ultimele doua zile au fost hotaritoare. a trebuit sa renunt incet la master cleanse. iti spun si de ce.

in lipsa sarii, tesuturile nu mai retin apa. pielea pare ca se subtiaza, iar obrajii ca se topesc. am mai trecut prin efectele astea ale detoxului, dar atunci cind il faceam in vacanta, undeva departe de lume. asa ca schimbarile de infatisare nu ma apasau deloc. cu atit mai mult cu cit la doua zile dupa ce incheiam, aveam tenul mai fresh ca la 14 ani.

situatia e de data asta usor mai sensibila. am filmari saptaminale si ar trebui sa arat macar omeneste. nu prea mai era cazul. slabisem prea mult. asa ca m-am oprit.

am mincat ieri niste struguri. cam cit intra intr-un pumn. si catina si ceaiuri renale. azi dimineata am gustat de citeva ori din rosiile galbene si rosii fezandate in sos de telina si busoioc, de cu o seara inainte. nu se putea altfel.

la prinz am facut o supa de broccoli si spanac, in care am aruncat in joaca niste lapte de migdale, nucsoara, lamiie, ulei de trufe si busuioc. a iesit delicioasa. stiu, ca am gustat. de citeva ori. dar sa nu ma intelegi gresit! cuvintul cheie e ‘gustat’.

deci oficial, nu mai sint in detox. revin lent, fara sa uit de catina si ceaiurile renale. daca ma intrebi cum ma simt, iti spun ca am mai multa energie decit acum o saptamina. n-a fost fara izbinda, deci.

acum, spune- mi de tine. ma intereseaza…

348 comentarii la “my way. 7th & 8th day”

  1. loredana says:

    ador broccoli…iar culoarea verde de supa ma innebuneste! As manca spanac, busuioc, sparanghel la greu…
    Am nevoie si eu de un pic de detoxificare dar nu rezist multe zile. Ce imi recomanzi pentru 3 zile?
    multumesc si o seara buna!

  2. alexandra says:

    imi era teama de asta…am 55 de kg si 1.75 m, si sa pierd din greutate e ultimul lucru pe care mi-l doresc, asa ca am ezitat sa ma apuc de detox…imi este foarte greu sa ma ingras, mi-ar placea foarte mult sa pun 5-6 kg in plus, lucru mai dificil pentru un raw vegan… dar conteaza cum ma simt pana la urma, si nu m-am simtit niciodata mai bine! Olivia, e prima oara cand iti scriu, si as vrea sa am grija sa iti multumesc pentru fiecare postare pe care ne-o oferi, am descoperit blogul tau exact cand imi doream o mare schimbare in stilul alimentar..si ma bucur ca am invatat atatea lucruri de la tine! by the way, stiu ca nu are legatura cu subiectul de mai sus, dar ai un par superb…cand l-am vazut in videoclipul celor de taxi am fost aproape sigura ca sunt mese…cum il incretesti asa? eu nu as vrea sa bag placa in par, si banuiesc ca ai tu metoda mai blanda 🙂 intre timp, pupici

    • Andreea E says:

      Alexandra, multumita tie am vazut si eu azi noul videoclip Taxi si m-a surprins si pe mine frumusetea Oliviei: toata fiinta ei transmite tinerete, energie, voie buna. Bineinteles, are si un par superb (ca si tenul, silueta, zambetul si toate celelalte)!
      Olivia, vreau sa fiu ca tine! 😛
      As vrea sa va mai zic ca mi-am facut analize complete recent, dupa ce m-am alimentat vegetarian+catina cu miere+polen crud cam o luna de zile. Spre surprinderea mea (pt ca ideile preconcepute ref la aceasta dieta au inca radacini), mi-au iesit toate rezultatele f bune (ex: fierul 100, cum nu am mai avut in viata mea!)
      Un singur lucru a iesit mai ciudat: ph-ul urinei 5 (intervalul era 5-8 cred) si in sediment urinar “frecvent mucus”, ceea ce ma duce cu gandul la o aciditate mare. Cand am cautat ce inseamna acest ph, am aflat ca apare in diete bogate in proteine (!?). Sa fie de la consumul de prea mult susan?

      • olivia says:

        Draga Andreea,
        cred ca efectele alimentatiei tale se regasesc acum si in urina. in detox, urina se coloreaza mai intens, se tulbura si are si mucus. e un semn bun. inseamna ca organismul elimina toxine. sa fiu in locul tau, nu m-as alarma.

    • olivia says:

      Ma bucur ca ne-am regasit!
      In ce priveste parul, n-am metode prea ortodoxe de aranjare, din pacate. E un ondulator special, pe care ma straduiesc sa-l folosesc cit mai rar.

  3. Miezusha says:

    Eu eram cu o zi in urma (astazi a fost a 7-a zi)
    Ultimele doua mi s-au parut cele mai grele. Am gustat f putin cand i-am gatit puiului, dar mi-era pofta de ORICE! Sper sã o duc pana la capat. Pe tot parcursul m-a surprins energia pe care o am. Doamne-ajuta sã fim sanatosi!

    • Ioana says:

      Miezusha,ai putea te rog sa-mi spui daca ai si slabit?eu urmaresc sa slabesc si sa revin la alimentatia raw,ma gandesc ca cel mai bine as incepe cu un detox dupa care as incepe sa introduc alimentele sanatoase Mai ales ca Olivia are niste retete absolut delicioase. Multumesc frumos
      O noapte detoxifianta…..
      Pupici

    • olivia says:

      🙂

    • scortisoara says:

      Fetelor, despre ce fel de detox vorbiti ca nu mai prind firul

  4. madalina says:

    Olivia, sper sa ma poti ajuta…sunt la inceputul acestei schimbari, am inceput sa citesc cartile recomandate de tine si m au dat peste cap…lucruri pe care le gredeam sigure au fost demontate.Imi doresc scimbarea mai ales pentru fetita mea, mi as dori sa nu o mai vad niciodata bolnavioara…
    Dar dr unde stiu de cata mancare are nevoie pe zi?stiii ca doctorii ne zic varianta clasica…cu multa carne si lactate mai ales..ea are acum un an si doua luni.Tu de unde ai stiut cand si ce sa le dai micutilor tai?Ce sa citesc sa stiu cand am voie sa ii dau anumite alimente si de cata hrana are nevoie pentru a se dezvolta normal?
    Sper tare mult sa primesc un raspuns pentru ca ma simt dezorientata…
    Multumesc, Olivia!

    • olivia says:

      Draga mea, daca as fi in locul tau as merge pe mina lui Norman Walker. El recomanda sucuri de morcovi si sfecla (in proportii agreate de cel mic) pentru orice copil, chiar de la virsta de citeva luni, ca fiind sursa excelenta pentru aproape toti nutrientii de care un organism in crestere are nevoie. Ia-ti cartea lui. Se va face lumina 🙂
      O

  5. angela says:

    Buna,
    Olivia ai găsit pe undeva remedii naturiste, homeopate împotriva lichenului plant ?
    Heeeelp. Se mai confruntă cineva cu aşa ceva ?
    Aştept sugestii.
    Mulţumesc.

    • cristina says:

      bună. poți să încerci unguentele făcute de măicuțele de la Nera. eu am încercat pe cel cu propolis pe o aluniță mică dar dureroasă, care a căzut. și psoriazisul soțului meu bate în retragere. poate îți sunt de ajutor…

  6. alexandru says:

    Buna dimineata Olivia. Stiu ca e greu sa le raspunzi tuturor, ma gandesc ca poate am noroc. Spune-mi te rog daca “te-ai intalnit” pana acum cu vreun tratament impotriva lipoamelor. Multumesc, zi cu soare!

  7. andreea says:

    @Madalina: ai cartea Elenei Pridie, Copilul vegetarian? Acolo poti gasi indrumare. Sau pe blogul Inei Todoran…care are un puiut de varsta apropiata cu al tau..:-)

    • madalina says:

      Multumesc taremult, ma voi informa.

      • madalina says:

        Am gasit cartea, m am apucat de ea, dar majoritatea alimentelor pentru copii mici sunt gatite.Si am gasit cateva lucruri care se bat cap in cap cu ce am mai citit.Pot sau nu sa ii dau fructe cu cereale dimineata, copilului, sau cereale cu lapte vegetal?
        Am inteles ca nu pot amesteca fructe cu cereale, k nu se digera.Acum ma niste cereale integrale bio de la organix.Daca as lua cereale bio standard de la plafar, cum i le pot administra fara sa le gatesc?macinate si amestecate cu apa, sau cum?
        Olivia , sper sa ma ajuti…
        si as mai vrea sa ii fac o cura cu catina cu miere…jar de rachisoare..dar nu stiu cat sa ii dau pe zi si pentru cat timp.

        Multumesc frumos!

  8. oana says:

    “Imi plac raw-veganii. Sunt oameni care incearca sa se depaseasca pe sine si poftele absurde carora atat de des le dam curs, in ciuda logicii si a propriei noastre sanatati. Imi plac cei care se pretuiesc pe sine si vor sa imbatraneasca frumos. Imi plac oamenii care se reapropie de natura, redescoperindu-i tainele, sevele, aromele. De cate ori nimeresc intr-o asemenea adunare imi amintesc ca nu am intalnit niciodata un raw-vegan care sa-mi para prost sau absurd, ca nu stiu niciunul care sa fie gras sau sleampat, si-mi spun ca asa as vrea sa fiu si eu, ca ei, membra intr-o comunitate de frati si surori intru hrana vie si inima treaza. Sper sa pot. Cred ca pot. Stiu ca pot”. Alice Nastase Buciuta

    • Irina Stoian says:

      Alice Nastase,un om drag mie,cu scrieri si sentimente alese.
      Asta e ideea, dincolo de limitele fiecaruia din noi,sintem o comunitate de frati si surori intru hrana vie si inima treaza.Vivat veselia!

  9. Sanda says:

    Buna, Olivia. Am o intrebare-cheie. De unde procuri ingredientele mai exotice? de ex., laptele de migdale sau uleiul de trufe, de ex…? Multumesc.

    • cristina says:

      bună. laptele de migdale îl faci. e foarte simplu. cu uleiul de trufe nu știu ce să zic. eu am ulei de măsline cu trufe și ulei de semințe de struguri cu trufe. dar ulei doar din trufe nu cred că am văzut decât pe net. poate ne spune Olivia de unde l-a achiziționat.

  10. Shania says:

    Cate kg s-au topit in aceste zile de detox, draga Olivia?

    • cristina says:

      Numărul de kg cred că diferă de la individ la individ. Eu am topit ca popa 5 kg într-o săptămână folosind cure de detox. Și nici măcar nu mi-am dorit asta…Dacă scopul este să găsești o motivație suficient de bună ca să te apuci de cură în numărul de kg, probabil că nu e cel mai bun punct de pornire. Greu e să menții greutate obținută. Aici e efortul de fapt…Singura chestie pe care nu aș face-o într-o ar fi chestia cu ceaiul de crușin. Ca și sucul de aloe, el curăță, e drept,însă iritând foarte mult mucoasele intestinale, plus că e destul de toxic. Ca ceai depurativ îmi fac un amestec bazat pe păpădie. E mai blând, nu îmi dă crampe, căci nu e la fel de violent la cel de crușin.

    • olivia says:

      Draga mea, habar n-am. Cintarul meu nu mai are baterie de un an!

  11. coco says:

    de unde este cumparat uleiul de trufe ? nu am vazut nicaieri !

  12. Raluca says:

    Buna,
    Stiu ca nu are legatura cu subiectul de aici, insa am nevoie de un sfat. Sunt insarcinata in 11 saptamani si la analize mi-a iesit infectie urinara cu streptococ agalactiae – tip B. Stiti cumva daca si cum pot evita antibioticul? Maine am programare la doctor, care deja mi-a comunicat ca va trebui sa iau antibiotic.
    Multumesc!

  13. Tery says:

    Buna Olivia,la mine merge bine doar ma simt putin slabita am tinut in fiecare zi,si maine e ultima zi de detox…zic ca ma simt slabita deoarece de 3 zile sunt la un concurs pentru copiii cu dizabilitati si a trebuit sa ii supraveghez indeaproape si stand in picioare foarte mult,in soare chiar si in frig…dar in rest ma simt enorm de bine….si m-a deranjat enorm migrenele asta mi se intampla des daca nu ma alimentez,dar am facut-o si ma simt foarte bine in pielea mea.
    P.S.: Si eu cu acest detox am slabit 4 kg…
    Imi pare rau,dar lasa ca vei lua o mica pauza si o vei face cu siguranta cu brio,deoarece esti o femeie foarte ambitioasa!te pup Olivia si iti multumesc pentru toate trairile care le-ai impartasit cu noi.Multa sanatate si putere de munca! Cu drag si afectiune,Tery. 🙂

  14. ioana says:

    Fetelor, am osteoporoză. Am făcut tratament doi ani cu Actonel, calciu cu D3 şi acum,la repetarea analizelor, s-a constatat că boala nu s-a stopat, dimpotriva a evoluat. Aveţi vreo soluţie naturistă?? Numai vreau să continui cu chimicale. Sunt vegetariană de 10 ani; nu cafea, nu tutun, nu alcool, mişcare zilnic plus fitness de trei ori pe săptâmână. Oare homeopatia are remedii? Ce ştiţi? Vă mulţumesc, vă pup luminos şi sperător!

    • Mari says:

      Daca este o problema de absorbtie a calciului poate ar fi bine sa incerci reteta pe care o gasesti in cartea “ Cum sa traim 150 de ani” autor M. Tombak.O coaja de ou se fierbe 5 min. In apa pura, se usuca se rasneste fin si se incorporeaza in putina miere cu lamiae. Se consuma zilnic. Am inteles ca se absoarbe mai bine fiind un calciu “organic” . Exista si o recomandare a dr.lui Laza pentru lipsa de calciu – 2 linguri de susan se rasnesc si se incorporeaza in miere si lamiae, se consuma zilnic. Am citit undeva ca este bines a luam calciul seara pentru ca atunci se absoarbe cel mai bine. In privinta vitaminei D cauta pe internet info despre MenoQ7.
      Sanatate!
      Ce analize ai facut pentru determinare osteoporoza?

    • olivia says:

      Iti recomand ‘cumsa traim 150 de ani’ a lui Mikhail Tombak. ai acolo metode de detoxifiere a oaselor si de reminalizare eficienta.
      tin pumnii,
      o

    • Nina says:

      cauta si mergi la http://www.qilingong.com
      Acolo este profesor Lin Kai Ting. Vei face niste exercitii de care vei scapa de problemle de sanatate. Acolo sunt multe cazuri de cancer vindecate si multe, multe, multe alte boli vindecate.

  15. nico says:

    ce poze misto, parca-s copiate dintr-o carte de bucate sau de pe net ;-)))))). Sincer, io nu prea cred ca olivia a tinut cura asta, si tot site-ul e doar posibilitatea de a promova productele Naturalia, a carei imagine este olivia. totul nu este decat o mascarada: ea isi ia banii si voi va stresati degeaba pe aici…

    • olivia says:

      Olivia Steer nu e imaginea Naturalia. Acuzatia de reclama mascata e nefondata si formulata in termeni deplasati. Asta e motivul pentru care administratorul acestui site va bloca accesul utilizatorului ‘nico’ pe blog. Olivia Steer isi doreste discutii libere, schimb avantajos de informatii, in limitele unui limbaj de bun-simt. Igiena de limbaj este singura conditie care va fi impusa vizitatorilor acestui site. Multumim pentru intelegere.

  16. Cristina says:

    Draga mea,
    E prima oara cand scriu la tine “acasa”, cu toate ca sunt de mult timp o beneficiara profund recunoscatoare a tuturor informatiilor pe care le-ai aflat prin cautarile tale si pe care le impartasesti cu generozitate si noua.
    Am tinut si eu un detox (cel mai lung de pana acum pt mine), doar cu sucuri de fructe si legume. Incepusem deja cu o zi inaintea ta si m-a bucurat nespus sincronicitatea. La fel am simtit si eu, dupa 7 zile de detox, ca e momentul sa revin treptat. Slabisem rapid, aveam aspectul unui om bolnav. Astazi insa, in a doua zi de revenire treptata, in care am inceput sa consum cate putin fructe si legume cu tot cu pulpa, m-am simtit extraordinar, cu mai multa energie ca oricand, am reusit sa realizez tot ce mi-am propus aproape fara sa simt oboseala. M-am regasit in tot ce ai relatat.
    Te imbratisez cu multa dragoste!

  17. Corina says:

    Draga Olivia si celelalte fete interesate,

    Iata pe scurt si experienta mea: am simtit si eu nevoia sa incep o cura de detoxifiere la 1 octombrie si am inceput cu 2 zile de mancare foarte usoara (salate), iar master cleanse-ul de miercuri, asadar astazi e a saptea zi si mai am 3 zile si sper sa-l duc la bun sfarsit. Am mai incercat in primavara, dar atunci am renuntat dupa 6 zile pentru ca intr-adevar ma simteam foarte slabita si slabisem prea mult.
    De data asta imi merge mai bine, dar am mai adaugat si alte sucuri (morcovi, spanac si mere) in unele zile (nu toate), dupa cum am simtit nevoia. N-am mai facut nici SWF ca prima data pentru ca pur si simplu nu pot. Dar m-am simtit foarte bine numai cu decoctul de crusin. Comparativ cu primul detox, acum n-am mai pierdut asa de mult in greutate (ma refer la ce se vede cu ochiul liber, nu ma cantaresc defel), asa ca nu stiu cata influenta are sarea. Dar s-a intamplat ca perioada detoxului sa coincida cu perioada premenstruala. Nu mi-am propus astfel, dar cred ca s-a nimerit bine pentru ca perioada asta, dupa cum stim, e una in care organismul retine mai multa apa. Fireste, e doar o concluzie personala, deci nu neaparat corecta, dar eu mi-am notat ca data viitoare cand mai tin post cu sucuri sa incerc sa aleg aceeasi perioada.
    In rest, eu m-am simtit bine, in unele zile cu o energie fantastica, mai putin in altele, am facut inclusiv o ora de sport sambata si m-am simtit minunat.
    Olivia, iti multumesc tare mult pentru toate informatiile impartasite, care sunt utile si dau curaj celor mai la inceput de drum.

    Cu drag,
    Corina

  18. ioana says:

    Mulţaumestc din suflet, Oliivia,Mari. Am făcut analiza DXA.Am avut densitatea -2,8 şi în prezent am -3,1. Am să caut negreşit cartea lui Mikhail Tombak. Doamne-ajută!

  19. ioana says:

    Iertăciune şi îngăduinţă pentru greşelile de tastare. Sunt foarte mici caracterele şi la ultramicul meu laptop, n-am observat. Mulţumesc!

  20. Laura says:

    Buna ,Olivia!

    Sunt mamica unui baietel de 4 luni si as vrea sa stiu cu ce pot inlocui zaharul din alimentatia lui, in ceaiurile pe care le consuma peste zi adaug jumatate lingurita de zahar.Initial nu am adaugat zahar in ceai si refuza sa-l bea, am intrebat medicul care m-a sfatuit sa-i dau zahar ca nu dauneaza.

    Multumesc!

    • olivia says:

      In locul tau, l-as inlocui cu miere. Si mi-as schimba si medicul!

    • elisa says:

      Buna seara! Greseala dumneavoastra a fost ca i-ati dat ceaiul indulcit. Este normal ca la inceput bebelusul sa fie reticent. Eu a doua oara i l-am incalzit si l-a acceptat pana la urma. Bebelusul mananca ce-i dati dumneavoastra.Bineinteles ca sunt recomandate, cand ii veti diversifica alimentatia, alimentele in culori tari: verde, rosu,galben, deci legumele. Mierea este contraindicata pana la 3 ani, datorita sporilor de toxina botulinica pe care-i contine si poate determina moarte subita (s-au intamplat destule cazuri!).Eu nu-i indulcesc ceaiul bebelusului meu si nici dulciuri de casa nu-i dau. Majoritatea prietenelor mele cad in plasa si zic: i-am dat niste prajitura ca poftea. La ce sa pofteasca, daca nu stie ce este aia?
      Si as dori sa-i multumesc si Oliviei pt retele delicioase.Le-am descoperit intamplator.

  21. Olivia poti sa ne spui cum te simti si care este starea ta de sanatate de cand urmezi regimul raw vegan?

  22. Irina Stoian says:

    Bun gasit tuturor!

    Citeva zile bune,nu s-au putut trimite mesaje pe site, asa-i?
    Revin asadar cu o intrebare.Pentru un inceput de coxartroza,la o persoana vegana,cunoasteti solutii?
    Va imbratisez cu drag!

  23. Krista says:

    Draga Olivia,

    cat suc de catina pe zi e indicat pt o mamica care alapteaza si pentru baietii ei de ~4 ani si respectiv ~ 6ani. Sau nu e masura?
    Multumesc 🙂

    Cu admiratie, Krista

  24. andra says:

    buna ziua tuturor.am o intrebare simpla ,tehnica -pentru ca e o mare confuzie in capul meu:
    -in aceeasta cura de detox,ce tb sa bei,si ce ai voie sa mananci?
    -am inteles ;ceaiuri renale,miere+catina,ceai de crusin.
    -altceva?
    astept un raspun.
    va multumesc

    • irina says:

      master cleanse-ul, ca de el am inteles ca e vb, nu se consuma decat limonada indulcita cu sirop de artar si “asezonata” cu piper cayenne.
      in plus dimineata se recomanda, dintr-o suflare, sa bei 0,75l apa calda cu sare fara iod, iar seara ceaiuri (parca). si apa cel putin 2 l

      o portie de limonada contine 2 linguri de suc proaspat de lamaie, 2 linguri de sirop de artar, un praf de piper cayenne si 300 ml apa. se recomanda undeva intre 6 si 12 “portii” pe zi, in functie de cum simti.
      s-ar putea sa mai fie detalii, a trecut mai bine de un an de cand am tinut-o. daca dai cautare master cleanse pe google, sigur iti apare

  25. raluca says:

    fetelor ajutati-ma si pe mine ,spal de ceva vreme cu nuci de sapun .sunt multumita dar la camasile albe ale copilului de la scoala se vede diferenta,oricat as pune inalbitor sau bicarbonat tot nu ies albe si vizibil curate.ce sa folosesc?pupici.

  26. Alexandra says:

    Olivia, as dori sa te intreb ce fel de detox este recomandat in cazul in care nu doresc sa pierd in greutate (45kg la 1.68m)?ai putea sa mi sugerezi un detox mai bland? felicitari pt munca deosebita pe care o depui!

  27. Esmy says:

    Seara buna, Olivia,fetelor.
    Alaptez 9luni, am infectii urinare si git rosu cu depuneri. Incerc cu polen, tinctura de propolis, miere, catina. Stiu ca matasea de porumb e buna in cazul infectiilor urinare, dar unii spun ca e periculoasa la alaptare, altii zic ca e chiar benefica. Olivia, la tine am gasit sfaturi de incredere, tu ce zici si ce imi mai recomanzi? Cu respect si recunostinta.

  28. Esmy says:

    P.S. dati-mi,va rog un exemplu de perie pentru periajul corpului. Din cite am inteles altceva acum nu prea pot face, ma refer la detox.

  29. ioana d. says:

    salutare,
    am inceput o cura cu suc de catina si miere. sotului ii prieste, baietelului de 4 ani se pare la fel, dar fetita de 11 luni a facut niste bubite rosii pe mana si genunchi asa ca am oprit catina si i-am dat zyrtec si ii trec . fetita e inca alaptata. poate ca totusi nu trebuie axagerat cu mierea inca

  30. Anca says:

    Eu stiu ca mierea e interzisa pana spre aproape 2 ani, din cauza faptului ca poate da botulism sau ca e un puternic alergen. Poate ne ajuta si Olivia cu niste detalii, idei.

    Seara buna,
    Anca

    • Andreea says:

      Medicii alopati recomanda sa nu fie administrata inainte de 12 luni, aceasta restrictie a aparut insa in ultimii ani in pediatrie – din cate am citit eu. Exista insa si medici care recomanda mierea si la varste foarte mici (ex: dr Laza mi-a spus ca a dat miere si de la 4 luni si niciodata nu au fost probleme, ba dimpotriva, copilului i-a mers ff bine). Eu va pot confirma ca i-am dat baietelului meu de 1 an jumate miere si l-a facut sa ia mai bine in greutate…

  31. Ana (Milano) says:

    Draga Olivia, acesta este un mesaj de multumire. Ma tin de cateva zile sa-ti scriu si efectiv sa-ti multumesc. Te citesc de mult, cam de la inceput si recunosc ca desi citisem si inainte multe carti de nutritie nu am avut curaj sa renunt total la asa zisa alimentatie traditionala. Citindu-te am prins curaj. Renuntasem la carne de cand ramasesem insarcinata pentru ca nu o suportam. Nu mi-a placut oricum niciodata. Dupa ce am nascut si am inceput sa alaptez am renuntat gradual la tot restul. Azi sunt vegana si destul de raw 🙂 Mananc mult crud si la fiecare masa, de fapt micul dejun e mereu crud tot. Mi-a fost uneori greu, primesc multe critici si voi mai primi, sunt sigura. Uneori m-am simtit rau la inceput (cred ca a fost detox-ul desi lejer). Copilul meu de 15 luni este vegan si este foarte bine si creste minunat. Am contactat aici o nutritionista specializata in veganism si am invatat cum sa nu-l privez de tot ce are nevoie si cum sa echilibrez alimentatia lui. Copilul meu a pus primul dinte la 5 luni si de atunci i-au iesit aproape toti, albi, frumosi, puternici..susanul sa traiasca 🙂 . E sanatos tun, e mereu energic, nu-l doare nimic, daca raceste face forme usoare pe care le tratam natural.Il alaptez inca chiar si acum la 15 luni si eu cred ca este foarte bine. A fost foarte dolofan in primul an de viata (alaptat exclusiv pana la 6 luni si apoi diversificare lenta cu dieta vegana) iar acum s-a inaltat mult si e mai subtire…dar nu e slab, n-a fost niciodata. Scriu asta ca sa le linistesc pe mamele care se preocupa despre asta…nu e nevoie. E peste medie in inaltime si e normal ca si greutate.
    Dar sa revin la motivul comentariului. Vreau sa-ti multumesc in ordine: ca ai avut curaj sa aplici tot ce ai citit, ca ai curiozitate si energie sa te informezi constant, ca impartasesti cu noi aici si peste tot unde esti intrebata tot ceea ce ai invatat, ca nu te lasi doborata de multele pareri negative, de frica celor rezistenti la schimbare sau a celor ignoranti din pacate. Ca mai gasesti timp sa ne scrii si retete minunate. Ca m-ai invatat atat de multe lucruri, ca o sora mai mare, cu drag si rabdare. Joia trecuta ne-a ajuns acasa dragul de Hurom HU-400. Am aflat despre el de la tine, nu mai auzisem inainte. Olivia draga sunt fara cuvinte, nu am baut nimic atat de bun in toata viata mea. Eu nu prea iubeam fructele si mi-era cam dificil sa mananc multe pe zi cum ar fi trebuit. De joi nu reusesc sa ma opresc, am facut suc din de toate. Este fantastic si in timp ce beam primul pahar de nectar dumnezeiesc (caci asa are gust, pe cuvant!) m-am gandit la tine si te-am binecuvantat. Cand simti ca nu mai poti sa scrii sau ca nu are rost uite sa stii ca macar viata unei persoane tu ai schimbat-o…de fapt doua: a mea si a copilului meu. Sotul meu, deocamdata, nu a renuntat de tot la mancarea traditionala, dar sucurile cu Hurom mi le cere la toate orele, a recunoscut si el ca nu a mai baut ceva atat de bun. Iar de trei zile imi spune ca i se pare ca, carnea are un alt gust, a si aruncat o portie …ceva ce inainte nu s-a mai intamplat vreodata.
    Sambata am avut o petrecere pentru cel mic. Am facut reteta ta de cheescake si deasupra am facut un jeleu de zmeura..o nebunie! Mi-a cerut lumea reteta, nimeni nu credea ca e crud, ca nu are branza, ca au mancat doua felii si ca se simteau lejeri. Am facut si bulgarasi de susan si oaspetii spuneau ca au gust de flori..superb!
    Deci din nou multumesc, de mii de ori de fapt.Si sa nu renunti caci ceea ce faci tu ajuta persoane si e mare lucru. Din toata inima numai bine tie si minunatei tale familii.

    • Mari says:

      Ana, te rog cand ai timp sa impartasesti si cu noi sfaturile pe care ti le da nutritionista. Si noi am mai schimbat una alta in privinta alimentatiei dar nu am curajul sa renunt total la carne si produse lactate.M-ar interesa de exemplu ce trebuie sa manance copilul pentru ai asigura necesarul zilnic de calciu, fier… etc.Ii dau o lingurita de susan cu miere pe zi dar ma intreb este oare suficient in privinta calciului? Orice sfat este binevenit!

      • irina says:

        Mari, poti inlocui cu succes lactatele cu patrunjel, susan si migdale. Fiecare dintre ele au continut mai mare de calciu decat laptele si se asimileaza mai usor de catre organism pentru ca vin in combinatie cu vitamina C, magneziu.
        Sunt multe alte legume care acopera necesarul de calciu, la fel si cu proteinele (motiv pt care cred ca nu iti vine sa renunti la carne). de ex. 100 g patrunjel ofera aceiasi cantitate de proteine precum 2 oua.

    • Alina says:

      Draga Olivia, ma alatur si eu mesajului de multumire al Anei si la fel, la randul meu, te incurajez sa nu te opresti! Tot timpul vor fi sceptici, oameni rau intentionati, prost informati etc., care te vor ataca, asa cum ma ataca si pe mine, si uneori chiar ma ridiculizeaza, dar asta nu are nici o importanta. Importanta este sanatatea noastra si a copiilor nostri. Eu si baietelul meu suntem inca 2 exemple de vieti schimbate in bine datorita tie. Cand va fi mai greu, sa iti aduci aminte ca ai o “armata” de sustinatoare 🙂

  32. Silvia says:

    Ana(Milano), e minunata relatarea ta, iar pentru noi, cei care suntem la inceput de drum, este o adevarata mana cereasca! As vrea sa te rog sa detaliezi putin meniul copilului tau vegan, ne-ar ajuta enorm, pentru ca da..exista aceasta conceptie ca in urma dietei vegane copiii nu se dezvolta suficient sau sunt slabi si mai mici decat cei de varsta lor. Poate ai primit niste informatii pretioase de la nutritionistul tau vegan sau niste principii de baza si te-as ruga sa le impartasesti si cu cei care nu au acces in orasul in care locuiesc la un nutritionist vegan. Apoi vreau sa te intreb pe tine sau Olivia, ce ar trebui sa introduca o mamica in meniul unui copil de 1 an care are muschii slab dezvoltati (maxilarul si picioarele) astfel ca inca nu a inceput sa mearga sau sa se ridice singur in picioruse. Medicul a recomandat un fizioterapeut. Nici mamica si nici copilul nu sunt vegani, dar eu cred ca si in aceasta problema o dieta a copilului adecvata ar fi solutia. Va multumesc anticipat!!

    • Ana (Milano) says:

      Dragi Silvia si Mari, cred sincer ca persoanele care aleg calea veganismului (crud sau aproape crud) pentru ei si mai ales pentru copiii lor ar trebui sa citeasca muuult inainte si sa mearga la un nutritionist. Eu nu as fi avut curaj sa fac altfel, e mare responsabilitatea si da, desi alimentatia vegana cruda este cea mai sanatoasa pe pamant, poate duce la carente importante daca cine se ocupa de prepararea meselor nu este foarte bine informat. Acestea fiind spuse pot sa va enumar ce mananca copilul meu de 15 luni, in diverse forme, uneori gatit, de cele mai multe ori crud: legume si fructe proaspete de toate felurile inclusiv exotice (avocado, banane, ananas, cocos) fara limita (doar capsuni nu i-am dat inca pentru ca era prea mic atunci cand erau de sezon dar recuperam anul viitor) +cartofi, fructe uscate (caise, prune, goji, stafide, afine si tot ce mai gasesc bio), seminte si nuci (migdale, nuci bio, caju, seminte de dovleac, de floarea soarelui, susan alb si negru, nuci braziliene, macadamia si seminte de canepa -inclusiv hemp-fu), pseudocereale (quinoa deocamdata si-i voi introduce si amarant-ul in curand), cereale (mei, porumb, kamut, secara, ovaz, grau -foarte rar si putin si doar integral, hrisca, orez de toate felurile -alb, integral, negru, rosu, basmati, thai si ce mai gasesc), leguminoase (naut, fasole – alba, neagra, rosie; linte – rosie, verde, neagra, galbena; azuki,mazare uscata -foarte rar), uleiuri vegetale presate la rece (in principal de masline si rar de migdale, cocos si de nuca) si alge diverse. Cred ca nu am uitat nimic, asta e alimentatia noastra completa. Bem bors si cand nu am cum sa-l fac pentru mult timp luam supliment de B12 pentru ca e important. Zilnic sau aproape zilnic luam o lingura de germeni de grau (are toate vitaminele B, mai putin B12), o lingura de fulgi de drojdie si stam la soare (pentru vit. D). Leguminoasele le las mereu la inmuiat si uneori la incoltit in apa curata minim 12 ore. Incerc sa mancam mereu legumele crude dar uneori le mai fac si fierte la abur sau rar in apa. Nu gatesc niciodata cu ulei ci il adaug direct in farfurie, la crud. Daca mancam paine o fac eu acasa intotdeauna din faina de diverse cereale integrale. Fac unt de migdale sau de caju (le macin si le amestec apoi cu ulei de migdale presat la rece- iese un unt vegetal foarte gustos si nutritiv) si i-l dau pe paine sau pe rotite de orez expandat (cumparate) sau il pun in piure-ul de cartofi pe post de unt. Uitasem, mancam si miere, de toate felurile si aromele. Fac o data la 2 zile lapte de migdale, migdale si susan, caju, etc in casa si i-l dau zilnic simplu la micul dejun sau il fac shake cu banane si vreun alt fruct. II dau zilnic sucuri de fructe si legume facute cu Hurom-ul cel nou. Fac des hummus libanez adica crema de naut cu tahin (crema de susan), lamaie si usturoi crud pentru mult calciu. Ii dau aproape zilnic ceapa si usturoi crude…le adora 🙂 Ii introduc des legume noi, i le dau intregi sa se uite la ele, cu coaja bine spalate, apoi incet incet i le fac pe razatoare in fata lui, sau le fac spaghetti cu pesto (sos de busuioc proaspat, usturoi si orice fel de seminte macinate). Fac des si paste fainoase (traiesc in Italia, n-am ce-i face) dar le aleg sa fie paste bio din quinoa sau secara sau kamut si le amestec intotdeauna cu legume. Fac si sarmale de post cu hrisca si orez si nuci, fac des guacamole pentru ca il adora. In general, o alimentatie variata bazata pe ingredientele de mai sus e tot ce un copil poate avea nevoie. Dar trebuie atentie la echilibrul dintre mese, sa fie mereu suficiente proteine dar si legume crude pentru vitamine si carbohidrati. Fructele i le dau de 2 ori pe zi, la gustari sau la micul dejun si la o gustare sau incepe ziua cu un suc proaspat de morcov si sfecla rosie. Cam asta e ce mancam noi si suntem foarte bine, garantat 🙂 Mult spor la schimbari si incepeti cu pasi mici, eu asa am facut. Nu m-am concentrat pe ce am ales sa nu mai mananc ci pe vasta varietate formata din ceea ce imi facea bine sa mananc. Si asa am schimbat unele retete traditionale, am inventat altele si m-am inspirat mult si de la Olivia 🙂 Numai bine!

  33. Ruxandra says:

    Draga Olivia,
    vreau si eu sa iti multumesc pentru toate informatiile, parerile, timpul tau, pe care le impartasesti cu noi si care pentru mine au insemnat enorm. Te asteptam in continuare cu mare nerabdare, si mai ales asteptam lansarea cartii de retete.
    Toate gandurile bune!

  34. Doria says:

    Buna Olivia! Ma bucur ca am descoperit, destul de tarziu, ce i drept, blogul tau. L-am citit pe nerasuflate, de la inceput pana la cea mai recenta postare. Te felicit si iti multumesc pentru aceste cateva ore in care m’ai fascinat cu povestile, cu sfaturile tale… Mi am promis ca de maine INCEP sa ma schimb, usor, usor, cu pasi mici, dar semnificativi. Mi ai dat o lectie de viata si pentru asta iti multumesc din suflet, ca existi si mai mai ales, ca ai avut inspiratia sa iti faci un astfel de blog, sa ne impartasesti multe din gandurile si sfaturile tale. Nu aveam o viata prea ordonata, din pacate, (alimentatie, ore de somn etc.), simteam nevoia ca trebuie sa schimb ceva, dar nu stiam de unde sa incep…ACUM…STIU!!! Te pup si iti urez succes pe mai departe

    Poate vei posta la un moment dat si cateva din trucurile tale in ceea ce priveste frumusetea, gen, ce creme folosesti, produse cosmetice sau macar sfaturi care, cu siguranta, ma vor ajuta, pentru ca am mare nevoie si de ele 🙂

  35. ana says:

    Buna Olivia!

    Iti citesc din cand in cand blogul si am citit si jurnalul detoxului tau. In aceeasi perioada am tinut si eu cura de 10 zile cu cereale, recomandata de Oswaha. Eu cred cu tarie ca cerealele stau la baza alimentatiei noastre cam intr-un procent de 50%, restul legume, fructe, seminte etc.
    Cerealele pot fi mancate fierte, coapte etc( ceea ce nu e cazul tau) dar si neprocesate termic( parintele Ghelasie are niste retete f bune pt paine-azime uscate la soare si la vant). Am mancat pe saturate la inceput mai mult, apoi am ajuns sa ma satur doar cu doua castronele de terci de grau integral. In tot acest timp am avut o energie incredibila, am slabit 4 kg, nu am avut stari de moleseala sau de ameteala. Iti recomand si tie detoxifierea cu cereale si retetele raw-vegane ale parintelui Ghelasie, merita incercate.
    Te pup!

    • escu says:

      Ana, de ieri numai pe retetele parintelui Ghelasie stau. Multumesc pentru recomandare. Am sa aplic multe dintre sfaturile si retetele lui, dar nu stiu ce sa zic de muraturile alea recomandate de el. Eu sunt fan muraturi, dar oare sunt sanatoase? Sa-l credem?

      • Mari says:

        Unde gasesc retetele parintelui Ghelasie?
        Multumesc!

      • ana says:

        Parintele Ghelasie se refera nu la muraturile clasice stiute de noi (exceptie varza murata asa cum o pregatea si bunica) ci de o lasare in apa a legumelor si fructelor. De ex pt mine sfecla rosie consumata direct are un gust un pic intepator, dar daca o las 2 ore in apa are o dulceata si gustul intepator dispare. La fel si apa de fructe pe care el o recomanda dimineata pt curatire.
        O alta informatie importanta se refera la cum se consuma germenii de grau, in sensul ca nu se consuma proaspeti, ci se asteapta pana se usuca. Explicatia sa consta in faptul ca fiecare planta consumata direct(exceptie fac fructele si semintele)poarta o informatie de omorare ( la fel cum o au si animalele sacrificate. De aceea trebuie lasate o perioada in care sa se descarce de aceasta informatie.
        E si multa filozofie in explicatiile sale, dar pt mine au sens.
        Eu fac painitele alea din faina integrala de grau, orez si malai si sunt bune si vreo cateva luni de la uscare.

  36. ana says:

    Buna Olivia,

    Eu am probleme cu niste vene albastre vizibile pe piciorul stang…nu sunt varice inca dar sunt foarte inestetice, de undeva din spatele genunchiului si ajung destul de sus plus ca pe gambe am multe vinisoare mici. exista vreo metoda de a elimina aspectul lor, poate o cura cu anumite alimente care sa stimuleze circulatia sangelui acumulat in acele vene? alta decat operatia cu laser? multumesc

  37. Stela says:

    Buna Olivia,

    Am tot auzit ca cerealele integrale (orez brun, grau, etc.), dar si pseudo-cerealele contin anti-nutrienti care impiedica absorbtia nutrientilor (acidul fitic e primul pe lista neagra). Si ca ar trebui sa fermentam in iaurt sau alte substante cerealele inainte sa le consumam.
    Ce parere ai despre acest subiect, din lecturile tale?

    O zi insorita iti doresc!

  38. Marina N says:

    Buna tuturor,

    M-ar ajuta un sfat din partea voastra referitor la argintul coloidal (mai exact produsul First defense). Este sigur si sanatos pentru copii? Ce parere aveti?

    Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

    • ioana says:

      Eu ii dau copilului firs defence de o saptamana ; i-l administrez pentru helicobacter pylori si dupa trei zile a inceput sa manance , a disparut halena , i s-au normalizat scaunele si cel mai important nu mai acuza durere de burtica .

      Va trebui sa il aministrez fara pauza 30 de zile; trebuie sa mentionez ca nu sunt foarte impacata ca i-l dau pentru ca am citit si unele parari contra argintului coloidal, dar mi se pare o varianta mai buna decat antibioticele .

      Am vorbit si cu cei de la Secom si imi spuneau ca pot sa ii dau copilului fara nici o problema – dar na , e sunt importatorii deci nu imi puteau spune altceva

  39. Catalina says:

    Buna Olivia ! Tu ce cereale incluzi in alimentatia ta si sub ce forma? M a gandesc ca cerealele sunt foarte importante intr-o alimentatie echilibrata , dar sunt foarte curioasa intr-o dieta raw sub ce forma le putem consuma.

  40. Ina says:

    Buna Olivia,

    Poate ma ajuti cu un sfat.
    Sunt insarcinata in 5 luni si am pielea din lateralul burticii foarte uscata. Folosesc o crema bio facuta de mine din unt de shea, cacao+ulei de cocos si migdale, dar degeaba.
    Nu mananc crud, poate vegetarian si foarte rar pui de tara.
    Ce as putea face sa-mi recapat elasticitatea pielii?
    Multumesc,

    Cu drag,
    Ina

  41. roxana says:

    Buna. Stiu ca sunt off the topic, dar as vrea si eu sa va intreb ce stiti despre cremele Oanei Turcu?! Am cumparat zilele trecute vreo 2, destul de scumpe, pentru ten mixt( crema si lotiune fara alcool) care, se pare ca au ceva destul de aiurea in compozitie, pentru ca fatza mea a cam ‘inflorit’ :((( Adica mi ai aparut tot felul de chestii pe fata( like acnee, dar inca refuz sa cred asa ceva). Am renuntat pentru moment la ele, sa vad daca imi revin(pentru ca eu nu aveam nicio problema in genul asta, poate doar riduri fine in jurul ochilor), daaaaar, spuneti mi, va rog, ati mai folosit careva. Ce stitit despre ele!?? Va multumesc si va puuup 🙂

  42. Catalina says:

    Olivia stii cumva cum ne putem apara de radiatiile emise de antenele gsm. Am amplasata la o distanta de aproximativ 50 m o antena de acest fel si sunt foarte stresata intrucat am si un copil mic in casa.Nu stiu cum as putea sa-l protejez pe el.

  43. ioana d. says:

    a pomenit cineva de Parintele Ghelasie si am cautat si eu curioasa despre dansul
    “Neamule, daca tii post fara rugaciune si fapte bune, nu faci altceva decat sa albesti osul. Dar sufletul tot trist si innegurat ramane.”
    s-ar putea sa fie un raspuns

  44. mihaela says:

    Olivia am o curiozitate. ce parfumuri iti plac?

  45. Irina Carmen says:

    Buna Olivia,

    Site-ul tau il stiu de citeva luni bune si tot am citit diverse postari ale tale, inclusiv comentariile, dar asa razlet. Erau si intrebari la care nu raspundeai si as fi fost interesata de raspuns. La un moment dat ai scris ca ai mai raspuns la unele dintre ele.

    Ca atare, ce metoda mai buna sa gasesc pt a afla toate informatiile tale decit sa o iau cu cititul de la prima postare (inclusiv comentariile) in ordine cronologica. Sa stii ca mi-a luat ceva timp, dar acum sunt posesoare unui document word de 50 pagini cu toate sfaturile tale mai importante. Ma mandresc cu asta, Azi il printez si il iau la stuadiat.

    Acum citiva ani l-am citit pe Ernst Gunther si am fost fascinata. Am pus chiar in practica vreun an de zile, dar apoi am revenit iar la o alimentatie normala.

    Apoi l-am citit pe Norman Walker si iar l-am pus in practica. Dar iar am revenit la o alimentatie normala.
    Cind zic alimentatie normala, ma refer la faptul ca maninc carne 1-2 luna, oua aproape deloc, in schimb nu reusesc sa scap de branza 🙁 ( de capra maninc, de la Matache luata :-)). Am norocul ca imi plac fructele si salatele la nebunie si nu as putea fara ele. Mai imi plac foarte mult si dulciurile, dar am reusit sa le inlocuiesc cu variante sanatoase. Doar cu brinza trebuie sa vad cum o rezolv.

    Dar acum ca voi lua la stuadiat “cartea ta” :-)si sper sa gasesc calea sa nu mai revin la alimentatia normala. De fapt, vreau sa ajung sa am scapari foarte rar.

    Multumiri din suflet pentru toata invatatura transmisa si tine-o tot asa.
    Pupici

  46. adinagrig says:

    Olivia cum pot ajuta o nepotica de 6 ani care sambata a fost implicata intr-un accident de circulatie si acum are fata bandajata toata (e zgariata rau de tot)pot sa o dau cu ce ai zis tu mai sus : ,,E excelenta crema de marul lupului de la Ioan Bonchis pentru orice afectiune cutanata. Dar si cataplasmele cu ceai de marul lupului functioneaza bine,,.
    De asemenea am inteles ca si gelul de arnica e super bun, asa e?

    • olivia says:

      Eu sa fiu in locul tau, as incerca si comprese cu ceai de tataneasa. E antiinflamator! Ceaiul de pelin e cicatrizant. Iar vitamina C din catina e regeneratoare. Regim alimentar destul de strict, as mai urma eu, in situatia asta, adica sucuri cit mai multe, fara mincare solida, o vreme.

  47. Ela says:

    Buna,Olivia.Ti-am descoperit de curand blogul tau si iti msrturisesc ca sunt captivata si te admir foarte mult;as vrea sa am si eu curajul tau de a schimba TOTUL in alimentatia mea si a familiei mele;poate cine stie,tot citind zilnic blogul tau ,o sa-mi iau inima in dinti si o sa incepem.As avea o rugaminte:ai putea ,te rog, sa ne dai sfaturi in ceea ce priveste si cosmetica naturala?As vrea sa incep si eu sa nu mai folosesc creme si sa le inlocuiesc cu uleiuri si masti nutritive facute in casa.Multumesc anticipat.

  48. ioana says:

    Draga Olivia ,
    ma intrebam daca i-as putea da puiului meu de 3 ani diverse sucuri din frunze verzi , dar cu seringa, intr-o doza mai concentrata , pentru ca nu le accepta in smoothi-uri. Ma gandeam sa fac suc din frunze de spanac sau patrunjel si sa i-l ofer asa, fara a-l amesteca in suc de mere sau morcovi.Tu ce crezi , pot ? Nu i-ar face rau ?

    • Cristina says:

      Draga Ioana,
      pana reuseste sa-ti raspunda Olivia, indraznesc eu sa-ti spun cum le dau copiilor mei (de 15 si, respectiv, 3 ani) suc din frunze verzi: la inceput le combinam cu suc de morcov, sau cu suc de lamaie indulcit cu putina miere. In prezent le dau suc de frunze de spanac si de patrunjel, exact cum vrei tu sa le oferi, pe care-l combin cu suc de portocale si lamaie si putina miere. Amandoi il beau cu mare placere, inclusiv adolescentul, care e mai pretentios… Cred ca nu gresesti daca te ghidezi dupa instinctul tau de mama si dupa preferintele copilului. Fetitei mele i s-a parut tentant, la inceput, sa bea un suc ce colora paiul transparent in verde. Bineinteles ca a atras-o si faptul ca si mama ei bea suc verde… Bautul sucurilor a devenit un moment de bucurie si de joaca. Eu evit sa dau doze concentrate, daca gustul e intens si refuzat de copii (e drept ca spanacul are gust bun, le place, chiar si concentrat).
      Ti-am raspuns cu mare drag, ma bucur sa gasesc mamici cu preocupari similare.

      • ioana says:

        Multumesc tare mult de raspuns si sa-ti traiasca copilasii . Puiul meu are o “problema ” cu tot ce e verde , ii place doar broccoli preparat la aburi …. patrunjelul il detecteaza oriunde si nu il accepta nici in suc sau smoothie si pana acum nici nu am prea insistat, dar momentan avem niste problemute si am citit ca sucurile verzi sunt foarte bune in tratarea diferitelor boli . Nu vreau sa tot insist si sa i-l pun in alte sucuri de teama sa nu inceapa sa le refuze . Te-as ruga sa imi spui cam ce doza de suc de spanac sau patrunjel strecori tu in sucul de portocale al micutului tau , ca sa pot si eu sa ii ofer ingerasului meu aceeasi doza , dar cu seringa .

        • Cristina says:

          Draga mea,
          am inceput prin a adauga sucul de citrice 2/3 si cel de de frunze verzi 1/3, apoi in parti egale. Uneori gust, ca sa potrivesc concentratia, astfel incat sa nu fie prea pronuntat gustul de patrunjel. La inceput ma ajutam si eu de seringa, pentru ca cea mica se plictisea si abandona sucul dupa cateva inghitituri. Cu rabdare ii mai dadeam cu seringa, atat cat accepta. Acum bea cu bucurie, singura, un pahar plin cu sucul de la o portocala si o jumatate de lamaie (cam 100-130 ml), la care adaug putina miere pentru a atenua gustul acru de lamaie si, in completare pana la 250 ml, sucul verde. In pahar infing tantos un pai transparent.
          Multa sanatate va doresc, si drag de suc verde!

  49. flory says:

    buna olivia iti urmaresc blogul de ceva vreme si as vrea sa ti cer niste sfaturi.eu sunt mamica unei fetite de 2 luni pe care o alaptez exclusiv la san.de aproape 1 an nu mananc carne si de ceva timp nici lactate.dar uneori ma simt slabita si o pun pe seama ca nu ma alimentez cu alimente in calciu si fier.as vrea sa mi dai niste sugestii de a avea o alimentatie corecta din care sa nu mi lipseasca vitaminele de care am nevoie.iau si niste suplimente alimentare vitamine femibion 2 si elevit.incerc sa caut fel si fel de informatii legate de un stil de viata vegetarian si ti as fi recunoscatoare daca mi ai sugera cateva informatii.iti multumesc astept raspunsul tau

    • Ana (Milano) says:

      Flory imi permit eu sa-ti raspund pana cand va reusi Olivia, eu alaptez inca pe baietelul meu de 15 luni si am trecut prin ce treci tu. Mananca foarte variat, multe legume si fructe crude, seminte cat mai multe (nuci de toate felurile si seminte variate), leguminoase (linte, fasole, naut) si quinoa cat mai des si nu uita si de cereale… gateste-le cat mai putin si natural (la abur) dar ai totusi nevoie si de ele. Alaptarea cere calorii in plus, ia in fiecare zi o lingura de germeni de grau (se gasesc un forma de faina in magazinele naturiste si au un gust dulceag deci poti sa le pui in orice mancare sau sa le iei simple), mananca susan si migdale tot zilnic, ia si polen eventual (tot pentru forta). Mananca putin si des si fii atenta la calciu (au mult calciu migdalele, susanul, prunele si caisele uscate si salvia uscata) si fier (patrunjelul si sfecla rosie sunt baza!).Numai bine!

  50. flory says:

    a si uitasem sa ti mentionez ca as vrea sa mai dau cateva kg jos ramase de la sarcina ….

  51. ioana says:

    draga terry poti sa-mi trimiti si mie mail-ul cu informatii despre detoxifiere?

  52. ioana says:

    adresa mea de mail este ioanabrateanu@yahoo.com

  53. catalina says:

    draga terry poti sa-mi trimiti si mie mail-ul cu informatii despre detoxifiere?

  54. catalina says:

    Olivia, monturile se pot retrage prin metode naturiste?

    • olivia says:

      Asa spune Cristopher Vasey in cartea “Ghid de detoxifiere”. Regimul alimentar e esential si anumite ceaiuri detoxifiante. Inteleg ca cel de coltul lupului ar da rezultate bune. Dar si de salvie. As folosi, in locul tau, si unguientul de marul lupului, de la Ioan Bonchis.

  55. Silvia says:

    Buna Olivia,am un ingeras de trei ani si ii dau dimineata ,de cand a venit frigul,suc de catina ,o siringa,,..este bine…sa-i dau m-ai mult….tu cat le dai la cei mici..?.Multumesc pentru raspuns!!

  56. Lumi says:

    Draga Ana din(Milano), relatarea ta e foarte utila ptr.cei ce sant la inceputul unui astfel de drum .Imi permit daca nu deranjez ,fiind pe blogul Oliviei (care o respect foarte mult),sa te intreb,Ana ,de unde iti procuri toate cele de mai sus enuntate ,pentru ca si eu locuiesc in Italia de 9 ani si am un baiat de 6 ani ,mai bolnavicios de fel ,(cu helycobacter p la stomac ,cand se imbolnaveste si face acea forma urata de gastroenterita cu voma si dureri de stomac ce-l tine vreo 4 zile ).Este si destul de slabut pentru varsta lui ,nici pofta de mancare nu prea are (asa a fost mereu).Facuta introducerea ,deci as dori sa ma luminezi un pic ,unde pot merge sa le caut produsele acestea ,caci nu stiu de unde sa incep (eu locuiesc in provincie de Catanzaro)si nu gasesc aici mare lucru.
    Si inca ceva ,hurom-ul acela am incercat sa-lcumpar de pe net dar imi cer absolut toate datele personale si cod fiscal , tot, si mai ales nu-ti dau si posibilitatea de a plati la livrare ,ptr ca mi-e teama sa nu se intample cum m-i s-a mai intamplat cu un alt produs si anume fiind deja platit ,curierii s-i l-au asumat

    Iti multumesc in anticipo in cazul in care vei raspunde ,ca ti-ai facut timp si pentru mine ,cu toate ca nu ma cunosti

    • Ana (Milano) says:

      Draga Lumi, scrie-mi pe bucur_ana@yahoo.com asta ca sa nu incarcam blog-ul Oliviei de detalii nenecesare. Iti voi da toate datele, de unde sa iei produsele, toate bio si-ti voi da si adresa directa a reprezentantului Hurom pt Italia, a deshis activitatea acum 2 saptamani, eu am cumparat prima masina, e super serioasa firma si e oficiala…am ajuns la ei scriind la producator direct, adica la Hurom Korea. Te astept pe mail si-ti spun tot. Numai bine!

  57. Mocanu Simona says:

    Buna,
    si eu incerc sa cumpar acel Hurom… din Romania… dar nu-l gasesc pe piata noastra. Voi cum l-ati achizitionat?

    Merci,
    Simona

    • Alina says:

      Simona, de la eujuicers.ro. Au si o promotie pt Hurom acum. Eu vreau sa-mi iau un Omega, pt bebe mi se pare mai practic pt ca are mai multe optiuni. In alta ordine de idei, am incercat sa-ti trimit acel fisier pe emailul de yahoo pe care mi l-ai dat si am primit mesaj de eroare. Poti sa imi dai o alta adresa?

  58. Mihai says:

    Buna,

    se pot comanda tincturile de la Roberte Morse de la dna Ilascu, o romanca stabilita in Grecia, care le aduce din America. Pentru mine sunt cam scumpe si cred ca si cele romanesti sunt bune daca stii de care ai nevoie.

    Dar pentru cine le vrea pe cele din State… aici e linkul pentru Europa, cat mai este Grecia in UE.

    http://www.herbsfordetox.com/

  59. flory says:

    ana(milano) iti multumesc mult de sfaturi pentru mai multe detalii ai putea sa mi lasi o adresa de mail sa ma mai sfatuiesti cand am o nelamurire? cred ca o sa am nevoie tinand cont ca micuta mea are abia 2 luni si eu nu sunt foarte documentata in ceea ce priveste veganismul.iti multumesc

  60. Mocanu Simona says:

    Alina,
    Merci mult de informatie.
    Adresa este simona_mocanu2000@yahoo.com

    O zi frumoasa,
    Simona

  61. Rebeca says:

    Vă rog să mi daţi nişte idei cam ce ar putea să mănânce o persoană care depune mult efort intelectual (cam 10 ore de studiu zilnic) şi face o oră de aerobic pe zi. Menţionez că mănânc fructe din belşug (mere, pere, struguri, banane), nuci şi alte seminţe, miere, polen, germeni de grâu însă mereu simt senzaţia de foame şi poftă de dulce. Vă mulţumesc.

    • Ana (Milano) says:

      Eu asa adauga si avocado ( e f caloric si are multe grasimi bune), ceva leguminoase (naut, linte, fasole mai bine incoltite si crude daca nu fierte la abur dupa ce le-ai lasat mult la inmuiat), uneori cereale. Salate de patrunjel, canepa si quinoa. Mult suc de morcov si sfecla rosie, salate de varza rosie (sunt f energizante). Si mareste cantitatea daca ti-e foame, nu se risca niciodata un abuz de legume si fructe. Eventual incearca si cu laptisor de matca, o lingurita pe zi si vezi cum te simti.

  62. iulia b says:

    Olivia, spune-mi te rog cat laptisor de matca ai dat la copii si in ce combinatie.

  63. Irina Stoian says:

    Dragelor,

    Olivia este nominalizata la premiile ‘Ce se intimpla doctore’ pentru promovarea vietii sanatoase. Iata si linkul:

    http://gala.csid.ro/

  64. Andreea says:

    Buna Olivia/fetelor,

    Am o mare rugaminte la voi. Puteti va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa consume o proaspata mamica care alapteaza dar careia i se imputineaza laptele? Sora mea are un puiut de 2 saptamani si este tare ingrijorata ca in ultimele 2 zile a avut din ce in mai putin lapte.

    Va multumesc mult.

    O zi senina 🙂

    Andreea

    • Cristina says:

      Alaptatul la cerere este solutia, intr-adevar, oricat de des cere copilul. Si odihna mamei este foarte importanta, precum si evitarea grijilor excesive sau a supararilor.
      Eu am mai luat suplimente – spirulina + ceai de anason si chimen. Medicul mi-a recomandat Galafor, cand avea bebe 4-5 luni si ma temeam ca nu am suficient laptic pentru a mentine alaptatul exclusiv pana la 6 luni. Am luat Galaforul la inceput, intr-adevar stimula lactatia, dar mi se parea ca ma sedeaza, ca un drog, asa ca am renuntat la el. Spirulina a fost foarte eficienta.
      Mai e o greseala care trebuie evitata: completarea alaptarii cu alt tip de lapte. Cu cat vom da copilului si altceva decat san, la inceput in completare, din credinta ca nu s-a saturat, cu atat sanul va produce mai putin lapte si “completarea” va inlocui curand alaptatul.

      • olivia says:

        Alaptatul la cerere e raspunsul, asa-i. Gasesti informatia si in ghidul de alaptare al UNICEF, despre care am mai vorbit pe blog. In cazul meu a functionat de fiecare data.

    • Ana (Milano) says:

      Andreea eu am avut aceeasi problema si o prietena de-a mea tot la fel. Singura solutie este sa alapteze la cerere iar daca cumva bebe lasa prea mult timp intre un supt si-un altul sa-i propuna ea sanul mai des. Laptele de mama nu e niciodata in exces, cu cat mai des mananca puiul cu atat glanda mamara produce mai mult lapte. Mama trebuie sa reuseasca sa se odihneasca, sa nu aiba stres mult si laptele va curge fara probleme. Copilul trebuie pozitionat foarte bine, cu fata spre sanul mamei si nu cu fata in sus, sa ia in gura toata aoreola sanului si nu doar varful (doar asa stimuleaza toate canalele si oxitocina va declansa lactatia). Daca pozitia e gresita si mama simte durere sau jena va fi incordata si oxitocina nu se va declansa corespunzator. Rezultatul va fi ca va produce din ce in ce mai putin lapte.
      Ah si inca un detaliu, cu cat alapteaza mai des noaptea cu atat va produce mai mult lapte ziua (e verificata, mi-a fost recomandata de o specialista de la Leche League). I-am dat puiului sa suga la san macar o data pe noapte pana la 10 luni si am avut mereu foarte mult lapte. Deci alaptat des la cerere si pentru inceput si atunci cand nu cere.Si dorinta sa alapteze…productia de lapte e declansata de glanda hipofiza care sa gaseste in creier….asta inseamna ca noi facem laptele cu capul 🙂 Deci cu cat mama va dori sa alapteze mai mult cu atat va avea mai mult lapte 😉 asta e secretul.
      La inceput ia timp pana cand mama si puiul isi fac un ritm deci mama sa ia initiativa si pentru 2 zile sa-i dea sanul o data la 2 ore si macar 1-2 ori pe noapte. In prima luna sanul calibreaza productia de lapte (cu cat cere cu atat produce mai mult). Dupa prima luna poate sa se relaxeze si sa faca totul la cerere fara probleme pentru ca productia va fi asigurata. E important ca orice mama sa stie ca are suficient lapte pentru copilul ei. Doar in cazuri rare de complicatii la nastere insotite de tratamente cu medicamente despre care nu vreau sa vorbesc acum mama poate avea o efectiva reducere de lapte contra vointei ei. Mama sa fie relaxata, increzatoare si convinsa ca are tot ce-i trebuie copilului ei. Eu alaptez inca pe puiul meu la 15 luni, l-am alaptat exclusiv pana la 6 luni si jumatate si dupa aia i-am introdus treptat o alimentatie vegana dar nu am ramas niciodata fara lapte ba din contra aveam prea mult. Doar vointa mamei si starea ei de sanatate conteaza in cantitatea de lapte produsa, nu conteaza greutatea, nu conteaza dimensiunea sanului, nimic altceva. Evident, cu cat va manca mai sanatos si mai crud laptele va fi mai nutritiv dar asta e alta poveste 🙂

    • Andreea says:

      E foarte corect tot ce au recomandat celelalte doamne, dar un singur lucru as vrea sa mentionez:
      Impresia ca lactatia a scazut poate sa decurga si din faptul ca bebe mananca mai des, astfel incat sanul frecvent golit nu mai ajunge “plin”; asa m-am speriat si eu in fiecare puseu de crestere de-al lui bebe, insa m-am calmat/bucurat cand am vazut ca de fapt aveam lapte in exces daca se intampla ca piticul sa nu pape vreo 3 ore, din diverse motive. Deci da, alaptatul la cerere rules 😛

  65. Krista says:

    Draga Andreea,

    din experienta mea de 3 copii, inca mai alaptez exclusiv pitica de 5 luni si un pic, cred ca sora ta nu ar trebui sa se ingrijoreze, e doar o senzatie gresita care multe proaspete mamici o au din cauza ca sunt coplesite, fericite, obosite, etc. Solutia e alaptatul la cerere,chiar si la juma de ora daca puiutul cere; se mananca normal si se beau multe lichide. Si mamica ar trebui ajutata cu discretie si incurajata!!!
    va doresc toate cele bune 🙂

  66. iulia b says:

    pentru lactatie multe lichide, ceaiuri pentru stimularea lactatiei si catina cu miere

  67. Mihaela says:

    Olivia, fetelor, ajutor!
    Sunt insarcinata in 22 de saptamani si de curand am facut o criza renala de-am crezut ca mor. Am facut analize si nu e vorba de infectie dar nici calculi nu mi-au gasit la scan.
    Va rog mult spuneti-mi ce sa mananc, ce ceaiuri sa beau ca sa nu mai trec prin ce-am trecut.
    Multumesc mult de tot!

  68. Oana says:

    Buna, as vrea sa fac un curs de naturopat. Sunt din Arad. Stie cineva ceva de un asemenea curs in Arad sau in Timisoara? Nu am prea gasit informatii pe internet…Multumesc

  69. Andreea says:

    Buna Olivia! Buna fetelor!

    Va citesc de ceva vreme, v-am apreciat mereu pentru faptul ca reusiti sa va controlati alimentatia, iar astazi m-am hotarat sa si scriu pe acest super blog. Eu am fost o mare carnivora, de aici au aparut (probabil) si probelemele mele legate de constipatie si acnee. Am inceput sa micsorez cantitatea de carne si produse preparate din alimentatia mea, incet, incet ma simt mai bine. Astazi dimineata am hotarat sa incerc cateva zile sa mananc doar fructe si legume. Zis si facut, m-am oprit de dimineata la plafar si mi-am luat ceai renal si de crusin. sunt la a 3-a canita 🙂 Am mancat vreo 3-4 mere si 2 morcovi. Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca deja organismul meu sa proceseze acest “meniu”? Va intreb pentru ca urina mea si-a schimbat culoarea si nu vad alta explicatie. Multumesc anticipat pentru raspuns, continui ce am inceput astazi de dimineata si va tin la curent. :*

  70. Ana (Milano) says:

    Esti in detox 😉

  71. Andreea says:

    uraa!!!! Multumesc de raspuns, Ana! Sunt mandra de mine, a venit deja pranzul la servici, si in timp ce colegii mei savurau o tochitura, eu ma delectam cu niste mere 🙂 S-ar putea sa vi se para ca exagerez, dar la cat sunt de pofticioasa… sunt mandra ca m-am putut abtine. Drept premiu o sa mai mananc un mar. Va pup!

  72. iulia says:

    Buna Olivia,
    te admir pentru stilul de viata sanatos pe care il adopti, chiar daca la inceput am fost reticienta in ceea ce il priveste, recent l-am adoptat si eu. prin faptul ca ai creat acest blog, eu zic ca ti-ai asumat o raspundere, iar daca la inceput posturile tale erau utile(chiar daca erau rare), in ultimul timp posturile sunt din ce in ce mai rare si total nefolositoare. eu cred ca pe nimeni nu intereseaza ce faci tu in viata de zi cu zi, pe unde calatoresti sau la ce restaurante mananci. in ultimul timp blogul tau s-a tranformat mai mult intr-o raclama pentru viitoarele tale carti. poate iti va iesi mai bine treaba cu cartile pentru ca in legatura cu blogul…ma abtin.
    o zi buna!

  73. anamaria says:

    Buna Andreea! Si eu am fost o mare carnivora si totusi s-a putut. Fii tare!
    PS: Si eu am avut acnee, si de cand nu mai mananc carne, zahar, foietaj fata mea a inceput sa-si revina.
    Pup.

  74. Andreea says:

    anamaria, multumesc de incurajari! 🙂

  75. lili says:

    olivia,imi doresc tare mult un raspuns din partea ta ptr ca e vorba de un copil de 2 ani,sufletelul meu muuult dorit!!!
    La recomandarea ta,ptr cresterea imunitatii puiului meu,am inceput sa-i administrez catina cu miere,propolis si polen,facute asa k un elixir(amestecate si tinute in frigider).in fiecare dimineata ii dau cate 2-3 linguri din acest amestec in ceai(e singura forma in care accepta catina).Acum,marea mea nedumerire este ca, in forum-urile apicole scrie ca propolisul nu de administreaza in cure mai mari de 1 luna.nu vreau sa-i fac mai mult rau decat bine,puiului meu.Si cred ca acest amestec il ajuta in lupta cu virusii din gradinita ptr ca intamplare sau nu…a racit mult mai rar iar forma de raceala a fost chiar incurajatoare!ii administrez deja de 1 luna si nu stiu daca trebuie sa ma opresc sau nu…
    multumesc din suflet ptr tooot ce faci pentru noi!Esti intr-adevar ,O DOAMNA DE POVESTE!

    • Carmen Adriana says:

      lili, pana primesti raspunsul oliviei, poate arunci o privire aici: http://mamadevocatie.ro/doua-licori-bunacioase-si-sanatoase/. este cam ce ii dai tu, insa in 2 licori diferite (miere cu catina si separat miere, polen, propolis, nuca si lamaie – nuca banuiesc ca poate fi scoasa). sper sa te fi ajutat!

    • Carmen Adriana says:

      ideea este ca ii alternativ cele doua licori si astfel faci si pauza cu propolisul.

    • olivia says:

      Draga mea, in locul tau poate ca m-as gindi sa intrerup tratamentul cu propolis pentru o saptamina, dar nu si catina. Dupa un ragaz – a carui lungime o stabilesc in functie de reactiile copilului – m-as gindi sa reiau administrarea lui. Alcalinizeaza foarte bine si tine microbii la distanta. N-as renunta la propolis, mai ales in lunile de iarna. Si l-as amesteca – in cure de o luna – cum polen si laptisor de matca.
      Cu drag,
      O

      • Mara says:

        Draga Olivia,

        Eu sunt insarcinata in 4 luni si de ceva timp nu mai pot sa beau suc..catina, morcov, sfecla, telina, mere, pere, gutui…toate imi dau stare de voma..si voma:D…pana in sapt. 12 si inainte de a ramane insarcinata am baut zilnic suc de sfecla,morcov,mar si uneori telina.
        Am luat o pauza insa as vrea sa le pot consuma…mai ales catina, acum cat o mai gasesc proaspata:(..ce sa fie?
        propolis, polen si alte produse din stup se pot manca in voie pe durata sarcinii?
        iti multumesc

        • olivia says:

          Te felicit pentru sarcina! Si-ti doresc sa-ti mearga cit mai bine; e o perioada minunata.
          Trebuie sa te intreb, voma e cu mucus?

          • Mara says:

            Multumesc:) blogul tau m-a ajutat enorm sa ajung aici:)

            N-am observat mucus….poate la final senzatia aceea putin inecacioasa in gat…da, as putea s-o asociez cu mucusul….cert e ca dupa ultima gura de suc( dimineata pe stomacul gol, aprox.400ml) apare senzatia de voma. Am incercat sa beau si in timpul zilei, nu am vomitat insa senzatia de rau a a parut la scurt timp.
            Mananc preponderent crud(75% poate mai mult in unele zile)..

            Iti multumesc si sunt foarte fericita ca te-ai intors:)

          • olivia says:

            Draga mea, daca voma e cu mucus, as spune ca e o maniera nitel dura, dar directa si eficienta de a scoate niste toxine din stomac. Ceea ce dupa parerea mea e minunat. Intr-un corp detoxifiat, sarcina se dezvolta mai bine, iar copilasul iese mai frumos, literalmente.
            Dupa parerea mea, senzatia de greata e asociata tot mecanismului de eliminare a toxinelor. Dar sa fiu in locul tau, as bea cu mare grija sucul, gura cu gura, as saliva bine si indelung fiecare ingjititura, pina cind gustul de sfecla se estompeaza si lichidul devinde viscos, ca saliva. Enzimele din saliva vor predigera freshul, iar stomacul va avea o sarcina mai usoara. Plus ca vei asimila mai bine nutrientii, ceea ce important si pentur copil.
            Tin pumnii,
            O

      • lili says:

        deci,nu sunt probleme daca ii administrez polen,propolis,laptisor si miere pe TOATA perioada iernii!!!nu prea inteleg…M-am indragostit de produsele apicole si vreau ca toata iarna(macar) sa le consume.Imi era teama sa nu-i faca rau administrate in cure mai mari de 3-4 luni.ms mult.Abia astept cartea ta.sa ne anunti cu trambite,da???

        • olivia says:

          Draga Lili, inteleg din ce-am citit ca marea temere e ca in procesul de trecere de la acid la alcalin (pe care produsele apicole il declanseaza) s-ar putea sa apara diverse reactii neplacute, cum ar fi alergii, afectiuni ale aparatului respirator sau cutanat. Toate astea nu sint decit modalitati ale organismului de a scapa de toxine, dar pe care medicii le iau drept simptome de boala. Lucrurile pot fi dramatice atunci cind reactiile de detoxifiere sint dure. Pot aparea alergii extreme sau soc anafilactic. Si de aici recomandarea spre prudenta, pe care o inteleg. O detoxifiere, mai ales in cazul copiilor, trebuie sa aiba loc lent si blind.

  76. Anca says:

    Buna,Olivia si dragi cititoare
    Am urmat si eu cateva zile de detoxifiere si am slabit cam brusc cateva kg,nu eram o persoana grasa.In urma kg pierdute m-am ales si cu niste cearcane,este posibil ca cearcanele sa apara si in urma unei slabiri mai bruste?Stiti cumva vreun remediu?
    Multumesc

    • ioana says:

      Si eu tin acum master cleanse , dar am mers pe reteta clasica . Sunt in a sasea zi ;sunt socata de cat de mult am slabit – 8 kg in 6 zile – mie mi se pare enorm , mai ales ca nu eram grasa deloc si acum arat chiar bolnavicios ; adica sunt palida , am si cearcane , mi-au aparut cosuri multe pe fata…… cu toate astea ma simt mai bine ca niciodata.Zilele mele sunt foarte agitate , mereu alerg dintr-o parte in alta , am multe lucruri de facut , etc. si cu toate astea in perioada asta nu m-am simtit obosita deloc .
      Pe langa pierderea brusca a kg , nu am mai avut scaun de 3 zile , desi fac salt water flsh ! e ok ?
      As aprecia enorm un raspuns din partea oricui a tinut cura ; i s-a mai intamplat cuiva sa nu aiba scaun in perioada asta sau sa piarda atat de multe kg ? Ar trebui sa inchei cura mai devreme ?

  77. dana says:

    as vrea si eu sa ma apuc sa tin o cura, ca cea pe care ai tinut o tu, olivia, dar sinceeeer, nu am inteles nimic din postarile tale:(( Crezi ca poti scrie exact cum s’a derulat aceasta cura, cat, cum si ce anume ai facut. te rooog

  78. Cristina says:

    Am fost astazi la doctor si am aflat ca fierea si stomacul meu sunt putin defectuoase (am dureri in zona lor)si mi-a fost recomandat sa beau ceaiuri hepatobile( am luat anghinare de la Plantmed si hepatobiliar de la Alevia). Am facut si ecografie la san pt ca aveam dureri la subrat. Din fericire nu am nimic grav ci doar ceva reumatic pentru care doctorul mi-a recomandat crema de tuia si diclofenac alternativ. Deasemenea am fost sfatuita sa iau capsule de ulei de primula cu vitamina E. Va rog sa-mi imartasiti din sfaturile voastre pretioase. Olivia spune-mi te rog daca produsele mentionate, pentru tine prezinta incredere. Va multumesc.

    • olivia says:

      Eu n-as lua diclofenac si nici vitamine sintetice (cum e vitamina E din farmacii). As inlocui recomandarea de a lua Vitamina E artificiala cu autoadministrarea de ulei din germeni de griu, care are, in mod natural, cantiti mari de vitamina E.
      Durerile de stomac si fiere sint semnele unui regim alimentar defectuos. Asta inseamna cantitati prea mari de mincare, mese tirziu in nopte, alimente acide, cum sint carnea, ouala, laptele, prajelile, dulciurile rafinate, cerealele.

  79. Cristina says:

    As vrea va rog sa-mi mai spuneti care sunt alimentale contraindicate in durerile de stomac sau ce ii face bine.

    • anamaria says:

      Buna Cristina.
      Eu am avut crize de bila, pe care le simteam in zona stomacului, desi la stomac nu am nimic. Am facut endoscopie (ingrozitoare) si chiar nu aveam nimic la stomac dar durerile, spasmele le simteam in stomac.
      Alimentele la care faceam crize: varza cu mamaliga, fasole, carne de orice fel, oua, in general la grasimi animale. De cand cu regimul asta vegan, imi e tare bine.
      Eu inca alaptez fetita mea si nu pot lua/face tratamente chiar si naturiste dar imediat cum termin cu alaptatul o sa beau ceai de limba cerbului (nemaipomenita pt bila), ceaiurile hepatobiliare de la Ioan Bonchis si o sa mai incerc cura cu ulei si lamaie a lui Valeriu Popa.
      Multa sanatate.

      • anamaria says:

        Si inca ceva, ai grija la ghimbir este contraindicat in afectiunile biliare.
        Si mi-am adus aminte inca un remediu de la Plantextrakt – Extract de mladite de rozmarin care este foarte,foarte bun.

  80. Elena says:

    Sunt la inceput si nu stiu prea multe, mi-am luat catina din piata insa nu stiu cum e corect sa o consum si in ce cantitati, azi dimineata am facut la mini mixer un suc de catina la care am adaugat o lingura de miere, mi-a iesit aproximativ o canuta. Cu restul de catina nu stiu ce sa fac, cum sa o conserv mai bine astfel incat sa nu isi piarda proprietatile. Ma puteti ajuta?

    Multumesc

    • Mari says:

      Elena, poti face la storcator suc din catina si il amesteci cu miere in raport de 1:1.Daca iti iese 1 cana de suc, de exemplu, amesteci cu o cana de miere si il pastrezi la frigider. Eu am mai si congelat din catina dar am citit ca vitamina C este sensibila la temperaturi joase (ideal ar fi ca fructele sa fie pastrate la 1 grad)si se mai pierd din proprietati.

  81. RalucaM says:

    Buna fetelor,

    Sunt sigura ca s-a mai discutat p-aici, imi puteti spune o sursa sigura de miere? Sa fie naturala iar albinele sa nu fie hranite cu zahar?:(..

    Multumesc frumos!

  82. carmen faur says:

    Buna Olivia !
    Iti solicit ajutorul pentru o mai veche si persistenta problema a mea : acneea . Nu este o acnee foarte grava (ex, nodulo-chistica ), insa suficienta cat sa ma complexeze si sa nu pot iesi din casa fara fond de ten .
    Medicul mi-a recomandat Roaccutane , insa am refuzat sa-l iau. Am incercat pe partea naturala , de cativa ani mi-am schimbat alimentatia , nu sunt raw-vegan , insa mananc numai produse din gradina si curtea mamei mele . Nu mananc prajit , gras etc. Nu beau sucuri din comert , am apa prin osmoza , mananc carne foarte rar si aceea din curtea mamei mele … nu mananc lactate , mezeluri , prajituri etc. Am tinut cateva cure de detoxifiere ale lui Tombak , am facut clisma … insa acneea nu mi-a disparut , iar parul meu este in continuare gras , ca si tenul de altfel .
    Mi-am facut analiza din secretia pustulelor si a iesit Streptococcus Aureus . Medicul mi-a zis ca pe acesta il avem toti pe piele , asadar nu se impune tratament .
    Am acnee de 12 ani , ea a existat atat atunci and nu mancam sanatos si persista si acum cand mananc sanatos …Incep sa cred ca acest lucru nu prea are legatura cu alimentatia .Tu ce crezi ? Eu una nu stiu ce sa mai fac si ce metoda sa mai aplic . Multumesc pentru raspuns !

    • olivia says:

      Probabil e vorba de un obicei nesanatos, de care n-ai scapat inca. De exemplu mincatul in exces (cea ce duce inevitabil la indigestii si deshidratare) provoaca acnee. La fel, mincatul seara. Sau mincatul cu prea mule grasimi, chiar si vegetale extravirgine. Ca asa stau lucrurile si nu altfel, am putut sa constat pe pielea mea, dupa un master cleanse sau un regim cu sucuri de fructe si legume (fara lipide).

      • carmen faur says:

        Mananc seara fructe ,seara insemnand intre orele 20.00-22.00 .
        De mancat mult , acum ca-mi spui , cred ca as putea sa mai reduc portiile .
        Spune-mi te rog , cand spui ca nu trebuie sa mananci seara , te referi si la fructe sau legume ?
        Cand ai tinut master cleanse ,starea tenului tau s-a imbunatatit ? Acneea ti s-a vindecat ?

        • Mara says:

          Draga Carmen,

          Pana iti raspunde Olivia, pot sa-ti spun din experienta mea…sunt aproximativ in aceeasi situatie ca tine, in schimb nu mananc carne de aprox.2ani, am baut sucuri dupa retetele lui Norman Walker, am tinut master cleanse, am facut colonhidroterapie si nici acum nu ma pot lauda cu un ten curat. SIngura perioada cand a aratat bine, a fost atunci cand am renuntat la orice tip de crema din comert/farmacii si am aplicat ulei..minunea a durat vreo 2 luni, pentru ca dupa sa arate mai rau decat inainte…am presupus apoi ca untul de cacao pe care il mai aplicam uneori( la schimb cu uleiul de galbenele sau chimen in amestec cu ulei esential de tea tree)mi-a incarcat prea tare porii:)…problema asta a cosurilor mi se pare fara sfarsit!
          Acum sunt insarcinata si speram ca macar in perioada asta tenul meu va radia…insa sunt zile cand imi apar in “gasca”:D
          Sunt curioasa de povestile altor cititoare de pe acest blog? S-a vindecat cineva de cosuri?

          • carmen faur says:

            Draga Mara ,

            Eu am nascut de doua ori , insa de problema mea cu acneea tot nu am scapat .
            De un an nu mai imi dau cu nici un fel de crema pe fata intrucat nu mai cred in efectul lor . De curand am descoperit blogul pasagera.ro , ce are ca tema sanatatea pielii. insa autoarea sustine ca anumite produse cosmetice , bine formulate , pot rezolva problemele pielii .Ea sustine de asemenea ca parabenii , siliconul si altele nu sunt nocive .
            Oricum , incep sa cred ca problema noastra nu are solutie .
            Am citit , ca un grup de cercetatori au analizat situatia tinerilor care traiesc in triburi izolate in Paraguay si Noua Guinee , care nu au facut niciodata acnee . Ei au ajuns la concluzia ca zaharul rafinat si faina alba au mare legatura cu acneea ce apare in civilizatia din occident .
            Dar eu nu mai mananc zahar si faina alba de mult timp si totusi …
            Daca gasesc solutia o voi impartasi tuturor! 🙂

          • olivia says:

            Acneea are legatura si cu o digestie proasta. Cei care maninca mai mult decit trebuie, mesteca prost si insufiecient, iau mese dupa ora 8, folosesc prea multe lipide in alimentatie (chiar si uleiuri presate la rece) pot avea probleme cu acneea. Daca as fi in situatia asta, as incerca sa fac niste schimbari in modul de alimentatie si as bea niste ceaiuri gastro-intestinale (5 cani/zi), inainte de mese si inainte de culcare. Colonhidroterapia are iar efecte imediate asupra calitatii tenului.

          • Teo says:

            Si eu am probleme cu tenul, chiar daca de 2 ani sunt vegetariana si vara aproape raw, iar in restul anului incerc sa mananc cruditati. Pana la urma am renuntat la uleiuri (tot aici pe blog am povestit ca pt o vreme mi-a facut bine cel de catina) si pana la urma am rezolvat cat de cat problema cu ajutorul microdermabraziunii si a produselor dermocosmetice. Eu nu am reusit sa o rezolv cu produse naturiste.

          • Nina says:

            Incercati crema asta …http://www.glycon.ro/?p=70

        • Corina says:

          Draga Mara,

          Eu nu am suferit niciodata de probleme majore cu acneea, dar am tenul cu tendinta de ingrasare si am avut mereu niste puncte alble pe fata. Cum a mentionat Olivia, un master cleanse clasic sau o cura de sucuri de 10 zile curata tenul foarte bine. Eu pana acum am tinut un master cleanse de 6 zile in primavara si 10 zile de sucuri acum in toamna, iar la o saptamana dupa sucuri, am facut si un liver flush. Dupa aceste detoxifieri in toamna, tenul meu parca e schimbat, e luminos, curat, punctele albe de pe fata au disparut, ba chiar am si un roz natural in obraji. Din experienta asta, am concluzionat ca eliminarea lipidelor din alimentatie pe o anumita perioada e benefica pentru ten. Nici fata, nici parul nu mi se mai ingrasa asa de repede.

          In privinta ingrijirii tenului, eu ma spal pe fata cu sapun lichid de castilia care contine ulei de lavanda, iar apoi ma dau cu un amestec de uleiuri facut de mine – folosesc reteta Oliviei, in care am inlocuit o lingura de ulei cocos sau shea (nu mai retin exact care si nu mi-am notat, din pacate) cu ulei de alune de padure (hazelnut), care e usor astringent si am mai adaugat uleiuri esentiale de lavanda, tea tree si lamaie.

          Cum spuneam, probleme majore cu acneea n-am avut, dar pot sa spun ca tenul mi s-a curatat vizibil, iar eu simt ca posturile cu sucuri mi-au fost de mare ajutor (care pot fi ajutate cu clisme sau ceai de crusin).

          Corina

        • olivia says:

          Da, dupa 8 e cazul sa te opresti. Nu minca mai mult de trei mese pe zi, incluzind in numarul de trei si gustarile. Altfel, rezulta prea multe reziduuri metabolice, pe care organismul nu va pripidi sa le elimine, dar in schimb vor aparea pe ten. Basca, pielea se va deshidrata, cita vreme resursele hidrice ale organismului vor fi folosite pentru fabricarea de sucuri gastrice. Asa ca tenul va arata imbicsit, lipsit de elasticitate, descuamat, uscat. Diminueaza portile (cit sa intre intr-un bol mic) si mesteca de cel putin 40 de ori fiecare dumicat. Un bol mic de mincare se maninca in cel putin 20 de minute, in liniste. Mincatul compulsiv, in stari de nervozitate, provoaca aciditate si indigestii. Ceea ce se va vedea iar in aspectul tenului. Hidrateaza-te bine si asigura-te ca maninci suficiente fructe si sucuri proaspete, care dizolva toxinele. Cu aceleasi probleme ca ale tale ma confrunt si eu. Cind respec regulile de aur, orice problema dispare.
          Numai bine,
          O

  83. carmen faur says:

    Revin cu o rectificare …Este vorba despre Staphylococcus aureus si nu Streptococcus . Scuze !

  84. georgiana says:

    Arunca o privire si la cauzele spirituale ale bolilor in cartea lui Valeriu Popa:
    http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Valeriu-Popa-Vindecarea-Prin-Gandire.htm

    si Louise Hay -You Can Heal Your Life
    http://www.youtube.com/watch?v=ljkxrOl3Ywg

    • Cristina Liliana says:

      Sunt si eu de acord cu recomandarea privind cauzele spirituale ale bolilor. As adauga si cartea lui Michael Odoul – “Spune-mi unde te doare…”

  85. Ana Rus says:

    Draga Terry, te rog frumos imi poti da si mie info ref la detoxifiere? Adresa ar fi miss_annar@yahoo.com
    Multumesc 🙂

  86. Popa adela says:

    Buna. Ma intereseaza si pe mine sa stiu cu ce iti vopsesti parul, ma gandeam ca tu promovand un stil atat de sanatos ,sti cumva o vopsea de par naturala?

    • Andreea says:

      Olivia pare ocupata, asa ca ti-as raspunde eu din ce am inteles: O nu se mai vopseste de cativa ani, iar ca vopsea naturala ti-as recomanda Henna (cauta sa fie “body art quality”, care are cea mai mare putere de colorare) in combinatie cu alte plante (ex: indigo – pt diferite nuante de saten sau brunet; cassia – pt aramiu)

    • olivia says:

      Incearca Henna. Eu o folosesc din vreme in vreme, dar nu fac mare caz nici de firele mele albe, pe care le am mai dese, dupa cele doua cezariene, pe care le-am facut.
      Da, stiu! As vrea sa pot sa dau timpul inapoi. N-as mai face nici o cezariana. Dar nu-mi ramine decit sa alcalinizez si sa sper ca intr=o zi, parul alb se va repigmenta, asa cum a demonstrat Ann Wigmore ca se poate.
      NUmai bine,
      O

  87. corina says:

    buna fetelor,

    de ceva vreme tot citesc blogul oliviei…dar in ultimul timp am observat ca e foarte ocupata si nu mai prea posteaza…bine,exceptand aceste posturi cu detoxifierea.. bine..nu judec pe nimeni..dar in aceste 166 comentarii la postul acesta, sunt fff multe intrebari care au rams fara raspuns.si ma indoiesc ca vor primi vreodata. asta ma face sa nu mai am rabdare sa citesc.si ma intreb cum de pe voi nu va deranjeaza.. aceste discutii ar putea avea loc oriunde altundeva.. dat fiind faptul ca gazda nu are timp de musafiri…

    • olivia says:

      Imi pare rau, dar chiar sint extrem de prinsa, in ultima vreme. Incerc sa raspund de fiecare data cind am putin timp liber. In plus, doamnele cele mai vechi de pe blog sint atit de dragute incit isi gasesc disponibilitatea sa dea un copy-paste discutiilor pe teme similare purtate in urma cu ceva vreme. Deci cred ca nu e fara rost sa pui o intrebare pe blog.
      Numai bine,
      O

  88. Emilia says:

    Buna Olivia

    te rog frumos sa ma ajuti cu cateva sfaturi legate de regimul alimentar pentru copii in cazul scaunelor diareice si a vomei.
    Copilasul meu are 3 ani si de cand a inceput gradinita tot ia virusi si vomita sau are scaune diareice. si cel mai complicat este regimul alimentar, pentru ca toti doctorii recomanda orez, pui….
    as fi tare recunoscatoare pentru un raspuns, pentru ca de azi dimineata a avut mai multe scaune diareice si a vomitat de 2 ori. Incercam cu homeoptatie dar tot se repeta aceste episoade.
    multumesc mult pentru sfaturi

    • olivia says:

      Orice carte de naturopatie adevarata iti va spune ca simptomele de care vorbesti sint efectele unei diete acide. Alcalinizeaza si reactiile urite vor disparea. Eu le dau copiilor mei multe sucuri de legume verdeturi si fructe, miere cu propolis si polen, catina, bors ca sa-i imunizez si sa-i alcalinizez. Incerc sa reduc consumul de alimente gatite (la aburi si numai pe timpul iernii) la maxim 20 de procente. SI asta pentru ca cei mici simt nevoia de o supa calda, cind vin de-afara de la patinoar sau sanius. Vara incerc un regim aproape 100% crudivor.
      Cu drag,
      O

      • Emilia says:

        Buna Olivia

        multumesc pentru raspuns. Simt ca trebuie sa-i modific regimul alimentar. Si stiu ca sunt foarte multe lucruri de care trebuie tinut cont. Poti sa-mi recomanzi un nutritionist care sa ma poata ghida in acest proces? m-ar ajuta f mult.

        si inca ceva: spuneai tu ca in curand o sa postezi retete…..astept cu nerabdare pentru ca mi-ar fi un aliat important.

        Multumesc mult,Emi

        • olivia says:

          As incerca la Virgil Stroescu. Un nutritionist vegetarian (nu si raw) care stie multe. Nu sint neaparat deacord cu domnia sa cind sustine nevoia suplimentarii vitaminei B12 cu produse sintetice, dar in foarte multe alte chestiuni sintem in acord.
          Ma pregatesc sa postez niste retete. Sper sa-ti placa.

  89. carmen faur says:

    Olivia , fetelor , ce parere aveti despre sauna ? Are ea efecte benefice pentru organism sau dimpotriva ? Am citit astazi ca ar fi foarte nociva pentru piele , iritand-o foarte tare din cauza aburului si caldurii excesive si ca se distrug si elastina si colagenul …
    Eu am citit la Tombak , ca sauna e benefica pentru productia de vitamina D si pentru detoxifiere .

    • olivia says:

      Sauna e chiar miraculoasa. Pentru piele si plamini. Daca se face dupa toate rigorile artei. Dupa 15 minute de sauna (timp care odata cu transpiratia ies si toxinele), e esential sa iesi la aer curat, in frig, pentru ca plaminii sa se elibereze masiv – prin contractiile provocate de socul cald-rece – de deseurile pulmonare . Functioneaza pe acelasi principiu ca dusurile scotiene. Dusul rece de dupa sauna se face doar dupa o baie de aer rece, afara (pe timp de iarna). Cei care au inteles cel mai bine mecanismul sint locuitorii tarilor nordice, unde sauna este mereu urmata de 8-10 minute de stat in zapada si respirat prfund, la temperaturi aflate mult sub minus 0 grade.
      E important sa pui in cintar informatiile pe care le culegi. Sint multi cei care dezinformeaza, iar cele mai trunchiate informatii se gasesc in reviste si brosuri cu iz de alopatie.
      Sanatate!
      O

  90. roxana says:

    Buna,fetelor!!! am si eu o intrebare…pentru dureri de coccis,stiti vreun remediu,ceva….in afara de ,,minunatele antiinflamatoare”…..cred ca am citit pe blog ceva,dar nu gasesc….cred ca Olivia spunea ceva despre depunerile de calciu…ma puteti ajuta….multumesc frumos….seara buna!!

    • Alina says:

      Roxana, nu stiu cum sunt durerile tale, dar pot sa-ti spun despre experienta. Eu am avut dureri de coccis, periodic, cam un an si jumatate dupa ce am nascut (pe cale naturala). Au disparut dupa ce am revenit la greutatea de dinainte de nastere si dupa ce am inceput sa mananc mai putin si un procent din ce in ce mai mare raw.

  91. Flori says:

    Buna olivia

    am urmarit si eu de ceva vreme blogul tau si comentariile fetelor.as dori daca se poate sa-mi trimiti si mie pasii exacti ptr. derularea curei cat, cum si ce anume e de facut. multumesc …:)

  92. Dianka. says:

    Felicitari Olivia pentru “Trofeul Celebrating Life” de la gala “Ce se intimpla doctore” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  93. Ellie says:

    Am si eu o intrebare pentru cunoscatoare. Am dat peste articolul de mai jos cu multe multe comentarii.

    Voi ce parere aveti?

    http://totmai.ro/de-ce-sa-nu-consumam/schimbarea-la-fata

    • Irina Stoian says:

      Eu personal,am o parere proasta.Atata timp cit practic (raw ) veganismul si sint mai bine ca oricind…

      • olivia says:

        O parere proasta am si eu. Am identificat cauzele pentru care raw-veganismul dezamageste si cred ca sint gata (ma rog, cit de curind) sa scriu un post despre greselile care se fac in raw-veganism si de ce esueaza el, in cazul unora. Curind, deci.

        • Ellie says:

          Multumesc, astept articolul. M-a frapat ca postul respectiv parea sa vina din partea unei persoane documentate si eu inca nefiind asa de documentata mi s-a facut frica sa nu am o abordare gresita. Momentan sunt doar veggie dar cochetez cu ideea de raw. Devine dificl cand vrei sa te documentezi si gasesti asa multe pareri pro si contra.

          • Alexandra says:

            Incredibila postarea!
            Olivia, sa nu te instristezi. Sunt mult mai multi cei care te apreciaza si te urmaresc cu sufletul la gura.

  94. Ancu says:

    Servus Olivia..in primul rand,felicitari pentru premiu,il meriti cu desavarsire.Am si eu o rugaminte:poti sa-mi dai si mie reteta de lapte de migdale,te rog?am tot cautat-o si nu mai dau de ea..multumesc!..inca o mare rugaminte:imi poti spune ce-as putea consuma/folosi pentru piele uscata..mereu am avut probleme cu pielea,dar de o vreme arata ingrozitor..desi aplic crema,pe dimineata e la fel..multumesc din suflet..pupici multi din Salaj..

  95. Irina Stoian says:

    Ancu,reteta laptelui de migdale este usor de gasit pe net.Doar da o cautare .Ligia Pop are si o demonstratie in showul ei,cu reteta laptelui de migdale.
    Succes!

  96. Ancu says:

    Multumesc tare tare Olivia si Irina..pupici!

  97. Alina says:

    Felicitari Olivia pentru “Trofeul Celebrating Life” de la gala CSID!!! Ma bucur foarte mult ca ai castigat tu. Meriti din plin acest trofeu!

  98. Cristina D says:

    Am o intrebare legata de semintele de canepa?….voi cum le folositi? ca atare sau rasnite?…si referitor la detox, inainte de a-l tine trebuie urmat vreun regim special? se pregateste organismul in vreun fel?… stiu ce trebuie sa fac dupa el dar nu si inaintea lui. multumesc

  99. Emilia says:

    Buna Olivia

    te rog frumos, poti sa-mi spui reteta supei de broccoli si spanac? arata foarte bine. As vrea foarte mult sa o pregatesc pentru baietelul meu.

    multumesc mult,
    Emi

  100. daciana says:

    irina as dori si eu cartea ,daca se poate id meu …sdaciana@yahoo.com

  101. dandana says:

    Olivia,faci un lucru minunat…Imi plac extrem de mult retetele tale,si mi-as dori sa publici reteta cu acea prajitura pe care ai facut-o de 1 decembrie la Masterchef…Arata fabulos!!!Multumim!

  102. dana says:

    toti asteptam nerabdatori reteta de la masterchef 🙂

  103. D-ra says:

    Mi-au iesit globulele albe 2,5 la analizele. Se spune ca limita este, minim 4 si maxim, nu mai retin acum .
    Nu mananc carne de vreo 2 ani si m-am straduit cat am putut sa mananc sanatos dar nu am reusit mereu si mereu. Anul acesta mi-am propus sa incerc raw-vegan intr-ucat nu ma simt bine.
    Ma simt obosita, imi vine sa dorm “vesnic” . Nici la sport nu mai am tragere si cand am nu mai reusesc sa termin o ora de antrenament. Si inainte doua ore nu ma “saturau” . In trecut,10 ani de sport de performanta m-au ajutat enorm .
    Acum nu ma mai recunosc. 1.68, 58 kg si atat de obosita si parca imbatranita inainte de vreme, doar la fata (si am doar 30 de ani)
    Nu-mi plac antibioticele, organismul meu le respinge si accept doar injectii si alea daca sunt necesare/se impun .
    Aveti niste sfaturi naturiste/sanatoase pentru cresterea globulelor albe la limita normala ?
    Saptamana viitoare ma gandesc sa incep niste clisme . O data la doua saptamani pt. o curatare . Macar poate imi trece starea de somnolenta. Thanks !

    • Maggda says:

      Buna Olivia si voua doamnelor. LA MULTI ANI! pentru anul care tocmai a inceput, sanatate, fericire si mult noroc. Hai ca pana la urma am prins curaj si am indraznit sa-mi astern si eu pe hartie, intrebarile, framantarile si toate cele legate de tot ce inseamna RAW-VEGAN. Eram curioasa cum te descurci cand te duci in vizite, ce mananci, ce bei? Ce faci cand ai musafiri, ce le dai, ce le servesti?

  104. cristina says:

    Buna Olivia,

    Te rog mult transmite-mi unde pot gasi cartea Intinereste si tu de Norma Walker pentru ca vreau foarte mult sa o citesc.
    Merci

    • olivia says:

      Eu am luat-o de pe amazon. desi cred ca o poti gasi si in format electronic; incearca pe sribd.
      Cu drag,
      O

  105. Daria says:

    Cristina, incearca sa o comanzi de aici -> http://www.antioxidant-natural.ro/carti/

  106. Diana says:

    Olivia, am incercat sa tin regimul tau. Din pacate insa, nu am putut 🙁 spune-mi cum ti se pare acesta, daca tu crezi ca ar avea vreun efect.

    Ziua 1

    7 a.m. (sau mai devreme, dar dupa rasaritul soarelui): un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din afine si migdale
    11:30 a.m.: apa de cocos*
    1:30 p.m. (pranzul): salata de morcovi si dressing de ghimbir
    4 p.m. (gustarea): o mana de seminte de dovleac si de floarea soarelui, combinate
    6 p.m. (cina): supa de broccoli si rucola

    * Poti folosi apa de cocos proaspat stoarsa dintr-o nuca sau ambalata (fara adaos de zahar).

    Ziua 2

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din zmeura si lapte de orez
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): un gratar de pui cu legume preparate la aburi
    4 p.m. (gustarea): supa japoneza Miso* cu nasturel
    6 p.m. (cina): supa de mazare si busuioc

    * Pasta de soia Miso se gaseste deja preparata in magazinele online sau in cele cu specific asiatic.

    Ziua 3

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): fulgi de ovaz (prepara-i cu lapte de orez ori de migdale in loc de apa pentru a avea o masa mai satioasa)
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): smoothie din afine si migdale
    4 p.m. (gustarea): suc de castravete, lime si busuioc (amestecate la blender)
    6 p.m. (cina): suc de legume verzi ori supa Miso cu nasturel

    Ziua 4

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din mango si lapte de cocos
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): supa Miso cu nasturel
    4 p.m. (gustarea): o mana de afine
    6 p.m. (cina): somon preparat la aburi si legume

    Ziua 5

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din piersici si migdale
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): salata de cruditati (morcovi, fasole verde, ridichi, castraveti si dovlecei) cu dressing din morcovi si ghimbir
    4 p.m. (gustarea): suc de sfecla, mar si ghimbir (amestecate la blender)
    6 p.m. (cina): supa de castraveti si avocado

    Ziua 6

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din afine si migdale
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): somon preparat la aburi cu legume mixte, ulei de masline si zeama de lamaie
    4 p.m. (gustarea): suc de legume
    6 p.m. (cina): un gratar de pui, orez brun si dovlecei la aburi

    Ziua 7

    7 a.m.: un pahar de apa cu lamaie, la temperatura camerei
    8 a.m.: ceai de plante
    10 a.m. (micul dejun): smoothie din zmeura si lapte de orez
    11:30 a.m.: apa de cocos
    1:30 p.m. (pranzul): supa Miso cu legume
    4 p.m. (gustarea): o mana de migdale
    6 p.m. (cina): peste preparat la aburi, quinoa si dovleac la cuptor

  107. Adriana says:

    Buna Olivia,

    Imi place foarte mult stilul tau de viata si imi doresc sa duc un stil de viata sanatos..De cand ti-am vazut retetele ma aprovizionez numai de la magazinele BIO sau cel putin incerc sa sa fiu foarte atenta ce cumpar..Traiesc in strainatate si aici produsele bio sunt foarte scumpe,..dar am cateva nelamuriri.
    Am 26 de ani si sufar de boala Chron(ulcer intestinal) cea ce inseamna ca un consum de fibre ar duce la agravarea bolii..in plus am si o anemie,lipsa de fier,clculi renali.
    In cazul meu este un stil de viata sanatos sau nesanatos..? tinand cont de problemele de sanatate.

    Multumesc

    • Iulia says:

      Incearcati sucuri din legume si fructe presate la rece, eu am citit ca sunt multe cazuri de cancer rezolvate cu ajutorul sucurilor obtinut cu ajutorul storcatoarelor prin presare la rece, se pastreaza in sucul rezultat prin aceasta tehnologie mult mai multi nutrienti, enzime, vitamine decat in cazul storcatoarelor centrifugale.
      Eu sunt o proaspata utlizatoare a unui astfel de storcator, se chiama Hurom HE-DBE04, si sunt foarte multumita si il recomand.

  108. Leroiv says:

    scuze..:)
    adresa este leroiv74@gmail.com

  109. angela says:

    Bună seara,
    Am nevoie se un sfat. Am ţinut 10 zile Master Cleanse ca la carte şi totuşi nu am reuşit să elimin acele placi mucoidale despre care am citit atât. Aveţi vreun sfat în privinţa asta ? Aş putea să mai adaug ceva ? Nu aş vrea să renunţ acum, după 10 zile de MC fără să elimin ce trebuie.Aveţi vreun sfat?

    • claudia says:

      Poate articolul acesta ( sectiunea ‘Medical Evaluation’) – te va ajuta sa intelegi de ce nu ai eliminat faimoasa placa mucoidala. Citeste cu atentie si ultima fraza.

  110. Adriana says:

    Buna ziua! Am urmarit Happy Hour si probabil starea de bucurie, liniste pe care o emana Olivia m-a facut sa intru pe blog si sa citesc despre raw vegan si multe altele. In prima faza ma intereseaza f. tare regimul de detoxifiere.
    Mi-as dori mult daca puteti sa imi spuneti pe scurt in ce consta acest regim pt a fi sigura ca nu fac greseli. Ce am voie sa consum si in ce cantitati timp de 10 zile.Va rog mut sa imi raspundeti caci sunt f. hotarata sa il tin. Multumesc!
    Acum in alta ordine de idei am vazut ca Olivia i-a raspuns unei persoane ca foloseste un ondulator special. As vrea sa-mi cumpar si eu dar nu stiu despre ce ondulator e vorba.
    Multumesc inca o data!

  111. Tot eu says:

    Un remediu impotriva cuperozei cunoasteti?

  112. Adriana says:

    Olivia cu siguranta nu are timp sa imi raspunda mai ales la o intrebare la care o mai fi raspuns de multe ori.Dar poate ma ajuta careva dintre dumneavoastra care ati tinut regimul de detoxifiere. Multumesc!

  113. Iulia says:

    Am observat ca se discuta aici de niste storcatoare Hurom.
    Am studiat mai in de amanunt aceste storcatoare, si m-am hotarat cu strangere de inima pentru ca sunt tare scumpe,sa cumpar si eu unul.
    De cand l-am primit in fiecare zi facem suc, iasa ceva demential, nu am crezut ca exista asa ceva, putea sa imi spuna oricine orice , ca nu credeam.
    O demonstratie face cat 1000 de cuvinte.
    Eu am luat modelul nou DBE04 de la HuromRomania din Cluj.
    As dori sa ma ajutati cu cateva retete de sucuri din legume sau fructe, ca noi facem sucuri haotic, amestecam orice cu orice. Am citit ca daca amestecam 2 sucuri unul acid cu unul baza , le bem degeaba, si as dori daca tot am storcatorul asta beton sa beau ce trebuie.
    Va multumesc

    huromromania

  114. Flori says:

    s-a tratat cineva de folicuri ovarieni,mentionez ca am 48 ani?

  115. iona says:

    Irina, as vrea si eu documentul, te rog, pe adresa biletlamunte@yahoo.com
    Multumesc!

  116. ancuta says:

    Irina, imi trimiti te rog si mie documentul world cu sfaturile Oliviei. Multumesc din suflet. Adresa nushetl@yahoo.com

  117. maria says:

    Buna Irina te rog trimite-mi si mie documentul word. Mersi

  118. Mihaela says:

    Buna,

    Vreau si eu documentul , te rog. Anca012003@yahoo.com

  119. ela says:

    Buna Irina, Te rog mult, trimite-mi si mie documentul pe adresa ela_g77@yahoo.ie. Multumesc mult.

  120. Emma says:

    Irina, imi trimiti te rog si mie documentul world cu sfaturile Oliviei? Multumesc mult! emma_alessandra@yahoo.com

  121. Cristina says:

    Am terminat master cleanse! Sunt in a 11-a zi, cea. In care beau suc de portocale. Voiam sa spun ca tot ce-i bun merita si putin efort si nu e cazul sa ne mintim ca e o cura usoara…. Din a 6-a zi deja e din ce in ce mai greu, apare senzatia se foame, de frustrare ca nu poti sa rontai nici macar o nuca…..dar beneficiile se vad abia la final, asa ca rabdare!

  122. Ioana says:

    Buna. Irina, te rog mult sa imi trimiti si mie documentul cu sfaturile Oliviei. Sau altcineva care e in posesia documentului, daca mi l-ar putea trimite, as fi recunoscatoare.
    Multumesc mult.
    ioana_me2006@yahoo.com

  123. Lylyana says:

    Buna Olivia,

    Avand in vedere vasta ta lectura si aplecare asupra atator aspecte legate de sanatate, as vrea sa te rog si eu daca imi poti oferi un ajutor in privinta unor remedii naturale eficiente impotriva osteoporozei. Mama mea are un nivel foarte ridicat si exista presiuni din toate partile ca, dupa ce si-a schimbat aproape radical stilul de alimentatie (fara lactate, carne etc.) sa reintroduca lactatele in alimentatie; si mi-ar parea sincer rau ca toate eforturile ei de pana acum sa fie zdrobite acum.
    Am vazut ca recomanzi cartea lui Mikhail Tombak; el are acolo la osteoporoza ca remediu coaja de ou, tu ai mai intalnit in lecturile tale asemenea recomandare si la alti autori, ce parere ai de ea? Sau daca ma poti ajuta cu orice alte sfaturi f.eficiente in aceasta privinta, ti-as fi foarte recunoascatoare.
    Multumesc frumos.

    • olivia says:

      te rog, citeste Studiul China. si da-i-o si mamei tale. daca mai vrei sa vorbim dupa aceea, da un semn. sint aici 🙂

  124. iris says:

    Buna Olivia!
    Am tinut si eu pt prima oara Master Cleanse 10 zile dupa 2 ani de raw vegan incepand detoxifierea in timpul menstruatiei. Acuma urmatoarea menstruatie mi-a venit la 45 zile si deja am aproape 4 saptamani si nu pare sa se opreasca, desi de 10 zile beau zilnic infuzii de coada soricelului.
    Te rog daca ai putea sa ma ajuti cu un sfat sau remediu si daca ti se pare ca ar fi un efect normal al detoxifierii sau daca la altcineva i s-a intamplat la fel.
    Multumesc!

  125. Mihaela says:

    Buna.

    Master Cleanse poti face oricand? Sunt anumite reguli de respectat? Trebuie sa fii raw vegan?

    Ar trebui sa incep o curatarea a organismului mai intai?

    Imi poti spune te rog?

    Multumesc

    • Simona Zamfir says:

      Draga Mihaela,

      Eu sunt preponderent raw vegan si am tinut Master Cleanse. M-am simtit minunat! Seful meu nu e vegan, papa “normal” si a tinut-o si el si s-a simtit bine. Cred ca in cazul tau e important sa faci cele 3 zile de dinainte si cele 3 de dupa, sa nu sochezi organismul 🙂

      te pup, succes!

      • Mihaela says:

        July 29, 2014 at 20:52
        Buna Simona,
        Multumesc pentru raspuns.
        Imi poti explica te rog pasii? S-au scris atat de multe… Incat m-am ametit .. Nu stiu ce sa folosesc mai exact…

        • Simona Zamfir says:

          Draga Mihaela,

          Am un fisier cu tot ce am baut/papat eu. Vrei sa ti-l trimit? Da-mi o adresa de email 🙂 TE PUP

          Multa binecuvantare!

  126. Mihaela says:

    Buna Simona,
    Multumesc pentru raspuns.
    Imi poti explica te rog pasii? S-au scris atat de multe… Incat m-am ametit .. Nu stiu ce sa folosesc mai exact…

    Iti multumesc.

  127. Simona Zamfir says:

    Draga Mihaela,

    Am un fisier cu tot ce am baut/papat eu. vrei sa ti-l trimit? Da-mi o adresa de email 🙂 TE PUP

    Multa binecuvantare!

  128. Mihaela says:

    Buna,

    Salvarea mea 🙂

    Anca012003@yahoo.com

    Iti multumesc mult.

    Despre cura de detoxifiere a lui Tomback, ce parere Ai? Ai urmat-o ? Pe mine ma speria clisma… N-am facut niciodata, vreau sa fac, dar nu vreau sa gresesc cu ceva….

    Te pup

    • Simona Zamfir says:

      Buna draga Mihaela 🙂

      Zis si facut! ti-am trimis! tinem legatura pe email.
      Da, exact ac lucru ma sperie si pe mine, clisma …despre asta studiez acum 🙂

      Te pup si astept sa povestim pe email 🙂

  129. Unda says:

    Ada in special daca fibromul este intrauterin it I recomand cu caldura terapia Bowen.Una din colegele male due groups a -nascut-doua fibroame unul de 7_ 8 cm si unul de 2 cm dupa al doilea model de bowen.Mai poticauta pe net cura cu ceaiuri care se axeaza in special pe mur si zmeur.

Raspunde

ultimele posturi