Nu se pune problema DACĂ există efecte adverse ale vaccinurilor, ci se pune problema “CÎT DE DES?” și “CÎT DE SEVERE?” și dacă merită riscul, a spus doctorul imunolog Yehuda Shoenfeld, decanul Facultății de Medicină a Universității din Tel Aviv din 1984 încoace,  în cadrul unui simpozion pe tema siguranței vaccinurilor, după ce a documentat peste 30 de ani bolile autoimune și legătura lor cu vaccinurile!
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_30
 “Vaccinurile și autoimunitatea“,
tratatul de imunologie scris de Yehuda Shoenfeld,
în colaborare cu alți doi cercetători,
a fost tradus și tipărit și la noi de către Editura Cristiana
și se poate comanda și de AICI)
 Shoenfeld mai face parte din comitetul redacțional al unui număr de 43 de publicații medicale, specializate în domeniul reumotologic și al bolilor autoimune. Este fondator și editor al “Medical Association Journal”, o publicație științifică și medicală reprezentativă, în limba engleză, din Israel. Este, de asemenea fondator și redactor al “Autoimmunity Reviews” și co-editor al “The Journal of Autoimmunity”. Activitatea științifică și clinică a doctorului Yehuda Shoenfeld se concentrează pe bolile autoimune și reumatice.  A publicat mai mult de 1700 de articole în reviste medicale prestigioase, ca “New England Journal of Medicine”, “Nature”, “The Lancet”, “The Journal of Clinical Investigation”, “The Journal of Immunology” și multe altele și este autorul a 25 de cărți medicale, în aria sa de interes.
Bazîndu-se doar pe studii științifice recunoscute academic, publicate în reviste medicale prestigioase, și declarîndu-se pro-vaccinare, remarcabilul imunolog Yehuda Shoenfeld sintetizează cîteva aspecte capitale, pe care ar trebui să le cîntărească oricine vrea să înțeleagă mai bine vaccinurile de azi  și efectelor lor.
Printre altele, susține, de pe poziția de înaltă autoritate în domeniul imunologiei pe care o are, că:
1). nu există nici un vaccin (cu excepția unuia singur) care, prin conținutul de adjuvanți, să nu producă boli autoimune și inflamatorii (astm, alergii alimentare, erupții cutanate, diabet mellitus tip 1, lupus eritematos sistemic, tiroidă Hashimoto, boala Grave a tiroidei, sindromul Sjogren, sindromul Churg-Strauss, boala celiacă, artită reumatoidă, oboseala cronică și multe altele)
2). la nivel oficial și academic, s-a recunoscut că există un număr de vaccinuri care produc probleme de sănătate grave și foarte grave pacienților: vaccinul împotriva gripei aviare – Sindromul Gullain-Barre (paralizii totale sau parțiale); vaccinul antipolio – mielită transversală (afectiune neurologica determinată de inflamația măduvei spinarii, care se manifestă deseori ca o tetraplegie flască, uneori cu grave tulburari respiratorii și dureri acute); vaccinul DTP (diftero-tetanos-pertussis) și antirujeolic – artrită (eroziune/deteriorare treptata și invalidantă a cartilajului care acopera osul unei articulatii); vaccinul ROR (împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei) – trombocitopenie imună  (o afectiune periculoasa prin co-morbiditatile asociate, hemorogia fiind principala cauza de mortalitate si morbiditate pe termen lung – mai ales hemoragia intracraniană); vaccinul anti-rabic – encefalomielită (inflamație a creierului și a măduvei spinării).
3). inițial, la administrarea vaccinului împotriva hepatitei B, au fost raportate , drept efecte secundare, zeci de cazuri de alopecie areată (boală autoimună, caracterizată prin pierderea părului de pe scalp și alte zone: gene, sprîncene etc), așa că s-a relizat un studiu de laborator care a confirmat suspiciunile.
4). există mai multe reacții secundare, în etape și de gravitate progresivă, ale vaccinurilor, extrem de bine studiate: cele primare (evenimente prompte, timpurii, care au loc între primele trei zile și primele trei săptămîni), care includ febre, reacții locale și altele; cele secundare și terțiare, care sînt grave și foarte grave și care se manifestă la distanță mare de timp, față de momentul inoculării: febră reumatică (după trei săptămîni de la vaccinare), boli autoimune (după mai mulți ani de la inoculare).
5). efectele secundare ale vaccinului împotriva hepatitei B și legătura lui cu scleroza multiplă au fost analizate într-un număr mare de studii științifice pe subiecți umani. Imunizarea împotriva hepatitei B a dus la o creștere de trei ori a cazurilor de scleroză multiplă, în decurs de 3 ani de la momentul inoculării.
Poate cel mai proeminent imunolog din lume, la ora actuală, Yehuda Shoenfeld a șocat audiența la Simpozionul despre Bolile Autoimune din Columbia, în urmă cu doi ani, spunînd că nu recomandă vaccinul HPV și că nu și-ar vaccina propria fiică cu un astfel de vaccin.
Dar, ca să te convingi singur de pertinența afirmațiilor sale, ascultă-l pe Yehuda Shoenfeld, în fragmentul video de mai jos (sau în alte înregistrări,  în special pe pagina de Youtube VaccineSafetyConf).
Informează-te tu bine! Înainte să te informeze ei prost…

13 comentarii la “Informează-te bine! Înainte să te informeze alții prost!”

 1. Papa Teodora says:

  http://www.paularusu.ro/sanatate/epidemia-despre-care-nu-spun-nimic-adeptii-oliviei-steer-noi-ceilalti-numaram-mortii/ Asta shareuiesc la mine pe fb disperate mai multe mămici.Cred ca n-ar strica deloc sa citească și ele aceasta carte.Ma uimesc in fiecare zi afirmațiile pe care le fac oamenii fără sa se documenteze înainte,când slava domnului trăim in epoca in care suntem la un click distanță de toate informațiile.Oameni buni citiți articole și cărți avizate înainte sa va dați cu părerea despre un subiect !!!!!

 2. Dan Daniel says:

  Prof Dr Yehuha Shonfeld este MEDIC IMUNOLOG, deci este avizat in ceea ce spune. Unul dintre cei mai buni medici profesori din lume.

 3. Ioana says:

  Bună Olivia,
  Sunt o veche cititoare a blogului tău. As dori sa iti scriu în privat ref.o problema personala la care nu găsesc soluții, iar tu ai experiență și m-ai putea îndruma. S-ar putea ?
  Mulțumesc, Ioana.

 4. Mirela says:

  Buna,
  Am fost diacnosticata cu urticarie cronica idiopatica care a aparut din senin,toate anlizele sunt bun, dar nu mainscap de ea….imi poti recomanda ceva??? O carte ceva unde sa ma informez?! Multumesc..felicitari pt articole!

 5. aldea says:

  Buna ziua.cum pot sa vorbesc cu dvs in privat despre problema noii legi a vaccinarii supusa azi dezbaterii publice.va rog mult!

 6. Catalin says:

  O alta carte despre vaccinare si efectele ei negative: “Vaccinarea: eroarea medicala a secolului” autor Louis de Brouwer.

 7. Unda says:

  Referitor la cererea aceea catre ministerul sanatatii prin care se cer toate datele despre epidemia de rujeola,atentie :conform legii solicitantul tb sa dea toate datele adresa si nume intreg altfel cererea este nula.Modelul prezentat in modelul anterior trebuie sa contina atat numele cat si adresa.

 8. m says:

  E amuzant. Adineauri (18.04.2017), la B1, a fost o emisiune tv pe tema vaccinurilor. O “mama”, l-a obligat pe unul din invitati, un pustiulica, sa spuna ce calificare are, din moment ce da sfaturi despre indemnul pentru vaccinarea bebelusilor. Tipul raspunde: “sunt un angajat al unei institutii bancare”. Pe tine te-au facut albie de porci pe motiv ca faci acelasi lucru invers, desi…. nu esti medic. Tu, ca reporter, nu ai voie. El, ca “bancar de viitor”, are voie. Ridicol, sau doar anacronic?! E amuzant ca pe pustiulica ala nu-l blameaza nimeni ca nu-i medic, ba chiar il lauda. :)) Nu ca as fi contra, dar e amuzant.

 9. Daniel says:

  Cartea de mai sus este contributia a zeci de medici si cercetatori, biografia si studiile e imensa, sunt medici de la universitati prestigioase din lume, Sapienza di Roma si altele, adica nu sunt parerologi. Am apucat sa-i fac la copil 2 doze de hexavalente si ultimele pe care le va primi in viata lui.
  Mesajul pediatrei, copii nevaccinati sunt niste bombe biologice, sa cad jos de pe scaun, e foarte greu ca parintii sa ia o decizie obiectiva pentru ca exista manipulare masiva, manipulare prin frica. Sa ne ajute Dumnezeu sa nu lasam calcati in picioare, dar RAUL care e impotriva noastra e agresiv. Calaii neamului nostru sunt multi, romani care sunt antiromani. Sunt curios si eu care e piata vaccinurilor in Romania, adica cat plateste statul pentru vaccinare.

 10. ANCA says:

  din pacate cartea este foarte greu de citit…mi-am luat-o si am incercat de mai multe ori, ma oboseste de pe primele 5 randuri, nu ma las, mai incerc, dar e foarte foarte stufoasa, ma rog, probabil ca de-aia de numeste…tratat. multumim olivia pentru ceea ce faci

 11. Oana says:

  Buna,
  Stau ca întrebarea mea nu ii cu referire la postul legat de vaccinuri ,dar am și eu o întrebare… sunt vegetariană de 3 ani de zile , iar in momentul de fata sunt însărcinată in luna a cincea și mi-au ieșit valorile de sânge scăzute … ma refer aici la sideremie care ii cu mult la limita inferioară iar hemoglobina fata de anul trecut a scăzut de la 14 la 12 g/dl. Recunosc ca înainte de a deveni vegetariană nu îmi verificasem depozitul de fier din organism , dar știam ca am valori ale hemoglobinei mereu la limita inferioară ceea ce se schimbase însă după 2 ani de alimentație vegetariană. Întrebarea mea ii ce fac greșit? Ce ii greșit in Alimentația mea? Sau ce ar trebui sa adaug in Alimentația mea pentru a creste depozitul de fier și a nu lua suplimente de fier ?
  Mulțumesc frumos pentru răspuns !

 12. unda says:

  https://www.facebook.com/wearevaxxed/videos/396109597402989/
  la minutul 13 se vorbeste de mutageneza insertionala si de faptul ca ror are o cantitate mai mare de adn decat cea recomandata de fda

Raspunde

ultimele posturi