20180314_130701

Motivația e o guvernantă nemțoaică. Rece, întunecată, nasoală, cu buze subțiri. Te strivește sub priviri mijite, te ia de ciuf și urechi, te împinge de la spate cu forța și te amenință constant cu năpasta: “Mișcă-te, că dacă nuuu…”. Că dacă nu, ai încurcat-o: pierzi ce-ai cîștigat, plătești amenzi, te lingi pe bot de ce ți-e drag, te îngrași, faci riduri, achiți penalități, te ia mama naibii! “Acum te simți motivat?”.”Super motivat!”. Așa că te miști! Scrîșnind din dinți, cu dreptul în fața stîngului, te miști înainte. Tot înainte!

Inspirația e o mamă bună. Îți spune povești cu prinţi, prinţese și happy-end și te face să visezi frumos, îți deschide aripile largi și-ți sufla-n ele, ca într-o corabie cu pînze, vîntul. “Hai, că poți! Zboară singur!…”. Și încurajat de inspriație, te miști în sus. Tot mai sus!

20180314_154909

Acum un an și jumătate, cînd am început să fac sport la Pescariu Sports & Spa, mă guverna motivația, după cîțiva ani de sedentarism cronic. Urcam pe bandă fără tragere de inimă, ca să cobor, o oră mai tîrziu, epuizată și ostilă. Pînă într-o zi, cînd, ieșind – Dumnezeu știe cum! – din starea de ursuzenie,  am aruncat o privire lentă și cuprinzătoare peste toată sala, ca să descopăr oameni ce lucrau cu plăcere, ce păreau că extrag energie proaspătă din fiecare mișcare consumată și că ardeau de tot, doar ca să se recompună mai bine, imediat dupa aceea.  Atiția oameni extrem de pasionați și tot atîtea surse de inspirație! Unul dintre ei a devenit antrenorul meu personal și cel care m-a încurajat să ma apuc de squash, box, body-building, cross-fit, atletism, body-fly și așa mai departe. But that is another story and shall be told another time, după cum spune Ende.

20180314_155930

Azi, Pescariu Sports and Spa dă ocazia tuturor membrilor clubului (și nu numai) să devină sursă de inspirație în cadrul #MAIBINE #LETSMOVEFORABETTERWORLD, una dintre cele mai frumoase și generoase campanii de combatere a obezității și sedentarismului, worldwide, sub egida @Technogym. Cu ajutorul aplicației MYWELLNESS, va fi contorizat numărul tuturor mișcărilor care se fac în clubul Pescariu Sports and Spa, în perioada 12-31 martie. Clubul care va strînge 10.000.000 de mișcări (moves), va cîștiga marele premiu de 10.000 de euro, sub formă de echipamente sportive, ce vor fi donate către copiii unei școli, dintr-o zonă izolată.

Contabilizarea mișcarilor în cadrul clubului nu va înceta odată cu încheierea campaniei. Ele vor fi adunate și transformate în watts, care vor încărca o baterie specială. Cu ajutorul ei va fi alimentat un cinematograf mobil, ce va ajunge, la începutul verii, în cinci orașe din România, în care nu există săli de proiecție.

“Fiecare pas pe banda de alergare, fiecare pedală pe bicicletă de cycling, fiecare efort individual vor conta!”, au spus organizatorii Pescariu Sports and Spa.

Așa că mi-am descărcat aplicația și, inspirată de scopul atît de nobil al campaniei #MAIBINE, am început să îmi ofer ajutorul, sub forma de moves si watts. După eternul îndemn al lui Steinhardt: “Dăruind, vei dobîndi!”

20180314_155238

Meniul raw-vegan de la lansarea campaniei #MAIBINE

(va face subiectul următoarei postări, la cererea publicului)

Foto credit: Pescariu Sports and Spa

5 comentarii la “Let’ s move together!”

 1. I Want To Be Forever Young says:

  Te rog sa ma contactezi folosind adresa mea de mail. Iti multumesc.

 2. cristina says:

  Draga Olivia (if I may),

  Cred ca nu exista cuvinte (si sunt filolog, ar trebui sa imi fie rusine) sa aseze pe o foaie, fie chiar virtuala, laudele pentru ce faci in spatiul public romanesc, prafuit, infricosat/or uneori si …. deh… post-sovietic in reactii (si nu numai), si pentru ce iti asumi, caci, desigur, pe langa cei care iti stau alaturi si incearca sa se ghideze dupa vorbele tale si realitatile asupra carora atragi atentia, mai sunt cei multi … latratori, dar nu sunt ei cei care merita sa ne innegureze zilele.
  Mai simplu: iti multumesc!!! 🙂 Mie mi-ai deschis ochii asupra multor lucruri pe care nici nu le banuiam.

  Imi cer scuze ca ma folosesc de site-ul tau, eu nu am facebook si nici instagram pentru a incerca sa te “agraiesc” acolo, si voiam sa te intreb daca mai exista undeva cartea ta despre dulciuri in format fizic, pentru degetele 😉
  Multumesc din nou si sa ai o zi …. de poveste :)!

 3. florizz says:

  https://www.youtube.com/watch?v=_ExdyCcE1KI
  Videoclipul asta ma face pur si simplu sa “rad”. :))

 4. Claudia says:

  Ma bucur de initiativa, miscarea e la fel de importanta precum alimentatia in viata noastra.

  Si as vrea sa ne scrii mai des!! tot citesc din urma, scot notite, dar prezentul?

Raspunde

ultimele posturi