1. Industria globala a produselor de protecție solara se bucura de un avînt glorios, depășind $15 miliarde/an și fiind în continuă creștere.

2. In jur de 250.000 de cancere de piele (melanoame) si aproape 3 milioane de cancere de piele non-melanice se depisteaza, la nivel planetar, anual, fenomen alarmant, aflat constant pe o curbă ascendenta.

3. Incidența și costurile de tratament numai ale cancerelor nonmelanice au ajuns la un nivel fara precedent, fiind considerate cele mai scumpe dintre toate tratamentele aplicate afectiunilor canceroase, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Academy of Dermatology. Cinci milioane de cazuri costau $8.1 miliarde in 2011.

4. “Oamenii petrec mai putin timp in aer liber, iar cind ies sub cerul liber ei se ecraneaza cu creme de protectie solara, ceea ce, practic, nulifica abilitatea organismului de a produce vitamina D,” – sint constatările academice de la care porneste un studiu stiintific, al carui link il gasesti mai jos.

5. “Cresterea si mentinerea unor nivele sanatoase de vitamina D in organism se pot obtine usor, petrecind 5–30 minute in miezul zilei, de doua ori pe saptamina. (…) e important sa eviti cremele de protectie solara in timpul acestor bai de soare deoarece factorii de protectie de 15 sau mai mari duc la descresterea productiei de vitamina D3 cu 99 de procente”, arata acelasi studiu.

6. Vitamina D are rol de protecție impotriva majoritatii tipurilor de cancer, spune The Guardian, intr-un articol din martie 2018, citind ultimele studii stiintifice pe subiect.
(https://www.google.com/…/vitamin-d-may-offer-protection-aga…)

In lumina noilor dovezi, v-ați putea întreba, în mod legitim: ar putea oare blocarea sintetizarii vitaminei D de catre cremele cu protectie solara si îmbîcsirea pielii cu unguente pline de chimicale toxice sa fie principala cauza a cancerului de piele?

Nu va grăbiți. Nu trageți concluzii nepopulare. Nu exista nici o legatura de cauzalitate între punctele 1 si 2 (recunoscută oficial) si nici un scop economic baban în punctul 3 (public admis). Punctele 4, 5 si 6 sint maculatura electronica si nu au nici o legatura cu subiectul.

PS: Mi-a scris o doamna ministru secretar de stat din Ministerul (Ne)sanatatii sa retractez afirmatiile iresponsabile pe tema cremelor de protectie solara (pe scurt, ca ma lipsesc de ele, de ani de zile, si ce bine mi-e!), mustrindu-ma ca public informatii neverificate stiintific (hahaha, la asta am ris mult!). Asa ca am scris din nou pe subiect, dupa ce am luat iar pagina cu pagina (si va rog sa faceti la fel!) statistici oficiale, studii stiintifice de pe site-uri medicale oficiale si mai ales site-ul OMS – laudat fie numele lui! M-am ferit sa fac aprecieri personale sau legaturi logice, pentru ca mi s-a explicat raspicat in dese rinduri ca n-ai cum sa ai tupeu’ asta monumental, daca n-ai terminat un UMF. (Ce drept la opinie? Ce free-speech? Ce gindire libera? Constituția trebuie rescrisa.) M-am abtinut si sa spun ca nici sa ma plateasca n-as folosi creme cancerigene de soare si ca n-au decit sa le pape ei, la minister, pe piinica. E bine asa, tanti ministru secretar de stat degeaba?

https://www.sciencedaily.com/releas…/2017/…/170501102258.htm

6 comentarii la “Ordin pe UM F: “La larme!””

 1. Oana says:

  Buna, Olivia!
  Poti sa impartasesti cu ce te protejezi de soare?
  Multumesc

 2. Anita says:

  Bine ai revenit Olivia!

  Sa nu pleci de pe blog, in felul asta mesajul tau se face auzit si citit de cat mai multi oameni. Te asteptam mai des si cu acelasi entuziasm.

  Imbratisari insorite!

 3. Silvana says:

  Bună! Eu am folosit uleiul bio vegan de cocos. 😀 Crezi ca e o alegere buna? Despre creme știam ca sunt cancerigene, iar uleiul de cocos este benefic pentru corp. As dori totuși sa știu părerea ta.
  Mulțumesc frumos.

 4. Max says:

  Indoctrinarea maselor cu privire la cremele de protectie nu este altceva decat una dintre multele “arme nevazute” folosite de globalisti pt. reducerea populatiei.

  Daca oamenii ar pune mana pe o Biblie sa afle Adevarul lui Dumnezeu cu privire la principiile de functionare care stau la baza ultimului mare imperiu (imperiul Roman refacut), nu ar mai fi atata confuzie si teama.

  Omul pentru a-si repara templul nu are nevoie decat de paine din cereale integrale pt a-si hrani microbiomul (documentati-va cu privire la medicina isihasta), o sursa de apa curata si rugaciune la Adevaratul Dumnezeu (cel din Biblia Crestina). Mai e si expunerea membrelor la campul magnetic al pamantului (mersul descult pe pamant) care ar ajuta enorm insa putini mai cunosc lucrurile astea si tare e pacat. Dumnezeu sa te binecuvanteze Olivia pentru bunele intentii.

  E trist cand vezi in jurul tau copii cu templul distrus din cauza ca se supun sistemului bestie dar ce e mai trist e ca sunt atat de speriati si indoctrinati incat nu sunt dispusi deloc sa accepte Adevavrul simplu si frumos pe care ni l-a lasat Dumnezeu. Macar daca ar cugeta nitel la vremurile si felul de a convietui al parintilor si bunicilor nostrii.

  Dumnezeu sa te binecuvanteze Olivia pentru curajul de care dai dovada si pentru intentiile bune.

 5. Andra says:

  Buna Olivia,

  Sunt însărcinată in 2 luni iar medicul la care merg îmi recomanda foarte multe pastile, pe care nu as vrea sa le iau din cauza substanțelor pe care le conțin și a reacțiilor adverse. Mi-a prescris inclusiv aspirina despre care am citit ca este interzisă in sarcina putând provoca grave probleme bebelușului. M-ai putea îndruma spre un medic cu o abordare mai naturală? Sunt convinsă ca multe din micile probleme pe care le am ar putea fi reglate din alimentație. Spre exemplu am o lipsa de vitamina D care ar putea fi corectata prin expunerea la soare..
  Îți mulțumesc, toate cele bune!

 6. ANA V says:

  DRAGA MEA! BRAVO!!! MAICA DOMNULUI SA TE TINA SI DUMNEZEU SA TI DEA PUTERE! TOT NEAMUL ROMANESC ITI ESTE RECUNOCATOR..!COPIII NEAMULUI ROMANESC! FII TARE!

Raspunde

ultimele posturi