am intentionat. am materializat. fara putinta de tagada. cu gindul am gindit, cu ochii am mijit, la luna noua am rînjit.
pure food and wine e un vis vechi pe care l-am luat cu binisorul pina s-a molesit si a cedat. si iata-l! intii, l-am adulmecat pe net. si in cartile lui mathew kenny si ale sarmei melngailis, doi masterchefi populari la new york, care – dupa ce si-au facut mina in bucataria internationala – au reinventat conceptul de raw-food de oriunde. erau si impreuna la un moment dat, au si conceput din iubire o carte frumoasa si dolofana cu retete de papa si amor, dar intre timp – contrar povestilor hollywoodiene – s-au despartit, ea raminind sa creasca restaurantul, iar el plecind sa procreeze alte businessuri, in alta parte.
ca parinte (de retete reusite) singur ce este, Salma a devenit femeie dirza. intr-un spatiu de maxim 50 de metri patrati, cu mese mai degraba mici, asezate una linga alta, printre care nu se poate strecura decit un raw-vegan, a creat un loc in care se intimpla lucruri vesele incepind cu orele dupa-amiezii. toate mesele sunt rezervate cu cel putin o zi inainte, iar pe la 6.00 pm, nu mai tirziu, se ticsesc de lume. copiii raw-vegani vin acasa, de la joaca. se papa raw, se papa vegan, se cam gourmet. se cam sublim!
noi? musafiri… am fost patru, cu nasii nostri, sa vedem ce n-am mai vazut, sa halim ce n-am mai halit. peste asteptari!
s-a adus la masa un vin alb. in consens cu numele locatiei.
in deschidere, un platou de brinzeturi din nuci fermentate si fructe proaspete, de o finete frrrantuuuzeasca! singura farfurie pe care, imbatata de senzatii noi, am uitat sa o fotografiez.
apoi,descatusarea! imaginatiei, gustului, apetitului…
Andi a poftit ravioli din pere marinate cu mousse de trufe si migdale. et voila!
nasul (un traditionalist si conservator in toate, cu atit mai mult cind vine vorba despre gastronomie si vinuri) a indraznit nesperat un fel exotic, o tocanita de porumb si nuci caju, in foi de papusoi, cu ciuperci portabella marinate in sos picant cu chili si smintina dulce din caju si cocos. ahhhh!
nasa a dat friptura in tava la o parte (pe care, imi aduc aminte si azi cu nostalgie, cum o ametea naprasnic in cuptor cu riesling sau chiar cabernet si o aromea cu dafin si cimbru, pina … oh, doamne, pina … nu vreau sa ma mai gindesc) si a pus degetul hotarit in meniu, in dreptul unui fel aparent clasic: ciuperci portabella, marinate in barbecue sauce, cu un tartar de ridichi si kale, in salsa de pere. taaa-raaam!
si cu voia dumneavoastra, eu. usoara ca o floare, cu apetit de giza, am ales, se intelege, niste boboci de dovleac indestulati cu crema de lamiie, aseozonati cu mascarpone vegetal cu cardamom si smochine marinate. hmmmmm….
in mod normal, n-ar mai fi mers nimic. ne simteam deja ghiftuiti. dar…
DAR 1: Mint Sundae (o nebunie cu multa ciocolata cruda si menta, inghetata cremoasa de ciocolata si vanilie din pulpa de cocos si caju si sos caramel. bate orice sundae pe care l-am mincat pe vremea cind nu stiam ce stiu acum)
DAR 2: un cobbler cu piersici si afine, inghetata de vanilie cu sirop de artar si scortisoara, cu crema de hrisca (incalzita la 40 de grade, ca sa creeze contrast cu raceala inghetatei, o idee japoneze pe care am intilnit-o prima oara in 95, la tokyo).
DAR 3: ginger cheesecake, cu nuci si cardamom si sorbet de mure. sau altfel spus, atunci cind banalul cheesecake-ul a parut ca a spus tot ce avea de spus… iata revelatia!
dragilor, dragelor, la atitia ‘dar’, a cazut orice nu. transformindu-se toata seara intr-o nebunie a aromelor, o dementa a combinatiilor total neasteptate… de care o sa-mi aduc aminte vreme buna de aici inainte. un adevarat ohhhspatz rawial. very limited edition. i’m afraid…
Superb articolul Olivia!!!
Preparatele formidabile,…au fost si bune???:)
T:)
Waw!
Arata mega…super… imi ploua in gura!
Sper ca n-ai plecat fara retete !
Ana I.
Eu… salivez! Chiar as vrea sa incerc florile de dovlecei, am auzit ca’s tare bune! Distractie placuta in continuare! Te pup cu drag!
si eu sunt innebunita dupa florile de dovlecei: aici este retata mea preferata: http://alinaroma.blogspot.it/2011/10/flori-de-dovlecei-umplute-cu-branza.html
Ce nebunie de zile mari!Wow…nu imi gasesc cuvintele, dar atat iti spun deocamdata MULTUMESC !!!ca ai impartasit cu noi experienta .Pupici
Foooaaarte interesant si, din nou, binevenit! Multumim, draga Olivia!!!
Ce minunatii! Yumm…
Arta si meserie, intru” sanatate!
Multumesc pentru posibilitatea de a ma bucura de bucate-alese,vizual vorbind :)Adevarate minunatii! (sper din suflet ca ai achizitionat si carticica cu retete:))
Numai bine!
Totul arata foarte delicios iar atmosfera cred ca a fost minunata!
Referitor la “very limited edition. i’m afraid…” La cat de priceputa esti sunt convinsa ca o sa incerci sa prepari asemenea bunatati.
O zi frumoasa!
Madalina
P.S.
Iti cer prea mult, daca te rog, sa incerci sa faci o postare pentru viitoarele mamici, pentru cele care poarta in pantece o minune? Ce este mai bine si ce nu este bine pentru ele si pentru minunea lor. Pentru ca totul este nou, mie mi se pare ca nu stiu suficient ca este loc de mai bine.
Pupici veseli!
Foarte apetisantsi la mai multe restaurante raw!!! Pupici
Draga Olivia,
Am observat de foarte curand o adancitura in sternul fetitei mele de 1 an si 8 luni si ultima coasta de jos putin pronuntata pe ambele parti. Sunt tare ingrijorata, stiu ca astea sunt semne de rahitism. Cum sa procedez, sunt sigura ca daca ma duc la medic o sa imi dea calciu si vit D sa suplimentez. Mentionez ca fetita este alaptata si mananca foarte putine produse animale.
Multumesc mult de ajutor!
Buna Olivia!
super restaurantul!
Stiam de ceva vreme de cei doi, dar nu banuiam ca retetele sunt atat de gourmet!
multumesc mult ca ai impartasit cu noi!
imi vine sa mi pun si eu in minte sa mai ajung pe acolo si sa dau o raita prin Union Square, in cautarea restaurantului
te pup cu drag
cu drag
roxana
Stela, poate nu sunt cea mai indreptatita sa imi dau cu parerea pentru ca sunt inca la inceput (am copil de 4 luni) dar iti impartasesc cateva idei in care cred si pe care le urmez. Axeaza-te pe surse bogate in calciu :susan (e mai indicat sa fie macinat), migdale , lapte de capra crud daca stii o sursa sigura. Iar pentru vitamina D iesi in natura cat de mult poti. Eu prefer dimineata de cand rasare soarele pana la 10 cel tarziu si seara dupa 19, cel putin in perioada asta a verii. Dar tine cont ca vit D se formeaza numai in contact direct cu pielea (deci imbrac-o cat mai sumar si capul descoperit daca respecti ore potrivite) si evita sa aplici pe pielea micutei creme de protectie solara, iar expunerea pe cat posibil fa-o intr-o zona cat mai putin poluata pentru a te bucura de cantitatea optima de raze solare. Daca ai posibilitate, o cura heliomarina facuta cel putin 10-15 zile cu copilul in miscare si la ore potrivite e foarte binevenita, cred eu. Iti doresc multa sanatate tie si micutei si sa ai incredere in tine! Cu bine, Ina
Multumesc, draga Ina!
Noi iesim zi de zi afara, si dimineata si dupa-amiaza si nu am aplicat niciodata creme de protectie. De aceea am fost surprinsa de semnele de rahitism. Sunt ingrijorata ca poate e vorba despre altceva, nici nu vreau sa ma gandesc, gen neasimilarea nutrientilor, calciului…
Sper ca se va remedia.
Te pup si sanatate multa si voua!
Olivia tu cum conservi sucul de rosii? Eu am incercat sa-l pun in congelator crud, dar mi-au crapat sticlele. Mentionez ca am folosit ambalaj din sticla. Multumesc.
De la Olivia am invatat ca sucul de rosii il pune crud la congelator in pungi cu zipper si ii multumesc pentru pont. Eu am gasit sa le cumpar de la Metro si sunt pe marimi (la raionul birotica). Sunt foarte practice, eu m-am folosit de ele si sa imi congelez fructele. Cu bine!
Buna, Catalina.
Din cate stiu Olivia a raspuns la o astfel de intrebare mai demult-sucul de rosii il conserva la congelator in pungi de plastic cu zipper de la Ikea. Sper sa-ti fi fost de folos.
si mie imi e de folos raspunsul asta, multumesc Cici si InaB ca ati tinut minte 😀
Olivia,multumesc mult pentru efortul care-l depui pentru a duce o viata cit e posibil de sanatoasa.
Am nevoie de experienta si cunostintele tale.Fetita mea de 4 ani are dermatita de aproape 1an, pete cu roseata uscate care se extind pe fundulet, sub genunchi, la inchietura minutelor. Am incercat emolienti, protopic, elidel etc.
Ma gindeam la spalaturi cu ceai de pelin, ce zici sau poate ai alta ideie, te rog.
multumesc
Bună Oxana,
Dacă-mi permiţi, îţi voi răspunde cum am procedat în cazul meu. Poate merge şi la voi!
Am spălat pielea cu săpun lichid neutru (luat de la elemental.ro) în care am picurat extras de propolis (de la mierărie), am tamponat cu tinctură de propolis (formula pentru copii!!)toate locurile afectate, dimineaţa şi seara (prima săptămână) şi apoi încă trei săptămâni numai seara. Ulterior, am aflat că şi alifia de cătină ar fi bună (n-am încercat-o!). Atenţie mare, însă, la alimentaţia fetiţei. În locul tău aş feri-o de zahărul rafinat, de carnea de pui din comerţ şi de laptele de vacă şi derivatele acestuia. Sper să-ţi fie de folos şi vă urez sănătate!
Ana I.
Buna Oxana. Eu cred ca e dermatita atopica. Poate sa apara din diverse motive si cred ca trebuie neaparat sa consulti un specialist pentru ca el iti poate prescrie tratamentul corect, ce poate fi alcatuit din creme cu corticosteroizi, antibiotice, imunomodulatoare. E foarte importanat sa nu ii dai aceste medicamente fara recomandarea medicului, deoarece ii pot scadea imunitatea foarte puternic si poate contacta alte afectiuni mult mai grave. De asemenea, e important de stiut daca ai animale in casa, in special pisici,ele fiind purtatoare asimptomatice ale unei micoze ce se poate manifesta astfel la oameni.
Buna Oxana,
pana vine Olivia din vacanta, vezi ca s a mai discutat problema in unul din posturile trecute. Zic eu ca daca ai cauta in comment-uri, pana la “Ana are mere” cel mult, ar trebui sa gasesti. As fi cautat eu, dar nu am timp acum, si cred ca pt tine e urgent
cu drag
roxana
Stiti cumva un remediu contra alunitelor? Sotul meu are foarte multe alunite pe corp si inca ii apar, unele mari si crescute in relief. Pentru una dintre ele, dermatologul l-a programat ca sa i-o scoata, deoarece si-a schimbat forma. Ca remedii naturiste am gasit ca ar ajuta sucul de rostopasca pus pe alunite, sau propolis. Insa eu as vrea sa tratam cauza aparitiei acestor alunite, gasisem ca aceste alunite apar ca urmare a unor afectiuni ale ficatului. Voi ce stiti despre acest subiect? Multumesc
multumesc f. mult pentru real ajutor, Roxana, Ana I. incerc sfaturile voastre.
Apropo, fetelor, de unde luati propolis, laptisor de matca? Miere am inteles ca de la miere vie.
multumesc
Draga Olivia,
Iti scriu in legatura cu o problema grava de sanatate publica , pe care am depistat-o recent.Inca sunt socata si nu mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Acum 3 sapt, o cunostinta de familie m-a instiintat ca apa pe care o consum eu si familia mea cu atata placere are concentratii de ARSEN (metal- otrava care se afla in scoarta telurica, in panya freatica si care provoaca in timp cancere ale organelor interne) mult peste limita prevatuta de lege. Mentionez ca apa aceasta este din Diosig (comuna la 30 km de Oradea) de la reteaua publica- robinet (apa obtinta prin foraj de mare adancime. Iar in aceeasi situatie sunt inca 18 localitati din Bihor. Mentionez ca aceasta apa am testat-o cu un TDS si avea un nivel de 4 – adica apa cu o duritate f scazuta si buna de baut, dulce, placuta. Mi-am luat inima in dinti si am dus apa la analiza pentru arsen. Stupoare! daca valoarea max admisa a concentratiei de arsen in apa este de 10 , apa aceasta (care e practic apa intregii comune) avea 100, adica de 10 ori mai mult. Iar noi bem aceasta apa, si o folsim la gatit, la udat planele, la animale de zeci de ani. Am anuntat autaritatile, a aparut deja stirea de DIGI 24, dar nimeni nu face nimic, primarul comunei garanteaya ca apa e buna de baut. Draga Olivia, m-am interesat pe net cum ne putem deyintoxica de aceasta OTRAVA. Peste tot scrie ca odata ajuns arsenul in organe, fiindca am folosit-o asa de mult timp, nu mai poate fi scos. CHIAR ASA ESTE?? Arsenul nu mai poate fi eliminat complet din corp?? Te rog ajuta-ma si recomanda-mi o cura de dezintoxicare pentru arsen. Mentonez ca si baiatul meu a baut constant din aceasta apa. Astept raspunsul tau cu nerabdare si iti multumesc pentru tot
Iti scriu in legatura cu o problema grava de sanatate publica , pe care am depistat-o recent.Inca sunt socata si nu mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Acum 3 sapt, o cunostinta de familie m-a instiintat ca apa pe care o consum eu si familia mea cu atata placere are concentratii de ARSEN (metal- otrava care se afla in scoarta telurica, in panya freatica si care provoaca in timp cancere ale organelor interne) mult peste limita prevatuta de lege. Mentionez ca apa aceasta este din Diosig (comuna la 30 km de Oradea) de la reteaua publica- robinet (apa obtinta prin foraj de mare adancime. Iar in aceeasi situatie sunt inca 18 localitati din Bihor. Mentionez ca aceasta apa am testat-o cu un TDS si avea un nivel de 4 – adica apa cu o duritate f scazuta si buna de baut, dulce, placuta. Mi-am luat inima in dinti si am dus apa la analiza pentru arsen. Stupoare! daca valoarea max admisa a concentratiei de arsen in apa este de 10 , apa aceasta (care e practic apa intregii comune) avea 100, adica de 10 ori mai mult. Iar noi bem aceasta apa, si o folsim la gatit, la udat planele, la animale de zeci de ani. Am anuntat autaritatile, a aparut deja stirea de DIGI 24, dar nimeni nu face nimic, primarul comunei garanteaya ca apa e buna de baut. Draga Olivia, m-am interesat pe net cum ne putem deyintoxica de aceasta OTRAVA. Peste tot scrie ca odata ajuns arsenul in organe, fiindca am folosit-o asa de mult timp, nu mai poate fi scos. CHIAR ASA ESTE?? Arsenul nu mai poate fi eliminat complet din corp?? Te rog ajuta-ma si recomanda-mi o cura de dezintoxicare pentru arsen. Mentonez ca si baiatul meu a baut constant din aceasta apa. Astept raspunsul tau cu nerabdare si iti multumesc pentru tot
Mirela, singura sansa este sa incerci sa faci valuri mai mari.
Iti recomand sa scrii un articol si sa il trimiti catre mai multe agentii de presa online, poate reusesti si salvezi cateva vieti.
Oricum scuze pentru ca nu sunt on topic!
Draga mea, solutii sunt. Foarte eficiente. Le voi scrie intr-un post mai mare cind revin din vacanta. Pasuieste-ma putin.
Nu ii mai aduc flori de dovlecei nevestii ca le mananca!
Buna Olivia,
Stiu ca deshidratezi diferite feluri de legume si fructe pentru iarna si nu numai. Imi poti spune te rog cum le pastrezi? Ai incercat sa deshidratezi rosii la soare?…taiate felii subtiri si puse pe foaie de copt? Ma gandesc ca nu cumva sa prinda mucegai.
Multumesc si astept cu interes raspunsul tau.
Te pup!
Draga Olivia, commentul meu e inca in starea “Your comment is awaiting moderation.”:((. Probabil ti-a scapat..Intrebarea era asa:
Stiti cumva un remediu contra alunitelor? Sotul meu are foarte multe alunite pe corp si inca ii apar, unele mari si crescute in relief. Pentru una dintre ele, dermatologul l-a programat ca sa i-o scoata, deoarece si-a schimbat forma. Ca remedii naturiste am gasit ca ar ajuta sucul de rostopasca pus pe alunite, sau propolis. Insa eu as vrea sa tratam cauza aparitiei acestor alunite, gasisem ca aceste alunite apar ca urmare a unor afectiuni ale ficatului. Un alt remediu despre care am citit ca ar ajuta, este ceaiul de arpacas. Voi ce stiti despre acest subiect? Multumesc
cu ce alimente sau mai bine zis cu ce sa fac sa corectez lipsa de fier a fetitei mele de 2 ani, care este de 1 luna la gradinita, mananca ce se mananca la gradinita, adica preparat +carne, acasa mai incerc un suc, o fructa , dar mai greu.
pe ce ar trebui sa insist? ce sucuri, ce mancaruri.
mentionez ca are fierul 31(interval 37-165) si hemoglobina 10.4(interval12-15).
Sucuri de morcovi si sfecla cu religiozitate. Adică in fiecare dimineața si seara.
miere cu polen si propolis si suc de orz verde
Buna Olivia si felicitari pentru tot !
Am dat peste un articol cu tine din InStyle si am marea rugaminte la tine daca imi poti raspunde cum se numeste firma din Oradea de la care iti achizitionezi (online) uleiurile bio, detergentii, samponul etc?
Cu deosebita consideratie
cu permisiunea Oliviei raspund eu 🙂 http://www.elemental.ro
Buna Olivia,
Am gasit un documentar f interesant. Cred ca ti-ar placea si imi permit sa ti-l recomand:
http://documentare.digitalarena.ro/furculite-in-loc-de-cutite-2011/
pentru oxana
incearca sapunul natural de alep (cel pentru dermatita atopica). Se gaseste la Plafar. In cazul nostru a fost cel mai eficient
Olivia, am si eu fixul meu si te tot sacai cu el, dar chiar am nevoie de putina indrumare. Baitelul meu are 6 luni si jumatate, pana acum a papat numai laptic de mamic, iar de acum am inceput sa fiu asaltata de toti medicii care mai de care sa incep diversificarea, e si un copil foarte mare pentru varsta lui si sunt presata din toate partile. Te rog mult sugereaza-mi ceva materiale spre citire care te-au inspirat si pe tine sa incepi diversificarea cu cel mic de-abia dupa 1 an. Ma simt cam pusa la zid pentru ca nici cu vestita vit. D3 nu am fost prea de acord iar acum baietel are un inceput de rahitism. Medicii mai ma indeamna sa-i dau si Fe, pentru ca toti copiii alaptati exclusiv la san au nevoie. Uf! Chiar nu stiu ce sa fac. Imi poti recomanda cumva si un medic pediatru? Multumiri. Te rugam nu ne uita.
Salut
Pana iti raspunde Olivia iti pot spune ca si eu am inceput cu mancarea peste un an, a avut parte copilul de lapte de mama la cerere ( si din jumate in jumate de ora). Sincer cu mancarea am incercat pe la 6-7 luni dar a refuzat si nu am insistat. Apoi l-am alaptat pana la 1 an si 10 luni si nu au fost nici un fel de probleme de sanatate. Si dupa un an a refuzat mancarea, ciugulea cate un fruct, manca o supa rar, baza era laptele si repet nu i-am dat nici un supliment.A fost unul dintre cei mai sanatosi copii din cresa. Pt vit D a stat la soare
Buna Antonia si multumesc pentru raspuns. Ideea este ca el ar manca, cel putin fructe in disperare, ii mai dau cate ceva in mana sa rontaie si se enerveaza foarte tare daca il iau, am observat ca a devenit foarte interesat de fructe. Cu vit D, am incercat statul la soare, a dormit afara mult timp, chiar si iarna desi era foarte mic, am fost plecati pe la munte mult timp tot pentru el, dar se pare ca nu e suficient. Referitor la alaptat, si el a inceput sa manance mai des, ceea ce nu-mi este foarte comod. ma gandesc sa nu aiba legatura si cu ce mananc eu. Poate nu mananc prea nutritiv. Tu ce mancai? Cat despre medic pediatru, cunosti cumva vreunul care sa te fi inteles cu alaptatul exclusiv?
Fi tare si urmeaza-ti instinctele
Repet cat a fost alaptat laptele a fost baza si cerea foarte des orice as fi mancat eu . Nu ii era foame ci ii placea ideea de supt.
Eu mancam multe fructe si beam suc de fructe
Pe la 1 an si 3 luni avea doua cuvinte Mama si Titi care le repeta des, enervant de des cateodata.
Avea nopti cand pe la un an jumate noaptea nu deschidea ochii da striga titi, titi si ma cauta, tragea 10 sec si gata.
De multe ori venea sotul sa vada ce facem noaptea si eu dormeam dusa si el tragea din titi.
Adevarul ii ca a stat cu nasul numai la titica pana l-am intarcat, iar apoi a mancat tot ce i-am dat.
Pe la un an si ceva eram intrebata ce mananca de arata asa bine? Eu spunea-m LAPTE. Cum la varsta asta ai nostri mananca sarmale, snitele, chiftele, pulpe , ficatei, lapte praf si totusi unul dintre ei are lipsa mare de fier ( spunea o vecina).
Adevarul ii ca ma simteam cateodata mama denaturata cand auzeam povesti culinare insa ma bucur ca sotul ma sustinut si ne-am urmat instinctele.
Cu medicii nu am avut de-a face , sincer nu prea am incredere deplina in niciunul,toti ridica la cer medicamentele si vaccinurile de tot soiul( noi am facut vaccinurile <> pt ca ne-a fost groaza sa ne luptam cu sistemul la inscrieri cresa , gradinita, scoala).
Daca pofteste un fruct nu cred ca ii face rau daca ii dai, insa sa incerci sa fie cat mai >>curat>> ca multe fructe ne otravesc sufletul
Multumesc tare mult Geanina. cu recunostinta
Buna fetelor!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu privire la intarcare!
Rares are 1 an si 4 luni si din motive medicale trebuie sa renunt la alaptat. Daca stiti voi vreun produs naturist…..
La cele din farmacii nici nu ma gandesc, mai ales ca provoaca multe reactii adverse
Buna Olivia si fetelor,
Daca stiti cumva tratamente naturiste pt dermatita atopica (maturi) va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi.
Mersi mult.
P.S. Vacanta placuta in continuare Olivia.
Multumesc @Ade 🙂
Buna,
M-am tot gandit in ultima perioada… la bobocii de dovleac din farfuria Oliviei. Arata interesant cei drept!
Dar eu… ca o fosta mincatoare de carne… in prezent “reciclata” dupa sfaturile gasite in aceste pagini… din nefericire nu sunt integral reciclata, nu ma vad mincand acest fel de mincare.
Precizez ca sustin mare parte din parerile Oliviei…si citesc aproape tot ce se recomanda aici.
Totusi, de curiozitate… cite dintre voi au mincat sau ar putea manca asa ceva.
Va pup,
Simona Mocanu
Eu nu am mancat insa cu prima ocazie cand gasesc flori de dovleac o sa fac si eu.
Sa stii ca retete cu flori de dovleac umplute gasesti pe multe site-uri care promoveaza chiar alimentatia “traditionala” (am vazut vreo doua retete chiar pe bloguri romanesti). Francezii (si ei consuma proteina animala la greu) au multe retete cu flori de dovleac, este o delicatesa pt ei.
Zi frumoasa Olivia, fetelor.
Cum e vacanta Olivia?
As vrea sa stiu parerea ta despre masajul ayuveda in perioada alaptarii si la copii 4ani?
Multumesc, esti tare draguta ca-ti inparti cunostintele cu noi
Buna fetelor !
Va scriu acest mesaj intrucat doresc sa impartasesc cuiva care ma intelege , revolta , tristetea si dezamagirea care ma cuprind atunci cand cei din jurul meu ma judeca si ma eticheteaza ca fiind “fitoasa” numai pentru ca am ales sa traiesc si sa mananc altfel decat ei …Eu si familia mea suntem catalogati ca fiind “ciudati” de toti cei cunoscuti, chiar si de catre propriile noastre rude . Degeaba incerc eu sa le aduc argumente ,stiintifice sau nu , acestea raman fara nci un ecou . Asadar , prefer sa tac ! Pentru ca daca incep sa vorbesc despre toate cate le-am citit si le-am trait , probabil cei mai multi cred ca fac pe “desteapta” ! Sunt foarte putini cei care au taria , vointa si puterea sa ia aminte …Cei mai multi nu vor sa stie . Si va marturisesc ca , uneori , imi este greu ,singura , intre ei toti …Dar continui sa merg inainte !
Buna Carmen ,
sunt sigura ca nu sunt singura , dar te inteleg perfect 🙁
Desi nu sunt raw vegan incerc sa mananc cat de sanatos si sa ma tratez exclusiv natural . Mi-a ajuns de cate ori am auzit expresii de genul : “Bine ca esti tu desteapta !” sau “Hai lasa-ma cu 3 fire de iarba …” La inceputurile mele pe latura asta , aveam tendinta de a impartasi celor din jur toate informatiile … acum ma abtin , daca mi se solicita parerea … bine , daca nu … nu. Am renuntat la a intra in polemici pe aceasta tema , cine are urechi sa auda , bine … cine nu , nu. Acum sunt insarcinata in 7 luni , pana si apropiatii ma condamna ca nu mananc lactate pentru calciu si nu reusesc sa inteleaga ca susanul imi ofera calciu suficient… Cand au inceput sa imi sangereze gingiile si medicul mi-a recomandat sa iau vitamina C capsule , am optat pentru un shake din patrunjel si catina baut de 2 ori pe zi si am rezolvat situatia … desi binevoitorii s-au grabit sa ma catalogheze ca “inconstienta” , nu mai vorbesc de propolis si cat de “hulit” este de adoratorii medicinei alopate in timpul sarcinii … si lista ar putea continua …
E clar ca drumul e anevoios , dar satisfactia e mare !
PS Acum ceva vreme solicitam informatii despre ceaiuri care se pot bea in timpul sarcinii … acum consum orice ceai cu moderatie si sunt bine , poate va fi de folos cuiva .
Seara faina !
Buna Ina,
Tu cum ai luat luat daca a fost cazul, propolisul, sub forma de tinctura sau asa brut? Si eu sunt insarcinata si nu stiu daca din cauza alcoolului se poate folosi.
Intreb daca o sa fie cazul sa-l folosesc pe viitor.
O seara minunata!
Madalina
Buna Madalina ,
eu mi-am facut singura tinctura de propolis 50% si am luat undeva la max 20 picaturi pe zi, cand si cand (nu zilnic).
Eu am ramas insarcinata in februarie si clar nu ma asteptam (in ianuarie pierdusem o sarcina). In perioada aceea toti colegii de birou au fost raciti , dar de mine nu s-a “prins” boala si atunci luam propolis dupa regula 1 pic / 1 kg zilnic. Bebe e bine (toti parametrii sunt peste media varstei lui) asa ca trag concluzia ca nu au fost pb cu tinctura.
Sarcina usoara si m-as bucura mult sa mai schimbam info !
Zile minunate !
Buna Ina!
Si eu m-as bucura mult sa mai schimbam info!
Eu sunt insarcinata in 10 saptamanici, maine merg la
ecografie si abia asteptam sa-l vedem pe bebe.
El este bine si analizele mi-ai iesit foarte bine spre mirarea amicilor care stiu ca nu mananc carne.
Zile minunate!
Madalina
Hei,gravidutelor, va rog informati-va si despre potentialul efect daunator al ecografiilor in sarcina. Sa aveti o sarcina si o nastere usoare!
Buna Olivia,
Tu ca parere ai de ecografii?
Crezi ca sunt nocive?
O zi frumoasa!
Draga Carmen,
Nu esti singura care se confrunta cu astfel de probleme. Eu nu sunt nici macar vegetariana, doar ca ma feresc de zahar, faina alba, tocaturi, mezeluri, prajeli si sunt privita cu ironie. Mi se spune ca exagerez si parca nimeni nu se mai simte bine la masa cu mine. Daca le spun motivele pentru care incerc sa mananc mai sanatos sar cu gura pe mine, zicandu-mi ca si ei au citit. Cred ca cel mai bine e sa nu mai vorbim cu astfel de oameni pe tema alimentatiei. Sunt convinsa ca fiecare trebuie sa caute singur calea spre o alimentatie sanatoasa.
Dragele mele,
si eu ma confrunt cu aceleasi probleme in societate. Cel mai greu e cu cei din jur, mie chiar nu mi-a fost greu sa fac schimbarea, insa ma oboseste ca trebuie mereu sa dau explicatii, ca nu sunt considerata “normala”. Mi-e greu cu colegii, cu socrii..cu toti. Ma gandesc cu groaza cum va fi cand voi fi insarcinata, cand cei din jur se vor simti si mai indreptatiti sa imi dea sfaturi, unele care nici macar nu au o baza stiintifica sau medicala… sau cand voi avea copii si voi incerca sa ii cresc cat mai sanatos posibil…e foarte greu din acest punct de vedere..
Draga Silvia,
este tendinta societatii de a condamna “din reflex” orice e altfel decat “calea batatorita” chiar daca aceasta nu este cea mai buna. Incearca sa nu pui la suflet . Eu sunt insarcinata si , da , asa este toata lumea are sfaturi de dat (chiar si persoane care nu au copii… dar stiu ele de la X sau Y cum ar trebui procedat in diverse situatii). La inceputul sarcinii ma implicam activ in polemici, insa am realizat ca nu imi face bine si cu atat mai putin bebelusului, asa ca am renuntat. Zambesc si multumesc pentru “sfaturi” si in continuare fac ca mine. Astept razboaiele cu doctorita de familie privind vaccinarea , tratamentele si alimentatia puiului meu… dar asta e … am sa ma lupt pana in panzele albe si am sa fac asa cum simt eu ca e mai bine. Eu am avantajul ca in familie nu sunt singura , imi sunt alaturi sotul sora si cumnata asa ca atunci cand avem razboaie de purtat ne aliem 🙂 . E greu , dar e important sa nu te descurajezi !
Sanatate, liniste si zile frumoase !
“Nu aruncati margaritarele inaintea porcilor…!” spunea cineva! 😉 Si eu la fel, am ajuns la concluzia ca nici o polemica nu are sens, mai bine isi vede fiecare de drumul sau, altfel ne irosim energia degeaba si putem ajunge sa ne pierdem concentrarea pe scopul nostru de a trai cat mai sanatos, pentru noi si copiii nostri.
Asteptam impresii si poze cu mancaruri sanatoase din vacanta.
Let me guess…Grecia?
Buna, fetelor.
poate cineva sa-mi recomande produse apicole de incredere. Eu pot lua doar prin curier, deoarece in Botosani nu cunosc ceva sigur.
Sanatate ca frumoase sinteti toate.
Buna Oxana,
stiu ca Olivia recomanda Mieraria Bodnariu din Piata Matache din Bucuresti. Poti comanda si de pe net , nu stiu daca am voie sa dau link-ul asa ca … da tu o cautare pe Google dupa “fagurele cu miere”.
Sa iti fie de folos !
Zile frumoase !
Hm! Si eu l.am contrazis pe medicul de fam.pe tema alimentatiei si la inceput a ras de mine si el, si asistenta,apoi s.a enervat si mi.a zis ca probabil el a invatat altfel de medicina…
La noi medicii in facultate nu fac nici o ora de nutritie(nici dincolo) asa ca nu-i putem blama.Ei stiu doar ce li se preda,totul este foarte plastic…
Am ramas stupefiata cand unui pacient dupa operatie de tumora maligna la pancreas ia recomandat cat mai multa carne si produse lactate(sa fie sigur ca metastazeaza si face pui cat mai repede)si cat mai putine fructe si legume ca omul avea si diabet…nu stiu ce-i in capul lor,sunt ca robotii…
In spital pacientilor in a 2-a 3-a zi dupa operatii li se dau biscuiti cu ceai…cremwursti,paine alba si pufoasa etc…nimic nutritiv
Inna si eu sunt insarcinata in aproape 3 luni si mi-e tare greu cand vine vorba de mancare.Nu mananc carne sau lactate si toata lumea din jur ma catalogheaza loca. Ai putea sa-mi spui cam ce mananci tu si daca ai luat vitamine prescrise de medic?
Multumesc mult.
Draga Mihaela ,
eu nu sunt raw vegan dar mananc foarte rar carne , lactatele sunt de capra … cand sunt si o parte din mese sunt gatite. Cu toate astea incerc sa mananc sanatos nu consum nimic procesat din comert si fac cat de multe pot in casa. Eu vitamine nu am luat si nici nu intentionez sa iau. Mananc multe fructe de sezon , acum spre ex mananc zilnic afine si zmeura din padure (nu de cultura). Una din mese imi este formata din legume crude , de sezon cumparate din piata (cele mai pricajite si murdare de pamant). Beau shake de patrunjel proaspat luat din piata in care pun catina si orice fruct mai am la indemana. In ceea ce-i privestepe cei din jur , exact cum ziceam si mai sus : “Zambesc si multumesc pentru “sfaturi” si in continuare fac ca mine” e solutia cea mai putin consumatoare de energie. Daca vrei imi poti lasa o adresa de mail ca sa nu umplem blogul cu info care poate nu intereseaza pe toata lumea , si mai putem vb .
Sarcina usoara si zile frumoase !
Mihaela nici eu nu prea am mancat carne cat am fost insarcinata si vitamine nu am luat. Cei din jur nu trebuie sa stie ce faci tu asa poate mai scapi de gura lor.
Olivia banuiesc ca tu nu le-ai dat vigantol copiilor tai, este suficienta expunerea la soare? Am mai citit de extract de muguri de brad ca ar fi bun. Eu am o fetita de 4 luni, alaptata exclusiv, sa intervin cu ceva pt vitamina D?
Buna Cristina K ,
pana se intoarce Olivia din vacanta uite ce spunea ref la intrebarea ta :
“Luca n-a luat Vigantol, in care n-am mai crezut, dupa ce am citit diversi naturopati care au pareri ferme vizavi de suplimentele alimentare, fie ele pentru bebelusi sau oameni mari. In schimb, in fiecare zi la prinz, toata iarna si toata vara, a dormit afara pe terasa, de la -12 grade la +35 de grade. E calit, vazut de soare in toate cele 365 de zile ale anului. Nici fier nu le-am dat. In loc de fier sintetic, cred ca sucurile verzi cu bors sunt cele mai bune. Frunzele au extrem de mult fier, iar borsul – multa vitamina C, care ajuta la asimilarea fierului. Apropo, pe vremea cind avea Luca vreo 8-9 luni, cind il alaptam ziua dar si noaptea, mi-am facut niste analize. Mi-a iesit fierul peste grafic (adica mai mult decit media superioara). Am cautat explicatii pentru excesul de fier, in conditiile in care o femeie care a trecut printr-o sarcina de 9 luni, alapteaza de alte 9, ar trebui sa fie macar usor anemica. Doctorita a fost de parere ca datorita salatelor verzi cu multa lamiie pe care le mincasem toata primavara si toata vara, stateam atit de bine la capitolul fier. Cred ca avea dreptate!”
Referitor la mugurii de brad sunt la postul “A fost odata Gopo” urmatoarele informatii :
“anca April 25, 2012 at 12:27 – A fost odata Gopo
Buna Ina, nu i-am dat vitamina d ci am scoso foarte mult afara la soare, dimineata pana la 12 si de la 16 pana mai pe seara, a fost suficient, sanatate
iulia b – A fost odata Gopo
April 25, 2012 at 05:45 eu i-am dat extract din muguri de brad, cate o picatura/kg. Acum are 10 luni, nu are lipsa de calciu sau rahitism. Dar aflasem ca nici asta nu ar fi necesar daca tii bebele la soare cu manutele si fata timp de 10 min/zi.”
Sper sa iti fie de folos !
Zile frumoase !
Ina esti o draguta, multumesc mult! chiar ma ajuta informatia!
Cu drag Cristina 🙂 ma bucur ca am putut fi de folos
Multumesc mult Inna. Adresa mea e ela_g77@yahoo.ie. Chiar te rog mult sa-mi scrii daca se poate.
Promit ca ne auzim pe mail , Mihaela
Seara faina !
Buna Ina,
Si mie mi-ar placea sa ne auzim pe e-mail.
Adresa mea este madalina_muliga@yahoo.com
O zi minunata!
se face 🙂
seara faina !
Bună, Olivia !
Ce carte de raw veganism îi recomanzi unei începătoare ca mine ? Am văzut că știi multe despre regimul alimentar natural, sănătos. Vreau să aflu și eu lucrurile pe care tu le-ai aflat. În majoritatea postărilor te referi la un produs natural (lucerna, apa), la o carte, la bucătari (precum Mathew & Sarma), însă CE TREBUIE SĂ ȘTIE UN OM CARE A ÎNCEPUT ASTĂZI SĂ FIE RAW VEGAN ?
Felicitări pentru munca pe care o depui pentru promovarea regimului raw vegan !
Anca, 19 ani, studentă la Fac. de Mate. și Info., secția Informatică
Anca, eu te-as sfatui sa nu incepi sa fii raw vegan fara sa te fi informat f bine inainte despre tot ce presupune acest stil de viata. E foarte/cel mai sanatos, e adevarat, insa foarte multi l-au abandonat dezamagiti sau convinsi ca nu e pt ei, dupa o perioada in care fie au facut experimente cu hrana vie, dominate uneori de excese sau ignorand anumite categorii alimentare necesare, fie au trecut printr-un detox la care nu se asteptau si nu l-au gestionat cum trebuie, sau au fost convinsi de binevoitori ca “se nenorocesc” renuntand la carne etc…
Buna, Olivia !
Am facut infectie urinara cu E-coli , iar medicul mi-s spus ca am urina alcalina (ph 7 )si acest lucru favorizeaza dezvoltarea bacteriei . Astfel , m-a sfatuit sa mananc mai multa carne si in nici un caz sa nu mai beau suc de lamaie , care imi face rau si determina aceste infectii …Eu credeam ca e ok sa ai un mediu alcalin in organism … Ce sa cred de acum incolo si mai ales , ce sa fac ?
draga carmen,
as spune, fara sa ma tem ca gresesc, ca urina alcalina nu favorizeaza e-coli. un mediu alcalin, care se construieste cu multe fructe si lamii, fara carne, e neprielnic pentru e-coli. am dubii ca testul pe care ti l-a facut e corect si am dubii serioase asupra unui medic ce recomanda consumul de carne, ca raspuns pentru probleme de sanatate diverse cum sunt infectiile, cancerele, diabetul etc. sunt gramezi de studii, inclusiv unele promovate de OMS, care pun pe seama consumului de carne predispozitia pentru infectii si declansarea cancerului, diabetului etc.
prin urmare, pentru combaterea e-coli e de mare folos renunarea la carne, lapte fiert, pasteurizat, brinzeturi pasteurizate, dulciuri, panificatie, patiserie in primul rind. in al doilea rind, suplimentarea alimentatiei cu produse fermentate gen bors, rejuvelac, kombucha, care sunt arme redutabile impotriva dereglarilor intestinale (de unde migreaza si e-coli). freshurile de fructe si legume fac casa buna cu primele doua masuri. apoi spalaturile vaginale cu apa si lamiie vor grabi refacerea. eu asa as face sa fiu in locul tau. dar tu nu trebuie sa iei de bune ce-ti spun. citeste intii studiul china (colin campbell), cum sa traim sanatos fara toxine (robert morse) si afla ceea ce medicul tau probabil ca stie sau nu stie, dar cert e ca n-o sa-ti spuna tie niciodata.
Multumesc mult Olivia pentru raspunsul prompt!
Olivia, ce parere ai despre varza murata (doar cu apa)? Pentru adulti sau bebelusi… are acelasi efect precum borsul, in ce priveste probiotice, vitamina B 12 etc?
Am gasit un raspuns in alte articole sau comentarii de pe blog. Deja l-am testat pe pitic (1 an +) la zeama de varza si totul e bine.
Buna, va rog din suflet un tratament ptr Piiatra la rinichi ptr sotul menu drag. Am incercat suc de lamaie, suc de morcovi si cel de ceapa . Multam fain , Love, Maya
Pentru pietre la rinichi e foarte bine sa bea ,,CEAI PENTRU FIERE SI RINICHI ” de la Fares. Ceaiul are scris pe plic si
,,U63 CEAIUL G” Ceaiul poate fi folosit pentru cei care au pietre moderate ca dimenensiuni. Mie mi-a folosit.Va doresc multa sanatate
Multam fain Cornelia ! Love, Maya
Draga Olivia,
Postez si aici intrebarea mea in speranta unui raspuns 🙂 La inceputul anului am facut o radiografie de bazin deoarece aveam dureri mari de coccis dupa sarcina si nastere. Atunci, doctorul ortoped a spus ca o singura radiografie nu pune in pericol o viitoare sarcina dar acum incep sa imi fac griji, pentru ca sunt cateva luni de cand incercam sa concepem si nu reusim (la prima sarcina am reusit din prima luna). Am citit acum ca in urma radiografiei poate fi afectat ADN-ul celulelor radiate, deci inclusiv ADN-ul ovulelor! Ne dorim enorm sa mai avem copii si sunt la pamant cu moralul de cand am citit despre asta. Ce parere ai? Ce as putea sa fac ca sa contracarez efectul acestei radiografii?
Multumesc din suflet!
Alina
Draga Alina, si eu mi-am facut griji si am fost ca tine, cu moralul la pamant cand, in urma unui CT cranian mi-am pus problema iradierii in zona gonadelor. Imi faceam tot felul de ganduri, eu pe atunci neavand copil, iar doctorii raspundeau relaxati ca nu e cazul sa imi fac griji. De atunci am inceput sa citesc mai mult si sa gasesc solutii. Stiu cazul unei colege care a facut rx pelvin si dupa vreo 4-5 ani a facut 2 copii sanatosi. Nimeni nu poate garanta nimic in medicina, asta e clar. Apropie-te mai mult de Divinitate, ai incredere in puterea Lui, stai cat de mult in natura, incarca-te cu energia ei binefacatoare, mananca sanatos (cat se poate de raw) pentru a ajuta celulele sa isi faca treaba cat mai bine si..cat de multa relaxare in familie!
multumesc mult, Ina!
Alina, nu te impacienta. Sa stii ca insasi viata pe Pamant ne iradiaza zilnic (radiatiile de fond sunt cat se poate de naturale – cosmice, terestre…). Anual suntem expusi la aprox. 300 milirem (unitate de masura specifica) din mediul inconjurator, iar o radiografie de pelvis ajunge la aprox. 70 milirem. Ca sa-ti faci o idee despre cum te iradiaza o radiografie fata de privitul la TV sau fata de un zbor transatlantic uita-te la graficele astea: https://www.dom.com/about/stations/nuclear/millstone/images/rad_doses_lg.gif Chiar si consumul bananelor este un pic “iradiant” pt. ca acestea contin in cantitati mici izotopi radioactivi de potasiu (valabil pt tot ce contine potasiu).
Nu te mai gandi la acea radiografie, sansele ca ea sa-ti fi cauzat infertilitate sunt practic nule, asa ca cel mai bine e sa ai rabdare sau sa incepi sa investighezi alti factori.
Sanatate!
multumesc de incurajari, Mihaela!
Buna Olivia, fetelor!Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema..Am fost diagnosticata cu dermatita seboreica, pe care o ” port” cu mine de cel putin 2 ani.( pielea capului mi se irita, in unele zone se cojeste, trebuie sa ma spal aproape zilnic din acuza mancarimii si a cojitelor care imi apar de indata ce mi se murdareste putin parul, plus ca am zone pe tample, nas, barbie zone cu roseata si exfoliere). Pe langa toate acestea si tenul are un aspect ” uleios” cu puncte negre, deocamdata nu extrordinar de inestetic. Carne nu mai mananc de un an jumate, mananc foooooarte multe fructe si legume, preponderent crude, fara dulciuri si produse de panificate. Puteti sa ma ajutati cu o cauza pentru care m-am pricopsit cu toate acestea, desi am mare grija la alimentatie? Si daca stiti vreun remediu, as fi extrem de recunoscatoare. Multumesc din suflet pentru toate lucrurile minunate pe care le-am invatat de la voi, toate! Va pup!
Buna Cristina,
Si eu am dermatita seboreica, iar medicul dermatolog mi-a spus ca stresul e una din cauze. La mine s-a instalat instant dupa decesul mamei mele. Nu stiu daca si la tine debutul a coincis cu un soc emotional, insa m-am gandit ca poate ti-ar fi utila informatia.
De la inceput mi s-a spus ca e o afectiune cronica si ca tot ce pot face e s-o tin sub control. Niciodata nu m-am gandit la o abordare via dieta alimentara, dar in urma cu cateva luni am descoperit din intamplare imbunatatiri remarcabile (din punctul meu de vedere) dupa ce am experimentat timp de o saptamana dieta paleo. Mi-e imposibil sa spun insa ce element din schema a ajutat: faptul ca am mancat paleo in ansamblu, ca am incercat sa ma hidratez mai bine (prin apa bauta sau cantitatea mare de legume consumate), ca am renuntat la zahar sau lactate.
Sper ca detaliile acestea sa-ti mai dea o pista de cautare.
Ai incercat sa-ti clatesti parul cu apa+otet de mere sau apa+suc de lamaie? Inainte sa umblu la alimentatie am incercat si asta si matreata aparea dupa 3 zile in loc sa apara imediat ce mi se usca parul (ceea ce pt. mine era deja un mare pas inainte :D).
Draga Cristina ,
eu am avut dermatita seboreica pe scalp timp de 6 ani .timp in care am incercat toooate tratamente posibile si imposibile.La mine s-a declansat pe fond nervos si datorita faptului ca am lucrat ceva timp intr-un coafor unde se foloseau tot felul de produse. de 2 ani am devenit vegana.piele capului incepuse sa isi mai revina dar , pana cand nu am introdus sucurile in alimentatie nu am vazut mari rezultate .asadar , eu iti recomand sa bei sucuri facute la storcatorul necetrifugal minim 1 litru pe zi. diverse sucuri de morcovi , morcovi +fruze verzi , sfecla , mere +patrunjel etc etc .sampon am inceput sa folosesc sapunul de alep (lichid)in care mai adaug cateva picaturi de propolis. Vindecarea TOTALA a venit atunci cand am facut un detox de 10 zile numai cu sucuri naturale si inca 3 zile numai apa pura .in acest detox am facut clisme , terapia colonului , periaje uscate , sauna cu inflarosu.in zilele 5-6 m-am cam speriat un pic caci eram rosie pe tot copul , pe toata fata ma umflasem rau si ma manca pielea…corpul se lupta cu toxinele ….apoi din ziua 9-10 pielea mi s-a vindecat complet , complet…si asa a ramas si in prezent.Acum fac o zi pe saptamana post cu apa si nu-mi lipsesc sucurile naturale facute ZILNIC + vlastari. Succes!
Alina,multumesc pentru cele povestite de tine.Iti tot recitesc postarea,pretioasa si plina de invataminte si care imi arata iata si prin experienta ta,ca postul cu sucuri este de neinlocuit.Stii ce ai reusit relevand experienta ta? M-ai facut sa ma intorc la sucul zilnic,ceea ce nu e deloc de lapadat! Multumesc,multumesc,multumesc cu mare recunostinta!
irina, cu mare drag.decand am descoperit sucurile,postul cu sucuri,postul cu apa spun la toata lumea si asa ce ma bucur cand vad ca multi sunt convinsi de beneficiile lor …Multa sanatate iti doresc si la mai multe sucuri in viata ta 🙂
Multumesc mult , fetelor pentru implicare. Imi cer scuze ca nu am reusit sa va multumesc mai repede, am fost plecata intr-un mic concediu. Citind cele scrise de voi mi-am dat seama ca intr-adevar stresul este in mare parte, cauza dermatitei mele. Am grija foarte mare la alimentatie, insa din momentul in acre am adoptat alt stil de viata traiesc intr-un stres continuu( ce sa mananc? ce sa mai manance copilul meu? oare mancam bine? oare nu ii va dauna pe viitor? oare la gradinita a mancat ceva prostii? dar, vai, oare bunicii daca nu ma asculta si ii dau dulciuri si alte chestii nesanatoase?dar daca este numai un trend si sunt” ascunse” chestiile negative…si astea sunt doar o parte din ganduri, pe langa stresul cotidian cu serviciul si trailu zilnic. Bineinteles ca am cititi cateva carti, articole, am vazut si pe baietelul meu care a trecut de primul an de gradinita cu doar trei raceli minore. Insa, totusi , sunt o persoana extrem de stresata si de” implicata” si de aceea mintea mea mereu proceseaza cate ceva. Imi este foarte greu sa ma detasez, sa ma relaxez…Stiu ca trebuie. De aceea o citesc pe Olivia, pe voi, pentru a prinde curaj si a ma incarca de optimism. Multumesc mult pentru tot!Va pup pe fiecare in parte!
Cristina, ai descris perfect prin ce trec si eu de ceva vreme. Mereu am avut un ten curat, dar in ultimul an sunt plina de puncte negre si de grasime, tenul luceste, de par nu mai zic. Carne nu mai mananc de un an, produse lactate extrem de rar, legume si fructe crude zilnic. Eu am incercat masti cu argila dar nu au avut nici un efect. Din produse naturale, nu stiu ce sa mai incerc pt fata, pentru curatare si pt hidratare. Nu inteleg de ce de cand sunt mai atenta la ce mananc, am atatea probleme cu tenul si parul.
Dragelor,
Va recomand cu drag si cu toata inima,produsele cosmetice pe care le folosesc si eu de la http://www.100percentpure.ro/ ,vedeti gama Purity,crema tratament anti acneic.Foarte buna este si crema hidratanta pentru fata cu ulei de argan.Eu le folosesc pe ambele,constant.
Produsele lor sint,in opinia mea, cele mai curate (analizati ingredientele) produse de pe piata noastra, iar efectele lor asupra tenului meu sint extraordinare.Mai folosesc exfoliantul pentru fata cu morcov, sapunurile lor care sint ca un vis,dar ce sa va spun, incercati-le si va veti convinge.
In materie de sampon, recomand(iarasi) samponul Urtekram, singurul care a avut efect imediat asupra matretii la scalpul sotului meu.Produsele Urtekram le cumpar de pe sideris.ro,va sugerez sa cautati si blogul sideris, izvor de sfaturi pretioase.
Succes si Doamne-ajuta!
Olivia spune-mi te rog , cum sa fac , sau ce test sa fac pentru a depista eventuale intolerante , in special la gluten ? Am citit ceva despre testul York … crezi ca este relevant ? Am tiroidita autoimuna , am probleme cu acneea (pe fata si decolteu , uneori si pe umeri ), sunt slaba ,insa abdomenul inferior a ramas maricel si am citit ca toate acestea s-ar putea datora intolerantei la gluten .
Nu am mai mancat nimic ce contine gluten timp de 3 luni , insa nu am vazut nici un efect deosebit.
Ce ai face tu in locul meu ?
Multumesc Ina de recomandare pentu miere, de la ei mai luasem dar nu eram sigura daca e O.K. Acum o pot folosi cu mai multa incredere. 🙂
Olivia am mare nevoie de ajutor. Cum pot scapa (daca se poate) de guta, desi am 28 ani tare ma chinue. Pina acum aveam dureri numai la degetele mari de la picioare, ma gindeam ca poate va trece, suportam, acum au aparut dureri si la degetele de la mina, aratator.
alaptez 7luni exluziv, m-i sa parut logica afirmatia ta, excluziv pina la 1an.
Din cite citisem e vorba de depunerile de cristale de acid uric, dar cum le-as putea elimina din corp, bineinteles ca sint medicamente dar oare nu e posibil natural?
Te rog mult fiindca stiu ca nu esti indiferenta, de aceea cred ca ai si blogul.
Am vrut sa fac o precizare, urinez foarte des, stiu ca cauzele gutei sint:colesterolul crescut, ingrosarea peretilor arteriali precum si boli renale. Oare ar fi vorba de un detox sanatos, dar cum sa fac cu alaptatul?
Draga Olivia,
Am mare nevoie de sfatul tau. La inceputul anului am pierdut o sarcina(avort menstrual spun medicii) iar sfaturile si incurajarile tale mi-au fost de mare ajutor. Ieri am aflat ca sunt din nou insarcinata insa mi-e teama sa nu sfarsesca la fel. Am fost la doctor, si pentru ca azi am avut o usoara scurgere maronie coroborata cu istoricul medical, mi-a dat Lutinus(progesteron) si desigur acid folic.
Am luat Lutinus insa prospectul imi cam da fiori..te roooog..un sfat:)
Cu mare drag si optimism!
olivia,ceva remedii naturiste pentru o tensiune mica imi poti da?am de obicei 100 cu 60,65, sau maxim 110 cu 75.nu pot sa zic ca ma supara foarte tare decat ca ametesc si vad negru cand ma ridic brusc..e cam aiurea senzatia si vreau sa scap cumva.inteleg ca mi-ar trebui 120 cu 80 pentru varsta mea de 33 ani.
Buna Otilia,
sa stii ca si eu am aceeasi problema insa eu o am si mai mica (adica ajunge si la 8 cu 5).
am gasit de curand (adica acum o saptamana) un remediu de la daciplant care se plica si in hipo si in hipertensiune. se numeste “reglator al tensiunii” si se gaseste sub forma de tinctura si de pastile (pastilele sunt pt cei ce au probl cu stomacul, gen ulcer etc).
de cand iau tinctura nu ma mai simt asa de obosita insa nu mi-am luat inca tensiunea sa vad daca a crescut. poti incerca sa vezi daca te simti mai bine.
succes!
hei, noua nu ne mai raspunde nimeni? ce pacat…
Da…Capitanul a abandonat nava:(
Buna Olivia,
Cand ai timp poate poti sa te uiti pe link-ul asta. M-ar interesa parerea ta. http://www.kangen-romania.ro/ro/prezentari-video/titlu/prezentare-apa-kangen/
As vrea sa montez aparatul asta acasa.
Fetelor, voi ati auzit de el?
Multumesc!
Dragele mele,
Imi puteti spune, va rog, ce a recomandat Olivia pentru ochi inflamati. Fetita mea s-a trezit cu un ochi foarte umflat si pleoapa rosie.
Olivia, daca esti prin zona, ai vreo sugestie pentru aceasta situatie?
Va multumesc mult si va pup!
Stela,
Tinctura de silur si ceaiul de silur,conform instructiunilor.Sint excelente!
Sanatate multa!
Draga Irina,
Am aplicat compresele cu ceai si tinctura de silur, sunt intr-adevar foarte eficiente!
Multu inca o data!
copy/paste din recomandarea primita de la olivia pentru puiul meu :
” Draga Daniela, eu sa fiu in locul tau as incerca niste cataplasme cu argila. Se aplica pe un tifon curat o pasta facuta dintr-un amestec de apa/ceai de albastrele cu argila si se aplica pe ochisor. Mierea este iar un antibiotic natural, excelenta si in cazuri de conjunctivita. Se picura in pliul ochiului afectat si se unge bine pleoapa. Dar cu grija, poate ustura. In plus, as fi foarte atenta la dieta. As rezuma-o la sucuri de morcovi cu sfecla, iar ca supliment, miere amestecata cu propolis si/sau polen si laptisor de matca. Sucul de sfecla e un detoxifiant puternic, iar aplicat local (pe pleoapa, cu un tifon bine imbibat in suc de sfecla) poate face minuni. Pupa ingerasa mult! Ajuta!”
Multumesc, Dana! E bine de stiut. Acum ochisorul fetitei mele este mult mai bine. Te pup!
Ma bucur nespus! Cu drag!
Multumesc mult, draga Irina!
Ceaiul se bea sau se aplica si comprese sau picaturi in ochi? Cu tinctura cum procedez?
Pupici!
Olivia mi-e dor de tine! Pupici.
si mie, Olivia!
vacanta frumoasa!
pupi cu drag
Olivia, ce marca de ulei de masline folosesti?
Multumesc!
Oooooooo ! Revino draga noastra! Love, Maya
buna fetelor,Olivia,
ajutati-ma si pe mine cu un sfat,va rog!vreau sa cumpar un blender,desigur cu putere de 800-900w si nu gasesc.ce are peste aceasta putere deja e robot.de Vitamix nu ma pot apropia…Voi ce folositi?
multumesc
Moulinex de 1000 W. Pe langa blender are si un minitocator. nu costa mult si eu sunt multumita.
Buna,
Eu mi-am luat de mai bine de 1 an un blender
Solac BV5721 Professional Mixter 1000W Inox. Este foarte bun. Si eu imi doream un Vitamix, dar pretul era prohibitiv. Pe cel de la Solac il am de mai bine de 1 an si merge super, am facut smoothie-uri foarte fine, lapte de migdale si cremele de caju le face foarte fin. Si am dat doar 200 de ron pe el. Stiu ca si eu am cautat atunci, ca in afara de PHilips nu gaseam nimic de 1000 w. Dar am dat pest acest solac si desi am stat in dubiu, am zis ca pretul e mai mult decat ok.
nu mi se pare corect sa nu raspunzi de atata timp……..asta inseamna respect
cristela georgescu raspunde mereu , mereu
Rabdarica draga Costele! lLove, Maya
Da, dar Cristela Georgescu spune niste aberatii uneori de incepi sa te intrebi daca e o persoana pe alea carei sfaturi te poti baza sau nu…..
Anca
Oare ce ai gasit aberant la Cristela? Nu e loc de toleranta in lumea asta? Costel, 2 saptamani nu sunt chiar atat de mult timp cand esti in concediu…
hmmm…ce sfaturi indoielnice ai primit de la Cristela? Altruismul de care da dovada ar trebui sa ne faca si pe noi mai buni, in loc sa criticam repede…
Costel, toti avem dreptul la o vacanta, inclusiv Olivia, nu crezi??…
Totusi, Anca, cred ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa arunci asa cu vorbele. Ce cauti? Invrajbire? Cristela e o mamica incredibil de dedidacata tuturor copiilor, cum indraznesti sa vii sa spui ca scrie aberatii? Te rugam, de fapt cred ca esti chiar obligata sa vii cu niste dovezi CONCRETE sau sa te abtii. Doamne ce idei pot avea unele cititoare, incredibil. Pe blogul Cristelei eu n-am citit niciodata asa ceva legat de Olivia si asta spune multe…
Draga Ira,
Recomanda cu frenezie SOIA si sustine (nestiind despre ce vorbeste) cat e de sanatoasa!!!Contrazice persoane care au mari probleme de la consumul de soia (inclusiv BIO). Nici nu vreau sa dezvolt subiectul pentru ca imi e lehamite sa intru in astfel de discutii. Era un comentariu la ce spusese Costel. Tu poti sa stai pe site-ul Cristelei de dimineata pana seara, daca ai atata incredere in ea.
Eu consider ca Olivia este mult mai informata si am mult mai multa incredere in ce spune ea!
Si nu cred ca sunt obligata la nimic :))). Esti foarte amuzanta cand spui asta dar ai dreptul sa faci/zici ce vrei!
:)))
Anca,
Ai mare dreptate cu soia. Am fost si eu uluita sa vad pe site-ul Cristelei ca promoveaza soia si mi s-a parut ingrozitor. Daca indraznesti sa o contrazici imediat spune ca faci parte dintre cei care promoveaza consumul de carne, eu fiind raw vegana de cativa ani buni.
Uite si la Ligia pe site mai multe detalii: http://ligiapop.com/2010/07/21/adevarul-despre-soia/
Dana
Ar trebui sa fim recunoscatoare pentru timpul pe care Olivia si-l rupe din viata ei pentru a impartasi cu noi tot ce stie ea mai bine asa ca astfel de comentarii nu cred ca isi au rostul aici.
Olivia nu este obligata sa ne raspunda la zecile de intrebari pe care i le punem si totusi o face, atat cat ii este posibil.
Nu stiu cati dintre noi pot da dovada de atata bunatate ca Olivia.
De abia astept cartea ta Olivia draga ! Love, Maya
http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/aditivii-periculosi-din-alimente_10184#Aditivii_alimentari_care_trebuie_evitati
Doamne fereste!
Buna fetelor,
Sunt insarcinata in 6 saptamani si caut cat mai multe informatii legate de alimentatie ..m-a bulversat articolul asta http://www.copilul.ro/sarcina/alimentatie-sarcina/Consumul-de-plante-in-sarcina-a5146.html..patrunjelul trebuie evitat? Voi ce mancati sau ati mancat de-a lungul celor 9 luni?
Buna Maria,
nu reusesc sa deschid link-ul pus de tine , dar iti pot spune ca sunt insarcinata in 8 luni si ca din primavara beau zilnic sucuri de plante verzi intre care la loc de mare cinste sta patrunjelul. Nu numai ca nu am patit nimic rau , dar bebe este cu 2 saptamani mai mare decat media varstei lui si e vesel si activ in burtica iar analizele mele sunt foarte bune.
Sper sa iti fie de folos !
Zile frumoase si sarcina usoara !
Draga Olivia,
Poate te induri de femeile gravidute si ne inveti sa facem zacusca si noua crema de zahar ars, nu doar ne ispitesti:)
Pupici racorosi!
Cu mare drag,
Madalina
Draga Madalina!
am revenit. am avut niste probleme de administrare pe site, dar s-au rezolvat.
sunt din nou pe pozitii. raspund la intrebari si postez retete.
pupici apasati, cadentati si ritmati tuturor! 🙂
Olivia ce ma bucur ca ai revenit!!! Ti-am simtit lipsa!
De ce sa mai profitam perioada asta?
Apare catina, draga mea. Am vazut in piata si merisoare. Planuiesc acum o mare rezerva de suc de rosii (facut in blender) pus in pungi cu zipper la congelator.
am pus deja suc de rosii blenduite, multumim de idee :).
Olivia draga,
Ma bucur nespus ca ai revenit!
O toamna bogata!
Cu mare drag,
Madalina
Multumesc, Madalina!
o toamna inteleapta si tie! 🙂
cu drag,
o
Olivia, iarta-ma, dar legat de site… trebuie sa imi spun si eu nemultumirile.. Ce sa fac, e defect profesional, lucrez in IT 🙂 Eu sunt o persoana care iti citeste zilnic site-ul si incerc sa nu pierd nicio informatie pretioasa din el.. Dar..mi-e foarte greu sa urmaresc comentariile, exista, intr-adevar, sectiunea aceea de Ultimele Comentarii, insa ce ma fac daca sunt mai multe comentarii decat incap acolo? Ar fi util sa se poate loga userii pe site, sa vada fiecare ce s-a mai scris si la ce posturi de la ultima intrare pe site. Apoi.. cautarea.. e de groaza. De multe ori stiu ca am citit o informatie pe site, doresc sa o regasesc..insa nu am cum, ca functia nu cauta si in commenturi, doar in post-uri:( La fel si casuta de scris comment-uri:( e deranjanta ca nu e suficient de lata si la un moment dat nu mai vezi ce ai scris in partea laterala. Nu te supara, sunt critici care sper sa devina constructive si sunt venite din partea unei cititoare fidele 🙂 Pupici!
Silvia, te inteleg, si eu “pandesc” site-ul, dau refresh-uri la fiecare 10 minute ca sa nu pierd nici un comentariu 🙂 Daca te ajuta apropos de cautarea dificila, eu mi-am facut un fisier word cu tot felul de informatii luate de pe site-ul Oliviei, inclusiv de la comentarii (structurat pe: tratamente, retete, carti, surse de aprovizionare, diverse etc.), ti-l pot trimite pe mail daca doresti.
alina mi le poti trimite si mie la adinagrig@yahoo.com?
multumesc anticipat.
aceeiasi problema cu cautarea defectuoasa am intalnit-o si eu, degeaba dai dupa un cuvant ca nu-ti gaseste.
Alina, este o oferta de nerefuzat:)
te rog trimite-mi documentul pe adresa: slv110709@yahoo.com.
Iti multumesc tare mult!
Si eu as dori wordul acesta daca se poate. Cu siguranta e foarte util. Eu am tot citit dar nu mi-am salvat nimic si intr-adevar e un pic de bataie de cap sa cauti ceva ce iti aduci aminte ca ai citit la un moment dat. Adresa mea de mail este bineamu@yahoo.com. Mersi mult.
Alina, multumesc pentru document! E intr-adevar foarte util! Pupici!
Buna Alina,
daca nu te superi si mie mi-ar folosi tare asa un word.
mercic,
Ana
scuze, adresa mea: anamaria.postelnicu@gmail.com. merci din nou 🙂
Draga Alina,
Si eu indraznesc sa abuzez si sa te rog sa imi transmiti si mie documentul word la adresa de email lauraaduca@yahoo.com.
Multumesc mult de tot!!!
Cu drag si nerabdare 🙂
Laura
as dori si eu doc. word te rog frumos. adresa: daniel_gabor79@yahoo.com
Buna,
Sunt destul de noua cititoare a blogului Oliviei, dar de cand l-am descoperit, il citesc mereu. Intr-adevar informatiile de aici sunt muuulte si foarte pretioase si, … pentru “neinitiati” 🙂 sunt putin mai greu de asimilat. Iar la sesiunea de comentarii se gasesc o gramada de informatii pretioase.
Asa ca, Alina, (sau altcineva:) ) pot sa primesc si eu acel fisier word? Adrsa mea de e-mail este: baicodana@yahoo.com
Multumesc de pe acum si raman pe aproape 🙂
Olivia, nu scrii o carte? 🙂
Va pupacesc cu drag.
Alina, daca te rog imi trimiti si mie documentul la areyouok200099@yahoo.com? Multumesc tare mult.
O zi frumoasa!
Buna alina, te rog trimite-mi si mie word-ul tau pe adresa v_cristina22@yahoo.com…mi-ar fi de mare ajutor atat mie cat si fetitei mele de 2 luni. Multumesc
Draga Alina,
Si eu indraznesc sa te rog sa imi transmiti documentul word la adresa de email elena19072003@yahoo.com.
Multumesc mult !!!
Buna Alina! Din pacate acum mi-am dat seama si eu ca ar fi trebuit sa salvez informatiile utile. Crezi ca ai putea sa imi trimiti si mie word-ul acela? Mailul meu este iana_tudor@yahoo.com. Mersi mult si o zi faina!
Buna, te rog din suflet trimmite=mi si mie pe adresa deliconstantinescu@yahoo.com fisierul tau word cu informatiile culses de aici!Multumesc
Poti sa mi-l trimiti si mie te rog ?
adresa e pop_ioana123@yahoo.com
Alina, imi poti trimite, te rog, si mie documentul? Adresa este sandu.nicoleta@gmail.com. multumesc tare mult!
Madalina, uite aici reteta cremei de zahar ars, fara oua si fara zahar 🙂 Pofta buna!
http://oliviasteer.ro/crema-de-zahar-ars/
Merci Daria, stiam reteta asta, am crezut ca pe facebook este alta reteta (reinventata):)
Buna Olivia! Vreau sa te intreb ce parere ai despre teoriile unor naturopati celebrii conform carora mierea de albine ar produce acidoza in organism. Ar trebui limitat consumul de miere celor mici? Multumesc.
Mierea e un antibiotic minunat, un hepato-protector valoros, iar in combinatie cu propolisul si laptisorul de matca face vraji in orice afectiune a cailor resporatorii si digestive.
Cunosc si eu citiva “naturopati celebri” care spun ca fructele sunt acidifiante, la fel ca mierea si ca orice e dulce. Dar sunt contrazisi de practica, in primul rind, si de alti citiva naturopati autentici, care au vindecat zeci de oameni cu sucuri de fructe si legume dulci, cum sunt sfecla si morcovii. Norman Walker si Rudolf Breuss ar fi doi dintre ei, ale caror carti ti le recomand cu mare caldura.
Buna Olivia ,
Este adevarat ca sucul de sfecla nu se combina cu cel de morcov??
dimpotriva, as spune, draga Veroni. atit norman walker, cit si rudolf breuss le combina intr-un mare fel si-au vindecat astfel de la la alergii la cancer.
Multumesc ,sie eu le combinam ,dar am citit din cartile Dr.Laza si nu indica combinarea .
sucul de rosii se toaca in blend er si se strecoara?
rosiile se fac suc in blender, cu coaja si seminte cu tot. apoi, il asez in pungi cu zipper de la ikea si il bag la congelator.
Mai simplu de atat nici ca se poate. Multumesc si eu pentru raspuns. Aveam aceeasi dilema, caci parca nu-mi venea sa cred ca poate fi atat de simplu 😛
Hello fetele, vroiam sa intreb ce parere aveti de ghimbir ? am cumparat din auchan pt ceai dar scria la provenienta China. Si as vrea sa stiu exact cum se pot combina fructele si legumele intre ele. Stiu de o reteta de suc din cartof crud,mar si morcov – suc ff bun pentru sistemul imunitar si lupta impotriva celulelor canceroase, dar nu stiu daca e ok sa combini asa cartof+mar+morcov.
Buna Olivia! Vreau sa te intreb tu copiilor tai din ce surse le asiguri necesarul de vitamina B 12.Ma intereseaza sa stiu daca le administrezi si un complex de vitamina B. Multumesc.
Buna,
Olivia a mai spus ca le da bauturi fermentate pentru vitamina B12, gen bors, socata, kambucha, rejuvelac…
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Din cate stiu eu si polenul de albine contine vitamine din complexul B, inclusiv B12
Draga Catalina,
Nu le dau B sintetic. Merg pe bauturi fermentate, gen rejuvelac, socata, kombucha, bors. produse ale stupului, patrunjel (are un precursor al vitaminei B12 ce actioneaza in organism la fel), alge si microalge.
Un colon santos nu are nevoie de suplimente de B12. Bacteriile benefice din colon vor produce singure B12. Dar atunci cind digestia e imperfecta poti apela la lista de sus.
cu drag,
O
Salutari!
Imi cer scuze de la inceput Oliviei si daca mi-ar sterge comentariul as intelege motivul dar vin cu incercarea si rugamintea catre voi, cele care aveti copil mic acasa, daca puteti dona lucruri necesare pentru copil mai mare de 6 luni, in special hainute pentru anotimpul mai rece, tarc de joaca, premergator… sau orice mai credeti ca poate folosi un copil la varsta asta.Va multumesc
Adresa mea de mail este: elu_rajkumari@yahoo.com
Olivia,
Referitor la produsele apicole, te rog spune-mi daca ai citit pe undeva despre reactiile lor adverse:
1. Miere – la copiii mai mici de 2 ani, boala numita botulism. Nu stiu de la ce varsta sa ii introduc in alimentatie mierea, avand in vedere aceasta problema.
2. Propolisul – de la ce varsta poate fi administrat copiilor, avand in vedere ca eu am cazul unei persoane adulte care a consumat propolis fara probleme si la un moment dat, din senin, a facut o reactie alergica foarte urata (senzatie de sufocare).
Multumesc anticipat,
Anca
draga Anca,
reactiile alergice de care imi spui dovedesc eficienta mierii si a propolisului, care reusesc sa curete organismul. uneori brusc, violent, neplacut. nimeni nu-si doreste sa aiba parte de o detoxifiere brusca si energica, e dezagreabil! iar uneori, cind organismul e prea slabit (in caz de cancer), poate fi periculos! de aceea, orice super-aliment, trebuie introdus lent, iar cantitatile crescute gradat. in paralel, trebuie desfundate emontoriile (canalele de evacuare a toxinelor din organism). asta inseamna ceaiuri de soc si sedinte de sudoratii (pentru emonctoriul numit piele), ceaiuri de crusin/siminichie, clisme si hidroterapia colonului (pentru emonctoriul numit colon), cura cu pepene rosu, ceaiuri de renale (pentru emonctoriul numit rinichi), ceaiuri hepatice, sucurile de morcovi si sfecla (pentru emonctiul numit ficat), ceaiuri expectorante (pentru emonctoriul numit plamini).
atunci cind toate canalele de evacuare, toate emonctoriile de care ziceam, vor fi curatate, nu vor aparea nici un fel de alergii la miere, laptisor de matca, propolis. toate produsele stupului au rol antibiotic, detoxifiant si imunostimulator. nu m-as feri de ele. dimpotriva!
cu drag,
O
multumesc ptr raspunsurile legat de blender!acum as mai avea o mare rugaminte la Olivia si nu numai…
Baietelul meu de 2 ani trebuie sa mearga la gradi…are 2 saptamani si deja 3 vizite la spitalul de copii.raceli,haraiala,bronsita!!!medicul mi-a spus ca pana la 4 ani trebuie tinut acasa ptr ca nu poti mari ceea ce nu exista,adica imunitatea!Nu pot renunta la servici,bona sau bunici nu am…ce pot face ptr el?cum il pot imuniza?voi ce faceti?ii dau 2-3 lg /zi de suc de catina cu miere,dar nu am un raspuns pozitiv..va rog ajutati-ma!
draga lili,
imi pare rau pentru pustiul tau. imi pare ca e plin de mucus, care sta sa iasa prin toti porii si toate canalele de scurgere (nas, git, anus etc etc). sa fiu in locul tau, i-as da ceaiuri expectorante de la Ioan Bonchis, zilnic cel putin jumatate de litru de sucuri de morcovi si sfecla, suplimente ca miere cu propolis si laptisor de matca. l-as spraya cu propolis in git, daca m-ar lasa. as putea sa pun pariu cu domnu’ doctor ca imunitatea lui va creste spectaculos. catina e iar o idee foarte buna. daca face febra, nu m-as panica. se rezolva cu sosete cu otet (impachetari in cearsafuri ude in apa si otet, daca febra creste prea tare) si multa hidratare. cind mucusul se desprinde de pe peretii plaminilor, e bine sa-l tii culcat pe o perna, astfel incit capul si trunchiul sa fie inclinat in jos, si sa-l tapotezi (sa-l bati cu catul palmelor) pe spate si piept pina s scurge tot mucusul. mai mult de trei zile n-are cum sa dureze.
tin pumnii.
cu drag,
O
Multumesc draga Olivia de raspunsul prompt!
Ingerasul meu a facut pneumonie…A fost groaznic!Voi cumpara tot ce ai spus dar am marea rugaminte la tine sa ma inveti de unde sa-i procur suplimentele apicole.Le gasesc in capsule la plafar sau trebuie sa merg la apiculor???si cat si cum sa-i dau?Eu am mai incercat varianta cu polen si laptisor de matca in ceai si m-a refuzat vehement!Sucul de sfecla si morcovi nu mai zic…nici nu gusta!E foarte mofturos la mancare si nici nu vrea sa guste.poate sta nemancat zile intregi…
multumesc,multumesc si iar multumesc!
Olivia, indraznesc o intrebare deoarece esti cea mai avizata sa raspunzi si am incredere deplina in tine, deoarece ti-am urmat multe sfaturi care au dat roade
O prietena sufera de o forma de alergie, ii curge nasul , ii lacrimeaza ochii, o ustura gatul si in permanenta este plin de secretii, durere de cap, oboseala si stranuta foarte des
Mentionez ca si-a facut zeci de analize a luat multe medicamente fara niciun rezultat. Doctorii nu au pus un diagnostic concret , doar amelioreaza pe moment
Multumesc,Olivia
draga Miha,
nu stiu ce maninca prietena ta, ar fi important sa identificam sursa reactiilor alergice. alergiile sunt un raspuns sanatos al organismului care incearca sa scoata toxinele prin secretii diverse, eruptii cutanate etc etc. principalii alergogeni sunt glutenul, amidonul, cazeina, adrenalina din carne, glucidele rafinate.
sa fiu in locul pritenei tale as face cura breuss, cu sucuri de sfecla si morcovi, pe care as completa-o cu hidroterapia colonului, sedinte de sudoratie (sauna/ bai calde), periaj uscat al pielii cu o perie cu peri naturali (se gaseste in Carrefour) si ceaiuri de salvie -extrem de detoxifiante.
Draga Olivia,
Ma bucur nespus ca ai revenit…sfaturile tale mi-au fost utile de fiecare data!
Sunt insarcinata in 7 saptamani insa am emotii legate de sarcina pentru ca apar destul de des mici scurgeri maronii/portocalii desi fac tratament cu progesteron.
Beau zilnic suc de morcovi cu sfecla si mar si incerc sa consum cat mai multe alimente ce contin fier; hemoglobina este sub 10, sunt anemica cu toate ca alimentatia mea este preponderent raw vegana de peste 1 an.
Ce as putea sa fac/consum astfel incat sa trec cu bine de primul trimestru?
Iti multumesc,
draga Mara,
ma bucur pentru tine. ramii optimista. conteaza mult ce stare de spirit ai mereu, cu atit mai mult atunci cind esti insarcinata.
toate verdeturile contin fier. mi-as face sa fiu in locul tau in fiecare zi o salata de patrunjel si as bea mai mult bors. fierul se asimilieaza mai bine in prezenta vitaminei C, deci e bine sa stropesti din abundenta verdeturile cu lamiie.
cu drag,
O
Draga Olivia,
Iti multumesc pentru raspuns. Din pacate, cel putin din primavara si pana acum, am mancat foarte des spanac, patrunjel, frunze verzi…e drept ca am cam abandonat borsul, iar fierul tot in jos s-a dus:(..ar putea fi o “defectiune” prin alta parte dat fiind ca nu se absoarbe fierul?…
Inca o dilema in sarcina: zborul cu avionul poate avea efect negativ asupra fatului? radiatiile sunt periculoase? voi ati calatorit des in timpul sarcinii?
Multumiri mii…Olivia, sper sa ramai pe aproape, avem nevoie de sfaturile tale!
Buna Mara,
Gravidutele din jurul meu care au calatorit cu avionul, au avut probleme, colul s-a deschis imediat dupa calatorie. Eu stiu 3 cazuri, ultimul fiind sora mea(la ea, nu s-a deschis complet) insarcinata in 6 luni, acum trebuie sa stea cumintica, fara efort.Sora mea a facut doar un zbor dus, probabil din cauza asta nu s-a deschis complet(cred eu), celelalte gravidute au mers dus-intors.
Poate a fost doar o coincidenta, dar e bine de stiut.
Pup.
Eu am calatorit cu avionul la 8 saptamani si nu a fost
nicio problema.
Din ce am citit (nu stiu cat de sigura este sursa) nu
este indicat sa calatoresti cu avionul dupa 7 luni.
Cu drag,
Madalina
Eu am calatorit cu avionul, destul de mult, in timpul sarcinii, inclusiv la 3 zile dupa amniocenteza. De fiecare data, imediat dupa aterizare, ma duceam la doctor, pentru control. Nu am avut niciun fel de probleme.
Draga Olivia,
Poti sa ne spui ce parere ai despre zaharul brun?
Multumesc,
Alexandra
draga Alexandra,
zaharul brun este tot un zahar procesat termic, nu atit de rafinat, ca cel alb. dar, da aciditate si asta ar trebuie sa te faca sa te tii departe de el.
cu drag,
O
revin cu intrebarea pentru tensiune mica.ce e de facut, azi 90/50….
90/70 pardon
Buna,
as avea mare nevoie, in caz ca stie cineva, de contactul unui bioenergoterapeut bun. cu adevarat bun, cu har si pasiune. multumesc mult
Draga Olivia,
Eram in luna a saptea de sarcina cand de cateva zile tot faceam febra Mi-am facut un set de analize si totul parea in regula Dar seara m-au luat durerile si am fost dusa la spital unde am si nascut,natural, o fetita de 1kg si 100 g Doctorii au spus ca nu are plamanii suficient de dezvoltati fiind un copil prematur si iau facut tratament Acum au trecut cele zece zile critice si medicii au spus ca trebuie sa ia in greutate Problema mea este ca nu am lapte oricat m-am straduit tot nu curge,sunt mahnita ca trebuie sa o hranesc cu lapte praf Te rog ar exista alta solutie sa-mi hranesc ingerasa
Cu stima, Erica
Erica,
Pot sa iti spun ce am facut eu. Mie a inceput sa-mi vina laptele abia dupa 7 zile de la nastere (am nascut la termen), si cred ca acest inceput prost a fost favorizat in principal de 2 lucruri: bebe a fost pus tarziu la san (am avut ceva complicatii dupa nastere si am alaptat abia dupa vreo 8 ore) si programul de alaptat la 3 ore din maternitatea Giulesti, program care este o mare nenorocire.
Pt. laptic, iti recomand in primul rand sa vorbesti cu un consultant in lactatie (gasesti pe net – eu ti le pot recomanda pe Raluca Petre si pe Ramona Rosu de la Pronatalita.ro – Ramonei ii datorez performanta de a alapta pana la un an si ceva, in ciuda unui start foarte prost).
In plus, poti incerca si ceaiuri de lactatie de la Fares, tinctura de la Mother’s Love – More Milk Plus (la Motherlove.eu gasesti sub forma de capsule, eu am luat tinctura – o gasesti pe Amazon sau in SUA); foarte foarte bun mi s-a parut un ceai pe care mi l-am luat din state, Yogi Nursing Tea sau Yogi Mother’s Support, ceva de genul asta, daca ai cum sa il iei. Citeste si pe lowmilksupply.org, eu am gasit multe informatii pretioase acolo – am auzit si de solutii mai drastice, cu Peridone (Motilium), dar nu stiu ce sa spun despre asta.
Multa sanatate si laptic pentru bebe!
Multumesc din suflet, Alina
Numai bine
Buna Erica,
si eu sunt mamica unei fetite nascuta la 34 sapt (membranele rupte la 32 sapt). nici pe mine nu m-au lasat sa o alaptez in spital 8 zile. eu am reusit sa alaptez cu ajutorul consult de lactatie Adina Paun: 0722-272270. e o fata sufletista careia ii datorez faptul ca pustoaica mea acum la 7 sapt aproape si-a dublat greutatea de la nastere numai din lapte matern :).
multa bafta si nu te lasa! lapticul tau e cel mai mare dar pentru copilas!!!
Ana
Fetelor,Olivia am nevoie de un sfat daca puteti sa ma ajutati.Am camara invadata de niste gandacei mici,mici si nu stiu cum sa scap de ei.Anul trecut am aruncat tot,am spalat bine dar vad ca iar au revenit.Sunt in toate pungile cu seminte ,fulgi si parca ma doare sufletul sa arunc toate semintele de susan,canepa,chia ,quinoa,cand stiu cati bani am investit in ele :(. Scuze ca sunt in afara subiectului.Multumesc anticipat pentru orice raspuns.Pe curand.
Anca arissa, si eu am patit ceva asemanator cu semintele. la mine sunt niste insecte mici negre, semana cu purecii:) Eu nu am aruncat semintele, le-am curatat de ei (nu erau decat vreo 4-5 in punga) si le-am mutat in borcane inchise cu capac.. nu stiu daca e bine sau nu, dar si mie mi-a parut rau sa arunc atatea seminte scumpe..de acum voi fi mai atenta
Draga Olivia,
Intamplator o persoana mi-a recomandat sa citesc situl tau, stiind ca eu sunt foarte interesata de acest stil de viata, fiind vegetariana de peste 8 ani. Mi-au placut articolele, este minunat ca cineva promoveaza si asa ceva, numai un singur lucru ma deranjeaza: comentariile.
Te rog sa nu imi iei in nume de rau, dar ceea ce ma sperie pe mine este usurinta cu care tu dai niste sfaturi(de multe ori de competenta unui medic specialist)la niste persoane care par sa doreasca sa le urmeze orbeste. Nefiind medic nu ai cum sa stii anumite chestii de finete care tin de metabolismul celular, biochimia celulara, fiziologie, semiologie, ginecologie si fiziopatologie, pentru ca nu ai facut asa ceva, cu toate ca esti mult mai bine informata decat o persoana obisnuita. Citind 3 articole de pe nu stiu ce site si niste carti pentru consum de masa, nu tratate medicale sau stiintifice, nu ar trebui sa te faca atat de atotstiutoare(nici macar noi medicii care si acum tremuram cand ne aducem aminte prin cate am trecut incercand sa invatam procesele, ciclurile, diete,etc. ne este teama sa ne dam cu parerea in domenii medicale ce ne depasesc specializarea).
Poate ca ai sa ma crezi carcotasa sau ingamfata, dar mi se rupe sufletul cand vad un copil ars cu mamaliga pentru ca tuta de maica-sa a citit de pe nu stiu ce site ca asa se vindeca nou nascutul de tuse, si lista continua cu afectiuni tratate babeste, care mai apoi au degenerat in chestii grave, iar pacientul in final se uita la tine ca si cand ai o bagheta magica si poti sa repari orice prostie pe care si-a facut-o el cu mana sa.
Nu zic sa nu oferi sfaturi, dar sa te feresti de anumite lucruri care iti depasesc tie specializarea!(nu ma refer aici doar la aceste comentarii de la acest articol, ci per global).
Iti multumesc!
Draga, Anca
Eu sunt cadru medical si iti spun cu toata sinceritatea ca am invatat multe din comentariile date de Olivia si de fiecare data cand am ocazia ii multumesc pentru asta. Intotdeuna a indemnat la lectura si orice sfat dat a fost din experienta si din constiinta ei. Fiecare din noi e obligat sa cantareasca informatia si sa faca mai departe ce crede de cuviinta.
In ce priveste lumea medicala as avea mari rezerve cand vine vorba de “chestii de finete”. Pe perioada studentiei am avut colegi de camin viitori doctori, stomatologi ori farmacisti si crede-ma multi din ei erau lipsiti de notiuni elemntare de igiena si ma gandesc ca lectia cu sepsia si antisepsia inca le mai da multe batai de cap. De cand lucru nu am vazut niciodata sa indice antibiograma unui pacient inainte de a prescrie un antibiotic.
Sunt mamica. Crede-ma nici un pediatru nu m-a intrebat cat stau cu cel mic la soare, cum il tin, la ce ore etc. Nimeni nimic. In schimb la unison 2 pic Vygantol. Acum te intreb, cine raspunde pentru o eventuala supradozare?? Mda..o fi o tuta care nu a stiut cum arata picatura. Si acum imi amintesc un caz revoltator in medicina, al thalidomidei. Un medicament insufiecient testat si dat spre vanzare femeilor insarcinate. Rezultatul..mii de suflete distruse, copii nascuti cu focomelie si parinti neputinciosi in fata pruncilor. A raspuns cineva pentru asta??? Si capetele acestei afaceri au fost toba de studii de finete! De aceea e bine sa fim cat mai rezervati cand vrem “buline” si chiar vaccinuri pentru copiii nostri. Cine mai e interesat in fuga asta dupa bani care sunt efectele lor pe termen lung?
Nu mai amintesc de cati medici pun bisturiul pe om fara sa investigheze suficient cazul si exemplele pot continua.
Eu ma indoiesc, ma indoiesc de tot chiar daca lucru in domeniu. Adevarul, dreptatea sunt notiuni atat de relative intr-o lume atat de fragila. Iar pareri cum sunt cele ale Olviei e foarte bine sa fie scrise pentru a stii alternative, sa putem face alegerile cele mai intelepte
Si eu ca medic iti pot raspunde ca sunt satula de gafele alopatilor si de ceva vreme incerc altceva…nimeni nu este obligat sa puna in practica ceea ce citeste, fiecare are liberul arbitru!… nu este obligatoriu ca un tratament “babesc” sa functioneze in toate cazurile, cum de altfel tratam alopate nu functioneaza la fel la toata lumea. De ce? Pentru ca suntem diferiti!
In ceea ce priveste mamaliga, stai lisitita ca si Cristela a scis corect se fac cataplasme cu mamaliga, nu scrie niciunde ca trebuie sa fie fierbinte!!!!
O zi linistita tuturor si multumim pt postari!
Nicom, esti din Bucuresti? Ce specializare ai? Eu caut in disperare doctori sau macar un pediatru care sa stie si altceva in afara de medicina “clasica” si sa aiba curajul sa incerce un tratament naturist.. Stie cineva? E foarte greu cand toata familia are incredere oarba in doctori si nu gasesti nici unul care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine sau care te ridiculizeaza cand ii spui ca nu vrei sa iti vaccinezi copilul.
Draga Anca,
Urmaresc blogul asta inca de la primul post, si pot spune ca Olivia mi-a schimbat viata. Sfaturile pe care le-am primit direct la sectiunea “comentarii”, informatiile publicate si bibliografia recomandata mi-au fost de un real ajutor. Atunci cand am avut dubii, am recitit cartile recomandate, mi-am refacut analizele sau am cerut parerea medicului. In final, toate sfaturile Oliviei au fost mai mult decat utile si pline de adevar.
Aici, un singur lucru ma sperie: sa nu inceteze Olivia in a ne da sfaturi, a ne impartasi din cunostintele si experienta ei datorita unor astfel de voci.
Cu drag,
Sustin ceea ce a scris Mara. Avem nevoie de sfaturile Oliviei. Eu am urmat o perioada orbeste sfaturile medicilor si era sa imi nenorocesc copilul cu atatea antibiotice. In momentul in care am avut curajul sa merg pe medicina alternativa totul s-a schimbat in bine.
Site-ul Oliviei imi da curaj sa merg mai departe pe calea cea buna. Avem nevoie de experienta ta, Olivia.
Ajutati-ma cu Un sfat , ascultandu-mi o particica din ce mi se intampla mie Rawamericana . Slujba mea de cadru medical Imi da f multe probleme in timpul ospatului meu raw care fara voia mea sunt nevoita sa-l savurez impreuna cu asa zisul lunch horibian de cheeseburger , french fries si sosuri care nu-mi starnesc curiozitatea. Dupa ce toate mentionate sunt savurate langa o cola si sprite , am deosebita neplacere sa fiu condamnata de catre acei consumatori de chess burgers , fries etc , ca nu este correct ce fel de lunch consum , portia de avocado nu-mi este sufficienta si fructele nu sunt considerate o masa principala . Zilnic ma “necajesc ” cu aceste terrible acuzatii … Cum sa fac fata Dragele mele ? Love, Maya
maya, trateaza-i cu ignor si gata, pana la urma fiecare decide ce si cum baga in gura.
am si eu o intrebare : nucile lasate la inmuiat peste noapte le mananc sau nu cu pielita de pe ele? ca este amara si copila mea clar nu va vrea sa o manance.nuci uscate mananca, dar am inteles ca sunt mai ok inmuiate in apa.
e foarte importanta pielita aia? are rost sa mananc samanta fara pielita?aaa, si inca o chestie…cat trebuie sa stea la inmuiat, cu aprox 8h?????????
Draga Olivia,
Asteptam, cu nerabdare, noi posturi/articole, in care sa ne impartasesti din experientele tale.
Multumim!
Interviu cu Olivia, de pe pagina ei de facebook:
mic interviu despre tot ce-i viu
http://www.business-forum.ro/in-exclusivitate/interviuri/60965-olivia-steer-nu-m-a-muta-nicicand-din-romania.html
Abia asteptam cartea!
Inspiratie si spor la scris!
Cu drag,
Madalina
Buna Olivia, buna fetelor!
Rugaminte mare: ajutati-ma cu sfaturi impotivra sindromului premenstrual. Va multumesc mult.
Olivia peste cateva saptamani o sa incep diversificarea pt fetita mea, ce ar trebui sa introduc prima data in alimentatia ei?
Servus, Cristina!
Nici eu nu mai am mult pana cand incep diversificarea la baiatul meu si ma gandesc ca prin mail am putea sa mai schimbam pareri in privinta asta, sa ne mai dam o idee ..etc. Astept un semn de la tine pe shania019@yahoo.com
Shania, eu inca mai am pana la diversificare, fetita mea are doar 3luni jumate, dar mi-ar face placere sa intru si eu in ‘club’. As putea sa-ti scriu?
Curaj!:) Astept un semn pe shania019@yahoo.com
Daca vreti un documentar foarte interesant, va recomand “Sweet Misery, A Poisoned World!” http://youtu.be/c0UDeydlEDM
Force the Search Engines to Create Your High PR Links for You !
http://tinyurl.com/8gsy88k
Alina, daca mai e valabila oferta, as dori si eu documentul word, selectia facuta de tine, pe mail cristinagrovu@yahoo.com
Mii de multumiri!
Krista
Olivia,
baietelul meu de 3 ani jumate s-a zgariat tare pe picior intr-un fier ruginit. Pediatrul nostru mi-a spus sa-i fac vaccinul antitetanos , adica toata lumea m-a sfatuit asa. Sunt si eu impotriva vaccinurilor si totusi i l-am facut plangand avand in vedere ca trebuie administrat in max 24 de ore. As dori un sfat pt ca am 3 copii mici si oricat as fi de atenta poate mi se mai intampla si altadata.
Cu multa admiratie si respect,
Krista
si eu astept cu mare interes raspunsul la aceasta intrebare…
pup
Draga Krista,
Riscurile sunt destul de mici, dar sunt…ar zice medicii dar pt tetanos este tratament in caz ca ai avea ghinionul asta. Eu vad treaba asta cu vaccinarea cam trasa de par. Sunt atatea posibilitati de a te imbolnavii, sute de afectiuni, boli incat vaccinurile date nu acopera nici 5% din totalul riscurilor care il inconjoara pe om.
Sotul meu lucreaza zilnic cu fier si zgarieturile sangerande, chiar si rani usoare sunt la ordinea zilei. Iar de vaccinat nu s-a pus problema.
Tine cont ca o data facut vaccinul antitetanos este valabil 5 ani, in consecinta o revaccinare e de prisos.
Va doresc multa sanatate amandurora si multa incredere! Cu bine!
Multumesc mult Shania!!!
Si eu va doresc multa sanatate si bucurii cu carul 🙂
Buna Olivia,
Te rog sa ma ajuti cu sfaturi legate de curatirea vezicii biliare (am mari probleme)si dermatita atopica(am pe barbie), am incercat cu 200ml ulei de masline+200ml suc de lamiie baut treptat seara, dar noaptea am vomitat. Sunt vegana,partial raw. Am mare incredere in tine.
Pupici dulci de rachisoare.
Dianka, nu sunt experta in alimentatie, dar din ce am mai auzit si eu in viata asta, uleiul de masline nu se bea cu cana, se consuma cu lingurita, cu masura. 200 ml inseamna un pahar – cum sa bei un pahar de ulei, fie el si de masline??? Normal ca ti-a fost rau.
Eu am tratat cu succes dermatita fetitei mele cu unguent de galbenele si marul lupului de la Bonchis. Ne luptam cu ea de 4 ani si acum a disparut de parca nici nu a existat 🙂
Mersi Ade.
Salutari Olivia , fetelor !
Desi mananc sanatos de ceva vreme , nu am facut niciodata o curatare a colonului (clisma) temeinica. Din cartile citite si de la tine Olivia , am inteles ca este foarte important ca odata ce iti schimbi modul in care te alimentezi este foarte important sa-ti cureti corpul si pe interior , pentru ca altfel toxinele se vor absorbi in sange si mai abitir decat inainte .
Astazi am facut prima sedinta de curatare a colonului si sunt incantata , intrucat eram foarte speriata de acest lucru , insa s-a dovedit ca nu-i nici pe departe atat de inspaimantator cum am crezut . Si am facut-o singura!
Spune-mi te rog Olivia , este in regula sa urmez schema de curatare a colonului prezentata de Tombak , in sensul ca trebuie timp de 7 zile , clisma in fiecare zi , apoi o data la doua zile timp de doua saptamani si apoi tot restul vietii o data pe saptamana ?
Si eu mananc sanatos de o perioada, insa, la fel ca si tine, Carmen, inca nu am facut nicio clisma. Mi-am cumparat irigator, insa nu stiu de unde sa o pornesc.. Adica ce fel de apa sa folosesc (Bucovina e ok?, nu am apa de izvor), am citit tot felul de variante, unele cu argila altele cu cafea..nu stiu cum ar trebui sa fac, cata apa trebuie sa folosesc, am citit ca dupa clisma trebuie sa stai linistit cateva ore, dar eu trebuie sa merg la lucru.. am o multime de necunoscute. Daca poate cineva sa detalieze procedura corecta, as fi recunoascatoare! Multumesc!
Silvia , cauta informatii si pe site-ul faclisma.ro , insa eu
am folosit tehnica lui Norman Walker pe care o regasesti in cartile lui sau in cea a lui Mikhail Tombak . Am folosit 2 litri de apa fiarta (Bucovina e ok) si racita la temperatura corpului , apoi am pus doua linguri de suc de lamaie filtrat de seminte si pulpa ( printr-o bucata de tifon), am uns canula cu putin ulei vegetal si am trecut la treaba .
Sa-mi spui cum a mers. Bafta !
Eu nu am incercat clismele acasa, in schimb am facut doua sedinte de colonhidroterapie la clinica DelMar pe soseaua nordului si am fost foarte incantata de rezultat. Am mers tot pe recomandarea lui Norman Walker de a incerca sedintele de curatatre a colonului inaintea oricarei proceduri medicale….
Improve PageRank and make money with your blog !
http://oliviasteer.ro/
j3pf3lb3hx3dt3zp33
Draga Olivia,
Acum ceva timp am adus in discutie contaminarea apei cu arsen in multe localitati ale jud Bihor. Ti-am povestit atunci ca eu si familia mea am baut acea apa zeci de ani. Te rog ajuta-ma si spune-mi daca exista o metoda de eliminare totala a arsenului din corp. Deoarece am citit ca acesta nu mai poate fi eliminat din organele interne. Astept raspunsul tau cu nerabdare deoarece mi-as dori un copil si nu stiu cum sa fac. Acum fac o cura cu must de struguri, dar asta nu ma ajuta in problema mea
Draga Olivia,
Te urmaresc cu mare drag si interes.
Am o rugaminte, daca poti sa imi raspunzi.
Am o cunostinta care a avut recent o operatie de cauterizare a colului (erad), iar la biopsie a iesit faza 2 (incepand cu 3,4 se pare ca e cancer). Persoana se simte bine, desi a avut stari de oboseala si epuizare. Momentan face tratament cu Cervugid ovule, pana la urmatoarea testare Papa Nicolau, sa speram ca va fi bine.Nu este vegetariana, insa si la indemnul meu, in ultima perioada consuma multe sucuri si legume proaspete. Doctorita de familie i-a prescris picaturi Beres pentru intarirea imunitatii. Eu i-am mai spus sa bea ceai de coada soricelului, suc de sfecla rosie, polen, drojdie inactiva.
Ce imi poti recomanda?
Multumesc din suflet..
Pupici
Anca
alina trimite mi si mie te rog doc. kovacs.cristina@yahoo.com
multumesc
Fetelor am fost astazi la gradinita unde de luni va merge si pustiul meu de 3 ani.Am discutat cu dna directoare de meniul copiilor, careea tare mandra mi-a spus ca e gandit de nutritionist sa corespunda dinpunct de vedere proteic, glucidic etc., dar care mie mi soa parut horror. Meniul e compus din foarte multe lactate, carne zilnic de pui, vita si porc. Am ramas stupefiata. Nu stiu cum voi proceda cu pustiul meu dat fiind faptul ca el acasa nu a mancat niciodata lactate de vaca, doar de capra carne de pui de la tara, dar foarte rar.Ma gandesc ca mai sunt mamici care trec prin aceeasi situatie si poate au vreo sugestie de detoxifiere a organismului copilasului in programul de dupa- amiaza adic intervalul orar 15.00- 21.00, adica pana adorm copilasii
Catalina iti inteleg frustrarea intrucat si eu m-am confruntat cu asa ceva . La aceeasi masa , le dadeau copiilor si carne si lactate , sau carne cu carbohidrati , combinatii absolut nesanatoase , dar nutritionistul spunea ca asa este bine ….
Mi-am luat inima in dinti si am abordat-o pe d-na directoare , vorbindu-i in mare despre raul pe care mancatul fara stiinta il poate face . Am avut noroc , d-na fiind deschisa sugestiilor mele rugandu-ma chiar sa vin cu propuneri de meniu pe care sa le analizeze impreuna cu nutritionistul . Apoi i-am facut cadou cartea lui Mencinicopschi Revolutie in bucatarie precum si cartea lui Mikhail Tombak Vindecarea bolilor incurabile .
Acum meniul nu este ca acasa , insa macar nu le mai combina aiurea mancarea , le face supa de pui cu taitei de legume , friptura de curcan le-o da cu legume la cuptor in loc de paste sau cartofi … E un inceput bun . Copilul meu merge la gradinita Aschiuta din sectorul 4 .
Bafta !
Scuzati ortografia((
Olivia draga,
Ce parere ai de prelevarea de celule stem? Voi ati recoltat pentru David si Luca?
Merci,
Buna Olivia si tuturor cititoarelor!
Desi urmaresc blogul de multa vreme, e prima oara cand scriu. Am o serie de intrebari:
1. Baietelul meu de 2 ani si 4 luni e tare carnivor (este adevarat ca ii dau doar pui de tara), in schimb nu are nicio treaba cu lactatele. In fine, cum sa il fac sa accepte vestitul suc de sfecla cu morcov de exemplu, sau borsul, sau patrunjelul? Le scuipa, nu ii plac.
2. La 2 luni dupa nastere, imediat dupa ce am renuntat la alaptat (am fost nevoita, intrucat nu l-am putut alapta direct, m-am stors la program, ceea ce m-a epuizat fizic si psihic) am facut depresie de lactatie. Principala manifestare a acesteia a fost o perioada lunga de insomnii, ganduri neprietenoase, destul de urat. Cu ajuotrul lui Dumnezeu si a unui psihoterapeut minunat m-am facut bine.
In fine, intrebarea mea este urmatoarea: as vrea sa mai fac un copil, dar ce sa fac sa il pot alapta (la baiat nu a functionat deoarece nu am sfarcul format, el era “fomist”, eu am cedat usor)? Si cu ce leacuri in afara de credinta si rugaciune pot preveni “spurcata” de depresie?
Multumesc mult!
Buna ziua,
Nu este o solutie raw, dar pentru alaptat eu am inceput cu niste dispozitive din silicon (tetoane)care se gasesc si in Romania, si care se aplica pe mamelon astfel incat copilul poate apuca usor de ele…ajuta si la formarea sfarcului…dupa o vreme incercati sa renuntati la ele, cand copilul a crescut si are mai multe forta.
La primul copil le-am folosit vreo 4 luni si dupa inca 4 luni fara, iar la al doilea doar primele 2 saptamani si inca il mai alaptez la 1 an si 7 luni.
Buna dragelor,
va rog sa ma ajutati cu o recomandare. Un psihoterapeut bun in Bucuresti, pentru mama mea care trece printr-o perioada mai grea. Nu stiu cum s-o ajut si sper ca de la voi as putea gasi cateva sfaturi.
Multumesc.
Buna Raluca, ti-o recomand cu caldura pe Elena Sandu, http://www.psihoterapiecabinet.com.ro/elena_sandu.html
Numai bine
Fetelor, Olivia, va rog sa ma ajutati.
Ce varianta de suplimente naturale pe timpul sarcini ati luat? Medicul meu mi-a spus sa iau Centrum Materna pentru ca are iod si mie mi-a iesit TSH-ul un picut mai mic fata de limita normala.
Si as vrea sa vorbesc cu el sa-i prezint si o varianta naturala.
Multumesc mult,
Alimentatia sanatoasa, cat se poate de raw e cheia! Iodul il gasesti in nuci, calciul in susan macinat, migdale, fierul in patrunjel (stropit cu lamaie pt a creste absorbtia). Sfecla consider ca e mana cereasca in sarcina! In rest..liniste si voie buna:) Sa fii sanatoasa si tu si ingerasul!
Multumesc mult Shania!
Asa mananc, dar sa vad cum voi pune problema cu medicul…
Buna Olivia, buna fetelor,
Am si eu nevoie de o nelamurire. Am incercat sa usuc fructe in deshidrator si am tinut niste pere mai mult de 24 de ore. Perele sunt inca umede si cred ca se vor stricat daca le bag in borcan la “camara”. Trebuia sa le mai fac ceva? Unde gresesc? Cum se usuca fructe/ legume pentru iarna?
Multumesc mult pentru ajutor!
Ana
eu tai merele (pere n-am incercat inca sa deshidratez) cu ajutorul unei mandoline, rondele subtiri. asa se deshidrateaza bine.
Multumesc mult, Olivia. Si cu rosiile cum fac?
multamesc!
cu drag,
Ana
Eu am deshidratat anul asta mere, pere, prune, afine, merisoare si struguri. Merele si perele taiate felii subtiri s-au uscat destul de repede, depinde si de cat de zemoase sunt (eu am preferat sa fie mai putin zemoase si acrisoare), prunele au mers destul de bine dar le-am mai tinut si la soare sa se usuce mai bine. Strugurii nu au avut prea mare succes. I-am tinut si foarte mult si parca tot nu s-au uscat indeajuns, chiar daca au fost din soi cu boabe mici si aromate, semintele se simt si ..e departe de ideea de stafida, asta cred eu. Pentru depozitare prefer varianta punga de hartie (se gasesc in general la magazine specific menaj) pe dimensiuni si se vand la kg si e foarte rentabil (aprox 5-6 lei /kg de hartie).Succes!
Multumesc mult Shania. Asta era greseala mea, am taiat feliile groase… din pacate aceasta limitare nu ne da nici o sansa sa facem pomodori sechi :(…
Buna,Shania as dori sa stiu ce fel de deshidrator ai,si care care ar fi cel mai bun?
Multumesc
corectie: nu am nevoie de o nelamurire, am o nelamurire 🙂
Foarte interesant blogul si toate discutiile,felicitari!Am 24 de ani si vreau sa scap de micile cratere din (acnee)obraji iar gatului nu prea i-am acordat o asa mare importanta si obsv mici liniute fine ce mi-ati putea recomanda?ce parere aveti de http://magazin.remediu.ro/ Cum as putea profita de mierea naturala pe care o detin ? multumesc !Astept cu mare interes raspunsul vostru
Buna tuturor!Din nefericire sunt posesoarea unei endometrioze si m-ar interesa sa incepem o discutie despre alimentele indicate si contraindicate in aceasta boala.Cred ca sunt multe persoane doritoare de informatii.Pe curand
Alexandra, lactatele sunt cele mai contraindicate, pt ca favorizeaza inflamatia. Incearca sa renunti treptat daca poti iar daca nu, consuma rar, o data pe saptamana, lapte de capra prins. Nu am gasit informatii ca proteina animala ar dauna, insa cu cat mai putin, cu atat mai bine. Si cauta sa fie din sursa sigura, poate stii pe cineva care iti poate da oua de curte, de exemplu.
Am si eu endometrioza, voi face laparo curand apoi doctorul meu imi va recomanda un homeopat si eventual acupunctura. In rest, mi-a recomandat grija cu hrana. Asta inseamna si renuntarea la proteina animala, treptat, dc organismul imi va permite. Eu sunt acum 70% vegetariana si mi-au disparut multe probleme, spre exemplu acneea (am 35 de ani).
Este din pacate o boala incurabila, incercam sa o tinem in frau cat putem. Si nu voi face tratament hormonal, doctorul mi-a spus ca este mai bine asa.
Buna Olivia/fetelor
Spuneti-mi va rog ce scutece ati folosit pentru bebelusii vostri? A mers cineva pe varianta “diaper free”? Unde as putea sa gasesc niste scutece de bumbac, preferabil de unica folosinta?
Buna coccolino,
incearca la hiphip.ro. Cred ca au si de unica folosinta. Dar au si din acelea care se spala – cele mai economice 🙂
cu drag,
Ana
Mersi mult Ana
Pentru mamicile a caror copii au inceput scolile si nu i-ati vaccinat pana acum, va rooooooooog mult impartasiti-mi cate ceva din experienta voastra la inscrierea lor in scoala. Vi s-a refuzat inscrierea la anumite scoli, cum ati procedat?Exista posibilitatea de a avea un carnet de vaccinare fictiv? Orice experienta spusa ma ajuta foarte mult. Multumesc si zi frumoasa sa aveti!
Buna,
Fetita mea este in clasa a II-a si nimeni nu mi-a cerut sau m-a obligat sa o vaccinez. Dupa inscrierea la scoala, mi-au cerut doar fisa medicala de la medicul de familie. La ultima campanie de vaccinare, mi-au trimis un formular prin care mi-am exprimat dezacordul asupra vaccinarii. Cred ca este exagerata toata povestea asta cu vaccinarea obligatorie.
Sper sa te mai linisteasca raspunsul meu,
Ana I.
Multumesc pt raspuns:)
la noi la scoala (clasa a IIa), la vaccinarea de anul trecut, am fost anuntati ca urmeaza sa fie copiii vaccinati. Anuntul era mai mult in ideea ca cine stie ca are copilul racit sa anunte la cabinet. M am dus imediat la cabinet si mi am exprimat dorinta de nu mi se vaccina copilul. M au pus sa completez o cerere ca sa fie acoperiti. A trebuit, desigur sa suport perdaful asistentei cum ca sunt inconstienta. Dar i am spus si eu ca am convingerea ca eu am facut diabet tip 1 dupa o vaccinare ROR imediat dupa nastere. sigur ca n a fost de acord, si am plecat fiecare pe drumul ei 🙂
ce e important este ca nu m a obligat nimeni la nimic!
cu drag
roxana
Multumesc pt raspuns! In privinta inscrierii la scoala, ai fost conditionata de foaia de vaccinare ?
Shania,
Nimeni nu-ti poate refuza inscrierea la scoala, pentru ca in Romania invatamantul este (inca!) obligatoriu!
Pentru mai multe detalii si demersuri… legale vezi site-ul”bucovina profunda” si pentru cine este obligatorie vaccinarea!
Buna Olivia! Ce produse de ingrijire ai recomanda pentru o acnee rebela, ma refer aici daca ai putea sa-mi indici o gama de produse naturale, dar si eficiente. Multumesc.
Olivia, te rooog mult spune-mi daca din lecturile tale ti s-a confirmat ca efectul razelor x pot fi combatute de dieta raw. Am facut un ct cranian, deci m-am pricopsit de o doza foarte mare de radiatii si practic actiunea asupra adn-ului a avut loc. Din ce am citit pana acum, nu prea sunt sigura ca o dieta raw ar repara daunele provocate la nivel celular. Sunt mai mult decat disperata, sa zic asa, sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a evita consecintele iradierii, mai ales ca sunt mamica si imi doresc mai mult decat orice pe lumea asta sa fiu alaturi de copilul meu cat mai mult. Te imbratisez cu drag si iti multumesc!
Iti “sorb” cu nesat fiecare rand si astept mereu o noua postare, din care sa mai invat ceva. Totusi, acum iti scriu pentru a-ti cere sfatul in alta problema. Stii cumva vreun remediu pentru chisturile de pe ovar si-o rana pe col?! Ma gandesc ca natura poate fi de ajutor si-n aceste afectiuni.
Astept cu mare interes raspunsul tau! Te imbratisez!
Draga Olivia citesc de ceva vreme site-ul tau si incerc sa aplic sfaturile tale. Acum a venit si randul meu sa cer ajutor. Tatal meu are fibrilatii la inima de vreo 3 saptamani si momentan este internat la spital din cauza lor. In urma cu doi ani a suferit un atac miocardic si doctorii au zis ca acesta ar fi de vina. I-au tot schimbat medicamente peste medicamente dar el parca se simpte din ce in ce mai rau si slabit ( in 2 zile a dat jos si 2,5 kg). Te rog daca poti da-mi cateva remedii naturiste pentru inima si circulatia sangelui. Mentionez ca el are si astm bronsic. Multumesc, Cristina D
Buna Olivia,
am observat ca raspunzi mai greu dar imi incerc oricum norocul. De ani de zile ma confrunt cu acnee la cel mai rau nivel. Am luat anticonceptioanel multi ani, le-am lasat acum un an jumatate, de atunci sunt si vegetariana, preponderent raw. Acneea mea este datorata nivelului foarte crescut de testosteron si nu gasesc nici o modalitate sa o tin sub control. Nu este vorba de ce pun pe fata, este vorba de interior. De luna trecuta am inceput din nou o cura de 3 luni cu anticonceptioanle pentru ca am ajuns sa arat atat de rau incat sa-mi fie rusine sa ies din casa si nu am mai avut alta solutie.
Nu gasesc nici o modalitate de reglare hormonala decat cu anticonceptionale pe care as vrea din suflet sa nu le mai vad vreodata. Intrebarea mea este daca stii vre-o metoda naturala prin care pot echilibra dezastrul hormonal din corpul meu, deoarece doar cu dieta nu functioneaza si nu pot sa iau anticonceptionale la nesfarsit. Am inceput sa iau si suplimente cu catina si spirulina insa nu se prea vede mare diferenta.
Am nevoie de un sfat de la tine, de o directie, deoarece nu stiu ce sa ma mai fac si ce cale sa o apuc iar cand ma uit in oglinda ma apuca groaza. Poate stii vre-un supliment bun sau ceva ce pot introduce in dieta, nu stiu…orice. Nu am ten gras deci nici un tratament exterior nu functioneaza, am incercat de toate.
As aprecia foarte mult un raspuns de la tine sau de la vreo cititoare care s-a confruntat cu problema asta deoarece imi afecteaza viata foarte tare.
Multumesc.
Lore, nu cred ca o sa-ti fiu de ajutor dar la un moment dat am avut si eu o perioada in care nu scapam de coana acnee sub nici o forma. Asta pana am eliminat complet mancarea solida pt o perioada, dupa o saptamana a disparut ca prin minune. Si dupa saptamana asta am reinceput cu supe, salate, lucruri cat mai usoare. Ai incercat Master Cleanse-ul? Sau poate o cura de sucuri pentru o saptamana – 10 zile? Tocmai am terminat de citit o carte a lui Jason Vale(pe care nu-l agreez prea tare pt ca repeta acelasi lucru la infinit, scrie de parca ar vorbi un ultimul natarau si incearca sa-si vanda chestiile lui mult prea mult) dar iti pot trimite, daca te intereseaza, idei de sucuri de acolo. Am citit ce zice lumea pe amazon despre ideile lui si lumea il lauda ca e asa si pe dincolo, slabesc, infloresc, energie multa si, ce te intereseaza pe tine, piele curata. Daca vrei da-mi un semn si vorbim.
Va rog sa am ajutati referitor la oatmeal este ok sa- mi hranec pruncu ? Ce stiti? Thank y M.
Buna, din spusele Oliviei ovazul este acid, deci acidifica organismul.
Buna Olivia,
Nu ne mai scrii o poveste frumoasa?
Te asteptam.
Cu drag,
Anita
Buna Olivia, ziua buna fetelor! 🙂
De curand o persoana draga a aflat ca are probleme cu fierea, fierea fiindu-i rasucita din cate am inteles, starile de rau neintarziind sa apara, dureri in partea dreapta, oboseala, tensiune… Persoana in cauza are o alimentatie normala…Eu i-am recomandat sa isi schimbe stilul de viata in ceea ce priveste hrana, dar alte tratamente pentru o rezolvare cat mai rapida a problemei nu am stiut.
Ati intampinat astfel de probleme? Cum le-ati tratat? Eu am mai cautat solutii in cartile citite, dar va intreb si pe voi: cum trebuie tratata aceasta problema medicala?
Va multumesc! O zi insorita!
Buna Olivia,
1. imi spuneai asta primavara ca tu iti iei migdale romanesti in coaja. Imi poti spune, te rog, de unde? Eu am intrebat in matache si dl acela a spus ca nu mai aduce pt ca nu se vand… am mai intrebat si in dreapta-stanga dar n-am reusit sa aflu unde pot gasi aceste migdale romanesti. de fapt, nici nu stiu prin ce zona a tarii se fac, sa ma duc sa intreb pe la tarani.
2. am inceput o “cura” cu catina (reteta “jarului”) si bebita mea de 2 luni alaptata exclusiv la san nu prea mai doarme ziua. crezi ca ar putea avea vre-o legatura?
merci mult pt ajutor!
Ana
Ana, si eu am avut efecte ciudate cu catina, in sensul ca piticul nostru de 3 ani si jumatate a inceput sa ceara continuu de mancare la vreo 2 zile de la inceputul curei. Eu ma gandesc ca e de bine, ca i-a crescut apetitul si poate i-a accelerat si cresterea sau metabolismul…
multumesc mult pentru raspuns, Andreea. Am lasat-o balta cu catina pana la urma… nu dormea toata ziua si se agita chiar si cand o tineam in brate. acum doarme dusa 🙂
Ana
buna ana, noi avem migdali in curte ( in zona dobrogei unde clima este blanda iar zilele mai mereu insorite) si vindem in bucuresti. daca te intereseaza, iti las adresa mea de mail madame_coke@yahoo.com
o zi faina
Ada, am incercat sa-ti trimit un mesaj dar adresa de email pare ca nu exista. Poti sa imi scrii tu, te rog, la alina.chelaru@gmail.com? Multumesc, Alina
Alina, eu i-am trimis mail Adei si a plecat mesajul, nu cred sa fie probleme.
Am luat legatura pana la urma, merci!
multumesc mult, Ada. ti-am trimis mesaj, sper sa ne gasim 🙂
Ana
Draga Alina,
Si eu indraznesc sa te rog sa imi transmiti documentul word la adresa de email s_anca22@yahoo.com
Multumesc mult !
as vrea si eu documentul word daca se poate sa mi-l trimita cineva. multumesc mult. am 2 copii si nu prea am timp sa caut in toate postarile si comentariile.pe mail ioanasidiaconu@gmail.com. multumesc
Buna,
Am un prieten cu cancer pulmonar, in chimioterapie acum.
Nu mai putem discuta acum de timp in care sa-mi poata schimba alimentatia, care stim cat de importanta este.
Cunoasteti cumva un medic care considerati ca il poate ajuta acum? Va spuneam, metoda traditionala de chimioterapie in acest moment i se aplica, insa stim cu totii unde poate ajunge asa.
Orice sfat e binevenit, mult mai obiectiv decat as putea da eu din cele citite. Acum nu reusesc sa ma incred in ce cred ca i-ar face bine.
Multumesc frumos,
Roxana
PS: Poate se incarca acest comentariu acum, ieri din pacate nu am reusit…
Roxana, imi pare nespus de rau pentru prietenul tau!! Incerc de departe sa te incurajez cumva si ceva ceva idei care v-ar putea folosi. Daca a fumat, daca a lucrat in mediu toxic ar fi bine, zic eu, sa renunte la astea. Pe cat posibil sa incerce expunerea in zone cat mai putin poluate. Apoi…catina, sfecla, morcovii si fructele si legumele de la tarani ar fi binevenite in alimentatia lui.Exercitii de respiratie dis de dimineata, cateva minute de meditatie cu sine insusi, aproprierea de Divinitate incarca enorm cu sufletul cu liniste si echilibru si mult bine. De retinut:celulei canceroase ii place zaharul, lipsa de oxigen, lactatele! Deci…trebuie sa ii dai exact ce nu ii place. Chimioterapicele produc mutatii genetice si au multiple efecte adverse. Dar decizia pana la urma o va lua el, dupa ce a cantarit toate posibilitatile. Ii doresc foarte multa sanatate si fiecare zi sa ii fie mai mult decat speciala, plina de bucurie!
Multumesc frumos pentru raspuns, Shania. Asa e, ai punctat bine cele ce ar trebui facute.
Daca imi amintesc dine, intr-un alt comment al tau spuneai ca esti cadru medical (scuze daca gresesc). Ai cumva idee de un coleg bun din breasla care i-ar putea sta alaturi cu indrumare pertinenta?
Mii de multumiri din nou,
R
Cadre medicale care sa aiba incredere mai mult in Mama Natura decat in medicina alopata e o raritate de gasit, crede-ma, cu atat mai mult un oncolog. Dar, incerc si ma interesez de un medic de calibru pt cazul prietenului tau si te voi anunta de cum aflu. Multa sanatate!
Multumesc frumos, Shania, pentru toate raspunsurile tale. Apreciez mult suportul tau.
Incerc si eu cum pot sa ajung la un nume de doctor bun, nu imi fac mari iluzii ca pot gasi unul care intr-adevar sa creada in minunile naturii. Dar oricum, nu ma las.
Toate cele bune,
Roxana
Salutari tuturor
o intrebare pentru toti
As vrea sa stiu pe ce ulei de cocos ma pot baza?
Stiti cumva o sursa sigura, sa fie intradevar extravirgin si presat la rece.
Deoarece piata ii plina dar in ziua de azi nu poti avea incredere in comercianti
Multumesc anticipat
Ceau Olivia, caut cu disperare reteta ta de zacusca , dar….nu am gasit-o. Te roooog, spune-mi unde ai postat-o …e timpul pentru ea.
Sunt multe feluri de “bunataturi” din bucataria ta, care nu dau de ele, si chiar mi-ar placea , pt ca micutii abia asteapta sa probeze ceva nou si sanatos, mai ales ca au mult de “munca”. Apropo, au 6 si respectiv 4 anisori, impliniti anul acesta. Va imbratisam pe toti si asteptam cu nerabdare din secretele voastre .Multi pupici dulci.
Buna,Olivia
Ne este foarte dor de tine,sa ne mai scrii ,sa ne impartasesti din sfaturile tale minunate.
Asteptam cu mare drag sa ne povestesti din clipele minunate pe care le ai petrecut in vacanta si retetele tale.
I-ti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi,dumnezeu sa-ti dea putere sa continui cu acest site.
Cu drag
Felis
Olivia draga, ti-am scris mai sus o intrebare referitoare la acnee la care evident, nu am primit niciun raspuns. Sunt suparata pe tine deoarece atunci cand iti asumi un statut, atunci cand iei tolba cu sfaturi si incepi sa dai, este absolut necesar sa iti gasesti timp pentru lamuriri sau indrumari. Stiu ca esti mamica, sotie, vedeta tv si probabil mai ai alte proiecte insa te sfatuiesc sa faci lucruri putine si de calitate, decat lucruri multe alandala. Lipsa ta de consecventa cu blogul, cu cititorii tai imi spune despre tine ca esti o persoana slab organizata si care nu reuseste sa isi ordoneze ideile, timpul, viata.
Esti responsabila de acest blog din momentul in care l-ai deschis, esti responsabila de cititorii tai si de oamenii care s-au format intr-un anumit fel la indrumarile tale iar daca nu mai poti tine pasul te sfatuiesc sa inchizi acets spatiu. Poate ca randurile mele te vor intrista si imi pare rau dar e ca si cum ti-ai asuma sa hranesti zilnic un copil bolnav si dintr-o data din lipsa de timp nu ai mai face-o fara nicio explicatie iar copilul respectiv ar muri de foame asteptandu-te.
Intelegem cu totii ca nu poti posta zilnic, ca nu poti rapunde zilnic insa indolenta de pe blog din ultimul timp ma face sa ma intreb de ce nu-l inchizi daca tot nu ai timp de el?
Esti responsabila de acest spatiu, gandeste-te bine la asta.
Stiu ca you do it your way, dar your way nu este deloc bun, este superficial din cale afara.
Buna Lore,
incearca sa te gandesti la cel mai bun dr pe care-l cunosti. merge si la spital, si la cabinet, raspunde si la telefon, este dr 24 din 24. reuseste el sa-i vindece pe toti, absolut toti oamenii care au nevoie de el? reuseste sa raspunda la toate telefoanele, toate mailurile, toate solicitarile? sa fim seriosi: nici Dumnezeu nu face asta. cateodata ne da unelte sa ni le mai facem si singuri.
poveste: o fetita mergea pe malul apei si culegea stelute de mare naufragiate pe care le arunca inapoi in apa. plaja era plina de astfel de stelute. un adult o intreaba: de ce te mai chinui, n-o sa reusesti sa salvezi toata plaja. n-o sa faca nici o diferenta. iar fetita se uita la steluta din mana si ii raspunde: pentru ea, face diferenta! (scuze, n-am stiut sa adaptez trad mai bine, sper sa intelegi “morala”).
@Olivia: eu sunt una dintre stelutele careia cateodata ii raspunzi, cateodata nu. pentru mine, per total, asta face diferenta! Multumesc!!!
Ana, mesaje ca ale tale imi dau energie sa merg mai departe. Iti multumesc!
trebuie sa dam si noi ceva inapoi 😉
cu drag!!
Ok, dar Olivia, totusi, ai fi putut sa-i raspunzi intr-un fel sau altul si lui Lore…i dau drepate Anei, dar odata ce ai vazut si celelalte mesaje cu rugaminti de sfaturi…poate ca o energie si mai mare ti-ar fi dat multumirile oamenilor cu probleme…numai bine!
eh si acum revin ca sa imi cer scuze, pentru ca intr-un fel sau altul Olivia ti-a raspuns si tie Lore, prin raspunsul pe care i l-a dat Larisei…
Olivia m-am grabit sa judec…scuze!
Nu am vazut niciun mesaj pentru Larisa dar nu mai are importanta, caut raspunsuri in alta parte.
Alina,
Te rog mult sa-l trimiti si pe adresa mea: simona_mocanu@yahoo.com.
Multumesc,
Simona
Dragă Olivia,
La doar 23 de ani, mă supără tare o scolioză, deși fac kinetoterapie de mai bine de 6 luni. Recent am auzit de terapia Bowen. Ai auzit de ea? Stii vreo terapie, tehnică sau soluție mai bună decât gimnastica mecicală?
Iti multumesc anticipat din inimă!
PS. Am incercat sa te contactez mergand pe blog la rubirca „contact”, dar nu stiu unde au ajuns randurile sau daca au ajuns la tine. As putea sa te contactez mai bine pe mail (doar daca se cuvine sa-mi cer adresa)?
Ioana, pe mine terapia Bowen nu m-a ajutat deloc!Dar nu am facut pe termen lung pentru ca era prea scumpa pentru mine!doar vreo 2 luni…
Buna Alina,as vrea si eu fisierul ,te rog,am mai scris un mesaj dar nu sunt sigura daca a aparut.Adresa este elfamay@yahoo.es.Multumesc din suflet
Buna olivia,
Unde gasim retetele la nebuniile culinare de mai sus?
Iti doresc un 2014 minunat ca tine!