breast-awarness

Iată o informație despre care nu se suflă un cuvînt în “Luna Internațională a Luptei împotriva Cancerului de Sîn”, care stă să înceapă la întîi ocotmbrie. Și nu se suflă nici la noi, nici aiurea, în lume:
1,3 m-i-l-i-o-a-n-e de femei din America au fost fals diagnosticate și tratate cu metode chimice agresive și letale împotriva unui cancer de sîn pe care nu îl aveau! De către medici incompetenți sau diabolici, chiar!, așa cum a fost cazul oncologului Farid Fata (LINK AICI), condamnat la 45 de ani de închisoare pentru că a fraierit peste 500 de persoane că ar avea cancer, tratîndu-le cu citostatice toxice în valoare de 35 de milioane de doalari (just peanuts for Big Pharma).
Te rog, înainte de orice sprinceană ridicată, zîmbet ironic sau altceva, află că sursa informației nu e vreun blog obscur ori vreo fițuică de scandal sau vreun exaltat în febră mistică, ce-și revarsă obsesiile în spațiul public. Nu. Sursa este New England Journal of Medicine, una dintre cele mai prestigioase publicații de medicină din lume și, de altfel, cea mai veche (1812), cu apariție săptămînală, ce cuprinde nenumărate studii științifice peer-reviewed, publicate de cercetători științifici dintre cei mai stimabili.
screen-shot-2016-09-14-at-09-58-33

Uite că, la capătul a peste treizeci de ani de folosire a mamografiei ca principală strategie de luptă împotriva cancerului de sîn, New England Journal of Medicine a ieșit în față și cu toată onestitatea a arătat public, cu dovezi statistice, că metoda asta a fabricat 1,3 milioane de cancere de sîn,  acolo unde nu exista, de fapt, nici unul. Și asta doar în America! (Nu știm și, probabil, nu vom ști cum stă treaba în România, pentru că nimeni nu-și bate capul să facă analize pe subiectul ăsta. Prioritățile sînt altele, la noi!). Cu alte cuvinte, mamografiile sînt un tric murdar, o mașinărie de făcut bani, pe seama naivității și fricii de cancer a femeilor.

Să fi fost vorba de două-trei erori, articolul n-ar mai fi apărut, probabil, niciodată. Sau ar fi purtat, desigur, cu totul alt titlu. Dar erorile sînt în număr de unu-virgulă-trei-milioane! Și tot atîtea femei de peste 30 de ani, amăgite, chinuite inutil, otrăvite. Ca idee, doar în 2008, la nivelul SUA, 70.000 de femei au fost diagnosticate cu cacer de sîn în mod fals. Ca idee, cu 70.000 de suflete umpli mai mult de patru stadioane de fotbal, în Floreasca. Ca idee, înmulțește 70.000 cu 10.000 de dolari (cît e tratamentul cu citostatice, pe lună, în România de azi) ori 12 luni, ca să faci un calcul onest al banilor aruncați pe fereastră pe un singur an. Că suferința inutilă nu o poate calcula nimeni. Nici ca idee.

Intitulat “Efectul a trei decade de investigații mamografice asupra incidenței cacerului de sîn” (LINK AICI), studiul cercetătorilor științifici mai arată că, pe segmentul femeilor mai tinere de 40 de ani, cancerul de sîn a fost în exces și fals diagnosticat:

“Au fost detectate tumori, prin metoda screeningului mamografic, care n-ar fi dus  la simptome clinice niciodată”. (New England Journal of Medicine)

Încă o informație și închei!

Forma principală a cancerului de sîn depistată e carcinomul ductal in situ, cunoscut ca “stadiul zero” sau drept “cancer de sîn noninvaziv”. Spre deosebire de cancerul invaziv, carcinomul ductal nu se mișcă, nu se extinde, nu are simptome și, dacă e lăsat în pace, nu progresează. Și poate chiar să se resoarbă singur, în timp. Dar asta numai și numai dacă nu e depistat precoce, nu e diagnosticat drept cancer și nu e tratat, apoi, cu metode chimice agresive (faimoase pentru faptul, recunoscut oficial, că provoacă alte și alte cancere – despre asta și revista medicală Nature, ce se ocupă cu tipărirea studiilor științifice peer-revewed, a publicat AICI un studiu dezvăluind efectelor dezastruoase ale chimioterapiei).

Cum de mă încumet să spun asta: o altă publicație medicală prestigioasă, Lancet Oncology, a reprodus pe temă (LINK AICI) mai multe studii anul trecut, după ce s-a descoperit că și formele agresive de cancer par sa între în remisie totală, în timp. Cu condiția să fie lăsate în pace.

“Credem că multe cancere de sîn agresive detectate în urma mamografiilor repetate încetează să mai fie vizibile prin screening după șase ani, ceea ce sugerează că mersul natural al tumorilor canceroase la sîn tinde spre regres spontan”.

screen-shot-2016-09-14-at-10-15-50

Între timp, mastectomiile –  măsura de așa-zisă prevenție a cancerului de sîn –  sînt impuse ca proceduri standard pentru sănătatea mamară, din 2004 încoace, ajungînd un trend în rîndul femeilor perfect sănătoase, mai ales după ce Angelina Jolie a recurs la o dublă mamectomie în 2013, cu toate că nu suferea de nici o boală malignă. Pînă și CNN arăta într-o știre (LINK AICI), din martie 2016, proporțiile isteriei: în ultimii zece ani,  numărul dublelor mastectomii s-a triplat, cu toate că procedura nu mărește defel rata de supreviețuire, potrivit studiilor.

Nu știu despre voi și nu mă bag, nu-i treaba mea!, dar despre mine știu cu siguranță ce nu voi face în luna octombrie – luna pănglicuțelor roz, a invitațiilor la screening și mamografii periculoase. Luna rînjetelor farma!
Sănătate!
foto credit: https://en.wikipedia.org/wiki/Breast_cancer_awareness

53 comentarii la “Mamografie? Nu, mulțumesc!”

 1. Mona says:

  What about ecorafii mamare? Ce ne poti spune despre ele, fata de mamografii?

 2. Anita says:

  🙂 Bine ai revenit!…sa mai stai pe aici 🙂

 3. Nicoleta says:

  Multumesc Olivia, curajul tau ma inspira enorm.

 4. Mihaela says:

  Daca majoritatea cancerelor de san, chiar si cele agresive se vindeca de la sine, totusi, de ce mor femei datorita faptului ca sunt diagnosticate prea tarziu si au deja metastaze? De ce ajung si fac metastaze inainte sa li se propuna vreun tratament? Exista studii despre asa ceva? Multumesc!

 5. negrea says:

  Va pot spune eu ca in primavara la un nodul am primit recomandari de la doi medici s încep citostaticele iar de la al treilea sa îmi vad de treaba si sa iau un antibiotic. Am luat antibiotic am pus comprese cu ceai si de citeva luni am uitat ca avem nodul in primavara.

 6. Anca says:

  Mama mea a avut cancer de san (considerat “stadiul 0”). Dupa mastectomie si tratament hormonal si raze, parea ca totul e ok; am si crezut ca a fost alarma falsa.
  Dar cancerul i-a revenit dupa 15 ani de “sanatate perfecta”, sub forma metastazelor osoase, pulmonare si hepatice. Intr-un an, s-a stins din viata in chinuri cumplite.
  Nici rabdarea, nici psihicul ei puternic, nici speranta, nici tratamentele naturiste, nici chimioterapia nu au reusit sa stopeze evolutia galopanta a metastazelor.
  Stiu deja multe astfel de cazuri…

  • Feli says:

   Nu exista metastaze, ci doar conflicte secundare.
   Raspunsurile la toate intrebarile se afla aici:
   https://www.youtube.com/watch?v=24c5XWtxiKM

   • Anca says:

    “Nu exista metastaze? Doar conflicte secundare?” Toti pacientii care au luptat cu aceasta boala, cot la cot cu mama mea, au vrut sa creada acelasi lucru. Dar au murit deja aproape toti.
    Nu as vrea ca oamenii sa se iluzioneze citind articole despre cancere vindecate miraculos, pe calea rezolvarii conflictelor psihologice. Eu am aflat de pe net despre 2 astfel de cazuri (Anita Moorjani si Crina Veres). Am mai auzit de la prieteni despre un astfel de caz, real. Dar ce am vazut cu ochii mei, prin spitale, nu se aseamana cu aceste povesti norocoase.
    Evident ca e bine sa te tratezi sub toate aspectele (inclusiv nutritie, s-ar parea ca si asta poate face minuni: http://www.chrisbeatcancer.com/). Dar cancerul e o amenintare reala, nu o gluma a sistemului sanitar.

 7. […] articol intitulat Mamografie? Nu, mulțumesc! publicat la 14 Septembrie 2016  de jurnalista Olivia Steer pe siteul personal, ”Scufița […]

 8. mihaelarajkovic says:

  Am citit azi ca o anumita persoana, medic de profesie il roaga pe sotul tau sa te trimita la un psiholog si ma gandeam la faptul ca o ruda a sotului meu, medic oncolog chirurg de meserie, cu vechime in munca de aproape 40 de ani(si care nu crede in eficacitatea tratamentelor alternative) m-a avertizat acum 4-5 ani sa nu fac cumva mamografii pentru ca in urma studiilor facute procentul de femei bolnave de cancer de san care au facut mamografie in ultimii 30 de ani a fost mult mai mare decat al femeilor care nu au facut in viata lor o mamografie. Cine are urechi de auzit, sa auda iar cine nu sa traiasca mai departe in ignoranta!

 9. Rapuntzel says:

  Felicitari ,Olivia !Felicitari celor ce te-au crescut,demna ,brava si corecta!
  Mai mult ca niciodata lumea are nevoie astfel de atitudini!
  Ce pacat ca pe masura ce adevarurile medicale ies la iveala in Vest, criminalii din industria farmaceutica si agri-alimentara isi muta tejgheaua tot mai la est,cu nesimtire si impujitate!

 10. Loredana Iorgulescu says:

  Eu povestesc din proprie experienta, acum 2 ani (in Italia, ptr ca sunt rezident aici)în urma unor junghiuri am fost la primul control (am 42 de ani), în urma ecografiei medicul a găsit un chist. A cerut sa fac imediat și mamografia și acolo nu era nimic, am refăcut ecografia și a hotărât sa fac biopsie ptr ca părea ceva suspect, zis și făcut. Rezultatul a fost negativ însă erau niște valori care după spusele lor ” e mai bine să-l scoți și să-ți iei de-o grija pentru ca în timp poate sa se schimbe sau nu, nu se stie” asa ca după ce am luat mai multe opinii de același fel am hotărât să-l scot. Acum sunt bine și nu mai am nimic. Vroiam sa spun și altor femei, asa cum spunea și Olivia ca mamografia nu e relevanta, doar te radiază și atat, apoi e dureroasă. Sănătate tuturor!

 11. Vlad says:

  A, stai, ca s-a mai adaugat unul, sotul jurnalistei Simona C., grav bolnava de cancer.

  Domnul, care iti poceste numele intr-un stil oribil si nedemn de un barbat adevarat (tocmai pentru ca el NU este unul dintre aceia), si care te descrie in niste termini absolut mizerabili, scrie ca oncologia o va vindeca pe sotia lui si ca deja dupa 3 luni de chimio vindecarea a inceput (as vrea sa pun un LOL, dar e vorba totusi de viata unei femei!)

  Din pacate, aceasta jurnalista nu va mai trai mult, dupa “vindecarea inceputa” va incepe declinul si apoi moartea. Asta pentru ca a ales oncologia. Acest domn R., care te descrie intr-un mod impardonabil si la el, si la jurnalista Dobre, si la Tivadar si oriunde apuca, mai bine ar sta langa sotia lui sa o ingrijeasca si sa-i ofere iubire si mangaiere in aceste ultime clipe in loc sa stea zi si noapte pe Facebook sa posteze cuvinte murdare la adresa altora.

 12. toriai mihai says:

  va felicit ptr. curajul de a scrie si argumenta acest subiect.Max Gerson,Valeriu Popa,, Pavel Chirila,Burzinsky,Andreas Moritz, Hulda Clark s.a.-demasca criminala dorinta de inavutire a industriei farmaceutice, si a medicilor care practica medicina alopata.Dumnezeu ne-a creat ptr. un anumit fel de hrana.Mancand altfel platim pretul !

 13. Colhon Maria says:

  Ești curajoasă, Olivia !

 14. corina says:

  FOARTE TARE!! FELICITARI! Coincidenta face ca tocami am vazut un film frantuzesc despre doctorul Hammer, cel care a descoperit si promovat ceea ce el numeste Noua Medicina Germana. El facea corelatia intre cancer, zona in care apare si o anumita trauma sau suferinta emotionala. La cancerul de san el identifica ”conflictul de cuib” la sanul stang, adica suferinta provocata de relatia cu copiii si ”conflict de cuplu” la sanul drept, adica sufeinta provocata de relatia cu sotul / iubitul. Eu cunosc doar 3 cazuri de cancere la san… fosta mea soacra, cancer la sanul stang, care a suferit ingrozitor cand s-a certat cu fostul meu sot… I s-a extirpat sanul si traieste. Si 2 prietene care au murit de cancer la sanul drept, ambele sub 35 de ani. In ambele cazuri ele suferisera din cauza a cate unui iubit care le parasise.. Deci constat ca se confirma teoria doctorului Hammer! Fireste, 3 e un numar infim… dar sunt totusi cazuri pe care le-am cunoscut personal, direct. Tot el zicea ca daca depasesti trauma emotionala respectiva – mai exact IERTI din toata inima, cancerul va disparea de la sine, fara a fi nevoie de NICIUN TRATAMENT. Nici macar schimbarea regimului alimentar sau plante… desi cred ca si acestea ajuta . Fosta soacra s-a impacat cu fii-su.. Bietele mele prietene nu si-au iertat fostii parteneri… iar a nu ierta au platit cu moartea. Merita sa studiati, daca va intereseaza, si aceasta teorie. Sunt total de acord cu regimul naturist, vegetarian, traiul sanatos si toate celelalte. Dar se pare ca, mai important decat toate, este ceea ce avem in minte… Cum a spus si Iisus, acum 2000 de ani: ”nu ceea ce bagi in gura te impurifica (adica mancarea), ci ceea ce scoti pe gura (adica vorbesti / gandesti)”. Va doresc o viata sanatoasa si fericita tuturor!

  • Dana says:

   Exact! Despre asta e vorba de fapt! Cancerul e mult mai complex decat pare, si daca faci sau nu anumite investigatii nu agraveaza sau imbuneaza situatia cu nimic atata timp cat sufletul si psihicul este devastat. Si bunica, a doua mea mama a murit de cancer pulmonar la o luna de la diagnostic si nu a facut nici o investigatie inainte de diagnostic si nici dupa nu a luat niciun tratament pentru ca era in ultimul stadiu si nu mai era nimic de facut. Singurul lucru care trebuia facut era sa fi avut liniste psihica si sufleteasca. De la suferintele sufletesti pornesc bolile noastre nu de la mamografii s.a. aparate medicale. Din ce vad in ultima vreme e mai usor sa bagam raca si sa dam vina pe altii decat sa incercam sa gasim solutii si nu vinovati.

 15. Miriam says:

  Olivia, parțial tind să-ți dau dreptate. eu am o dublă mastectomie. În urmă cu un an, am fost diagnosticată cu un carcinom ductal invaziv triplu negativ. Sunt posesoarea a genei maligne, pentru care Angelina Jolie si-a facut mastectomie bilaterală, preventiv, ceea ce mie mi se pare un cretinism. Cancerul genetic, poate apărea oriunde în altă parte, în special țintește capul și plămânii. Însă studiile la care faci referire, mi se par ciunte. mastectomia nu se face doar în urma unei mamografii. Dacă undeva lucrurile se întâmplă așa, atunci e noaptea minții. Mamograful, ca orice investigație imagistică, doar ne evidențiază că în corpul nostru, în sân, ca să mă refer la speța în discuție, se află formațiuni care nu-și au locul acolo, dar mai apoi urmează o puncție biopsie în urma căreia se stabilește dacă este o formațiune malignă sau nu și imunohistopatologia stabilește ce fel de celulămalignă este. Abia în urma acestor investigații, oncologul poate stabili un plan de tratament și ce combinație chimioterapeutică să-ți administreze. Nu se poate, este exclus ca un oncolog să prescrie tratament chimioterapeutic, radioterapeutic sau de alta natură invazivă, fără a avea un buletin histopatologic. Exclus. Cred că nici măcar în lumea a treia.http://miriam-followme.ro/life/nu-sunt-angelina-jolie-dar-si-eu-ceva-de-spus/463

  • o femeie says:

   in Romania se poate. Mamaia a facut chimioterapie fara biopsie inainte, in Botosani. Nu a suportat chimioterapia si dupa a 2-3 doza au programat-o la masectomie la Iasi. Aici a fost prima biopsie: cancer, proba luata in operatie. Apoi au venit razele.
   A implit 80 de ani.

  • Ingrid says:

   Aveti perfecta dreptate. nimenni ,nu cred ca primeste chimio fara histopatologic. si nu in ultimul rand, cand se da un diagnostic ,conlucreaza cel putin 3 medici . Eu ma sectorectomie partiala cu axila si da, mi s0a spus daca as fi mai in vartsa nu ar trebui sa fac tratament.Dar am avut 30 de ani si mi s-a aplicat chimiterapie .si da, cred daca nu ar fi facut la fel, astazi nu as avea o fetita superba de 6 ani ( da, dupa chimioterapie, hormonoterapie ,radioterapie am nascut o fetita perfect sanatoasa ).

 16. Mon says:

  Nu, multumesc… me too!
  L-am ascultat pe dr. Andre Gernez, care explica atat de bine si de frumos, pe intelesul oricum, despre cum sta treaba cu mamografia.
  Dap, ref la protocolul de prevenire a cancerului, “intamplator” si colchicina a devenit atat de “periculoasa” incat a fost interzisa, in schimb se insista cu facutul a zeci si zeci de mamografii.
  Eu mananc sanatos si mai nou practic periajul uscat (dry brushing) asa cum trebuie inclusiv in zona sanilor, subrat, samd.
  Sanatate multa multa tuturor 🙂

 17. Toni says:

  Pot sa zic doar ca este alegerea fiecarei dintre voi. Ar fi interesant peste 10 ani sa vedem care mai e prin zona…

 18. Mery says:

  Felicitari!

  Esti curajoasa, Olivia!

 19. Mon says:

  Am ascultat-o acum pe Olivia la TV. Inteleg f bine ce spune si sunt de acord cu faptul ca trebuie studiat foarte mult si permanent, pt ca in felul acestea, intuitia, imaginatia, despre care Einsteins scrie ceva foarte frumos, cum incep asa sa se lege informatiile, te ajuta mult.
  Altfel, vedem clar ca imediat cum vine cineva cu o idee/descoperire, samd, imediat apare altcinva care sa contrazica acea idee, apoi altcineva care sa contrazica… contrazicerea si tot asa… si e foarte “rational” si “logic”.
  Iata ce spunea Einstein:
  “Cred în intuiţie şi inspiraţie. Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. În timp ce cunoştinţele sunt limitate, imaginaţia îmbrăţişează întreaga lume, stimulează progresul, dând naştere evoluţiei. Este, în sensul pur, un factor real în cercetarea ştiinţifică.”
  “Mintea intuitivă este un dar divin, iar mintea raţională este servitorul fidel al acesteia. Noi am creat o societate care onorează servitorul şi a uitat darul.”
  “Toate marile realizări ale ştiinţei ar trebui să pornească de la cunoştinţe intuitive, adică de la axiome, pe care se întemeiază apoi deducţiile… Intuiţia este premisa necesară pentru descoperirea unor asemenea axiome.”

 20. WildWind says:

  Nu functioneaza pagina “contact” asa ca voi posta aici.

  Mihai Gadea a facut referire la beneficiile vaccinului antipolio.

  De fapt, poliomielita are ca si cauza otravirea cu neurotoxine(insecticide, pesticide, etc). Valurile mari de polio au aparut in primul rand din cauza folosirii pe scara larga a DDT-ului. Poliomielita nu are nici o legatura cu vreun “virus”.

  http://www.greenmedinfo.com/blog/everything-you-learned-about-cause-polio-wrong

 21. Anonymus says:

  Iata o prezentare a unei compilatii de studii stiintifice dintre cele mai recunoscute care demonsteaza fara niciun dubiu ca dieta vegetariana previne, stopeaza sau in unele cazuri chiar vindeca bolile cele mai frecvent cauzatoare de moarte.

  https://www.youtube.com/watch?v=7rNY7xKyGCQ

  Va sugerez sa alocati timp macar pentru priemele 10 minute din discurs. Daca nici dorezile prezentate acolo nu sunt clare, atunci albul nu mai e alb, si negru nu e negru.

  Olivia, iti sugerez sa urmaresti studiile prezentate in acolo si sa le folosesti in dezbaterile pe care le duci. Cu siguranta vei inchide gura tuturor, avand aceste dovezi denecontestat.

  Eu n-am treaba, fiecare mananca si se trateaza cu ce vrea. Ma intereseaza doar ca adevarul sa fie cunoscut si iasa la suprafata. Prea multi oameni au suferit fara niciun sens, inclusiv eu.

  Eu unul am avut o stare de euforie maxima cand am vazut dovezile.

 22. Gabi says:

  Buna, Olivia. Sunt trista de tot spectacolul asta penibil. Imi pare rau ca sunt atatia oameni rai si urati la suflet care aleg sa dea in tine. Sunt atatea probleme in tara asta si in sistemul medical,dar ei urla si se tavalesc pe un subiect ca acesta, doar ca sa atraga atentia de la mizeria din curtea lor. Dar toate acestea vor trece, este doar un spectacol. Nu te lasa atinsa de noroiul lor. Daca nu le-ar fi teama de adevar nu ar latra asa! Multa putere si liniste. Cu drag, Gabi

 23. Stela says:

  Buna nu stiu cata dreptate are Olivia dar acum trei ani am fost operata de histerectomie totala cauzazata de un fibron,dupa operatie am inceput un tratament hormonal ptr efectele neplacute ale menopauzei si atunci au inceput durerile de san,am facut o ecografie si mi s-a descoperit un nodul de 0,5 cm desigur m-am panicat si am sfatuita sa fac o mamografie care a fost destul de neplacuta si dureroasa,o saptamana m-au durut ambii sani,confirmandu-se cea ce iesise la ecografie,trebuia sa fac o biopsie dar cand am ajuns la usa cabinetului am renuntat nu stiu de ce,desigur de atunci din sase in sase luni fac ecografii nodulul sa mai micsorat intre timp dar il tin sub control va pup si va doresc sanatate tuturor!

 24. Mon says:

  Buna Gabi, Olivia, all
  E trist si deasemeni imi pare tare rau si efectiv nu poti sa fii suparat pt nu au, sau nu mai au, acces la informatii. Olivia spune “Iată o informație…” si iata ce a patit, dar in afara de ea, cine mai spune… mai poate sa spuna ceva.
  Trebuie sa taca toti… are Radu Vancu un articol manifest excelent, pe contributors .
  Am cautat aseara, pana mult dupa miezul noptii… am scotocit tot internetul si nu au regasit filmul unde Dr. Andre Gernez vorbeste fff clar, cum numai un doctor adevarat poate sa vorbeasca, despre mamografie…. exact informatia asta de acum de la Olivia. Nu am putut regasi nimic, nici in franceza, nici in engleza, nici macar ceva scris acolo, preluat din ceea ce se spune acolo in film. Este incredibil.
  Filmul cu subtitrarea in romana se chema Afacerea “descoperirea cancerului”, iar cel in franceza “Le scandale du siecle”. Am gasit doar bucatele din film, care contin fireste ceea ce e farma ok, ca Dr. Andre Gernez etse un impostor, etc.

 25. Andreea says:

  Buna, Olivia
  Ma bucur sa vad ca esti la current cu toate studiile medicale care implica vaccinurile si alte probleme!
  Si eu am citit si documentat cum sta treaba vizavi de problemele dezbatute de tine si pot sa iti spun ca am constatat ca ai mare dreptate si sunt de accord cu tine intru totul in ceea ce priveste vaccinarea! este complet adevarat ca vaccinurile provoaca grave efecte adverse si cu urmari ireversibile! carti despre aceste efecte sunt multe, in limba engleza si e nevoie de mult timp pt a parcurge …..ceea ce tu incerci sa faci este sa tragi un semnal de alarma , insa cred ca opinia publica nu e correct informata si mai ales documentata ! conteaza enorm sa te informezi citind , apoi sa faci o analiza in propia familie sau nu! eu dupa ce am citit si cartea d-nei dr C.T.Gross- Vaccinuriele- preventive sau boala?! am inceput sa corelez, sa pun cap la cap multe cazuri de acestor efecte nenorocite ale vaccinurilor ! si asa am inceput sa caut informatii si mai multe legate de biochimie , de pida ………
  parerea mea si sfatul meu este asa pt toti cei care te blameaza: cititi oameni buni , daca veti fi atenti- veti intelege !!!!Olivia nu spune argumente din burta, ci ca urmare a ceea ce a citit din cartile de specialitate !

 26. Mitica says:

  Felicitari pentru tot ce faceti !
  Sint medic si sint TOTAL de acord cu dumneavoastra si cu mamografiile si cu vaccinarile ! Asta cu vaccinurile s-a modificat dupa ce inainte de 2000 eram “fan inrait” al vaccinarii !!! Mi-am vaccinat copilul nascut in 95 cu vaccin antihepatita A , cu bani !!! Schimbarea a venit dupa 2000 cind am avut informatii din ce in ce mai extinse si mai pertinente ! Daca in anii imediat dupa 2000, spuneam ca voi face copilului meu DOAr vaccinuri romanesti la data asata nu as mai face NICI un vaccin !!! Iar cu mamografia ….Exista metode muuult mai sanatoase …: Termografia este cea mai sensibila , dar mai exista Echografie si sonoelastografie ! Daca exista semne de intrebare in alte sisteme sigur se poate face si mamografie , iti asumi riscul , dar sa faci mamografie de screening , stiind foarte clar ca razele X pot induce cancerul mi se pare o timpenie !!! Dar eu spun ca Fiecare poate face ce vrea cu viata lui! Cei ce stim aveam DOAR obligatia morala de a disemina aceste cunostiinte ! Nu este rostul nostru de a convinge pe cineva . Mie mi se pare ca argumentele aduse de dumneavoastra in articol, sint de nezdruncinat ! Dar oamenii nu vor sa fie scosi din starea lor de confort , noi ii obligam sa gindeasca sa aleaga , iar ei nu vor !!!Si atunci pe oricine sustine o alta parere incearca sa-l distruga ! Dar cu cit sint mai multe discutii cu atit oamenii ce au nevoie de aceste informatii le vor gasi ! Circotasii sa faca ce vor cu viata lor !

 27. Popa Elena says:

  Sunt mamica unui baiat de 8 ani diagnosticat cu autism.
  Prima intrebare a medicilor neuropsihiatrii a fost ; Copilul este vaccinat ?
  Alex a fost un copil normal. Vorbea, ne privea in ochi, socializa. A facut vaccinul pe 28 martie si pana pe 3 mai a uitat tot. De peste 6 ani lupt cu problema lui. Viata s-a transformat intr-un cosmar. Am renuntat la servici, am divortat, m-am simtit vinovata pentru tot dar nu am renuntat.
  Imi permit sa va dau un link http://www.autisme-france.fr/offres/file_inline_src/577/577_P_21064_89.pdfva Este un studiu comparativ intre autism si intoxicatia cu mercur. Daca as mai avea un copil nu l-as mai vaccina.
  Vreau sa mai spun atat. Este dreptul meu sa imi exprim parerea. Parca traiam intr-o tara libera.

 28. free logo says:

  Cred ca ar trebui sa fie facuta o mamografie anuala, doar asa pentru siguranta. In ciuda informatiilor prezentate este mai bine sa dormi linistita noaptea.

 29. Florentina says:

  Felicitari, draga mea! Pt. curaj, putere si nu numai. Sunt alaturi de tine si sustin ceea ce ne impartasesti cu emotie si drag, drag fata de adevar si bine.
  Pot spune un singur lucru ca din ceea ce ne impartasesti din pacate este si adevarat. Spun adevarat prin prisma cunostintelor care sau lovit de aceasta problema si au sfarsit tragic.
  Pana la urma fiiecare decide ce este mai bine pt. el dar nu va asteptati ca cineva sa aibe grija de voi….sa invatam sa avem NOI grija de NOI.
  Multa sanatate si pace in suflet, va doresc tutur!

 30. Anda says:

  Cred ca merita sa vedem si asta legat de vaccinuri
  https://www.youtube.com/watch?v=rb7TVW77ZCs

 31. Lucian Botez says:

  Buna ziua,

  Sunt sigur ca multi dintre cititorii acestui blog inteleg engleza. V-as ruga, in mod politicos, sa accesati informatia aflata aici: https://www.cancer.gov/types/breast/mammograms-fact-sheet. Nu de alta, dar e bine sa vedeti si parerea medicilor, chiar daca difera de cea a Oliviei. Parerile contradictorii exprimate in mod politicos aduc progres, cred eu.

  Lucian

 32. HD says:

  MRC-5, WI38 found in ROR

 33. o femeie says:

  Imi pare rau ca sunt atatia oameni care aleg sa te arate cu degetul. Sunt atatea probleme in tara asta in sistemul medical si te-au gasit pe tine vinovata de ei!
  Ascult interviul tau la antena 3 si sunt impresionata! Esti nemaipomenita: rationala, calma, onesta. Sunt mandra de tine, si cred ca si alte femei gandesc la fel.

 34. Maria says:

  Mama a avut o colega care acum 20 de ani a fost diagnosticata cu cancer la unul din sani, si medicul i-a spus sa mearga la Bucuresti pentru a si-l extirpa, doar ca ea nu a avut bani pentru a urma tratamentul si nu a facut absolut nimic. Peste un an a aflat ca are cancer si la celalalt san. Solutionarea problemei ar fi fost tot extirparea.Din nou, nu a facut nimic in aceasta privinta, alegand sa se roage si sa mearga la biserica, sperand sa nu se inrautateasca situatia. Astazi, dupa atatia ani, este perfect sanatoasa si are un nepotel. Cancerul a regresat de la sine pentru ca a fost lasat in pace.In mod sigur daca s-ar fi operat ar fi murit.
  Sunteti un model de curaj si daruire pentru mine!!! Rari oamenii ca dumneavoastra! Sincere felicitari si tot respectul!!!

 35. C. says:

  Olivia, scrie te rog frumos despre cele 3 dosha din ayurveda din perspectiva ta si mai ales despre cum vezi echilibrarea lor. Multumesc din suflet

 36. Ana (Milano) says:

  Buna Olivia, citesc la recomandarea ta cartea Dr. Morse si am descoperit astfel si site-ul centrului lui de sanatate. Intrebare: ai comandat vreodata vreun produs de la el, vreun amestec de plante in baza alcoolica sau in glicerina? Multumesc tare mult de raspuns. Si spor inainte pe strada da precum broscuta
  😉

 37. Roxana Maria says:

  Va recomand din tot sufletul “Taina hranei. Retetele medicinii isihaste” de ierom. Ghelasie Gheorghe. Sanatate multa!

 38. Sorina says:

  Am citit in comentarii despre cazul unei doamne care a avut cancer la sân si boala a revenit dupa 15 ani,sub forma de metastaze, ucigand-o… Odata operata tumora primara, celulele maligne se raspandesc prin organism si se pot manifesta sub forma unor noi cancere(sau metastaze) dupa ani si ani. Sau pot ramane in stare latenta. De aceea, oricine a avut cancer, trebuie sa faca TOATA VIATA preventie. Preventie inseamna eliminarea totala a zaharului si carnii rosii, odihna corecta si emotii pozitive. In general, cancerul revine la persoane care au mari probleme sufletesti, ceva care le “roade”. Atentie mare la durerile sufletesti care, intotdeauna, se manifesta in planul fizic sub forma de boli. Lupta se duce pe toate planurile. Si nici nu e vorba despre lupta, ci de un mod de viata sanatos.

 39. Dan Daniel says:

  Toate televiziunile ar trebui sa difuzeze ceea ce spune Prof Dr Shonfeld (mai ales acelea care cat de cat se opun Sistemului). Mai difuzeaza ceva B1tv sau antena 3?

  Incearca la Nasul TV dar ia si un medic cu tine Olivia. Incearca pe Prof Pavel Chirila ca sa nu para o emisiune monochroma

 40. Roxana Maria says:

  inca o carte ajutatoare file:///C:/Users/aurora/Downloads/documents.tips_asanarea-organismului-uman-conform-metodei-sfmcserfafim-ciceagif.pdf

 41. verona petrescu says:

  -Cartea de bucate vegetariene-si arta folosirii mirodeniilor ptr.un gust vietii Dvs. de Corinne Netzer.

  -Mierea si sanatatea’ cu preparate naturiste din miere,propolis ,pastura si alte derivate.

  -Mierea si alte produse naturale-experienta de o viata in tratamente a celebrului doctor C.Jarvis.
  -Polenul aliment-medicament’,-tratamente.tel.0726469284.

 42. Svetlana says:

  Da, ieri mi-am facut o mamografie. De unde aveam o usoara jena in sanul drept in perioada menstruatiei, de ieri – in urma mamografiei ma dor ambii sani! Durerile sunt mai puternice in sanul drept. O fost Horror!!! Dureri la limita suportabilitatii in timpul procedurii. Sanii au fost trasi si presati pe rand, ca in menghina. Aparatul acela oribil, de inchizitie mi-a fost infipt in coaste practic, tragand si presand sanii. Din pacate pentru mine, abia dupa ce am trecut prin aceasta experienta oribila, cautand pe net am aflat ca exista si alte metode , de exemplu elastografie – nedureroasa. Ma rog la Dumnezeu sa nu ma fi ales cu complicatii, tocmai in urma mamografiei. Repet, ma dor coastele, sanii, ingrozitor. Nu recomand nimanui!

 43. Nicol says:

  Si eu am facut mamografie, tomosinteza, CT, RMN, ce sa zic, am avut diagnostic de cancer la san de la un domn profesor dr, care ulterior am aflat ca incalca protocoale, ce sa zic ca sunt basme, nu, am trecut prin clipe cumplite, nu m-am operat, dar am fost la o a doua opinie, la fel diagnostic cancer, BIRADS 3, apoi am ajuns la al 3 lea medic care mi-a scos din cap ce altii mi-au bagat. Masinaria e foarte bine pusa la punct oricum, e greu sa rezisti. Au trecut trei ani de la diagnostic, nu m-am operat dar m-am radiat bine. O urmaresc si o admir pe Olivia pentru curajul ei ! Dar exista cancer si alte boli, pentru care chimicalele sunt obligatorii, din pacate.

Raspunde

ultimele posturi