n-am mai putut sa scriu aseara un rind, caci m-am intors frinta acasa, de la relansarea PROTV Magazin. niste tocuri foarte inalte mi-au facut felul. ma urc rar pe tocuri si atunci cind o fac, ma chinui ingrozitor. dar sa lasam…

dupa o zi cu ceaiuri si catina, am baut, aseara, inainte de culcare, un decoct de crusin. si asta a fost a treia zi de master cleanse. una simpla, as zice. ma ingrijorasem degeaba.

cura clasica consta in doi litri de apa cu sucul a 4 lamii proaspete (cam doua linguri de suc de lamiie la o cana cu apa sau aproximativ zeama unei jumatati intregi de lamie la aceeasi cantitate) 8 lingurite de sirop de artar (doua lingurite la o cana), piper de cayenne (un virf de cutit la 250 ml de solutie) si apa curata. distilata, filtrata sau bucovina plata (din motive vechi). asta e tot ce se maninca si se bea vreme de 10 zile. pare putin, dar la un calcul pe hirtie rezulta peste 1200 de calorii pe zi! se poate prepara intreaga cantitatea de limonada dimineata sau fiecare pahar (din opt) la vremea lui. seara se bea crusin, iar dimineata un amestec de sare de himalaya la un litru de apa calda (procedura stiuta sub numele de salt water flush). scopul, il stiti deja. curata colonul si te scuteste de ameteli, lesinuri, eruptii cutanate, in restul zilei, reactii chiar foarte probabile daca nu s-ar face swf si s-ar ignora crusinul.

pe stilul meu, lamiia se inlocuieste cu catina, siropul de artar cu mierea. din ratiuni personale, cu care poti sa nu fii de-acord. dar mi se pare important ca fructul de cătină conține de 10 ori mai multă vitamina c decit citricele. si sa ne intelegem, atunci cind se fac astfel de calcule se au in vedere citricele proaspat culese din copac, de la mama lor! din grecia de pilda. tratate pe coaja si iradiate ca sa stea cu lunile in supermarketurile din romania, nu stiu, zau, cita vitamina c le mai ramine (dupa dr. rudolph balentine – ‘dieta si nutritie. o abordare ayurvedica a alimentatiei – nici macar urme vagi!). deci de aia catina!

in plus, miere! in loc de sirop de artar. ultimul, chiar in varianta asa-zis raw, este procesat la anumite temperaturi, asa ca mare parte din nutrienti se duc. in special enzimele, care mor la temperaturi mai mari de 40-42 de grade. ceea ce nu se intimpla cu mierea vie. abunda de enzime (premisa pentru o digestie perfecta si un zvic suplimentar) si de compusi antibiotici naturali. e un hepato-protector de nadejde si un tovaras bun al aparatului respirator. atit pentru moment. va mai retin mai incolo. daca nu ma retine nici pe mine nimic…

 

 

52 comentarii la “my way. 3rd day”

  1. Shania says:

    Din experienta ta, la ce te asteptai sa se intample in a 3 a zi de detox si de ce o considerai cea mai dificila? Iti multumesc si iti tin pumnii sa treci cu bine de cele 10 zile. Cu bine

    • olivia says:

      o revolta interioara 🙂 . provocata de dorul de mincare…
      dar cred ca mestecatul de fagure si guma, a atenuat-o 🙂

      • Delia says:

        Buna Olivia, as vrea sa incep acest detox, dar ajuta-ma cu ceva informatii! As vrea sa inlocuiesc lamaile cu catina, dar care sunt propertiile? Iar ceaiul de crusin in ce cantitate se bea?Pupici nestemati

        • olivia says:

          Draga mea, eu cind am facut master cleanse cu catina, am pus atita cit am simtit ca am nevoie. Am inceput cu cantitati modeste (trei-patru lingurite de suc proaspat stors, cu apa si o lingurita de miere) și am crescut gradat, fara sa ma fortez niciodata sa iau o cantitate mai mare decit mi-as fi dorit. Crusinul impune prudenta (dupa cum spune si Christopher Vasey referitor la plantele purgative), pentru ca poate fi destul de agresiv pentru tractul intestinal. Eu am baut o singura cana seara, cu o ora inainte de culcare, preparata dupa indicatiile din prospect.

  2. Krista says:

    Olivia, ma gandesc ca in alaptat nu merge cura, nu?

    Oricum sunt cu ochii pe tine zilnic 😉

    • olivia says:

      nu draga mea, nu merge. dar de baut catina cu miere, as bea sa fiu in locul tau. creste calitatea laptelui matern.
      cu drag,
      o

    • Ana says:

      buna Krista,
      sa-mi spui si mie te rog daca bei catina cum reactioneaza bebe. eu am baut si nu mai dormea. o fi fost de ala ea… nu-mi dau seama. bebele tau ce varsta are?
      mercic,
      Ana

  3. iulia b says:

    spune-mi te rog daca faci si clisma si daca faci periaj uscat al pielii sau periajul limbii ori alte metode de curatare exterioara (in afara de spalat, of course). Si te rog mult, daca ai timp, scrie-ne reteta de orez cu sos hamburg.

    • olivia says:

      nu e nevoie de hirdrocolonterapie daca faci SWF si bei decoct de crusin. cit priveste raclajul limbii si periajul uscat al pielii, sint proceduri pe care le fac mereu si in afara detoxului. si cu atit mai mult atunci cind fac MC

  4. nico j says:

    Olivia, Spune-mi, te rog, folosesti catina proaspata sau ..?

  5. Dani says:

    Buna, am citit undeva ca voi mancati dimineata mar ras cu miere si caju; dar peste tot scrie ca fructele se mananca separat, nu se amesteca cu nimic, nimic altceva. Sunt cam nedumerita pentru ca as vrea sa fac si eu asa un amestec delicios pentru copilasii mei…
    Multumesc.
    Cu drag, Dani

  6. iulia b says:

    din experienta mea, combinatia mar+ miere + seminte/nuci nu baloneaza, eu am folosit seminte de canepa si nu le-am hidratat inainte. Nucile de orice fel trebuie sa fie hidratate o noapte anterior folosirii pentru a le injumatati timpul de digestie (fructele se digera mai repede ca nucile, de-aia se spune ca nu ar fi buna combinatia), dar am inteles ca nucile caju au un timp de digestie mai scurt, astfel incat nu mai e nevoie sa le hidratezi. Pentru mai multe lamuriri pe subiect vezi comentariile Oliviei de la Orez Harap Alb

  7. Dani says:

    Multumesc Iulia, mi-ai fost de mare ajutor!

  8. Silvia says:

    Olivia,
    te roog din suflet, spune-ne si noua reteta fondantelor cu seminte de cinepa si susan. Atat de bine arata in poza de pe facebook si asa pofta mi-ai facut incat am si visat noaptea cu ele, aveau un gust grozav, ca bomboanele acelea de pe vremuri invelite in cacao si cu o umplutura dulce si buna.
    Pleeeease! Macar ingredientele folosite si in mare cantitatile, ca o sa ma chinui eu sa le potrivesc sa iasa ca in poza ta:)

    • olivia says:

      reteta asta e una din piesele de rezistenta ale cartii de dulciuri pe care ma straduiesc sa o finalizez pina la sfirsitul lunii. putina rabdare sa ai, bine?

  9. Carmina says:

    Draga Olivia,
    iti citesc blogul de pe la inceputul verii si sunt fermecata de bunatatile de aici, de stilul tau chiar ”beletristic” prin care ne spui retetele ; pana acum nu ti-am scris dar acum m-am hotarat sa si incep sa adopt treptat , treptat cate ceva de la tine. Stii, chiar ma intrebam in timpul verii cand ai postat mai rar ce mai gatesti , ce mai mananci. Citesc blogul la lucru si mereu mi se face pofta de cate ceva. 🙂
    Te imbratisez!

    • olivia says:

      vara o tin pe fructe si legume si sucurile lor. in principiu. dar mai maninc nuci, seminte, verdeturi. in grecia am mincat si fructe de mare. o rara exceptie pe care o fac doar atunci cind sint intr-o tara cu iesire la mare, o mare mult mai curata decit a noastra.
      cu drag,
      O

      • Silvia says:

        Olivia, Putem face aceeasi exceptie in ceea ce priveste pestele, cand suntem la mare? Sau pestele e mai putin recomandat decat fructele de mare? Si daca da, care e motivul pentru care nu mananci peste? Multumesc

        • Silvia says:

          Si inca o intrebare, ce parere ai despre probiotice? Am gasit niste retete de branza si smantana de caju cu probiotice? E ok sa folosim, sau nu le recomanzi? Multumesc inca o data!

          • olivia says:

            le folosesc si eu din cind in cind. dar am vazut ca borsul face treaba asemanatoare. asa ca-l prefer.

        • olivia says:

          exceptii poti sa faci, atunci cind salivezi in fata unui peste sau a unor fructe de mare. dar nu minca mult, prefera sa gusti, sa-ti faci damblaua, sa nu ramii cu framintari. si apoi intoarce-te pe calea ta.

  10. Mirela C says:

    Buna Olivia,
    M-as apuca si eu de programul asta si mi-ar fi de folos un sfat. Am catina cu miere puse la macerat. Crezi ca ar fi ok daca as blendui catina cu mierea si as amesteca-o cu apa? Nu am un storcator performant din care sa scot suc de catina si nu stiu daca asa, blenduit intra la categoria lichide.
    Te urmaresc cu interes.

    • olivia says:

      poti si asa, cu efecte putin aminate, cred. sau ai putea, daca n-ai slow-juicer, sa strecori sucul intr-un tifon curat.
      cu drag,
      o

  11. Tery says:

    I have done that in the first and second day, but tomorrow I’ll do as you did today! Understand and I’m sorry for what happened, it’s important for you to be better. Multumim pentru tot,spor in tot! ♥

  12. florin says:

    Admir multe din lucrurile pe care le-am gasit pe siteul tau. Insa nu pot sa inteleg cum o femeie atat de preocupata de sanatate si naturalete se poate urca pe tocuri inalte. Nu sunt nesanatoase? Asociez ideile exprimate pe site cu un anumit nivel de constiinta, insa tocurile inalte si machiajul ma lasa perplex.

    • olivia says:

      stiu ce zici. cita vreme insa lucrez in televiziune, fac un compromis. pe tocuri ma pun rar, de citeva ori pe an. in rest, prefer tenisii si orice fel de pantofi sport.

  13. Mirela C says:

    Ce veste minunata, cu cartea de dulciuri… Am facut dupa reteta ta “cheesecake-ul” cu mac. Delicios… De fapt a fost primul desert raw vegan pe care l-am facut si a fost o mare incurajare pt mine ca stilul asta de a manca, nu inseamna sa renunti la placerea gustului.
    Succes si spor in toate.

  14. Tery says:

    Mi-a iesit de minune pana acum detoxul,imi doresc din suflet sa imi iasa pana la sfarsit imi doresc enorm.Dar totul vine de la minte.;)
    Mult succes si tie Olivia,multi pupici frumosi! 🙂

  15. LadyMc says:

    Buna Olly,

    de unde se poate procura catina proaspata ? Merci mult.
    Se si slabeste dupa aceste 10 zile de lichide crusinate? Cam cat?
    Sper sa procur cat mai repede toate ingredientele pentru a incepe si eu detoxul, apoi voi incerca metoda rawntzaitului. Am mai auzit ceva despre chestia asta, dar nu stiam ca are si un nume asa binedefinit dar mai ales retete si nici ca exista persoane atat de rafinate dar si hotarate ca tine care le si incearca pe propria persoana, cu succes.

    De fapt scopul meu este sa slabesc 15 Kg acumulate DUPA nasterea puiului, crezi ca am sanse cu metoda raw? Hmmm… ar fi super daca asa avea si eu un blogg unde sa pot documenta toata “afacerea”, dar nu prea ma pricep cum sa-mi deschid unul….

    In orice caz iti doresc succes in a rezista pana in a 10-a zi si sunt curioasa ce noutati ai de dezvaluit pe parcurs.

  16. Malina says:

    Buna Olivia,
    Vroiam sa te intreb cum de ajungi la 1200 de calorii pe zi? Eu de exemplu nu tin detoxul acum, dar beau catina cu miere si lapte vegetal, cateodata ca mic dejun, in alte zile ca supliment. M-a speriat putin numarul mare de calorii din 2 pahare de suc, asta ar insemna ca eu ar trebui sa am grija? :))
    Multumesc si succes in continuare!

  17. Adelina says:

    Buna ,Olivia.Te rog,spune-mi cum ai ajuns la calculul de 120okcal?O lingurita de 12 gr de sirop de artar au 34 de Kcal(cnf dietetik.ro) ,fiind necesare 8…Plus lamaia si piperul,imposibil sa treaca de 400-450.
    Tocmai ce mi-am cumparat catina,si am si sirop de artar ,m-ai pus in dilema.Nu stiu ce sa folosesc.
    Multumesc.

  18. julia says:

    buna , draga olivia, te rog spune-mi cum prepari decoctul de crusin folosit la detox, si daca ne putem lipsi de el totusi in acea perioada. este imprescindibil?
    se poate inlocui cu altceva?
    iar solutia din sare de himalaya se poate bea in orice zi, chiar daca nu suntem la detox?
    te imbratisez cu drag

  19. julia says:

    Va rog, poate cineva sa-mi raspunda la mesajul de mai sus, mi-ar fi de ajutor, pentru ca intrebari si nelamuriri avem …multe.Multumesc mult.Am vazut-o pe Olivia la ptrotv intl, invitata la Monica Dascalu, si imi face o deosebita placere sa revad atata finete intr-o singura persoana.Ar fi bine sa fie cat mai multe persoane care sa transmita atata caldura .
    Multi pupici dulci

  20. maria-cristina says:

    Buna Olivia
    ce inseamna ca inlocuiesti lamaia cu catina?.. ce anume folosesti? de exemplu in aceasta perioada a anului nu poti gasi decat eventual fructe uscate de catina…le macini si folosesti praful acesta? in ce cantitate ?…sau care este ‘reteta’ secreta ? 🙂
    multumesc mult

  21. Daria says:

    Pt. Maria-Cristina: reteta pt catina nu e ‘secreta’ 🙂 O gasesti aici -> http://oliviasteer.ro/jar-topit-de-rachisoare/ . In perioada aceasta poti folosi catina congelata, caci din cea uscata nu prea ai cum sa storci zeama.

  22. maria-cristina says:

    multumesc mult Daria
    ma gandeam eu ca trebuie sa fie undeva si ‘reteta’insa blogul Oliviei este atat de bogat si inca nu mi-am dat seama cum este ‘organizat’ 🙂 …
    o sa incerc sa mai gasesc prin piata catina proaspata, desi cred ca e cam tarziu , anul asta
    zi minunata !…

  23. Andreiea Graban says:

    Buna Olivia ,

    La multi ani ,multe impliniri si un an nou bogat in retete , plin de sanatate si satisfactii !
    Tare fericita as fi daca m-ai ajuta si pe mine cu niste sfaturi …as vrea sa incep o cura de master cleanse,insa nu stiu exact daca este o perioada favorabila (desi simt nevoia ),tu ce ma poti sfatui? Mi-am cumparat cam tot ce imi trebuie ,vreau sa o fac in stilul tau , mi-am procurat de la o farmacie naturista ,sirop de catina in schimbul lamailor clasice , in loc de ulei de artar vreau sa folosesc si eu miere ,am piper de cayenna ,sare de himalaya ,ceai de crusin …cam tot ! Nu stiu exact ce cantitati foloseai tu la cei 2 litri de apa ,poate ma ajuti sa imi zici cum iti preparai potiunea magica ? Multumesc din suflet ,as fi atat de incantata daca mi-ar raspunde ! Cu mult drag ,Andreiea :*

    • olivia says:

      Draga mea, orice iti propui sa faci, iti tin pumnii. Dar sa fiu in locul tau, n-as folosi alt suc de catina decit cel proaspat stors de tine, intr-un slow juicer. Sucul de catina de magazin e pasteurizat, caci altfel n-ar avea cum sa reziste in raft. Daca nu pasteurizat, atunci fiert indelung, pina cnd isi pierde tot ce are mai valoros. Ramine fara enzime si fara vitamine C si nu-ti ofera nici un suport in detox. Ba dimpotriva, devine toxic prin procesare termica si iti pune bete in roate.
      Cu drag,
      O

  24. Andreiea G says:

    Multumesc din tot sufletul Olivia ! Apreciez ca ti-ai facut timp si pentru mine 🙂 . Acum dilema cea mare consta in faptul ca nu stiu cum am sa imi procur catina ,nu sunt acasa …sunt in Barcelona . Cred ca am sa pornesc in cautarea fructului magic …oricum in cazul in care nu am sa-mi gasesc ,incer sa imi iau lamai ,dar si acestea sunt cu semnul intrebarii ? uff…. Anul acesta trebuie sa fac tot posibilul sa imi reactivez energia , e musai de o schimbare de alimentatie ,de mai mult sport si mai multa motivatie . Astept cu nerabdare urmatoarele postari ale tale si incep cu iceputul blogului tau ,sa il savurez pe indelete…:) Multumesc om frumos !
    Cu admiratie ,Andreiea !

  25. iulia b says:

    incearca lamai bio

  26. Andreiea G says:

    Multumesc Iulia , in cazul in care nu ma voi descurca nici cum ,cred ca asta va fi urmatoarea alternativa ! Doamne ajuta la o buna reusita ! 🙂 Pupici :*

  27. carmen faur says:

    Salutare fetelor,

    Sunt deja in ziua a 3 a de Master Cleanse !
    Ma simt foarte bine , usoara…
    Trebuie sa rezist intr-adevar tentatiei de a manca , mai ales cand pun masa pentru familie , dar e o chestiune de autocontrol .
    Inca imi este foarte greu cu apa sarata , dar voi incerca sugestia Oliviei sa o beau printr-un pai .
    O zi frumoasa tuturor !

  28. Anca says:

    Olivia,
    Vreau sa te intreb daca pot folosi catina pulbere? Si daca da cam ce cantitate sa adaug la cei 2 litri de apa?

    Multumesc!

  29. Anca Irina says:

    De unde se cumpara catina proaspata,sarea de Hymalaia si piperul de cayenne?Si cat sunt de scumpe in cazul in care eu nu am un job si fiecare banut castigat de sotul meu este dramuit

  30. olimpia says:

    Buna Olivia !
    Am cautat pe blog dar nu am gasit raspunsul la intrebarea urmatoare :consumi apa enzimatica?
    Multumesc !

    • olivia says:

      Doar daca mi-o fac eu, din apa filtrata (sau de izvor pura), infuzata cu frunze verzi, fructe sau legume organice. Altfel, nu.
      Pupici de licurici (ca n-am mai spus-o de mult 😉 )

  31. olimpia says:

    Multumesc mult pentru raspuns si pentru “pupici de kicuric”!

  32. olimpia says:

    off era “licurici”..

Raspunde

ultimele posturi