Șocul a fost cumplit. Grămezi de șuvițe groase întîi, apoi smocuri ce ba-i rămîneau dimineața pe pernă, ba i se lipeau de mînă de fiecare dată cînd și-o trecea, din reflex, prin păr …  o aduceau tot mai aproape de clipa în care a ramas, în cele din urmă, complet cheală… Începuse doar de cîteva saptămîni inutila chimioterapie și, iată!, efectele erau rapide și devastatoare.

Avusese mereu un păr de înger, ce-i cădea greu pe umeri și pe spate, în valuri moi, onduleuri de mătase, de culoarea chihlimbarului privit în soare. Lumea o știuse după părul des și creț, ochii verzi, migdalați, dinții albi ce se ițeau ca un șirag de perle strălucitoare dintre buzele pline, moi, pe care se întronase un surîs de amazoană cuceritoare… Ce imagine!!!

LAVINIA

Nu știu exact în ce moment și cu ce putere a început să facă haz de necaz pe seama scalpului spîn… de parcă n-ar fi fost al ei… S-a botezat singură “cîntareața cheala”, dupa numele piesei lui Eugen Ionescu pe care îl studia asiduu încă din facultate și care i-a împrumutat în timp un umor greu, cinic, negru, de supraviețuitor… Și-a propus chiar să-și procure negreșit o tichie cu mărgaritare, cum îi șade bine chelului să poarte… Studiindu-și apoi capul gol în oglindă, pe îndelete … a constat că lucește.  I s-au aprins imediat ochii de-o idee geniala, cum se lăuda că are, ca un copil ce-și duce mereu de nas părinții. Să vîndă spațiu de reclamă, direct pe chelie!!! Ar fi fost tot timpul la vedere. Mereu luminoasă! Probabil la prețuri de criză…  Ce hai!! Ce mai distracție!!! A rîs cu toată gura. Am rîs și eu, să-i țin isonul… plusam pe orice îi dădea bună-dispoziție…

Cînd a încetat o vreme să se mai otravească cu chimicalele sinistre din spitale, în care își pusese toată încrederea – chiar toată!!! – părul i-a crescut din nou. Subțire, fragil, drept, fără vigoare… Era un alt păr, ce nu amintea cu nimic de bogăția de altă dată.

După cum vezi, nu uit nimic din ce i s-a întimplat Laviniei… Mă străduiesc să nu uit chiar nimic! Lupta ei cu cancerul a fost mereu și lupta mea!! Frica ei a fost la început și frica mea!!! Speranțele ei, o vreme măcar, și ale mele… Cum aș putea să uit?

Aș vrea să pot da timpul înapoi, acum… Să-i aduc puterea și părul pierdut, baroc, strălucitor, cu puteri magice, ca al unei preotese egiptene, inițiate într-un templu antic… Am cărți în raft, care mă învață asta. Am altă viziune acum și înțeleg concepte de necuprins cu mintea mea mică, de-acum 3 ani.

Dacă ei nu-i mai sunt de folos, vouă vă sunt!

Iată, deci, ce vă pot da. O selecție personală a celor mai bune 10 sfaturi găsite în cărțile celor mai mari și longevivi naturopați ai lumii, pentru un păr des, gros, strălucitor. În care să vă regăsiți puterea mistică a unui Samson feminin, nefurat de stres, toxine, medicamente alopate, cu putere de Dalilă …

1. Bea multă apă caldă pură și ceaiuri de plante medicinale, ca să-ți fortifici rinichii și organele genitale, organe a căror stare se reflectă mereu în grosimea, desimea, robustețea firelor de păr (Paul Bragg nu gasește cuvinte suficiente să arate importanța apei, în cartea sa “Apa, un adevar șocant”). Foarte eficiente sunt coada calului, salvia, coada șoricelului, brusturele, nucul, urzica, infuzate in apa fiarta si baute calde, sa te unga pe suflet. Cura cu apă – care începe cu un pahar, băut la prima ora de la trezire, în prima săptămînă; două pahare, în a doua săptămînă, cantitate ce crește gradat cu cîte un pahar pe săptămînă, pînă ce ajunge la 3 litri de apă caldă – regenereaza părul integral în decurs de un an! Important: cei trei litri de apă se beau toți în prima oră de la trezire, vreme de 6 luni, iar apoi cantitatea descrește la fel, gradat, în următoarele 3 luni. NU există remediu mai eficient ca cel cu apă caldă cînd vine vorba de păr frumos!

2. Masajul energic al capului aduce sînge în scalp, ce hrănește rădăcina firelor de păr. Dupa Mikhail Tombak, e condiția sine qua non pentru un păr des și viguros. E excelentă o perie cu dinții de lemn sau propriile degețele.

3. Doar hrana vie aduce aportul optim de nutrienți, spun toți naturopații. Plantele verzi (pătrunjel, mărar, tarhon, leuștean etc) conțin clorofila din abundență, care  are aceeași structură chimică ( cu excepția fierului, care-i da culoarea rosie sîngelui și a magneziului, care-i dă culoarea verde clorofilei) ca sîngele.  Sîngele se îmbogățește astfel cu nutrienți extrem de valoroși, care hrănesc bine tot corpul, inclusiv părul. Altfel, masajul e degeaba!

4. Plantele bogate în fito-estrogeni susțin funcțiile endocrine ale organismului, fără să dea peste cap balanța hormonală, cum fac produsele farmaceutice de sinteză. Rinichii și ovarele se vor simți excelent, iar starea lor de bine se va reflecta, ca într-o oglindă magică, în fiecare șuviță a părului tău. Folosește-te de mărar verde crud în salate sau de semințe infuzate în apă fiartă și bea în cure de 2 săptămîni decoct de lemn dulce.

4. Băuturile fermentate, gen Kombucha, socată, borș, rejuvelac detoxifică organismul în profunzime, ajutîndu-l să elimine rapid metalele grele, cauza insuficiențelor renale, hepatice, cerebrale etc. Aplicate pe scalp, dau un impuls neîntrecut părului să crească des, repede  și strălucitor.

5. Terapia colonului face minuni în orice afecțiune. Robert Morse dedica pagini intregi subiectului. Un pachet de cel putin 5 ședințe de hidrocolonterapie nu spală doar colonul, ci și elibereaza masiv organismul de toxinele acumulate in profunzimea țesuturilor.

6. Ședințele de sudorație (bai fierbinți, sauna, hamam), pe care ți le propune ca pe minunea lui Dumnezeu Chirstopher Vasey, au marele avantaj ca sunt plăcute și teribil de eficiente. În cîteva ședințe, ca la carte, corpul se scapă de povara unei cantități impresionante de toxine, strînse – ca bănuții în pușculiță – greu, în ani.

7. Dușurile scoțiene, ca rutină matinală, călesc întreg  organismul și pun sîngele în mișcare. Scalpul se bucură la fel de mult de dușurile alternative reci-fierbinți, cîta vreme circulația din rețeaua complexă de vase și sînge care îl brăzdează se intensifică fabulos. Procedura se încheie mereu cu o doză bună de apă rece, niciodată caldă.

8. Frecțiile cu prosopul îmbibat în apă cu sare (2 linguri mari de sare la un litru de apă) sau în ceai de urzică (100 de grame de plantă infuzată 30 de minute în 500 de grame de apă fiartă) sunt o metodă pe care o recomanda Mikhail Tombak pentru refacerea stării rețelei vaselor capilare din scalp, pentru a facilita regenerarea foliculilor firelor de păr.

9. Măștile cu argilă sunt o manieră de-a dreptul abracadabrantă de a scăpa urgent de chimicalele șampoanelor, vopselurilor de orice fel, sprayurilor fixative, gelurilor si spumelor de păr, pline toate de parabeni, mercur si aluminiu, stocați în scalp. Așa zice Christopher Vasey și n-am motive să nu-l cred. Cit mai dese măștile, cu atit mai bine!

10. Combinațiile din sucuri de legume, verificate de Norman Walker (la cei 116 ani ai lui, cel mai longeviv naturist al lumii) pe mii de pacienti în zeci de ani, sunt eficiente și în regenerarea părului. El recomanda consumul zilnic al unei cantități cît mai mari de suc de morcovi, salată verde și spanac, pentru a hrăni rădăcina și nervii firului de păr. O altă combinație eficientă de sucuri, pe care Walker a testat-o și care ajută la creșterea părului și repigmentarea lui, în caz de încărunțire, este cea de morcovi, salată verde, ardei gras verde și lucernă proaspătă. Lucerna e un factor cheie, datorită bogației de clorofilă ce se ascunde în fibrele ei.

Astea ar fi primele 10 sfaturi în materie de păr, pe care le-am selectat în timp, din cărti, experiența mea și a altora, mai apropiați. Ele se strîng la un loc, ca pe scena operei niște instrumente cu corzi, ce vibrează sincron la simpla ta intenție. Apoi se pun în practică cu tot sulfetul și deodata, ca într-un concert de muzică de Bach… Cît privește MSM (Methyl Sulfonyl Methane), suplimenteele exotice aduse de peste mări și țări, înțeleg prea bine că se poate fără. Nici un MSM nu face atîta treabă ca un pahar cu apă caldă băută la timp, un masaj pe scalp și un suc de morcovi cu lucernă. Lucrurile sunt atît de frumoase și simple, vezi?…

Maestre, sa înceapă deci muzica!

LAVINIA

FOTO VIA 

399 comentarii la “Puterea sta-n cositele tale. Partea I”

  1. IULIA R. says:

    La fix aceasta postare !
    Eu nu m-am mai vopsit deloc de 8 luni.
    Am luat hotararea deoarece am
    citit atatea lucruri urate despre vopseaua de par,despre
    chimicalele nocive pe care le contine …
    Coafeza mea a fost socata …cum sa nu te vopsesti la 27
    de ani !!!???
    Mi-a spus ca nu stiu ce fac..parul meu se va degrada,
    vopseaua protejeaza de vant,hraneste parul ,ii da suplete,…!!!
    Mi-a recomandat macar sa ma vopseasca cu vopsea fara amoniac
    Incepusem sa cred ca sunt inconstienta …dar am inceput sa observ
    ca el din contra, se regenereza,se aseaza mai bine ,mai frumos…
    Am o singura problema : mi se ingrasa foarte usor …ce crezi
    ca ar trebui sa folosesc ?
    Si inca o intrebare : Prietena mea cea mai buna este insarcinata
    si se vopseste cu vopsea fara amoniac desi medicul ei i-a interzis
    sa se vopseasca ,macar in timpul sarcinii …ce parere ai Olivia
    despre vopseaua fara amoniac ?
    MULTUMESC PENTRU ARTICOL !

    • olivia says:

      Draga Iulia, toate vopselele de par sunt o aglomerare de chimicale sinistre. Nu ma mai vopesesc deloc de 4 ani, desi nici inainte nu ma vopseam decit rar, impinsa de la spate de conventii sociale.
      Parul gras tradeaza o alimentatie cu multe grasimi, produse de origine animala, prajeli si dulciuri. Renunta macar o vreme la toate astea, ca sa te bucuri de diferenta. Si eu am invatat asta pe pielea mea.
      Pupici nestemati, ca nestematele!

      • IULIA R. says:

        Recunosc ca fac aceste greseli…abia acum am inceput sa ma scimb …
        incet si sigur…singura la care nu pot sa renunt e o ceasca
        (nu o cana)de cafea dimineata si ciocolata( din cand in cand)…
        O sa le starpesc eu si pe astea 🙂
        sa stii ca sunt de un real folos dulciurile cu miere prezentate
        de tine…

        Faptul ca nu ma mai vopsesc,ca imi schimb alimentatia,fac cure
        de detoxifiere,beau multa apa,nu mai iau nici un fel de pastile
        sunt o parte din arsenalul de schimbari pe care mi le-am propus
        deoarece imi doresc sa fac un bebe in curand…
        Convingerea ca trebuie sa fiu sanatoasa pentru el m-a determinat…

      • viola says:

        nu pot fi de acord si trebuie sa te contrazic! frumusetea si bogatia parului se mosteneste,nu are legatura intotdeauna cu sanatatea organelor genitale decat f f rar,am prietene care au o frumusete de podoaba capilara si care sunt operate in zona genitala,altele nu pot face copiii….

      • nadi says:

        Draga Olivia,stii cumva ceva despre Henna? Stiu doar ca adevarata henna,folosita de araboaice si indience,este bruna,dar eu am vazur in magazine toata paleta de culori: henna neagra,maro,roscata si blonda. Pe ambalaj nu scrie pe intelesul oamenilor de rand. Am si eu un par subtire si se deterioreaza de cum creste,iar scalpul imi e mereu extrem de uscat si ccreste foarte greu.Asta indiferent ca il vopsesc sau nu. Te rog ajuta-ma cu un sfat.
        Multumiri pline de admiratie

      • carmen faur says:

        Nu cred ca pot fi de acord cu tine Olivia cand spui ca parul gras e rezultatul stilului de viata .Eu mananc sanatos de 4ani insa tipul de par nu mi s-a schimbat .Il am gras de cand eram o copila .Am prietene care la capitolul stil de viata stau foarte prost si totusi au parul des si firul gros si un ten impecabil.Iar eu care mananc fructe,legume ,linte, naut etc,fac sport ,beau apa filtrata trebuie sa ma spal zilnic pentru a avea parul curat si ma lupt si cu o acnee de 12 ani . Imi este greu sa-mi explic aceasta realitate si sa o inteleg … Stilul de viata sanatos trebuie urmat , insa nu este solutia universala pentru orice afectiune .Nu este un panaceu universal .Sunt anumite informatii scrise in genele noastre ce nu pot fi sterse si rescrise. Multumesc.

  2. Simona says:

    Draga Olivia,am cateva intrebari:
    cum prepari ceaiurile de mai sus? Prin fierbere sau macerare?
    terapia colonului poate fi facuta daca am avut hemoroizi (care mai reapar in anumite situatii) ?
    ai mai testat reteta de sampon de care spuneai in vara?
    Si te rog, daca poti da un raspuns cu privire la cartea despre care scrie pe internet ca ai rvea sa o publici – cand va aparea?
    Multumesc pentru tot ceea ce faci!

    • olivia says:

      Macerare la rece si infuzie la cald, Simona. Planta se tine peste noapte in apa pura, se strecoara a doua zi si se refoloseste in infuzie. Cele doua ceaiuri astfel obtinute se amesteca. Astfel te asiguri ca scoti din planta tot ce are sa-ti ofere.
      Cit priveste terapia colonului in caz de hemoroizi (inteleg ca sunt operati) e o chestiune despre care ma mai documentez. Vin cu detalii de indata ce le voi avea.
      Pupici rubinii, ca rubinele de merisor si tie.
      O

      • Simona says:

        Nu sunt operati. Au aparut in timpul sarcinii, apoi s-au retas, insa mai apar din cand in cand, apoi iar dispar

        • olivia says:

          Hemoroizii sunt acumulari de deseuri alimentare (mineralele anorganice din mincarea procesata) si toxine, pina la urma. Toti naturopatii cad de acord ca un regim de viata bazat pe cruditati, activitate fizica si emotionala pozitiva schimba dramatic situatia in bine. Tin pumnii, deci!

  3. Simona says:

    Olivia, eu intotdeauna folosesc un balsam de par sau o masca, dupa aplicarea samponului, pentru ca altfel, parul nu prea se poate descurca. Am vazut ca sunt pline de chimicale din pacate… Ce alternativa naturala folosesti?

    • olivia says:

      Galbenusul crud frecat cu ulei de masline extravirgin si zeama de lamiie e o alternativa la indemina si eficienta.

      • Antonia says:

        Olivia, sa stii ca am incercat si eu reteta ta, chiar azi. Eu am un par ciudat, dup ce-l spal tre’ sa-l dau de 2-3 ori cu balsam si inca apoi cu masti sau tratamente, altfel nu se descurca si sta ca o matura, chiar daca-l intind cu peria. Nu stiu daca am facut bine reteta asta, anestecul trebuie sa fie ca o maioneza? Mie mi-a ramas parul parca neclatit, cat despre muiat sau descurcat, nici gand. E adevarat ca mi s-a aranjat foarte bine dupa ce l-am uscat cu peria, parca e dat cu fixativ. Spune-mi te rog, si tie iti ramane parul sarmos dupa ce te dai cu amestecul asta pe cap, sau am facut eu ceva gresit?
        Si-n alta ordine de idei, roaga-i pe baietii/fetele care se ocupa de site-ul tau, sa faca ceva cu casuta asta de mesaje ca nu se vede tot randul intr-o singura fereastra si e greu rau de recitit/reeditat.

        Pupici

        • olivia says:

          Antonia, ar fi trebuit sa te ajute sa-l inmoi si apoi, dupa o clatire temeinica, sa-l descilcesti mai usor. Dar daca ai un par cret, ca Lavinia, probabil, ca nu tine figura.
          Cit priveste naclaiala, ar trebui sa se duca cu apa cu otet sau lamiie.
          Incearca sa elimini albusul si sa amesteci doar galbenusul cu ulei (de ricin, masline, cocos) si zeama de la o lamiie. Ar trebui sa se inmoaie si sa te lase sa-l decilcesti. Nu uita apoi sa-l clateste-l bine cu apa cu otet sau lamiie, daca trebuie sa iesi si nu vrei sa mirosi a salatita dressuita :).
          Cu drag,
          O

        • Cris says:

          Pt par ca matasea:

          2 linguri miere + 3 linguri ulei masline se amesteca bine si se intinde cu o pensula pe toata lungimea parului(aceasta cantitate e suficienta pt par de lungime medie – pin ala nivelul umerilor cel mult). Se acopera capul cu o casca de plastic si apoi cu un prosop. Se sta asa minim 30 min dupa care se spala bine. Dupa uscare naturala(nu am incercat cu uscatoru) parul e ca matasea.

      • anda says:

        si eu sunt vegetariana si as dori sa devin vegana. blogul tau e o adevarata sursa de inspiratie, insa nu pot sa inteleg cum se integreaza consumul de oua si miere intr-o dieta raw vegan.

  4. feliis says:

    Draga olivia ,as dori sa stiu cum se prepara Kombucha si de unde as putea sa cumpar
    ciuperca,si mai am o rugaminte ,am o infectie la o masea si nu stiu ce sa fac,nu as
    antibiotice.Ce as putea sa fac?
    E nu ma mai vopsesc de 5 ani dar parul meu e mereu uscat la varfuri si se despica,iar
    dupa baie parul e ca maciuca.
    Multumim pentru toate invataturile si multi pupici dulci

    • olivia says:

      Draga mea, eu am luat-o de la un prieten. Iti dau daca vrei si tie un pui, dupa ce-l face. Un post despre miraculoasa Kombucha, foarte curind. Pina atunci fa-ti bors si rejuvelac.
      Infectia de la masea sau de aiurea tradeaza mereu un singe toxic. Metodele de detoxifiere, din care gasesti citeva si in postul despre par, rezolva de regula aproape instantaneu problemele. Durerea si inflamatia se trateaza cu tinctura de propolis. Alcoolul e un vaso-dilatator, hranind cu singe proaspat zona, in vreme ce principiile active din propolis, mai ales cele antibiotice, penetreaza gingia si rezolva infectia. Parul uscat e un indiciu pentru o dieta saraca in vitamine, enzime si minerale, dar si lipsa unei cantitati suficente de apa. Hidrateaza-te din belsug cu apa calda si ceaiuri de plante.
      Pupici rubinii, ca rubinele de merisor, vrei? 🙂
      O

      • Felis says:

        Multumesc din suflet pentru sfaturi si da imi doresc daca poti si cand ai tu timp
        un pui de ciuperca kombucha.Sa-ti de a Dumnezeu multa sanatate tie si familiei
        tale.

        • olivia says:

          Tinem legatura, Fells. Unul din urmatoarele posturi va fi despre Kombucha. Astept sa se desavirseasca la borcan si apoi vin cu poze si povesti noi. 🙂

      • cristina says:

        si eu am rezolvat infectia la masea cu propolis; este ffff
        eficient!

        • olivia says:

          Asa-i? E magic!!! 🙂

          • Madalina says:

            Olivia draga, nu stiu daca s-a afisat primul mesal pentru ca nu-l vad. Poti te rog sa-mi spui daca tinctura de
            propolis pot sa o folosesc si daca sunt insarcinata?
            Ma doare gingia si o masea, probabil de la curent.

            Multumesc mult si astept raspuns.

            O zi frumoasa!

      • Madalina says:

        Olivia draga, te rog mult sa ma ajuti cu o nelamurire.
        Eu sunt insarcinata, si de ieri ma doare o masea probabil de la curent. Pot pune pe gingie tinctura de propolis?

        Multumesc,

        Madalina

        P.S.
        Am sa-ti povestesc cum am reusit sa raman insarcinata, poate se conving si alte cititoare ca hrana cruda este cea mai buna.

  5. Anca says:

    Dragele mele, sunt complet de acord cu voi, dar ce ne facem cu firele
    albe? Partea cu lichidele calde si masajul functioneaza si la mine
    de minune, dar la cei 28 de ani ai mei ma demoralizeaza sa vad cele
    cateva fire albe cu care m-am ales, asa ca fug repede la coafor sa
    imi ridic moralul. Samponul si balsamul incerc sa le iau intr-o varianta
    cat mai naturala (momentan sunt incantata de produsele http://www.iumn.de/en/about-us.html)
    dar spuma de par sau alte produse de coafat sunt tot din categoria
    “neindicate”, dar pentru firele albe nu am gasit nici o solutie.
    Vreo sugestie draga Olivia?

    • olivia says:

      O găsești în toate recomandările legate de viața sanatoasă, alimentație benefică și detox. Plus o reomandare speciala pe tema la punctul 10!

  6. Anca says:

    Multumesc de sugestii…trebuie sa achizitionez de urgenta un
    storcator pentru salata si lucerna. 🙂 Poate cu economiile de la
    vopsit.:)Apropo, de mare ajutor pentru par uscat e untul de cocos,
    pus seara pe par, spalat dimineata, descurca orice par rebel.

  7. Andreea says:

    Draga Olivia,

    Am citit cu incantare postarea ta si voi incepe chiar de azi sa
    aplic cateva sfaturi. As vrea sa stiu ce storcator folosesti pentru
    prepararea sucurilor, eu m-am tot interesat si am ajuns la concluzia
    ca Norwalk este cel care poate sa scoata suc din orice. Intentionez ca pana de Craciun sa-mi cumpar unul (momentan costul ma impedica sa o fac mai devreme). Din ceea ce am citit am
    inteles ca singura varianta de achizitionare este direct din SUA
    de la producator, mai cunosti o alta varianta sau asta este cea mai sigura?

    As vrea sa te rog daca se poate sa-mi recomanzi un centru unde as
    putea sa fac in Bucuresti, colonoterapie. Initial am zis sa
    incerc acasa, dar trebuie sa marturisesc ca imi este teama, nu am mai facut asta pana acum si cred ca la inceput este mai bina sa merg la un specialist. Tu ce parere ai?
    Cat de des faci acest lucru?

    Iti multumesc din suflet pentru toate staturile pe care ni le dai.

    O zi buna cu pace lumina si iubire

    Cu drag

    Andreea

    • olivia says:

      Un Norwalk e ambitia mea mai veche. O sa-l cumpar deindata ce ma chivernisesc mai bine.
      Colonhidroterpaie se face in Bucurestie la Aquahealing. Gasesti aici detalii si specialisti sa te indrume.
      Pupici nestemati, cum altfel?, ca nestematele!

      • Andreea says:

        Multumesc tare mult, imi voi face curaj sa incerc. Cam cat
        de des crezi ca trebuie facuta aceasta procedura? In cartile
        d-l Walker se vorbea mai mult de o cura zilnica pe o anumita perioada,
        dar eu vreau sa fie ceva pe termen lung.
        Pupici nestemati 🙂

        • olivia says:

          E bine sa respecti indicatiile terapeutului care face procedura. El iti poate spune cit de curat e colonul tau, dupa primele evacuari, si deci de cite sedinte ai nevoie pina in final. Dupa ce l-ai purificat, poti sa faci din vreme in vreme cite o sedinta, de mentinere. Se recomanda moderatie si aici, ca in orice.
          Pupici rubinii, ca rubinele moi de merisor, draga mea!

  8. Madalina S. says:

    Foarte emotionanta povestea ta, imi pare rau de pierderea ta si de suferinta prin care ai trecut. Iti citesc blogul inca de la inceput si vreau sa-ti mutumesc pentru toate sfaturile si retetele pe care ni le impartasesti cu drag.MULTUMESC MULT si iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.

  9. teodora says:

    Draga mea imi pare bine ca ai revenit!E trista introducerea ta
    dar avem ce sa inavatam din ea!Acum am facut legatura ca tatal tau mi-a fost
    profesor de dialectologie la Universitatea Oradea;a fost un profesor
    exceptional!trebuia sa invatam la el!
    Vreau sa te anunt cu o mare,mare bucurie ca de cand Tudor al meu bea
    250 ml suc de morcov pe stomacul gol nu se mai trezeste noaptea
    din cauza colitei de fermentatie;mi se pare uluitor si in fiecare seara
    ma intreb cum va fi la noapte;de 3 ani cred ca pot sa numar pe
    degete cate nopti am dormit;dar uite ca se poate!Te pup si te voi
    tine la curent!

    • olivia says:

      Ma bucur ca-ti aduci aminte cu placere de tata, Teodora. A fost cel mai bun profesor pe care l-am avut eu, vreodata. Si eu am facut cu el, acasa, gramatica, pentru admiterea la Drept. Au fost momente speciale, cind l-am descoperit altfel, decit il stiam.
      Cit despre Tudor, imi dai vesti tare bune. Tin pumnii in continuare.
      O

    • alina pop says:

      draga Teodora,

      sucul de morcovi il bea Tudor dimineata?
      aceeasi intrebare o am si eu de 2 ani, in fiecare seara, cum va fi la noapte?

  10. Andreea says:

    Voi incerca negresit cele recomandate de tine.multumimde ajutor.As vrea sa stiu daca aceleasi tratamente se aplica si in cazul barbatilor.Sotul meu are 28 de ani si deja a inceput sa cheleasca in varful capului.ideea e ca a “mostenit” podoaba capilara de la tatal lui,care a inceput sa cheleasca tit de la aceeasi varsta si in acelasi loc.multumesc mult de ajutor.pupici cu aroma de castane,de la Baia Mare, primesti?!;)

    • olivia says:

      Mostenirea părului, merge mina in mina cu mostenirea obiceiurilor alimentare, Andreea. Daca isi schimba alimentatia, face detox si fitoterapie, s-ar putea sa te trezesti intr-o noapte chiar cu Samson, linga tine 🙂
      Cit despre castane, ce sa zic? M-au aromit in cerul gurii, numai gindindu-ma la ele 🙂
      Pupici nestemati si rubinii la un loc. Vrei? 🙂

  11. Mihaella says:

    Buna Olivia, iti multumim pentru sfaturile foarte utile pe care
    ni le impartasesti. Vroiam sa te intreb unde putem gasi lucerna
    verde in aceasta perioada dar si pe timp de iarna, si cum se
    prepara sucul.
    Mai am o intrebare(nu are legatura cu acest subiect), fetita mea
    de 4 ani a facut rosu in gat, fara febra, si are amigdalele marite,
    din cauza carora si sforaie urat cand doarme, medicul ne-a
    recomandat antibiotic, dar nu vreau sa-i dau, pt ca ultima data
    i-am dat si problema s-a rezolvat foarte bine, dar nu a durat
    decat 3 saptamani, acuma daca a racit ne confruntam cu aceeasi
    situatie si nu pot sa-i administrez in fiecare luna antibiotice.
    Ce ma sfatuiesti sa-i dau, ca sa scapam de acest chin. Si inca
    ceva, cum pot sa-i intaresc sistemul imunitar ca-mi raceste destul
    de des, si o molipseste si pe surioara de doar 1 an si 3 luni,
    si uite asa o tinem tot anul scolar.
    Ar mai fi ceva, daca stii o metoda de contraceptie ne hormonala…..
    te rog sa ne spui si noua.
    Iti multumesc anticipat pentru raspuns si multa sanatate, pt ca
    este averea cea mai de pret a omului.
    Pupici.

    • olivia says:

      Mi-am luat lucerna de la BioDumbrava, o ferma de legume si fructe, la 15 kilometri de Bucuresti. Creste din primavara pina in toamna tirziu si e buna mereu. Iarna, imi iau seminte si le pun la incoltit. Dar despre germinare vorbim mai multe, mai incolo, cind da inghetul, bine?

    • olivia says:

      Bors, rejuvelac, sucuri de legume, ceaiuri calde multe si produsele stupului fac IMPREUNA munini. Sistemul imunitar se intareste, iar iar virusii, microbii si bacteriile nu mai gasesc teren fertil sa-si faca de cap. Cit priveste metodele de contraceptile naturale, vin cu o postare. Exista carti pe tema asta si o sa incerc sa fac un rezumat pentru noi toate, OK?

      • Roco says:

        Draga mea,

        In urma cu un an si cateva luni, am mers la dermatolog sa rezolv ceva probleme pe care le aveam cu tenul meu sensibil…De acolo am ajuns la ginecoloc, endocrinolog, hematolog si tot asa un lant odios … pana am ajuns la Colentina la un medic reumatolog respectabil care mi a pus diagnosticul de trombocitopenie imuna, colagenoza nediferentiala si sindrom sjogren – ultimele doua “boli incurabile”… Astfel m am ales cu un tratament destul de puternic cu plaquenil si cu “un regim igienico-dietetic” care n am stiut niciodata in ce consta.
        Apoi am inceput sa citesc, cat mai mult despre fiecare in parte. M-AM INGROZIT! Nu ma dezlipeam cu zilele din fata monitorul si imi faceam din ce in ce mai rau! De aici s-a tras cortina 
        Incepusem sa rememorez etapele importante din viata mea… toate examenele trecute, toate intamplarile din copilarie, toate clipele frumoase…parca nimic nu mai avea sens. Nu gaseam pur si simplu puterea sa mai lupt… Interesant era ca nu ma durea nimic, insa starea de depresie in care ma aflam nu mi permitea sa MA MAI POT BUCURA DE ABSOLUT NIMIC. In perioada asta s a declansat o cistita hemoragica si alte “minuni” de care nu am mai avut parte pana acum. Este lesne de inteles ca a fost cea mai grea perioada din viata mea.
        Apoi am primit un link cu Azime..mai mult verde…:) …te citeam in fiecare zi…nu indrazneam sa te intreb ceva legat de problema mea… eram mult prea slabita si ma epuiza nervos doar gandul ca trebuie sa insir lantul asta de evenimente…
        Apoi cortina s-a ridicat…incet incet…Citind si descoperind atatea lucruri interesant…
        N am reusit sa descifrez mare parte din puzzle… Mai am si acum moment in care nu mi place ce aflu… Vezi studio China… “Nici un alt grup de boli nu este atât de perfid ca bolile autoimune. Ele sunt greu de tratat, iar efectul obişnuit este pierderea funcţiei fizice şi mentale. Spre deosebire de boala de inimă, cancer, obezitate şi diabetul de tip 2, în cazul bolilor autoimune organismul se autodistruge în mod sistematic. Pacientul afectat este aproape garantat sortit pieirii.”

        insa macar mi a revenit speranta…

        Cu adanca consideratie,

        Roco

        • olivia says:

          Draga Roco, nu exista boala nevindecabila. O fi mai perfida cea autoimuna, dar nici un pacient nu este garantat pieirii, doar daca nu se autoprogrameaza sistematic cu astfel de teorii. Iti recomand Samadhi tanc, de Michaek Hutchinson, o carte fabuloasa ce face apel la niste studii senzationale asupra puterii de autoconvingere. Ca orice arma puternica, sugestia si autosugestia au doua taisuri. Tine de tine sa le folosesti cum trebuie. Catre e subtirica, daca o citesti, da-mi de stire ce impresie ti-a facut. Vorbim mai multe atunci, vrei?
          O gasesti aici

      • Mihut says:

        Materiale pe tema contraceptiei pe cale naturala am si eu, si chiar practic metoda Rotzer. E ok, te invata mai mult decat sa te protejezi, te invata sa te cunosti mai bine. De fapt e vorba de cartea doctorului Josef Rotzer Reglarea conceptiei pe cale naturala (pe care am gasit-o cu greu) si anumite scheme, grafice, imagini. Merita citite de fiecare femeie. Le am si in format electronic daca le vrea cineva.

  12. Mihaela A. says:

    Olivia, referitor la apa pura, este suficient ca apa de la
    robinet sa fie filtrata in cana Aquaphor?

    • olivia says:

      Nu stiu pe ce principiu funtioneaza cana Aquaphor. Ar trebui sa-i masor TDS-ul ca sa stiu daca e buna.

    • olivia says:

      Nu stiu ce e Aquaphor. Dar daca nu functioneaza pe un sistem de filtrare prin osmoza inversa sau nu o distileaza, nu m-as baga. Apa trebuie sa aiba un TDS 2-10 unitati; cind trece de 40, e otrava.

      • Sonia says:

        Bun, si cum verificam apa ca sa vedem ca e buna de baut sau nu, Olivia?
        Aveti metode mai la indemana?
        Fetelor, cine-mi raspunde?

        Sonia

  13. Vio says:

    Si eu sunt in cautare de storcator “ideal” in vederea prepararii sucurilor de legume si fructe. Champion, Greenpower, Oscar, Norwalk. Citesc forumuri diverse si gasesc ca Norwalk-ul are un bemol: este din inox, si aparent acest pare nociv, datorita contactului intre nutrientul “viu” si metal….Nu stiu…

  14. Cristiana says:

    Bine ai revenit draga Olivia,

    Inceputul postarii e atat de emotionant incat am trecut la partea a doua cu un nod in gat dar mi-a revenit speranta pe parcurs. Intr-adevar ai abordat o problema care afecteaza pe foarte multi / multe. Din punctul meu de vedere consider ca oamenii ar trebui sa citeasca lista cu ingrediente a oricarui produs pe care il folosesc. In momentul in care gasesti niste substante pe care nici nu prea stii sa le pronunti, le cauti pe net si afli ca sunt nocive, atunci trebuie evitate acele produse indiferent cat de frumos miros, cat de ingenios sunt ambalate sau ce vedete le promoveaza, vedete care de cele mai multe ori nici nu se ating de acele produse. Indraznesc sa abordez problema reclamelor care inca au o putere foarte mare asupra multora. In anii 90 am vazut la televizor un documentar despre fabricarea sapunului in India. Erau niste indieni desculti, imbracati saracacios care faceau un sapun cu o culoare incerta in niste cazane imense. Totul bine pana cand au spus ca tot lotul produs in ziua respectiva urma sa ajunga la Sophia Loren. Recunosc, m-a surprins atunci pentru ca ma gandeam ca SL avea acces la cele mai scumpe si rafinate produse din lume si m-am intrebat de ce. Mai tarziu am inteles.
    Eu nu imi vopsesc parul, il spal doar cu sapun natural si imi fac destul de des impachetari cu ulei de avocado dar, recunosc, nu e totul. Nicio femeie cu o sanatate subreda nu poate avea cosite de Consanzeana!

    Cu drag,
    Cristiana

    • olivia says:

      Cristina, ai dreptate! Ca sa fii sanatos trebuie sa-ti pui scutul de lupta: sa fii atent la fiecre miscare, ca o felina la pinda. Nu strica nici putina suspiciune – una de detectiv, iar nu patologica – ca sa te dezobisnuiesti sa mai halesti hapuri grozave de dezinformare..
      Par pornita, dar nu sunt. Sunt chiar optimista! 🙂
      Pupici rubinii, draga mea!
      O

  15. Mada says:

    Buna Olivia ,
    Eu sunt foarte noua pe aici , si te as ruga frumos , daca poti , lamureste ma si pe mine , cum e cu vitamina B12 , in regimul vegetarian .Gasesc numai informatii contradictorii . Iti multumesc din suflet si iti marturisesc ca datorita tie am inceput sa studiez ce inseamna sa mananci sanatos.Te imbratisez

    • olivia says:

      Am mai mai atins problema B12, intr-un comment. Pe scurt, gasesti DIN BELSUG B12 in produsele fermentate, gen bors, socata, Kombucha, rejuvelac si braga. Un post special, curind. Bine? 🙂

      • Mada says:

        Multumesc din suflet.sunt inca novice , dar studiez .te imbratisez

        • Mada says:

          Buna Olivia ,
          Sper ca nu te supar prea tare cu intrebarile mele , pe care probabil ti le au pus si altii de a lungul timpului , dar am mare incredere in tine.eu am ajuns sa studiez ce inseamna sa mananci sanatos , dupa o serie de simptome care mai de care mai suparatoare ( sindrom vertiginos , greutate anormala (38 kg) , oboseala permanenta,sa) ,la care nimeni nu a gasit nici un raspuns , pentru ca toate testele sanguine (si nu putine , crede ma) , au iesit excelente.si atunci toti medicii au ajuns la concluzia ca nu poate fi decat o cauza psihica si mi au prescris antidepresive , pe care bineinteles ca la insistentele familiei si din dorinta mea de a fi bine ( mai ales pentru copilul superb pe care il am si care vrea sa ma joc cu el cat mai mult), am inceput sa le iau.rezultatul il banuiesti cred , pe scurt , m am ingrasat 14 kilograme , dar simptomele au ramas la locul lor.Asa ca m am hotarat sa mi iau soarta in maini si sa ma “vindec” singura.Asa ca tot navigand printre site uri , am descoperit ca din primavara se face si la noi York Test ul , privind intoleranta alimentara.tu ce parere ai despre acest test?crezi ca imi poate da si el informatii despre alimentele care imi fac rau , pentru ca sunt sigura ca singura mea problema este alimentatia gresita.
          Iti multumesc din suflet pentru rabdarea si bunatatea ta
          Te imbratisez

          • Marina says:

            Olivia, m-ar interesa si pe mine parerea ta despre testul York pentru identificarea intolerantei alimentare.

          • olivia says:

            Marina, din punctul meu de vedere, este inutil. NU exista aparat mai bun de testare a tolerantei alimentare. ca propriul corp. Care da rezultate remarcabile dupa cel putin citeva zile de post negru. Cind iesi din post si calci – ca pe oua – pe drumul sanatatii, organismul te va struni ca pe un cal naravs, dindu-ti indicatii ferme de drept inainte, fara stinga, fara dreapta. Intotdeauna mi-a mers excelent cind i-am ascultat semnalele. Acum stiu ca glutenul, amidonul, proteinele si grasimile alimentare au fost cauza tuturor durerilor de cap cumplite pe care le-am avut toata copilaria si adolescenta mea. Si mai presus de toate, mincarea gatita. Nici azi nu ma impac cu ea, desi nu sutn vegetariana decit de 4 ani. In rarele ocazii cind fac exceptii, sunt pedepsita cu cite o durere de cap, o eruptie pe fata sau stare de moleseala sau chiar oboseala crunta.
            Pupici nestemati, ca nestematele,
            O

  16. FLORENTINA says:

    Draga O,

    un inceput trist, imi pare rau pentru suferinta ta, mi-a fost foarte
    greu sa citesc, imi pare rau, chiar nu cred ca mai pot sa te
    intreb ceva ….decat sa iti multumim pentru ca esti alaturi
    de noi si ne impartasesti o parte din tine.
    Dumnezeu sa te vegheze orunde ai fi…

    te imbratisez,

    Flori

  17. elena says:

    Draga Olivia, desi nu mai mananc proteina animala de 6 luni, nici prajeli nici dulciuri, e adevarat ca nici un meniu perfect nu am inca, scalpul meu a ramas la fel de gras…Oare ai tu idee unde ar putea fi problema?
    Cu drag!

    • olivia says:

      In imperfectiune? 🙂 Inceacra doua saptamini de raw vegan 100% si o sa vezi diferenta. Si apoi decizi tu daca te mai intorci la vechile obiceiuri, vrei?

  18. nico says:

    bine ai revenit Olivia,ne era dor de tine!

  19. Antonia says:

    Olivia, spune-mi te rog despre masca de argila pentru par. Cum se prepara, cum se aplica si cat se tine? Multumesc

  20. Roxana says:

    Draga Olivia

    A fost superba sora ta!

  21. ana says:

    Buna, draga Olivia!! Bine ai revenit ! am asteptat de atata timp sa postezi ceva nou si iata, in sfarsit, noutati! sunt o vegetariana convinsa de 10 ani (am renuntat la carne pe cand aveam 19 ani),iar alimentatia mea e cam 90% cruda. eu ma simt excelent asa, numai ca am o mare mare problema pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv asa ca am apelat la tine pt ca stiu ca esti mult mai documentata. ce terapii recomanzi pentru tulburarile de ciclu menstrual? am aceasta problema inca din adolescenta, si chiar si cu alimentatia mea lipsita de produse de origine animala nu reusesc sa ma vindec. in ultimele 2 luni am baut in fiecare dimineata cate o cana cu ceai/macerat de papadie, ba chiar am incercat si terapia cu argila(care se pare ca a fost mult prea mult pentru organismul meu deoarece nu m-am simtit deloc bine chiar daca beam doar de dimineata apa argiloasa.aveam dureri de cap ingrozitoare si ameteli.stiu ca sunt simptome de detoxifiere dar a fost f greu sa ma concentrez la munca, asa ca dupa 3 zile am renuntat). nu am mai avut menstruatie de 2 luni (asta ar fi a 3-a luna). recunosc ca am slabit cam mult in aceste ultime 3 luni (cu toate ca eram slaba si inainte. cred ca am in jur de 42 kg la 1.65 m)pentru ca am avut o alimentatie raw intr-un procent mai mare decat inainte(inainte mai consumam si legume fierte) si cred ca asta e cauza.luna viitoare o sa-mi fac un control, dar pana a ajunge la doctor as vrea sa stiu daca cunosti tu remedii. precizez faptul ca consum f multe fructe si legume, beau 2.5 l apa zilnic+ ceaiuri(papadie, musetel, amestec de plante pt digestie). nu consum cereale(imi dau stare de somnolenta) decat fff rar, iar oleaginoase la fel, f rar( am gastro-duodenita si se digera cam greu nucile sau migdalele),cu exceptia maslinelor nesarate pe care le consum cam o data pe saptamana. ce alimente ar trebui sa fie baza ca sa ma pot echilibra dpv hormonal?
    te pup dulce dulce si iti doresc tot binele din lume, mai ales ca prin intermediul acestui site reusesti sa ii faci pe cei care-l viziteaza sa inteleaga ca cheia unei vieti sanatoase e cea bazata pe respectul fata de natura. Multumesc !

    • Renata says:

      Draga Olivia,
      Superba Lavinie, superba suri a ta. Te rooog sa ma ajuti!!!
      Si eu am o sora care este universul meu si care a fost diagnosticata cu
      melanom(cea mai agresiva forma de cancer de piele) in stadiul Ib.
      Eu nu sunt raw vegana, nici macar vegetariana, dar cred cu tarie in asta si de vreo 2 luni de cand vestea asta a cazut ca o napasta asupra noastra, studiez, citesc, fac mancaruri raw vegan. Am citit Studiul china – monumentala lucrare, am citit Hrana Vie, am mai citit Max Gerson, dar am nevoie de ajutor pentru ca desi stiu ca asta e calea atat pentru sora mea pentru vindecare cat si pentru mine ca individ, plutesc si nu stiu cum sa fac si ce sa fac ca sa fie bine. Adica ce trebuie mancat, cat si cum. Nu stiu cum sa procedez, sunt multe intrebari pe care as vrea sa ti le pun daca ai putea sa-mi dai o adresa de mail sa pot sa iti povestesc mai multe si poate daca ai vrea sa ma ajuti. In aceasta perioada, de fapt dupa ce si-a operat cele 3 alunite de pe spate(care erau de fapt melanoame) toata lumea din jur insita cu mancatul sanatos carne, oua, lapte de la tara, ori eu sunt singura care spune ca astea fac rau si ca hrana vie e mult mai sanatoasa, insa inca nu stiu ce sa ii spun sa manace exact ca nici sa nu se anemieze si totusi ceea ce va mananca sa contina tot ce este necesar pentru organism. Nu stiu daca am scris coerent sau corect dar te rog din suflet sa ma ajuti pentru ca ma simt pierduta intr-un sistem sanitar unde am observat ca, cancerul este o mare afacere din care si suri a mea face parte acum din pacate. Poti sa-mi ceri orice detaliu, eu am lasat o adresa de mail, te rog daca ai timp ajuta-ma!

    • olivia says:

      Draga Ana, am mai raspuns la intrebarea asta, acum ceva vreme, asa ca recurg la un copy-paste, din criza de timp:

      “Cit priveste menstruatia, ciclul lunar, regulat, nu e un deziderat, desi medicii alopati sustin contrariul. Exista o carte senzationala, Enigma fiziologica a femeii, scrisa de doctorul Raymond Bernard, profesor la Universitatea Columbia si Universitatea New York, care explica fenomenul, dind peste cap intreaga teorie aloapata asupra necesitatii menstruatiei regulate. Pe scurt, el spune ca menstruatia este modalitatea unui organism bolnav de a scoate masiv toxine. Nu e nicidecum un fenomen fiziologic natural si asta pentru ca doare, seaca de energie si compromite starea sufleteasca si echilibrul emotional al femeii. Un asemenea impact nu poate fi considerat nici normal, nici fiziologic. Natura semnaleaza mereu prin durere problemele si nu starea de bine. Un organism sanatos, curat, echilibrat emotional, nu experimenteaza, deci, asa ceva. Cele care au trecut pe o alimentatie crudivora stiu ca menstruatia se diminueaza ca si cantitate si durata, iar senzatiile de durere care o insoteau, dispar! Iti dai seama, in conditiile astea, cit de aberante sunt indicatiile endocrinologiilor de a administra fetitelor de 14-15 ani, carora nu le-a venit, inca, un ciclu “normal si regulat” hormoni sintetici si alte chimicale sinistre care sa stimuleze fenomenul.
      In practicile traditionale chinezesti sau indiene, exista exercitii speciale de suspendare a menstruatiei, pentru ca energie – care altfel se pierde inutil prin singerare, pe linga toxine – sa fie salvata, stocata si folosita in scopuri mai nobile. Practicile de care iti vorbesc au rezultate doar daca sunt mereu insotite de o dieta lipsita de grasimi animale si lacatate de orice fel. As spune chiar raw vegana.
      Prin urmare, am ajuns la concluzia ca nu lipsa menstruatiei trebuie sa ingrijoreze, ci abundenta si durata ei prelungita”.

      Ma gindeam, insa, sa fac un pst mai generos si mai acurat pe subiect, intr-una din zilele urmatoare, daca va interseaza.
      Cu drag,
      O

      • Lavinia says:

        Si in contextul acesta, femeia ramane fertila chiar si in absenta menstrei? Este foarte interesant ce spui, o sa caut cartea. Iti dai seama ca orice femeie si-ar dori sa scape de sangerari lunare si in acelasi timp sa se stie sanatoasa si fertila?

        Pup

      • ana says:

        multumesc enorm de mult , Olivia !! ma simt mult mai linistita acum. si, da articolul e genial. chiar am observat ca de cand am devenit vegana nu mai aveam dureri in timpul menstruatiei, iar cantitatea de sange era f mica.nu aveam o menstruatie f abundenta, dar eu ma ingrijoram din cauza asta pentru ca lumea imi spunea ca nu e normal. pe de alta parte, cand am devenit vegetariana- la 19 ani- nu am mai avut menstruatie timp de aproape 2 ani (exact din momentul in care am renuntat la carne si alte produse animale) si eram teribil de ingrijorata. am fost intr-un final la un medic ginecolog care mi-a dat progesteron-iar la cateva saptamani am avut iar menstruatie.culmea e ca lipsa menstruatiei e vazuta ca o boala, nu ca o modalitate de a vedea cat de intoxicat e corpul. avand in vedere ca in ultimele luni am avut o alimentatie exclusiv cruda explica multe acum. si iti multumesc din nou pentru ajutor!! astept cu nerabdare noi postari ! Dumnezeu sa-ti dea sanatate atat tie cat si celor dragi tie!!! Mii de pupici dulci de la malul Marii Negre!!

      • Cristina S says:

        Olivia, draga mea, cu toate ca sunt un medic ce a renuntat de
        cativa ani la medicina alopata, sunt vegana si incerc din rasputeri
        sa-i tin pe copiii mei adolescenti aproape de natura(nutritie,
        terapeutica, etc)si departe de otravurile pe care pana nu demult
        le ingerau, nu pot si nici nu vreau sa fac abstractie de educatia
        mea medicala din primii ani de facultate, de orele lungi de studiu
        la anatomie,fiziologie sau fiziopatologie,care-mi descifrau
        mecanismele fascinante ale functionarii normale/patologice ale
        corpului uman,si care nu sunt teorii alopate ci realitatea.
        F f pe scurt menstruatia este fiziologica si apare in mod normal la
        pubertate cand in fiecare luna ovarele incep sa elimine ovulul
        maturizat care ajunge in uter; dc este fertilizat de sperma unui
        barbat el se va nida in peretele uterului care se pregateste pt
        acest lucru prin ingrosarea mucoasei uterine. In caz contrar, tot
        sub influenta hormonala se prod mici contractii ale vaselor
        sanguine ale mucoasei apoi o “sufocare” a acesteia, eliminarea ei,
        mici hemoragii locale ce reprezinta sangerarea menstruala.
        Amenoreea este normala in sarcina, alaptare, menopauza.
        Din experienta mea de la cabinet pot afirma ca simptomele dureroase
        sau acuzele psihoemotionale difera mult de la o femeie la alta,
        chiar sunt persoane care depasesc f usor si rapid ac perioada.
        Conteaza f mult alimentatia si echilibrul psihoemotional.
        Nu sunt adepta discutiilor contradictorii si inutile dar ar fi
        interesant de stiut cati dintre noi ar accepta intr-o situatie
        acuta, de viata si de moarte,care poate apare chiar in cond unei
        alimentatii corecte,interventia unui medic alopat extrem de bine
        pregatit, eficient(incredibil dar mai sunt,insa nu stiu pt cat
        timp la noi in tara) care-ti poate salva viata ta sau a copilului
        tau…
        Probabil ca d-nul Raymond Bernard care nu e medic, ci are
        doctoratul intr-un alt domeniu(Walter Siegmeister (1901–1965),[1]
        later and better known as Dr. Raymond W. Bernard A.B., M.A., PhD, was an early 20th century
        American alternative health, esoteric writer, author and mystic,
        who formed part of the alternative reality subculture)nu ar fi
        murit asa de devreme de pneumonie dc s-ar fi intervenit prompt.
        Iti doresc, cu tot dragul, multa, multa sanatate.

        • Roxana says:

          Olivia, esti atat de draguta si de buna, si apreciem foarte tare ceea ce faci pentru noi in impartasirea experientelor tale. Gasesc insa ca poti aluneca pe o panta extrem de periculoasa in momentul in care incepi sa dai si sfaturi medicale. Nu vreau sa-ti combat sursele, insa la un moment dat nu mai poti face diferenta intre cei care chiar stiu despre ce vorbesc si cei care au vazut ca se poate face un ban frumos din astfel de subiecte. Sincer, chiar nu trebuie sa-i crezi pe toti. Sau, macar incearca sa citesti si sa-ti iei informatiile si din partea cealalta. Si nu vorbesc neaparat despre tratament, ca mi-ai putea spune ca-s interesele meschine ale companiilor de medicamente, dar macar ce inseamna anatomie, fiziologie, histologie, patoogie,imunologie, biochimie, ggenetica etc. Iti spun sincer, astea nu sunt trucate. Si mie, ca si Cristinei, mi se rupe sufletul cand vad ca zile si nopti intregi petrecute cu cartile in brate ne sunt desfiintate de tot felul de personaje care isi spun “doctori”, precum autorul mentionat de Cristina. Si mai este o parte: ai putea sa-ti asumi o recomndare medicala gresita care ar duce la un efect nedorit, n-s vrea sa spun fatal. Te rog iarta-ma pentru acest mesaj daca gasesti ca este neavenit.

          • olivia says:

            Draga mea, ar fi trebuit sa ma intind intr-un comment mai lung, in care sa citez cit mai multi autori care transeaza problema menstruatiei, dar lipsa de timp, m-a impiedicat pina acum. Tocmai de aceea am promis un post mai generos, curind, pe subiectul asta atit de arzator. E o informatie care nu se regaseste in manualele clasice si, practic, argumentul suprem pentru care cred ca ar trebui – macar!!! – sa vorbim despre teoriile ambelor tabere. Faptul ca Dr. Raymond W. Bernard nu e medic, importa prea putin. Nici Valeriu Popa nu era, nici Rudolf Breuss. Important e ce stiu acesti oameni si noi nu stim si ce informatii fabuloase au de dat. Am invatat sa nu ignor sfaturile, studiile, concluziile unui om care a studiat temeinic o problema, chia daca pina la urma hotarasc sa ma plasez pe o pozitie neutra.
            Cit despre sfaturi medicale., nu dau. Nu e treaba mea sa diagnostichez si sa tratez. In schimb, pot sa spun cui ma intreaba cum am rezolvat in casa o raceala cu o cataplasma si doua ceaiuri sau sa le indic bibliografia mare la care am avut acces, daca problema lor pare sa gaseasca acolo macar o lamurire cit de mica.

          • Roxana says:

            Draga Olivia, din punctul meu de vedere diferenta dintre un doctor si un nedocotr este ca primul a vazut cu ochii lui ce are omul inauntru, la propriu, si-a experimentat aproape toate procese fiziologice care fac organismul sa functioneze, tot la propriu. Iar medicina este o stiinta, ca toate celalalte stiinte, Facultatea de Medicina chiar nu este o institutie de manipulare. Acum, ca medicina nu detine toate raspunsurile despre corpul uman si ca exista o gramada de material de alta natura, decat cel medical, cu care sa se umple acest gol, este un fapt. Insa, referindu-ne strict la cazul acesta, al menstruatiei, te rog, nu-i spune fetei ca daca nu are menstruatie este sanatoasa, iar restul femeilor de pe Pamant sunt bolnave. Daca argumentul medical nu te convinge, gandeste-te ca la acest proces se face referire si in Biblie: adica este un fenomen lasat de la Dumnezeu. Poate fi mai natural decat atat? Si in plus, pe ce-si bazeaza Dr Raymon Bernard afirmatia ca menstruatia este o eliminare de toxine si ca este nefireasca? Daca parerea lui este ca daca unele femei au dureri, atunci menstruatia este un proces fiziologic nenatural, atunci care o fi parerea lui despre nastere?

          • olivia says:

            Aceeasi, Roxana 🙂 Exista nastere fara dureri, in cazul acelorasi femei, care prin renuntarea la mincare toxica si-au purificat organismul. Toxinele sunt cele care rigidizeaza tesuturile si cauzeaza dureri si ca asa stau lucrurile o dovedeste faptul ca mobilitatea extraordinara din copilarie e inlocuita treptat, cu virsta, de dureri articulare, tendoane si muschi intepeniti. Dar cum spuneam, da-mi te rog un ragaz mic sa apuc sa fac un post mai larg.

            Cit priveste diferentele dintre un absolvent de medicina si un profan, sunt de acord cu tine. Unul a vazut si celalat nu. Dar cel din urma simte… Invata sa-si aculte organismul, sa identifice corect semnalele lui, sa fie in armonie cu el insusi si intreg. Nu poti face asta, atunci cind astepti cu sufletul la gura raspuns de la medici, in usa cabinetului medical. Medicii poate iti fac analizele si iti spun ca esti ok, desi tu nu poti dormi noaptea, ai dureri cumplite de cap, indigestii crincene. Altii iti dau diagnostice cumplite, care sunt false (despre astfel de cazuri, curind, sper). Si nici unul nu suporta sa fie contrazis. Daca risti sa faci asta, te iau de sus, in termeni de specialitate, sa te intimideze, sa te faca sa te simti mic, mic de tot. E o ticalosie institutionalizata, de care m-am lovit de atitea ori…
            Asta cred eu si simt ca pot sa-mi exprim liber parerea, fara sa jignesc pe nimeni. Si pentru ca am ajuns la concluzia asta, am inceput sa caut raspunsurile in carti minunate. Si am constatat ca respectind niste principii ce se tot regaseau la diversi autori (in contradictie flagranta cu sfaturile tuturor medicilor alopati) m-am simtit din ce in ce mai bine. Azi nu ma mai doare nimic, nu ma imbolnavesc. Zbor! Ei bine, despre aventura mea le vorbesc si celorlalte doamne de pe blog, in caz ca le intereseaza.
            Cu drag,
            o

      • Nico says:

        Scumpa Olivia,
        Iti spun cu dragoste:bine ai revenit!!!Imi era tareeee dor de tine!!!
        Ar interesa si m-ar interesa si pe mine un asemnea subiect.
        Ce ai scris tu aici cred ca ar scuti pe multe femei de un stres in plus…m-ai facut tare curioasa la bazele care stau la niste astfel de explicatii.Pana gasim noi cartea poate reusesti tu,cu binecunoscuta bunavointa si caldura,sa ne explici cate ceva in plus.

        • olivia says:

          Multumesc, Nico! Bine te-am regasit.
          Mai exact ce-ai vrea sa lamurim? 🙂

          • Nico says:

            Draga Olivia,imi cer scuze…am observat ca am dat replay gresit si exprimarea a fost un pic intortocheata…am scris presata de timp 🙁 Subiectul ce ma intereseaza e cel al tulburarilor menstruale.
            Cu multumiri!
            Pupici!

  22. CICI says:

    Sunt medic. Si n-am fost nici eu scutita de un astfel de eveniment acum cativa ani. Am trait aceleasi sperante desarte alaturi de ea. Invinsese cancerul la 28 ani. Aveam incredere ca va reusi si de aceasta data, dupa 20 ani. Dar n-a fost asa. Si eu, si sotul meu (tot medic) am incercat apoi sa cercetam radacinile acestui nemilos diagnostic. De ce a aparut? Cum s-a format? Cum poate o gamajoara de celule atipice sa perturbe un intreg organism avand in vedere faptul ca in facultate din pacate fiziologia si fiziopatologia nu au fost ridicate la rang de cinste de catre profesorii universitari. Si ne documentam si iar ne documentam… Si intalnim intamplator (sau poate nu) persoane cu preocupari asemanatoare si ne bucuram (cu un gust amar dat fiind circumstantele care ne-au asezat fata-n fata) ca putem sa ne umplem sufletele cu bogatia experientei lor. Trebuie doar sa avem o minte deschisa si sa fim modesti. Iti multumim mult Olivia pentru curajul de a-ti asterne aici gandurile si simtirile cele mai adanci, pentru faptul ca le impartasesti cu noi, caci acest eveniment nefericit a dus la menirea pe care ti-o asumi cu multa dragoste. Nu trebuie sa o uitam deloc pe draga ta Lavinia atunci cand iti cerem sfatul. Ea a reprezentat motorul tau de cautare a adevarului. Asa cum nici eu nu o pot uita pe mama cand zi de zi, clipa de clipa, alegerile mele in ceea ce priveste alimentatia si stilul de viata s-au schimbat complet. Cu respect, CICI.
    P.S: Am scris aceste cuvinte chiar cand ai facut postarea-Puterea sta-n cositele tale- cand inca nimeni nu avusese nici un comment. Dar cred ca am trimis-o din greaseala pe facebook-pe wall la mine, atunci cand am recomanat link-ul. Iar acum, cand am revenit in orasul meu dupa vizita targul RAW GENERATION am vazut si am rectificat greseala. Multumim inca o data.

    • olivia says:

      Multumesc, Cici. Ma bucura incurajarile tale si ma bucur ca – in ciuda pierderii suferite – esti optimista, deschisa spre altceva, convinsa ca intoarcerea la natura e cheia spre mai bine. Chiar daca esi medic si probabil vezi, zi de zi, in jurul tau altceva…
      Te imbratisez cu drag,
      O

    • Marina says:

      Si eu, ca si tine Olivia, ca si tine Cici, ca si probabil multi alti oameni din jurul nostru, am avut in pierderea tatalui meu (dupa probabil un cancer pancreatic) motorul care m-a facut sa incep cautarea “adevarului”. De atunci viata si alimentatia mea si a sotului meu s-au schimbat radical.

      Multumesc Olivia. Multumesc Cici.

  23. Miha says:

    Olivia, imi sterg lacrimile cu greu! sunt la serviciu, inaintea unei sedinte si trebuie sa fiu tare! in momentele astea unchiul meu se afla in Fundeni, pregatit de o operatie majora: indepartarea chrurgicala a vezicii urinare! mi-e rau de teama, de frica, pamantul fuge de sub picioare si ma intreb: cum oare tocmai azi am gasit noua ta postare???? ce va fi pentru el, pentru noi, cum va fi???? am scris si eu unei prietene, ca sa mai arunc din suferinta…
    si daca tot am facut-o…te rog, lamureste-ma intr-o problema: am cumparat si eu cartea despre alternativele naturale la antibiotice, insa rasfoind-o, fara prea mult timp la dispozitie, cautam tintit acea tinctura de propolis de facut fas-fas pe amigdalele micutilor, si nu am identificat-o inca. te rog, ajuta-ma tu si zi-mi te rog in 2 vorbe cum o prepar! multumesc!

    • olivia says:

      Draga Miha, fii tare! Optimista, invigatoare! E una dintre cheile de aur spre mai bine.
      Cit priveste cartea lui Christopher Vasey, el vorbeste frumos de propolis, dar nu spune de nici un fis-fis. Asta este gaselnita mea – plecind de la recomandarile lui – pentru problemele respiratorii si s-a dovedit de fiecare data eficienta. De aia o si recomand. Imi iau tinctura (concentratie de 80% din Matache, de la mieraria Bodnariu) si o vars intr-u recipient gol cu pulverizator (am gasit la Sephora). Aplicat pe amigdale (pentru raceli si gripe), pe masea (in abcese), pe burtica (pentru viermisori) face M-I-N-U-N-I!!!
      Tin pumnii,
      O

      • Miha says:

        aha. m-am lamurit acum. am innebunit o lume cu aceasta tinctura! trebuie sa ajung in Bucuresti! multumesc mult ca ti-ai facut timp sa ma lamuresti.sunt tot aici, inca…pierduta cu ochii in pc..asteptand vesti…sa ne dea D-zeu tuturor sanatate!!!!

        • Andreea says:

          Olivia..oricat am cautat prin zona noastra,Baia Mare, nu am gasit nici un apicultor care sa aiba astfel de concentratie de propolis si toti imi spuneau ca nu se poate extrage, sub nici o forma, o concentratie mai mare de 40%. Iti dai seama ca te cred pe cuvant, insa aici nu gasesc si cand am fost in vara in trecere prin Bucuresti, mi-am facut timp special sa ajung la dl. Bodnariu, care, din pacate, nu avea p stoc in acel moment:(. Am propolis brut, oare nu as putea prepara eu acasa?? In Bucuresti nu ajung in urmatoarele cateva luni bune. Multumesc mult ! pupici cu aroma de castane, din nou:)

      • Miha says:

        buna ziua! am revenit cu alte intrebari, normal:)) a fost sotul meu in
        Bucuresti si a fost obligat sa mearga la aceasta mierarie, deja celebra
        cred. buuuun. am facut rost de tinctura respectiva, vreo 5 ml cred ca mi-a luat sotul.
        domnul de la magazin, ne-am conversat putin telefonic, sustine ca ar trebui
        cumva amestecata/diluata cu miere. asa ca intreb: cum fac pana la urma? scuze de insistenta
        dar vreau sa fiu pregatita corespunzator sezonului rece si sa nu fac
        planul de vanzari pe la farmacii. multumesc mult!

        • olivia says:

          E buna cu miere :). Dar daca ma tircoleste vreo raguseala, nu ma sfiesc sa o pulverizez cu un fis-fis de la Sephora direct pe amigdale. Si, pa-ram!!! Totul trece instantaneu!!! Aproape… zic aproape pentru ca “aproape” depinde de cit de sanatos maninci cit timp te lupti cu virusii. Despre asta un post ce se zamisleste deja 🙂
          Pupici de licurici,
          O

  24. roxana says:

    multumim frumos,draga O,ptr tot ce ne inveti,ptr cuvintetele
    minunate pe care le asterni aici,ca noi sa ne documentam,sa invatam,
    stim cu toate ca au inceput copilasii care scoala,care gradinita,
    fetita mea,deja are,muculeti si nu stiu nicio metoda naturala prin care sa scap de ei
    ,are nasucul foarte infundat,deocamdata folosesc picaturi ca altceva nu stiu ce
    daca mai ai tu vreo alternativa as fi bucuroasa sa o aflu,multumesc

    • olivia says:

      Mucii sunt buni!!! Suna dezgustator? 🙂 Naturopatii spun ca asta e semnul ca organismul a inceput un proces de curatenie. Toxinele, la fel ca mizeria dintr-o rufa murdara, nu pot iesi fara apa. Tot ce curge din organism (muci, traspiratie, diaree) sunt toxine antrenate spre evacuare de către apa. Cea mai buna atitudine e sa sustii demersul, cu multe lichide, sucuri de legume si ceaiuri calde, in special. Un regim chitit pe cruditati, fara grasimi si proteine animale (care in procesul de metabolizare produc multe toxine) nu poate fi decit o idee buna.

  25. ade says:

    Buna Olivia,
    imi pare rau…si multumim pentru tot

  26. Simona Mocanu says:

    Olivia,

    Multumesc!!

    Te pup
    Simona

  27. ade says:

    Olivia,
    spune-mi te rog, ce parere ai despre medicamentele homeopate,gen Paragripe…daca ai avut ocazia sa te-ai intersectat cu ele
    Multumesc

  28. Iris says:

    Foarte utile sfaturile. Am o intrebare la care nu am gasit raspund. Ma gandeam poate ai citit undeva in cartile pe care le ai desptre acest subiect. Este ok sa continuam alaptarea in momentul in care apare o noua sarcina? Pupici dulci

  29. Auras says:

    Buna Olivia,fetelor!
    Excelenta postarea despre par!
    As vrea sa va intreb daca ati folosit vreodata Colon Help si cu ce rezutate? M-ar interesa o curatire a “interiorului”. Am auzit pareri pozitive despre acest produs, dar ma intereseaza daca este bun de ceva, nu doar reclama.
    Va multumesc si va doresc o zi minunata!

  30. daniela says:

    Buna, as putea sa macin semintele de susan si in si sa le pun intr-un borcanel ca sa-i dau in fiecare dimineata fetitei mele in suculet. multumesc

    • Auras says:

      Daniela,
      din cate am auzit, semintele de in trebuie macinate doar in momentul folosirii, altfel ar putea avea un grad de toxicitate. Mai intreaba, poate gasesti pe cineva mai avizat in domeniu. Toate cele bune!

    • olivia says:

      Semintele macinate si stocate a la long se oxideaza repede si rincezesc. Nu mai bine macini cu risnita de cafea o mina de susan, de fiecare data cind vrei sa-i faci ceva bun fetitei tale? 🙂 Nu dureaza mai mult de 30 de secunde, sa faci o pudra de susan proaspata, cu toate beneficiile intacte. 🙂

  31. Roxana says:

    Draga Olivia

    Iti multumim pentru sfaturile legate de par. Eu am fost la dermatolog si mi-a spus ca aceasta cadere a parului are cauze hormonale si mi-a prescris minoxidil, dar pe mine ma intereseaza sa descopar o cale pentru a avea par frumos toata viata nu doar un timp cat folosesc acea solutie. Imi poti explica te rog mai multe de ce anume apa calda ajutaata de mult? Trebuie bauta pe stomacul gol?

  32. Georgiana says:

    Buna Olivia!
    Urmaresc site-ul tau inca de la inceput si iti multumesc pentru
    energia pozitiva, sfaturile tale si sufletul tau minunat. Incerc
    sa-mi hranesc fetitele (cea mica 1 an si 2 luni si cea mare 5 ani)
    cat mai sanatos: peste, oua le dau cat mai rar. Le dau fructe,
    le-am facut retetele tale de dulciuri, legumele din pacate mai
    mult gatite. Dar am o mare problema: lipsa poftei de mancare,
    mananca foarte putin.
    Mai ales cea mica uneori ia de 2-3 ori si nu mai vrea,
    incerc cu altceva la fel. Din fericire o mal alaptez inca dar sunt
    sigura ca nu ii mai ajunge.
    Te rog mult ajuta-ma cu un sfat.

  33. Katy says:

    Buna O, Buna tuturor,

    Eu vreau sa-ti multumesc ca ne-ai impartasit aceasta experianta
    iti urez sa ai mult curaj si sper sa fie aceasta o lectie si un
    semnal de alarma pentru altii.
    E greu intradevar si crede-ma ca am avut si am in continuare
    astfel de exemple dar ma doare cand vad ca cei care au ramas
    bolnavi fiind in continuare si chiar grav se incapataneaza sa
    manance tampenii(carne de porc, carne rosie etc).
    Aici intervine si rugamintea mea de a ma lumina cum sa mai
    procedez pentru ca deja chimio nu mai are efect.
    Targul vegan a fost cam slab sau ..?
    Stergem lacrimile si mergem mai departe

  34. Katy says:

    Pentru Renata,

    Sora mea avea 24 ani cand a fost diagnosticata dupa ce a fost
    operata(toti doctorii spuneau ca are chisturi) ca are cancer
    ovarian extins, normal ca socul a fost mare deoarece si tata
    fusese operat de cancer la colon.
    Important pt tine este ca tu sa fii tare si cu picioarele pe
    pamant sa o poti sprijini fara ca ea sa stie asta adica fara ca
    tu sa o tratezi ca pe un om bolnav.
    Am auzit de postul de 40 zile, poate Olivia o sa ne ajute sa ne
    expilce mai bine cum se face,dar noi am auzit cam tarziu cand
    deja era cam tarziu, sper ca pe sora ta sa o ajute a
    Din experienta noastra am obs ca regimul alimentar a ajutat cu
    atat mai mult daca voi ve-ti renunta si la carne.

  35. Anuta says:

    Buna Olivia,

    Ti-am desc. de mult blogul, intru in fiecare seara sa aflu noile noutati. Iti multumesc mult de tot pt. ca-ti rupi din timpul tau ca sa scrii, sa citesti si sa raspunzi.
    Indraznesc si eu cu o intrebare la tine, poate ai studiat in Thai. sau citit referitor la asa ceva.
    Fetita mea are 2 anisori, cam de prin iarna a inceput sa-i curga ochisorul stang mai ales cand ii vant afara sau racita. Am fost in Ro. cu ea “canal lacrimal inchis” treb. operata cu anestezie totala, nu am vut sa accept, aum la sf. lui octomb. avem programare aici unde locuim(alta tara)cu ea. Sa vedem ce o sa ne zica si aici.
    Fiti ocrotiti si sanatosi.

  36. Mihaela says:

    Buna Olivia!
    Multumesc pentru toate sfaturile tale. Esti o femeie deosebita!
    As avea o intrebare. Ce parere ai de produsele companiei america
    ne Forever living, cele cu aloe?
    Multumesc.

    • olivia says:

      Multumesc, Mihaela!
      NU le folosesc, inteleg ca ar avea conservanti sau ar fi baza de aloe pasteurizata. Eu am aloe in ghiveci si folosesc cite o frunza proaspătă, cind am nevoie. Exista la Brasov o doamna care cultiva aloe si face produse din aloe proaspata. Daca va intereseaza, poate gasim contactul.

      • Auras says:

        Olivia, cum folosesti tu planta de aloe? Am si eu in ghiveci,dar nu stiu daca e comestibila. Ar fi minunat daca ai gasi contactul cu doamna din Brasov. Multumesc. Numai bine!

        • Antonia says:

          Eu o cunosc pe dna din Brasov care se ocupa cu aloe, este
          medic pensionar, i-am cerut acordul daca sa scriu aici nr de teleo
          de telefon.Dna se numeste Elvira Selagea, tel 0268312004
          si mobil 0722130638.

  37. MariB says:

    Draga Olivia, urmandu-ti sfatul am inceput sa beau (cu oarecare regularitate) bors. “Problema” mea e ca am inceput sa constat semne de detoxifiere (sub forma unei tuse expectorante). Te intreb urmatoarele deoarece inca alaptez (asta e si motivul pentru care am evitat sa imi schimb inca drastic alimentatia): sa continui cu borsul sau treaba devine periculoasa pentru picea mea?
    Multumesc si o imbratisare pentru modul in care ai ales ca drama din familia voastra sa va intareasca si sa va faca mai buni, pentru voi si pentru noi, cei care vrem sa deschidem larg ochii si urechile.

    • Gabriela F says:

      Draga Olivia,
      In primul rand iti MULTUMESC si eu pt faptul ca ne impartasesti din experienta ta. Imi pare tare rau de pierderea suferita; intr-adevar sora ta a fost foarte frumoasa si din cate am inteles un om deosebit.
      Daca se poate si nu cer prea mult as vrea sa stiu daca exista vreun remediu natural pentru osteoporoza. Mama mea are osteoporoza gradul IV cu risc major de fracturi si niste dureri pe care nu le mai poate suporta. Nu poate sa faca tratamentul specific osteoporozei datorita unor probleme cu stomacul si cu ficatul. In momentul de fata este intr-o depresie destul de urata din cauza durerilor pe care nu le mai suporta, iar mai nou de o saptamana a inceput sa i se unfle piciorul stang in dreptul gleznei. Pur si simplu nu stiu ce sa-i mai fac si cum sa-i mai alin durerile.

      Pupici dulci

      • olivia says:

        MUltumesc, Gabriela.
        Osteoporoza este, de regula, rezultatul unei jumatati de veac de hrana gatita, devitalizata, lipsita de nutrientii de care are nevoie organismul, dublata de mult sedentarism. Solutia pentru orice carenta de calciu stă in crudivorism. Sunt importante laptele de migdale, susan, nuci si toate sucurile de legume care abunda in calciu organic, intr-o forma extrem de usor de asimilat. Sucurile proaspăt stoarse de varza, broccoli, conopida, morcovi, spanac, pastirnac, sfecla rosie, castraveti si telina, singure sau combinate, fac M-I-N-U-N-I, doar daca absorbtia lor e facilitata de miscare multa!!! ESENTIAL!!!
        Cu drag,
        O

        • Gabriela F says:

          Buna Olivia,

          MULTUMESC pentru raspuns O, esti o adevarata minune pentru noi.
          In ceea ce o privestepe mama, ai mare dreptate in ceea ce mi-ai spus. Toata viata a mancat mancare gatita si foarte MULTA CARNE. Functiona pe principiul NICI O MASA FARA CARNE, iar fructele si legumele crude nu faceau parte din meniul ei zilnic, iar pe langa toate astea mai si fuma.
          Acum daca nu cer prea mult te-as ruga sa-mi spui si mie ce as putea face pentru a stopa paradontoza cu care m-am pricopsit in general datorita mediului in care lucrez (ceva radiatii, mediu inchis, aportul de O2 lasa de dorit,etc). M-am operat de trei ori pana acum (am facut aditie de os)si cu toate astea mai am de facut o operatie. Incerc sa-mi fac in fiecare dimineata lapte de migdale cu susan, iar in timpul zilei smoothie. Mi-am propus sa mananc raw 100
          % si sper sa reusesc (am sa dau de veste dupa prima saptamana de raw).
          Pupici dulci

    • olivia says:

      Multumesc, Mari! Imi prind bine incurajarile, oricind!
      Luca avea 8 luni, cind am trecut si eu prin criza asta de eliminare de toxine. Simptomele erau identice cu ale tale: tuse, raguseala si expectoratii masive, vreme de 2 saptamini. Fara febra si frisoane. E normal. E benefic! Am baut bors cit am alaptat si le-am dat si baietilor, in de-acum cunoscutul Nectar “Fat Frumos…”. Borsul elimina treptat toxinele, fiind o maniera blunda nu numai de detoxifiere, ci si de intarire rapida a imunitatii, datorita bogatiei de enzime, vitamine (inclusiv B 12) si minerale, pe care le contine.
      DAR, e important e, cit alaptezi, sa nu te lacomesti la dieta cu sucuri de azi pe miine si nici sa nu te vitejesti la un post negru. Pentru ca organismul va scoate rapid, dramatic, eficient toxinele din profunzimea tesuturilor care ajung inevitabil in singe, inainte de a fi masate spre emonctorii (canalele de evacuare specializate). Laptele e singe filtrat. Dar filtrul poate sa dea rateuri, mai ales daca organismul e mai obosit si mai incarcat, decit trebuie. Daca ti se pare ca organismul depune prea mult efort in eliminarea toxinelor si te simti putin obosita, hidroterapia colonului ajuta mult.
      Cu drag,
      O

  38. Catalina says:

    Buna ziua!
    As avea si eu o intrebare. Am observat ca in toate retetele bucatariei raw cartoful nu este intrebuintat.Cum se pot face mici concesii in ceea ce priveste fasolea, nautul, lintea, mazarea oare cu cartoful nu se poate face(mai ales ca eu sunt fan cartof).Poate ma lamureste cineva. Multumesc.

    • olivia says:

      Asa e, Catalina, nu se fac concesii in ce priveste cartoful, pentru ca spre deosebire de linte, naut, mazare, fasole, cartoful fiert in apa sau la aburi, prajit, copt in cuptor sau la jar e NOCIV, fiind cauza a numeroase boli, intre care diabet, cancer si boli de inima. Mai mult, un singur cartof fiert, pirjolit si golit de toate proprietatile sale vindecatoare, are atita amidon, cit sa apretezi cu el intraga lenjerie de pat!!! 🙂 Exagerez putin, dar ai prins ideea!! Oricum, n-ai vrea sa-ti apretezi intestinul subtire si intestinul gros nici macar putin, nu-i asa? 🙂 Si asta nu mai e o exagerare….
      In timp, amidonul se prinde incet, dimpreuna cu mucusul si glutenul (cind mai papi si cereale) pe intestinul gros, de pilda si formeaza asa-numita plaga mucoidala, cauza atitor boli si afectiuni.
      Alta insa e situatia cartofului crud, care transformat cu coaja cu tot (!!!) in suc e balsam digestiv si regenerator celular, vindecind calculi urinari, obezitate, diabet, cancer de prostata si uterin, cistite, constipatii cronice, hepatite, gastrite, ulcere cronice, indigestii insomnie, reumatism, anemie, scorbut, deficiente de memorie si boli de inima. Are rol antioxidant si antitumoral, e plin de vitamine din complexul B, fibre alimentare si compusi fenolici cu efect de reglaj asupra activitatii cardiace.
      CU mare drag,
      O

      • Catalina says:

        Multumesc frumos pentru lamurire. Am sa evit atunci cartoful atat in alimentatia mea cat si a copilului meu.

      • Cristina says:

        Buna Olivia,

        Am si eu o intrebare in legatura cu postul de mai sus..am vazut un interviu acordat de tine in revista “Ce se intampla doctore” la inceputul acestui an, in care dadeai exemplu de un meniu pentru pranz care includea si cartofi fierti la abur insa mai sus spui ca sunt nocivi oricum ar fi gatiti. Eu nu obisnuiesc sa consum cartofi in mod regulat insa adaug rareori 1-2 in supa crema de legume. Ma poti ajuta cu aceasta “dilema”?
        O zi minunata iti doresc,
        Cristina

        • olivia says:

          Da, desigur , Cristina 🙂 Sunt greseli pe care le-am facut o vreme, dar pe care le corectez din mers. Se spune ca gatitul cartofilor la aburi e singura forma de preparare termica, ce pastreaza in proportie mare, proprietatile tuberculilor. Am ajuns sa ma indoiesc de asta, dupa un post cu sucuri de fructe si legume. Organismul – proaspăt curatat – a fost prea putin incintat sa-i du niste cartofi fierti, chiar si la aburi. Amidonul procesat termic e un nutrient toxic pentru organism, iar asta confirma si stomacul meu! Prin urmare, digestia a fost mai grea decit obicei (adica s-a pierdut mai multa energie in procesul digestiei), au aparut stari de somnolenta, iar tentatia pentru mincare gatita a crescut. Naturopatii, care spun ca mincarea gatita creeaza dependenta, au dreptate. Dar pina nu demult n-am inteles nici eu mecanismul.
          Cu drag,
          O

  39. Dana says:

    Multumim pentru sfaturi, sunt intr-adevar excelente. Am sa incerc
    sa le pun treptat in practica, eu mereu am probleme cu parul care
    este f.sarmos si niciodata nu sta cum trebuie. Am zis “incerc”
    pentru ca uneori lucrurile si sfaturile cele mai simple sunt
    greu de pus in practica dar….trebuie! Multumim inca o data.

  40. kinga says:

    Buna Olivia 🙂
    Am 21 de ani si tot atatea “probleme”. Din lipsa de informare am luat contraceptive orale timp de 3 ani fara pauza(prescrise de endocrinolog- hirsutism. Am intrerupt administrarea lor, deoarece nu le mai toleram (ms corpului meu pt asta!).Otravirea asta indelungata a dus la lipsa menstruatiei, uter infantil,trompa infundata, ovarul drept inflamat. Ginecologul la care merg a avut mai multe tentative de a-mi prescrie tot felul de medicamente. am reusit s-o “pacalesc” de cateva ori pana acum, propunandu-i alternative naturiste(mi-a recomandat Branca ursului-iau deja de 2 luni, spalaturi vaginale cu ceaiuri etc). Am luat, totusi-regret!!, ovule vaginale pt bacterii descoperite. Binenteles ca a recidivat.Azi am fost din nou la ginecolog. De data asta nu am mai putut s-o “pacalesc”. Mi-a prescris 4 medicamente-printre care si antibiotice orale, ovule vaginale.Plus “Utrogestan” care o sa-mi provoace menstruatia. Nu voi lua nimic din ce a zis; nu vreau sa functionez doar la “comanda” medicamentelor. Asa ca coi lua in continuare Branca ursului, voi face “irigatii” cu ceai(coada soricelului+ sare+galbenele), iar pt bacilii gram negativi cu aspect de enterobacterii(e-coli?) voi lua catina cruda, macerata in miere de salcam. Mentionez ca sunt de 3 luni vegana-preponderent crud si de 1 saptamana raw 100%.
    Scuze pt commentu’ lung. Ti-am scris pt ca am mare nevoie de sprijin, de o confirmare ca ceea ce fac dece spre bine. Nu in ultimul rand vreau sa-ti MULTUMESC TARE pt blog- care este de mare incredere, foarte util si totodata dragut(L-am descoperit cautand o reteta de socata).
    Astept raspuns, te rog! Probabil ca stii mai multe leacuri pt ovarele “incapatanate”.

    Te pup! Sanatate!

    • olivia says:

      Draga Kinga, esti pe drumul bun, daca ma intrebi pe mine. Si daca te tii de treaba, in cel mult doua luni, vei fi ca noua. Tine-te de toate procedurile pe care le faci (EXCLENTE!!!) si de o dieta cruda cu multe sucuri de legume proaspat stoarse si o sa te bucuri fara indoiala de rezultate curind. Antibioticele creeaza tocmai aparitia acelor bacterii si fungi vaginali de care vorbeai si care sunt unul dintre efectele secundare ale antibioticelor, asumate chiar si de catre producatorii de medicamente. Spalaturile vaginale dimineata si seara, cu pelin sau marul lupului sunt extem de eficiente, spun adeptii lui Valeriu Popa. Ovarele trebuie fortifiate cu ceaiuri renale si pentru disfunctii sexuale. Cind vine vorba de ceaiuri merg mereu pe mina lui Ioan Bonchis, un culegator avizat de plante medicinale din Bihor. Ai aici adresa.
      Iti tin pumnii!
      O

  41. Roxana says:

    Draga Olivia, te rog ajuta-ma cu un sfat, mi-a prescris medicul Spironolactona pentru dezechilibru hormonal si nu stiu ce sa fac, daca sa iau sau nu. Ce metoda naturista as putea folosi?

    • olivia says:

      Roxana, sunt carti care spun ca orice dezechilibru hormonal se rezolva cu o dieta vegetariana, preponderent crudivora. Rudolf Breuss, Valeriu Popa, Norman Walker (de pilda) au diete de citeva sapamini pina la 40 de zile, cu post cu sucuri (Breuss si Walker) si germeni de griu (Valeriu Popa). Toate sunt menite sa detoxifice organismul, astfel incit organele vitale (inclusiv glandele endorine, raspunzatoare de echlibrul hormonal) sa se scuture bine de toate mizeriile si sa-si reia functiile firesti. Ceaiurile de marar si lemn dulce (in cure de cite doua saptamini), pline de fitoestrogeni benefici atunci cind nu exagerezi, fac – atunci cind dieta e cruda – iar minuni, spune Christopher Vasey.
      Nu uita de apa calda, bauta dimineata pe stomacul gol, care fortifica rinichii, considerati organe sexuale in medicina traditionala chineza. Legatura strinsa intre ovare si uter, pe de-o parte, si rinichi, pe de alta, a fost constatata de către vechii maestri chinezi, care pun deseori pe seama problemelor renale, disfunctiile sexuale, de genul infertilitatii, frigiditatii, impotentei etc.
      Cu drag,
      O

  42. Lidia says:

    Draga Olivia, multumim din suflet pentru tot sprijinul acordat!
    Deschid zilnic blogul pentru noutati.Astazi am fost cu fetita de 2
    ani si 4 luni la medic (tuseste) si mi s-a spus ca e racita
    la plamani. Nu tuseste f urat. nu face febra si in rest are o
    stare buna.Bineinteles ca a primit antibiotic pe care nu as vrea
    sa il dau dar mi-e teama sa nu se agraveze.As avea nevoie
    de un sfat!
    Multumesc mult!

    • olivia says:

      Lidia, o dieta stricta pe baza de sucuri de fructe si legume si multe ceaiuri calde indulcite cu miere, in perioada asta cel putin, dublata de citeva proceduri de eliminare a mucusului din plamini (masaje pe spate cu crema cu marul lupului de la Ioan Bonchis, cataplasme cu foi de varza cruda, incalzite pe capacul fierbine si zdrobite cu facaletul, in fiecare seara), tinctura de propolis pulverizata direct pe amigdale sau macar pe git, toate astea fac minuni. Pe Luca l-am videcat de mucusul strins in plamini intr-o iarna, astfel. Totul a durat un week-end. Doctorita noastra de familie era plecata din Bucuresti, iar cind s-a intors luni, l-a ascultat la plamini pe indelete, dar mucusul disparuse. N-a mai avut decit sa constate ca bolnavul era complet refacut.
      Cu drag,
      O

  43. Lidia says:

    Multumesc din suflet!
    Sper sa trecem si noi cu bine peste acest episod.
    Multa sanatate ingerasilor tai!

  44. Roxana says:

    Draga mea Olivia

    Iti multumesc enorm pentru toate sfaturile tale, ce ne prind atat de bine in toate clipele complicate ale vietii. Esti minunata, te imbratisez!

  45. Andreea says:

    Sper sa nu fiu prea insistenta cu subiectul acesta, insa am mari probleme cu scalpul, care e foarte uscat, trebuie sa ma spal tot a doua zi ,pt ca altfel ma mananca si ma ustura ingrozitor. Nu mai stiu ce sa fac, mai ales ca de cel putin 5 luni mananc in proportie de 60% crud, fara carne, cu multe sucuri de fructe si legume pe stomacul gol. Sunt ingrijorata, deoarece inainte sa imi schimb alimentatia nu am abut probleme cu parul sau cu unghiile( care sunt f casante).Multumesc mult de ajutor, pupici!!

  46. Auras says:

    Andreea, nu stiu daca ai folosit samponul solid de la Galador. Eu l-am achizitionat de curand si l-am folosit o data, dar imi place enorm. Ma asteptam sa-mi incurce parul, dar nici vorba de asa ceva. E facut doar din uleiuri blande si ar putea sa ajute scalpul. De asemenea, infuzia de rozmarin proaspat ajuta scalpul si, de asemenea, parul. Trebuie sa incerci ca sa vezi daca te ajuta. Numai bine!

  47. loredana says:

    Ce chip angelic avea Lavinia…o frumusete! Dar stii.. Olivia, Dumnezeu mai cheama la el si oameni buni si frumosi!

  48. loredana says:

    sunt asa necajita Olivia,am suferit un avort spontan 7 saptamani.am familia in cap ca cica nu pun mana sa mananc carne,lactate si altele…doctorii mi-au prescris vitamine sintetice…tot ce-i mai rau! da-mi un sfat pretios te rog! poop

    • olivia says:

      Draga mea, imi pare rau pentru pierderea ta. Dar fii increzatoare si nu lasa pe nimeni sa iti strice serenitatea. Elena Pridie, in cartea ei “Copilul vegetarian” explica cel mai bine fenomenul, si din punctul de vedere al adventistilor, vegetarieni din motive religioase. Nu trebuie sa fii insa adventist (iar eu nu sunt, sunt ortodoxa, ca mama 🙂 ) ca sa intelegi din studiile stiintifice fara apartenenta religioasa (al caror rezultat e citat in cartea ei) ca vegetarianismul bine inteles stimuleaza fertilitatea si duce la nasterea de copii sanatosi si mult mai frumosi. E foarte posibil ca problemele tale care au dus la pierderea sarcinii sa fie mai vechi, dar perfect corijibile – in timp – cu o dieta cruda si suplimente naturale care sa-ti intareasca imunitatea. Schimbarea dietei nu e niciodata bine primita de familie si asta stiu si eu foarte bine, din propria mea experienta. Asa ca nu fa schimbari bruste, demonstrative, fatise. Fii discreta, ca sa ai parte de linistea de care ai nevoie sa concepi un copil sanatos si fericit. Mai multe despre pregatirle pentru sarcina pe care le poate face o viitoare mamica raw-vegana, curind, intr-un post mai amplu.
      Capul sus, draga mea. Ai atita treaba 🙂

      • stela says:

        Doamne, Olivia, iti citesc posturile si ma emotionezi extraordinar cu bunatatea ta. Ti se vor intoarce inzecit toate lucrurile bune pe care le faci.

      • loredana says:

        Multumesc mult! doar aici la tine mai gasesc si eu alinare si intelegere!te pup! Dumnezeu sa te binecuvanteze!

  49. claudia says:

    Draga mea Olivia,
    Sunt cu sufletul alaturi de tine. Si eu am pierdut pe cineva foarte drag, tot din cauza acestei boli cumplite. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe sora ta Lavinia!
    In alta ordine de idei, postul acesta dedicat parului mi-a prins extrem de bine, pentru ca ma aflu in plina criza de cadere a parului. In ultimii trei ani, am observat ca o data pe an, am o perioada lunga (primavara sau toamna) in care imi cade masiv parul. Acum voi incerca sa aplic cit mai multe dintre recomandarile tale, caci de fiecare data am ramas dezamagita de produsele din farmacii. Iti multumesc pentru binele pe care ni-l faci!

    • A says:

      Buna draga noastra Olivia, te rog din suflet sa ma ajuti cu un sfat,eu am nascut de 4 zile,prin cezariana,inca nu am laptic,doar colostru,dar l-am pus pe bebe la san si mi-a facut rani care ma dor ingrozitor si ma gandesc cu groaza cand se apropie ora de alaptat,te rog da-mi un sfat ce sa fac sa se vindece ranile mai repede si cum sa fac sau ce sa iau sa am laptic mai mult!Multumesc si sper sa ma poti ajuta caci ma simt foarte inutila in momentele astea!pupici

      • olivia says:

        Felicitari, esti o mamica fericita! Cita vreme copilul suge si nu plinge de foame, nu m-as ingrijora. Colostrul e esential, caci el imunizeaza trupusorul bebelului. Intr-adevar, sunt metode de a stimula lactatia si de a creste calitatea laptelui. Astea sunt sucurile din plante verzi – 50 de grame de suc de lucerna ( inainte cu 30-45 de minute de masa) si de spanac crud – dar si sucurile de morcovi cruzi (esentiale), laptele de migdale, plin de calciu, acizi grasi, minerale si vitamine. Daca as mai avea un bebelus mic (ce dor mi se face, uneori!!!), in primele zile as tine-o tot pe sucuri verzi si sucuri de legume filtrate (dupa metoda lui Norman Walker), pentru ca digestia sa fie cit mai simpla, iar energia astfel economisita sa fie folosita in scopuri mai nobile: secretia lactata si refacerea dupa nastere. Apoi, incet, as introduce germenii, fructele, legumele in salate, borsul, Kombucha, algele (cu masura!!!), nucile si semintele.
        Ranile de care vorbesti trec in timp si devii mai putin sensibila la stimularea mameloanelor. Cit insa ranile sunt deschise, le-as trata cu tinctura de propolis si nimic altceva.
        Cu drag, O

    • olivia says:

      Multumesc, Claudia. Ma bucur ca te incinta recomandarile strinse de mine. Sa-ti fie de folos.
      Cu drag, O

  50. Joe says:

    Buna, Olivia! Spune-mi, te rog, apa din cura de apa poate fi apa plata imbuteliata sau e altfel de apa? Noi cumparam Bucovina, e ok?

    • olivia says:

      Apa plata Bucovina e singura potabila de pe piata. Asa imi spune TDS metrul meu. O scula plina de personalitate, meticuloasa, acurata, incoruptibila…. Deci e buna apa Bucovina plata, caci are pina in 50 de unitati saruri dizolvate in apa. Ce trece peste valoarea asta e otrava curata. Daca vrei lamuriri mai multe, cum ii sta cautatorului in fire, baga un ochi aici
      Pupici de licurici,
      O

  51. Katy says:

    Buna Olivia,

    As vrea sa stiu daca e suficient borsul pt o detoxifiere sau ar
    trebui sa mai incerc cu argila sau altceva.
    Am folosit cam 2 luni Colon Help dar rezultate nu am prea vazut.

    Iti multumesc

    Pupici

    • olivia says:

      Deotxifierea e o poveste pe care ti-as spune-o in 1001 de nopti… Borsul e una dintre variante, o varianta mereu buna, gustoasa, la indemina, proaspata… Dar niciodata sufiecienta. Lucrul bine facut in materie de detox, se face in fiece clipa, cu perseverenta, ademenind in panoplia ta de arme redutabile hrana mereu vie, sedintele de sudoratie, terapia colonului (si nu, nu Colon Help), masaje de toate felurile, germenii, alegele, apa calda si pura, plantele medicinale si, peste toate tronind, gindirea pozitiva. O sa fac pina la urma un post pe tema asta. Curind, sper 🙂
      O

      • Roxana R says:

        Da Olivia, cand ai timp cred ca un post despre detoxifiere ar fi binevenit. Iar eu astept cu nerabdare un post promis despre laptele de capra crud si daca nu dauneaza copiilor fiind crud. Pupici

  52. elena says:

    Am folosit tinctura propolis pt amigdalita mea cronica si s a dovedit un succes!ce as putea face insa pentru o sinuzita cronica si alergie la frig intr o masura uriasa, care imi provoaca dureri f mari de cap, tinand cont ca refuz operatiile si antibioticele permanent recomandate?Cu drag.elena

    • olivia says:

      Ai auzit de Neti Pot, Elena? ? E un dispozitiv ce seamana cu lampa lui Aladin, si ca forma si performante cind vine vorba de sinusuri. E ne-ntrecut in irigatii nazale si spaima sinuzitelor. Daca nu ti-l poti comanda de pe amazon sau aduce de-afara, poti sa-l improvizezi dintr-o sticla de plastic de apa minerala cu mustiuc, pe care o umpli cu vreo 200 de ml de apa filtrata calda, in care ai strecurat un praf de sare de Himalaya. Apa intrata pe o nara trebuie sa iasa pe cealalta (poti sa cauti indicatii video pe youtube, care abunda in filmulete de genul asta). Jetul antreneaza praf, scame, mucusul, ascunse adinc in sinusuri, evacuindu-le eficient. Daca iti faci o obisnuinta din a-ti face irigatii cu Neti Pot nu vei mai raci iarna, iar sinusurile vor fi happy. Tin pumnii!

  53. Elena says:

    Buna Olivia,

    As dori sa cunosc parerea ta despre implanturile mamare, sunt ele periculoase ?

  54. Elena says:

    Buna Olivia, ma intereseaza foarte mult postarea legata de tulburarile de menstruatie, la inceputul anului am adoptat o alimentatie vegana cruda si nu mi-a venit menstruatia de 6 luni, sunt putin ingrijorata datorita faptului ca nu stiu daca in lipsa menstruatiei pot concepe copii, am 32 de ani si nu am inca nici un copil, in medicina alopata nu mai cred deloc si de aceea nu am spus nmimanui despre aceasta problema, evitand astfel sa merg la ginecolog, deoarece eu sunt propriul meu doctor. Ce parere ai despre lipsa menstruatiei? Deasemenea era foarte putina cantitativ si fara dureri nu ave

    • olivia says:

      Draga mea, am facut un mic rezumat despre menstruatie, intr-un comment mai vechi. Ti-l repun acum pe tapet, dar cu promisiunea ca voi face un post special pe tema, curind.

      “Cit priveste menstruatia, ciclul lunar, regulat, nu e un deziderat, desi medicii alopati sustin contrariul. Exista o carte senzationala, Enigma fiziologica a femeii, scrisa de doctorul Raymond Bernard, profesor la Universitatea Columbia si Universitatea New York, care explica fenomenul, dind peste cap intreaga teorie aloapata asupra necesitatii menstruatiei regulate. Pe scurt, el spune ca menstruatia este modalitatea unui organism bolnav de a scoate masiv toxine. Nu e nicidecum un fenomen fiziologic natural si asta pentru ca doare, seaca de energie si compromite starea sufleteasca si echilibrul emotional al femeii. Un asemenea impact nu poate fi considerat nici normal, nici fiziologic. Natura semnaleaza mereu prin durere problemele si nu starea de bine. Un organism sanatos, curat, echilibrat emotional, nu experimenteaza, deci, asa ceva. Cele care au trecut pe o alimentatie crudivora stiu ca menstruatia se diminueaza ca si cantitate si durata, iar senzatiile de durere care o insoteau, dispar!. Mai mult, ciclul isi schimba frecventa, fara a mai fi lunar! Ci trimestrial sau chiar bianual. Iti dai seama, in conditiile astea, cit de aberante sunt indicatiile endocrinologiilor de a administra fetitelor de 14-15 ani, carora nu le-a venit, inca, un ciclu “normal si regulat” hormoni sintetici si alte chimicale sinistre care sa stimuleze fenomenul.
      In practicile traditionale chinezesti sau indiene, exista exercitii speciale de suspendare a menstruatiei, pentru ca energie – care altfel se pierde inutil prin singerare, pe linga toxine – sa fie salvata, stocata si folosita in scopuri mai nobile. Practicile de care iti vorbesc au rezultate de lunga durata sau chiar definitive, doar daca sunt mereu insotite de o dieta lipsita de grasimi animale si lacatate de orice fel. As spune chiar raw vegana.
      Prin urmare, am ajuns la concluzia ca nu lipsa menstruatiei trebuie sa ingrijoreze, ci abundenta si durata ei prelungita”.
      In plus, cartile care trateaza aceasta chestiune din punct de vedere al vegetarianismului sau din punctul de vedere al practicilor stravechi orientale, sustin ca suspendarea menstruatiei nu aduce cu ea si suspendarea fertilitatii. Dimpotriva!
      Dar cum spuneam, dau mai multe detalii in postul viitor!
      Pupici de licurici!
      O

    • ana says:

      eact aceeasi intrebare am adresat-o si eu. am si eu aceeasi problema. in ultimele 3 luni am consumat alimente raw in proportie de 90%. eram si inainte vegetariana, dar nu vegana. acum cred ca am devenit vegana(ceea ce e fantastic! mi se pare mult mai sanatos si ma simt mult mai bine) si nu am mai avut menstruatie in perioada asta. eu zic sa nu-ti faci probleme. eu , cand am devenit vegetariana acum 10 ani (aveam 19 ani), am avut o perioada de aprox 2 ani in care n-am avut menstruatie. slabisem si ff mult si cred ca si asta a dus la amenoree. intr-un final am ajuns la ginecolog: mi-a dat progesteron si la scurt timp am avut menstruatie. dar acum nu-mi mai fac probleme pt ca m-am documentat in legatura cu acest aspect. luna viitoare o sa-mi fac totusi un control ca sa ma asigur ca sunt ok. deci… nu esti singura care trece prin asta… multa sanatate!

  55. anamaria says:

    Buna Olivia,
    Stiu ca ai mai scris intr-un comentariu ce dr. te-a monitorizat in timpul sarcinii cu Luca dar am uitat si nici nu am regasit comentariul. M-ar interesa pentru ca vreau sa merg la ea, am ceva probleme cu sarcina ( retard de crestere 12%)din cauza coagularii sangelui. Nu inteleg, mananc foarte mult, mananc ceea ce ai mancat si tu Olivia (mai putin vlastari, germeni) si cu toate astea ea creste mai greu.Am baut lapte de migdale, canepa, susan, am mancat naut, fasole, mazare, malai,sucuri proaspete de morcov cu mere, am mancat fructe in fiecare zi in cantitati serioase, salate cu legume si tot degeaba. Sunt tare confuza.
    Te pup dulce.
    Ps: Am plans cand am citit postarea asta, si eu am o surioara si cred ca daca ar pati ceva as pierde o parte din mine. Te admir pentru tot ceea ce faci.

    • Mioara says:

      Anamaria,

      Am in preajma mea o persoana apropiata care a avut aceesi problema ca si tine.Cumnata mea, care pierdea repetat sarcinile, din pricina bolii de coagulare a ales sa se trateze la Fundeni la doctorita Uscatescu ( a facut zilnic, timp de 9 luni, tratament injectabil).Are acum o fetita de 7 ani, minunatata, perfect sanatoasa.Dar tot citind pe formuri si in Formula As, am aflat despre multe actuale mamici(cu aceeasi problema de sanatate) care au dus sarcina pana la capat cu ajutorul domnului profesor – apicultor Vasile Andritoiu de la Tg. Jiu.Domnul apicultor le-a impus o dieta lacto-vegetariana, cu multe sucuri de legume si fructe, dar si niste preparate facute de dansul din produsele stupului de albine.Sanatate multa pentru tine si pentru puiut!

      • anamaria says:

        Multumesc tare mult pentru raspuns Mioara. Eu am intradevar o dieta lacto-vegetariana de 10 luni, lactatele fiind de capra, sucuri la fel beau multe. Problema este acum de cand am eu regimul asta pentru ca eu am un baietel de 2 ani jumate care a avut la nastere 3900 g, atunci mancam carne, oua regim normal. Dar acum cu fetita am probleme de coagulare, in ce sens, sangele se coaguleaza prea incet si din cauza asta ea nu ia in greutate asa cum trebuie. Din cate am citit, grav ar fi daca sangele se coaguleaza prea repede. O sa ma interesez de dl apicultor pentru un ajutor , maine o sa am mai multe informatii despre ce trebuie sa fac de la doctora care ma monitorizeaza pe mine, daca simt ca nu ma linisteste cu solutiile ei, clar merg si la alti doctori.
        Multumesc inca o data de raspuns.

        • Mioara says:

          Anamaria,

          Scuze, am inteles gresit, raspunsul meu se referea la hipercoagulabilitate, care da si ea retard de crestere, dar nu asta e problema ta.Iti tin pumnii si sunt sigura ca va fi bine!

  56. Miruna says:

    daca acum cateva luni mi se parea de ordinul SF sa te hranesti vegan, dupa ce am experimentat ce ofera acest tip de bucatarie, pot spune ca e de o mie de ori mai usor sa mergi prin magazine si sa-ti alegi alimentele (dupa ce iti formezi o rutina si te familiarizezi cu oferta), e mult mai usor sa pregatesti mancarea, cum spuneai tu (aproximativ) intr-un comment mai vechi, e ca at cand eram micute si simulam gatitul jucandu-ne cu frunze si flori. Sa nu mai pomenesc de faptul ca iti ia atat de putin timp aprovizionarea (nu te plimbi prin toate cotloanele magazinelor si nici prin toate magazinele). Pentru par, personal recomand si clatirea cu infuzie de musetel si mastile pe baza de ulei de argan.
    Iti multumim pentru timpul pe care il acorzi acestui proiect minunat si imi doresc sa creasca ca Fat Frumos, pentru ca in acest fel ne transformam si noi in personaje de basm.
    p.s. Acum 2 saptamani am observat ca desi mancam raw vegan si moderat luasem aproximativ 1,5 kg in greutate, iar in urma vizionarii conferintei tinute de Joel Fuhrman la Vegetarian Society of Hawaii ( http://www.youtube.com/watch?v=qReC7tjCakY )am renuntat complet la orice tip de ulei (fie presat la rece, organic etc.), am inlocuit farfuriile obisnuite in favoarea mai multor castroane micute (in felul acesta diversitatea e mai mare-te saturi numai din paleta de culori, iar portiile se diminueaza ), si am inceput sa mananc cu betisoare. In doua zile am scapat de 2 kg, fara absolut nici un efort. Ma mai gandesc totusi ca am fost mai atenta la ceea ce imi cere organismul (senzatia adevarata de foame o simtim in gat, nu in stomacel). Am facut aceasta nota, pentru ca ma gandesc ca nu e de ajuns sa mananci raw vegan, ci sa fii atent la urmatorul fapt: ce mananc imi asigura nutrientii necesari sau imi ofera numai calorii goale (care pe langa faptul ca te ingrasa inutil si pe nesimtite, nici nu iti asigura aportul corect, normal de nutrienti) ?.
    Si….mai aveam o intrebare- care sunt greselile care se pot face in alimentatia raw vegana (clar, excesul dintr-o anumita grupa de alimente, ca orice exces nu e benefic), insa, daca s-ar putea mi-as dori sa te referi la acele excese care nu ne sunt atat de la vedere si pe care le facem inconstient sau din entuziasm 😀
    Imbratisari calde si toata aprecierea din partea noastra 😀

  57. Alexandra says:

    Draga Olivia, putine sunt diminetile in care copilasului meu ii
    lipseste nectarul propus de tine, doar ca n-am inceput inca sa-i
    dau polen si pun in loc seminte de tot felul sau nuci,migdale, rehidratate
    peste noapte si prin rotatie, bineinteles. Vreau sa te intreb daca
    procedez bine pt ca ma tot bantuie gandul referitor la regulile
    combinarii alimentelor, in special regula de aur care spune ‘fructele
    nu se amesteca niciodata cu nimic’. Sau pt ca exista bors si frunze
    verzi lucrurile se schimba?
    Sa stii ca m-a intristat tare mult postarea si minute in sir nu
    mi-am putut lua ochii de la poza cu Lavinia.Doamne, cat de frumoasa
    era!!!!!Imi pare foarte rau ca nu ai putut sa o convingi si pe ea
    cum reusesti sa ne convingi si pe noi.Dar cred ca a fost un inger
    pe care Dumnezeu l-a vrut langa el.
    Pupici tristi!

  58. kata says:

    Buna Olivia
    Spuneai ca vei posta mai multe informatii despre spirulina, insa
    pana atunci ai putea sa ne spui de unde sa o cumparam?
    Pe diferite site-uri se gaseste ambalata in niste pungulite cu
    diferite gramaje, iar producatorul/distribuitorul este Ever Trust.
    Nu se face nici o precizare despre originea ei.Sa fie oare sigura?
    Multumesc

  59. Ruxandra says:

    Buna Olivia,
    Este prima data cand scriu , dar te citesc (cu nesat ) de la inceput. Dc de citit mai gasesc timp, de scis nu prea . am si eu doi copii, o fetita de 4 si un baiat de 11 si stii ce inseamna asta, mai ales ca incerc sa le ofer o alimentatie cat mai sanatoasa. Eu nu mananc carne de 4 ani , in rest in functie de puterea sau slabiciunea mea trec prin perioade vegane, raw sau vegetariene . Ma rog sa am mai multa vointa, pentru ca teoria o cunosc destul de bine. Te simt foarte aproape pentru ca avem aceleasi preferinte referitoare la o viata sanatoasa, am citit in majoritate materialelor enumerate de tine .
    am scis astazi pentru ca am vazut data si mi-am amintit – sper corect – ca aveti doua anivesari. va urez sa fiti sanatosi, fericiti si Dumnezeu sa va binecuvanteze familia.
    Cu mult drag
    Ruxandra

  60. simfo says:

    Iti multumesc si eu foarte mult pentru pretioasele tale informatii si va doresc numai de bine!cu drag! 🙂

  61. medeea says:

    Buna Olivia,
    Abia am descoperit blogul tau si nu stiu ce sa citesc mai intai.
    Scrii atat de frumos pe langa toate informatiile utile pe care ni le oferi.
    Si eu cochetez cu ideea de a manca numai hrana vie, sper sa si reusesc 100% in cele din urma.
    Nu stiu de ce ni se pare mai comod sa preparam termic hrana desi pierdem atat de multe facand acest lucru, inclusiv timp atat de pretios.
    Eu as avea o rugaminte..daca imi poti spune daca e chiar atat de importanta lucerna, avand in vedere ca e mai greu de procurat si daca as comanda prin posta o cantitate mai mare, o pot pastra mai multe zile?
    Eu am storcator obisnuit si in aceste conditii daca as folosi-o la prepararea sucului dar cu ajutorul blenderului mai are acelasi efect daca e doar maruntita si nu se extrage doar sucul?
    Si cam ce cantitate de lucerna e indicat a se consuma pe zi?
    Multumesc frumos pentru tot ce am citit si astept cu nerabdare si alte postari.
    Cu drag,
    Medeea

  62. Andreea says:

    Olivia draga, ai putea sa ma ajuti cu o lamurire. baietelul meu de doi ani bea in fiecare zi cel putin 500 ml de suc de fructe si legume, in diverse combinatii( mar, conopida, spanac, patrunjel, telina, morcov, catina, sfecla, ghimbir). Te rog sa imi spui daca in cazul sucurilor exista combinatii gresite de fructe si legume..si daca trebuie strecurat sucul? Caut de foarte mult timp cartea lui N. walker si nu o gasesc. Mi-ar placea sa citesc mai multe pe subiect. multumesc atre mult. te pup de nu te vezi;)

  63. Victoria says:

    Buna!Olivia imi pare foarte rau pentru pierderea ta. Dumnezeu isi cheama ingerii sa-i tina aproape. O intrebare am si eu: sora mea sufera de colon iritabil si i-am spus sa ncerce sa manace crud si sa se ingrijeasca prin multele metode pe care le impartasesti cu noi. Ea spune ca nu poate manca alemnte crude pentru ca i fermenteaza in stomac. As vrea sa o pot ajuta, ma poti sfatui?

  64. Silvia says:

    Buna Olivia,stiu prin ce-ai trecut si ce-ai simtit…si eu am pierdut acum sase ani pe tatal meu in varsta de 49 ani….iti dai seama ce tanar,a facut infarct la servici,…acum doi ani pe bunicile mele amandoua aveau cancer la plamani….si acum o saptamana pe tata socru avea cancer la laringe….ti-am spus de dansul….am incercat sa-l ajut..a tinut saracul 40 zile post doar cu ceaiurile lui Breuss….dar degeaba…saracul a luptat pana in ultima clipa cu boala.Ce sa m-ai zic………acum trebuie sa-l imbarbatesc pe sotul meu…..am si eu o intrebare,Olivia,sotul meu are diabet de tip 2 si inainte de deces avea glicemia 180,acum o are 250..i-am cumparat ceaiul de diabet de la Bonchis,care dureaza o luna tratamentul,adica ceaiul……ce-mi m-ai recomanzi sa i-a,sa manance,acum vrea sa tina regim,el fiind un gurmand in general…dar acum s-a speriat probabil si nici nu m-ai mananca cum manca…..de suparare,asta vad eu,nu-l intrb.Multumesc pentru tot ce faci pentru noi!!!

    • Silvia says:

      te rog,raspunde-mi…..astept raspuns….multumesc

      • olivia says:

        Draga Silvia, un regim de viata echilibrat – plin de hrana vie, sucuri de legume cit mai multe (morcovi, telina, cartofi, sfecla), ceaiuri de plante, sport cu moderatie, ginduri bune si preocupari de suflet – a vindecat pe multi. Genele (de cancer, diabet etc), spune Colin Cambell, nu se exprima atunci cind nu au conditii favorabile. Iar tot el demonstreaza ca ele iau haturile mereu atunci cind alimentatia noastra cuprinde carne, oua, lapte, brinza, prajeli si semipreparate. Toate astea acidifiaza tesuturile, care devin leagan si loc de joaca pentru virusi, microbi si bacterii. Nimic nu curata mai bine organismul ca sucurile de frunze verzi: lucerna, patrunjel, spanac, leurda ( nu mai mult de 50 ml inainte de masa cu 30 de minute).
        Tin pumnii mereu,
        O

  65. veronica says:

    Buna,Olivia
    Imi pare nespus de rau pt pierderea ta,nu am cuvinte,nici nu stiu ce sa spun…Odihneasca-se in pace!
    Am si eu 2 intrebari: am vazut ca s-a mai intrebat si mai sus despre combinarea anumitor alimente,de exemplu,eu ii fac baietelului meu de 3 ani piure la blender de mar si para cu migdale sau caju,sau piure sau suc din sfecla,telina,morcv,si mar,ma intreb dc introducand marul procedez bine,eu il folosesc pt gust,si nu stiu dc e binevenit in combinatia asta,tu spuneai sa nu combinam fructele cu nimic…
    Si a doua intrebare: ma confrunt cu o cistita de cateva zile (care de altfel imi recidiveaza de 4 ani,ultimile dati am avut si febra mare si am luat antibiotic),am dureri mari la urinat,si iau un concentrat de merisor,parca azi ma simt un pic mai bine.Imi mai recomanzi ceva pe langa acest merisor?
    Multumesc,numai bine iti doresc!

  66. Manu says:

    Draga Olivia,
    te citesc cu drag aici pe meleaguri arabe, unde nautul, salata de patrunjel(faimosul tabouleh) si alte minunatii(migdale, caju, nuci, fructe confiate)sint la mare pret sipe toate drumurile!!! Or stii ei arabii mai multe decit noi?Asa se pare!!!
    Te imbratisez cu drag si-ti trimit tone de caldura,
    Manu

  67. Catalina says:

    Buna ziua!
    Cunoaste sau a folosit cineva bagheta pentru alcalinizarea apei sau termosul pentru alcalinizarea si enea si energizarea apei de la fitforlife.ro. Daca da poate ne impartaseste impresiile sale. Multumesc.

    • olivia says:

      Catalina, apa de ploaie (care este o apa distilata), cea distilata cu aparate de distilat in laboratoarele farmaceutice, de regula, si apa filtrata prin osmoza inversa sunt – TOATE! – ape usor acide, care dizolva toxinele eficient. FOARTE IMPORTANT! Aciditatea lor functioneaza ca un magnet pentru toate toxinele, deseurile rezultate din procesele metabolice etc pe care le antreneaza spre iesire, cum de altfel face si apa distilata din fructe si legume. Apa devine alcalina cind este mineralizata. Mineralele anorganice care o satureaza, cum satureaza sarea apa de mare, o fac icapabila sa mai absoarba eficient toxine si deseuri. Si in plus incarca tesuturile de minerale anorganice, imposibil de folosit de catre organism. Principiul nu e complicat, dar devine imposibil de inteles datorita termenilor “acid” si “alcalin”, prost si haotic intrebuintati. Despre apa distilata (din fructe) Valeriu POpa spunea – incercind sa lamureasca confuzia – ca este acida in forma, dar alcalina in continut. Adica e ca un sapun care spala bine tesuturile, lasind in urma multa curatenie.
      Prin urmare orice filtru de alcalinizare, baghete, termos etc sunt periculoase!!!
      Cu drag,
      O

      • stela says:

        Draga Olivia,

        A propos de apa distilata/filtrata, am citit ca multi o beau dupa ce o trateaza cu anumite prafuri. Daca eu / copilasul meu o consumam ca atare, crezi ca poate sa fie inadecvata? Nu o mineralizam inainte cu legume pentru ca de cele mai multe ori omit sa fac lucrul acesta.

        In plus, eu de multe ori iau la mine apa in sticla de plastic, iar bebelina o bea din sippy cup, iarasi de plastic. Crezi ca este nesanatos ca folosim aceste recipientge pentru apa distilata? Nu gasesc sippy cup de sticla de exemplu, plus ca mi-e frica de accidente.

        Multumesc mult de raspuns si iti trimit pupici!

  68. Madalina says:

    Draga mea Olivia,
    Tot am mai spus ca viata mea s-a schimbat cu ajutorul tau, nu mai
    mananc carne, lactate mai putin, dar voi renunta si la ele.
    Starea mea de spirit este foarte buna,toate bune si frumoase.
    Foarte utila postarea ta, tocmai mi-am facut un sampon cu ingrediente de
    de pe elemental.
    Olivia, cand ai timp te rugam sa faci o postare si pt viitoarele
    mamici.

    Multumesc.

    O zi minunata!

  69. cristina says:

    Olivia, propolisul este contraindicat in sarcina?
    Multumesc

  70. cristina says:

    Ce ajuta la cresterea imunitatii cand esti insarcinata?

  71. Mada says:

    Buna Olivia ,
    Te rog frumos , imi poti spune daca filtrele cu osmoza inversa pentru purificarea apei sunt acelasi lucru indiferent de la ce firma le cumperi sau exista un producator anume care le face pe cele mai bune?
    Multumesc.Te imbratisez

  72. ilaria says:

    Buna, Olivia!
    Imi place atat de mult blogul acesta incat am devenit dependenta. Datorita tie am acum o alimentatie mai putin nociva, spre sanatoasa, pentru ca lucrurile acestea nu se insusesc peste noapte; sper sa-mi cresc copiii mai sanatos decat am facut-o pana acum.
    Spune-mi te rog ce parerere ai despre bioptron?

  73. Ana says:

    Draga Olivia,

    Nu stii cat de folositoare imi sunt sfaturile tale in privinta alimentati
    Indraznesc totusi sa iti cer niste sfaturi de beauty. Tanara fiind, iubesc cremele si tot ce tine de beauty. Ma intereseaza in mod special sa stiu trucurile tale de frumusete, daca nu indraznesc prea mult, si ce produse/creme/cosmetice folosesti tu. Ori daca tot ce folosesti este natural. Eu incerc sa folosesc multe uleiuri, ca cel de argan, migdale, cocos, malsine…As vrea tare mult sa stiu care sunt trucrile tale:)Te pup cu drag, Ana

  74. Ramona says:

    Buna Olivia,
    Sunt nou venita pe siteul tau.Felicitari pt tot ce scri si toate cate ne impartasesti tuturor.
    Am citit undeva in comentarii,despre o reteta cu propolis aplicata pe burtica impotriva parazitiilor.Te-as ruga sa o detaliezi daca vrei,mi-ar fi de mare ajutor pt cele 2 fetite ale meme care au paraziti(oxiuri),i-am vazut la funduletele lor.Am cumparat deja propolisul de la p. Matache si pulverizatorul pt el ,dar as dori un pic mai deteliat desre cum trebuie sa procedez.Am mare nadejde ca ii voi scapa.Multumesc.
    Numai bine ,Ramona.

    • anamaria says:

      Buna Ramona uite un coment de-al Oliviei in care vorbeste despre remedii impotriva parazitilor intestinali :Draga Roxana, produsele farmaceutice impotrva parazitilor se lauda (in prospect, chiar) cu o toxicitate uriasa, care ataca crunt ficatul. Asa ca e bine de stiut ca cimbrisorul (ceai, tinctura), semintele de dovleac (crude si proaspat decojite), pelinul (ceai, tinctura), nucul negru (extract) cuisorele (proaspat macinate) si usturoiul (crud si pisat) fac treaba excelenta in casapirea parazitilor, fara efecte secundare. Daca le dublezi efectul cu o dieta alcalinizanta (care strica mediul acid, atit de drag viermisorilor) cu multe fructe si legume de sezon crude, vei obtine un organism curat, care asimileaza corect nutrientii! Iar copilasii cresc, cresc, ca Fat Frumos…
      Pupici arzatori de iunie!”

      In legatura cu propolisul , eu il pulverizez in zona afectata in cazul tau in zona intestinelor si il las sa actioneze pana la uscare completa. Eu una asa il folosesc.
      Pupici.

      • anamaria says:

        Ups! Cele “doua puncte” cu “D” de la draga au format o fata zambareata, trebuia sa dau un space mai mare 😀 de data asta e de la mine.
        Pup

  75. Ramona says:

    scuze pt greselii;scrii,mele,detaliat,despre

  76. Lizi says:

    ce poveste trista, despre o fata atat de frumoasa, dar care este punctul de plecare pt atatea invataminte! multumim!

  77. Ramona says:

    Multumesc mult,Anamaria

  78. Gaby says:

    Draga Olivia,
    Pe masura ce am revenit pe blogul tau l-am indragit si apreciat
    din ce in ce mai mult. Am 35 de ani si ma reorientez catre un stil
    de viata frumos.
    Tocmai am descoperit propolisul, si am
    cumparat un borcanel de miere propolizata. E destul de micut,
    pot sa mai consum in continuare, sau unul e de ajuns pentru acest
    sezon?

    • olivia says:

      Multumesc, Gabi. Ma bucur ca-ti place.
      Cind incep o cura cu propolis, o iau mereu gradat. Cresc treptat cantitatea de propolis si descresc la fel de incet. Cit timp tine cura decide organismul meu, pe care ma straduiesc sa-l ascult cit pot eu de bine. DAR important e sa-i dai timp organismului sa se obisnuiasca si tot atita sa se dezobisnuiasca. Altfel, schimarile bruste sunt un stres, la fel de nociv si toxic, ca orice stres. Regula se aplica in orice: sport, schimbarea ritmului somn-veghe, dieta etc.
      Pupici de lucurici,
      O

  79. Andreea C. says:

    Este extraordinar ceea ce faci, iar textul este sublim, o incantare sa ai ocazia sa-l citesti si in acelasi timp atat de incarcat emotional! Este “cu adevarat” ceva magic! Tot inainte si multa sanatate intregii familii! Multumesc pentru tot ceea ce impartasesti cu noi!

  80. Alina says:

    Buna Olivia,
    Dragut si extrem de util site-ul tau. Am incercat sa caut printre postarile tale ceva legat de alge. Mai specific despre spirulina si chlorella, dar nu am gaist nimic. Tu le folosesti? Si daca da, in ce forma?

    P.S. un gand bun si o raza de soare sa-ti lumineze sufletul.

    Alina

  81. Dana B says:

    Olivia,

    Multumim mult pentru sfaturi. Eu am si inceput cura cu apa calda, va fi destul de greu cand voi ajunge la 3 l .

    Eu am destul de putin par si este foarte moale, motiv pentru care folosesc destul de mult fixativ. Stiu cat este de nociv si as fi vrut sa te intreb daca stii o alta solutie sau vreo reteta de preparare a fixativului in casa.

    Multumesc si asteptam cu mare nerabdare toate posturile tale .

    • olivia says:

      Draga mea,
      Exista sapunul de sare de mina, de vinzare pe net si in magazinele naturiste. Masat la radacina firului de par, imediat dupa baie, stimuleaza, cum zice si Tombak reteaua de capilare (el recomanda masajul cu prosopul inmuiat in apa cu sare, dupa cum ai vazut, care functioneaza la fel de bine), dar in plus, mai face ceva: lasa o pelicula fina si invizibila de sare, intareste prin urmare firul tocmai la radacina si ii da mai mult aplomb! incearca si spune-mi ce vezi, vrei?
      Cu drag,
      O

  82. Alexandra says:

    Draga Olivia, mama mea este bolnava de diabet; nu intru in detalii,
    vreau sa te intreb, pt ca am vazut ca exista mai multe carti legate
    de acest subiect, ce autor imi recomanzi.
    Si, sper sa nu te superi, dar am scris mai sus un comentariu in care
    am pus o intrebare, dar banuiesc ca nu l-ai vazut si e de inteles, cum te prindem,
    cum te bombardam cu intrebari.Asadar o sa atasez si comentariul:

    September 28, 2011 at 21:36
    Draga Olivia, putine sunt diminetile in care copilasului meu ii
    lipseste nectarul propus de tine, doar ca n-am inceput inca sa-i
    dau polen si pun in loc seminte de tot felul sau nuci,migdale, rehidratate
    peste noapte si prin rotatie, bineinteles. Vreau sa te intreb daca
    procedez bine pt ca ma tot bantuie gandul referitor la regulile
    combinarii alimentelor, in special regula de aur care spune ‘fructele
    nu se amesteca niciodata cu nimic’. Sau pt ca exista bors si frunze
    verzi lucrurile se schimba?
    Sa stii ca m-a intristat tare mult postarea si minute in sir nu
    mi-am putut lua ochii de la poza cu Lavinia.Doamne, cat de frumoasa
    era!!!!!Imi pare foarte rau ca nu ai putut sa o convingi si pe ea
    cum reusesti sa ne convingi si pe noi.Dar cred ca a fost un inger
    pe care Dumnezeu l-a vrut langa el.
    Pupici tristi!

  83. Silvia says:

    Multumesc pentru raspuns,Oly,am primit de curand o cutiuta de catina in stare naturala,bobote,cum sa le dau copilului meu de 2 ani….a,…si goji…Multumesc pentru raspuns.Pupici

    • Silvia says:

      Te rog raspunde-mi ,nu stiu ce sa fac cu ea,am pastrat-o in frigider,am auzit ca este buna,dar nu stiu daca pentru copii asa mici.Multumesc pentru raspuns.

      • Silvia says:

        Te rog,raspunde-mi.Pupici.

        • olivia says:

          Catina e foarte buna pentru toate. E o farmacie intreaga intr-o singura bobita. Si nu folososesc termenul de farmacie in sensul uzitat azi, ci in cel etimologic, de lucru fermecat. Are atita betacaroten, vitamina C si antioxidanti! Oortocalale, lamiile, mandarinele si grepfruits palesc toate pe linga energica si autohtona catina.
          Eu il il fac suc in slow juicer, il amestec cu miere si il dau copiilor cu lingurita. Cite o lingurita sau dou inainre de masa cu 20 de minute. Dar merge bine si intre mese, cind te tircoleste raceala. Restul il tii la frigider.
          Pupici plini de betacaroten,
          O

  84. Magda says:

    Draga olivia,
    Mi-am facut curaj si….iata-ma in gradina ta de bunatati.
    Incep cu un multumesc simplu si timid dar plin de afectiune.
    Sunt multe intrebarile pe care le am.
    Majoritatea legate de alimentatia baietelului meu, Codrin.
    Incerc sa-i dau cat mai naturist.
    Spune-mi, daca gresec fundamental ca ii dau carne de curcan?
    Si nu prea pot sa-l conving sa mance mai multe legume.
    Am incercat cu sucuri, la aburi, cateodata reuses,
    de cele mai multe ori nu. Dar vreau sa
    devina o obisnuinta in alimentatia lui, consumul de legume crude.

    Promit sa revin .
    Multumesc .
    Cu drag,

    Magda

  85. Georgiana says:

    Buna Olivia,

    te rog daca doresti sa faci cunoscute titlurile cartilor
    care te-au ajutat sa cunosti aceste lucruri atat de utile.
    Am “cotrobait” prin tot blogul dar ar fi mai simplu sa fie toate
    la un loc…un fel de “biblioteca vie a Oliviei” 🙂
    Te respect si te apreciez pentru stilul de viata pe care il ai
    si sunt cu ochii pe tine sa stii 🙂

    Multa sanatate, liniste si pace!

  86. ade says:

    Buna Olivia,
    Ce ne poti spune de refularea in mancare? Am 2 cazuri in familie;
    Se refugiaza in mancare fara ca macar sa realizeze asta;
    Ce se intampla in capusorul lor? Cum ii putem ajuta?
    multumesc mult

  87. teodora says:

    Olivia te rog sa-mi spui ce fel de ceaiuri ne recomanzi pt.copiii m
    mucosi;ai mei,la schimbarea anotimpului,au probleme cu polipii care se
    inflameaza;le curge bine nasul,nu fac rosu in gat si nu au febra;
    le dau propolis,polen,catina si echinaceea,spalaturi cu apa sarata
    Nasul nu se desfunda chiar daca le pun picaturi cu sare;ce ne recomanzi?

    ps.Continuam constiincios si cu succes sucul de morcov!
    Pupici!

    • olivia says:

      Folosesc frecvent pentru copii tei, coada soricelului, menta dar si amestecuri de ceaiuri pulmunoare care au in compozitie musetel, potbal, scai vinat, sovirf, trei frati patati, patlagina, cimbrisor, busuioc, ciubotica cucului, galbenele etc. In combinatie cu hrana vie, desfunda si cel mai mucos nasuc.
      Polipii sunt cauza pentru care mucusul nu se elimina, ci se stringe in sinusuri si se scurge apoi spre ureche, unde provoaca otite, ducind de la o complicatie la alta. In situatia asta e Alex, nepotul meu, care trebuie mereu drenat cu batista sugarului. Naturopatii spun ca o dieta cu multe fructe si legume crude si sucuri proaspat stoarse de legume, elimina in timp problema.
      Pupici nestemati, ca nestematele,
      O

  88. Andreea says:

    Buna Olivia. Te rog sa ma ajuti cu o problema. Baiatelul meu are de ieri vocea extrem de ragusita si tuseste sec, deocamdata nu des, dar huruie f urat. Ce tratament as putea sa ii aplic, in afara de spray cu propolis pe amigdale, la Baia Mare nu gasesc tinctura decat 30%. Deocamdata i-am facut ceaiuri de coada soricelului, soc, menta,i-am dat propolis brut amestecat cu miere, laptisor de matca si polen. A facut temperatura peste noapte si dimineata ( max 38.2) si i-am pus sosetele imbibate in apa si otet. Te rog, draga mea, sa imi spui daca fac bine ce fac si ce altceva as putea sa ii dau. Mi-e foarte frica de raceli netratate..sau de laringite, bronsite, pentru care dr de familie ne da direct antibiotic. Multumesc mult, mult de ajutor! Pupici dragi!

    • olivia says:

      Draga mea, eu le pun copiilor varza zdrobita cu sticla sau facaletul si incalzita cu un capac ce a stat pe oala cu apa fierbinte. Aplicate in mai multe straturi pe piept si spate, foile de varza fac magii, cum spune si Mikhail Tombak, in “Cum sa traiesti 150 de ani”. Scot in doua- trei zile toooot mucusul din plamini, cauza hiriielilor de care imi spui. Foile se leaga strins cit sa nu cada cu o fasa de pinza curata si se lasa sa actioneze peste noapte. Dimineata se pune copilasul culcat pe o perna inalta cu capul in jos si se face cu putin ulei virgin masaj pe spate, astfel incit mucusul ramas sa se scurga, prin nas, afara. Tapotarile (mici lovituri cu catul palmei) aplicate tot pe spate scot si ultimele ramasite de mucus. Nu uita de ceaiuri (coada soricelului, menta dar si amestecuri de ceaiuri pulmunoare care au in compozitie musetel, potbal, scai vinat, sovirf, trei frati patati, patlagina, cimbrisor, busuioc, ciubotica cucului, galbenele etc). Foloseste des, cu simt de raspundere produsele stupului, incredibil de eficiente in orice raceli si infectii!
      Pupici rubinii ca rubinele moi de merisor,
      O

      • Andreea says:

        Multumesc draga mea, draga!!!!!! Intotdeauna esti cel mai de nadejde ajutor al meu. Ma dus si pregatesc varza .Pupici rubinii ca rubinele moi de merisor pe care le DEVORAM!!!:)

        • Andreea says:

          Suntem la a treia zi tratament cu varza, deocamdata nu s-a agravat,doar ca nu expectoreaza nimic.Tuseste,insa nu suficient de puternic pt a rupe tusea. Are doar 2 ani si f greu cooperez cu el la masaj,doar din joaca pot sa i-l fac si doar pt putin timp. Sunt putin ingrijorata,pt ca e prima data cand il tratez astfel,fara nimic alopat, si sper sa nu ii agravez starea.mi-e f frica de pneumonii,bronsite.multumesc foarte mult pentru ajutorul si implicarea ta.

          • olivia says:

            Draga mea, iata ce scrie Mikhail Tombak in “Cum sa traiesti 150 de ani” despre cataplasemele cu varza: Luati patru frunze de varza alba (suficient de mari pentru a acoperi zona plaminilor), puneti intr-un vas cu apa, aduceti-o la punctul de fierbere si fierbeti timp de fix trei minute. Frecati untura pe piept si pe spate in zona plaminilor, folositi doua foi pentru a acoperi pieptul si doua pentru a va acoperi spatele. Infasurati un prosop imprejur, puneti o camasa calduroasa si acoperiti-va cu o patura groasa. Repetati procedura trei seri, inainte de culcare. Dupa cea de-a doua zi, plaminii vor incepe sa elimine flegma, veti tusi si transpira mult (acesta este un fenomen normal).
            Eu fac aproape la fel, cu rezultate la fel de bune. Diferentele stau in faptul ca nu fierb varza, ci o zdrobesc cu facaletul si o incalzesc cu capacul fierbinte. Frec pielea cu unguient cu marul lupului pe baza pe untura (de la Ioan Bonchis). Iar intre timp, fac constant ceai pulmonar si respirator. Foaaarte bun! Metoda a fosrt mereu imbatabila 🙂
            Pupici de licurici!

          • Andreea says:

            Multumesc, multumesc, multumesc, de fooarte multe ori iti multumesc pentru TOT si in special pentru “ tratamentul” pe care mi l-ai recomandat. Tudor al meu a scapat de febra, raguseala si tuse cu impachetari cu varza, sosetute imbibate cu otet, sare calda pe piept, miere de albina, muult propolis, ceaiuri , sucuri si cat mai multe cruditati. In 5 zile a fost apt de a se reintoarce la gradinita. Mai tuseste f f putin si doar cand se ineaca sau il deranjeaza ceva. Tin sa precizez pentru toate mamicile sceptice, ca nici un tratament cu antibiotic, antitermic, expectorante nu a avut efect in mai putine zile, cel putin in cazul nostru, iar efectele secundare le-a avut intotdeuna- diaree, enterocolita, candida ape limbuta, etc.
            Olivia draga, nici nu stii cat mi-ai schimbat viata si nu cred ca sunt suficiente cuvintele pentru a-ti multumi. M-ai luminat, m-ai desteptat, m-ai deschis ochii si imi dai incredere zi de zi!!!! Te imbratisez cu mare, mare drag !! Pupici multi. multi!!!

          • olivia says:

            Draga mea, mesajul tau e balsam pentru suflet. Curajul tau de a merge pe calea naturista, in ciuda tuturor descurajarilor de care avem toate parte, imi cofirma inca o data ca se poate.
            N-ai idee cit ma bucur de succesul tau. Vitctoria de azi o sa-ti dea curaj sa faci mereu ce e mai bine pentru puiul tau.
            Te imbratisez cu mare drag,
            O

  89. Georgiana says:

    Scuze Olivia am “scormonit” mai bine si prin comment.uri si am
    gasit ceva titluri de carti pentru un inceput de lectura 🙂

    O intrebare mai am…sucurile de legume, fructe…le faceti suc
    la storcator sau piure la blender? 🙂

    Multumesc frumos, imbratisari cu drag!

  90. Raluca A. says:

    Buna ziua, draga Olivia,

    iti citesc blogul inca de la primul post…daca nu in fiecare zi, macar la 2 zile, si tot intru sa vad ce noutati ai mai scris tu sau cititorii tai.
    Am inceput sa fac schimbari in viata mea si a familiei mele, sunt pasi mici, dar siguri, pe care altfel nu i as fi facut, dar esti foarte convingatoare si foarte informata.
    Nu am mai scris pana acum, dar in mod sigur o voi mai face.
    Ne ai promis la un moment dat un post despre sterilitate, sarcina si to ce e legat de acest subiect.
    din fericire, nu ar fi pentru mine, am deja doi copii , multumesc lui Dumnezeu, dar am doua prietene care se confrunta cu aceasta problema, una de 43 de ani, una de 35.
    Stiu ca ai la dipoyitia putin timp, la cate ai pe cap, dar voiam sa ti spun ca sunt multe femei care asteapta acest post.
    cu multumirile si scuzele de rigoare pentru indrazneala, te felicit pentru ceea ce faci si ti doresc multa sanatate, tie si intregii familii.

    PS. Condoleante pentru sora ta. Nu vreau sa mi imaginez ce ar fi viata fara unica mea sora,dar sa stii ca am fost alaturi de tine sufleteste cand am citit in presa despere decesul Laviniei. Dumneazeu s o odihneasca!

  91. @lavinia says:

    Acest mesaj a fost sters de către autorul blogului pentru limbajul sau licentios. Autorul incurajeaza schimbul de idei si combaterea lor cu argumente solide, iar nu atacurile nedemne la persona.

    • Antonia says:

      Olivia, vezi ca mai ai de lucrat la site-ul asta. Pe langa faza cu randul care-i prea lung, trebuie neaparat sa ai niste filtre pentru mesajele care apar pe blog. Nu suntem obligati noi sa luam parte la refularile a tot felul de frustrati, care nu-si gasesc linistea decat dupa ce-si fac norma zilnica la aruncatul injectivelor. Deci, pune-ti programatorii la treaba!

      • olivia says:

        Antonia, regret ca te-ai lasat intoxicata de commentul Laviniei. N-ar trebui. Ignora-l.
        Cit priveste blogul, sunt propriul meu administrator si doar in timpul meu liber. De aceea commenturile au fost dintotdeauna la liber, n-am stat niciodata sa le aprob. Credeam ca e suficient. Daca ti se pare ca ar trebui introdus un filtru si celorlalte doamne li se pare si lor o idee buna, o sa rezolv problema. Desi, commenturile vor pierde din fluiditate, iar cele care intra aici nu vor putea sa interactioneze la fel de prompt. Ne mai gindim, bine? 🙂

        • Antonia says:

          Olivia, foloseste un filtru pentru o lista de cuvinte. Sa nu-ti treaca prin minte sa cenzurezi idei 🙂 pupici somnorosi!

      • Flori says:

        Draga Antonia,

        Nu trebuie sa citesti acest site, nu este pentru oricine…..

        Olivia, te rugam, continua cu tot ceea ce faci…….. noi
        avem nevoie de ajutorul tau si in acelasi timp iti multumim
        ca esti alaturi de noi….

        Pupici, Flori

        • Antonia says:

          Flori, ti-a scapat ceva, dar nu-i nimic, te iert ca judeci oamenii fara sa iei in calcul toate datele, pentru ca stiu ca esti dintre cei care o iubesc foarte mult pe Olivia si faci asta intr-un scop nobil.
          @Olivia, corecteaza-mi si mie “injectivele” alea, ca la ora aia n-am mai stiut care-i j si care-i v. Iar la injective chiar ar fi prea mult s-o banuiesc pe fata ca se pricepe.
          Pupici mai saltareti!

    • andreea says:

      draga noastra O,
      am intrat acum pe blog, asa cum fac in fiecare seara, sa vad ce mai faci si tu, si fetele de pe aici,
      sa mai aflu raspuns la diverse intrebari si am ramas socata de rautatea pe care o au in ei unii
      oameni. mie chiar mi-a taiat rasuflarea comment-ul respectiv.
      te rog, daca se mai intampla sa primesti astfel de mesaje, aminteste-ti de noi, cele care te citim cu
      atata placere, care invatam de la tine si nu uita cat ne esti de draga si cat de mult ne ajuti.
      atunci , la inceput, cand andi a scris primul post pe blog si il felicitam pentru asta, ti-am scris sa nu
      opresti niciodata minunatia asta de blog. te rog si acum, desi stiu ca dupa atatea incercari esti puternica,
      sa nu opresti niciodata minunatia asta de blog.
      desi, de obicei cand am mai scris nu am trimis niciodata pupici si nici imbratisari, asa sunt eu mai rece
      acum simt nevoia sa te imbratisez si o fac cu tot dragul din lume

    • Daniela says:

      Draga noastra O ( frumos spus de Andreea!)

      Suntem alaturi de tine!! – sa nu iti vina vreo idee sa ne
      parasesti din cauza unor comentarii rautacioase.

      Si eu ma lovesc de asemenea personaje in viata de zi cu zi.

      M-am bucurat mult sa gasesc blogul tau si sa aflu ca mai exista
      oameni care gandesc si au un stil de viata apropiat de al meu !
      Deci nu sunt singura !!!

  92. Alexandra says:

    Lavinia, ce urat din partea ta sa-i adresezi Oliviei astfel
    de cuvinte. In primul rand, fata bolnava de cancer nu e orice fata,
    ci sora mult iubita a Oliviei, iar in al doilea rand, daca nu intelegi
    mesajul pe care Olivia vrea sa-l transmita prin intermediul
    acestui blog, folosindu-se si de povesti, mai mult sau mai
    putin triste despre viata ei, atunci e clar ca nu ai ce cauta pe
    aici.
    Banuiesc ca ceea ce faci tu pleaca de la invidie si cred ca
    tie ar trebui SA-TI FIE RUSINE!!!!

  93. Laura says:

    Draga Olivia(imi permit sa te tutuiesc, chiar daca am doar 19 ani), nu stiu daca problema mea are legatura cu alimentatia, dar am fire de par alb!
    Ai mei la varsta asta nu au avut, dar una din bunici a albit la 30 de ani, din cate am inteles de la rude.
    As putea face cumva sa stopez acest lucru? Am testosteronul marit(in caz ca are vreo legatura..endocrinologul mi-a spus ca nu, dar..)
    Multumesc anticipat

    • olivia says:

      Mikhail Tombak spune ca se poate, draga mea. Gaesti la punctul 10 recomandarea lui pentru repigmentare firelor albe.
      Cu drag,
      O

      • Laura says:

        Imi cer scuze, dar chiar nu am vazut atunci. Acum m-am lamurit.
        Sper sa dea rezultate si in cazul meu.Multumesc mult.

  94. cristina says:

    Cine stie daca ceaiul negru este permis in sarcina?
    Si in general ce ceaiuri pot consuma?
    Multumesc de ajutor

    • Marina says:

      Eu stiu ca ceaiul negru contine cofeina deci este nerecomandat in sarcina, ca si cafeaua. Sarcina usoara!

  95. Gaby says:

    Draga Olivia,
    Tot respectul pentru ca nu cenzurezi, in viitor vei vedea poate
    va fi necesar, dar pe mine una m-ai impresionat foarte placut
    cand mi-am vazut comentariul pe pagina ta imediat ce l-am trimis.
    M-am simtit aproape.
    Iti multumesc, si iti doresc o zi de toamna calda si frumoasa.
    Cu drag,

  96. Roxana says:

    Olivia

    Avem nevoie de sfaturile tale, esti o prietena draga pentru noi!

    Te imbratisez!

  97. Ralu says:

    Draga Olivia,

    Iti citesc cu maaaaare interes postarile si sfaturile adiacente, invatand cate ceva in fiecare zi!
    Am vazut ca multa lume iti cere parerea in diferite afectiuni, si de aceea, indraznesc sa iti adresez si eu cateva intrebari:

    1.Cum tratam pielea cuperozica? – fiind mostenire genetica de la tatal meu care are un nas rosu la propriu din cauza vinisoarelor.
    Mentionez ca sunt adepta uleiurilor vegetale pe post de crema iar machiaj folosesc f discret.

    2.Am o insomnie severa. Adica, ma culc in jur de ora 11 noaptea, iar pe la 4-5 ceasul biologic este reglat sa se treazeasca urmand ca pana la ora 6-7 dimineata sa nu mai am somn efectiv deloc. Bineinteles ca dorm de la 7-8 apoi, dar ma trezesc aproape mahmura…
    Sunt o persoana destul de pozitiva si nu am griji/ganduri majore sau un stres exagerat la serviciu.
    Am incercat tot felul de tratamente naturale – ceai roinita, valeriana, nu si.au facut efectul din pacate…
    Acum am inceput sa iau Vagostabyl – cate 2 pastile inainte de culcare – si.a facut efectul
    2-3 zile dupa care, problema revine din pacate…

    3. Cum ai tratat celulita in perioada sarcinii? Ce fel de ulei/crema ai folosit?

    Astept cu nerabdare raspunsurile tale, bineinteles, in limita timpului disponibil,

    Multumesc din suflet,

    Ralu

  98. anamaria says:

    Nu stiu ce comment a avut Lavinia dar vreau sa spun atat:

    Olivia te iubim muuuuult!!!!! 😀

  99. Georgiana says:

    Draga Olivia, si dragi doamne

    Fiind plecata din tara pe taramuri elvetiene am ceva probleme cu
    comunicarea 🙂 mai ales in termeni “medicali”. Dar astazi am intrat int
    intr-o farmacie-plafar si am intrebat de propolis si marea mi-a
    fost mirarea ca m-au intrebat de care vreau, avand chiar spray…
    de fapt au pus tinctura in fata mea intr-o sticluta-spray. Sunt
    foarte fericita ca am gasit ceea ce doream si ca mai este si 80%
    concentratie..by default..nu am fost intrebata nimic de concentra-
    tie, numai ca eu nu stiu sa folosesc spray-ul 🙁 pentru ca nu am
    stiut sa cer informatii acolo, va rog pe voi sa imi spuneti cum
    il pulverizez pe amigdalele baietelului meu pe care il incearca
    tusea. Am incercat mai intai la mine dar..nu am simtit ca a ajuns
    la locul potrivit. Si mai am o intrebare…din aceeasi tinctura
    pot sa ii pun celui mic in ceai sau trebuie sa fie altfel?
    Imi cer mii de scuze daca v-am plictisit sau indispus cu nestiinta
    mea dar sunt “incepatoare”. 🙂

    Va multumesc cel mai mult! 🙂

    • Auras says:

      Georgiana, unde ai gasit aceasta tinctura de propolis? La ce farmacie-plafar? Multumesc frumos.

      • Georgiana says:

        Am luat-o de la o “Drogerie” numita Angst, din orasul in care
        locuiesc, si anume Langnau am Albis..la 20 de min de mers cu
        trenul de Zurich. dar cred ca se gaseste in orice Drogerie de aici.

  100. Catalin says:

    Buna Olivia,

    Am citit un articol (http://www.shazzie.com/life/articles/raw_vegan_children.shtml) in care Shazzie sustine cu tarie ca orice copil 100% raw vegan trebuie sa ia suplimente ca sa creasca bine. Crezi ca are dreptate?

  101. elena says:

    DRaga olivia.
    Sunt socata.Steve Jobs a murit de cancer , dar el a mancat mereu doarlegume si peste!!!Cum e posibil??in ce sa mai credem..?Cu drag, Elena

    • olivia says:

      Intr-o viata echilibrata din toate punctele de vedere, Elena.
      In ce-l priveste pe Steve Jobs cred ca doar fructele si legumele l-au tinut atit de mult in viata, caci altfel cancerul, declansat de multa vreme, ar fi facut dezastre inca de pe atunci. Dar viata stresanta, pe care mi-o imaginez ca a dus-o, e la fel de nociva ca alimentele procesate si produsele de origine animala. Da, stresul e toxic, teribil de toxic! Un monstru de sef, responsabilitatile unei companiii mari, relatii proaste cu ceilalti, divortul, decesul unui om drag, certurile din casa, toate pot duce la boli grave si foarte grave.
      Cu drag,
      O

  102. Claudia says:

    Buna Olivia,
    Am o intrebare. Sunt insarcinata si sunt la perioada cand a inceput sa-mi cada parul (foarte drag mie de altfel). Vroiam sa te intreb daca pot folosi cele 10 sfaturi fara probleme(sau pentru gravidute e altceva) si care “truc” da un randament mai mare.
    Multumesc tare mult de ajutor.

  103. cristina says:

    Buna Olivia,

    Poti sa imi recomanzi cateva carti in care pot sa gasesc informatii de folos pentru un diagnostic de tiroida autoimuna Hashimoto?

    Multumesc,

    Cristina

    • Marina says:

      Eu am citit cartea “Why Do I Still Have Thyroid Symptoms? When My Lab Tests are Normal” de Dr. Datis Kharrazian (are si site) si am aflat din ea mai multe decat am aflat in total de la toti doctorii pe la care am fost. Si, cel mai important, am aflat cum sa o tratez fara medicamente. Sper sa te ajute.

    • olivia says:

      Tombak are o solutie geniala si simpla pentru curatarea tiroidei: 40 de seminte de mere, macerate 7 zile in 100ml de votca de peste 40% alcool. Se iau 7 picaturi diluate in 20 de ml de apa, cu 15 minute inainte de masa. Terapia se repeta o data la trei luni.
      Tiroida Hashimota este corelata adesea cu starile de nervozitate, stres si emotii refulate. Daca te regasesti in descriere, ar fi o idee sa elimini din viata ta tot ce-ti provoaca neplacere. De altfel, e o idee buna pentru oricine 🙂 Ma gindesc de ceva vreme la un post mai generos pe tema impactului pe care il au stresul si emotiile negative asupra starii de sanatate.
      Cu drag,
      O

      • andreea says:

        Buna, olivia!
        imi poti spune, te rog, daca se ia aceasta potiune inainte de toate cele 3 mese sau doar inaintea uneia anume?
        o alta intrebare ar fi cat timp se ia? un anumit nr de zile sau pana se termina?
        iti multumesc anticipat pt raspuns si keep up the good work!
        >:D<

        • Marina says:

          Olivia, ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarile Andreei. In plus te rog sa imi spui daca gasesc in cartea “Cum sa traim pina la 150 de ani” (Mikhail Tombak) mai multe detalii despre reteta de curatare a tiroidei cu seminte de mar. Multumesc mult.

          • olivia says:

            Draga mea, Mikhail Tombak spune sa iei tinctura cu 15 minute inainte de mese, de unde deduc ca e vorba de cele trei mese. Si nu, nu spune mai multe de atit. Mi se pare totusi cuprinzator.
            Cu drag, O

  104. Dorian says:

    “Cînd a încetat o vreme să se mai otravească cu chimicalele
    sinistre din spitale” – nu inteleg de ce aceasta afirmatie atat de
    gratuita si de superficiala. S-a intamplat sa o cunosc pe Lavinia
    in ultimele ei luni si nu cred ca ea gandea la fel. Intr-adevar a
    fost o perioada grea, probabil ca nici macar nu ne putem imagina
    daca nu trebuie sa trecem personal prin asta, dar totusi nu cred
    ca chimicalele sinistre din spitale au fost cauza. Exista si
    varianta de a nu face nimic sau de a alege remedii naturiste
    (homeopate, medicina alternativa etc.), dar cel mai probabil viata
    se sfarseste mai repede si, foarte posibil, cu o suferinta chiar
    mai mare. Pentru ca pana la urma si antialgicele sunt chimicale,
    nu?
    Cand ar fi murit Steve Jobs daca ar fi renuntat la sa se mai
    otravească cu chimicalele sinistre din spitale… Poate acum 4-5
    ani…

    • olivia says:

      Dorian, din punctul meu de vedere, chimicalele sunt sinistre si n-au cum sa vindece pe nimeni . Sunt tone de filme pe youtube despre bolnavi de cancer, morti dupa ce au facut chimioterapie si radioterapie, desi au trecut ulterior pe o alimentatie raw- vegana. Si stii de ce? Autopsia a revelat ca disparuse cancerul (datorita noii diete) , dar ravagiile pe care le facusera chimioterapia si radioterapia (mai ales) fusesera mortale. Cancerul nu omoara, atunci cind e tratat naturist. Dar chimicalele da!!!
      Si, nu nu cred ca ai vazut-o pe Lavinia in ultimele ei luni. Nici n-ai vazut-o ca sa constati dezastrul pe care l-au lasat in urma sinistrele chimicale si nici n-ai vorbit cu ea, ca sa stii ce gindea. Era infricosata si terminata de efectele lor teribile. Asa ca te rog, te rog din suflet, nu-ti da cu presupusul pe un subiect pe care nu-l cunosti.

  105. diana says:

    Buna Olivia.Ma poti ajuta si pe mine cu un sfat,te rog.Acum aproapre2 saptamani am semnalat primele simptome ale unei raceli zdravene.Starile de febra au trecut si deasemenea durerea de gatt insa acum m-am ales cu o tuse productiva foarte urata.Ai mei insista sa iau medicamente si tot felul de siropuri pline de zahar si indulcitori dar eu vreau sa merg pe tratamente naturiste.Ce imi recomanzi?Iti multumesc anticipat.

    • olivia says:

      Tuse productiva, zici? Victoria Boutenko si Norman Walker ar spune ca ai motive seriose sa te simti victorioasa!!! Tusea productiva e calea cea mai eficienta de a elimina toxinele stocate in organele respiratorii. Pe scurt, detox. Am fost si eu pe strada ta si stiu ca starea poate fi, totusi, neplacuta. Am dres-o cu miere cu propolis, ceaiuri de galbenele, musetel, cimbrisor si menta. Multe sucuri de legume, fara mincare gatita. Totul a durat vreo doua saptamini, dar n-am panicat.
      Tin pumnii!
      O

      • diana says:

        Multumesc pentru raspuns.Stiam eu ca sunt pe calea cea buna si ca alimentatia sanatoasa ma va ajuta.Acum pap miere vie si beau ceaiuri.Te pup!

  106. ioana says:

    Olivia, te rugam, continua cu tot ceea ce faci…….. noi
    avem nevoie de ajutorul tau si in acelasi timp iti multumim
    ca esti alaturi de noi….

  107. Alexandra says:

    Buna Olivia,

    Ce se poate face cu castane crude? Am primit o punga si
    parca nu as vrea sa le fac la cuptor…

  108. alex says:

    Draga Olivia,

    As dori sa te intreb daca stii din ce cauza apar pete albe pe dinti…M-am gandit ca poate atrag atentia asupra unei lipse de calciu si de o luna amestec 2 lingurite de susan in green smoothie, insa nu am observat nicio imbunatatire inca…
    Iti sunt recunoscatoare pentru raspunsurile la intrebari, imi notez toate sfaturile, caci nu se stie cand am nevoie…Anul acesta e foarte incarcat pentru mine, nu am timp sa citesc toate cartile pe care ni le-ai recomandat, asa ca “devorez” postarile si comentariile. Iti multumesc pentru faptul ca ne-ai deschis ochii si ai ramas alaturi de noi, sa ne sprijini si sa ne indrumi in continuare. Multa sanatate tie si familiei tale, precum si tuturor cititorilor tai.
    Ploile ce se anunta sa fie numai cu pupici cu parfum de lamaie si miere, ca sa nu prinda pe nimen raceala!

  109. alex says:

    *nimeni

  110. Anca says:

    Buna Olivia, iti cer din nou ajutorul daca se poate, fetita mea a facut o viroza urata, prima seara a facut febra 39,5 ,m-am chinuit sa i-o scad cu sosete cu otet si cartofi rasi, impacchetari cu apa si otet, ceaiuri si pastile homeopate, cu mare chin i-a scazut pe la trei, s-a chinuit f tare nu i-am dat nimic alopat, dar a doua zi la pranz a facut aproape 40 si nu dormise cu o seara inainte nu mai vroia sa-i pun nimic cu toate astea i-am pus sosetele dar i-am dat doua masuri de panadol pt ca nu putea sa doarma ce ma sftuiesti sa fac. De mancat mananca bine supita de legume,sucuri de fructe si morcov ,covrigi,, iti mai spun si ca am dat-o cu tinctura de propolis in gat dar a vomitat tot nu o suporta,ma uimeste cat este de energica se joaca rade dar cand vine seara e un cosmar ce ma sfatuiesti sa fac la o febra asa mare care nu scade cu impachetari si ceaiuri stiu ca nu esti deacord cu panadolul si alte medicamente alopate nici eu nu sunt dar nu am avut ce face a dormit f putin si mititica are cearcane, scuze ortografia si ca te deranjez cu atatea detali, te pup.

  111. veronica says:

    Buna,Olivia,ajung saptamana asta in Bucuresti si vreau sa fac niste cumparaturi din p-ta Matache.Spune-mi te rog mult de unde iti cumperi tu legumele si fructele?Goji si caju am inteles ca le iei de la dna Rodica,a doua hala pe dreapta,prima taraba,nu?Mieraria Bodnariu e si ea tot in incinta pietei? Multumesc frumos,te pup

    • anamaria says:

      Buna Veronica,
      Mieraria Bodnariu este in hala din stanga, intri in hala si intrebi, toti stiu de ea. Fructele si legumele le ia din piata de la tarani, citricele din magazinul leacul pentru ca sunt bio.
      Sper sa iti fie de folos.
      Pupici

  112. ana says:

    buna, Olivia! as dori sa stiu ce remedii cunosti pentreu demineralizarea dintilor(eroziunea dentara). de atatia ani de cand consum multe cruditati,mi-a fost atacat smaltul dentar si nu stiu ce remedii exista pentru tratarea acestei afectiuni.multumesc anticipat!te pup

    • olivia says:

      Pe linga cruditati, ce mai papi, Ana?

      • ana says:

        pai alimentele pe care le consum ar fi: fructe, legume (de cele mai multe ori in stare cruda, mai rar legume fierte)crude sau sub forma de sucuri,nuci, miere,fructe uscate,ciuperci,condimente(imi place fff mult scortisoara…).ma feresc de produse animale(foarte rar mai consum cate un iaurt),zahar rafinat,uleiuri hidrogenate sau grasimi saturate. beau ceaiuri de fructe sau de plante, beau multa apa. consum salate de toate felurile si de cele mai multe ori incerc sa respect combinarea corecta a acestora ca sa nu am batai de cap digestive.sunt probabil mult prea stricta in alimentatie deoarece ffff rar am abateri de la o alimentatie naturala.cred ca singurele “placeri nevinovate” pe care le am ar fi halvaua,ciocolata de casa,turta dulce(daca ma refer strict la dulciuri). ma inspir din retete vegane de pe internet, mai ales ca sunt o gramada de alternative pt orice mancare traditionala.insa, asa cum am spus, probabil aciditatea unor fructe de exemplu a dus la eroziune dentara, cu toate ca medicul stomatolog mi-a zis ca nu ar fi o cauza. sunt de 10 ani vegetariana, iar cam de vreo 5 ani am devenit vegana cu o mai mare proportie de raw.precizez ca nu prea consum cereale,paste sau paine integrala deoarece am observat ca orice contine faina sau drojdie imi da stari de somnolenta . orice raspuns din partea ta e binevenit. multumesc , Olivia! pupici 🙂

  113. ana says:

    scuze pt greselile de tipar……..*pentru

  114. Alexandra says:

    salut, Olivia! As vrea sa te intreb daca ai auzit cumva despre filtrul de apa
    EDEL WASSER de la ZEPTER care utilizeaza un proces de osmoza inversa
    Ma tenteaza sa-l cumpar, dar mi-ar placea sa aud si parerea ta.
    M-as bucura mult sa-ti faci timp sa-mi raspunzi la intrebare!!
    Cu mult drag,
    Alexandra!

  115. Silvia says:

    Buna,Oly,multumesc pentru raspuns…vreau sa-i fac suc sotului meu care e bolnav de diabet ,cum ai zis tu,dar el pleaca dimineata la 6 la servici,doar ceaiul de diabet de la Bonchis il fac pana pleaca….cand sa bea sucuri de fructe si de legume?Dimineata,pranz sau seara?Pot sa-i dau si l-a el s-au se altereaza,trebuie baut imediat?Vreau sa-i fac suc de portocale,are voie cu diabetu?Vreau sa-i fac si celui mic de 2 ani suc de portocale,cand e bine sa-i dau?Si am primit niste catina,cum s-o folosesc pentru noi toti?Multumesc din suflet pentru raspunsuri.Pupici de la noi!

  116. Anita says:

    http://www.youtube.com/watch?v=z3xOU2tLl7g FOARTE INTERESANT, SPER SA VA PLACA

  117. Catalina says:

    Draga Miha,
    Nimeni nu sfatuieste pe nimeni sa nu dea medicamente prescrise de medic unui copil bolnav. Pur si simplu e vorba despre altceva . Este vorba de a te trata pe cale naturala apeland la natura.Sfaturile, indrumarile care le gasim pe acest blog sunt referitoare la metode de tratare pe cale naturala a diferitelor probleme, boli care pot aparea. Daca dorim medicamentatie alopata cred ca stim cu totii la
    cine trebuie sa apelam.

  118. veronica says:

    Multumesc,Ana maria! pupici

  119. Cristina I. says:

    Draga Olivia,
    Te rog din suflet, daca mai ai putin timp liber, sa ne salvezi si pe noi
    cu niste sfaturi.
    Prima problema si cea care ma ingrijoreaza cel mai mult, este ca
    Bimbi a mea, este tare constipata, cam de vreo 2 saptamani, are scaune,
    , chiar de mai multe ori pe zi,dar foarte uscate si tari.
    Zau ca nu mai inteleg nimic, caci cat este ziulica de lunga,mananca
    fructe si legume, plus cam in jur de 500 ml de suc de fructe si legume
    pe zi,uneori chiar mai mult,plus bors, plus miere in amestec cu catina.
    Teoretic toate acestea, ar trebui sa-i creez un tranzit mai bun, dar
    se pare ca in practica nu prea este asa.
    Sau poate fac eu ceva gresit?
    Nu este trecuta in intregime pe un regim vegetarian, caci pofteste foarte
    tare si plange cand vede in stanga si-n dreapta cate ceva, dar nu cred
    ca numai asta ar fi problma, caci in ultima perioada nu mananca in
    mod extraordinar
    Dimineata, la prima ora ii fac suc de fructe sau legume… sucul din
    legume il fac in diverse combinatii, dar cel mai des din sfecla, telina,
    morcov si cartof, mai rar spanac si salata, in care ii pun in jur de 30-0
    ml de bors si 2 lingurite de miere cu catina.
    Sucul de fructe l-am facut in diverse combinatii, am incercat sa tin cont
    de sfaturile citite in cartea lui Robert Morse, insa tot n-am inteles daca
    este gresit sa amestec sucul de fructe cu cel de legume.
    Eu l-am mai amestecat, ca sa fie mai usor de acceptat.
    Am incercat pentru Bimbi si sucul de struguri,fiind si singurul care
    a facut-o sa se mai elibereze, insa mi-a fost putin cam teama sa-i dau
    numai suc de struguri.
    In alta ordine de idei, nu stiu cum s-o fac sa bea ceiut, cu ce ar fi indicat sa-l
    combin ca sa-l accepte.
    Cam astea ar fi urgentele mele,te pupam si iti multumesc pentru tot

    • olivia says:

      Draga mea, mincatul in exces poate fi o cauza a constipatiei, chiar daca hrana e sanatoasa, cu fibre, cum scrie la carte. Secretarea sucurilor gastrice (in cantitate prea mare) se poate face pe spesele celorlalte fluide din corp si asa apare constipatia. Un aport marit de lichide poate rezolva situatia. Ar fi de folos niste fructe celebre in combaterea constipatiei, cum sunt strugurii si prunele, ambele in sezon.
      Eu amestec mereu sucurile de legume si fructe, cum ar fi merele cu morcovii si sfecla sau merele cu castravetii si lucerna, pentru un gust mai bun si spor la baut. Si e Ok, nu apar probleme digestive.
      Copiilor le dau ceai expectorant, acum, ca sa-i pregatesc de iarna. E un amestec de vreo 10-15 plante, cu un gust acceptabil, din punctul meu de vedere, dar nu foarte atragator pentur copii. Asa ca lor le pun si o mina buna de tei, care schimba radical senzatiile in cerul gurii. Il las sa se raceasca pina pe la 45 de grade, pun lamiie si abia apoi miere. E delicios! Pentru ca ar fi absurd sa-l testezi cu termometrul, ia o gura de ceai. E cea mai eficienta testare.
      Pupici de licurici draga mea,
      O

      • Alexandra says:

        Olivia, multumesc pt raspunsul de mai sus in legatura cu
        filtrul de apa.
        Vreau sa te mai intreb care sunt acele 10-15 plante folosite
        pt ceai? Suna bine si as vrea sa fac si eu.
        Esti o draguta!!
        Pupici multi,
        Alexandra!

      • Cristina I. says:

        Draga O.
        Iti multumesc din suflet de raspuns, insa micuta mea este in aceeasi situatie si acum.
        I-am dat zilele acestea prune, strugurei din via bunicii, pere
        din livada noastra si nici o imbunatatire a situatiei.
        Mi-e tare frica, nici nu ma pot gandi, ambii mei parinti au fost
        diagnosticati cu cancer, mama chiar la colon, deci, ca bagaj genetic
        stam clar rau, sunt constienta ca geneticul nu valoreaza decat
        2-3% din posibilitatea de a face boala, dar am o experienta
        extrem de urata in spate, care nu-mi da pace.
        Spune-mi te rog, unde as putea s-o duc, la ce specialisti, e momentul sa
        ma panichez sau poate fi doar o etapa…
        Multumesc din suflet ca ai ales sa ne impartasesti cunostintele tale
        Pupici,mii si mii

  120. Elena says:

    Buna Olivia,

    Am un o fetita de 8 luni, i-am facut 4 vaccinuri pana acum si m-am hotarat sa nu-i mai fac nici unul. Ce ar trebui sa fac, nu stiu cum sa procedez, poti sa-mi dai cateva sfaturi.. te rog din suflet.

    • olivia says:

      Draga mea, exista un site extrem de lamuritor pe subiect, http://nuvaccinurilor.blogspot.com/, unde gasesti inclusiv cartea Vaccinarea, eroarea medicala a secolului, de dr. Louis Brouwer, pe care o poti downloada gratuit. Afli de pe site ca in Romania vaccinarile nu sunt olbigatorii si gasesti chiar un formular care invoca normele legale in vigoare la noi, de care te poti folosi ca sa inscrii copilul oriunde esti conditionata ilegal de carnetul de vaccinuri.
      Pupici de licurici ingerasei si mamicii de ingerasa,
      O

  121. ade says:

    Draga O,
    Am fetele bolnave de enterocolita si otita.
    Medicul mi-a recomandat antibiotic pentru amandoua;
    nu stiu ce sa fac…imi poti da un sfat?
    multumesc

    • olivia says:

      Pe David l-am reparat cind a avut otita cu propolis. Se strinsese foarte mult mucus, nu stia sa0si sufle nasul, nu ma lasa sa-l aspir, asa ca mucusul a migrat in ureche. Intr-o seara a inceput sa plinga de durere si nu putea sa doarma. Asadar am imbibat un ciucure de vata in tinctura de propolis, l-am stors si i l-am asezat in ureche. Alcoolul a incalzit zona, eliminind aproape instantaneu durerea, plus ca a deschis larg porii, ceea ce facut pirtie pina la tinta pentru principiile acitve din propolis. In doua zile, nu mai avea nimic. DAR am lucrat si la cauzele care au dus la aparitiei otitei: mucusul.L-am trecut pe dieta formata dinfructe si legume crude, sucurile lor, multi germeni, fara lactate si carne, fara piine. Sa mai zic de ceaiuri? Multe ceaiuri de soc, de coada soricelului si expectorante. De mare folos e si batista sugarului, in cazul copiilor care nu stiu sa-si sufle bine nasul. Mucozitatile stagnante migreaza noaptea in zona urechii, ceea ce va crea otita.
      Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv determinata de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti. Toti parazitii acestia adora mediul acid, plin de mucus (de asemenea acid). Schimbind mediul, cu ajutorul mincarii alcaline, sucuri de frute si legume, propolis cu miere, lamii, ii alungi si pe ei. Pentru ca enterocolita se insoteste adesea de varsaturi, diaree, febra cu transpiratii abundente, e foarte importanta hidratarea. Orice deranj stomacal ar avea copiii mei, se rezolva din sucuri proaspete, miere, propolis si ceaiuri.
      Cu drag,
      O

      • ade says:

        Multumesc Olivia!
        sunt la inceput de drum; momentan probez pe mine, la ele am
        introdus doar sucurile si am redus carnea la 2 zile pe saptamana
        te pup cu drag

  122. Marina says:

    Olivia, imi scriai intr-o postare anterioara despre testarea tolerantei alimentare de catre propriul corp, dupa cel putin citeva zile de post negru. Ce pot bea/manca in acest post si cate zile ar trebui sa dureze minim? Eu am inceput de 3 luni o dieta de eliminare si reintroducere tocmai pentru urmarirea efectelor la reintroducere dar sincer, desi am fost extrem de stricta, nu am observat nimic la nici un aliment nou reintrodus. Iar in primele 2 saptamani am mancat numai o lista foarte redusa si stricta de alimente (numai din cele care nu sunt suspectate ca ar da intolerante sau efecte inflamatoare). In schimb la testarea intolerantelor alimentare cu un aparat numit PromoTest Evolution de la Promo Pharma, mi s-a spus ca nu as tolera painea alba (gluten nu mananc oricum de 3 luni), strugurii, rosiile, lamaia, merele, ciupercile.
    Referitor la simptomele de care scriai ca le-ai observat pe propria piele, eu nu am dureri de cap sau eruptii dar moleseala si oboseala sunt la ordinea zilei la mine de o perioada foarte lunga de timp si nu am observat sa se schimbe ceva nici pe perioada eliminarii din alimentatie a unei liste foooarte lungi de alimente, nici cand am inceput sa mananc mai multe cruditati.
    Multumesc.

  123. dragos says:

    Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

  124. Simona Mocanu says:

    Buna olivia,

    Eu sunt in lipsa de inspiratie … pur si simplu nu stiu cam ce sa mai maninc.
    Poti sa ne spui si noua care este meniul tau si al familiei… eventual pentru mai multe zile 🙂
    Multumesc,

    Simona

  125. veronica says:

    Olivia,te rog mult ajuta-ma cu o indrumare catre un medic homeopat din Bucuresti.Tatal meu in varsta de 54 ani are scaune diareice destul de des,cam o data la cateva saptamani,nu mi se pare normal,poate are colon iritabil…nu stiu ce poate sa fie ,dar as vrea sa il vada un medic si nu stiu la cine sa merg.Si-a facut o colonoscopie in urma cu aproape 2 ani,si totul a iesit in regula.Iti multumesc,numai bine!

    • Magda says:

      Nu stiu ce iti va raspunde Olivia, dar as indrazni sa ti-o recomand pe dna doctor diana dragomir (doctorhomeopat.ro) sau pe doamna Greta Nita (medlife Grivitei). Amandoua minunate, nu stiu cum m-as descurca fara ele, mai ales cu copiii.

  126. stela says:

    Draga Olivia,

    De ceva timp am inceput sa am pielea foarte uscata pe maini si piciore, in special in zona degetelor. Ai vreun remediu pentru asta?

    Si revin cu intrebarea referitoare la apa (scuze ca insist): apa filtrata prin osmoza inversa trebuie neaparat tratata / mineralizata inainte de a fi bauta? Daca folosesc un recipient de plastic pentru stocarea ei, este chiar asa o crima, cum am citit undeva pe un alt blog?

    Te pup si multumesc!

  127. Catalin says:

    Buna,

    Iarta-ma ca te bat la cap, chiar nu mai stiu ce sa fac dupa ce-am
    citit articolul asta
    http://www.shazzie.com/life/articles/raw_vegan_children.shtml

    Si fata mea e vegetariana si nu mai stiu ce sa cred.

    Multumesc mult,
    Catalin

    • olivia says:

      Buna, Catalin,
      Am avut inima strinsa cind am citit prima oara articolul lui Shazzie, in urma cu un an. M-a afectat intr-atit, incit am inceput sa le dau copiilor proteina animale din lapte si chia oua. Am zis ca decit suplimente farmaceutice, despre care am o parere foarte proasta, mai bine un ou de tara din cind in cind, lapte crud de la caprita prietenei noastre si poate o felie de cascaval bio, din lapte crud de vaca din cind in cind. Cit insa sa le dau, asta a fost apoi marea dilema. Raspunsul a venit din Studiul China, care imi explica clar ca poti fi relativ safe, daca te pastrezi in limita de 5% proteina animala (cazeina, in experiementele stiintifice detaliate in carte) din dieta zilnica, prag pe care daca il sari incep sa apara problemele de sanatate. Pusa de-acum la adapost de emotii mari si teama ca as putea sa gresesc nedindu-le copiilor “din toate”, am inceput sa revizuiesc informatiile pe care le aveam. Am constatat ca suntem inca tara cu cea mai sanatoasa productie de legume si fructe, care au gust, parfum si provenienta relativ certa. In nici o tara in care am fost, exceptind Thailanda, n-am intilnit rosii parfumate si pirguite, ardei gustosi ca la noi, ceapa verde perisabila in trei zile etc. Peste tot, am gasit fructe, bio sau nebio, mari, netede, egale, fade, aproape fara gust, fara miros, nepirguite, care tin cu saptaminile. Mi-am data seama de diferenta, iar diferenta m-a pus pe ginduri. Noi avem mincare buna, ei nu prea… Si asta ar putea fi un argument pentru faptul ca veganismul nu tine oriunde. De aici, carentele si dintii stricati.
      Asta unu la mina. Doi la mina ar fi problema pe care o ridica Shazzie vizavi de ritmul de crestere a copiilor. Mi-am adus aminte cu ocazia asta de Elena Pridie (Copilul vegetarian), care explica de ce niciodata un copil vegetarian nu va avea proportiile corporale si ritmul alert de crestere ale unor copil omnivori. Diferenta o fac hormonii din produsele de origine animala. Supus zi de zi stimulilor hormonali din produsele de origine animala, copilul creste, desigur, mai repede. Iar daca vaca de la care provine laptele si vitelul a carui pulpa o transformam in friptura de minzat au fost stimualti cu hormoni de crestere sau de inmultire a productiei de lapte, inseamna si mai multi hormoni! Deci implicit asta duce la o accelerare in crestere pentru copilul care papa asemenea produse. Copilul vegetarian va parea ca ramine in urma, iar dieta lui va fi blamata, ca una care nu corespunde nutritional. Dar adevarul e – mai subliniaza Elena Pridie – ca la adolescenta – sub influenta propriilor hormoni, secretati la vreme de catre un organism sanatos – copilul vegetarian va recupera diferenta de inaltime. Ea sustine ca asta se intimpla in comunitatile de adventisti, vegetarieni prin religie. Eu sunt ortodoxa, dar mi se pare de bun simt ce spune ea. Uite, Luca, in comparatie cu alti copii de virsta lui, nu e atit de inalt. DAR nu are cearcanele pe care le au ceilalti, este robust, nu se imbolnaveste decit rar, cind face forme usoare de raceala, este vesel tot timpul, de-o inteligenta brilianta. Cind ma uit in jur, vad copii de virsta lui Luca, indopati cu antibiotice o data pe luna, fie vara, fie iarna. Sunt copii care au otite, polipi, probleme digestive sau chiar complicatii grave. Astea toate provin de la mucusul format in urma cosumului de carne, lapte pasteurizat, oua, dulciuri, multe dulciuri cu zahar, oua si iar lapte pasteurizat. Un dezastru.
      Daca e sa trag linie si sa ajung la o concluzie de final as spune ca de doua ori pe saptamina, le-as putea da cu inima impacată copiilor lapte crud de capra, lapte prins sau cascaval. NU s-ar intimpla nimic tragic. Atita vreme cit respect proportia de aur: sub 5% pe zi proteina/grasime animala. Dar, sincer, cred ca se poate si fara!!!

      • andreea_mona says:

        Olivia are dreptate. Sotul meu este de religie adventista si nu a mancat carne pana la varsta de 21 de ani. Si nici fratele lui, mama lor fiind vegetariana convinsa. Nici cu lactatele sau ouale nu sunt “prieteni”, dar nu le inlatura complet.In schimb mananca tot felul de combinatii de legume si nu lipsesc ciupercile. Totusi si sotul meu sunt inalti < 1.85 si robusti. Si la fel si rudele si prietenii lor care se hranesc vegetarian. Deci e posibil sa fie si genetica faza cu cresterea. Sanatate la pitici!

        • olivia says:

          Multumesc de informatie, Andreea. E foarte bine venita 🙂
          Pupici de licurici,
          O

          • roxana says:

            Buna Olivia!

            Intervin si eu aici; fetita mea are 8 ani si e practic vegetariana catre vegana, dara manaca fiert. Pana la varsta de 4-5 ani nu a pus in gura carne, apoi a devenit curioasa , si nedorind sa devina o frustrare, am lasat o uneori sa incerce, dar destul de rar; sa zicem de doua ori pe luna, poate. In ultimii doi ani am eliminat apropae complet si laptele si ouale. Cam asta e backgroundul ei.

            Cu toate acestea – mentionate mai sus – este foarte inalta,e cea mai inalta din clasa, si arata ca un copil de 9-10 ani chiar. Este adevarat ca tatal ei are 1.91m

            Dar si asa, cred ca asta e un exemplu ca nu e obligatoriu sa creasca mai incet daca sunt vegetarieni. Nu stiu ce sa spun. Imi amintesc ca asta mi a spus si mie doctorul american cand l am intrebat despre dieta vegetariana – am nascut in statele unite. E adevarat ca ei au putut si studia, avand populatie indiana destul de numeroasa acolo. Dar pe de alta parte indienii, ca si chinezii, sunt genetic mai mici de inaltime. Eu stiu… sa nu fie concluzia asta o confuzie pentru ca studiile s au facut pe populatii cu inaltime medie mai mica

            De altfel, adventistii – pt ca ai folosit o pe Elena Pridie ca exemplu – sunt de numerosi in state, si tin legatura foarte strans intre ei. Dansa ar putea sa si fi cules informatiile tot din studiile americane; nu stiu, e doar o ipoteza

            Te pup cu drag!

            Roxana

  128. Anca says:

    Olivia spine-mi te rog ce parere ai de mierea de manuka vreau sa-i iau fetitei mele,pup

  129. veronica says:

    Multumesc mult,Magda! Olivia, astept si raspunsul tau cand ai timp!Pupici

  130. Georgiana says:

    Stiu ca nu are nici o legatura cu subiectul, dar imi poate
    recomada cineva un tratament pentru negi? Baietelul meu are
    doi la manuta si unul la cot si nu stiu cum sa mai scap de ei..
    nu as vrea sa ajungem la doctor 🙁
    Multumesc mult!

    • olivia says:

      Suc proaspat de rostopasca. Imbatabil.

    • adri says:

      Pentru negi incercati-un catel de usturoi taiat in doua si aplicat direct pe neg.Se infasoara apoi cu banda,tifon,scotch…ce aveti si dupa 3-4 zile dispare complet.Varianta incercata cu succes de mine.

  131. Georgiana says:

    Multumesc mult Olivia pentru raspuns si pentru ca datorita
    tie si acestui blog foarte atractiv 🙂 am inceput sa imi
    schimb stilul de viata..cu masi mici dar siguri 🙂
    Numai bine!

    • olivia says:

      Pupici de licurici, draga mea. Tin punmnii in continuare.
      Iti foarte multumesc pentru incurajari. Prind bine mereu 🙂

  132. raluca says:

    Va vine sa credeti ca la gradinitele particulare unde sunt copii de la varsta de 1,6 luni se prajeste mancarea de mama focului snitele ,supe si ciorbe cu prajeala,sosuri la fel,sa le fie rusine,nenorocesc copii,tare ma mai enerveaza…si nu pot sa fac nimic

  133. Printre commenturile de la acest articol a fost unul al Andreei, in care spunea ca are scalpul uscat si unghiile casante. I-as recomanda ulei de nuca de cocos, care ajuta foarte mult in astfel de situatii. Pentru scalp – masaj seara cu ulei, infasurat capul cu un prosop si dimineata spalat. Pentru unghii pusa o picatura mica de tot pe fiecare unghie si masat bine, de cat mai multe ori pe zi. Este excelent pentru unghii si cuticule.
    Uleiul de nuca de cocos poate fi cumparat de la magazinele bio online.

    • olivia says:

      Buna recomandarea, Elena. Chiar foarte buna!
      Pupici de licurici, mari, thailandezi, tie 🙂

    • Andreea says:

      Multumesc mult,Elena. Am incercat cu ulei de masline, ulei de susan, insa fara rezultat. Bine, recunosc ca vina mare e a mea, n-am fost consecventa. Insa, la uleiul de cocos nu m-am gandit. merci de pont!!! Si la ce frumos miroase, clar ne vom indragosti:). Pupici dragi din Baia Mare:)

  134. Si apropo de ce ziceai tu Olivia, ca inafara de Thailanda nu ai mai vazut alta tara unde fructele si legumele sa fie frumos parguite si apetisante, iti spun doar atat: daca vreodata ai ocazia sa mergi in Indonezia, mai exact la Berastagi (in Sumatra) o sa vrei sa te muti acolo. Multi ii spun orasului “gradina Indoneziei” pentru ca acolo cresc toate legumele si fructele posibile, in cele mai diverse culori si marimi. Acolo am mancat cele mai bune rosii, dupa alea de la bunica din curte :-). Ca pe mere, 2kg intr-o zi.

    • olivia says:

      N-ai vrea in timpul liber sa te ocupi putin de lobby? Poate-l convingi pe Andi, sa dam si noi o fuga intr-acolo iarna asta? 🙂

  135. Cred ca Bradut e mai indicat, Indonezia este marea lui dragoste. De la cine sa ma fi molipsit si eu? 🙂 In februarie-martie facem inca o tura acolo. Pana atunci, caut poze sa vezi minunatiile din piata.

  136. tess says:

    Am o intrebare ce asteapta un raspuns cat de repede, ca altfel “pierd” trenul: stiti vreun cabinet de hidroterapia colonului in Cluj? Am sa stau de maine 10 zile pe acolo si m-ar tare incanta sa beneficiez de minunatele efecte ale terapiei amintite. Si chiar cate sedinte pot face si cu ce pauza intre sedinte?
    Va pupa Tess

    • olivia says:

      Pe Donath, numarul 8, la Lipoline. 0264 35 35 66 sau 0744 825 853.
      Pupici,
      O

      • tess says:

        Sarutam mana si sufletul bun al Domniei Tale!
        Am luat legatura cu ei, voi merge saptamana viitoare.
        Vezi tu, am fost sigura ca ma poti ajuta, doar de aici am invatat toate lucrurile noi si bune din viata mea in ultimile 5 luni. Si pentru asta iti foarte multumesc!
        tot Tess, cu o tolba plina de pupici

        • delia says:

          Tess, spune-mi te rog daca ai reusit sa ajungi la lipoline, pe Donath. Chiar ieri m-am uitat pe site-ul lor, fiindca ma intereseaza si pe mine hidroterapia colonului. Sun si eu azi, dar mi-ar prinde bine sa aflu niste detalii si de la tine. Multumesc.

  137. angi says:

    BUNA OLIVIA DRAGA,

    Te rog din suflet spune-mi unde poti gasi lucerna? si se poate lua lucerna din capsule? sau altfel?….nu de alta dar eu de aici din ontario, e cam greu …aici si in state (america) cam tot este terminat, tot ce este bun omului “ei-guvernele”, au cam neneorocit tot ce a lasat BUNUL DUMNEZEU, si ma refer la plante, legume, fructe,iar daca cauti lucerna(alfalfa), se gasesc numai sub forma de vitamine…. iar de pe site-uri , unde gasesti, seminte s.a.m.d…..nu am incredere…ce sfat imi poti da. Multumesc din suflet pentru tot ajutorul dat noua tuturor -de aici- si nu ne lasa deschidene ochii incontinuare ca orbecaim in intunericul acestor vremuri…OF DOAMNE… si mai am si patru copilasi….MULTUMESC MULT, DOAMNE AJUTA.

    • olivia says:

      Draga mea Angi,
      Esti o eroina cu patru copilasi! 🙂 Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ai putere sa-i cresti!
      Cit despre lucerna, o fi buna si cea din capsule, cred, dar nimic nu se compara cu planta cruda, proaspat culeasa din gradina. Poate ar fi o solutie sa-ti aduci din Romania niste seminte si sa le pui la incoltit.

  138. andreea_mona says:

    Buna Olivia, un sfat te rog daca se poate. In august 2011, din motive neelucidate nici pana in ziua de azi, am pierdut o sarcina in aproape luna a IV. Am un baietel de sase ani si asteptam cu interes inca un pitic. Oricum m-am ales cu kilograme in plus de la tratamentele homonale, cu o anemie si o cadere de calciu ingrijoratoare. Doctorita mea, dupa analize, mi-a sugerat sa le luam pe rand si sa tratam anemia cu pastile cu fier! rezultatele intarzie sa apara, desi le iau de 2 luni. A cam inceput sa-mi fie freata de la ele si nu mai spun de constipatie. Din perspectiva naturala exista ceva care as putea sa iau pentru ami restabili fierul in organism si sa am globule rosii suficiente? Mentionez ca cu carnea de vita nu prea sunt prietena si nu as putea manca zilnic si nici vin rosu nu pot bea, ca nu-mi place alcoolul( am primit tot felul de sfaturi!). Scuze daca ti-am rapit timp si astept cu interes sfatul tau!

    • olivia says:

      Andreea, impotriva anemiei si pentru o calitate optima a singelui, Norman Walker recomanda sucurile verzi din lucerna, patrunjel, spanac. Intre 20-40 de mililitri cu 30 de minute inainte de masa. Dar e important si regimul alimentar, mai exact unul crudivor, adoptat treptat, si o hidratare intensa.
      Cu drag,
      O

  139. […] de suc de morcovi, dar pe acestea mi le-am amintit acum.  A, şi după cum am aflat din paginile Oliviei Steer (care îmi este tare dragă!), o combinaţie eficientă de sucuri pentru creşterea şi […]

  140. alina says:

    buna olivia,
    te citesc cu drag si imi luminezi multe zile:)
    de vreun an sunt ovo vegetariana si in masura in care poti as vrea un sfat legat de alimentatie (pe ce sa ma axez mai mult) pentru probleme legate de colul uterin, e vorba de o displazie severa! as vrea sa evit operatia!
    multumesc

  141. Ana says:

    Multumim ca impartasesti descoperirile tale.

    Te deranjez si eu cu o dilema. Am un soi de dermatita doar pe anumite zone mici ale scalpului. Intern nu sunt probleme, mananc “curat”, ma gandeam ca a aparut de la o pudra indiana pe care am folosit-o si nu a priit.

    Am inceput sa tratez cu aplicari locale de ulei esential de rozmarin, sa dau cu apa florala, clatire cu otet sau ceai de urzica, galbenele, am masat si cu ulei de cocos sau otet cu miere.

    In mare s-a mai atenuat, dar tot are tendinta sa apara anumite dati. Ai alte recomandari care ar ajuta? Vreun sampon organic sau solutie diferita?

    Raman recunoscatoare.

  142. alina says:

    buna olivia

    nu am idee cum s-a produs, la un control de rutina mi s-a spus (nu aveam si nu am nici acum nici o simptoma care sa ma puna pe ganduri);
    de atunci, sunt aproximativ 4 ani, merg la 6 luni la control. Medicul mi-a spus care sunt riscurile si ca daca situatia se agraveaza se va interveni chirurgical!
    Am facut si un tratament prescris de d-na Adriana Vlad (Deva) si urmeaza sa merg din nou la control, am inima cat un purice si astept sa vad ce va fi!
    cum ” nimic nu e intamplator”, acesta a fost momentul in care am decis sa renunt la carne si am inceput sa
    iti multumesc pentru zambetele pe ca mi le starnesti cu blogul tau de poveste si culorile cu care imi incanti ochii, asta ca sa nu zic de pofta de a gusta din tot ce vad ca gatesti 🙂
    o zi buna,

    • olivia says:

      Draga Alina,
      Sa fiu in locul tau, as tine-o doar pe raw. Se intimpla lucruri interesante cu organismul uman, cind faci asta. In plus, as face pilates sau yoga, as alerga si as ride in fiecare zi. Muuuult. De aia s-au invenatat prietenele, filemele de comedie si bancurile. Buna-dispozitie e esentiala pentru o sanatate de fier. 🙂 Dar asta as face eu, nu este un sfat medical, cita vreme n-am facut facultatea de medicina.
      Tin pumnii.

  143. alina says:

    scuze, am mai si “mancat” ceva din text:)
    doream sa spun ca am inceput sa caut raspunsuri si tratamente, sa vad unde am gresit, sa corectez!

  144. alina says:

    buna olivia,
    emotionanta emisiunea de ieri!

    o saptamana buna

  145. Buna, Olivia! Putin ajutor, te rog! Sucul de morcovi a devenit cel mai asteptat moment al zilei de la postarea ta, iar germenii de lucerna au deja frunzulite micute. Doar ca nu stiu cat sa-i mai las in borcanas? Ba am citit ca trebuie sa-i clatesc de 2 ori pe zi pana la consumare, da ca i-as putea pastra in frigider. Iar eu deocamdata, in afara sucului de morcovi la care ii voi adauga, altceva nu prea stiu ce sa fac cu ei..si am 2 borcane pline 🙂

  146. Cristina says:

    Draga Olivia,blogul tau e minunat.Ai un mod de a scrie care m-a captivat.De ceva timp imi doresc sa schimb cat mai mult modul in care mananc si felul in care prepar mancarea,mai ales k am si un pitic care are nevoie de tot ce e mai bun si sanatos si sper sa reusesc ce mi-am propus.Marea mea problema acum este caderea parului,as putea spune extrem de masiva.am mai avut un episod asemenator dar mai scurt si cu consecinte mai putin devastatoare dupa nasterea micutului meu,insa in 2-3 luni parul si-a revenit.acum,la mai bine de un an de atunci problema a revenit si principala cauza e stresul foarte mare.de 6 sapt am inceput cura cu apa calda.la inceput a fost greu….si acum mai e ca dupa vreo 2-3 cani intervine greata dar chiar vreau sa o duc la bun sfarsit.as vrea sa stiu daca mai cunosti tratamente eficiente pentru a stopa caderea parului si pentru regenerare.acum e cam greu sa mai gasesc plantele astea verzi atat de minunate si sunt foarte ingrijorata.cu ce as putea spala parul pentru a nu se incurca prea tare si pentru a mai fortifica firul atat de subrezit?abia astept raspunsul tau.

    • olivia says:

      Draga mea,
      Sa fiu in locul tau, as intrerupe tratamentul cu apa calda sau as bea doar atita cit sa ma simt confortabil. E foarte importanta starea de spirit! Daca faci ceva impotriva vointei tale si a semnalelor pe care ti le da corpul, s-ar putea sa obtii rezultate opuse celor scontate.
      Exista formule de plante la Ioan Bonchis si chiar o tinctura speciala pentru regenerare si fortificarea parului, care ti-ar putea fi de folos.
      S-ar putea sa gasesti de-asemenea foarte utila cartea lui Tombak (Cum sa traim 150 de ani) care iti propune metode de detoxifiere tintite pe organe si care iti explica de ce e bine sa incepi detoxifierea intregului organism incet, aliniind inainte de toate coloana vertebrala, apoi ocupindu-te de ficat, rinichi etc, etc… Ordinea e si ea foarte importanta. Dupa parerea lui Robert Morse, atunci cind nivelul de toxicitate a organismului e foarte mare, pot aparea reactii dintre cele mai neplacute, in cursul “crizei de vindecare” si sugereaza multa rabdare si gradarea cu grija a procesului e evacuare a toxinelor.
      As mai face sedinte de sudoratie de trei ori pe saptamina (in baie cit mai calda sau la sauna) si periaj uscat al pielii. Colonhidroterapia poate fi de mare ajutor. Iar hrana vie (adoptata ca stil de viata tot incet, fara graba, treptat) va sustine organele in procesul de detoxifiere.
      Tin pumnii,
      O

      • Cristina says:

        mersi mult pt sfaturi.indata ma apuc de cautari si o sa va tin la curent cu ce va functiona.pt mari:am inceput de vreo luna sa folosesc si tinctura da ardei iute dar inca nu se vad imbunatatiri. si mersi pt raspunsul atat de prompt.

  147. Lavinia says:

    pt mine usturoiul a facut minuni intotdeauna, fie frecat direct pe scalp, fie sub forma de masca (tinctura de ustoroi, ulei de masline, tinctura de brusture/ardei iute). De ceva timp mi-am preparat singura un sampon (“reteta” pe elemental.ro). Mi-am preparat si masca asta http://www.elemental.ro/blog/tratamentul-alopeciei-cu-uleiuri-esen%C8%9Biale.html,dar inca nu am folosit-o, abia astept.

  148. Mari says:

    Tinctura de ardei iute si cea de urzica-amestecata in parti egale aplicata pe scalp si frectionat.Cu rezultate de la prima intrebuintare!!Eu insa am abandonat si a inceput sa cada iar.

  149. anamaria says:

    Draga Olivia,ma numesc Mos Paula Anamaria, am urmarit emisiunea lu Maruta , de ieri, mai exact: 21 noiembrie 2011 si totodata si pe tine. Prea multe nu ai spus dar curioasa am intrat pe adresa ta de mail si pot sa spun ca multe am aflat.
    De 4 ani de zile ma lupt cu o forma de alergie foarte urata. Trei ani de zile am fost pe la o multime de medici care nu m-au ajutat cu nimic, ba mai mult, m-au determinat sa urasc spitalele si pe ei. Ma rog Bunului Dumnezeu sa ma fereasca de boli crunte ca nu o sa pot merge prin spitale. M-au terminat psihic in primul rand, si apoi cu medicamentele. Asta pana am constientizat eu , citind mai multe pe internet, saracuta mama mea cauta prin tot felul de reviste despre ceaiurile din plante si alte cele. Asadar am ajuns la concluzia ca sunt ceea ce mananc, sa ma exprim folosind o replica pe care am mai auzit-o si din gura anumitor persoane de la televizor care vorbeau despre produsele bio. Si intr-adevar alimentatia este singura cauza. Conteaza enorm ce mancam. Acum stiu ca a manca sanatos nu inseamna a tine regim , a te ferii sa mananci cand ti-e foame. Mi-a trebuit mult timp sa descopar lucrul acesta. Inca nu m-am obijnuit ca mai exagerez, mancand si ce nu trebuie, dar incerc usor-usor sa elimin alimentele care imi fac rau. Sunt si o pofticioasa de felul meu cu toate ca nu am kg multe.Inca nu pot folosi legumele in stare cruda, sau ma rog, nu am gasit retete de mancare astfel incat legumele sa-si pastreze cat mai mult vitaminele.Imi place tema pe care ai ales-o sa o dezbati referitor la alimentatia sanatoasa, imi pare insa rau ca moartea surorii tale te-a orientat in aceasta directie. Astept cu nerebdare informatii noi. Multumesc si mult succes in continuare

  150. Dea says:

    stiu dintr-o sursa sigura (am uitat sursa dar stiu ca la vremea respectiva eram socata, avand in vedere veridicitatea sursei) ca nu este deloc indicat sa bei cantitati asa mari de apa in interval asa scurt de timp. poate provoca atac cerebral!

  151. roxana says:

    Buna Olivia, ramane valabila intalnirea de miine de la muzica? N ai mai spus nimic de ea…

    Roxana

  152. Nancy says:

    Buna Olivia,

    As dori te rog ceva informatii despre matreata. De ce apare si cum putem sa o inlaturam? Administrarea interna a uleiului de peste ajuta?

    Multumesc mult.
    Sarbatori Fericite !

  153. Luiza says:

    Draga Olivia,

    Ca multe alte persoane si eu ma confrunt cu o cadere masiva a parului, in plus natura nu ma ajuta pt ca am un par rar si subtire.

    Dupa ce am citit postrea aceasta m-am pus serios pe treaba: am marit proportia de raw vegn din alimentatie, multe ceaiuri, tinctura de urzica +ardei iute si, cel mai important multa apa. De la maxim 1 L/zi am ajuns la 2 – 2,5 L. Ceea ce mi se pare dubios e ca pe zi ce trece, simt nevoie sa beau si mai multa si mai multa apa, curand am ajuns la 3 L bauti, dar fara sa ma fortez. Exista o limita unde sa ne oprim cu apa? e semn ca am un organism dezhidratat? ar trebui sa spun stop?

  154. Rodica says:

    Un Juicer foarte bun – prin macinare si presare cu pastrarea enzimelor – este Angel juicer

  155. Liliana Albu says:

    Buna Olivia,blogul tau e minunat.Modul tau de a scrie m-a captivat.De ceva timp imi doresc sa-mi schimb modul in care imi prepar mancarea si de aceea caut informatii despre tot ce e sanatos si sper sa reusesc ce mi-am propus.Mentionez ca inca nu am renuntat definitiv la mancarea traditionala dar am facut cateva retete propuse de tine si am ramas placut surprinsa de gust si culoare.Marea problema acum e durerea de stomac care ma chinuie,gastrita si reflux esofagian, si nu stiu daca o sa pot tolera mancarea raw.
    As dori sa stiu ce remedii cunosti ptr. aceasta afectiune.
    Orice raspuns din partea ta e binevenit.multumesc,Olivia!pupici

    • olivia says:

      Refluxul esofagian, ulcerul si gastria se vindeca de minune cu hrana vie. O cura de suc de varza, baut inainte de mese cu 20 de minute, pe stomacul gol, vindeca si cele mai crincene ulcere. Marele secret e sa mesteci foarte bine (cel putin de 50 de ori si pe dreapta si pe stinga) pina salivezi indeajuns (ca mincarea sa se predigere, cu ajutorul enzimelor salivare). Mestecarea si salivarea sunt importante si atunci cind bei sucuri. Sucul se tine in gura, se plimba dintr- parte in cealalta, pina cind salivezi bine, iar volumul i se dubleaza. Eu as incerca, sa fiu in locul tau. cura lui Breuss (40 de zile cu sucuri de legume).
      Cu drag,
      O

  156. Ina says:

    Olivia,ma roade curiozitatea…imi plac mult buclele tale de par si vreau sa stiu cum le faci.
    Si ca sa se mentina cu ce le tii in frau? 🙂
    Te admir mult!!!

  157. Cristina says:

    Buna Olivia, fetelor,

    Voiam sa intreb (desi s-a mai atins acest subiect, dar este o tema care ma framanta acum) ce parere aveti despre vopseaua de par… Eu imi fac suvite blonde, care in principiu, nu ating radacina parului, nici scalpul (desi cu toate stim cat usuca parul decolorarea). Am citit informatii contradictorii. Exista studii stiintifice are confirma faptul ca chimicalele prezente in vopeaua de par sunt un agent cancerigen, iar altele nu gasesc relatie consistenta intre folosirea vopeselelor de par si cancer sau alte boli (sustin ca studiile care au confirmat acest fapt s-au realizat cu animale, folosindu-se cantitati enorme de vopsea). Nu stiu ce sa cred. Voi ce parere aveti?
    Va multumesc mult si va imbratisez.

  158. anca says:

    buna olivia ! ma poti indruma , te rog , catre un remediu pentru ranile colului uterin ?

  159. Cris says:

    Buna!

    Olivia, ne poti recomanda un site sau un magazin de unde putem cumpara produse bio pentru par? Eu am mare nevoie de un fixativ si de o spuma (sau orice produse de styling), deoarece folosesc ZILNIC si stiu cat rau fac parului si scalpului; de aceea am nevoie de produse 100% naturale, fara parabeni, sulfati, aluminiu etc, pe care sa le pot folosi cu incredere si de care sa stiu ca nu imi vor face rau.
    Astept un raspuns de la tine… sau alte “vizitatoare” ale blogului… poate reuseste cineva sa ma ajute. 🙂

    Multumesc!

  160. Ramona says:

    Buna ziua,

    Ma bucur ca am dat peste colectia de sfaturi pentru par. Abia astept sa le pun in practica. Dintotdeauna mi-a dorit un par bogat si puternic si m-am simtit complexata de parul meu rar si subtire.

    Cat despre Norman Walker cel cu sucurile de fructe – conform Wikipediei – s-a nascut la 4. ianuarie 1886 in Genua si a murit la 6. iunie 1985 in Cottonwood (la 99 de ani). Daca ar mai fi trait ar fi avut nu 116 ci 127 de ani. 🙂

    Legat de apa calda care curata organismul, eu beau dimineata un pahar de apa calda sau de ceai verde in care amestec sucul de la o lamaie. Inca nu am vazut efecte asupra parului pot insa sa spun ca ma simt mult mai energica de cand fac asta si nici nu am mai racit.

  161. claudia says:

    Buna,
    A obtinut cineva rezultate privind regenerarea parului? Sau poate cunoasteti vreo persoana care a reusit sa imbunatateasca sau sa rezolve problema aceasta? M-ar interesa mai degraba rezutate la barbati, unde problema caderii parului e mai acuta.

    • olivia says:

      Iti recomand cartea “Scapa de pietre la ficat si fiere” de Andreas Moritz unde afli de legatura strinsa dintre calvitie si epuizarea energetica a ficatului. Tot acolo, găsesti in detaliu ce-i de făcut. Si este! 🙂
      Spor!
      O

  162. claudia says:

    Buna Olivia,
    Iti multumesc mult pentru raspuns si recomandare.
    O zi buna!

  163. alexa avramoiu says:

    Buna Olivia,
    Te-am apreciat din primele aparitii TV-si am stiut ca ai ceva diferit..intr-adevar asa a si fost..iti urmaream chipul si mai ales OCHII-care nu degeaba ,Isus privea tinta oamenii in ochi, si le spunea ce problema aveau…ai o lumina speciala in ochi..ceea ce tine si de puterea,credinta..ta..iti multumesc pentru generozitatea si
    ajutorul pe care il oferi oamenilor,si daca mai adaugi la minunatele retete naturale si CREDINTA atunci atingem desavarsirea..D-zeu sa te binecuvinteze !

  164. Alina says:

    Buna Olivia/fetelor,

    Am o problema stanjenitoare. Am racit la ovare si vrand sa evit doctorul mi-am facut 3 seri la rand spalaturi vaginale cu musetel si galbenele. Am crezut ca am facut bine si nu mai simteam niciun disconfort. Dar de cateva zile am inceput sa am secretii cu o consistenta branzoasa,fara miros, si mancarimi. Ce-i de facut?

  165. marie says:

    Alina,ce-ar fi sa te duci tu la un doctor ginecolog?

  166. Nadia says:

    Buna Olivia, as vrea sa va intreb daca stiti ce ar putea ajuta in cazul dermatitei seboreice localizata la nivelul scalpului?

  167. florizz says:

    buna tuturor! Cine vrea si are timp sa-mi raspunda si mie, va rog! Cu ce ma pot spala pe cap natural fara sampoanele obisnuite? Imi cadea parul in continuu, acum m-am tuns scurt yupii dar nu o sa mai pun sampon in par! nucile de sapun sunt bune si pentru par? multumesc sper sa vada cineva comentariul meu si sa-mi raspuna pt ca stiu ca articolul este vechi!

    • ada says:

      buna, nu cred ca nucile de sapun sint bune pentru par. in magazinele care vand produse organice gasesti atat sampoane normale dar si solide. in functie de nevoile parului tau , poti alege. probabil ca ar trebui sa ti schimbi si alimentatia, nu cred ca un sampon iti poate remedia problema. daca ai timp, cauta pe blog la comentarii si alte solutii. despre problema asta s a mai discutat.
      magazine care vand prodduse organice gasesti atat in virtual ( biobunatati, sideris etc) cat si magazine care au o locatie ,precum leacul, pukka etc

  168. florizz says:

    Multumesc pentru binevointa ta de a raspunde Ada. De produsele organice imi era un pic frica si de ele. Acum sper sa vad rezultate, oricum niciodata nu o sa mai pun pe par marcile super populare de sampoane. multumesc

  169. florizz says:

    ma refer la produsele organice de exemplu: Yves Roch… spun ca sunt organice dar la ingrediente arata cu totul altceva si preturile de exemplu la machiaj nu sunt chiar de trecut cu vederea. In sensul asta am o reticenta fatza de produsele organice.

    • mihaela says:

      buna, draga olivia.de 4 luni suntem vegani si eu si sotul.cam 40% gatit, restul crud.pe langa faptul ca am slabit amandoi cateva kilograme bune ne SIMTIM EXCELENT.iar asta se vede pe noi.toata lumea ne spune ca aratam mai bine acum,la 30 de ani,dacat aratam la 20:))))))totusi la mine persisita o problema:caderea parului.ce ar trebui sa fac???poate din alimentatia mea lipseste ceva .dar nu-mi dau seama ce…in rest totul e super ok,unghiile sunt mai tari decat erau inainte, dantura nu mai e sensibila,tenul mi-i s-a curatat complet si lista poate continua.TE ROG DIN SUFLET SA-MI DAI UN SFAT.ITI MULTUMESC

  170. claudiar says:

    Nu stiu daca intereseaza pe cineva si nici daca imi este permis sa spun aici denumirea unui site. Nu fac publicitate, sunt doar o clienta obisnuita, dar am vazut ca mai multe persoane cauta produse naturale pentru par sau ten. Ceea ce le recomand eu sunt produsele naturale pe care si le fac singure, iar site-ul pe care il folosesc pentru retete cosmetice este elemental. Eu nu am prea mult timp liber dar am inceput sa fac o parte din retetele cosmetice de pe acest site si sunt foarte multumita de ele. Mult succes pentru cine vrea sa incerce!

  171. ally says:

    Eu legat de par am cautat o vopsea de par organica si pana la urma am gasit ceva; este singura vopsea de par care este certificat organica, nu doar cu numele ci cu certificate internationale. Am avut acum cativa ani de zile o problema grava de sanatate si a trebuit sa imi schimb viata total, sunt vegetariana si folosesc cat de mult pot produse organice, mai ales detergentii cosmeticele; cosmetice adica sampon si vopsea de par pt ca nu folosesc creme de fata de exemplu, ci tarate pentru curatarea tenului si masca de argila pentru hidratare; desi am 36 de ani nu mi se dau mai mult de 30 si asta ma bucura;asta mai tine si de atitudine dar si de alimentatie si cum te ingrijesti. Vopseaua o iau de aici http://organichenna.ro/ si sunt foarte multumita de ea; imi plac culorile putin mai tinerele, mai aprinse si acum de ceva timp ma dau cu aramiu, si e super. Faptul ca este certificata ma face sa am incredere sa o folosesc si ca nu are chimicale si metale grele cum pun unii in vopsea ca sa o vanda ieftin si sa fie grea la cantar. Sanatate multa va doresc!!

  172. […] menţine frumuseţea, însă acestea, după cum dezvăluia ea pe blogul personal, sunt la îndemâna oricui. Când vine vorba despre păr, de exemplu, […]

  173. Oana says:

    Ne puteti spune ce sampon folositi? Il cumparati sau il faceti in casa?Caut de mult timp un sampon natural fara sulfati, parabeni si alte chimicale, dar nu ma multumeste nimic in comert.

Raspunde

ultimele posturi