free-birds-602879l-imagine

Cînd ne-am instalat în fotoliile moi și încăpătoare din Grand Cinema Băneasa, jubilam deja. Citisem pe nerăsuflate sinopsisul animației “Free Birds” (distribuit de MediaPro Distribution) și acum făceam în minte traduceri pe înțelesul copiilor ale mesajului din film. Care-i despre viață și moarte și cum se așează ele în farfurie, cînd ai în mîna dreapta cuțitul și, în mîna stîngă, furculița. (Nu întîmplător, în dreapta, cuțitul și, în stînga, furculița. Niciodată întîmplător).

Desenul animat începe în ograda de curcani a unei ferme, unde păsările, în tîmpițenia lor de păsări domesticite (spre deosebire de cele sălbatice, cum avea să arate filmul mai încolo) sînt fericite că au de mîncare din belșug și ignoră total motivul pentru care sînt îngrășate și pentru care dispar, apoi, cîte trei-patru odată, fără a se mai întoarce vreodată (desigur, orice asemănare cu realitatea umană este puuur întîmplătoare). Pe un singur curcan, Reggie, instinctul nu de tot atrofiat îl face să-și refuze soarta, motiv pentru care e marginalizat de confrați. Salvat în ultima clipă de la sacrificare de însuși președintele SUA, ajunge animalul de companie al fiicei prezindențiale și, printr-un concurs fanstastic de împrejurări, e introdus cu forța într-o misiune secretă, de maximă importanță. Aceea de a salva, întorcîndu-se în timp, toți curcanii de la măcelul de Ziua Recunoștinței!

1920_freebirds1

Îl aveam de-o parte pe David, de cealaltă, pe Luca. Iar în față, pe ecran, o mînă caldă întinsă, un ajutor nesperat pentru orice mamă vegană, cicălită de ciocul cu mărgele roșii al lumii. Mesajul pro-vegan a venit la pachet cu dublaje de voce minunat cîntărite, bine jucate, fără stridențe, fără tușe groase, pentru care le poți fi mai mult decît recunoscător Andreei Marin (Jenny), lui Pavel Bartoș (Reggie) și Horia Brenciu (Jake).

În fine, unde vroiam să ajung… Americanii sărbătoresc azi, în plin post al Crăciunului, Ziua Recunoștinței. Și eu o fac. În fiecare zi. Așa:

SALATĂ DE CONOPIDĂ ÎN ȘASE STRATURI (pentru un prînz lejer):
DSC_1097

REȚETA: o conopidă mică, mărunțită în robotul de bucătărie (sau tocată fin cu un chef-knife, bine ascuțit), amestecată cu maionează vegetală (o cană de nuci caju, o cană de apă filtrată, două linguri de zeamă de lămîie, trei linguri de ulei, trei-cinci căței de usturoi, sare și piper după gust – bine blenduite toate, pînă rezultă o cremă fină și onctuoasă) se așează, în straturi, peste salata de tabouleh (ai aici rețeta) și pîine de secară sau grîu spelta integral (ai rețeta aici)

TERINĂ DE LINTE GALBENĂ CU SOS DE MĂRAR (pentru seri de iarnă lungi):
terina de linte galbena
REȚETĂ: o cană de linte galbenă, o cană de nuci, doi morcovi, o țelină mică, o ceapă potrivită, 3-5 căței de usturoi se trec prin mașina de tocat carne (sau se mărunțesc în blender/robot de bucătărie) și se amestecă împreună cu jumătate de cană de semințe de in măcinate, o legătură de pătrunjel tocat fin, o lingură de mix de condimente (piper alb, boia de ardei dulce, ghimbir, ceapă și usturoi) și 3 linguri de ulei. Amestecul se pune într-un vas yena la cuptor (150 de grade) pentru 30 de minute. Ce rezultă e o terină, bună ca un pandișpan. Se taie cuburi mari și se servește rece sau caldă cu maioneza de caju (vezi mai sus rețeta) în care s-a încorportat mult mărar tocat. Se decorează cu piper roșu, un soi deloc iute, dar surprinzător de aromat.

NECTAR DE CAISE CU SCORȚISOARA ȘI MIERE (pentru oricînd, oriunde)
nectar de caise cu miere
REȚETA: o cană de caise decongelate (sau fructe de pădure din propriile provizii din congelator) se pun în blender cu o lingură de miere și un sfert de linguriță de scorțișoară și se mixează pînă rezultă un nectar gros. Se poate dilua cu suc proaspăt de mere.

O zi a recunoștinței mai plină de recunoștință, dragii mei!

182 comentarii la “Păsări libere!”

  1. RoxanaR says:

    Olivia,
    Bine ai revenit printre noi, cititorii blogului tau. Minunate retete. Multumim si asteptam noi postari 🙂

  2. iulia b says:

    Multimim pentru urari si pentru retetele minunate, numai bune de incercat acum, in post. Cochetez si eu cu alimentatia sanatoasa si m-am hotarat sa tin acest post al Craciunului, ca la carte. Imi e destul de greu in zilele in care se mananca fara ulei. Ceva sugestii ar fi tare bine-venite.

  3. Catalina says:

    Foarte interesante retetele.Pentru salata de tabouleh de unde mai putem procura noi oare rosii si castraveti care sa nu provina din import sau cu ce le-am putea noi inlocui.

    • olivia says:

      Cu suc de rosii de la congelator, daca ti-ai pus. Daca nu, suc de rosii de imprumut. Sau de cumparat, de la Bio Dumbrava. Au rosii cherry bio, congelate.

      • Roza says:

        olivia as vrea sa imi spui si mie de la aloe vera se folosestefrunza completa sau se inlatura coaja ptr ca sub coaja este un suk toxic

  4. simona says:

    Draga Olivia, ma bucur mult ca ai reinceput sa scri mai des pe blog! 🙂 Te urmaresc cu drag si cu mare interes! Am o intrebare care ma framanta, mai ales ca zilele acestea vor fi reduceri la cosmeticele bio: tu ti le prepari sau le cumperi? Ce folosesti ca demachiant? Recomanzi cremele cu factof de protectie?

  5. Natalia says:

    Ah, salata in 6 straturi arata atat de bine! Trebuie sa o incerc neaparat! Multumesc pt reteta!

  6. Andra says:

    Ce bine arata!!!Abia astept sa le incerc!!
    Multumim, draga noastra!

  7. Mihaela says:

    Minunat! Multumim mult pentru retete si pentru ca ai revenit!

  8. Aura says:

    Oh, ce bucurie si ce daruri minunate!
    Beautiful&beautifood = Olivia Steer 😉
    Mille merci !

    Bisous,
    A.

  9. Dana says:

    As vrea sa iti pot returna, recompensa cumva toata bunatatea de a impartasi atatea lucruri cu cei din jur..nu stiu cum…nu imi sta in putere.. insa un gand de rugaciune pentru tine si cei dragi va veni cu siguranta.
    Cu drag,
    Dana

  10. Andra says:

    Draga Iulia B, cum adica in post nu se mananca ulei? E prima oara cand aud asta. Poti sa ma lamuresti?

  11. Andra says:

    Multumesc, fetelor! Nici nu stiam asta!
    Va pup!

  12. adina says:

    Draga Olivia,iti multumesc din suflet pt toate sfaturile si retetele tale.astept nerabdatoare toate postarile tale. felicitari pentru minunata carte

  13. adriana says:

    Buna Olivia, iti urmaresc cu drag blogul.
    Sunt in continua cautare a unor produse cosmetice cat mai naturale.
    As fi curioasa sa stiu ce produse cosmetice folosesti?

  14. Iuliana says:

    Olivia, multumiri pt retete.

    Doua întrebări scurte. Lintea se fierbe sau se tine in apa înainte? Si dacă poți sa recomanzi o sursa sigura de grau spelta si cereale in general.

    Cu drag,
    Iuliana

  15. Andreea says:

    Salut,

    Ma bucur f mult pentru retetele propuse si pentru asta tin sa iti multumesc. Olivia, stiu ca in aceasta perioada esti foarte ocupata, insa as dori sa te rog daca mai poti efectua o analiza prntru o apa.. Apa talea se numeste.
    Am inceput sa o folosim de curand, insa am revizuit posturile tale cu apa si pe aceasta nu am identificat-o.
    Sau daca vreo cititoare de pe aici poate efectua acele teste pentru aceasta apa ori a mai incercat-o, v-as ramane recunoscatoare.
    Multumesc f mult!
    Toate bune!

  16. Steph says:

    Buna,Olivia! Poate o sa ti se para un fel de “no brainer”, dar am si eu o intrebare: lintea din reteta no. 2 trebuie fiarta mai intai, sau se foloseste raw in reteta?
    Hmmm…acum am observat ca a mai avut cineva intrebarea asta mai sus…:)anyway, I would very much appreciate an answer, my dear…toata echipa din birou ma asteapta cu “samples” 🙂 Locuiesc in Canada si in Ianuarie o sa ajunga carticica ta si la mine…as a Birthday gift 🙂 just saying….

  17. Simona says:

    Draga Olivia,
    Am citit ca folosesti o pasta de dinti home-made cu ulei esential de cuisoare, si as dori sa te rog, daca doresti, sa impartasesti reteta cu noi. O seara frumoasa!

  18. Anita says:

    Buna Olivia!
    Voiam sa te intreb care este parerea ta personala despre dieta 80/10//10 promovata de Dl. Douglas Graham si mai nou sustinuta si de Collin Campbell in noua sa carte : WHOLE?
    M-ar interesa mult parerea ta.
    Toate bune!
    Anita

  19. Liana says:

    Buna Olivia!Folosesti Herbalife ?

    • Simona Zamfir says:

      Buna Liana 🙂

      Pot sa iti spun eu ca NU, nu foloseste. Herbalife e o mare minciuna. Mai bine inlocuieste mesele de seara cu niste sucuri verzi nu chimicale scumpe 🙂

      Numai bine iti doresc!

  20. Marinescu Mihnea says:

    Când cineva drag îţi modifică ADN-ul cum te dezoxifici ? pentru că ,,ce faci te face” , cu drag , MM

  21. Baile Olanesti says:

    Doriti o idee de cazare pentru vacanta? O idee pentru un week-end frumos? sau poate oferte de revelion? Va recomand Baile Olanesti, o statiune frumoasa unde va puteti relaxa si puteti avea un concediu frumos! fie ca alegeti o vila particulara, sau poate o pensiune de 3 sau 4 stele (da ati auzit bine) sigur veti fi multumiti! in statiune sunt doua piscine cu apa termala, acoperite si functionale tot anul! in plus numeroase terase, locuri pentru plimbari, iesiri in aer liber, cat si manastiri si biserici ce pot fi vizitate! alegeti asadar Baile Olanesti si nu veti regreta!

  22. ana says:

    Buna, Olivia.
    Iti cer un sfat in legatura cu tratatea sau ameliorarea unei boli urate care provoaca multa suferinta celor care sunt afectati de ea si anume poliartrita reumatoida. Ce sfaturi de baza ai da unei persoane afectate de aceasta boala autoimuna?
    Iti multumesc!

  23. Roxana says:

    Draga Olivia,
    Te rog spune-mi daca este ok sarea de Hymalaia, am inlocuit sarea normala cu aceasta dar nu stiu daca am facut bine si nu vreau sa fac rau familiei mele, am incredere in sfaturile tale. Am gasit pe elemental.ro piatra de alaun, este ok, stii cumva daca este safe ptr a fi comandata de acolo? Multumesc frumos

    • ada says:

      buna, sarea, roz sau nu, trebuie sa fie neiodata. insa va tb folosita in cantitati cat mai mici. piatra de alaun e buna, la fel si sapunul de sare de la praid. daca nu ai un corp bine detoxifiat nu tine.

  24. Didii says:

    Foarte interesante retetele!

    • elena says:

      Prea aleasa Doamna, multumiri pentru generozitatea cu care imparti tuturor retetele culinare. Felicitari si pentru faptul ca ai transformat in arta asezatul oricarui fel de mancare intr-o farfurie. Pentru ca e decembrie si pentru ca e frumos sa impartasim unii cu altii tot ceea ce avem bun, am gasit curajul sa astern catre toti cititorii acestor pagini o reteta care ne-a placut mie si fetitei mele. Poate ca va fi potrivita pentru sarbatori. Asadar, va propun (cu inima strinsa):

      TRUFE CU MIGDALE SI CACAO (ROSCOVE)

      – 250 grame migdale macinate (sau mai mult, in functie de consistenta aluatului)
      – 4 linguri unt de arahide (poate fi facut in casa din 1 cana de arahide blenduite bine cu 1/2 cana apa, sare dupa gust, miere dupa gust si vanilie)
      – 4 linguri miere
      – 2 lingurite vanilie sau tamada din “Dulciuri de poveste” sau esenta de migdale sau pentru cine mai are prin casa si foloseste un pic de rom
      – 1 lingura apa
      – un virf de cutit de sare
      – 2 linguri de cacao sau pudra de roscove

      toate ingredientele se amesteca bine si se formeaza trufe care se pot da prin nuca de cocos sau cacao.

      Sper sa incercati si sa va placa.

  25. maria says:

    Buna Olivia si multumesc frumos pentru retete. Terina mi-a iesit excelenta si in functie de ce legume avem prin frigider,cred ca se poate varia mult pe aceasta tema.
    Va urez tuturor sarbatori linistite alaturi de cei dragi si multa moderatie in fata ispitelor culinare.

  26. maria says:

    Buna Simona. Da,am fiert lintea inainte.

  27. veroni says:

    Buna Olivia ,Multumim pentru retete ,delicioase,pot folosi rosii congelate din propria gradina??
    Multa pace si liniste!

  28. E minunat ceea ce faci tu, cum ii inspiri pe ceilalti oameni sa aiba o viata mai buna hranindu-se sanatos. Si eu mi-am propus sa le inspir putin optimism la viatapoatefifrumoasa.blogspot.ro

  29. Andra says:

    Olivia draga, te rog mult spune-mi care-i treaba cu drojdia de bere ! Stiu ca sunt insistenta, dar trebuie sa stiu parerea ta! In tine am incredere! 🙂 Daca este un aliment atat de valoros, sigur nu trebuie ignorat. Tu il folosesti la ceva? Si de care trebuie sa cumparam? Si de unde?

  30. Lacramioara says:

    Buna ziua! O intrebare as avea, nu imi este f clar. Lintea se fierbe sau se face faina si se amesteca cu celalalte ingrediente? Va multumesc! Multumim pentru retete. Sunt fabuloase!

  31. Ade says:

    Buna ziua tuturor,
    De jumatate de an ne confruntam cu o problema destul de urata si grava si anume furunculoza (cu stafilococ coagulaza pozitiv).
    Fetita mea de aproape 6ani are aceasta boala. Ea apare si dispare. Acum au aparut si pe fata :(.
    Tin sa precizez ca nu mancam dulciuri, paste fainoase sau carne din comert. Toate legumele sunt de la tara crescute natural. Bem suc de morcov, sfecla, mere in fiecare zi de aproape trei ani de zile. Eu nu mai inteleg nimic… Am facut analize, toate au aratat o usoara anemie. Dupa tratament o perioada a fost bine.
    … si totusi furunculele apar in continuare. Totul spal la 95 grade.
    CE SA MAI FAC? Unde gresesc? S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?
    Multumesc,

    • Andreea E says:

      Ade, imi pare f rau ca treceti prin asa ceva, stiu cum e sa faci tot ce crezi ca e mai bine si totusi sa vezi ca parca nu obtii nimic: copiii tai sunt tot mai sensibili sau mai bolnavi decat ai altora! Sper sa va ajute Dumnezeu sa gasiti o rezolvare la problema asta care dureaza de atatia ani!

    • Anca says:

      Buna seara,

      Va recomand sa consultati un medic homeopat – din cate stiu, e important sa mergeti la consult in perioada de “criza”, adica atunci cand furunculele sunt vizibile pe tegument. Vi-l pot recomanda pe medicul alergolog-imunolog si homeopat Rares Simu (puteti gasi usor pe google modalitatea de a-l contacta).

      Multa sanatate!

    • ramona says:

      Ade, eu si fratele meu aveam cand eram mici, eu am facut vreo doua. Dupa care bunica mea a taiat o ceapa in doua si m-a pus sa o tin exact pe furuncul. Cu partea taiata bineinteles. Am tinut vreo ora cred, dar sincer nu mai tin minte cat. Oricum nu doare. A disparut imediat furunculul, si nu am mai avut niciodata. Am mai auzit cu ceapa coapta, dar eu am facut cu ceapa cruda. Multa sanatate si sper sa va ajute!

  32. iulia b says:

    Fa-i niste analize amanuntite, inclusiv probe hepatice si panel alergologic.

    • Ade says:

      Buna,
      Am facut aceste analize si sunt ok…

      • iulia b says:

        hm… stiam ca iritatiile aparute pe piele semnifica probleme ale ficatului si toxicitate.
        Ne-am confruntat si noi cu niste iritatii dupa urechiuse, iritatii urate care supurau si avea un miros neplacut, au durat aproape un an, dispareau dupa aplicatii locale cu diverse medicamente si reapareau. S-a dovedit a fi de vina stafilococul auriu si am scapat de el cu o mixtura din 200 gr miere de salcam, 50 ml tinctura de propolis si cam 35 ml (o sticluta de la plafar) ulei de catina. I-am dat cate 3 lingurite pe zi si intr-o luna am scapat de iritatii si de stafilococ. Poate va e de folos.

        • Ade says:

          Iulia b – multumesc!!!
          stafilococ auriu e si la noi, o sa incerc neaparat cura ta.

        • Ade says:

          Se amesteca toate (catina, miere, propolis) si le pastrez la frigider?

        • Unda says:

          Cum erau impartite linguritele pe parcursul zilei?

          • iuliab says:

            se amesteca, dar nu e nevoie sa fie tinute la frigider. Trebuie amestecat inainte de fiecare administrare, pentru ca uleiul se ridica la suprafata. noi luam cate o lingurita inainte de fiecare masa, cam cu jumatate de ora. La fetita cea mica am inlocuit lingurita cu seringa de nurofen pe care o puneam putin sub jetul de apa dupa ce o alimentam, ca sa nu simta direct gustul, pentru ca nu e prea placut.

        • Unda says:

          Multumesc

        • Ade says:

          Buna,
          Sticluta cu ulei de catina de la plafar are o concentratie foarte mica de catina. Toata iarna trecuta am facut practic cura de catina din suc facut in casa, deci in concentratie mai mare deca are uleiul de catina si in vara tot ne-am pricopsit cu stafilococ…Ma bucur ca a functionat la tine, probabil a fost o forma mai usoara.
          Medicul ne-a recomandat autovaccinul de la Cantacuzino. L-a facut cineva?

          • iulia b says:

            E vorba de ULEI de catina, nu suc de catina. E doar ulei extras din samburii de catina, vezi sa nu faci o confuzie.

          • Ade says:

            Da, vb de ulei de catina. Daca te uiti la concentratie vei vedea ca in mare parte este ulei de floarea soarelui si foarte putina catina. TisOfit – 47g catina la 100 ml extract si sticluta e de 25 ml… Cel putin asa am gasit la mine, poate tu ai gasi cu concentratie mai mare 🙂

          • iulia b says:

            eu am de la parapharm si scrie Compozitie: macerat uleios de catina alba. nu sunt acasa acum, dar cand ajung caut prospectul. Mi-a fost recomandata reteta de un dr de la hematologie care mi-a zis ca stafilococul fiicei mele e doar sensibil la anumite antibiotice, iar asta nu e o garantie ca va fi distrus de tratamentul cu antibiotic.

          • Ade says:

            Iulia B – multumesc!

  33. Andreea says:

    Draga Olivia,
    In primul rand vreau sa iti multumesc pentru faptul ca esti o inspiratie pentru multi dintre noi. Eu si mama mea ne-am descotorit de carne, nu si de peste inca de vreo 4 luni, de lapte deasemenea, doar ouale se mai strecurau din cand in cand in vreun strudel. Nu mancam inca complet raw, le alternan ca in proportie zilnica sa mancam cam 60% raw 40% gatit. Chiar si daca mancam astfel, si zilnic foarte multe fructe si legume, sucuri de fructe si legume, catina zilnic tot mai avem deficiente de calciu. As dori daca poti sa imi spui ce alimente ar trebuie sa consumam ca sa asimilam mai mult calciu.
    Multumesc Frumos,
    Andreea

    • ada says:

      susan si plante cu frunze verzi. mai cautati pe net, blogurile lui mimi wALTER, ligia pop, etc…toate detin astfel de informatii

  34. cititor says:

    Stimata doamna,
    Va citesc blogul cu interes si recunostinta. Tot ceea ce scrieti aici este foarte interesant! Totusi, ieri v-am vazut la emisiunea Andreei Marin si am fost foarte surprinsa. Camera nu v-a avantajat deloc. Ceva nu se leaga! Stiu ca aveti un moment dificil cu sotul, dar tot nu se leaga! Va doresc putere sa deveniti ceea ce promovati, o fiinta independenta, puternica si armonioasa!

    • Unda says:

      Doamne ce usor ne aruncam in judecati
      Am vazut si eu emisiunea si nu mi s-a parut deloc ca ar arata rau
      Oricum o perioada de stres poate lasa urme si nu e o garantie ca ca vitaminele si mineralele iti aduc rapid zambetul pe buze
      Poate doar putina dragoste si suport
      Asa ca Olivia draga daca te pot ajuta cu ceva…oricand

  35. Andra says:

    Draga cititorule,

    mi-ar placea sa fii mai explicit de-atat. Cum adica camera nu a avantajat-o deloc pe Olivia? Ce anume vi se pare ca nu se leaga? Daca va referiti cumva la faptul ca Olivia nu arata bine, cred ca va inselati amarnic. Eu am vazut-o pe Olivia de curand, la o lansare a propriei carti si arata minunat. Totul arata perfect la ea: parul, tenul, gatul, mainile, TOTUL!!!! Cred ca la 38 de ani arata mai bine decat alte fete care au 20 de ani. Eu zic sa invatati sa nu mai jigniti oamenii in felul asta si sa puneti mana sa cititi zecile de carti pe care ea le recomanda si sa descoperiti singur, pe pielea dvs ce se leaga si ce nu se leaga.
    Olivia este un om extrem de puternic, dar nu uitati ca aproape la orice emisiune in care este invitata este intrebata de ce a ales acest stil de viata si nu cred ca e greu sa ne dam seama ca abia isi stapaneste lacrimile, asa cum a facut si aseara, cand ne da raspunsul la aceasta intrebare…
    Este o fiinta independenta, puternica si armonioasa, dar asta nu inseamna ca ea nu are deloc probleme. Si nu uitati ca decembrie este luna in care Lavinia a murit, asadar , o luna mai trista decat alte luni din an…

  36. Claudia says:

    buna ziua, ce cale sa urmez din moment ce copilul meu de 4 ani a fost diagnosticat in urma testului rapid cu streptococ? are ganglionii mariti si cateva secretii nazale. atat. tratamentul dat e de amoxicilina 10 zile. si dr homeopat ma sfatuieste sa fac acelasi lucru, dat fiind ca e periculos. va multumesc.

    • olivia says:

      Eu as incerca, sa fiu in locul tau, sa=i schimb alimentatia. Nu i-as mai da deloc carne, lactate, oua, zahar, sare si ulei. In schimb, multe sucuri proaspat stoarse de morvoci si sfecla si mar, proprolis si ceaiuri de galbenele (3-4 cani pe zi). Ceapa cu miere X3/zi. Si multa dragoste 24/24h 🙂

  37. Oana says:

    Olivia, am citit de curand in presa ca sotul tau ar avea probleme cu spatele. Eu am o hernie de disc – deocamdata neoperabila, dar neurologul mi-a spus ca e doar o chestiune de timp si ca tot la cutit voi ajunge. Daca ai citit ceva in legatura asta te rog din suflet sa-mi spui si mie. Multumesc!

    • ramona says:

      Oana, cauza subtila a durerii de spate este fraza ” nu imi place viata mea” , “eu asa nu vreau sa traiesc”. Am ramas surprinsa cand am cautat ce semnifica durerea de spate. Am avut prima durere in august si urmatoarea in oct cand am ridicat cateva kg. Exact asa ma exprimam eu, nu imi place viata mea….. Acum nu mai spun asta, nu am dreptul si vad ca durerile nu au mai aparut. Poate sa fie o coincidenta, dar incerc sa nu mai spun si gandesc asa.

    • olivia says:

      Parerea mea e ca regimul alimentar a cheia in orice boala. Nimic nu trebuie operat. Totul trebuie bine, foarte bine spalat, hranit, regenerat. Iar de toate astea se ocupa sucurile proaspete de fructe si legume. Si produsele stupului. Sint mare fan polen, pastura si faguri de albine.
      Multa sanatate si sa auzim numai de bine!

  38. liviu says:

    Buna Olivia. Vreau sa/ti spun ca te apreciez foarte mult pentru ceea ce esti si pentru toate sfaturile pe care le impartasesti cu noi. As vrea sa ma ajuti si pe mine cu un sfat. Vreau sa/mi recomanzi o crema de fata pentru sotul meu, are 32 ani, tenul gras si cu acnee(are si niste gauri inestetice pe fata, rezultatul acneei din adolescenta)Ce as putea sa/i cumpar? Are si citeva riduri de expresie pe frunte si in jurul ochilor

    • olivia says:

      Din experienta, iti spun ca acneea trece intr-un regim fara sare, fara ulei, fara proteine si grasimi animale, fara piine si alte fainoase, cu multe sucuri proaspsat stoarse si produse ale stupului.
      Succes!

  39. Salata de conopida arata bestial! Felicitari!
    Ne-am program pentru weekendul acesta sa ducem copii la cinema la “pasarile nebune” (cum spune fiu`miu).

  40. gabrielah says:

    Multa recunostinta pt tot ce faci pt noi..

  41. Maggda says:

    LA MULTI ANI tuturor, un an nou minunat, fericit si plin de realizari.
    Draga Olivia, vreau sa incep si eu o cura de detoxifiere, dar nu stiu exact ce cura sa urmez. Ce-mi recomanzi?…sa inteleg ca tu nu mai esti de acord cu Master Cleanse?
    Multumesc frumos.

  42. Florentina says:

    La Multi Ani!
    Va doresc sa aveti un an plin de sanatate, bucurii si fericire!

  43. Cristina says:

    Citesc acest blog de 9 ore si ma bucur de ce am gasit aici. Nici nu stiu cum de am rezistat sa stau asa mult pe un blog, mai ales ca am decis ca nu mai stau pe internet mai mult de o ora.

    Ma confrunt insa cu o oboseala somnolenta, si am decis sa iau masuri in viata mea si am tot cautat solutii sanatoase. Am peste 40 ani si trec printr-o perioada in care am nevoie de minte limpede si de spor la studiu. Daca insa incerc sa ma concentrez la cititul unei carti, ma apuca oboseala pana aproape mi se inchid ochii si adorm in sezut.

    Aceeasi oboseala mi se intampla si cand conduc masina si incerc sa-mi frec fruntea ca sa nu adorm.

    Ce pot sa fac sa scap de aceasta oboseala grea? Va multumesc mult.

    • olivia says:

      Cristina, in locul tau as rari mesele si as incepe sa beau tot mai multe sucuri de legume, radacinoase si mere, acum iarna. As face proceduri de curatare a colonului si periaj pe pielea uscata in fiecare zi, cu o perie cu par natural (se gaseste la carrefour). Si as citi Robert Morse. E un bun inceput pentru o viata mai vie 🙂

      • Cristina says:

        Iti multumesc mult pentru sfat intelept. Dupa ce am scris acest mesaj, am trecut printr-o raceala puternica care acum e pe ultima suta de metri. Am apelat la sucuri, ceaiuri multe cu miere de albine si lamaie. Traiasca produsele apicole si dealurile noastre pline de plante curate.

        Durerile de cap s-au mai rarit, insa cred ca trebuie sa iau in vedere faptul ca obisnuiesc sa mananc foarte des…crantanesc mereu ceva:(. Nu ma ingras, insa simt ca nu este bine.

    • Unda says:

      Nimeni nu poate spune cu adevarat ce ai fara analize ,dar pana le faci si ma refer in special la fier , poate citesti si asta
      http://www.vitaking.ro/stiri/iodul-o-substanta-nutritiva-vitala-din-punct-de-vedere-al-greutatii-si-frumusetii-corporale.html

  44. dana says:

    Olivia, ce ai recomanda unei prietene virtuale, mama a 2 puiuti mici, care trece printr-o faza acuta de hernie de disc lombara?La 2 saptamani de la debut musculatura coloanei este contractata in continuare, dureri suportabile , mobilitate mai scazuta si rezistenta mica la efort, cum stau un pic in picioare simt nevoia sa ma intind. Trebuie sa-ti marturisesc ca imi pun mari sperante intr-un raspuns din partea ta.

    • olivia says:

      Sa fiu in locul ei, as bea sucuri doar. Sau preponderent sucuri. Andi a trecut recent printr-o problema similara, si doctorii la care a apelat i-au spus ca hernia de disc e cauzata de o deshidratare cronica. Dupa tot ce am citit in zona naturopatiei, inclin sa le dau dreptate (doar privind cauza, caci abordarea problemei e diferita, in opinia mea). Pina la urma, la asta se rezuma teoriile lui Max Gerson, Paul Bragg sau Norman Walker. Ei spun sa te hidratezi cu sucuri si sa eviti mincare solida, care deshidrateaza. Din pacate, n-am la indemina cartea lui Walker la mine, ca sa-ti spun formula de sucuri pe care o recomanda el special pentru hernie de disc; Andi a baut si suc de mere si morcovi si sfecla. Dar daca ma astepti pina miine, iti spun mai multe.

      • Andreea E says:

        Am eu cartea lui Walker (“Sucuri din legume si fructe”) la indemana si pot sa transcriu din ea recomandarile despre hernie – nu am gasit ceva special despre hernia de disc – din lista de la sfarsit (“Afectiuni si formule”): “Hernia – reprezinta protruzia unui organ intern, totala sau partiala, din pozitia normala, din cauza lipsei de tonus a membranelor invecinate.”
        Formulele de sucuri recomandate in special: morcovi (280 ml)+spanac (220 ml); morcovi (500 ml); morcovi (200 ml)+telina (115ml)+pastarnac (60ml)+spanac (90ml).

  45. darya says:

    Nu credeam ca plantele pot fi vindecarea noastra dar ma m convins de curand cand am avut o cistita urata cu durerii la urinare ,,a fost groznica ,,si am descis sa o tratey cu ce am la indemana ,,,adica din doua in doua ore timp de o jumate de zi am facut bai fierbinti atat cat poti suporta asta doar jos si am consumat usturoi pisat vreo 10 catei,, si surpriza intr-o jumate de zi au disparut durerile si disconfortul! Stiu ca sunt poate metode mai eficiente ,,ceaiuri ,,dar vreau sa zic ca te poti trata si cu ce exista prin casa fara sa apelezi la medicamente! Va pup

  46. Nefertity says:

    Arata superb…esti un izvor de inspiratie pentru mine.

  47. Ruxandra says:

    Olivia, este ok sa combinam morcovi, sfecla rosie si mar pentru suc? Citisem ca nu este recomandat sa se combine legumele cu fructele…

  48. Dianka. says:

    Buna Olivia, daca stii vreun remediu intern si extern pentru chisturi mamare aparute ca rezultat al detox-ului, ti-as fi recunoscatoare. Intre timp aplic cataplasme cu varza.
    Mersi din suflet.

    • olivia says:

      Draga mea,
      Robert Morse are pe citeva pagini trecute efectele nsecundare si nedorite ale unui detox, de la usoare la foarte grave. Tot el iti explca ce sa faci ca sa le eviti, iar daca n-ai reusit, cum sa le ameliorezi si sa le elimini.
      Eu daca as trece printr-o astfel de experienta, as face colon-hidro-terapie, periaj pe pielea uscata, bai de sudoratie si as bea cel putin 6 pahare de sucuri proaspete pe zi. cataplasmele cu varza si ulei de ricin pe sini imi pare o idee buna. si la fel de buna mi-ar parea si procedura cu mamaliga calda pe ficat.
      Sa auzim numai de bine!

  49. Silvia says:

    La multi ani Olivia!

    Pentru noul an mi-am comandat un slow juicer pe care il astept cu bratele deschise sa soseasca zilele acestea. Sunt vegetariana de mai bine de un an, iar fiecare zi mi-o incep cu o limonada piperata, urmata de un pahar de apa cu tarate de psylium.

    Am citit cartile lui Robert Morse, Mikhail Tombak si Norman Walker, insa nu am facut inca o cura de detox. Imi doresc sa fac acum o astfel de cura, timp de 1 saptamana, pe baza de sucuri, insa sincera sa fiu nu stiu cum sa incep si ce sucuri ar trebui sa beau in tot acest timp. Sa continui cu taratele de psylium? Ce ceaiuri sa beau?

    Ma poti ajuta cu niste sfaturi sau poate imi poti recomanda vreo carte care sa aiba un program de detoxifiere stabilit pe care sa-l pot urma?

    Orice informatie e binevenita.

    Multumesc,
    Silvia

  50. Scurtu Sorin Izvoras says:

    Formidabil filmul, nemaipomenit mesajul, articol fulminant, etc……..
    -Dar, spuse lupup cel rau, filmul acela , stiintific, in care o planta este legata la aparate de masura si control al undelor electromagnetice , si apare un personaj,care detine o foarfeca ,ascunsa la spate, cu intentia declarata de a ASASINA plantele, si in care acul respectivelor aparate are o reactie inspaimantatoare- care transpune in termeni umani ,spaima de moarete,- ce va sugereaza?!
    Dar muzica , in special clasica, dar nu numai, ce pe acul respectivelor aparate este transpusa prin bucurie, calm, seninatate, cresterea in dimensiuni si toti ceilalti parametri pozitivi, ce va sugereaza.
    Or fi plantele stationare(nu toate), or fi mai lente in raspuns la stimuli, insa raspunsul este prezent, si inca in ce termeni!
    Sufletul plantei?!-oare nu are asa ceva?!- din cele prezentate mai inainte parca nu asta rezulta!
    Inca un experiment, stiintific de asemenea.
    Este luata o frunza, proaspat culeasa, si este fotografiata cu un aparat Kirilian, ce pune in evidenta canmpul bio-electric al fiintelor.
    La developare, apare intreaga frunza, cu toata frumusetea si armonia razelor ce irump din ea.
    Se taie un fragment din frunza si se repeta experimentul.
    Se reconstituie INTRWEAGA forma a frunzei, cu deosebirea ca la partea taiata, nu se vede decat conturul frunzei.
    Trageti si singuri concluziiile.
    Cu respect pentru timpul acordat, in ambele directii
    Scurtu Sorin Izvoras

  51. Gabi says:

    Olivia, spune-mi si mie te rog cum sa scap de o rinita alergica foarte suparatoare.
    Multumesc.

    • Georgeta says:

      Poate te ajuta si experienta mea similara…in cele din urma aceasta rinita alergica si alte simptome pe care le-am avut s-au dovedit a fi consecinta unei intolerante alimentare, iar dupa ce am scos din alimentatie lactatele si glutenul, totul a revenit la normal, ca si cum nu as fi avut niciodata aceasta manifestare!

  52. ramoram says:

    Buna O, citesc cu interes blogul tau, sunt o vegetariana convinsa, numai ca nu am grija de mine suficient,asta din cauza ca nu mai am incredere in niciun aliment din comert. Din acest motiv am mers in ultima vreme pe principiul decat prost mai bine deloc… Am 24 de ani, 1.69 si 48 de kg. Am descoperit de curand efectele ceaiului verde, la inceput ce i drept foarte pronuntate, apoi organismul s a obisnuit cu el. Clismele cu cafea dupa principiile lui Gerson la fel m au ajutat foarte tare. Mi as dori sa stiu de unde iti procuri catina si care sunt alimentele peste care n ar trebui sa sarim niciodata. Mersi

  53. Siana says:

    Salutare! Olivia, vreau sa-ti multumesc pentru tot adevarul si toata indrumarea catre bine pe care le gasim pe acest blog! Din pacate indraznesc acest comentariu trist pentru ca am nevoie de ajutorul tau si al cititorilor tai!Va spun pe scurt: o prietena de-a mea a fost diagnosticata recent cu canacer la plamani :(( Are 35 de ani, o familie frumoasa si o fetita minunata de 3,5 ani de crescut. Se lupta acum pentru viata ei, incearca metodele naturiste iar eu am ajutat-o cu toate informatiile pe care am putut sa le strang pana acum. Va rog cu multa speranta sa ne ajutati si cu alte informatii ( terapii recomandate, carti de citit, medici care pot lupta cu asa boala), tot ce credeti ca poate ajuta in asa lupta cumplita. Va multumesc anticipat din tot sufletul!

    • Andreea E says:

      Mergeti la Manastirea Radu-Voda in Bucuresti, lasati un acatist (sau pomelnic) de 40 de zil si inchinati-va la moastele Sfantului Nectarie cu credinta, eventual cumparati si o carticica despre viata si minunile lui (de preferinta pe cea rosie, de la mica librarie de la poastra manastirii), apoi cititi acatistul sfantului Nectarie pe cat posibil zilnic (macar 40 de zile). Sunt sute, poate mii, de marturii despre ajutorul grabnic al acestui sfant al zilelor noastre in cele mai grave probleme de sanatate si de orice alta natura… numai credinta sa fie! Sa va dea Dumnezeu sanatate!
      P.S.: Daca nu aveti drum in bucuresti, sunt si alte biserici cu moaste ale acestui sfant in tara…

  54. iuliab says:

    te rog sa citesti despre protocolul Budwig, pe yahoo groups este un grup de sprijin “FlaxSeedOil2′ parca se numeste. acolo gasesti marturii ale celor vindecati. Daca ti se pare interesant acest protocol si ai intrebari ale caror raspunsuri nu le gasesti pe acel grup, iti stau la dispozitie.
    Rezultate se pare ca are si terapia Gerson, exista o clinica de profil in Ungaria si este aici pe blog gabrielah care urmeaza sa incerce aceasta metoda incepand cu saptamana viitoare.

  55. Siana says:

    Multumesc, Iulia! Voi cauta acel grup

  56. florizz says:

    Hello! Sunt f. suparata si incerc ca de obicei sa-mi vars oful aici, pt. ca mereu am impresia ca Olivia a adunat aici o mare familie. Eu tocmai am aflat cu cateva zile in urma, ca plomba mea cu amalgam pusa la varsta de 13 ani, in 2005 chiar la stomatologia scolii m-a intoxicat cu mercur si plumb. Ma simt ca un mic sobolan prins intr-o cursa a sistemului. Asa ca traiasca raw veganul.- Motivele sunt deja prea multe.

  57. mirela says:

    Buna Olivia! De ceva timp ma confrunt cu o problema suparatoare, mi s-a rarit foarte tare parul. Nu pare sa-mi cada mai mult decat e normal, problema e, mi se pare mie, ca nu se regenereaza. Nu mananc carne de mai bine de doi ani, mi-am facut recent niste analize si am un nivel foarte scazut al fierului. M-am documentat care ar fi alimentele bogate in fier, am vazut ca pentru a fi asimilat trebuie combinate cu alimente bogate in vitamina C.Totusi sunt cam disperata, pentru ca problema e greu de mascat si in curand risc sa raman fara par, asa ca am inceput sa iau un supliment de fier, vit C si B 12, si MSM. Crezi ca fac bine?

  58. Unda says:

    Dar lactate bei?
    Te intreb pentru ca am gasit de curand la Mimi Walter pe blog filmul asta,Vezi si ce zice de fier.
    http://www.youtube.com/watch?v=4TVV37k8NkQ

  59. Roxana says:

    Buna Olivia, iar ai abandonat blogul?

  60. Ramona says:

    Doamnelor, am nevoie de parerile voastre. O prietena a fost diagnosticata cu fibrom uterin (aprox 5 cm) si lipsa de fier din cauza hemoragiilor. Voi ce-ati face daca ati fi in situatia ei, ce tratamente naturiste cunoasteti? Va multumesc

    • Ala says:

      Ramona, eu stiu din surse sigure ca renuntarea la proteina animala micsoreaza fibromul pana chiar si tumorile, se poate ajunge acolo ca si dispar.Fier se gaseste din plin in spanac , seminte de chia, suc de grau.

  61. Ancu says:

    Buna dimineata,Olivia.Stiu ca joia vii cu sfaturi,poate ai unul si pentru mine.:-) Ce putem face in cazul pierderilor de sarcina?Ca sa nu se mai intample?Si ce tratament ai recomanda dupa o asemenea nenorocire?Multumesc din suflet!O zi senina iti/va doresc!Pupici!

    • olivia says:

      Buna, Ancu!
      Daca as fi intr-o situatie de genul asta, as urma terapia lui Norman Walker de dezîncrustare, detoxifiere si regenerare. As profita de postul Pastelui (care incepe pe 3 martie) si as incepe un post cu sucuri proaspete de legume si frunze verzi (fara alimente solide, fara sare deloc sau ulei) si m-as trece cu mult curaj prin proceduri de curatare a colonului (colon-hidro-terapie), a pielii (periaj uscat), a ficatului (apa cu lamiie de trei ori pe zi). Exista o gramada de cazuri similare, relatate de Norman Walker, care si-au gasit rezolvarea astfel in mai putin de doua luni.
      Tot binele,
      O

    • Unda says:

      E important sa vorbesti cu un ginecolog.Unul dintre testele pe care te poate pune sa le faci este testul genetic de risc de tromboza.Dar pot fi multe alte cauze.Ia lucrurile cu mult calm cate una pe rand cand pana le dai de capat.
      Cat pentru revenire doar gandeste inainte la clipa cand o sa vezi pentru prima oara ochisorii plini de viata si speranta ai viitorului tau copil.Si desigur un gand bun pentru sufletelul pierdut.
      Pe mine m-a invatat cineva si cu un an inainte sa raman insarcinata am inceput sa ma gandesc la tot ce ma inconjoara si sa spun “imi pare rau ,te iubesc ,multumesc”.

    • Magda says:

      Ma aflam in Elvetia cand cumnata mea se lupta sa nu piarda sarcina si acolo am aflat (de la dr) ca ei folosesc in maternitati, deci chiar doctorii alopati un remediu care se numeste Bryophyllum 33% de la firma Weleda (exista in ma multe variante) si de 5 ani tot recomandam si sarcinile sunt duse cu bine pana la capat.
      Pe siturile germane sunt multe informatii, cred ca in Italia se poate comanda si e mai ieftin. Mi s-a parut miraculos, nu neg ce spune Olivia, doar ca am vazut pur si simplu minuni. Sotul meu este preot si se tot confrunta cu astfel de situatii cumplite, asa ca am tot recomandat si nu a dat gres nicicand (cu siguranta a lucrat si Altcineva).

      Este folosit si la inceputul sarcinii pentru a evita o pierdere spontana, dar si spre final, pt a evita nasterea prematura, cumnata mea avea contractii si hemoragii si colul era scurt de tot, iar tot ce primea in spital nu avea niciun efect pozitiv, iar eu eram ingrozita oricum de efectul asupra copilului.

      Cu drag, daca mai ai interbari,
      Magda

  62. Ala says:

    Buna, draga Olivia.Poate exista un articol pe aici despre Vitamina B12, dar eu nu l-am gasit.Te rog ajuta-ma cu niste sfaturi in ce priveste Vitamina asta pretentioasa 🙂 . Surse vegetale, desigur.Ca ma tot ameninta medicii cu probleme neurologice catastrofale de nu ma apuc de carne :).Multumesc.

    • olivia says:

      O digestie optima, fara procese de fermentatie si putrefactie, da o flora microbiana buna, care e singura raspunzatoare de nivelul de B12 din organism (spun Robert Morse, Norman Walker si altii). Cu alte cuvinte, un organism sanatos isi produce singur B12 si n-are nevoie de aport extern, daca si numai daca il hranesti corect. Exista alimente care mentin o microflora intestinala sanatoasa si o feresc de produsii toxici secundari ai fenomenelor de putrefactie si fermentatie, de care ziceam. Pe primul loc, poate, e patrunjelul, dar inclin sa cred ca toate frunzele verzi fac treaba buna. Ca sa elimini bacteriile patogene de la nivelul tractului intestinal (care le papa efectiv pe cele benefice) e de mare incredere usturoiul. O cura cu usturoi face mare curatenie, eliminind si parazitii (care dau carenta de B12). Parazitii se hranesc cu mare placere cu lapte, oua, carne, brînza, amidon si zahar. Asa ca ar fi o idee buna sa elimini treptat toate alimentale care iti perturba flora intestinala si hranesc lighioanele astea (despre care se spune ca populeaza in voie peste 80% din intestinele omenirii).
      Numai ginduri bune,
      O

      • Ala says:

        Am inteles.Lactate nu mananc.De dapt,cam 60% mananc crud deci sunt pe drumul cel bun.O sa fac totusi si cura cu usturoi de care aminteai mai sus.Ce zici de clismele cu usturoi?Eficient sau periculos?Multumesc pentru inspiratie,sfaturi si ca-ti pasa.Greu gasim astfel de oameni.Sanatate multa!

  63. Cecilia says:

    Buna Olivia.Te rog frumos,daca ma poti ajuta cu un mic raspuns.Mama mea are colesterolul foarte mare,si,culmea, doctorul i-a spus sa nu bea suc de sfecla.Mare mi-a fost mirarea cand am auzit.Eu stiam ca e foarte bun.Ma poti ajuta si cu alte sugestii pentru scaderea colesterolului?Multumesc.O zi frumoasa.

  64. Marin says:

    Olivia,
    ce parere ai despre articolul de mai sus, despre arestarea lui Young? l-ai citit?

    • olivia says:

      Da, l-am citit. Am banuieli, dar nu certitudini. Dedesubturile or sa iasa la iveala intr-un tirziu.

  65. Ramona says:

    Ala, multumesc mult pentru raspuns.

  66. aura says:

    Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva remedii pentru rinita alergica.

    multumesc din suflet

    • iulia b says:

      pastilute homeopate coryzalia, renunta la lactate si profita de postul Pastelui pentru a face odetoxifiere cu cat mai multe sucuri si verdeturi care incep sa apara prin piete.

  67. Ana says:

    Remedii sau un stil de viata care sa inlocuiasca medicamentele pentru diabetul zaharat de gradul II?

  68. Silvia says:

    Buna Olivia,

    Stiu ca ti-ai programat joi ca si zi de “consulatatii”. Eu am o nelamurire legata de zahar. Mi-am cumparat de curand un juicer si am inceput sa bea sucuri naturale de fructe si legume in fiecare zi, insa am tot citit diferite opinii despre sucurile naturale in principiu despre cat de mult zahar contin si defapt prea putine vitamine si minerale mai raman in suc. Ai putea sa ma lanuresti te rog? Sau poate sa imi recomanzi o carte ce ar putea elucida acest “mister”? 🙂

    Multumesc,
    Silvia

    • Scurtu Sorin Izvoras says:

      Poate parea ciudat, insa, inainte de a folosi(cumpara) un storcator de fructe- legume, cercetati sensul de invartire al motorului. Corect este sensul de rotire al acelor de ceasornic. Pentru explicatii va stau la dispozitie.
      Ar mai fi vorba si de faptul ca metalul, inclusiv inox-ul, in legatura cu sucul oxideaza si influenteaza negativ calitatile sale curativ-hranitoare.
      De ce printre altele credeti ca au scazut pina la ridicol preturile la renumitele alta data seturi din inox “medicinal”.
      Scurtu Sorin Izvoras

      • Silvia says:

        Multumesc Sorin. Am facut aceste cercetari inainte de a-mi cumpara storcatorul. Am optat pentru Hurom.

        • diana79 says:

          sunteti multumita de acest storcator, ma intereseaza parearea d-voastra pt.ca vreau sa il achizitionez si eu si stiu ca nu e deloc ieftin….multumesc

          • Iky says:

            Este EXCEPTIONAL acest storcator, cumpara-l cu incredere!

            Mi l-am cumparat si pot spune ca MI-A SCHIMBAT VIATA!

            Urmez terapia Gerson cu acest storcator, iar rezultatele obtinute sunt mult prea departe, in sens absolut pozitiv, fata de ce mi-a oferit medicina alopata(adica mai nimic, doar tratamente care m-au imbolnavit si mai tare).

            Va fi cea mai buna investitie in sanatatea ta si a familiei tale, te rog sa ma crezi, iti spun cu mana pe inima.

    • olivia says:

      Iti recomand cartea lui Norman Walker “Sucurile de frcute si legume. Ce ii lipseste organismului tau” care te lamureste de ce sucurile sint cel mai bun si hranitor aliment si de ce dieta cu sucuri vindeca boli zise incurabile.

      • Silvia says:

        Multumesc pt raspuns Olivia. Am citit cartea insa nu m-a lamurit in totalitate in privinta zaharului si cum este acesta metabolizat.

        Mai caut, mai cercetez, mai intreb si apoi ajung eu la o concluzie! 🙂

  69. iulia b says:

    citeste cartile lui Norman Walker

  70. florentin says:

    faina…salata aia de conopida . Mi-a ramas un ochi la ea si unul la reteta:))

  71. Roxana says:

    draga Olivia,

    am aflat de curand ca sunt insarcinata si te rog imi poti spune ce alimente ai consumat tu in perioada sarcinii? Borsul mai poate fi baut? Eu nu amn luat acid folic inca de la inceput, sper sa nu fie o problema asta.

    • Simona Zamfir says:

      Draga Roxana,

      Uite ce a scris Olivia despre ce a papat ea:
      “Draga mea,
      eu n-am luat acid folic la nici una dintre sarcini, dar am mincat in schimb multe nuci si seminte de toate felurile, nesarate, neprajite, dar pline acid folic si de acizi grasi nesaturati, esentiali pentru o gravida.”
      “Draga Nadia, cit am fost insarcinata cu Luca am prins mai, iunie, iulie, augsut si septembrie – luni pline de verdeturi, fructe si legume. Le-am mincat pe toate crude, mai putin lintea, nautul, fasolea si orezul. Am suplimentat aportul nutrivit cu germeni de griu, linte, shinduf, lucerna, pe care le luam de la Mega Image (acum se gasesc si la Billa) si alge (pe care le luam de la Naturalia, dar pe care azi – stiind ca sunt din China, iar China este cea mai poluata tara din lume – nu le mai cumpar. Se pare totusi ca Luca a dus-o bine! S-a nascut cu 4 kilograme, vegetarianul lui mama…”

      “Germenii sunt execelenti, Nico! Eu am mincat multi germen de linte, de griu, de lucerna in perioada cit am fost insarcinata, iar Luca s-a dezvoltat incredibil de frumos. S-a nascut cu 4 kilograme, dupa 9 luni de sarcina in care am avut un regim in proportie de 80% crudivor si vegan”

  72. Scurtu Sorin Izvoras says:

    Germeni=copiii plantelor

  73. andra says:

    Buna, Olivia!
    Citesc cartea lui Mikhail Tombak: “Cum sa traim 150 de ani” si nu mai inteleg nimic!! Acesta chiar recomanda consumul de lactate, carne si cereale! Olivia am vazut ca in unele comentarii chiar recomandai aceasta carte! Tot ceea ce stiam este in acest moment dat peste cap..spre ex:”Ficatul animalelor si untura de peste sunt foarte bogate in vitamina A”..si pe parcursul cartii am tot intalnit astfel de exemple..

    • Scurtu Sorin- Izvoras says:

      Acest exemplu subliniaza inca o data, daca mai era nevoie, faptul ca alternanta “de dulce” si “de post” este ideala!!!
      Anul este astfel relativ impartit un doua jumatati din acest punct de vedere.
      BIBLIA de asemenea subliniaza faptul ca mancarea “de dulce” se prepara in mod corect, pentru a inlatura eventualele toxine continute- respectiv faptul ca sangele este scurs pe altar, grasimea este ofranda-“ardere de tot, iar carnea ramasa se imparte cu cel ce face jertfa.
      Scurtu

  74. marin says:

    Acest exemplu subliniaza inca o data, daca mai era nevoie, ca in domeniul nutritiei circula foarte multe teorii contradictorii, fiecare din ele sustinute cu argumente care par foarte veridice unei persoane nepregatite in domeniu. De ex, lipsa mea de cultura stiintifica aprofundata ma pune in imposibilitatea de a discerne intre toate aceste argumente pro si contra. Cititul catorva carti si articole pe tema alimentatiei naturiste nu e suficient. Ar trebui studii extinse, in diverse domenii, biologie, anatomie, fizica, chimie, medicina, ptr a putea deveni cu adevarat capabil in a intelege cum functioneaza organismul uman, si ce trebuie sa mancam ptr a fi sanatosi . In afara acestei pregatiri, oamenii devin adeptii diferitelor teorii, fara a avea cum sa le verifice decat prin aplicatie practica. Si daca se simt bine intr-un regim, se declara multumiti, si convinsi ca teoria care a stat la baza regimului e adevarata. De ex, Olivia a recomandat procedeul de detox prin purgatii cu apa sarata zilnice, 10 zile pe care ea le facea si se declara incantata de rezultate, ptr ca dupa aceea sa declare ca sarea in exces face ravagii, si sa renunte. De aici eu pot foarte usor sa trag concluzia ca experienta directa nu e suficienta, e posibil sa te simti minunat o perioada facand o anumita tehnica, si totusi teoria care a stat la baza acesteia sa fie gresita.
    In concluzie , eu caut sa nu accept pe ochi frumosi orice teorie care pare plauzibila, si sa incerc sa ma informez cat mai mult ,cautand mai ales si parerile contrare acelei directii, sa vad daca argumentele lor nu sunt mai plauzibil

    • marin says:

      Acest comentariu e de fapt un raspuns la ce a zis mai sus Andra, in legatura cu cartea lui Tomback.

    • Scurtu Sorin- Izvoras says:

      Exceptionale constatarile, concluziile etc. Felicitari Dle Marin.
      Exista o singura “teorie” ne contrazisa de proba timpului, alternanta POST cu “DE DULCE” , asa cum am mai aratat.
      Pentru siguranta descoperirii ADEVARULUI in viata de zi cu zi, CITITUL in intregime al textului BIBLIC este de ajuns. El se “imprima” in creier definitiv , iar de acolo, in toate momentele noastre de neancredere, analizeaza si da rezultatul exact.
      De asemenea, INTUITIA, legatura noastra cu INFORMATIA GENERALA, ne salveaza in momentele de rascruce, daca ascultam primul impuls!!!
      Inca o data, felicitari si la mai bine!
      Scurt/2

    • mimi says:

      Nu incercati pe ochi frumosi teorii plauzibile dar puteti citi “Studiul China” pt. a aprofunda mai mult pe acest subiect. Sigur ca exista studii extinse in domeniul nutritiei iar acesta este unul dintre ele.

  75. Roxana says:

    Multumesc Simona Zamfir

  76. Silvia says:

    Buna ziua,

    Olivia, stiu ca esti ocupata si astept cu nerabdare noi postari, dar am nevoie de sfatul tau.

    In urma cu 6 luni, am nascut un baietel perfect sanatos. I s-a efectuat primul vaccin, desi fara stirea mea, iar urmatoarele vaccinari le-am refuzat. Sa-ti spun ca m-am simtit hartuita, agresata verbal,incoltita din toate partile, ar fi prea putin. Dupa ce am fost facuta inconstienta,sa nu mai cred prostiile de pe internet, ca nu am dreptul sa decid eu ptr sanatatea copilului mei, ca o sa-mi para rau mai tarziu samd, am gasit un medic pediatru care se abtine sa ma intrebe de vaccinare si eu ma abtin sa spun ca sunt impotriva 🙂 Nu e situatia ideala, dar e mai bine decat pana acum.
    Copilul a fost exclusiv alaptat, nu i-am administrat calciu sau alte medicaminte. Nici eu in sarcina nu am luat acid folic sau alte vitamine. Toate rufele spalate cu detergent ecologic, cumparat sau facut de mine.
    Am inceput diversificarea cu suc de morcovi, patrunjel etc. Bebelusul mananca cu pofta, dar dupa parerea medicului iarasi gresesc.

    In urma cu doua luni a facut dermatita atopica. Am simtit ca mi-a cazut cerul in cap intrebandu-ma unde am gresit?!
    Il dau cu ulei de cocos organic si are zile cand este mai bine. Am mai cumparat tot felul de creme si uleiuri pentru baita, tot organice, dar incerc sa le folosesc cat mai putin. Pare ca nimic nu-si face efectul. Cand nu mai este pielea iritata, este foarte uscata.Am citit ca il poate afecta toata viata, dar nu mi fac probleme. Sunt convinsa ca o dieta corecta, o viata sanatoasa o sa i vina de hac dermatitei…. dar asta cand o sa fie mai mare.
    REFUZ sa-i aplic tratamentul recomandat de medici. Refuz sa cedez in fata socrilor, parintilor, prietenilor care ma bat la cap ca sucurile crude nu sunt bune pentru bebelusi, ca uleiurile crude organice sunt prostii etc. Cand sotul e de partea lor, ii bag sub ochi din scrierile tale, ii arat poze cu bebelusi afectati de eczema de vaccin, si cedeaza repede.
    M-am lungit prea mult dar sunt atat de revoltata si ma simt agresata incat as face o mica revolutie.

    Asadar, Olivia, ce as mai putea face sa tin in frau dermatita asta pacatoasa?Cel putin pana mai creste sa pot sa-i cresc imunitatea…propolis, catina, mult verde 🙂 iti citesc blogul!

    Toate sfaturile sunt mai mult decat binevenite.

    PS Un articol despre diversificare ar fi yummy!

  77. Ade says:

    Buna,
    Aceeasi problema am avut si eu cu fata mea. Pa la sase luni – un an a aparut aceasta dermatita si nu am scapat de ea pana acum la sase ani. Nu am dat nici un fel de medicament. Tot ce am putut sa fac e sa tin sub control fenomenul.
    Dermatita disparea si aparea in perioadele de imunitate scazuta (cresterea/caderea dintilor).
    Ne-a ajutat mult crema de la Avene si un unguent banal de patlagina care a facut minuni.
    Sper sa te ajute…
    Multa sanatate!

    • silvia says:

      Multumesc, Ade! O sa incerc si cu patlagina, chiar si ceai. La noi crema Avene nu si-a facut efectul. Ma bucur ca voi nu mai aveti probleme 🙂

    • carmen says:

      Buna.Mă intereseaza cum se numeşte mai exact unguentul cu patlagina si ce firma il produce.Multumesc

  78. sandela says:

    Arata foarte bine dish-ul, vorba englezeasca. Povestioara este dragalasa si imi pare rau ca nu am apucat-o la noi in oras. E superba imaginea principala a postului, arata ca si un fel de complot intre nazdravani, copii sau adulti 😛

  79. Alessandra says:

    Olivia, imi poti spune unde gasesc apa Bucovina la sticla de sticla? Am incercat si in Metro, dar fara succes!

  80. Scurtu Sorin- Izvoras says:

    Atentie marita la asa zisa APA DE MASA MINEALA!!! Ea este de fapt MEDICINALA!!! Nu se bea alandala, ci in functie de eventualele lipsuri ale unor substante minerale de exemplu, si nu continuu, ci pana se ajunge la concentratia normala in organism.
    Eu am patit-o cu surplusul de calciu, de unde reumatismul, sciatica, monturi etc. Inca o data, ATENTIE!!!

  81. Aurelia says:

    Buna
    Am descoperit blogul asta de curand si acum incerc sa-mi schimb alimentatia intr-una cat mai crudivora, dar trebuie sa recunosc ca-mi este greu.
    As dori cateva remedii pentru hirsutism, nu este foarte pronuntat dar mi-e teama ca odata cu trecerea timpului se va inrautati.
    De curand am citit cateva remedii care includeau semintele de marar, tinctura de marar sau mladitele de zmeur, sincer nu stiu ce sa incerc si as dori din suflet sa-mi recomandati ceva sau sa-mi dati cateva sfaturi
    va multumesc

  82. kris says:

    Buna seara,

    Stiti cumva remedii pentru amigdale supertrofice. Baietelul meu de aproape 5 ani are amigdalele marite, nu febra, nu durere de gat, nu tuse…Si acum 2 luni erau la fel de marite. Nu stiu cand au ajuns asa… Un medic mi-a recomandat tonsilotren – 6 saptamani, un altul mi-a recomandat antibiotic. Eu ma gandesc la propolis. Dar cum? Sau alte sfaturi … va rog 🙂
    multumesc,

    kris

    • ada says:

      pulverizat cu un spary direct in gat. daca aveti rabdare sa cautati pe google ” olivia steer + cuvant cheie – de ex amigdale, abces , etc ” veti avea acces mai usor la informatiile cerute

  83. amalia says:

    Buna, Olivia, fetelor.
    citisem undeva pe aici despre un centru, spital sau ceva de genul acesta care trateaza cu remedii naturiste.
    Am fost diagnosticata cu Anti-tiroglobulina 196 ul/mL. din ce am citit nu e bine deloc.
    Va rog…multumesc

  84. Ancu says:

    Buna dimineata,Olivia,fetelor!Am si eu o rumaminte..as vrea sa incerc meditatia/yoga si nu stiu de unde sa incep..Poate imi recomandati ceva cd,orice..multumesc!Sa aveti o zi frumoasa!!

    • Unda says:

      Pentru partea fizica de yoga , in fiecare dimineata pe TLC ai cursuri de yoga si mai poti cauta si pe you tube.Dar ai grija sa faci intotdeauna incalzirea inainte.Cat despre meditatie incearca mai multe metode pana gasesti ceva ce ti se potriveste.

  85. florizz says:

    hello people! cine este binevoitor sa-mi raspunda cu un sfat? am o problema de care nu pot trece… sunt de ceva vreme vegetariana insa nu pot consuma doar raw-vegan, nici macar intr-un procent de 80%. am rezistat doar cateva zile, insa mi se parea o povara si nu vreau asta. As vrea sa devina ceva normal, hranitor, fara sa mi se para ca sunt intr-o dieta drastica mereu. Cele mai acide alimente la care nu pot renunta sunt cafeaua si painea. Pur si simplu sunt dependenta de ele. Am incercat sa fac acel S.W.F. sa nu-mi mai apara durerile de cap atunci cand renunt la cafea insa nu pot. Si din aceasta cauza sunt tot timpul f obosita… Cauza nu este de la semnele de detoxifiere pt ca am renuntat de mult timp la carne, oua , lapte. Chiar daca articolul e vechi sper sa-mi raspunda si mie cineva cu inimioara mare! Multumesc frumos!

  86. Anca says:

    Florizz….ma regasesc total in situatia ta, obosita, lipsa de ca si mg…chiar daca imi incep ziua cu smoothie de frunze si fructe, consum multe legume, fructe etc…si eu am incercat sa renunt la cafea, durerile de cap si tensiunea au fost insuportabile, plus programul, plus placerea m-au facut sa revin.Painea ori cat ar suna de ciudat e o alta placere a mea din totdeauna, am rarit-o, am inlocuit-o, dar locuind si in Franta mult timp din an, tentatia e mare. In rest nu imi dau seama ce fac aiurea de nu reusesc sa scap de starea asta de moleseala, ca sa nu mai spun ca acum ma simg nevoita sa iau suplimente de calciu,oricat am incercat cu susan (2 luni zilnic lapte de susan) la mine nu a functionat.cafea 1 pe la 12 (dimineata incep cu 1 l de apa calda si o lamaie, dupa smoothie) si paine doar la masa de pranz, nu seara, nu dimineata…asta cat sa nu credeti ca abuzez.a, si peste, o data pe luna maxim, oua nu, lapte nu. Si pe mine m-ar interesa daca ati reusit sa gasiti solutii pentru stari din astea de oboseala….inca ceva, cu mici exceptii chiar dorm de la 11 la 6:30, si totusi…..

    • olivia says:

      Una dintre cauzele de moleseala e mincatul des. Digestia constanta (4-5 ori pe zi sau mai mult, atunci cind se iau si gustari intre mese) seaca organismul de energie si duce la oboseala,moleseala, letargie, epuizare – in timp. Mai duce si la deshidratare si la constipatie, cita vreme sucurile gastrice (secretate de mai multe ori pe zi) se fac, in cele din urma, din rezervele hidrice ale organismului. In naturopatie se interzic mai mult de trei mese pe zi, ba chiar se recomanda nu mai mai mult de doua. Daca ai minca mai putin si mai rar, s-ar putea sa constati – cum mi s-a intimplat si mie – ca iti ajung si 5 ore de somn.

      • florizz says:

        multumesc si eu pt. neraspunsuri.. o sa ma semnez si eu din Franta data viitoare. Romanii sunt f. educati. oricum ultima mea vizita pe acest site.

        • florizz says:

          daca a citit cineva mesajul de mai sus imi cer scz 😀 este derilant si plin de rautate rezultat cred al detox-ului 😀 acum am inceput sa fac la o dna reflexoterapie si sunt calma 😀 sorry again

    • Unda says:

      Anca Ca din suplimente nu se absoarbe mai deloc, iar pentru o mai buna absorbtie a Ca din produse naturale trebuie intotdeauna adaugat si acid citric =citrat de Ca cu absorbtie maxima. Mai ai nevoie de miscare multa si soare pentru vit D.
      Citeste si articolele despre vit D ale Cristelei Georgescu .
      In plus este foarte posibil ca sa ai o absorbtie mai buna daca incerci sa consumi alimentul integral nu suc sau lapte in cazul susanului.Deci incearca halvita de susan a dr Laza.

      • Anca says:

        E vorba de susan rasnit cu cateva picaturi de suc de lamaie si miere in cazul halvitei de susan? Am citit cred pe site-ul Cristelei G.candva ceva de genul…am sa incerc si varianta asta. Am apelat la suplimente de ca si mg camd m-am trezit intr-o zi ca zona de sub ochiul drept mi se ‘zbate’ fara intrerupere si de aproape 3 saptamani nici o modificare. Am sa incerc oricum sa profit si de vremea frumoasa pt vit D. 🙂

    • Nicoleta says:

      Incearca sa faci terapie cu boluri tibetane sau terapie cu ingeri. Am avut si eu aceeasi problema. Nu-mi reveneam de 6 luni de zile. A fost nevoie de 2 sedinte – ingeri si boluri…si a functionat. Nu-mi venea sa cred. M-am dus in urma unei invitatii. M-am dus f. neincrezatoare, dar a functionat. AAA……si incearca daca poti sa tii post negru o zi pe saptamana.

  87. florizz says:

    exact Anca, ma gandeam astazi ca doar o detoxifiere serioasa cu lichide m-ar mai scoate din impasul acesta. Eu sunt si in zodia balanta, asadar reactionez numai la extreme. Totusi poate cineva va avea o solutie buna si ne va spune! Numai bine si multa sanatate!

  88. iulia b says:

    legat de dependenta de paine gasesti info pe blogul lui Mimi Walter, legat de celelalte stari incearca un post cu sucuri (fara pulpa, doar suc) timp de o saptamana (o zi sucuri de fructe, o zi sucuri de legume, câte un pahar la fiecare 2-2,5 ore)

  89. florizz says:

    multumesc frumos iulia b. pt raspuns. Zilele viitoare o sa imi iau un storcator de fructe.. din cauza ca aveam felurile aparate pt orice chichitza posibila.. am evitat sa-mi mai achizitionez un storcator insa acum il vad necesar.. pacat ca in trecut mi-am aruncat banutzii pe aparate gen: microunde..deh atunci (nr. 7 ani in urma) nimeni nu spunea cat rau ne fac. numai bine si multa sanatate!

  90. Elena D says:

    Buna! Recent am descoperit in gat niste lipoame mici daca pot sa le zic asa care se intind pana la radacina limbii,, nu sunt dureroase dar m-am cam speriat deoarece cateodata am si senzatia de gat uscat asta cand sunt foarte solicitata fizic , ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Oare ce ar trebuii sa consum?Va multumesc!

  91. epa says:

    Buna Olivia,in urma ultimelor consultatii mi s-a spus ca imunitatea imi este foarte scazuta. nu stiu ce sa fac. mananc zilnic legume si fructe, am grija ce mananc, fac sport si totusi…ai un sfat si pt mine?

  92. carmen says:

    Bună Olivia te rog frumos sa-mi spui si mie o firmă de orez brun ,ce am cumpărat de la Auchan are gust de motorină.Multumesc

  93. Maggda says:

    Buna Olivia,
    Ajuta-ma te rog cu un sfat. In ultima perioada pielea s-a umplut de cosulete inestetice si pe spate si pe fata, de care nu stiu cum sa scap? Pana acum nu am facut niciodata asa chestii urate. Ce sa fie? Ce sa fac?
    Multumesc.

  94. Ana says:

    Buna,
    Imi plac foarte mult postarile, in special ca sunt date ca referinte multe carti. As vrea sa stiu si eu daca gasesc undeva pe acest blog o rubrica centralizatoare cu toate retetele.
    Sau rubrica respectiva este concretizata in cartea Dulciuri de Poveste ? 🙂

    Mersi frumos,

  95. Emil says:

    Buna Olivia,

    Exista cumva un link catre niste produse recomandate pentru a incepe sa prepari raw? Adica ce blender, ce cutite, etc. recomanzi pentru a putea incepe cum trebuie?

    Multumesc!

  96. ioana says:

    buna ziua,

    ce este tamada pentru ca nu gasesc, sau cu ce se poate inlocui?

    multumesc

    • olivia says:

      tămadă înseamnă leac. “trei picuri de tămadă” este titlul povestii din “dulciuri de poveste” care cuprinde si reteta acestei tincturi de vanilie făcuta din boabe proaspete de vanilie de bourbon macerate doua saptamîni în alcool (vodca sau rom). pentru ca pe piata noastra n-am gasit o tinctura naturala, decit facaturi.

Raspunde

ultimele posturi