ca un grup mic de apasi cercetasi, moleseala m-a tircolit de ieri. insinuanta, insistenta, spre seara. m-a studiat si mi-a dat de inteles ca sint incercuita.

cu drumurile lungi si dese, am baut mai putina catina ca de obicei. basca, gatind niste zacusca cruda si paste de pere cu sos de trufe, am gustat mai des decit trebuia. cit sa potrivesc de sare, de piper, de boabe de mustar negru… am creat astfel o bresa neasteptata in fortificatia mea. altfel, de nepatruns. moleseala a ochit-o, a pornit in cercetare si m-a tot cercetat pina azi. am incercat sa o capturez, sa o inlatur la prinz, cu o baie calda, cu sare multa. asa, cam un kilogram. dar ea s-a eschivat si cu o lovitura napraznica, tintita drept in tehnica mea perfecta, m-a lungit in pat. intr-un somn lung de trei ore.

o lupta cu reguli noi, intre ea, moleseala, si eu, molesita, as zice. pe care, dupa ce m-am trezit de tot, am abordat-o complet diferit. i-am aplicat, hotaritor o veche si secreta strategie culinara, demna doar de un general de detox. un pahar intreg de catina proaspata cu miere de tei, amestecata cu suc de afine de padure proaspat stors. mole(seala), stiuta si dupa numele de cod de toro(peala), dar cel mai adesea dupa cel de lince(zeala), a batut in regragere la prima gura. si apoi, dupa citeva intinderi de spate, miini si picioare, cit sa pun in miscare trupele de qi, a dat bir cu fugitii. definitiv. de-atunci n-am auzit de ea. nimic.

 

 

 

 

37 comentarii la “my way. 5th &6th day”

  1. RoxanaR says:

    Felicitari, Olivia! Toata admiratia mea. Pupici

  2. Stefania says:

    Draga Olivia,
    Esti minunata, citesc toate postarile tale si de fiecare data raman impresionata. Esti extrem de amuzanta si “delicioasa”
    Te pup si-ti multumesc pt ideile bune, pe care mi le insusesc, din postarile tale.

  3. Alexandra says:

    Draga Olivia,

    Felicitari pentru detox!
    Iti scriu pentru ca am o mare problema…am o candidoza vaginala recurenta si nu stiu ce sa mai fac sa scap de ea….tot citesc pe internet de solutii gen juice fast (care se pare ca nu e recomandat din cauza zaharului din fructe), dieta saraca in fructe ( nuuuuuuuuu!!!)…introducerea iaurturilor in dieta ( sunt vegana de peste un an jumate si nu imi doresc asa ceva)…incerc la nivel local cu ulei de arbore de ceai dar nu cred ca e suficient….Nu stiu ce sa ii mai fac :(….daca voi fetelor ati avut experiente cu candidoze recurente si stiti ceva leacuri ajutati-ma va rog…

    Va pup,
    Alexandra

    • olivia says:

      pericolol zaharului din fructe, cred eu, e un mit. eu as merge oricind pe un juice fast, pentru orice problema ce necesita un detox. iar candidoza vaginala nu face exceptie. candida e o ciuperca ce-si face loc in organismele cu aciditate mare, din care se hraneste. alcalinizind, va disparea si ea. nu exista solutie mai bun de a alcaliniza decit fructele autohtone, netratate, pirguite. cum sint acum pe piata strugurii, merele, perele, afinele de padure, catina etc etc

      • Mariana says:

        Stefania, e posibil sa iti fie de folos o cura de 7 zile cu usturoi intravaginal… mai neobisnuita, insa functioneaza si e recomandata intr-o carte f. buna pe care n-o mai gasesc dar as putea-o recupera daca o vrei. Cred ca si “Pao d’arco” te-ar mai putea ajuta.

  4. Cris says:

    Buna Olivia,

    Spune-mi si mie te rog, cum “bei” tu catina. Adica de unde sa o iau (banuiesc ca plafar), sub ce forma este (praf, ceai, ulei… chiar nu ma pricep) si cu ce o amesteci sau cum o prepari ca sa fie gata de baut?

    Merci frumos!

  5. Carmen says:

    Buna,

    gasesti in aceasta perioada catina proaspata in piata(azi am vazut in piata Crangasi).

    Numai Bine!

  6. anca says:

    Olivia, cu ce te speli pe cap?La ce perioada iti tai varfurile? Te rog sa-mi dai un raspuns, ai un par superb.

  7. Tery says:

    Felicitari Olivia,numai bine cu detoxul mult succes cu toate mergem inainte!!!BRAVO ESTI CEA MAI BUNA!:)

  8. Alexandra says:

    Draga Olivia,

    o sa incep si eu cura asta dupa ce o sa incetez cu alaptarea.
    As vrea sa te intreb ce parere ai tu despre alimentatia in timpul alaptarii, caci nu stiu pe cine sa mai cred. Vreau sa aud parerea ta pt ca in tine am mare incredere. Produsele stupului sunt total interzise? Dar fructele?
    Te pup!

    • Ana says:

      Buna Alexandra,

      eu alaptez si nu fac rabat la fructe, miere foarte-foarte multa (mi-e foarte pofta de dulce), legume, seminte. insa eu cand am baut catina si sucul de sfecla+morcov+telina pustoaica mea n-a mai dormit bine. am lasat mai intai catina, am vazut o mica ameliorare insa nu suficienta asa ca ulterior am lasat si sucul (mai beau doar de 2-3 ori pe sapt). mi-a fost teama ca sucul asta desprinde prea multe toxine care se duc in lapte si mi-e teama sa risc… pe de alta parte e posibil ca doar pustoaica sa fi avut o perioada mai dificila si sa fi coincis cu aceste reactii. m-as bucura tare daca ne-ar putea ajuta Olivia sau alte mamici ne-ar povesti din experientele lor.
      cu drag,
      Ana

      • Cristina D says:

        Buna Ana,

        Eu am o fetita de trei luni pe care inca o alaptez. In ultimul trimestru de sarcina am baut frecvent sucul din morcov+sfecla+mar ( sau portocala cand nu aveam) obicei de care l-am reluat de o luna.( asta pt ca in primele 2 luni am fost foarte stresata si nu aveam timp de nimic). Catina o beau de o saptamana si pana acum fetita mea nu a dat semne ca nu doarme sau o ia somnul greu…ba din contra, dormim amandoua la pranz cate 2-3 ore 😀
        Si pe mine m-ar interesa sa stiu ce ar mai trebui sa manance o mamica care alapteaza si mai ales de ce ar trebui sa se fereasca. ar fi bine sa primim niste sfaturi 🙂
        si o intrebare, acum ca vine frigul si raceala bate la usa, ma gandeam sa folosesc tinctura de polen, se poate daca alaptez ?…

  9. Dana B says:

    Buna seara Olivia,

    sufar de o rinita alergica foarte agresiva si nu as dori sa iau nici unul din medicamentele traditionale. Ma poti ajuta cu un sfat ?
    Voi tine cura de detoxifiere si poate imi ajut sistemul imunitar sa lupte cu alergia.

    Multumesc mult

    • ioana says:

      Buna seara Dana!
      Si pe mine m a chinuit rinita alergica multa vreme, dar am scapat total de ea cu tratament homeopat. Iti doresc multa sanatate.

  10. Anemona Soare says:

    Secrete de ingrijire ale parului au fost prezentat aici http://oliviasteer.ro/puterea-din-cositele-tale-partea-i/

    Desigur ca ar prinde bine sa stim si macar o parte din ritual si produsele folosite. Dar prea curand nu aflam. Poate ramane pentru carte.

    Pana atunci, ce am mai aflat ca functioneaza:

    – pasta din seminte de in pe post de sampon (macini seminte dupa ce le-ai tinut o noapte la inmuiat, amesteci cu putina apa si gata – gasiti pe net mai multe detalii)

    – sampon solid Galador, sapun de Alep, pudra nuci de sapun sunt iar foarte bune; depinde de fiecare, pentru mine n-a functionat de exemplu sapunul Galador (imbacsea parul, dar am mai incercat retete de pe elemental.ro si a iesit ceva excelent)

    – o marca relativ organica ar fi Aubrey (la noi e comercializata aici http://www.biobeauty.ro/cosmetice-naturale)insa preturile sunt mari si e riscant; consistenta e lichida, deci iti ia pana te obisnuiesti

    – la noi, Hofigal are un sapun lichid cat de cat natural si care unora li se potriveste excelent http://www.naturaplant.ro/produse/837/Sapun_moale_vegetal

    Sper c-am ajutat cu ceva, asteptam si opinia lui O. Oricum, stiti ca ce unuia ii prieste, pentru altul e dezastru. Deci trebuie testat mult.

    Voi ce folositi pentru ingrijirea parului?

    • Ana says:

      Buna Anemona,

      eu am incercat si sapunul de alep si pudra de nuci de sapun si in ambele cazuri mi-au imbacsit parul incredibil. nu stiu ce fac gresit. acum mi-am cumparat un sapun lichid de alep din gama alepp, sa vedem ce iese…
      tu le-ai incercat pe cele de mai sus? cu ce rezultat?
      mercic,
      Ana

  11. Adina says:

    Felicitari draga Olivia,as vrea sa te intreb daca stii cumva cum scapam,intr-un mod cat mai putin toxic,deoarece am o fetita de 1 an,de gandacei sau alte insecte,stau la curte si nu mai suport invazia!Va rog mult cine are vreo idee!Multumesc

  12. Krista says:

    Super Olivia! Bravo!!!
    E foarte fain descrisa trairea ta deunazi 🙂 (desi ma gandesc ca n-a fost usor…)
    Tinem pumnii in continuare!

    Cu drag!!!

  13. Cris says:

    Eu inca astept un raspuns… am vazut totusi un mesaj mai sus despre catina de la piata. Nu prea ma ajuta, in curand o sa vina iarna si atunci ce fac? Asadar, Olivia, daca poti sa-mi spui cum bei tu catina. Faci ceai sau ce anume?
    Si am auzit ca exista si capsule cu ulei de catina, ce parere aveti despre asta? Oare au acelasi efect?

    Merci!

    • Ana says:

      buna Cris,
      am aflat tot de la Olivia din posturi mai vechi ca ea foloseste catina din piata pana nu se mai gaseste (de obicei pana la primul inghet, insa eu am gasit anul trecut aproape toata iarna – este foarte rezistenta la frig atata timp cat nu e culeasa. dupa cules se deterioareaza relativ repede – asta e bine ca ai garantia ca e proaspata cand o cumperi din piata). daca vrei insa sa-ti faci rezerve si acasa exista 2 solutii:
      – (cel folosit de Olivia) pui mai multe pungute la congelator si scoti la iarna cate una si prepari “jarul topit de rachisoare”
      – poti pune catina la macerat in miere. acest procedeu nu te mai ajuta sa faci suc insa o poti consuma ca atare. Olivia spune ca fructul consumat intreg este si mai valoros insa ea face jarul pentru copii ca il accepta mai usor si pentru ea cand are nevoie de suc (de ex in curele de detox).
      in orice caz, daca vei reusi sa citesti si posturile vechi + comentariile vei gasi tone de info interesante 🙂
      Olivia, sper ca nu mi-am amintit gresit, scuza-ma daca mi-a scapat ceva.
      cu drag,
      Ana

  14. iulia b says:

    capsulele cu ulei nu au acelasi efect cu planta proaspata.
    catina se poate conserva foarte usor. O pui la congelator daca vrei sa ai pentru iarna sau o poti prepara cu miere. Eu pun in borcane catina spalata, o acopar cu miere, pun borcanul la frigider si in fiecare zi, timp de o saptamana – doua, intorc borcanul cu susul in jos si invers – intelegi tu. Dupa o saptamana o consum blenduita, cam 2 linguri de catina cu miere la un pahar cu apa. Are un gust foarte bun, iar Maria mea, care o consuma cu mare placere, a fost racita doar de 3 ori in viata ei de 7 ani. 🙂

  15. iulia b says:

    Acum am revazut mesajul tau, Cris. Catina se consuma cruda, asa cum ti-am scris mai sus, nu ceai. Nu zic ca e rau ceaiul dar e mai buna cruda, mai ales pentru detox si pentru a beneficia din plin de principiile active.

  16. Daria says:

    Cris, poti sa faci si suc din catina proaspata/congelata: http://oliviasteer.ro/category/la-marginea-cealalta-a-padurii/page/4/ sau sa o blenduiesti si apoi sa o strecori, daca nu ai storcator pt a extrage sucul.

  17. Cris says:

    Va multumesc frumos iulia b si Daria! M-am mai lamurit acum in privinta catinei. O sa caut pe la piete, sa vad daca mai gasesc.
    Am vazut de asemenea creme de fata cu catina (si uleiuri – care cred ca pot fi folosite la fel pt fata sau in creme). Ce parere aveti? Ati incercat vreodata?

  18. Esti foarte frumoasa, bafta in continuare !

  19. anonim says:

    Un parinte spunea ca in lume sunt multi vegetarieni, dar putini postitori….
    http://totmai.ro/de-ce-sa-nu-consumam/schimbarea-la-fata
    Olivia ,te rog mult de tot citeste cu luare aminte si deschidere si intelepciune ce scrie acolo.

  20. anonim says:

    CINEVA ZICE:

    “Buna ziua!
    Am stat foarte mult si m-am gindit inainte sa scriu pe acest blog si, sincer, nici acum nu sunt foarte sigura ca fac bine. Urmaresc de ceva vreme anumite blog-uri unde se vorbeste de alimentatia raw si de unde am aflat foarte multe lucruri utile, interesante si pe care nu le stiam. Insa, ca un elev silitor, nu le-am luat de-a gata si le-am verificat din mai multe surse inainte sa ma conving ca sunt bune. Am decis sa scriu aici pt ca am observat ca cititoarele si posesoarea blogului sunt mai deschise si primesc cu destul calm si parerile contra. In alte parti s-au format adevarate secte unde posesoarea blogului este vazuta ca un guru care spune numai de bine si daca vii cu ceva contra sar pe tine ca gistele si mai primesti si o ironie subtila. Tot ce foloseste ea este super bun, toate vor acelasi lucru si se duc innebunite sa cumpere de unde a cumparat si ea si poate de cele mai multe ori nici nu stiu de ce cumpara produsul respectiv si la ce le foloseste. In fine- blogul este foarte folositor , dar spiritul asta de turma ma depaseste. Nu sunt singura care a observat acest lucru.
    Eu sunt o mamica de fetita scumpa si desteapta, poate nu asa de documentata in acest domeniu ca foarte multe dintre dumneavoastra si in plus – nu sunt vegetariana. Parerea mea este urmatoarea- vizavi de acest subiect- dumneavoastra ca persoane adulte sunteti libere sa faceti si sa mincati orice doriti pt ca repet SUNTETI ADULTI. Dar cind vine vorba de copii dvs de ce faceti experimentele astea cu ei? De ce ii privati de atitea lucruri? Dvs cum ati fost crescute de mamele dvs? Cu suc de stevie si seminte de cinepa? Cu lapte de migdale si caju? Nu aveti dinti in gura, par in cap, sunteti mai incete la minte- doar pt ca ati crescut cu ciorbite, tocanite, cozonaci si ciocolata? Nu prea cred! Ce se intimpla daca maninca putina carnita, putina brinzica, putin lapte, cite un ou- cite putin din TOATE? Si din surse asa zise sigure. Vad ca multe ati citit Studiul China- eu vad ca a aparut in 2004 in america si are ca bibliografie carti si de la 1960 daca nu mai inainte. Multe dintre noi nici nu eram nascute atunci si viata in china atunci era alta. E bine sa stiu toate studiile facute acolo , dar chinezii ( si americanii)sunt altfel conformati decit noi, clima este alta, pamintul este altul, genetica e alta, legumele si fructele sunt altfel decit la noi. Nu mai bine mi-as lua carte de capatii un studiu facut pe romani-sau cel mult pe oameni din partea asta a europei, care consuma cam aceleasi produse ca noi?
    Sa o luam altfel- de 2000 de ani si mai mult oamenii consuma carne , lapte, brinza , oua- milioane de generatii s-au perindat mai mult sau mai putin sanatoase asa cum s-a facut selectia naturala. Poate nu am citit eu destul , dar aratati-mi 4 generatii de raw-veganisti( care practica raw-veganismul nu ,,dupa ureche” ci ca la carte), sanatosi si sclipitori dpdv intelectual, fara bolile omului modern, fara carente de nici un fel si pe mine m-ati cistigat definitiv si ma duc sa maninc ce maninca boul- nu mai maninc boul.
    Vegetarieni ( nu raw) cunosc doua generatii si nu m-au dat pe spate nici cu sanatatea si nici cu inteligenta. Poate nu sunt destul de citita, poate sunt mediocra, poate absurda uneori, dar eu daca nu vad nu cred.
    Se dadeau sfaturi pe un blog de genul: eu in locul tau as arunca din casa toate antitermicele si antitusivele . Cind copilul meu a avut febra aproape 40 l-am tratat cu ceaiuri si impachetari reci si l-am pus pe picioare. Poate copilul a fost mai rezistent, poate e mai bine asa, nu stiu, dar daca una dintre admiratoare din prea mult zel face asa, arunca toate medicamentele din casa si intr-o noapte copilul de 2ani face febra, ea ii da ceaiuri si il impacheteaza , asteapta sa se faca bine iar el mititelul face convulsii la 39 de grade. Ce face atunci? Incepe si se roaga la maica precista? Ajunge cu el la spital si tot un medic din ala ,,analfabet” si ,,indoctrinat” il va face bine. Si sunt mai multe chestii care pe mine m-au pus pe ginduri.
    Nu dau sfaturi pt ca nu sunt in masura, dar voi mamelor va cunoasteti copilul cel mai bine, vedeti ce ii place, cum reactioneaza corpusorul lui la un aliment , la un medicament, care este ritmul lui intelectual si motric, vedeti ce ii face bine- nu ii dati suc de stevie si el varsa si nu-i place iar voi va incapatinati pt ca daca a lui cutareasca bea si e sanatos de ce nu si al meu.
    Acum imi cer scuze daca am suparat, daca am fost neavenita, inoportuna si puteti sau stergeti mesajul sau ce doriti dumneavoastra. Va multumesc. O zi buna tuturor”

  21. iulia says:

    Buna Anonim,
    cred ca s-a mai discutat despre site-ul respectiv si Olivia a spus atunci ca va scrie un post despre greselile care sunt practicate cel mai frecvent in raw-veganism(pentru ca dupa parerea ei despre asta este vorba acolo).
    In ceea ce priveste acest stil de viata…eu nu mai mananc carne de un an si de doua luni am renuntat la lactate si oua. Nu sunt sigura ca fac ceea ce este bine dar pana la proba contrarie voi contiunua asa. Oricum eram obisnuita deoarece tineam posturile religioase in fiecare an. Partea buna este ca nu am inca copii, pentru ca nu stiu cum as fi procedat in acest caz. Intradevar am o strangere de inima cand vad ca bunicii mei cresc pui ca noi sa mancam carne sanatoasa si oua ecologice, iar eu mananc nuci si alge aduse de pe stiu eu unde(lucru care nu este f eco-frandly). Si in ceea ce priveste produsele importate pe care dam o gramada de bani, am testat recent un unt de cacao din zona ecuatorului(l-am cumparat cand am fost in honey-moon) si pe langa fapul ca a fost de 10 ori mai ieftin decat cel cumparat din tara, a fost de 10 ori mai bun. Deci produsele importate care le cumparam, chiar daca sunt din sursa “sigura” nu sunt f calitative.
    In ceaa ce priveste lecturile(care Olivia a spus ca ar trebui sa ne incurajeze), pe mine ma cam descurajeaza deoarece se cam contrazic. Inafara faptului ca fiecare spune ca ar trebui sa faci cum zice el, Norman Walter spune sa nu consumi bauturi fermantate, sare, piper(alimente care se consuma din plin aici). Tot in ceea ce il priveste pe Walter, am citit pe acest blog ba ca a trait 106 ani ba 116. Pe net am citit ca a trait 99 de ani. Daca imi poate da cineva o sursa de incredere unde pot citi despre el as fi recunoscatoare.
    Si inca un lucru care ma sacaie de ceva vreme…lipsa consumului de oua si lapte. Eu cred ca Dumnezeu a creat acest Paman cat mai prielnic pentru om. Intradevar omoratul animalelor mi se pare barbar, dar daca toti am fi vegetarieni ce s-ar intampla cu ugerul vacilor, ar plesni pentru ca nu le mulge nimeni? Oua s-ar strica pentru ca nimeni nu le mai manca?

  22. anonim says:

    Iulia draga,iti multumesc pentru raspuns,citeste te rog din suflet linkul de mai sus care l-am pus eu,este o replica data cu multa sinceritate de catre o fosta vegetariana(NU greselile de alimentatie au adus-o in starea aia ci faptul ca NU TOTI PUTEM FI vegetarieni!),si sunt crede-ma vegani celebri care se stiu ca au probleme din cauza stilului de viata DAR NU VOR SA RECUNOASCA,este un curent care ia amploare intocmai ca si sectele!Nu carnea strica pe om cum e posibil sa fim numiti”cimitire de animale moarte”?Parintii nostri si bunicii la fel sunt si ei?Nu le e rusine asa zisilor naturopati,si altor cercetatori asa zisi care promoveaza aceste curente sa ne schimbe la 180 de grade viata?Cu ce drept?INteleg da se vindeca sau se amelioreaza cancerul printr-o dieta de vegan DAR NU CA STIL DE VIATA!Asta e viata adevarata sa traiesti cu seminte de canepa,quinoa,nuci de macadamia sau alte tampenii( le zic asa ca prea sunt fitoase nu ca nu ar fi nutritive,Doamne fereste)?
    Veganismul vine in contradictie cu insasi credinta ortodoxa,reneaga postul si nu numai( sunt zile in afara Postului de bucurie in care omul mananca de dulce),A VENIT CUMVA MANTUITORUL SA ZICA:NU MANCATI CARNE,LAPTE OUA, TINETI POST TOATA VIATA???sau au venit niste slugi ale diavolului care in numele stiintei au venit cu studii de la chinezi,si alte idiotenii sa spuna:nu avem nevoie de aragaz ,frigider mancam cruditati ,radacini,etc.
    Tineti calea de mijloc inainte de a fi prea tarziu.

  23. anonim says:

    Parintele Paisie Aghioritul, despre Homeopatie !

    “Homeopatia este incurcata. Multi s-au incurcat in aceasta poveste si au amestecat in ea multe teorii. Dupa ce vei lua o doctorie, iti vor spune aceia: “La inceput te vei simti mai rau, dar apoi iti va trece.” Sa spunem ca te doare obrazul. Celalalt iti da o palma puternica si te doare mai tare, asa incat starea de mai inainte, ti se pare o gluma, si o suporti usor.

    Mai exista si unii care sunt bolnavi numai cu inchipuirea. Unul ca acesta merge la medic, iar acela ii spune: “Pleaca, nu ai nimic.” Merge din nou si medicul iarasi ii spune: “Pleaca, nu ai nimic.” Merge apoi la homeopat. Acesta stie ca nu are nimic, dar nu ii spune, ci ii da un praf, pentru a-i linisti gandul aceluia si astfel ii trece durerea. “M-am facut bine”, spune acela.

    Aceasta este inselaciune! Apoi mai sunt si altii care, neputandu-se aranja nicaieri in alta parte, merg la homeopatie si astfel isi gasesc o ocupatie. Dar lucrul acesta este primejdios. Se incurca diferiti insi in treaba aceasta si nimeni nu poate avea incredere in ei. Apoi, resping toate celelalte tratamente.

    Eu as fi de acord mai degraba cu un botanist, cu un om de stiinta. Dar exista si multi escroci. Unul spune ca poate cunoaste toate bolile numai privind in ochii celui bolnav. Sunt si eu de acord ca unele boli se pot depista in felul acesta, dar cum va cunoaste acela inima privind in ochi. Altul spune ca prin ureche poate vindeca toate bolile. Baga in ea niste ace. Prostii. Acestia sunt niste escroci. Este nevoie de discernamant in toate acestea.

    – Adica, Parinte Paisie, sa nu facem tratamente homeopate la copil?

    – Nu, nu este un lucru in care sa ai incredere.

    Teodor Danalache
    Dupa cartea “Homeopatia, intre magie si Ortodoxie”, scrisa de Parintele Damaschin Grigoriatul, Sfanta Manastire Grigoriu, Sfantul Munte Athos.
    CU ASTA AM ZIS TOT!

  24. Un exemplu says:

    Buna ziua, vreau sa depun si eu o marturie, am 33 de ani, sunt vegetariana din 2005 si 100%raw vegana de 3 luni. Am fost crescuta cu produse de origine animala in mare parte, dulciuri, lactate si alte porcarii. Parintii cumparau tot ce e mai bun, pana intr-o zi cand am avut o revelatie, ca viata pe care o duceam m-a imbolnavit, ca acele alimente ma vor baga in pamant mult prea repede si asa am renuntat brusc la carne, iar dupa o pauza de cateva luni am incercat sa mananc si mi-a fost extrem de scarba, practic simteam cum organismul este invadat cu toxine, la fel s-a intamplat si cu pestele si lactatele, dar asta dupa cativa ani. Aici insa dependenta era si mai mare, astfel ca, dupa o perioada de 3-7 zile, iar mancam o branzica, apoi iar aveam senzatia ca m-am umplut de toxine. Dupa 6-7 ani aceste “deprinderi”, aceasta simbioza a celulelor cu produsele lactate a scazut. In paralel am inceput sa simt respingere si fata de mancarea gatita. Cel mai bine ma simteam doar cu suc sau fructe legume crude. Pana la urma nu am mai suportat incidenta bolilor capatate si am decis sa fiu 100% raw vegan. De atunci au trecut 3 luni si va marturisesc ca niciodata in viata nu am fost mai impacata si fericita cu alegerile alimentare pe care le fac. Acum tot raul iese, simt o mai mare claritate si detoxifiere pe zi ce trece. Va spun cu mana pe inima, pentru cei ce simtiti aceasta chemare, ca este o cale demna de urmat, pentru toata viata.
    cu iubire,
    Anonima

    • Simona says:

      Buna 🙂
      Am ramas placut impresionata de povestea ta 🙂 Exact prin ac trairi am trecut si eu 🙂 Sunt din Feb raw vegan (vegetariana de 5 ani) si ma simt atat de bine, atat de fericita, parca plutesc; corpul meu, mintea mea, ma rasplatesc pentru cat de bine se simt cu acest stil de viatza. Daca ai o adresa de email, mai putem schimba o vorba, mai putem invata una de la alta. Adresa mea e simonazamfir56@yahoo.com, scrie-mi daca vrei

      Te pup

  25. Mirela says:

    Buna ziua,
    As dori sa stiu dc pot inlocui stevia cu urzici sau cu salata,spanac pt nectar.
    Am o fetita de 12 ani bolnava de rinichi,e vesnic obosita,framantata,cu cearcane si vreau sa incerc acest nectar.
    Va multumesc.

  26. Ade says:

    da, eu am facut toate combinatiile

  27. Mirela says:

    Multumesc mult,Ade! Sper sa dea ceva rezultate!

Raspunde

ultimele posturi