Imaginați-vă ca lucrați în Guvernul României. Insituția care v-a angajat, plătindu-vă din banii publici,  a achiziționat, pe sume colosale, produse farmaceutice de tip terapie genică, denumite impropriu “vaccinuri”, aflate în faza de experimentare. Sarcina dumneavoastră, alături de echipa cu care munciți, este să convingeți populația întregii țări să se inoculeze cu un ser, despre a cărui eficacitate și despre ale cărui efecte secundare nu știe nimeni, nimic, deocamdată. Efecte secundare, mai trebuie spus, pentru care nu raspunde nimeni, cu nimic, niciodată, nici penal, nici financiar, nici profesional, cîtă vreme fiecare adult dintre cei inoculați semnează că își asumă riscurile neștiute și nebănuite, nu puține și nu ușoare! (La minori, e altă poveste, mult mai ticăloasă și mai penală, despre care vom vorbi pe îndelete, altă dată!).

Imaginați-vă, acum, că trebuie să convingeți masele largi că vaccinurile, achiziționate de la bugetul public, sînt sigure și eficiente! Ba, culmea marketingului deșănțat, că sînt și gratis, deși nimic plătit din banii contribuabililor nu e gratis, ci mult, mult mai scump…

Misiunea dumneavoastră, desigur, nu e simplă deloc! Nu e nici nobilă și nici tocami legală! E o misiune murdară, infracțională, înjositoare pentru orice om cu un dram de onoare. Dar, pentru un psihopat dornic să sugă din țîța veșnic plină a fondurilor de stat, este o provocare pe cinste, deoarece:

 1. Oricine nu e de-a deptul idiot (în sensul medical al cuvîntului, care se referă la persoana cu cel mai scăzut nivel de inteligenţă, avînd IQ situat între 0-25) știe că, dacă un produs se declară de către însuși producătorul lui experimental, el nu e sigur! Însemnă că perioada de testare a produsului se află în desfașurare și că abia la capatul ei (aproape trei ani, de aici înainte!) se vor putea trage concluzii pertinente privind nepericulozitatea sa. Cînd în spațiul public apar informații cu caracter oficial (via Institutul Național pentru Sanatate Publică și Ministerul Sănătății, pe plan local, dar și VAERS, la nivel european) și lumea află că vaccinul ucide (500 de români morți și peste 12.000 de europeni decedați, după vaccinare, numai pînă la sfîrșitul lui mai 2021 ), sloganul privind “siguranța” produsului mai stîrnește doar furie justă și, nu e sigur!, zîmbete amare. În nici un caz, încredere oarbă într-un produs experimental, dovedit deja, încă de la debutul testărilor, a fi letal, și care, în condiții non-pandemice, ar trebui să treaca testele privind efectele secundare pe termen lung, de-a lungul a zece ani de zile, cel puțin…
 2. Oricine nu e cu totul imbecil (persoană cu nivel de inteligență ceva mai ridicat decît al idiotului, cu un IQ situat între 26-50) deduce că, atunci cînd oficialitățile române raportează public aproape 30.000 de cetățeni îmbolnăviți cu Covid-19, imediat după vaccinare (date culese pînă la jumătatea lui mai 2021), iar EudraVigilance, circa 1.200.000 de reacții adverse cauzate de vaccin, serul nu poate fi numit eficient! Și cînd vorbim despre această pretenție mincinoasă, ne raportăm la sensul vehiculat în accepțiunea generală, cuprins și în DEX, si care definește “eficiența” ca fiind “faptul de a produce efectele scontate, folositoare”. Întrebarea firească, prin urmare, care se va contura de îndată în mintea oamenilor va fi: cît de folositor e să faci exact boala împotriva căreia te-ai vaccinat, bașca alte afecțiuni, care îți pot pune în pericol și viața? Răspunsul la care vor ajunge singuri, fără ajutor, va fi: foarte, foarte folositor pentru Big Pharma și foarte, foarte folositor pentru toți cei care incasează comisioane din achizițiile publice de vaccinuri…
 3. Oricine nu e absolut debil (persoană cu nivel de inteligență ceva mai ridicat decît al imbecilului, avînd un IQ de la 51 la 70 ) înțelege că banii statului nu sînt niciodată ai statului, ci ai noștri, ai tuturor, iar că atunci cînd statul face achiziții publice, în numele cetățenilor, nu le face din bani privați, ci din bani publici, proveniți din taxele și dările fiecărui contribuabil român în parte, și că, în orice democrație, aceste tranzacții trebuie să fie transparente, juste, oneste, utile societății. Atunci cînd ele se fac pe sub masă, în spatele ușilor închise, fără licitații, eludînd Legea achizițiilor publice, pentru a se cumpăra niște seruri experimentale, nesigure și ineficiente, care omoară și îmbolnăvesc oameni, oricine are un IQ mai mare de 70 înțelege că guvernanților li se rupe de oameni, de sănătate publică, de democrație și de stat de drept. Evectiv, îi doare în cot!

Acum , imaginați-vă că media IQ pe Romania ar fi puțin peste de 100, sub media europeană (realitate pusă pe seama fenomenului de brain-draining –  migrarea masivă a creierelor în occident, după ’89). Cum ați putea, prin urmare, să convingeți un popor de oameni normali la cap, totuși (nici idioți, nici imbecili, nici debili!) să se inoculeze cu un ser experimental, ineficient, nesigur, după ce frica de început în fața unui agent infecțios necunoscut a trecut demult, iar lumea a aflat, între timp, că rata de vindecare de Covid-19 este imensă? Mai exact, de 99,9997 pentru segmentul de vîrstă 0-19 ani, de 99,9998%  pentru cei cu vîrste cuprinse între 20-49 de ani și de 99,95% pentru persoanele de peste 70 de ani (potrivit CDC)! Cum? Greu, foarte greu.

Faceți un efort și concepeți mental un demers național la nivel oficial, știind că aveți la îndemînă cîteva instrumente de manipulare a opiniei publice, care au funcționat mereu în campaniile electorale sau diverse alte ocazii ce și-au propus conformarea socială.  Dar luați totuși în considerare că aveți de-a face acum cu un joc pe viață și pe moarte, o ruletă rusească, prin  care cereți participanților să riște totul pentru chestiuni triviale. Cum procedați?

În joben, se află “oferte de nerefuzat”, Prima dintre proceduri se laudă că e simplă și nu riscă să vă facă atît de nepopulari, să trezească ura colectivă, ca altele. Pur și simplu, vă umpleți plămînii cu aer si, pe o singură respiratie, strigați, ca la talcioc, pe toate canalele media, cumpărate deja de guvern cu banii publici, deci ai noștri (regret să mă repet, mi se întîmplă atunci cînd vreau să mă fac bine înțeleasă):

“Lume! Lume! Inoculați-vă cu serul experimental, ca să nu ratați o carte nevandabilă de la Diverta! Vaccinați-vă cu un ser, care l-a ucis deja pe vecinul de la parter, pentru doi mici de Obor! Nu fiți fraieri, nu doare și primiți din bunăvoința statului un kil’ de făină albă și o litră de ulei rafinat de floarea soarelui! Nu ratați super – tombola cu premii în bani sau obiecte, pentru care trebuie să se vaccineze și să riște efecte secundare grave și foarte grave toți cei care participă, în vreme ce doar unul se poate consola cu marele premiu, la o adică, dacă mai apucă! Asta e! Cine nu riscă, nu cîștigă!”

Vești proaste: oricum ați formula ideea și ați îmbrăca-o în cuvine meșteșugite, metoda asta n-a funcționat! S-au consumat, ce-i drept, sume considerabile de bani pe echipele și mijloacele mobile de vaccinare bine plasate în corturile, piețele și sălile de sport, în care bătea vîntul, și s-au alocat sume indecente aparatului de propagandă media, care înghite oricît, oricînd, totul cu efecte rizibile. Să vedem altceva!

Gîndiți-vă acum să luați în considerare metoda “vaccinarii cu pumnul în gură” ori “vaccinarii cu pistolul la tîmplă” (oricare dintre termeni vă e mai drag!), care se traduce concret prin “excluderea de la locul de muncă” slash “interdicția de a mai circula în străinătate” slash ” “ciuciu meciuri și concerte” slash “înlăturare socială”, pentru toți cei ce refuză să se vaccineze.  Adică toate acele metode de manipulare imunde, încadrabile penal, care vă fac detestabil în ochii opiniei publice și care îl fac pe om și mai sceptic cu privire la un ser dubios, care îi pune viața și sănătatea în pericol.  Vești și mai proaste: în România n-a funcționat. Altceva!

Ați putea, atunci, lua în serios vorbele doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, care anunța acum cîteva zile că iată!, gata!, ce fericire! s-a aflat soluția supremă a manipulării maselor în studii științifice și în manuale vechi cu tehnici de influențare a opiniei publice. “E incă preliminar, de aceea nu vreau să intru în foarte multe detalii. Sîntem in faza de proiect de a organiza niste echipe care să îi ajute pe medicii de familie (bugetari – s.n.) să comunice eficient cu pacienții. Exista niste tehnici eficiente de comunicare prin care putem eficient să modificam comportamentele celor cu care vorbim. Tehnici care sînt dovedite științific ca fiind eficiente. Aceasta avem în plan. Cautam sursele de finanțare (în bugetul public, aka banii noștri – s.n.), ca să putem aplica la nivel cît mai larg aceste trainiguri”.

Doamna Mihăilă se referă, desigur, la tehnica clasică care mizează pe comportamentul stereotip, mecanic, ce prevalează în majoritatea acțiunilor umane, și care spune că în ritmul vieții moderne, copleșiți de informații contradictorii și alți factori disturbatori, dar, mai ales, din lipsă acută de timp, omul nu mai are încotro și o va lua pe scurtătură.  Va decide, prin urmare, să abdice de la orice efort de raționare și își va preda decizia finală în mîinile “specialiștilor, oamenilor de încredere”. Ale medicului de familie, deci. Doar că același individ, vreme de un an jumate a fugit de propriii săi pacienți, de frica unei gripe, așa cum fugea Ludovic Cruchot (interpretat de Louis de Funes) de cutia milei, în seria franțuzească “Jandarmul”. Peste dealuri, peste văi…

Deocamdata un medic de familie, din zona nordică a țării, a pus pînă azi preț pe găselnița cu parfum penal a domniei sale și și-a afișat pe ușa cabinetului următorul anunț: “De la 1 IULIE, d.na doctor v-a (sic!) consulta doar persoanele vaccinate…”. Inutil să mai spun că lumea a sărit ca arsa, cazul a ajuns în presă și în emisiunile din prime-time ale unor televiziuni cormerciale, ultragiind și mai mult opinia publică. Deci, nu, nu funcționează nici metoda asta!

Și cu asta, am cam epuizat toate metodele cît de cît serioase, pentru a declanșa comportamentul automat de conformare socială (ultima metodă, una ieftină, de vreme rea, vîndută ca știre, pe canalele TV americane, cu titlul “Vine taifunul, vaccinați-vă!”, nu trebuie pomenită aici, pentru că nici o persoană mînată de bune intenții nu își poate încheia  exercițiul de imaginație, cît timp ce se zguduie incontrolabil de rîs)…  Dacă, acum, la final, ați tras concluzia ca “misiunea e imposibilă” nu-mi rămîne decît să vă dau dreptate și să remarc, pe un ton vesel, că nici psihologia manipularii nu mai e ce a fost…

 

18 comentarii la “Un mic test de imaginație”

 1. Au schimbat… “foaia”:

  CDC Withdraws PCR Testing Protocol BUT NOT Until December 31st, 2021

  De ce? Pentru ca:

  Soros And Gates Are Buying UK C0VID Testing Company

  https://washingtonwatch.org/why-are-soros-and-gates-buying-uk-covid-testing-company/

  Si care ar fi motivul? Pai acela de a implementa noile teste, care sunt de fapt NOUA METODA DE VAXX!!

 2. Anita says:

  Superb! 🙂

 3. Anamaria says:

  Superb! Ca o poveste… multumim 🤗

 4. Mada says:

  Minunat!

 5. Oana says:

  Genial !

 6. Asta este ce am comentat pe Mercola.com anul trecut: “The real danger is that the frequency range of 5G technology is also used in the energy-informational warfare (or psychotronic warfare), which means that a certain emotional state or a certain type of behavior can be induced using brain frequencies. Hence, a large mass of people will find that ‘they want’ to be vaccinated for ‘no reason’, ‘magically’ overnight.” (26 May 2020)…

  Se intampla acum: WORDS IN YOUR HEAD – HOW THEY ARE TELLING YOU TO ‘GET THE VACCINE’ –
  https://www.bitchute.com/video/gVKJAVwqsSYk/

 7. Puiu Sima says:

  Bună dimineața; scriu și aici în nădejdea că reușesc cumva să vă găsesc doamnă. pe vremuri dacă-mi e permis să mă exprim astfel, făceați niște emisiuni de mare excepție pe care le savuram! doamne de poveste. există undeva emisiunile acelea? scuze că nu am comentat pe subiect.

 8. Alexandru Constantin says:

  Oare cât % din romani s-au vaccinat?
  După sărbători cred ca încep din nou represaliile.

 9. Danciu says:

  Bună seara, nu am fost niciodată impotriva vaccinurilor dar acum când văd cu câtă înverșunare vor să ne constrânga, nu mai vreau sa-mi vaccinez copii cu ultimele vaccinuri din grila de vaccinare a acestora. O seară frumoasă!

 10. Petru says:

  Parlamentarii si Arafat chiar cred ca toti suntem prosti ! Certificatul verde inseamna SCALVIE ! Ne vor vaccina ca pe animale cand au ei chef ! Odata cu Certificatul verde se deschide sezonul la vaccinuri pe banda rulanta ! Am ajuns sa ne luptam pentru dreptuirle noastre si pentru libertate ! S-a dus naibi lumea normala !

 11. Roxana says:

  Draga Olivia,

  Ma bucur nespus ca ai scris din nou pe blog
  Nici nu am citit inca, pt ca sunt in masina, dar doar gandul ca scrii ma umple de bucurie!

  Nici nu stii cum mi ai umplut zilele acum zece ani cand scrisi frecvent…! Cate am invatst de la tine si cat m a ajutat! Ai tinut pt mine steagul sus, ani de zile!

  Dumnezeu sa ti dea sanatate, fata frumoasa!

 12. Forseanu Alexandru says:

  Buna ziua, scrieti mai des pe acest blog si invitati prin platforme sa va viziteze blog-ul. Scrieti pe facebook sau pe ce alte retele sociale aveti cont ca ati scris un nou articol pe blogul personal , le dati link-ul si este mai bine asa. Toata lumea s-a obisnuit ca feisbuc(scris intentionat asa) este internetul in intregime. Tin sa va amintesc ca am intrat pe internet din 2000 cand multa lume nici nu avea calculator si existau site-uri multe , interesante si pline de informatii , nu ca acuma, doar 3 retele sociale si acelea cenzurate si polarizate dupa cautarile oamenilor sau a modei actuale decise la nivel superior de niste entitati invizibile. Din cauza ca lumea s-a obisnuit sa apese o pictograma cu F sau T sa intre direct le este lene sa tasteze 10 litere in browser. Ne zicea cineva odata , cand o sa apara telefoanele cu pictograme sa te tii involutie.

 13. 4 says:

  Bună ziua.
  În articolul cu “baba” de pe un site de ştiri ați formulat printre altele urmatoarea frază “…școlarii și muncitorii, care nu dîrdîie de frica sistemului și a unei BIETE GRIPE sezoniere.”
  Asa încât, vă recomand să punctati şi să construiți pe această idee împreună cu colaboratorii dvs, ( adica domniile voastre care aveți influență cât de cât ),
  iar astfel poporul devine de partea poporului ( adică majoritatea incep să ia atitudine pentru ei şi nu impotriva lor), urmând apoi ca armata, poliția, jandarmeria,funcționarii din instituții,paznicii de la magazine, etc să treacă de partea populației.
  După cum vedeți, oamenii işi sapă singuri groapa şi prin atitudinea lor işi atrag consecințele. Vă mulțumesc.
  O zi bună.

 14. 4 says:

  Ps.
  Prin termenul de “gripă”, a se înțelege că este o afecțiune a aparatului respirator, ( generată de schimbarile bruşte de temperatură, primăvară toamnă ) care în realitate nu este nicidecum o viroză asa cum o spune definiția convențională, pentru că nu există viruşi sau virusuri.
  Îmi poate explica cineva ce este aceea o formă de viață acelulară aflată la intersecția între neviu şi viu ( deci neviu, şi totuși încadrat în spectrul biologiei { neviu în studiul despre viață }, conform definiției, şi fiind acelulară adică fără nucleu, dispunând de material genetic, adică acid nucleic, că o fi dezoxi sau ribo, ce mai contează.
  Mulțumesc.

  • 5 says:

   Conform definitiei vichipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Virus , aveti dreptate!
   „Virusurile reprezintă cea mai simplă formă de viață acelulară”– prin asta inteleg ca nu este nici macar o celula, adica ceea ce Nu poate face parte din mircobiologie!
   Pentru ca avem definitia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Microbiologie
   „Microbiologia reprezintă o ramură a biologiei , care se ocupă cu studiul microorganismelor UNICELULARE, invizibile cu ochiul liber (ciuperci microscopice, alge, bacterii, virusuri, protozoare) și influența acestora asupra oamenilor și a altor organisme.” Asa incat daca virusul este acelular, NU face parte din microbiologie!

   Atata timp cat virusul e neviu, adica nu se poate reproduce decat daca o celula ajunge la virus, pentru ca virusul nu poate ajunge la celula (decat prin conjuncturi spectaculoase, insemna conform definitiilor de mai sus ca nu face parte din microbiologie, implicit biologie! Sau, ca aceste defintii se contrazic.

   Un mic exercitiu de imaginatie: Hai sa zicem ca ar exista, atunci el are memorie si are nevoie de o celula pt a se multiplica. Sa zicem ca ii convine celula umana. Asta inseamna ca se foloseste de ea, pentru a-si perpetua existenta. Daca se multiplica si omoara gazda care ii ofera existenta, implicit se autodistruge! Daca se autodistruge inseamna ca la un moment dat ar trebui sa dispara si ca informatia ce o are (cica arn) e una cretinoida! Pentru ca ni se spune ca transmiterea se poate face doar de la o gazda vie, implicit el neputand exista intr-o gazda moarta(sau cel putin trece in neexistenta odata cu gazada)!

 15. 4 says:

  Ps1.
  Conform definitiei vichipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Virus , aveti dreptate!
  „Virusurile reprezintă cea mai simplă formă de viață acelulară”– prin asta inteleg ca nu este nici macar o celula, adica ceea ce Nu poate face parte din mircobiologie!
  Pentru ca avem definitia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Microbiologie
  „Microbiologia reprezintă o ramură a biologiei , care se ocupă cu studiul microorganismelor UNICELULARE, invizibile cu ochiul liber (ciuperci microscopice, alge, bacterii, virusuri, protozoare) și influența acestora asupra oamenilor și a altor organisme.” Asa incat daca virusul este acelular, NU face parte din microbiologie!

  Atata timp cat virusul e neviu, adica nu se poate reproduce decat daca o celula ajunge la virus, pentru ca virusul nu poate ajunge la celula (decat prin conjuncturi spectaculoase, insemna conform definitiilor de mai sus ca nu face parte din microbiologie, implicit biologie! Sau, ca aceste defintii se contrazic.

  Un mic exercitiu de imaginatie: Hai sa zicem ca ar exista, atunci el are memorie si are nevoie de o celula pt a se multiplica. Sa zicem ca ii convine celula umana. Asta inseamna ca se foloseste de ea, pentru a-si perpetua existenta. Daca se multiplica si omoara gazda care ii ofera existenta, implicit se autodistruge! Daca se autodistruge inseamna ca la un moment dat ar trebui sa dispara si ca informatia ce o are (cica arn) e una cretinoida! Pentru ca ni se spune ca transmiterea se poate face doar de la o gazda vie, implicit el neputand exista intr-o gazda moarta(sau cel putin trece in neexistenta odata cu gazada)!

 16. nacele says:

  e interesant exercitiul, insa nu toate lucrurile sunt ideale, multe se afla in zona gri.

Raspunde

ultimele posturi