ) sa inventez o varianta sanatoasa… 😉 Ceea ce am si facut, de cum am ajuns acasa. 🙂
      La citeva luni, dupa aceea, am primit-o in vizita pe Mihaela Gheorghita (cu care ma imprietenisem de curind) si am servit-o cu rulada cu mac. I-a placut si mi-a cerut reteta sa o publice in cartea ei, ce statea sa apara (rebotezata de ea Rulada Olivia, si pentru ca pe sectiune, prajitura arata ca un O mare). Acum am aflat si eu de la diversi cunoscuti ca reteta e si in meniul Raw.z ( la fel si reteta mea de Crema de zahar ars – nascuta tot dintr-un impuls extern, dat de cei mici in fata unei reclame la budinca Paula, de la Dr.Oetker) ceea ce ma bucura. Inseamna ca are succes!
      Pupici nestemati!

      • Luminita A. says:

        Stiu ce inseamna sa faci un meniu raw pt copii – e foarte greu, mai ales pe 3 zile. Oricum, nu neaparat sa fie 100 la 100 raw, chiar si 50% este mai bine decat tot gatit. In unele zile am reusit si eu 70% raw, dar mai am nevoie de inspiratie si experienta. Aici ne poti ajuta tu, nu vreau sa te presez cu acel meiu, cand poti sa postezi ceva sa stii ca vom citi pe nerasuflate. Merci si felicitari pt conceptul blogului si pt cat de mult lucrezi la postari (stiu cum e, am facut branding si PR in showbiz si am bibilit totul pana la ultimul detaliu). Salutari.

        • Luminita A. says:

          scuze, am scris meiu in loc de meniu … e fetita langa mine nerabdatoare sa culegem rosii cherry din gradina, pe care sa le manance la fata locului, direct…

  25. Alexandra says:

    Draga Olivia, as vrea sa te intreb cum consumi cartofii si fasolea verde?
    Te pup,
    Alexandra!

  26. VirtualKid says:

    Pare a fi poarta spre Eden.

  27. Georgiana says:

    As vrea sa va intreb si eu de unde v-ati cumparat deshidrator?
    Am gasit pe beorganic.ro, dar mi se pare cam piperat. Am mai gasit
    pe http://www.ukjuicers.com/ la un pret mai bun dar sper sa fie
    ok, sa nu am vreo surpriza dupa ce platesc.
    Multumesc mult

    • Luminita A. says:

      Eu am luat de pe Be Organic cel cu 4 tavi, mai mic. E un aparat scump dar face banii. Am avut si unul din acela de la Quelle dar oricum nu puteai seta temperatura si era dificil de utilizat, plus ca le sarea clar peste 60 grade. Cert este ca aproape zilnic acest deshidrator functioneaza la noi.
      Este util si pt uscat ierburi, rosii pt iarna, poti sa usuci chiar si flori, poze etc.

      • tess says:

        Draga Lumi,

        te rog sa-mi spui cum se pastreaza fructele si legumele deshidratate in cursul anului. Intentionez sa-mi cumpar si eu unul, dar vreau sa fiu informata inainte. Ce marca ai? Excalibur sau celalalt? Ti-a venit repede comanda?
        Merci mult.
        Vezi, asta e avantajul unei gazde bune: chiar si in lipsa ei, musafirii se simt bine impreuna 🙂 . Oricum, o asteptam pe Olivia cu nerabdare!!!
        Tess

        • Luminita A. says:

          Am Excalibur si inainte am avut ceva de la Quelle pe care nu il recomand. Excaliburul meu e cel mic cu 4 tavi dar ne ajunge pt familia noastra de 4 persoane plus ca incape oriunde in bucatarie. Pentru pastrare deshidratate, depinde de cat de bine le deshidratezi – daca sunt bine uscate le poti tine luni de zile in camara, in crama, undeva unde nu sunt in bataia soarelui sau la caldura, inchise in borcane etans. De exemplu, rondelele de rosii uscate bine pot tine pana la sezonul urmator. Daca faci crackers sau altceva, cateva saptamani – luni, depinde de ce pui in ei, cat de uscati sunt. In general, cartile de retete raw vegane bune specifica si cat timp poti pastra preparatul respectiv. Oricum, experienta te va ajuta pe parcurs si cand faci ceva delicios, oricum nu rezista prea mult… dispare prin burtici… Sfatul meu este sa incepi cu lucruri simple de baza, pana te obisnuiesti cu deshidratatul. Chiar daca ai o reteta, fructele nu sunt intotdeauna la fel, unele sunt mai zemoase, altele au substanta uscata mai multe – trebuie sa te orientezi la fata locului. In timp, vei capata indemanare si vei inventa singura combinatii preferate. PS: retetele cu legume de la autori englezi s-ar putea sa nu fie pe gustul tau mai mediteranean. Succes.

  28. Izabela says:

    Draga Olivia,

    Ti- am descoperit site-ul acum cateva saptamani. De atunci mi-am cumparat diverse carti despre dieta Raw, unele incluzand si diete cu produse animale crude (carne, oua, lapte nepasteurizat)- actrita/ modelul Carol Alt a scris doua carti asupra dietei “crude” si asa am invatat mai mult despre aceasta. Pana atunci pentru mine notiunea de crud definea doar salatele de legume si fructele. A propos de carti, tocmai mi-am comandat pe internet cartea “studiul chinei” scrisa de dr. Campbell. Am inteles ca ai citit multe carti despre dieta “cruda”, indraznesc sa te intreb ce carti ai citit cu si care te-au influentat in mod deosebit? Multumesc mult.

    Cu respect,

    Izabela

    • Georgiana says:

      Izabela, unde ai comandat Studiul China? Eu nu l-am mai gasit :(.

      Multumesc

      • Nadina says:

        Il puteti descarca gratis de pe internet. cautati cu google.

      • Izabela says:

        Georgiana, eu mi l-am comandat pe Amazon.com, in engleza, este adevarat. Am vazut ca este publicat si in romaneste, nu mai tin minte editura. Dar am vazut ca cineva a spus ca se poate descarca de pe internet. Numai bine, Izabela

    • olivia says:

      Draga Izabela,
      Studiul China e un bun inceput, pentru ca iti explica, te lamureste, te convinge, iti reveleaza, te motiveaza si te seteaza sa faci ce trebuie. Eu am devenit vegana dupa primele 40 de pagini. Autori romani cu experienta in domeniul raw, am doar citiva in biblioteca (Elena Nita Ibriam, Rodia, MIhaela Gheorghita, Radu Ilie Minecuta – desi primele doua autoare nu sunt si vegane). Pe piata, insa, au aparut traduceri ale cartilor lui Gillian Mckeith, Max Gerson, Ernest Gunther, Robert Morse, Norman Walker, Paul Bragg. Mai sunt foarte multe informatii in carti netraduse, din pacate, inca, la noi, ca ale Victoriei Boitenko, Ann Wigmore, Ann Phyo, Matthew Kenney, Matt Amsden (ultimii practicieni si bucatari sefi raw gourmet). Din fiecare carte am invatat o groaza de lucruri! Nu m-as dispensa de niciuna!
      Pupici de licurici!
      O

      • Izabela says:

        Iti multumesc mult, Olivia, ca ti-ai rapit un pic din timp pentru a-mi raspunde. Te urmaresc cu drag la emisiunea Doamne de Poveste de pe Protv International. Numai bine, Izabela

      • Luminita A. says:

        Benefica a mai tradus la noi 2 carti de Steve Meyerowitz – despre germinare si despre combinarea cortecta a alimentelor si digestia Steve mai are o carte Kitchen Garden netradusa la noi, pentru vegani (majoritatea retetelor sunt raw) si are explicatii foarte bune si multe de invatat din retete.Victoria Boutenko are carti bune ca informatie insa nu va asteptati la retete gourmet, pentru asta puteti apela la ultima carte a lui Jeremy Safron sau Russell James the raw chef. Tot pentru informare (ce naiba sa mai mancam pe planeta asta poluata) este David Steinman – Diet for a poisened planet (ce fructe si legume au un continut mai mic de reziduuri de pesticide in ele etc). Cartile lui Ann Wigmore – foarte utile, dar nu va asteptati la retete gourmet, mai trebuie sa le imbunatatiti gustul pe ici pe colo. Pentru initiere privind superfoods – David Wolfe Superfood – foarte documentata. Multi dintre noi suntem intr-o faza de tranzitie si e necesar sa facem retete atractive ca gust si aspect. Iar pentru copii si mai mult trebuie sa ne straduim. Eu am deja 10 carti de raw si tot simt nevoia sa ma mai documentez – mai am in plan sa mai comand vreo 5 indispensabile – zona e vasta (si plina de contradictii – vezi combinarea corecta a alimentelor, sunt necesare sau nu suplimentele, absorbtia de nutrienti etc). Lectura placuta.

  29. raluca says:

    fetelor stiti cumva cum sa scap de petele inestetice de pe fata?oare un stil de viata raw ar ajuta?

    • olivia says:

      Draga mea,
      Dupa doua saptamini de raw, petele de pe fata mi-au disparut complet. Cind imi doresc rezultate super-rapide, ma folosesc de sucul de lamiie proaspat stors. Iar pentru rezultate super-super rapide, mai adaug un virf de piper de cayenne macinat. Ouau! Albeste, hidrateaza, exfoliaza! Ce sa-ti mai doresti?

  30. Alexandra says:

    sigur ca ar ajuta un stil de viata raw. chiar o vizitatoare a acestui
    blog spunea ca a scapat de o eczema urata de pe mana, care nu-i
    trecea cu nici o crema recomandata de dermatologi, dupa ce a tinut post.
    Eu am citit undeva ca sucul de patrunjel e foarte bun pt petele de
    pe fata. Sau poti incerca si cu uleiul de avocado, care vindeca chiar si
    psoriazisul.
    Te pup!

  31. raluca says:

    multumesc Alexandra,o sa incerc.

  32. raluca says:

    Cine este din Galati si vrea sa ne intalnim,noi fetele cu ganduri si chiar fapte raw

  33. raluca says:

    OLIVIA te asteptam ca pe painea raw!

  34. cristina says:

    Cred ca sa intors demult din concediu dar sta chitita pe undeva
    pentru ca stie ca daca da cel mai mic semn de viata va fi din
    nou asaltata de intrebari 🙂

  35. mihaela says:

    Ne e dor de tine, O! 🙂

    • olivia says:

      Am venit!! Ma apuc sa scriu 🙂
      Pupici de licurici!
      O

      • sxna says:

        Bine ai revenit !!!
        Ca tare mult (ne-)ai lipsit … :)Asteptam cu drag meniul pe trei
        zile pentru prichindei si parintii lor.
        O imbratisare maare de tot si pupici oradeni 🙂

  36. andreea says:

    heeei!

    bine ai revenit!
    mi-ai luminat noaptea
    mi se parea mie ca e mai multa lumina in curte 🙂

  37. tess says:

    Salut toti membrii acestei adunari! Si, desigur, pe cea mult-asteptata Olivia! Te-am verificat cu toatele zilnic, de mai multe ori pe zi, doar-doar mai gasim cate o frantura nepretuita scrisa de manutele tale!
    Si acum intrebare pt cine are timp de raspuns:
    Cum se consuma nautul incoltit? Sunt gata ai mei, dar… ma cam chinuie gustul, am incercat sa pacalesc o salata cu ei, tot greu. Poate imi scapa ceva? Sunt, inca, la inceput cu noul meu stil de viata si mai am nevoie de sfaturi.
    Multumesc pt informatii la toata lumea! Si va pup!
    Tess

    • olivia says:

      Draga Tess,
      Eu aplic reteta lui Nutzica, matusa lui Andi, care face un hummus de senzatie din parti egale de naut germinat si naut fiert la aburi ( o foarte usoara concesie termica, de dragul copiilor, care nu papa altfel naut germinat). Juri ca e facut dupa reteta clasica. Nu-ti dai seama de diferenta. In schimb, aportul nutritiv e considerabil mai mare.
      Pupici veseli de iunie, primesti?
      O

    • Linda says:

      Your story was really inmovfatire, thanks!

  38. raluca says:

    Olivia am fost oarecum dezamagita de vesta tragica Laura Popescu s-a dus Dumnezeu sa o odihneasca.Ma rasturnat pur si simplu .De 2sapt.am inceput sa comand iarba de grau si diversi vlastari de la ELDOR si ne-am apucat de baut suc verde de grau ,iar copii papa vlastari de fl.soarelui

  39. raluca says:

    Inca nu sunt f. multumita de meniul meu dar sper in curand sa fie cat mai raw.Acum nu mai pap carne de 5 luni,in schimb mai scap cate un galbenus, branzica ceva.In primul rand desigur vreau sa previn bolie astea grave,apoi de ce nu sa mai indrept cate ceva la mine tenul usor acneic ,caderea parului ,mastoza fibrochistica,pietre la rinichi ,sa am o gandire mai pozitiva

  40. raluca says:

    A si inca ceva draga Olivia voi veni in Bucuresti sambata si vreau sa-mi fac niste aprvizionari ca deh sunt din Galati.CE zici e ok casa raw.z ,piata matache ,si as vrea sa si pap undeva poate tot la casa raw. Te pupacim si multumim ptr. ca esti alaturi de noi.

    • Luminita A. says:

      Poti manca la Raw.z – cica de pe 20 iunie au schimbat bucatarii si meniul si la Fibrio, unde au si meniu raw (sau cel putin unele preparate) – vezi site/blog Cornelia Marin.

  41. Anita says:

    De abia astept sa postezi sa ne spui cum a fost vacanta raw avuta….presupun ca una similara cu basmele.
    Va pup pe toate

  42. Alexandra says:

    Olivia, de ce ai luat o pauza asa de lunga?te asteptam cu nerabdare
    , in special cu meniuri pe mai multe zile!
    Pupici plini de dor!

Raspunde

ultimele posturi