Fără să bea apă, omul moare, agonizînd, în 72 de ore. Dar pînă să moară, setea îl aduce la nebunie. De ce oare?
În mijlocul unei întinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Deși are apă din belșug la distanță de un braț, n-o poate bea. Din ce cauză?
Apa are memorie și poate fi înnobilată sau, dimpotrivă, pîngărită de cuvinte. Cînd apa din țesuturile noastre ascultă muzică de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimbă, se vindecă. Care să fie explicația?
Apa sfințită nu devine niciodată stătută și are proprietăți tămăduitoare. Să fie un mit?
Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica în 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apă. Cum e posibil?
Un om poate posti cu apă pură peste 40 de zile sau chiar mai mult, rămînind sănătos sau vindecîndu-se astfel de boli grave, degenerative, în ciuda privațiunii de hrană. Cît adevăr e aici?
Norman Walker, Paul Bragg, Esaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj și alții și-au dedicat zeci de ani din viață ca să raspundă la întrebările de mai devreme, pornind de la cea mai legitimă curiozitate: cît de importantă este apa pentru noi?
Cercetărie oamenilor de știință au pus pe tapet observații spectaculoase … cum că organismul uman e 70% apă, că sîngele are 80% H2O, cartilagiile 90%, plamânii 80 %, inima 79 %, splina 75 %, rinichii 82 %, mușchii 75 %, oasele 22 %, creierul 90%, neurotransmițătorii 90%,tc etc etc… concluzionînd, printre altele, că însetatul nu mai gîndește limpede…
Toate organele au nevoie de apă, deci, acel compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, care numără în alcătuirea sa doar două elemente. În forma aceasta, adică H2O, apa se numește pură sau distilată. Ce e pe lîngă, e în plus! Mai mult de atît, e chiar vătămător… Naufragiatul nu poate deci să-și potolească setea cu o apă atît de impură, ca apa de mare…
Sărurile anorganice din apele minerale sunt tot atît de intraductibile de către organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaște. Nu le folosește. Mineralele anorganice din compoziția acestor ape înfundă arterele, rigidizează țesuturile, uzează rinichii, imobilizează articulațiile. Apa poate să te vindece, cum poate la fel de bine să te îmbolnăvească. Totul depinde de castitatea ei…
Surse de apă pură, benefică sănătății, sunt trei la număr în lumea-ntreagă: prima, din fructe și legume proaspete cultivate organic și sucul lor; a doua, din apa purificată prin distilare; a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată.
Pentru un orășean, ce nu are un aparat de filtrare a apei prin osmoză inversă, singura sursă de apă necontaminată cu fluor, clor, bacterii și rugină e cea minerală, îmbuteliată în flacoane de platic, cel mai adesea. După ce criterii alege el cea mai bună apă de băut, din oferta destul de diversă de pe raft? Prețul, cel mai adesea… Reclama făcută, de multe ori… Prea puțini știu să caute pe etichetă informația care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de săruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primești drept răspuns o cifra mai mică de 50 sau pe-aproape, înseamnă ca ai pus mîna pe o sticlă cu apă potabilă.
Am măsurat cu TDS-metrul alte 11 ape populare de pe piață și am, deci, vești noi. Valorile pentru următoarele zece ape minerale, curînd…
- La Fântâna – apă de izvor extrasă din zona Tălmaciu ( Sibiu) – 350 TDS
- Cheile Bicazului (apă de izvor) – apă plată premium – 350 TDS
- Vălcele (Izvor Elisabeta) – apă minerală medicinală – 2160 TDS
- Lipova – apă minerală naturală, decarbogazeificată parțial – 670 TDS
- Bilbor – apă de izvor plată – 55 TDS
- Borsec – apă minerală naturală, natural carbogazoasă – 146 TDS
- Perla Harghitei – apă minerală naturală decarbogazeificată parțială – 598 TDS
- Voslauer – Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS
- Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS
- Devin – apă naturală necarbogazoasă (plată) de izvor – 38 TDS
- Perla Harghitei – apă minerală naturală – 745 TDS
Multumim Olivia pentru articol !
Nici nu ne dam seama cati oameni se otravesc zilnic la servici cu La Fantana si Cumpana !!! Nu este Cumpana pe lista dar sunt convinsa ca e la fel de nociva….
Poate o incluzi pe urmatoarea lista ….
Buna
Am facut eu la Cumpana si avea 296 TDS dupa care am intrerupt contractul cu ei si acum cumpar Aqua Carpatica asta mi.a iesit o valoare mai mica.
Nu stiu daca mai exista alta apa imbuteliata pe care sa o pot lua in locul celor de la Cumpana.
O zi buna
Interesanta discutie, felicitari! Noi folosim acasa un dozator apa calda-rece de la Naturel Poiana Izvoarelor (sper ca pot pronunta numele altfel nu are sens informatia) tocmai pentru un continut scazut de minerale. Apa e foarte buna si e apa de izvor. Fetita noastra indrageste aceasta apa cu acelasi lapte praf. Probabil stie ea ceva:) Si asta dupa ce am stricat cateva ibrice admirand calcarul unor ape laudate pentru bebelusi si numai. Tot cu acele ape ne era refuzat si lapticul. M-ati facut curios si m-am uitat la valoarea TDS pe site-ul lor> 86mg/l
Am aflat chestii noi. Deşi obişnuiesc să ignor etichetele… Anyway, cred că acum, cel puţin, sunt gata pentru un extemporal! 😀
O să mai trec pe-aici… 🙂
Ce limpede e articolul. Multumim mult!
Eu consum de multa vreme Bucovina plata. M-am uitat si la reziduu sec scrie 77 mg/l.
Cam mult. Imi ramasese in minte cifra 54 din discutile precedente. S-a schimbat acest ascpect?
Multumim din suflet! Este FOARTE utila postarea asta!
Sanatate!
altele sunt mai nocive, am gasit si eu pe bucovina 77, zic ca e relativ ok…
Multumim pentru pretioasele informatii.
multumim din suflet.
cu recunstinta,
Flori,
Flori, draga mea, cu tot dragul.
Nestemate mii,
O
Foarte interesant articolul. Nu stiam ca valoarea reziduului sec este indicativul unei ape bune. Eu beau numai Izvorul Alb de ani de zile si am ramas uimita acum sa vad o valoare a TDS-ului de 198 mentionata pe eticheta.
in ultimele 2 saptamani am notat intr-un excel ce anume apare pe etichetele apelor plate pe care le beau. daca intereseaza pe cineva ‘reziduu uscat’ are urmatoarele valori pentru urmatoarele ape : dorna(izvorul alb) – 198; borsec – 296; aqua carpatica – 278; zizin nu are precizata valoarea; carpatina light – 458; bucovina – 77; aquatique(imbuteliata de catre borsec) – 103. in urma acestui articol se pare ca va apa din care imi fac cel putin 1.5l de ceai in fiecare zi la munca nu e totusi cea mai buna apa 🙁
Multumim Bazil pentru informatii si confirmari 🙂
O zi minunata!
O
Vălcele (Izvor Elisabeta) – apă minerală medicinală – 2160 TDS
normal este foarte mult, dar fiind apa medicinala poate organismul (celui suferind) are nevoie si de alte minerale decat apa pura. asta poate nu inseamna ca e rea. toate apele de la izvoare gen Slanic Moldova trateaza diferite afectiuni, deci nu sunt pure.. sunt chiar foarte rele la gust dar au tinta lor in organism. eu cred ca toata apa care e natural extrasa de la izvoare de munte este buna. tot ce e prelucrat si filtrat din ape dubioase… nu se stie.
@Ionut stai că începe povestea cu ‘mineralele anorganice’
Mineral organic e petrolul bre !
Buna, Olivia!
Gasesc foarte interesant blogul tau, desi sunt departe de a adopta toate principiile pe care le promovezi aici. Ma ajuta insa sa fac unele alegeri in viata de zi cu zi.
Off topic, daca imi permiti, imi poti spune cum iti alegi produsele cosmetice pe care le folosesti? Ma refer atat la creme, lotiuni, etc, dar si la deodorante, fond de ten sau farduri.
Multumesc pentru raspuns!
O zi frumoasa!
Draga Andra,
incerc sa folosesc farduri bio, atunci cind le gasesc si sunt ok (pentru ca nu sunt toate), cu care ma dau doar cind e necesar. Altfel, prefer un rimel (de aici), si fata curata, protejata cu un strop de ulei de cocos. Daca e extravirgin, uleiul de cocos face minuni pentru piele. Incearca-l si spune-mi ce crezi. 🙂
Pupici nestemati!
O
Draga Olivia,fetelor dragi,
Confirm cu experienta mea efectele benefice ale folosirii uleiului de cocos.Nu doar tenul meu se bucura de efectele lui miraculoase.Dupa dus, pe pielea usor umeda, un strop de ulei de cocos imbalsameaza intreg corpul.
De asemenea, demne de remarcat sint si efectele consumului intern de uleiului (untului) de cocos:accelereaza metabolismul, este benefic ptr tiroida,are efecte pozitive asupra colesterolului…Este grozav la gust ,dand consistenta prajiturilor(torturilor) raw.Uleiul de cocos e o minune a naturii, ce mai!
Buna Irina, subscriu si eu la beneficiile untului de cocos,eu l-am testat extern,e minunat pt.par ,piele,al meu e de la un brand romanesc ,spune-mi te rog cel pe care il consumi intern de care este?
Multumesc ,o zi minunatta tuturor!
Draga Adriana,
Este vorba de Raw Organic Coconut Oil, de la firma EverTrust Ltd, 500 ml, achizitionat de la beorganic.ro sau http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/01/maga-rawz.html .Cel mai mare pret de achizitie este 55 lei.
Cu drag!
Eu am vazut si la centrul naturist “Steaua divina” (Santo Raphael), dar erau in sticle de plastic de 0,5 l si n-am luat. A luat cineva de acolo? E ok?
Multumesc,
Izabela
Hmmm, Irina, dar untul de cocos nu contine acid miristic, compus de n ori mai daunator decat colesterolul?
Corectati-ma daca gresesc, va rog!
N-am intilnit pina acum avertismentul asta, Roco, Dimpotriva, David Wolfe spune că intregul complex de acizi grasi din uleiul de cocos extravirgin si bio au actiune antimicotica, antivirala si antimicrobiana si il recomanda in cazurile de candida, alte ciuperci si psoriazis. Cit priveste pericolul infundarii arterelor, el spune ca doar uleiurile vegetale rincede ridica problema asta (cum sunt cele de porumb, care rincezeste repede) sau grasimile animale. Dar ca uleiul de cocos, tinut in conditii optime, la intuneric sau in sticle inchise la culoare poate tine si 5 ani.
Pupic nestemat!
O
Draga Olivia, iti multumesc pentru sfaturile pe care ni le impartasesti. Te rog sa-mi spui de ce la firma iti procuri uleiul de cocos extravirgin.
Da, si mie imi plac si recomand produsele de la Natural Paris, in special apele florale, dar ultima oara am vazut ca le depozitau la lumina puternica si caldura la magazinul din Victoriei si nu am mai luat de acolo. Cel din Dorobanti insa e o incantare.
Multumim pentru informatii, Olivia!
Nu demult ai spus ca Bucovina e o apa potabila, dar cum ramane cu nitritii din ea? Nu cred ca numai sarurile anorganice conteaza, asadar, solutia ramane tot filtrul de apa prin osmoza inversa, nu?
Pupici!
Draga Alexandra
Din cite am aflat eu, Bucovina are 0 nitriti sau pe aproape. Dar s-ar putea ca informatia aceasta sa nu fie din cea mai buna sursa. Daca vrei certitudini iti recomand un tester, pe care il gasesti aici, de exemplu. Am sa-mi iau si eu unul, astfel incit postarile viitoare despre apa sa includa si date corecte despre contaminarea cu nitriti a apelor minerale testate.
Desigur, prefer oricind apa distilata (la standarde farmaceutice !!!) sau apa filtrata prin osmoza inversa, mineralizate cu verdeata si legume proaspete si organice. Dar un top al celor mai bune ape minerale de pe piata e util oricui. Atunci cind sunt pe drum si ma opresc intr-un supermarket sa-mi cumpar o apa, nu mi-e totuna de care imi iau. Si probabil ca in situatia asta sunt multi.
Pupici nestemati!
O
Si eu tot pe Bucovina ma fixasem, dar acum clar o sa caut Devin. Numai sa o gasesc…in supermarket-uri nu am zarit-o.
Multumesc inca o data, Olivia!
Draga Alexa,
Gasesti la carefoure imbuteliata la sticle de 7L sau 11L si la mega image imbuteliata la 3L.
Am notat, multumesc frumos! Ma duc in weekend sa-mi fac provizii!
multumesc pentru tot eforul pe care il depui pentru a ne pune la dispozitie aceste informatii cu adevarat vitale, o zi excelenta, pupici jucausi
Cu drag,
Pupici nestemati!
O
Ma bucur daca te ajuta! 🙂
Nestemate mii,
O
Multumim pentru informare!!!Multa sanatate!Cu deosebit respect!
Draga Olivia, eu am o mare nelamurire in ceea ce priveste apa, nelamurire pe care nu mi-o poate lumina totusi niciun naturopat, pentru ca sunt obisnuita sa trec prin propria-mi minte orice info si pana nu devine pe intelesul meu nu o pot adopta. Iau mereu in calcul exemplul naturii iar limpede imi e ca natura nu ne-a creat sa bem apa distilata ci apa de izvor care in mod normal contine minerale. Sunt total de acord ca nu ne luam mineralele din apa dar natura nu cred totusi ca a gresit. Din cate am citit consider ca mineralele din apa au totusi un rol, acela de a pastra un anumit echilibru (ph )al apei, un pic peste 7 daca nu ma insel. Apa pura are caracter acid, este un acid slab asa cum am invatat la lectiile de chimie. Va rog sa ma contraziceti daca gresesc. Nu mi se bare deloc benefic sa bem ceva ce ne acidifica organismul. Am fost extrem de pornita sa-mi cumpar un aparat de filtrare prin osmoza inversa dar acum sunt in dilema tocmai din acest motiv. Tot citind diverse forumuri am aflat ca in SUA , la un moment dat,aparatele cu RO au fost interzise tocmai din cauza acestei temeri, ulterior revenindu-se asupra deciziei prin permiterea comercializarii aparatelor dar sub avertisment. Nu bag mana in foc pentru info, va rog sa ma contraziceti si aici daca gresesc.As avea nevoie de argumente solide, logice, care sa ma apropie iar de ideea achizitionarii unui RO si care sa combata evidenta naturii. Nu pot sa iau in considerare genul de argument “uite, cutare a baut apa distilata si a trait atat de mult” pentru ca sunt o multime de alti oameni care au baut apa normala si au trait la fel de mult. Ajutati-ma sa judec corect toate aceste lucruri!Multumesc:)
Draga mea, nelamurirea ta va face subiectul unui post mai mare, care sa includa parerile lui Paul Bragg, Norman Walker, Valeriu Popa si altii pe subiect. Daca ei au autoritate in ceea ce spun (si eu cred ca au) s-ar putea ca argumentele lor, logice, documentate, experimentate sa fie ceea ce cauti tu.
Nestemate mii,
O
Multumesc tare mult! O compilatie a parerilor si mai ales a argumentelor oamenilor competenti despre subiectul “apa” cred ca intereseaza pe toata lumea iar o “confruntare” naturopati vs natura cred ca poate inlatura orice nelamurire. Pupici cu drag!
Buna,
am si eu o nelamurire: din cate am inteles, procesul de osmoza inversa nu este capabil sa inlature anumiti compusi chimici cu care este tratata apa (gen erbicide, pesticide, clor, etc) deoarece au molecula mai mica decat cea de apa si pot trece usor prin membrana semi-permeabila folosita la RO.
Nu ar fi mai bun un filtru de apa care are posibilitatea sa inlature chiar si microorganismele care cauzeaza giardia si care sunt rezistente la compusii cu care e tratata apa?
Olivia, felicitari pentru site, in fiecare zi intru sa vad daca ai mai postat ceva:)
buna
Sunt firme ce comercializeaza aparate de purificat apa cu osmoza inversa care sustin ca elimna inclusiv micoorganismele si substantele de care ai amintit. Personal nu am verificat. Poti cauta pe net.
Multa sanatate
Am sa-ncerc pe scurt sa va linistesc in legatura cu pH-ul. Mai intai va recomand sa fiti reticenta atunci cand cititi acele povesti cu “aciditate egal cancer”. Este un altfel de concept aducator de bani pentru cei ce cunosc fiziologie si de pagube pentru ceilalti. In stomacul nostru e un mediu extrem de acid 1-2 datorita acidului clorhidric! si e ff bine ca-i asa. Calciul – unul din cele mai importante elemente minerale din economia organismului nostru, nu se poate absorbi decat in prezenta unui mediu acid… El se absoarbe in decursul a cateva minute cat timp bolul alimentar acid din stomac ajunge in duodenul alcalin de la bila. Stiati ca nu putem trai fara duoden? Este un organ ff misterios dar nu datorita alcalinitatii invocate. Va amintiti de publicitatea ce se facea otetului de miere si mere si cate virtuti avea? Acuma propovaduim alcalinitatea! Stiti cat e pH-ul ceaiului cu lamaie sau al salatei cu otet? Si pot sa contiuni cu zeci de astfel de exemple de “aciditate” normala si deloc periculoasa. Dar sa revin cu explicatia aciditatii apei purificate osmotic. In SUA a existat o RECOMANDARE in legatura cu posibilitatea ca aceasta apa pura sa dizolve materialul recipientului in care este pastrata. Apa pura este aproape imposibil de pastrat deoarece este cel mai mare dizolvant din natura – dizolva peste 200 000 de substante chimice inclusiv cuartzul sau inoxul. Aici se face diferenta intre sistemele de purificat ieftine de pe piata si cele sigure!…Aceasta RECOMANDARE facuta de EPA a fost imediat insusita de DUSMANII acestei “ape” si transmise si comisiilor de specialitate ale OMS si Uniunii Europene. Comerciantii apelor imbuteliate dar si sistemul medical mercantil si-au frecat mainile bucurosi ca au invins aceasta blanda si tacuta apa obtinuta printr-o “strecurare” naturala asa cum fac si membranele noastre celulare -osmotic prin aquaporine si care nu accepta in interior apa de robinet sau de izvor fie el si al “minunilor”!… Insa s-a revenit pentru ca efectul a fost contrar, oamenii au inteles care-i treaba si ca aia s-au facut de rasul unei lumi intregi pentru tentativa jalnica de manipulare. Concret, un profesor de la facultatea de fizica si chimie v-ar spune exact asa: aciditatea apei pure este una TEMPORARA si se datoreste CO2 pe care aceasta – harnica il preia din aer. Ea nu afecteaza insa cu nimic fiziologia organismului nostru. Oare de ce lichidul cefalorahidian care scalda creierul este mai ACID decat sangele? Stiu oare acesti “specialisti” cate sisteme tampon al ph-ului si de protectie are organismul nostru? Si nu in cele din urma oare cat este pH-ul apei carbogazoase? Raspuns: 4-4,5 spre deosebire de apa purificata osmotic pe care eu o beau de 7 ani si care are ph-ul 6,4-6,8…
Mai multe informatii despre aceste nedumeriri dar si multe altele, puteti gasi pe site-ul http://www.drpro.ro Sau puteti comanda cartea pe care am scris-o despre aceasta apa – “apa de roua”…
Bun gasit tuturor!
Raspunsul la toate intrebarile tale, Anita, este APA ALCALINA IONIZATA. Dar pana faci rost de un filtru de apa alcalina ionizata iti recomand apa plata DEVIN. Are un Ph de 7.8, ceea ce este foarte bine, rezidu sec mic (minerale anorganice ce nu sunt “recunoscute” deci nu sunt asimilate ci doar depuse peste tot prin organism).
Ideal ar fi sa traim in natura pentru ca acolo problema ionilor negativi din aerul pe care il respiram sau din apa pe care o bem devine sterila.
Cu drag,
Alina
Buna ziua,
Intrebarea care imi vine in minte este: Cine stie cum a creat initial natura (cum spui tu) apa destinata alimentaiei? In timp apele au fost supuse drastic poluarii si nu numai, prin nenumarate metode. Pentru ca doresc sa aflu adevarul, am avut curiozitatea de a masura TDS ul multor izvoare, cand ma aflam in drumetie prin muntii nostri si am avut surpriza placuta sa descopar rauri, parauri, etc. cu apa ce au TDS neasteptat de MIC. (aprox. 40) Interesant este ca pe masura ce apele sunt la mai mare altitudine sunt mai pure. O prietena mi-a spus ca apa din Fagaras are TDS = 7 (personal nu am verificat aceasta informatie inca, desi de-abia astep).
E drăguţ cum cineva a inventat toată teoria asta funambulescă cu “mineralele organice vs. mineralele anorganice” ca să îşi vîndă “TDS-metrele”.
Din păcate nu e nici o diferenţă între calciul din corpul tău, cel din lapte, cel din broccoli sau spanac şi cel din apa Borsec. Sunt perfect compatibile între ele. Acelaşi lucru e valabil pentru toate mineralele, care sunt prin definiţie moarte, nu vii, fiindcă sunt minerale.
Nu e vorba de compatibilitatea mineralelor intre ele. Ci de gradul de asimilare a lor de catre organism. Calciul din plante nu e liber ci legat de electrolitii organismului respectiv intr-o stare aparte – de solutie biologica – de aceea se asimileaza si nu se depune. Calciul din apa e doar o solutie simpla, nelegata de procese biologice si solutii bio-complexe. Se depune in rinichi.
Prietene stii care este RATA DE ABSORBTIE la unele si la celelalte? Si ce le deosebeste? Un fermier din America s-a apucat sa cea calciu tablete la vaci sa obtina lapte bogat in calciu. Stia deja cate miloana va face cu laptele lui!… Spre deosebire de oameni care sunt repede pacaliti de etichete, vacile au refuzat iar el a renuntat la aceasta afacere penibila. Oamenii sunt mai inteligenti ca vacile dar nu si mai intelepti. Un bou nu se va excita NICIODATA la vederea unui vaci goale!… Sau in China oamenii s-au apucat – pe timpul foametei din timpul lui MAO, sa manance argila bogata in minerale crezand ca… Au murit cu miile in chinuri groaznice. Plantele POT prelua mineralele anorganice din pamant, animalel NU!. Decat intr-o ff mica masura 3-13%! 13% copii care sunt ca “sugativele” absorb mai intens. Iata de ce eu prefer sa-i dau copulului meu o strachina de mure sau coacaze sa-i corectez anemia, in loc sa-i dau sa suga un cui!…
Danny, minunata dizertatia (intreaga) si spledida analogia cu cuiul! Mii de multumiri pentru toate informatiile si explicatiile!!!
Cu drag,
O
Am descoperit din pura intamplare acest site minunat. Si tu meriti felicitari maxime pentru buna ta credinta si onestitate.
Exista tot atatea minciuni pe cat de multe boli sunt. Adevarul ca si Sanatatea e UNIC iar raportarea la FIZIOLOGIA care nu minte niciodata e esentiala. Cei mai multi promotori publicitari sau formatori de minti consumiste se bazeaza pe necunoasterea si pe ignoranta publicului care inghite tot felul de “conserve” publicitare neavand timp sau chef sa mai deschida o carte de fiziologie. Nimeni nu pune la indoiala ce spune un medic, desi s-a dovedit ca medicina de azi coplesita de tehnologie de ultima generatie si de peste 300 000 de medicamente nu mai are demult nimic in comun cu VINDECAREA!. Cooolmea este ca nici macar cursurile de la medicina nu mai sunt complete! Fiul meu -s tudent in anul 3 la medicina nu auzise de aquaporine – canalele de intrare a apei in celule desi s-a luat un Nobel pentru asta in 2003!… Apa imbuteluata este una din “conservele” toxice servite de media… Oamenii ignoranti si comozi care cumpara zilnic o astfel de apa plasticata ar trebui sa stie ca ea este amestecata cu lacrimile copiilor lor…
Felicitari pt tot ce faci!…
Danny, eu am achizitionat un filtru de apa dar tot in sticla de plastic i-o pun copilului la scoala. Eu am citit ceva despre trecerea unei substante toxice din plastic in apa dar intelesesem ca doar in cazul expunerii la caldura.Ma gandesc ca aproape tot ce mancam atinge intr-un fel sau altul plasticul, ma gandesc si la produsele pe care le congelam..tot in pungi PVC…Nici nu prea avem alternative…
@Mari: poate te lămurește articolul ăsta de pe Bebster: Plasticul, de ajutor sau toxic?.
Strumfule, daca taceai, filozof ramaneai…….
minerale moarte sau vii sau moarte sau vii ? sau moarte? sau vii?
*recunosc că m-a luat niţel gura pe dinainte. Există şi categoria mineralelor organice: hidrocarburile, cianaţii, acetaţii… Dar o discuţie despre petrol şi bitum nu-şi are locul aici.
Super ideea de a publica o lista a apelor d.p.d.v. al potabilitatii. Felicitari!
Multumesc! 🙂
Draga Olivia,
Cu toate ca intru des pe blogul tau, nu am reusit pana acum sa-mi insir ideile aici, la tine, in casuta de commeturi.Nu am inca determinarea de a deveni vegetariana, insa imi doresc un stil de viata sanatos. Acum 2 ore mi-am cumparat un blender pentru a putea prepara macar o parte din retele tale. sper sa ma tin de treaba.
Multumesc 🙂
Tin pumnii! 🙂
O
Draga Olivia,
Daca fetita mea bea apa filtrata, mineralizata cu cativa stropi de zeama de lamaie, e in regula? Nu as vrea sa existe riscul de demineralizare!
Pupici!
E mereu o idee buna sa pui citiva stropi de suc de lamiie, proaspat stors, in apa filtrata. Norman Walker (adeptul apei filtrate) spune ca atita timp cit bem zilnic sucuri de fructe si legume, in cantitati mari, nu exista – nici pe departe – riscul demineralizarii. O dieta plina de cruditati si fara carne, vine in completarea acestei recomandari.
Nestemate mii,
O
Multumesc pentru raspuns, Olivia!
Cam care ar fi cantitatea de sucuri optima pe zi pentru un copilas de 1 an?
Sa ai o zi minunata!
Draga Stela,
Eu prefer sa le dau copiilor inainte cu 45 de minute de fiecare masa. Luca bea un biberon de 150 de mililitri, iar David aproape un pahar de 250.
Cu drag,
O
Ce parere aveti despre aspiratoarele Rainbow?
Draga Olivia,
o mica observatie tehnica as dori sa fac daca se poate 🙂 Butonul “Cautare” nu merge. Am incercat de mai multe ori sa ma folosesc de el pentru a gasi comment-uri sau articole despre un anumit lucru. Gasesc foarte utila folosirea lui ..inainte sa punem intrebari despre o problema, putem cauta inainte sa vedem daca s-a mai dezbatut “subiectul” sau putem gasi mai repede articolele care ne intereseaza.
Daca si tu gasesti utila folosirea acestuia..sunt convinsa ca se poate rezolva 🙂
O zi insorita!
Foarte buna sugestia. O sa vorbesc cu cine trebuie.
Nestemate mii,
O
Buna Olivia,
Ti-am mai pus cateva intrebari ,n-am primit raspuns.Am facut detoxifierea 3 zile,m-am simtit rau{eram obisnuita sa beau foarte multa apa}dar acum numai cu ceai si suc de mere-sucul de mere fiind foarte dulce -probabil din cauza lui.Mentionez ca sunt vegetariana.
Multumesc pentru informatii.Numai bine!
Dupa ce reteta ai facut detoxifierea? Si de ce nu bei si apa? Apa mi se pare esentiala in orice detoxifiere, caci scoate toxinele repede si bine din organism.
Buna Olivia, dupa reteta ta unde spuneai sa mancam 3 zile numai ceaiuri(3/zi)si fresuri de mere,nimic altceva,sau n-am inteles eu bine?????
Iti multumesc pentru raspuns.te pup
Ar trebui sa te detoxifici trei zile cu freshuri de mere (mere mici, parfumate, romanesti, cumparate numai din piata) si ceaiuri de plante. Asta inseamna ka trei zile sa nu maninci nimic, sa bei doar sucuri de mere, o cana de ceai de coada soricelului dimineata, una de pelin la prinz si una de crusin seara, inainte cu o ora de culcare. Coada soricelului ajuta si procesul de digestie, cind ceaiul e baut pe stomacul gol dimineata; pelinul detoxifica ficatul, ajuta bila, imbunatateste digestia; iar crusinul imbunatateste peristaltismul intestinal si curata intestinul gros cu precadere. Dupa cele trei zile de sucuri si ceaiuri, introduci pe rind alimente sanatoase (orez integral, fucte si legume crude, multe verdeturi, o cana de bors, inainte de mese) si continui tratamentul cu ceaiuri vreme de alte 7 zile).
trebuia si apa???????
Draga mea, aportul nutritiv se rezuma trei zile la ceaiuri (care contin multe minerale) si freshuri de mere (bogate in vitamine, printre care vitamina C, minerale printre care potasiu, calciu si fosforî0 in loc de mesele principale sau de fiecare data cind te razbeste foamea. In rest, hidratarea e obligatorie, asa ca bea apa, multa apa, atit cit simti nevoia!
Pupici nestemati!
O
Cu certitudine am gresit.Iti multumesc pentru informatii,astept cu nerabdare si alte retete,meniuri.Multumesc pentru tot.Cu toata consideratia.
si ce se intampla cand nu simti nevoia sa bei apa, cand chiar nu ti-e sete, iar daca bei fortat te simti rau, ti-e chiar greata?…
si eu am o intrebare,am incercat o dieta doar cu sucuri naturale facute in casa,pe care mentionez ca le`am mai baut si cu alte ocazii,insa de data aceasta orice suc bag in gura il si dau afara….rapid,adica cred ca ajunge pana in capul stomacului pe urma il simt cum se intoarce,ce sa fac..si oare de la ce o fi?
E posibil sa ti se intilmple asa, daca toxicitatea organismului e mare, iar tu nu salivezi bine fiecare gura de suc. Sucul de sfecla e faimos ca provoaca uneori reactiile de care vorbesti, daca nu e bine salivat, inainte.
In naturopatie, se spune ca mincarea se bea, iar bautura se maninca. Asta inseamna ca si intr-un caz si in altul, trebuie sa mesteci bine fiecare imbucatura pina se transforma intr-o pasta moale, lichida chiar, respectiv, bautura se tine in gura si se plimba de pe-o parte pe alta, ca si cum ar fi mincare solida. Incearca! O sa vezi diferenta!
Buna tuturor, am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu o informatie…domnul de la care luam lapte crud de capra nu-mi mai poate da pana anul viitor pentru ca acum mulge caprele o data la 3 zile si laptele nu mai e bun pentru ca a stat mult in uger…stie cineva o sursa sigura de lapte de capra ?
Multumesc si va pup !
Alina si noi cautam o sursa de lapte de capra dar acum toamna sunt slabe sanse sa mai gasim, pentru ca mai toate capritele sunt gestante si prin urmare nu mai au laptic.
Pupici
Multumim pentru informatii!
Draga Olivia,de curand am fost diagnosticata cu prezenta anticorpi antispermatici. Stii cumva daca se poate trata natural? Inca nu am ajuns la medic dar din ce am citit pana acum pe net, cica nu exista tratament pentru asa ceva.
Lina
Draga Lina,
Care e regimul tau de viata? S-ar putea sa gasesti ca nu e cel mai sanatos si sa vrei sa-l schimbi, pe unul eminamente crudivor, plin de verdeturi si fructe. In cartile pe care le citesc, am gasit mereu aceeasi concluzie: infertilitatea se vindeca cu un stil de viata sanatos. Asta inseamna multe verdeturi, in primul rind, fructe, nuci nesarate, neprajite.
Cu drag,
O
Olivia multumesc mult pentru raspuns!
Se pare ca asta trebuie sa fac, sa-mi schimb regimul de viata. Am ajuns la doctor si nu exista “tratament” pentru a diminua acesti anticorpi, singura solutia este inseminarea intrauterina. Eu carne manacam mai rar, iar acum si mai rar, doar mai iau o gura atunci cand sotul meu mananca cu prea multa pofta.
Am aflat pe blogul tau ca sunt foarte utile “Studiul China” si “Cum să trăim sănătos fără toxine”. Pe prima am citit-o si acum am inceput cu a doua. Vreau sa-mi cumpar si cartea “Ce-i lipseste organusmulu tau. Sucurile de fructe si legume” pentru ca azi dimineata am inceput sa beau suc diluat cu bors, dar nu stiu exact din ce sa-mi prepar sucurile.
Olivia poti sa ma ajuti cum sa inlocuiesc mesele de pranz si de seara(acum seara beau doar ceaiuri), poti sa-mi recomanzi un material ceva…? Verdeturi, nuci, legune, dar nu stiu cum sa le combin si cum sa le prepar. Vara putem manca multe salate, dar acum iarna? Sunt foarte noua in acest domeniul, acest stil de viata crud si nu stiu exact de unde sa incep.
Multumesc mult pentru timpul acordat.
Cu mult drag,
Lina
Draga Lina, foarte curind un post mai cuprinzator pe tema meniului de iarna, intr-o noua rubrica la care lucrez acum: Scufitza Rawsie featuring Lupul de Raw.
Pupici nestemati!
O
Draga Olivia, revin cu drag si incredere la site-ul tau, plin cu informatii pretioase pentru sanatatea noastra.
De data asta te rog sa-mi dai si o sugestie, sa ma indrumi pentru ca am o situatie careia nu-i dau de cap.Baietelul meu de 2 ani, nu ia in greutate, i-am facut analizele indicate de dr pediatru, toate au iesit bune. In urma rezultatelor mi-a spus ca o ultima investigatie ar fi la tiroida sa vedem daca acolo este un dezechilibru. Urmeaza sa fac si aceste investigatii, dar daca va fi ceva nu vreau sub nici o forma sa-i dau hormoni sau alte minunatii. Nici vitamine sintetice nu am fost de acord sa-i dau.
Acum ii dau doar sirop de catina, am luat de la dr homeopat remedii dar tot nu sunt rezultate. Te rog poti sa-mi dai o sugestie, o indrumare, ceva? Ce ar fi bine sa-i dau sa manance, sau ce investigatii ar trebui sa fac.
Multumesc mult!
Cu mult drag,
Dani
Poate e bine sa ii faci o deparazitare, chiar daca nu a iesit nimic relevant la analize. Homeopatul meu imi recomanda cel putin in fiecare toamna o deparazitare naturala pt fetita mea ca sa nu avem probleme mari in sezonul rece. Sanatate!
Multumesc Tess! Tu cum ii faci deparazitarea si cati ani are fetita ta? Eu cum as putea sa o fac pentru un baietel de 2 ani?
Cu Nikvorm, Dani, se poate da si la 2 ani, il iei de la mag naturiste. Scuze pt intarzierea raspunsului, nu am mai citit din urma pana acum. Ar fi bine daca Olivia ar introduce o optiune de notificare pe mail…. Ai mai continuat cu investigatiile? Sper sa fie ceva usor de tratat. Oricum, tine minte ce spune Olivia, aproape orice problema o rezolvi cu papa cruda,vegetala, iar eu ii sustin afirmatia, dovedita atat pe mine, cat si pe fetita mea de 7 ani!
Sanatate si La multi ani!
Aseara m-am intilnit cu Robert Young, intr-un cadru mai larg si mi-a adus aminte de un aspect caruia nu i-am acordat atentie suficienta. Se numeste clorofila. Esentiala pentru crestere, sanatate, vindecare si regenerare.
Asa ca dupa ce am vorbit cu el despre cum poti sa vindeci un copil natural, am ajuns la concluzia ca orice afectiune trebuie intii tratata cu verdeturi: asta inseamna suc verde, leac de pintrijel, nectar Fat Frumos, cu spanac in loc de stevie, salata de broccoli crud cu marar si tot ce mai gasesti verde si sanatos prin piata. Clorofila din plantele verzi e singele plante. Atunci cind bei sucuri verzi si maninci legume verzi faci practic o transfuzie sanguina, din care profita toate organele. Organismul se alcalinizeaza, iar parazitii, virusii si diversele disfunctii ale organismului dispar. Incearca asta doua saptamini, n-ai nimic de pierdut.
Pupici nestemati,
O
E foarte adevarat dar…cum sa convingi un copil sa bea sucuri verzi pentru ca nu sunt prea agreabile la gust.Eu am combinat fr. de telina cu suc de morcov si tot n-a vrut sa mai bea dupa prima gura…E tare greu cu mofturosii…
Devine mai agreabil daca pui si suc de mere in compozitie. Uneori si o lingurita de miere.
Cu drag,
O
Am tot auzit ca nu se combina sucul de fructe(de mere) cu sucul de radacinoase(considerate legume).Eu nu cred in acest lucru, eu stiam ca merele merg cu orice…dar mai stii? Ce parere ai?
Multumesc Olivia, am sa incerc si asa ca-i drept nu am nimic de pierdut, din contra!
Cu drag,
Dani
Dani, pana raspunde Olivia iti spun ca si pe mine ma intereseaza subiectul si am gasit de curand o informatie intr-o conferinta despre uleiuri a dlui dr. Marginean ca uleiul de in( pentru 1-12 ani – 1ml/an varsta) + nuca (cca 100g zilnic) duce la crestere in greutate.Eu chiar vreau sa-i dau copilului meu dar nu m-am hotarat unde sa-l comand pentru ca e f. important sa fie proaspat si tinut la intuneric.Si mai e o problema, este cam neplacut la gust din cate am inteles…Altfel, uleiul de in este un aliment de exceptie!
Multumesc mult Mari, am sa caut surse de ulei de in. Daca ai aceiasi problema, m-as bucura sa discutam, sa am cu cine sa mai schimb informatii macar.
Dani, daca vrei sa vorbim in privat imi poti scrie pe adresa: jolie_angel_2006@yahoo.com
Sanatate!
Incercati Udo’s Choice, e o gama fff buna de uleiuri. In farmacii si magazine naturiste sunt tinute in frigider.
http://www.udoschoice.co.uk/shop/index.php
Pot fi comandate pe net.
Sinziana, multumim pentru informatie. Se pot comanda din Romania de pe acest site?Ca nu stiu prea bine engleza si eu am inteles ca nu se pot comanda de acolo:”We do not deliver internationally from this site”. banuiesc ca in Romania nu se gasesc aceste uleiuri…
Buna Olivia.Pt o otita care se tot repeta la fetita mea de 3 ani jumatate ce a-si putea folosi.De cand a inceput gradi scapam de una si dam in alta multumesc
Buna Daniela,
Daca fetita ta raceste si-i curg mucusori din nasuc, neaparat acesta trebuie aspirat cat mai des, pentru ca mucozitatile infunda canalele si produc infectii, respectiv otita.
Stiu ca am citit intr-un comment de-al Oliviei ca unul din baieteii ei a avut o problema asemanatoare, ea l-a vindecat cu propolis concentratie 80% (daca nu gasesti, poti lua de la mieraria Bodnariu din piata Matache)adica punea cateva picaturi in ureche.
Baiatul meu s-a plans intr-o zi ca-l doare urechea, i-am pus 2 picaturi de propolis in ureche, i-am pus un dop de vata si a dormit cu el asa, a doua zi nu-l mai durea dar i-am mai pus inca o doza seara. De atunci nu s-a mai plans.
Sper sa functioneze si la fetita ta, pentru ca durerea de ureche este ingrozitoare.
Multa bafta, pupici.
Draga Olivia, m-ai putea ajuta cu un leac pentru o diaree care ma chinuie de doua zile? Ce ma sfatuiesti sa mananc/beau in perioada de recuperare?
Diareea este semnul unei intoxicari de data recenta sau a unei toxicitati masive mai vechi, pe care organismul o spala din abundenta, uneori recurgind la toate rezervele hidrice. Ceea ce inseamna ca poate aparea deshidratarea, iar deshidratarea e periculoasa. Sunt de mare importanta in tratarea diareei, clismele (doua pe zi, cu apa pura, distilata), sucurile baute incet si salivate bine, hidratarea cu apa filtrata sau minerala cu TDS mic.
Pupic nestemat!
O
Buna Olivia, buna fetelor, va rig sa ma ajutati am descoperit dupa analize ca am Helicobacter la stomac. Stici ceva tratamente, am nevoie urgent.
M ersi mult.
Draga Diana,
M-am intilnit aseara cu Robert Young (MIracolul PH pentru o sanatate perfecta) si am retinut un lucru esential. Orice virusi, bacterii, ciuperci sunt produsele unui organism bolnav. Schimba-i regimul care l-a adus in starea asta si vei scapa si de Helocobacter pylori. Treci doua saptamini pe leac de pintrijel, Nectar “Tinerete fara batrinete”, broccoli crud, salata de marar si conopida si vei vedea rezultatele de-ndata. Fa apoi comparatia intre cum te simti acum si cum te vei simti dupa noua dieta, fa-ti si analizele si trage concluziile. Iar daca vei trage concluzia ca esti mai sanatoasa mincind mult verde si crud, atunci nu te mai intoarce niciodata la regimul care te-a imbolnavit.
Pupic nestemati!
O
ce inseamna brocoli crud si conopida cruda?nefierte…?
Da Roxana, crud, adica nefiert. Sunt chiar foarte multe retete de supe crude cu brocoli sau asa zisul “popcorn” din conopida. Pe blogul bucuriebunastarehrisca.blogspot.com exista un link cu o “carte” de retete. Gasesti acolo multa inspiratie.
Pupici.
Mersi dn suflet Olivia, o sa incerc neparat.
Pupici.
De curiozitate Olivia, ai testat care ar fi TDS-ul ceaiurilor racite de fructe, de plante etc?
am gasit apa bilbor la un magazin langa serviciul meu, ceea ce e bine, nu voi mai bea apa aceea de la fantana care vine in bidoane de 20 litri.
O sa caut si Devin, am inteles ca e o marca bulgareasca si se gaseste la Metro, Real, Carrefour, Auchan, Selgros, Mega Image si la benzinarii OMV/Petrom, Agrip si Mol.
Buna Olivia,
Multumim pentru timpul acordat, si toate informatiile pretioase; in legatura cu apa , este necesara o analiza biologica a apei dupa montarea filtrului cu osmoza inversa?
Desigur, Ruxandra, poti sa o faci. Eu n-am facut-o pentru ca dupa parerea mea, microorganismele nu sunt periculoase pentru organism. Ele sunt doar efectul si nu cauza unei starid e santate proasta. Cauza reala e o alimentatie proasta si a unui stil de viata gresit. Daca schimbi regimul de viata acid pe unul alcalin, bacteriile redevin ceea ce sunt: inofensive.
Cu drag,
O
Draga Olivia,
Iarta-ma sunt pe langa subiect dar abia am aflat ca sunt insarcinata si tare mult as avea nevoie de cateva sfaturi de baza. ti-am mai scris mai demult, am 35 ani, eram chiar intr-un tratament pentru tulburare anxioasa, m-a luat total pe neasteptate vestea.
In ultimii 2 ani am stat acasa dupa multi ani de multionationala dar din pacate am devenit ff emotiva si nu reusesc sa ma relaxez/stapanesc desi e imperios necesar.
Iti multumesc mult, saptamana viitoare voi merge la control sa vad exact cum stau. Bineinteles ca nestiind nu am luat suplimente, acid folic, etc.
Cu drag, Gaby
Olivia,
iti cer si eu un sfat : ce parere ai despre pomelo ? Imi place foarte mult acest fruct si cum de ceva timp nu mai mananc de dimineata decat fructe ,mananc destul de mult pomelo ….
Olivia,
te rog sa-mi spui parerea ta despre administrarea argintului coloidal in caz de infectii.
Iti multumesc tare mult,
Dana
http://www.scribd.com/doc/53131243/Giorgio-Mambretti-Jean-Seraphin-MEDICINA-CU-SUSUL-IN-JOS
Servus buna mea Olivia!
Ti-am mai scris prin septembrie (legat de infertilitate, trompa infundata, uter infantil etc de la anticonceptionalele luate 3 ani consecutiv).De 2 luni sunt pe raw 100% (sucuri de legume, fructe multe autohtone,germeni si frunze verzi), beau ceaiuri de la Bonchis si tinctura de branca ursului. inca nu am avut menstruatie (este a 5-a luna) dar nu mai simt inflamatia de pe ovar(voi merge si la un control). starea mea a fost buna in general, exceptand ultima saptamana cand au aparut stari de greata, ameteli severe, tulburari de vedere, frisoane, transpiratii reci, puroi pe amigdale, simptome de raceala, tremuraturi, oboseala, senzatie de lesin chiar, matreata,cosuri purulente.cel mai frica imi e acum de dantura: am obs pete si lipsire de luciu pe cei din fata. sper sa nu pateasca ceva(mi-e teama ca am manat prea “cu acizi”-struguri multi multi!!)stiu ca unii si-au pierdut dintii in prima perioada raw, facand anumite greseli. Banuiesc ca e “criza vindecarii”. Olivia, am nevoie de incurajare si de un sfat de la tine! Ma simt stresata! Am senzatia ca trebuie sa demonstrez tot timpul celor dragi (ingrijorati)ca ceea ce fac e bine, ca ma simt bine (chiar daca arat slabita, slaba chiar! -desi ma simt foarte energica in general)sunt frustrata ca nu am menstruatie..
Intru zi de zi pe site. Mi se pare foarte interesant si util! Multumesc mult! Cu drag. :*
Draga Kinga, starile de care imi vorbesti sunt copiate parca din lista lunga a lui Robert Morse de simptome ale unei crize de vindecare. Iar daca ar fi sa le incadrez in cele trei sectiuni de simptome, adica usoare, medii si grave, le-as incadra pe ale tale in prima.
DAR, e bine sa tii cont de recomandarile naturopatilor care vin toate sa sustina ideea ca e important sa minimizezi criza de vindecare sau chiar sa o eviti, daca se poate. De aia se spune intotdeauna sa treci gradat de la un regim omnivor, la unul ovo-lacto-vegetarian, apoi vegan si apoi raw vegan ca sa lasi organismului timp sa se obisnuiasca si sa eviti neplacerile de care imi vorbesti. Transpiratiile, greata, mucozitatile verzi si in exces, cosurile purulente, sunt dupa cum stii, toxinele care ies din tesuturile profunde unde au stat pina acum, la nivelul pielii. Robert Morse sau Valeriu Popa insista ca orice detoxifiere sa fie sustinuta de doua clisme pe zi, pentru a impiedica toxinele sa se exprime cutanat, de sedinte dese de sudoratie (sauna sau bai fierbinti cu o punga de sare) plus de o hidratare temeinica. Trebuie sa bei un pahar cu apa filtrata la fiecare ora. Nu lasa sa treaca doua ore ca sa bei apa cu zeama de lamiie (lamiia e importanta, caci dizolva din reziduuri). Pentru a frina putin avintul luat in procedura de detoxifiere, se recomanda consumul de oleaginoase, care contin multe proteine si mai acidifiaza putin corpul. Mai fii atenta la doza de ceai folosita. Respecta indicatiile din prospect si nu supradoza (deseori, cauza crizelor de vindecare agresive). Si mai vorbim. Iti tin pumnii!
Cu drag,
O
Buna! Te rog Olivia, poti sa-mi spui daca ai o alta “sursa” pentru nuci si seminte la preturi avantajoase (in afara de piata Matache)?
Multumesc!
Draga Olivia, dragele mele…sper sa ma puteti ajuta cu un sfat…de cand mananc raw (cateodata doar vegan) dintii mei au avut de suferit. Mi-au aparut pete pe dinti (albe si mai inchise la culoare), o demineralizare vizbila, cateodata dureri la periaj, la toate astea cautand cauzele dentistul mi-a spus ca au aparut in urma consumului exagerat de fructe (confirm ca am consumat fructe de sezon cateodata fara limita, uneori chiar numai fructe in timpul unei zile). Recunosc ca m-am cam speriat si am inceput sa mananc fructele mai mult sub forma de suc si ala doar cu paiul pe cat posibil (mai nou port si aparat dentar si e oricum mai practic asa :)))Daca aveti idee cum as putea repara sau macar imbunatati ce se mai poate, va rog sa ma ajutati. Raman datoare! 🙂
Draga Anca, remineralizeaza-i cu Leac de pintrijel. Eu imi cumpar din Matache patrunjel de solar ( o concesie pe care simt ca pot sa o fac), care este verde intens. Mi-am mai luat spanac din care fac suc, in combinatie cu suc de morcovi, sfecla si mar. Daca te simti in stare, bea cite un pahar mic de 50 de ml de suc de paturnjel, de spanac sau orice alte frunze verde, cu 30 de minute inainte de fiecare masa. Face M-I-N-U-N-I !!!! Ca supliment alimentar acceptabil iti recomand pulberea din suc de orz verde. Poti sa ti-l comanzi de aici sau de oricunde altundeva vrei tu.
Pupic nestemat,
O
Multumesc Olivia!Mananc cu placere patrunjel si alte verdeturi si o sa incerc si suplimentul recomandat de tine. Din pacate doar luna viitoare o sa imi cumpar si un storcator pentru verdeturi, asa ca o sa mai astept un pic cu sucul, dar cu siguranta o sa ma stradui sa consum si suc verde. Spirulina si chlorela pulbere au accelasi efect ca si orzul verde?
offffffffff… este exact prin ce trec eu acum. vad ca nu sunt singura. sunt vegetariana de 10 ani(din 2001 nu mai consum produse de origine animala,zahar,fainoase,alimente procesate etc etc…), am consumat fructe in exces-cred ca am fost fructariana- ani de zile, mai putin legume sau verdeturi. am consumat extrem de mult crud, rar cate ceva fiert.anul asta am descoperit raw veganismul(pe care il practicam fara sa stiu) si, mai ales, am descoperit cat de importante sunt verdeturile in alimentatie.anul asta mi s-au deschis ochii si, din pacate, am vazut cat de multe greseli am facut dpv alimentar.am inceput sa studiez mai mult si sa ma preocup mai mult de tot ce inseamna viata sanatoasa.aveam si pana acum o alimentatie sanatoasa, dar prea restrictiva-fructe 90%, restul de 10% legume,verdeata,oleaginoase.mi-am achizitionat un blender ca sa fac smoothie-uri si viata a devenit mult mai frumoasa.
insa, din pacate, dintii mei au de suferit din cauza eroziunii si abraziunii,procese inreversibile. am fost nevoita sa fac obturatii polimerizate si, in viitor, va trebui sa-mi fac fatetare dentara. am lasat-o mai moale cu fructele-chiar daca imi plac extrem de mult- si am inceput sa consum si verdeturi(spanac,patrunjel-astea-s favoritele mele) si legume mai multe. deci………… aviz celor care trec pe veganism si nu sunt informati:mare atentie la ce consumati , mai ales la cantitatea de fructe.
scuze pt greseli… ireversibile*
Draga Ana,
Chirstopher Vasey spune ca exista trei tipuri de alimente: alcalinizante, acidifiante si acide. In ultima categorie intra fructele, considerate acide, dar care pot juca rol diferit in organism – de alcalinizare sau, simpotriva, de acidifiere – in functie de capacitatea organismului de a metaboliza acidul din fructe. Merele pot fi pentru mine alcalinizante, in vreme ce pentru altul ele pot fi acidifiante. E bine sa se testeze toleranta la acizii din fructe si sa se masoare PH urinei cu ajutorul unei hirtii de turnesol, la sfirsitul unei zile de regim cu fructe si sucuri de fructe. Testul la prima ora a diminetii este irelevant.
Pupic nestemat!
O
Papa mult verde, draga Anca! Tot ce gasesti in piata verde si iti inspira incredere.
Pupic nestemat!
O
Draga Olivia, de ceva vreme citesc si tot citesc despre nutrititie(si cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama ca am tot mai multe goluri si tot mai mult de invatat…, f. multe informatii contradictorii,… un lucru insa am inteles: dieta trebuie sa fie extrem de echilibrata adica fara excese de niciun fel si tocmai aici am eu o problema, nu stiu sa stabilesc cantitatile optime de alimente pentru copilul meu astfel incat sa nu ajunga la carente dar nici sa nu-i fac mai mult rau(de exemplu, oleaginoasele si cerealele contin acid fitic care se spune ca imobilizeaza fierul si calciul din organism.Cate seminte/nuci sa manance copilul meu pe zi?O lingura? O ceasca? Un alt exemplu: am renuntat cateva zile la consumul de lactate.Am facut criza de hipocalcemie cu toate ca am mancat, zic eu, alimente care contin calciu.Mi se zbateau muschii de nu puteam sa dorm noaptea.Am luat calciu din farmacie, nimic.Am revenit in cele din urma la lactate si mi-am revenit. Cred ca un subiect pe tema aceasta ar fi f. util.Ce si cat ar trebui sa dam copiilor zilnic pe categorii de varsta si poate ne ajuta si medicii care intra pe site-ul tau.
Copilul meu a fost muscat de o capusa si are in corp borelia.Antibioticele nu au reusit sa distruga aceasta bacterie dar lucrurile sunt sub control pentru ca sistemul imunitar la acest moment este bun.Incepusem sa-i dau suc de mere-unul din putinele sucuri pe gustul ei si aflu ca sucul de mere este contraindicat pentru cei cu borelioza.Nu stiu daca pentru faptul ca aduce aciditate in corp sau din cauza vreunei enzime pe placul bacteriei…cert este ca nu e indicat in aceasta problema si bolnavii care au baut au simtit pe pielea lor asta.Riscam sa-i fac rau daca continuam.Sunt multe lucruri pe care nu le stim. Pe acest site se pot aduna f. multe informatii utile.
O dumnica frumoasa tuturor!
Am cumparat azi 1kg de macese si nu stiu cum sa le folosesc.
Din ce am inteles, perii aceia din fruct ( semintele) nu se folosesc.
Cine foloseste macese, imi poate spune sub ce forma?
Inafara de ceai, altceva nu stiu sa fac.
Olivia, ma gandeam sa ii folosesc ca pe catina, sub forma de suc ( fara miere) , dar ce fac cu semintele?
Multumesc!
eu am folosit sfaturile de aici pentru a consuma macesele http://corneliamarin.ro/?p=2460
desi nu am un blender performant, am trecut prin sita pasta obtinuta si s-au ales f bine semintele.
Multumesc. Si nu se simt perisorii in pasta? Samburii nu m-ar deranja ( si la catina ii las si mananc cu totul) , dar la macese ma zgarie in gat. Am incercat sa mananc cateva crude si curate de samburi si puf si sunt suuuper, dar imi ia o vesnicie sa fac asta. E extrem de greu sa indepartezi puful acela.
http://marilena-blog.blogspot.com/2008/12/in-ultimul-numar-din-apostolat-in-tara.html
Olivia, am inteles ca spanacul, stevia, loboda contin acid oxalic in cantitate f. mare.E posibil daca se consuma doar sucul acestora sa scapam de acidul oxalic?
Stii vreo sursa mai sigura ca sa spun asa, de unde ne putem procura spirulina si clorela?
Multumesc!
O seara frumoasa!
Draga Mari,
UIte ce spune Norman Walker despre acidul oxalic: ” Acidul oxalic organic este unul dintre cei mai importanti compusi chimici necesari pentru mentinerea tonusului si pentru stimularea persitaltismului intestinal. (…) Cind acidul oxalic devine anorganic, prin prepararea sau procesarea alimetelor care il contin, formeaza un compus de blocare cu calciul, chiar combinindu-se cu calciul ingerat cu alte alimente in cursul aceleasi mese si distrugind valoarea nutritiva a ambelor tipuri de calciu. Acest proces se concretizeaza printr-o carenta grava de calciu, ceea ce – dupa cum se stie – duce la descompunerea oaselor. Mai mult, cind acidul oxalic organic se transforma in acid oxalic anorganic, prin gatit sau procesarea alimentelor, apar deseori cristalele de acid oxalic anorganic la nivelul rinichilor. Acesta este motivul pentru care nu consum niciodata spanac gatit sau conservat. (…) Este bine de retinut, prin urmare, ca acidul oxalic organic fiind atit de vital pentru sanatatea omului, sucul proaspat de spanac crud trebuie consumat ZILNIC ca supliment, pe linga consumul legumelor crude incluse in salatele noastre zilnice”. Curpinzator? 🙂
O seara minunata,
O
Multumesc mult pentru informatii.
Olivia, la Leac de pintrinjel cu ce putem inlocui rosiile in sezonul de iarna? Ma gandesc ca rosiile din import nu sunt la fel de sanatoase si nutritive ca cele autohtone. Multumesc.
Eu mi-am pus din vara suc crud de rosii la congelator, draga Catalina! Asa ca iau din provizii pina am, apoi imi pun frumos pofta in cui si astept vara. Intre timp imi fac leac de pintrijel fara suc de rosii. E delicios si asa, daca in loc de suc de rosii pui o pasta mai moale facuta din rosii deshidratate, lasate la inmuiat in apa filtrata doua ore.
Pupici nestemati,
O
Buna,
De curand am aflat cu mare bucurie ca sunt insarcinata. Imi doream tare asta si uite ca s-a si intamplat. Din aprilie 2011 eu nu am mai consumat deloc carne sau produse din carne. Ocazional(1-2 pe saptamana) am mai gustat lapte batut/ iaurt(facut in casa),branza, oua ecologice si peste – doar atunci cand imi era pofta. In rest – multe fructe si legume crude, linte, humus,supe/ciorbe de legume, salate etc. De 1 luna de zile beau aproape zilnic in fiecare dimineata smothie – banana, mar, bors, seminte canepa, catina, miere. Ma simt excelent. Vreau sa imi mentin stilul de viata, insa m-as bucura tare de un sfat de alimentatia adecvata perioadei de sarcina.
Multumesc frumos.
Pupici dragastosi
Draga Papu,
Bravo, bravo! Ma bucur pentru tine. Cel mai important sfat pe care ti-l pot da e sa introduci la fiecare masa a zilei frunze verzi si legume verzi (broccoli, cu precadere), iar smoothie-ul sa aiba mereu si niste spanac, patrunjel, marar verde etc etc. In rest, tin pumnii!
CU drag,
O
Intreba cineva pe aici de contraindicatiile germenilor.L-am auzit pe dr. Calin Marginean spunand ca persoanele trecute de 55 de ani nu trebuie sa consume cereale germinate decat daca sunt vegetarieni de cel putin 3 ani.Explicatia: acesti germeni(si laptisorul de matca si radacina de ginseng erau pe lista) contin factori de crestere care pot trezi tumorile latente care pot exista in organism si omul nici sa nu stie.Un vegetarian total dupa 3 ani nu mai are tumori latente.
Sunt de 6 luni pe 80-90% raw si a inceput sa imi cada parul foarte tare! Ce pot sa fac sa opresc caderea?
Multumesc
Draga Olivia, ma confrunt cu o problema: acneea. Desi mananc multe fructe si legume crude, seminte, nuci, cereale germinate, tot am problema asta. Citind un mesaj anterior mi-am dat seama ca beau mult prea putina apa, mai ales ca eu mai si alaptez..! Oare asta sa fie cauza cosurilor, faptul ca nu ma hidratez suficient si toxinele nu se elimina? M-am gandit ca am o dereglare hormonala pt ca am cicluri dese si abundente, nu s-au reglat cu alimentatia desi mananc destul de sanatos, zic eu. Ce ma sfatuiesti? Multumesc mult pentru toate informatiile pe care ni le dai! Cu drag, Elena
Draga Elena,
ai intuit corect, hodratarea este esentiala, cu atit mai mult cu cit alaptezi! E important sa bei cel putin un pahar de apa filtrata sau cu TDS cit mai mic pe ora. Si multe sucuri din legume si verdeata.
TIn pumnii,
O
Multumesc frumos, Olivia! Chiar vreau sa ma pun serios pe treaba, hidratare, sucuri, sper sa se vada rezultatele. Stii, pana acum noaptea simteam ca ma doare tare capul si daca beam un pahar cu apa imi trecea, cred ca era de la deshidratare..
Buna,
TDS include si mineralele deci nu e un test obiectiv. O analiza serioasa e mult mai amanuntita. Prin osmoza inversa scoti si mineralele, e un soi de apa distilata. Scuze dar TDS e irelevant daca nu e insotit si de o analiza serioasa. Poti obtine un TDS de 400 la o apa f sanatoasa dar bogata in minerale si de TDS 80 la apa de la robinet..am incercat personal, am si eu un tester.
Iti recomand si Apa. Partea I. 🙂
Dragă Olivia,
Ți-am citit blogul dintr-un capăt în altul și mă declar o fană a conciziei tale și a interesului de care dai dovadă atunci când vine vorba de sănătate!
Am o întrebare: ce regim sau cură recomanzi dacă e nevoie, medical vorbind, să slăbim în jur de 10-15 kilograme? Consideri că trecând la un regim totalmente vegetarian sau chiar exclusiv raw, corpul se va transforma și în acest sens? Este vorba despre kilograme în retenție de apă, respectiv grăsime, cam în proporție egală.
Îți mulțumesc anticipat pentru orice sfat sănătos!
Cu drag,
Larisa
Atunci ce inseamna “produs microbilologic pur?”
multumim pentru o informatie VITALA !
Sa nu ma intelegi gresit, situl tau e f util si frumos dar cel putin in privintza apei/TDS, lucrurile nu stau asa cum ai postat. Nu e nici o acuzatie e doar o amicala corectura 🙂
..TDS is not generally considered a primary pollutant (e.g. it is not deemed to be associated with health effects) it is used as an indication of aesthetic characteristics of drinking water and as an aggregate indicator of the presence of a broad array of chemical contaminants.
http://en.wikipedia.org/wiki/Total_dissolved_solids
cit despre alcalinitate sint sigur ca stii ca adaugind suc de lamiie in apa reusesti sa obtii un mediu alcalin in stomac. daca o bei desigur 🙂
Felicitari pt site si preocupari!
Buna Olivia:), as dori sa stiu daca se poate de unde pot achizitiona filtrul de apa potabila.Multumesc frumos anticipat:)
buna Olivia
sunt foarte incantata de informatiile utile pe care le gasesc aici si as vrea sa te intreb daca fondurile de ten si cremele pentru fata din farmacii sunt bune (gen Vichy, Avene, Ivatherm)
multumesc si pupici
A comandat cineva ulei de canepa de aici
http://www.canah-shop.ro/ ?
Foarte bun articolul! Oamenii trebuie sa inceapa sa-si dea seama de importanta apei si astfel de articole sunt foarte bine venite.
http://www.naturalnews.com/034498_fluoride_allergies_hypersensitive.html
ma surprinde lipsa de informare a tuturor celor care scriu aici: ca nu citesc ce scrie pe etichete (chiar daca teoretic se poate scrie orice), ca nu se informeaza despre un stil de viata sanatos si trec brusc de la un regim “normal” la un primar (in exprimarea si intelegerea mea) fara sa intrezareasca modificari majore in structura organismului la nivel mental, spiritual si trupesc.
ma surprinde iar ca se elimita total carnea, chiar si cea de peste. nu uitati ca Hristos a dat sa manance poporului peste, nu altceva. ma refer aici la cel oceanic din zonele cele mai putin poluate (nordul europei de exemplu) nu cel de acvacultura imbuibat cu antibiotice si hormoni de crestere.
ma surprinde ca nimeni nu scrie despre otrava care este painea alba si mergand in detaliu nu vad nicio referire la GLUTEN. aceasta crima ptr organismul omului ce face din el sclavul cancerului.
ma surprinde sa vad multi oameni ce mananca fructe “la greu” insa nu sunt constienti de raul care-l fac atunci cand nivelul zaharului din sange (zaharuri naturale) trece zilnic de cel normal si duce inevitabil la….cancer.
eu unul recomand tuturor inaintea oricarei decizii in ceea ce priveste stilul de alimentatie sa va faceti teste de alergii ascunse. puteti sa faceti orice schimbari doriti insa daca mancati un aliment ce are o reactie ascunsa in organism va dati peste cap intrega fiinta.
va recomand sa faceti aceste teste de alergii ascunse in Germania. exista un medic roman stabilit de 25 de ani in Germania care a studiat medicina chineza traditionala si tibetul a fost a 2a casa.
site-ul este aici: http://www.ioan.de cu varianta si in limba romana. un test complet costa aprox 250 eur (analiza a aprox 400 alimente) + cheltuieli de transport al sangelui cu DHL din Bucuresti (ptr provincie va rog contactati-ma) pana in Germania. veti primi un manual cu rezultalele testelor, stil de viata alimentar si ce reactie in sange si organism poate avea fiece aliment la care sunteti alergic.
Prof Wittmann trateaza cancerul, tiroida, alergiile de orice fel cu succes. Unul din fostii mei colegi de serviciu este acum vindecat de cancer datorita descoperii si tratamentului sau. atentie: nu elimina carnea din alimentatie si fiecare este stapanul vietii lui si decide-n consecinta.
luati pe rand si faceti totul cu cap, cautati-va un mentor care sa va sprijine activ in incercarea voastra de a face noi pasi spre a va simti foarte bine din toate punctele de vedere. inainte de tot cititi, sfatuiti-va si apoi puneti in practica. fiind obisnuiti sa fiti in “matrice” (a se citit sistemul care va guverneaza viaza zilnic) nu stiti sa ganditi si sa actionati cu mintea voastra. asta mi s-a intamplat si mie, am avut nevoie de sfaturi la fiece pas, si mai am inca nevoie de aceasta ghidare.
va doresc binecuvantare, si nu uitati ca SINGURA cale de vindecare din toate punctele de vedere este Hristos!
Olivia a atins problema glutenului in postarile si comentariile sale, despre paine a scris de mai multe ori, cine sta pe aproape prinde aceste informatii din zbor. Si nu, nu esti obligat sa le urmezi, dar daca tot spui de studiu si de informare, iti recomand si eu “Studiu China” unde ai sa vezi ce s.a demonstrat in legatura cu proteina animala vs cancer s.a. boli grave ale omenirii. Si iar nu, nu mai gasim peste nepoluat. E usor de spus, dar greu de procurat.
Despre fructe, eu le consum fara teama pt ca am eliminat alte zaharuri din alimentatie.
Inspiratie!
…sa nu mai zic…nimeni nu scrie despre “ph”-ul apei….Young scrie in cartea lui sa bem apa cu “ph” cat mai mare…peste 8.
putine ape din comert au aceasta informatie.
eu unul nu gasesc “Apa. Partea I”…nu merge cred butonul “cautare”.
In sectiunea “in gura lupului” o gasesti. Spor la citit.
L-am intilnit pe Robert Young, cind a venit la Bucuresti. Spune lucruri interesante din puntul de vedere al unui cercetator ( m-afacut chiar sa-mi doresc sa-mi cumpar un microscop), dar greseste fundamental – in opinia mea – cind vine vorma de fructe, apa, alge, fermenti etc. l-am vazut la o apropiere foarte apropiata – cum zice Remy, un personaj de desne animate care imi place mult si -ce pot sa zic? – nu arata prea bine. Are calvitie ( desi e vegetarian din 74-75 si vegan din 92), se vopseste incercind sa mascheze astfel problema parului si prezinta multe pete maronii pe fata ( care tradeaza un ficat obisit) pe care le decoloreaza cu o substanta care i-a depigmientat si pielea din jur. Destil de trist! Despre Calul Troian numit Robert Young, intr-o postare curind. Daca va intereseaza.
Ne intereseaza, Olivia, cum sa nu, doar sa ai tu timp sa ne povestesti, ca noi te ascultam cuminti si curioase 🙂 Bine ai revenit si… un An Nou 2012 plin de sanatate,iubire si impliniri pentru tine si familia ta! 🙂
Pupici nerabdatori,
Laura
Pupici de licurici!
Un an minunat si tie!
petele de pe fata pot fi de la alergii ascunse, calvitia ca si caderea parului poate aparea de la lipsa de betacaroten natural din organism.
astept insa cu interes postarea ta, desi incep sa nu mai am timp de “pierdut” pe internet.
cu respect!
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/09/dieta-integral-vegetariana-pasaport.html
Merita vazut 🙂
LA MULTI ANI! La multe postari interesante in noul an!
Am nevoie de sfatul si cunostintele voastre! Va rog sa ma ajutati!
Stiu ca a existat aici,la un moment dat, o discutie despre vaccinare dar nu o gasesc. Colegul meu are o fetita de 2 luni si a sosit perioada vaccinurilor.
Draga Olivia si restul fetelor, va rog sa-mi indicati cateva referinte documentare despre acest subiect, argumente, daca va fi primit copilul la gradinita nevaccinat fiind, etc.
Va multumesc!
Maruca citeste site-ul cristelageorgescu.ro si o sa gasesti acolo despre vaccinare si multe alte informatii. Eu una nu ma mai satur de citit.
Curaj si multa inspiratie pentru colegul tau.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Numai bine iti doresc!
Olivia ce stii despre acest Young ce interzice fructele?
Din cate stiu eu, Young clasifica merele (si alte fructe) drept acide, deci nu le recomanda… Chiar am vrut atunci, dupa venirea lui sa o intreb pe Olivia ce parere are… Dar intre timp m-am lamurit eu singura.
O sa fac un post mai cuprinzator, sper saptamina asta, bine?
nu vaccinati copiii, ele nu sunt obligatorii.
exista chiar un program de devaccinare, ele contin multe porcarii ce distrug organismul si imunitatea.
de vreti a stii mai multe, scrieti-mi pe adresa de mail mihaieduardteodorescu@yahoo.com si va indrum catre un medic care va poate face analize de sange sa vedeti ce aveti….in sange. ea a facut-o ptr ea si copilul ei. in curand si eu, sotia si baiatul meu.
daca vrei argumente…citeste pe internet, vei gasi destule ptr a NU face vaccinarea. sau iti voi facilita discutia cu medicul de care aminteam.
imi permit sa fac un comentariu mai lung, e preluat. nu-mi apartine
in ultimii 30 ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si
conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani.
Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit “apa ionizata” este ca in Japonia o
familie din 5 consuma apa ionizata.
Noi toti avem prea mult aciditatea
Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce
energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul
sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind
depozitate dea lungul vaselor de sange si tesuturi.
Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are
pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica “scamatorie” prin
care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste
reziduuri nediluate le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului.
Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi
rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.
Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.
Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid
uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati. Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul
imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a
carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric
si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi
orezul si bauturi tip cola. Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou.
Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline
inainte sa devina benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra,
corpul nu are de ales si va fura calciul din oase neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati,
fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza.
Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza
capilarele. Din aceasta cauza multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.
In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in
acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind
disfunctional.Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este
diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului.
Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele
normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite
persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta
celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de
extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de
operatie.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase putand duce la
infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor
de sange, dar in cazul uor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si
bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.
Alcalinul neutralizeaza acidul
Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza
pentru a fi eliminate de catre rinichi.
Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce
spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un
sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin.
Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.
Deci ne conducem dupa dictonul “Ceea ce ochii nu vad, nu exista”.
In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele
bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile
degenerativ ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca
utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea.
Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile
acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le
lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide
din sange eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita.
Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament dar are uimitoarea
capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide pentru a putea fi eliminate din organism,
pastrand alcalinitatea acestuia – deci sanatatea si starea de bine.
Ce inseamna apa alcalina ionizata? Cum o obtinem? Ca daca imi spui cu picaturi ph…am o retinere in prvinta lor.
Mari, am citit cele postate de meteo mai sus si sunt impresionat de modul in care cineva – nu el desigur pentru ca spune ca a preluat informatiile, poate sa distorsioneze realitatea biologica ce e atat de simpla. De ce? Ca sa ajunga la conclizia ca vezi-Doamne apa aceea ionizata e TOTUL!… Nici nu ma obosesc sa le demontez – sunt acolo exprimari care starnesc hohote de ras sau de … ingrijorare ca cineva chiar ar putea crede elucubratiile…
Altceva doream sa comentez si eu ca tot m-am apucat sa scriu aici.
Ni se tot spune peste tot in publicatiile scrise sau audio-video despre un concept tare drag medicilor si anume cum ca “sresul face si stresul drege, stresul in sus, stresul in jos”… Dar nu se prea face vorbire despre un alt “stres” mult mai periculos pentru celulele noastre: STRESUL CHIMIC.
Sanatatea noastra este de fapt sanatatea celulelor noastre. Sigur ca si un copil stie ca in interiorul celulelor noastre este un mediu apos – APA intretine cele peste 50 000 de reactii chimice care se intampla INTR-O SECUNDA. Uite un filmulez facut de mine cu date CONCRETE despre sistemul care ar trebui sa ne PROTEJEZE de acest acest STRES CHIMIC. Spre final sunt vreo doua idei despre BISFENOL A – acea substanta prezenta in sticlele de plastic sau in ambalajele in care punem alimentele. In cazul acestuia nu cantitatea e problema pentru ca in cantitati infinitezimale aceasta se comporta ca un hormon sexual (disruptor) ce are efecte sau consecinte devastatoare … in timp. Recipientele de STICLA sunt asadar mai sanatoase.
http://www.youtube.com/watch?v=m7g9noyl-AU
http://www.youtube.com/watch?v=DTDzWaD7S0Y
La multi ani! Citesc si invatz de cate ori intru aici pe site. Multumesc, Olivia, pentru ca ma primesti acest spatiu minunat!
As vrea sa intreb daca v-ati confruntat cu tulpini high-risk de hpv. Azi am aflat ca am hpv16. Stiu ca nu este un factor singular in producerea cancerului, mai sunt fumatul, anticonceptionale, stres, etc. Nu le intrunesc, mananc raw 70%, insa trebuie sa fac mai multa miscare. Nu am intrat in panica, insa recunosc ca mi s-a strans putin inima:)
Cu drag, o imbratisare pentru fiecare
@Ana, http://www.ioan.de.
Ia legatura cu Wittmann (e roman) si te vei lamuri/vindeca.
Binecuvantare divina, succes !
Eu cred ca toti ne putem vindeca singuri, daca ne punem la cirma propriei noastre nave (corp). E nevoi de vointa pentru a schimba obiceiurile proaste in unele bune. Si asta nu costa 500 de Euro, bilete de avion, timp si altele. Ci doar perseverenta.
@Olivia…ptr a te carmi singur(a) ai nevoie de carmaci.
altfel vei pluti-n deriva mereu cu senzatia ca esti pe drumul cel bun.
Meteo,
Eu ma cirmesc singura, iar senzatia ca sunt pe drumul cel bun nu poate fi o simpla senzatie, cita vreme toate simptomele mele au disparut (dar pot reaparea in parte, daca ma abat de la drumul bun).
Cel mai bun GPS e chiar organismul tau, caruia daca ii asculti semnalele nu poti decit sa prosperi. Greu? Poate… Imposibil? Deloc!!!
Sunt impotriva dependentei pe care ti-o dau medicii (chiar si naturisti) care in loc sa-ti deschida ochii cu informatii, te tin in intuneric si legati de ei, ghidindu-te ca pe o masinuta cu telecomanda si aducindu-te mereu la baza (cabinet) pentru reincarcarea acumulatorilor, sperind sa nu afli niciodata de excistenta enegiei solare/ eoliane. Puterea de vindecare e in fiecare, trebuie doar accesata. Butonul rosu e mincarea cruda, iar pedala de acceleratie- plantele medicinale! E chiar mai simplu decit pare. Nu e nevoie de leacuri chinezesti, tibetane, martiene sau plutoniene, cita vreme suntem inconjurati de plante de leac dintre cele mai puternice si eficiente. Eu le descoper valoare in fiecare zi si nu mai contenesc sa ma minunez de eficienta lor. Dar despre asta, mai multe, curind.
🙂 analizele se fac in RO, se trimis cu DHL si primesti raspuns din Germania o mapa personalizata cu rezultalele analizelor si ce ar trebui sa faci sa-ti fie bine.
leacurile chinezesti, tibetane nu pot fi gandite/elaborate de fiecare din noi decat daca stim ceea ce in prezent nu cunoastem.
rugaminte: am cateva informatii care atasate cumva ar fi bune de citit ptr toti cei de aici si de pretutindeni.
exista posibilitatea ca pe viitor sa putem accesa diferite carti, rezumate, etc ?
eee….@Olivia…cand ai copilul bolnav si umbli 3 ani de cunosti juma’ de medici in Bucuresti fara niciun rezultat si ai acasa iadul cand nu poti face nimic si asisti neputincios la crizele celui mic…si nu stii pe ce drum sa mai apuci…..
si cred in continuare ca fiecare din noi are nevoie de a fi ghidat la inceput, tu esti cel mai bun exemplu (doar tu ai dat tonul acestui site si afirmi ca te-ai intalnit cu “x” si “y” cu care ai schimbat impresii si care involuntar te-au ghidat spre alte gandiri, decizii, actiuni astfel incat sa iesi din “matrice”).
am renuntat la medicamente si sunt aliatul plantelor.
inainte ca omul sa fiinteze au aparut plantele….apoi mancarea (sau sursa de mancare).
Hristos ne da sansa vindecarii si mentinerii prin intermediul plantelor.
insa ca orice “leac” exista si efecte adverse chiar daca organismul omului are puterea de vindecare.
imi aduc aminte ca acum cateva zile a fost la B1TV un film documentar “foold matters” in care bolnavi de cancer erau vindecati prin schimbarea alimentatiei (partial crude).
cele excelente si tie si fam tale!
cu mancarea/hrana cruda sunt de acord partial, ramane sa ma conving citind mai mult de “adevarul tau”.
Buna, Olivia! Cred ca s-a mai scris pe aici despre parazitii care misuna prin apa noastra cea de toate zilele, dar as dori sa stiu daca exista vreun remediu impotriva acestora. Intreb pentru ca, in urma unei analize, fetitei mele in varsta de 6 ani i s-au descoperit in organism “chiste de lamblii”. Lamblia asta am inteles eu ca este un parazit, iar chistele se pare ca sunt ca la ele acasa in apa din Aries, apa noastra “potabila”. Mi se pare oribil sa stiu ca ii umbla asa ceva prin corp, de-asta iti cer ajutorul.
Buna ziua,
Nu am vazut partea a II a si de aceea am postat un reply in partea I. Revin aici, mai in actualitate.
Iulia, un filtru de apa mecanic ( osmoza inversa sau ultrafiltrare ) te scapa de toate “relele oribile ” din apa potabila. Este, dupa parerea mea, cel mai sigur si la indemana mijloc de a potabiliza apa de la robinet. Filtru “mecanic” in exprimarea mea este acel filtru care nu utilizeaza procedee chimice ( clorinare de exemplu ) pentru purificarea apei.
O sa incerc sa-i abat atentia Oliviei si catre postarea mea de dincolo in legatura cu clasificarea ei pentru apa de baut! TDS nu este o valoare care sa dea girul potabilitatii apei! Apa din fructe si legume ( chiar proaspete si crude ) nu mai este ceea ce-a fost acum 40-50 de ani de cand au aparut ierbicidele, pesticidele si tratamentele cu hormoni de crestere!
Apa alcalina se produce prin electroliza dirijata a apei ( in uzul casnic )cu asa numitele ionizatoare de apa.
Suplimentar, pentru biopurificarea apei potabile se pot folosi filtrele de apa dotate ( sau upgradate ) cu tratament cu ultraviolete. Am si eu pe net, undeva, cateva articole despre apa alcalina si proprietatile ei curative.
Si a mai aparut o noutate, OZONUL si IONII NEGATIVI, despre care nu prea cunoastem multe dar despre care o sa spun mai tarziu pentru ca mi-am permis sa ma ” abonez ” si eu la blogul acesta!
O seara placuta!
@Mr Aqua Felix: TDS-metru e un start foarte bun, pentru inceput, in recistigarea sanatatii. Cit priveste alcalinizarea apei, ozonizarea si ionizarea sunt procedee periculoase, despre care am citit recent niste studii conduse prin anii 60 de niste cercetatori francezi. Jean Valnet si L. Claude Vincent (doctori si cercetatori amindoi) spun raspicat : “cea mai rea apa este cea alcalina” si “o apa va fi aleasa in functie de mineralizarea sa scazuta”. Nivelul studiilor lor e la standarde stiintifice. (Ideea e sustinuta si de Plinius cel Batrin care recomanda apele usoare, fara minerale, adica cele care nu formeaza depozit in recipient sau care fierte, nu lasa pe peretii vasului urme. Norman Walker, Paul Bragg, Valeriu Popa au vindecta mii de bolnavi de cancer, diabet si alte afectiuni grave cu ajutorul apei distilate).
Normal ca si atunci existau Interese ale producatorilor de astfel de aparate, dar nu chiar ca acum, cind sunt atit de raspindite. Si totusi se faceau astlfe de studii (sustinute financiar de catre institutii de sanatate publice), ceea ce acum nu mai are nimeni interesul sa faca. Acum exista doar părerile producartorilor, care desigur, sunt favorabile aparatelor pe care le vind.
Dar ca sa ma intorc la apa filtrata prin osmoza inversa, trebuie sa spun ca ea poate fi mult imbunatatita de catre fiecare in parte, prin scufundara in ea, peste noapte, de radacinoase, mere, verdeturi etc… Ceea ce se intimpla pina a doua zi e fabulos. Se preschimba in apa vie, o data cu cresterea capacitatii de oxido-reducere a apei (ORP). Dar despre astea, mai multe, curind.
Cit priveste apa din fructe si legume este in continuare cea mai buna, iar extragerea de sucuri si de legume – cea mai sigura sursa de apa potabila. Norman Walker dedica pagini intregi subiectului, explicind de ce sucurile (bine strecurate) nu mai au decit urme firave de pesticide, ierbicide si alte chimicale, care – s-a dovedit – au predilectie pentru fibre, in care se ascund. Ca asa si stau lucrurile mi-am demosntrat singura, cu ajutorul unui aparat de masurat nitriti (imprumutat de la un bun prieten) cu ajutorul caruia am masurat sucurile de radacinoase (strecurate, repet) din Piata Matache si apa filtrata prin osomoza inversa. Concluzia a fost ca sunt de mare calitate, amindoua.
Olivia, am un articol despre ORP si, ca sa-ti usurez munca, il postez aici:
Oxidation Reduction Potential (ORP)
Ce este mai exact ORP
Denumit si Potential Redox, ORP ( Oxidation Reduction Potential ) este o valoare masurata in milivolti a carei marime indica daca o solutie este oxidanta sau reducatoare ( deoxidanta )
Daca aceasta valoare este pozitiva (+) solutia are proprietati oxidante. Valoarea negativa (-) indica o solutie deoxidanta ( reducatoare ).
Termenul a fost utilizat pentru prima data de chimisti, in secolul XVIII. Atunci Oxidant insemna ca se combina cu Oxigenul. Pe atunci era un concept destul de radical.Dupa 200 de ani, confuzia in legatura cu natura materiei a disparut datorita catorva chimisti curajosi care au dovedit de exemplu ca focul nu implica eliberarea unor substante misterioase ci, mai degraba, o combinare accelerata cu oxigenul, rezultatul fiind arderea.
Cand chimistii folosit pentru prima dată termenul în secolul al 18-lea, cuvântul “oxidare” însemna, “pentru a combina cu oxigenul.” Pe atunci, era un concept destul de radicală. Până la aproximativ 200 de ani în urmă, oamenii au fost foarte confuzi cu privire la natura materiei. A fost nevoie de cativa chimisti, destul de curajoşi pentru a dovedi, de exemplu, că focul nu implica eliberarea unor substanţe necunoscut, misterios, ci mai degrabă a avut loc atunci când oxigen combinat rapid cu lucruri fiind arse.
Putem observa reactii de oxidare in viata noastra de zi cu zi. Procesul se produce cu viteze diferite, de la caz la caz. O bucata de fier care rugineste, o felie de mar care-si schimba culoarea sunt exemple de oxidare cu viteza mica. Privind o flacara deschisa, suntem martorii unui proces accelerat de oxidare. Acum cunoastem ca procesul de oxidare implica un schimb de electroni intre doi atomi. Atomul care cedeaza electrooni in timpul procesului este “oxidat”. Cel care castiga electroni este supus “reducerii”. Prin acceptarea de electroni, isi modifica sarcina electrica si devine “flamand” de noi electroni.
Stim de asemenea ca materia se schimba, nu se distruge. Structura initiala poate fi alterata prin modificarea energiei continute dar nu pot fi eliminate “bazxele” care fac materia sa fie ceea ce este.
Elemetele chimice cum sunt Clorul, Bromul, Ozonul sunt oxidanti. Ei au abilitatea de a “fura” electroni de la alte substante. Acest lucru ii constituie ca elemente bune de utilizat in sanitarizarea apei deoarece altereaza chimic elementele care dauneaza calitatii de potabilitate a apei. In urma acestui proces de oxidare rezulta si substante chimice inofensive.
Desigur, in procesul oxidarii toti oxidantii sunt redusi, pierazndu-si abilitatea de a oxida in continuare. Se pot combina in continuare cu alte substante din apa. Pentru a desavarsi procesul de sanitarizare al apei, trebuie sa ne asiguram ca avem o cantitate suficienta de oxidanti in accea apa.
Dar cat de mult inseamna “suficient”? Aici intervine in discutie termenul de “potential”.
Potential este un cuvant care se refera la capacitatea de a face ceva. Auzim de multe ori in sport ca, la inceputul meciului, un jucator are un mare potential, cu toate ca el inca n-a facut nimic dar este cunoscut ca avand abiltatea de a face ceva.
Energia potentiala este acel tip de energie care este stocata si gata de pus la treaba. Ea inca nu este operativa dar noi stim ca se gaseste acolo cand avem nevoie sa o utilizam. Ca de exemplu, un balon plin cu aer sub presiune. Atata timp cat il pastram ca atare, presiunea din interior ramane o energie potentiala. Daca intepam balonul, aerul iese cu presiune si energia se transforma in energie cinetica, balonul este impins in sens opus.
In termeni electrici, energia potentiala se masoara in volti. Cand conectam un voltmetru la polii unei baterii, obtinem o valoare care ne indica faptul ca exista un exces de electroni la un pol, excesrezultat in urma unei reactii chimice si care este gata a fi indreptat catre celalalt pol.
Cand utilizam termenul ORP, vorbim despre un potential electric masurat in volti. Masurand aceasta valoare noi citim de fapt un voltaj foarte mic generat de faptul ca un metal este introdus in apa, in prezenta agentilor de oxidoreducere. Valoarea ne indica, de fapt, capacitatea oxidantilor de a actiona impotriva contaminantilor din apa respectiva.
Ce inseamna oxidarea si reducerea in ceea ce priveste sanatatea noastra?
Consumul de hrana oxidata sau de apa oxidata afecteaza nefavorabil fluidele din corpul nostru. Mare parte din hrana si bauturile noastre sunt puternic oxidate, prezentandu-se ca substante deposedate de electroni.
O dieta bazata pe vegetale cultivate organic, bogate in ioni de hidrogen negativi, afecteaza fluidele corpului in mod favorabil.
In natura, valorile ORP ale diferitelor tipuri de hrana si bauturi variaza foarte mult. Este indicat sa consumam cat mai multe produse care au valoarea ORP negativa. Din nefericire, majoritatea hranei si a bauturilor consumate au valoarea ORP pozitiva, uneori chiar exagerat de mare.
Multi vor fi dezamagiti sa afle ca valorile pozitive cele mai mari ale ORP le au bauturile alcoolice, bauturile carbogazoase si carnea.
Prospetimea produselor consumate este iarasi foarte importanta.
De exemplu, o portocala proaspat stoarsa are aproximativ -100mv ORP pe cand sucul natural de portocale conservat are +200mv ORP.
Cum stabilim sau masuram valoarea ORP?
Exista un instrument: ORP-metrul
Acesta este de fapt un milivoltmetru care masoara voltajul unui circuit constituit dintr-un electrod negativ din argint si un electrod pozitiv din platina, cufundati in aceeasi solutie.
Electrodul de referinta este cel de argint care in prezenta unei solutii saline produce un curent slab, constant si stabil care este comparat cu curentul slab generat de electrodul de platina aflat in aceeasi solutie salina. Diferenta dintre cele doua valori este citita de ORP metru.
Care sunt valorile ORP sanatoase:
Valorile cuprinse intre 0 si -800mV sunt cele care pot fi considerate ca binefacatoare sau nedaunatoare. Peste valoarea de -800mV, ORP-ul este considerat prea puternic pentru organismul uman deci nu este indicat a se consuma alimente sau bauturi cu valoarea ORP peste aceasta limita.
Da, am si eu un aparat care masoara ORP-ul, cu care testam intr-o vreme lichidele si experimentam imbogatirea lor cu diverse substante. Apa vie (apa filtrata prin osmoza inversa in care au stat legume si verdeturi peste noapte) ajunge – dupa masuratorile mele – si la -600 ORP. E recomandata in locul apei potabile, cu efecte curative remarcabile in orice afectiune.
Buna ziua tuturor,
va invit sa cititi http://www.formula-as.ro/2011/993/la-frontierele-stiintei-84/cancerul-este-reversibil-14402
sunt si eu prezent alaturi de sotia mea in randul din fata,interesul ptr ceea ce spune Dl Wittmann este maxim 🙂
Eu locuiesc in Arad unde apa de la robinet e groaznica, aici in oras foarte multi oamnei fac pietre la rinichi.eu consumam Lipova, dar acum ca am citit acest articol cu siguranta o sa caut Bilbor sau Devin.
Daca poti posteaza si ceva link-uri cu articole asemanatoare despre apa, chiar si alimentaie.
Sigur ii voi arata si sotiei articolul.
Numai bine!!!!
Salutari ,Olivia , felicitari pentru site si multumiri ca ,intre doi copii frumosi, sot ,familie si cariera ,ai timp sa ne impartasesti informatii pretioase!!!
As vrea ,te rog, sa imi spui cum se numeste acel filtru pt capul de dus.
Iti multumesc ,sanatate si a big hug to you!
Draga Olivia, convinsa de pretioasele informatii pe care le impartasesti cu noi am decis sa cumparam un filtru pentru apa de la robinetul de la bucatarie. M-am tot uitat aici in Italia cam ce exista si pana la urma am dat peste o recomandare (necomerciala) foarte infocata a acestui filtru care se pare ca nici nu costa extrem de mult. http://www.aquasana.com/product_detail.php?product_id=20
Cand ai tu timp poti sa-i dai cu privirea si sa-mi spui daca tu crezi ca e ceva serios? Am cautat si filtre cu osmoza inversa dar aici am gasit la 3000 de euro si e cu adevarat o investitie foarte mare pentru noi.Multumesc mult!
Uitasem, am gasit si aceste variante. E vreuna cea pe care ai ales-o tu? http://www.osmosi-inversa.com/prodotti%20privati.htm Au preturi mai rezonabile dar tocmai de aceea ma intreb daca sunt valabile si care din ele e cea indicata.
Georgiana, de ce nu incerci aici sa gasesti ceva care sa-ti placa?
Multumesc mult, ma voi uita pe link. Preferam totusi, locuind in Milano, sa cumparam din Italia sistemul de filtrare pentru ca e nevoie si de instalatie si consumabile dupa aceea…ca sa nu mai spun de o eventuala asistenta 🙂 Dar ma voi uita macar comparativ, multumesc.
Daca te uiti pe link, vei vedea si un filmulet cu montajul…e foarte usor de efectuat!
P.S. Sistemele sunt IDENTICE deci si consumabilele, la fel!
buna olivia.
de citeva zile am descoperit acest site si am incercat prajitura cu mac- delicioasa. ma bucur tare mult ca citesti cartile Elenei Pridie ( cumnata mea). eu am invatat tare multe de la ea si tot ea mi-a deschis ochii cu Studiul China pe care l-a tradus. peste citeva zile mai scoate o carte cu retete raw- eu am vazut-o nefinisata si pentru cele care doresc retete- gasiti acolo vreo 400.
tot de la ea stiu un site revelatia.ro ( este un site adventist, dar nu are nici o importanta) si acolo la capitolul viata la superlativ gasiti niste prezentari facute de un doctor-WAlter Veith care explica pe intelesul tuturor multe chestii. tot de la Elena stiu o treaba foarte importanta cu apa. cum trebuie sa o bei. am s-o intreb daca apare in cartea aceasta noua. sa nu ma intelegeti gresit, nu ii fac reclama, eu nici macar nu sunt vegetariana, nici adventista. sunt un invatacel care fura de colo-colo cite un pont, o idee, o reteta si cu pasi mici incerc sa-mi imbunatatesc viata mie si fetitei mele. am vazut multe probleme pe aici si multa lume care sufera si cere in disperare de cauza solutii pt o gramada de boli, a caror singura solutie este schimbarea stilului de viata. am sa mai rasfoiesc pe aici sa vad ce storcator de fructe folositi pt ca eu nu mai am si daca tot imi cumpar sa iau unul bun. va multumesc ca m-ati lasat sa-mi spun parera.
multa sanatate tuturor!
Buna ziua,
Sursa de unde ati preluat aceste informatii nu a fost dezvaluita.Pana la urma TDS nu este sursa infailibila de a spune ca o apa este buna sau nu. Dumneavoastra ati indicat cateva ape care sunt mai mult toxice decat benefice. Iar nu numai din experienta proprie ci si prin alte masuratori ale apei se gasesc cateva deosebite la noi in tara. As aminti aici Perenna care , poate nu stiati , dar este a doua apa din lume ca si puritate dupa Evian. Acest fapt este deja documentat in multe lucrari si nu exista nici un dubiu asupra corectitudinii analizelor efectuate. Devin este o alta apa cu provenienta bulgara, care este surprinzator de buna. Se gaseste in reteaua Carrefour, MegaImage,Metro.
Apa Kangen este iarasi o posibilitate pentru cei interesati deoaece are diverse ph-uri , avand scopuri diferite (pentru baut, pentru frumusete, dezinfectanta sau detergent)
Jucatorii nationali si marii producatori din Romania respectiv Borsec, Dorna, Perla Harghitei, Bucovina si Izvorul Minunilor nu ma tenteaza absolut de fel. Iar Carpatina este plina de metale toxice. Personal folosesc Devin sau Perrena si in curand imi cumpar un filtru cu osmoza inversa de la Zepter. L-am observat la o prezentare si am ramas uimit sa vad ce rezultate poate sa scoata dintr-o asa numita “apa plata pura”.
La cati bani o sa dai pe Zepter, ar trebui sa scoata apa aurita!:)
De ce sa nu incercati o alternativa ceva mai ieftina, dar care poate face exact acelasi lucru? Va las numarul meu de telefon 0720504583, cat si o adresa de facebook pentru a vedea montajele aparatelor cu care eu lucrez:”Testari Apa Filtre Apa Purificatoare apa”
Apa. partea I unde este? pt ca am dat search pe blog, dar nu am gasit nimic. Multumesc
Da si pe google! Cred ca o sa ai mai mult succes.
Intr-adevar…”am avut mai mult succes”, desi normal cred ca ar fi fost sa gasesc pe blog , nu pe google…Multumesc, oricum 🙁 pt ironie
Nu era nici o ironie, ci o idee de-a iesi din impas. Nu gust ironiile gratuite, deci nu ma servesc de ele. Serviciul de cautare de pe blog e pe butuci de ceva vreme (dupa cum au observat si alte cititoare) pentru ca n-am reusit sa-l depanez. Inca. Dar o sa-l rezolv curind.
OK, am inteles. Pai… rezolva problema atunci ;)Seara buna!
Buna Olivia,
Asa cum ai relatat,exact asa am patit si eu!Dupa ce am testat zeci de ape ,am vazut ce bem! Asa ca am inteles de ce coreenii de la Ceragem au venit pe piata noastra cu un purificator super care scoate apa la 9 TDS!
Multumesc! Informatiile sunt foarte interesante!
As vrea sa stiu, daca se poate, apa plata Zizin unde s-ar incadra. Eu folosesc aceasta marca, si beau cam 3 – 3.5 litrii pe zi. O fi buna, n-o fi buna?
Are un tds peste 200, deci nerecomandata. De ce nu doriti sa incercati beneficiile unui purificator de apa? Pentru mai multe detalii si informatii va stau la dispozitie la nr de telefon 0720504583.
[…] "rezidiuu sec", acolo e problema (umai daca aveti grija de rinichii dvs.). Succes. Apa. Partea a II-a Cele mai bune şi cele mai rele ape minerale din comerţ > EVZ.ro Reply With […]
sigur nu are altceva ce nu se vede/nu stim si e muult mai toxic? adica eu sunt mereu sceptica la orice tratament dar oricum orice descoperire e bine venita
buna seara tuturor!
incercam sa caut ceva despre filtrul de apa de la ceragem si este singurul loc unde am gasit ceva interesant
in primul rand sa va spun ca am fost coopt sa lucrez cu cei de la nobel corpoation si acum un an si ceva; acum nu mai lucrez cu ei sau cu altii din bransa… asta ca sa nu spuna cineva ca fac reclama cuiva
am studiat aceasta problema aproape 2 luni zi si noapte si eu am inteles cam asa(pe scurt):
– osmoza inversa a fost descoperita de americani cand au plecat in cosmos, osmoza facand practic reciclarea “hasnalei” de pe nava si rezultand apa potabila
– este una din cele mai optime filtrari a apei pentru buzunarele romanilor(cost/calitate)
– osmoza nu este cea mai de top
– in una din 4 case ale japonezilor vei gasi ionizatoare de apa si nu filtre osmotice; folosirea placilor de platina(daca nai retin bine) duce costul unui aparat undeva de la 4000$
ar mai fi de discutat despre apa hunsa, experimentele rusilor cu aceasta apa si cea filtrata osmotic in cresterea animalelor si irigarea culturilor, lucruri reale si care sunt f.f. importante, dar pe langa care trecem in mare majoritate nepasatori
ca sa reintru in topicul acestui blog(eu nefiind internaut de felul meu, fara blog, far facebook,etc.), avand in vedere ca in acea perioada de doua luni cand am descoprit si studiat problema apei care o beau( nici in momentul acest nereusind sa achizitionez un sistem-bugetul batal vina)am testat cu tds si am facut electrolize la peste 30 ape plate comercializate in rom, tocmai pentru a gasi ceva sa beau si eu
comcluzia prezentata aici ca bucovina plata este cea mai buna apa ESTE PERFECT ADEVARATA SI REALA, insa atentie am constatat ca cea la 5l este intotdeauna ok, pe cand cea la 2l mai da si peste 50 tds
avand in vedere faptul canici o alta apa produsa pe la noi nu este de departe laga bucovina, inclin sa cred ca ei folosessc o instalatie ind de filtarre(uitativa sa vedeti ca este cea mai scumpa apa plata rom, vara fiind 5,50-6lei in hypermarket
in ceeea ce priveste apa devlyn, aceasta este similara “dornei” din bulgaria , adica este brend coca-cola, si este foare posibil ca si ei sa foloseasca inst. ind de filtrare
avand in vedere ca nu stiu daca voi mai scrie pe aici, va spun tuturor sa fiti atenti ce beti
OMUL E 70% APA(cred ca multi stiati asta)
a!!!!
era sa uit!
am vazut in posturile anterioare si ceva agenti de vanzari, acoperti sau nu, asta e!
imi poate oferi cineva echipamentul de filtrare osmotic, in 8pasi, cu microprocesor , ce sa mai, full option la momentul asta, sub 2700 lei cat era pe la o firma din oradea?????
multumesc si astept oferte!
pentru eugen si nu numai
ai dreptate cu apa japonezilor!exista acum si pe piata romaneasca o comanie japoneza lider mondial in starea de bine a organismului.ei au inventat un sistem foarte ieftin de filtrare a apei(filtreaza fara sa fie conectata la curent electric si la sistemul de alimentare al casei cu apa cam 5l de apa in 2.5h)aduce apa la un nivel foarte bun de alcalinitate,poate cel mai bun de pe piata!dupa ce apa este filtrata la cel mai inalt nivel de calitate ea poate fi introdusa intr un optimizator( 2l) unde apa filtrata este imbogatita practic cu 7 calitati ESNTIALE care o transforma in mult ravnita apa pi:este magnetizata,ionizata,mineralizata,oxigenata,restructurata,alcalinizata,si are incorporata energie solara prin tehnologia firinfrared.ea este transformata practic in apa hexagonala,aceea pe care celula o poate absorbi!imi cer scuze pentru limbajul de amatoare,eu sunt doar o consumatoare a acestei ape si pot sa va spun este ca singura pe careorganismul meu o utilizeaza,in sensul ca beau si simt ca ma hidratez(inainte de asta beam apa si ma duceam imediat la baie,senzatia de sete era continua indiferent de cata apa as fi baut!)
multumesc oliviei si tuturor de pe acest blog,datorita voua am evoluat!
Viki, pai spune si tu te rog numele companiei japoneze … sau da-ne rogu-te un indiciu, doua acolo… Thx.
viki, cred ca nu esti reprez de vanzari la firma japoneza??!!(glumeam) da-ne si noua un nume si niste preturi de cost, asta cas vedem daca ne-am permite
Este lesne de aflat numele companiei. Produsele ei sunt distribuite in sistem MLM (multi-level marketing). Eu unul urasc acest sistem de vanzare piramidal. Un agent de vanzare care mi-a prezentat aparatul cu pricina chiar spunea ca poate sa scoata apa din cola… evident a refuzat sa imi faca testul cand m-am oferit sa cumpar o sticla de cola pentru a ma convinge. Trecand insa peste toate astea, pe site-ul producatorului nu am gasit teste realizate de laboratoare independente care sa ateste calitatea apei respective si nici dovezi ca ar avea caracteristicile apei “pi”. Teoria lor e de adormit copiii. Lipsesc dovezile. Pe de alta parte ma bucur sa aud ca cineva se simte excelent consumand aceasta apa. Viki, ca sa iti demonstrezi ca nu este autosugestie te rog sa faci un test pe 4 plante, sau pe germeni de grau: 2 le uzi cu apa normala si celelalte 2 cu apa “tratata” timp de cel putin 3 saptamani. Da-ne de veste rezultatul.
draga eugen,
eu am o afacere in dpmeniul confectiilor textile care imi ocupa cele 10 ore pe zi in care pot sa muncesc dar sa stii ca mi as dori sa am timpul necesar pentru a imprastia prin lume cele pe care le am aflat cautand sa ma vindec…asadar nu,nu sunt agent de vanzari.deoarece am specificat ca eu va pot explica doar la nivel de amatoare va indrum catre minunatul domn costi care m a pus si pe mine in tema!abordati l cu incredere la adresa casa.wellness@yahoo.com
ca venind din parte mea pentru(i am spus ca l vor cauta pentru detalii profesioniste niste domni care nu cred asa usor in lacrimi…!)
va doresc sa investiti profitabil pentru sanatatea voastra!
ca si eu fac parte din categoria”cheltuit mult-beneficiat putin”
si pentru adrian
din pacate aproape tot ceea ce ne foloseste trebuie sa cumparam indiferent de sistem..
din fericire iubirea,intelegerea,bunatatea sunt la liber
Olivia este disponibil pe internet studiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii intitulat “Health risks from drinking demineralised wáter”, din anul 2004.
Citim acolo ca in baza dovezilor stiintifice existente OMS considera daunatoare sanatatii apa saraca in minerale (TDS<50), adica exact apa pe care o recomanzi aici (in ton cu multe voci din presa de altfel).
Motivele pentru care este nociv consumul regulat al acestui tip de apa sunt multe, va recomand sa cititi pentru a afla.
E pacat ca in general se ignora exact concluziile oamenilor de stiinta. Daca am tine cont de ele am vedea ca e absurd sa promovam apele “minerale” sarace in “minerale”. Sau alimente fara nutrienti. E acelasi lucru.
Apa distilata sau saraca in minerale e adecvata doar pentru cure scurte, pentru detoxifiere, in cazuri grave.
Cat despre alcalinitate, din pacate in general nu se face distinctie intre alcalinitatea exterioara a unui aliment (si apa e aliment) si reactia generata in organism de respectivul aliment. In hidrología medicala apele alcaline sunt acelea care contin doze mari de minerale alcaline (calciu, magneziu) dar mai ales bicarbonat. Ph-ul apei nu este criteriul primar pentru a se califica o apa drept alcalina, a se citi “alcalinizanta”.
Am mari rezerve in ceea ce comunica OMS, in genere. O apa cu TDS mai mare de 50 paradeste rinichii. Si asta e demonstrat sttintific, dar in studii pe care, nu’s de ce, OMS nu le baga in seama. A se citi Apa. Un adevar socant, de Paul Bragg.
Draga Olivia, Iti scriu in legatura cu o problema grava de sanatate publica , pe care am depistat-o recent.Inca sunt socata si nu mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Acum 3 sapt, o cunostinta de familie m-a instiintat ca apa pe care o consum eu si familia mea cu atata placere are concentratii de ARSEN (metal- otrava care se afla in scoarta telurica, in panya freatica si care provoaca in timp cancere ale organelor interne) mult peste limita prevatuta de lege. Mentionez ca apa aceasta este din Diosig (comuna la 30 km de Oradea) de la reteaua publica- robinet (apa obtinta prin foraj de mare adancime. Iar in aceeasi situatie sunt inca 18 localitati din Bihor. Mentionez ca aceasta apa am testat-o cu un TDS si avea un nivel de 4 – adica apa cu o duritate f scazuta si buna de baut, dulce, placuta. Mi-am luat inima in dinti si am dus apa la analiza pentru arsen. Stupoare! daca valoarea max admisa a concentratiei de arsen in apa este de 10 , apa aceasta (care e practic apa intregii comune) avea 100, adica de 10 ori mai mult. Iar noi bem aceasta apa, si o folsim la gatit, la udat planele, la animale de zeci de ani. Am anuntat autaritatile, a aparut deja stirea de DIGI 24, dar nimeni nu face nimic, primarul comunei garanteaya ca apa e buna de baut. Draga Olivia, m-am interesat pe net cum ne putem deyintoxica de aceasta OTRAVA. Peste tot scrie ca odata ajuns arsenul in organe, fiindca am folosit-o asa de mult timp, nu mai poate fi scos. CHIAR ASA ESTE?? Arsenul nu mai poate fi eliminat complet din corp?? Te rog ajuta-ma si recomanda-mi o cura de dezintoxicare pentru arsen. Mentonez ca si baiatul meu a baut constant din aceasta apa. Astept raspunsul tau cu nerabdare si iti multumesc pentru tot
Iti scriu in legatura cu o problema grava de sanatate publica , pe care am depistat-o recent.Inca sunt socata si nu mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Acum 3 sapt, o cunostinta de familie m-a instiintat ca apa pe care o consum eu si familia mea cu atata placere are concentratii de arsen (metal- otrava care se afla in scoarta telurica, in panya freatica si care provoaca in timp cancere ale organelor interne) mult peste limita prevatuta de lege. Mentionez ca apa aceasta este din Diosig (comuna la 30 km de Oradea) de la reteaua publica- robinet (apa obtinta prin foraj de mare adancime. Iar in aceeasi situatie sunt inca 18 localitati din Bihor. Mentionez ca aceasta apa am testat-o cu un TDS si avea un nivel de 4 – adica apa cu o duritate f scazuta si buna de baut, dulce, placuta. Mi-am luat inima in dinti si am dus apa la analiza pentru arsen. Stupoare! daca valoarea max admisa a concentratiei de arsen in apa este de 10 , apa aceasta (care e practic apa intregii comune) avea 100, adica de 10 ori mai mult. Iar noi bem aceasta apa, si o folsim la gatit, la udat planele, la animale de zeci de ani. Am anuntat autaritatile, a aparut deja stirea de DIGI 24, dar nimeni nu face nimic, primarul comunei garanteaya ca apa e buna de baut. Draga Olivia, m-am interesat pe net cum ne putem deyintoxica de aceasta otrava. Peste tot scrie ca odata ajuns arsenul in organe, fiindca am folosit-o asa de mult timp, nu mai poate fi scos. Chiar asa este?? Arsenul nu mai poate fi eliminat complet din corp?? Te rog ajuta-ma si recomanda-mi o cura de dezintoxicare pentru arsen. Mentonez ca si baiatul meu a baut constant din aceasta apa. Astept raspunsul tau cu nerabdare si iti multumesc pentru tot
dragele mele am vrut sa cumpar apa Devin dar nu se mai gaseste nicaieri,ce s-a intamplat cu ea,era prea buna si au scoso de pe piata?eu am filtru cu osmoza inversa de la Zepter dar tre sa scchimb filtrele ptr.ca TDS arata 150,acum 6luni arata 12.vreau sa spun ca schimbarea filtrelor ma costa 800 lei,asta pe langa faptul ca am dat pe aparat4000 lei acum 2 ani.deci atentie,testati-va apa regulat ca nu cumva sa beti apa proasta de la filtru.Aaa si inca ceva e adevarat ca ptr.a obtine 1l de apa filtrata se consuma 5 l?
Raluca, cum sa te coste schimbarea filtrelor 800 lei??? Adica 8 mil. vechi? Si eu am acelasi aparat si am schimbat o data filtrele dar am platit f. putin, nu mai stiu cat.Cu ce masori TDS-ul?Referitor la consumul de apa, eu am apometre si nu e diferenta mare fata de consumul de apa anterior montarii filtrului.
buna Raluca,
lucrez in domeniu – sisteme de purificare a apei prin osmoza inversa (n-o sa dau nume sa fac reclama); pot sa-ti spun ca raportul este de 1/3 , pentru 1 litru de apa purificata se consuma 3 litri de apa de la robinet. in ceea ce priveste tds-ul, conteaza foarte mult calitatea filtrelor . ele pot sa-si faca treaba 2 luni si dupa sa apara fisuri in materialul respectiv. cel mai simplu, daca nu aveti senzor ptr atentionare cand nu mai este in parametrii apa, cumparati-va un tds metru si faceti constant masuratori.
Mari masor cu aparatul tds-metrul .te costa 800lei cand schimbi cele 3 filtre plus filtrul de osmoza care se schimba mai rarin jur de un an.eu am schimbat prima data cele 3 filtre si nu s-a cunoscut nici o imbunatatire cand am masurat apa.daca mergeam pe incredere credeam ca beau o apa super cum zic ei cei care ti l-au vandut,dar de asta zic atentie masurati si cereti sa vi se masoare apa cand va puneti filtru sau schimbati consumabilele,si-au castigat un numne si acum nu e prea ok cu zepterul asta cel putin la mine in oras.deci pana cand nu schimb toate filtrele la el nu am o apa pura de 12 impuritati.
Raluca, m-ai lasat fara grai, nu stiam ca sunt atat de scumpe…eu am schimbat o singura data filtrele(doua parca), am aparatul de cca 1 an si jumatate si m-au sunat ei la un moment dat si mi-au spus ca trebuie sa vina sa-mi schimbe filtrele, nu am masurat TDS-ul, m-am gandit ca Zepter are produse de calitate, chiar nu mi-am facut probleme.M-ai pus pe ganduri…
Dar Apa PI, ce stiti de ea?
Care e parte I a articolului, imi postai un link multumesc mult
Oxana, aici ai partea 1 -> http://oliviasteer.ro/apa-partea-i/
si aici partea 3 -> http://oliviasteer.ro/apa-partea-a-iii-a/
Spor la citit!
Buna Olivia,
Poti, te rog, sa-mi spui care sunt costurile consumabilelor pentru aparatul de osmoza si daca ele se gasesc cu usurinta. Sunt pe punctul a a cumpara un un aparat purificare apa si unu purificare aer si inca nu stiu ce sa aleg. Apropo de aparatul de purificare aer. Tu folosesti un astfel de aparat? Poti sa-mi recomanzi unul? Am fost la o prezentare de la Zepter, problema la ei sunt preturile, sunt imense…
Multumesc mult
Buna Olivia,
Poti sa ne spui parerea ta despre apa saracita in deuteriu produsa la Valcea?Stiu ca este mineralizata(daca o poti masura mi-ai fi de folos)dar marea gaselnita si multele medalii internationale vin de la continutul scazut in deuteriu.Deci?Acceptam mineralizarea de dragul efectului benefic al saracirii in deuteriu?
Corpul nostru, informatia genetica s-a adaptat de milioane de ani la apa naturala, mancarea bio si aerul curat.
Suntem niste organisme cu o informatie genetica care sa format cu milioane de ani in urma si alimentatia cat si lichidele consumate, inclusiv apa trebuie sa fie cat mai apropiate de starea lor naturala.
Orice procesare industriale modifica acea stare, iar procesele industriale nu sunt perfecte:
Merita sa scoatem mineralele cu osmoza inversa si pentru copii?
Efectele asupra sanatatii suntem constienti ca inca nu le cunoastem in totalitate (precum in multe domenii medicale: neurochirurgia, etc)… le studiem in laborator pe termen scurt si efectele in viata reala doar dupa zeci de ani.
Sunt inca indecis daca sa cumpar, insa dupa aceste informatii regasite pe internet si la WHO, prefer apa plata.
Sunt informatiile din research-ul pe internet despre teste stiintifice privind demineralizarea apei si efectele asupra sanatatii… alte informatii pro sau contra ma ajuta. Multumesc.
Unele studii World Health Organization mentioneaza ca apa distilata (demineralizata prin osmoza inversa) ataca tuburile de distributie a acesteia http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientsindw.pdf”
Demineralised water is highly aggressive and if untreated, its distribution through pipes and storage tanks would not be possible.
The aggressive water attacks the water distribution piping and leaches metals and other materials from the pipes and associated plumbing materials.””some studies have attempted to define the minimum content of essential elements or TDS (total dissolved solids) in drinking water, and some countries have included requirements or guidelines for selected substances in their drinking water regulations. The issue is relevant not only where drinking water is obtained by desalination (if not adequately re-mineralised) but also where home treatment or central water treatment reduces the content of important minerals and low-mineral bottled water is consumed.”
As vrea sa cumpar un filtru si am gasit cateva informatii http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientsindw.pdf
Ce parere aveti de WHO?
Studiul e facut de cercetatori in domeniul sanatatii si as avea nevoie de o sugestie.
Unul dintre cele mai relevante studii in domeniu.
O zi placuta!
www. who.int/water_sanitation_health/dwq/nutdemineralized.pdf
Demineralised water that has not been remineralized, or low-mineral content water – in the light of the absence or substantial lack of essential minerals in it – is not considered ideal drinking water, and therefore, its regular consumption may not be providing adequate levels of some beneficial nutrients.
This chapter provides a rationale for this conclusion.
The evidence in terms of experimental effects and findings in human volunteers related to highly demineralised water is mostly found in older studies, some of which may not meet current methodological criteria. However, these findings and conclusions should not be dismissed. Some of these studies were unique, and the intervention studies, although undirected, would hardly be scientifically, financially, or ethically feasible to the same extent today. The methods, however, are not so questionable as to necessarily invalidate their results.
The older animal and clinical studies on health risks from drinking demineralised or low-mineral water yielded consistent results both with each other and with more recent research, and recent research has tended to be supportive.Sufficient evidence is now available to confirm the health risk from drinking water deficient in calcium or magnesium.
Many studies show that higher water magnesium is related to decreased risks for cardiovascular desease CVD and especially for sudden death from CVD. This relationship has been independently described in epidemiological studies with different study designs, performed in different areas (with different populations), and at different times.
The consistent epidemiological observations are supported by the data from autopsy, clinical, and animal studies. Biological plausibility for a protective effect of magnesium is substantial, but the specificity is less evident due to the multifactorial aetiology of CVD.
In addition to an increased risk of sudden death, it has been suggested that intake of water low in magnesium may be associated with a higher risk of motor neuronal disease, pregnancy disorders (so-called preeclampsia, and sudden death in infants) and some types of cancer.
Recent studies suggest that the intake of soft water, i.e. water low in calcium, is associated with higher risk of fracture in children, certain neurodegenerative diseases, pre-term birth and low weight at birth and some types of cancer.Furthermore, the possible role of water calcium in the development of CVD cannot be excluded.International and national authorities responsible for drinking water quality should consider guidelines for desalination water treatment, specifying the minimum content of the relevant elements such as calcium and magnesium and TDS.
If additional research is required to establish guidelines, these authorities should promote targeted research in this field to elaborate the health benefits. If guidelines are established for substances that should be in deminerialized water, authorities should ensure that the guidelines also apply to uses of certain home treatment devices and bottled waters.
Buna Olivia,
Ce parere ai despre argintul colidal – antibiotic natural? L-ai folosit pana acum?
(Mii de scuze daca ai raspuns deja pe tema asta. Din pacate o cautare pe acest site nu mi-a indicat vreun comentariu legat de argint coloidal)
Astept cu multa curiozitate si interes raspunsul tau!
Olivia, ai avut rabdare sa vezi asta cu calm ????
http://vimeo.com/37062611
Cheers! Try to also harmonize your true cultural/spiritual identity to your endeavors!
buna
am vazut aceasta informatie despre apa si as vrea sa intreb ceva, am citit despre apa medicinala de la valcele ca este foarte buna, iar de aici sa inteleg ca apa de la valcele nu este asa de buna cum se spune¿¿¿ dupa analiza tds¿¿¿ as vrea o informatie corecta despre aceasta apa daca se poate…
multumesc
Dupa mai multe lecturi pe tema apei distilate, am ajuns la concluzia ca nu e buna de baut decat pe perioade scurte de timp, cu anumite recomandari clare. 2 argumente aduc aici.
1. Suntem fiinte crescute in natura, am baut intotdeauna apa naturala, din izvoare si fantani, asa cum este ea, cu minerale. Apa distilata e ceva nenatural, inventat de oameni, n-are nici un sens sa sustii ca esti naturist dar in acelasi timp sa nu bei apa asa cum este ea in natura, asa cum am folosit-o si noi si restul faunei de pe pamant..
2. Valeriu Popa recomanda consumul de apa distilata doar pe perioade scurte de timp.Olivia tu de ce te incapatanezi sa bei nonstop?
Devin are insa mult fluor… :-S
[…] inclusiv cu Masaru Emoto la Institut, pot spune ca informatiile furnizate de Olivia Steer in seria ei de articole despre apa si ce fel de apa sa bem sunt riguroase, de calitate si un ghid pentru oricine doreste sa stie incotro sa o apuce. In rest, […]
Atata minciuna cu apa plata imbuteliata la bidoane de 19L
La Fântâna – apă de izvor extrasă din zona Tălmaciu (Sibiu),am dus mostra din aceasta apa la analiza si surpriza ! Apa continea materii organice: chisturi de lamblii,protozoare,Entamoeba histolytica !
Sub marca unei ape de renume se ascunde defapt o mare minciuna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paraschiv
După ce am parcurs marea majoritate a opiniilor referitoare la apa purificata prin osmoza inversa, am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa cocombimn
Ce părere aveți despre o combinație 50% apa purificata prin osmoza iinversa și 50% apa plata Bucovina?
Buna Olivia,
Buna, de asemenea, tuturor de pe acest blog, deschisi sa impartaseasca atatea experiente utile,
Poate sa imi spuna cineva daca a avut vreodata experienta cu intepatura de arici de mare? La noi tocmai a experimentat-o copilul in insula Skiathos si, dupa ce i-am extras acele iesite putin in afara, restul de 3-4 rupte inauntru le-am lasat acolo fara sa ne mai ingrijoram deorece nu il mai dureau si parea ca nu pun probleme, deci speram ca o sa iasa cumva singure in timp.
Dupa 3 zile insa (in care nu a manifestat nimic), degetelul mare cu acele infipte i s-a umflat putin si a inceput sa il doara. Paralel cu aceasta, noaptea a acuzat o durere la ambele picioare (insa nu stim daca asta ar putea avea vreo legatura cu intepatura sau e o durere de la atata zbenguiala, el mai avand si alta data asemenea dureri la topaiala – dureri de talpite – nu insa neaparat de picior intreg).
Pt siguranta, mergem la spital sa ii extraga si acele ace infipte mai adanc sub piele, insa ma gandesc ca sigur ii vor administra (preventiv, as usual) si un antibiotic. Nu suntem prea conforabili cu aceasta solutie, fiindca in cei 6 ani nu a luat niciun antibiotic, antiimflamator, analgezic, antitermic sau alte cele si s-a descurcat de minune organismul lui fara pic de medicamente.
Insa, intrebarea ar fi daca, stie cineva mai multe despre aceste intepaturi si despre administrarea antibioticelor in cazul lor ca o solutie obligatorie.
Multumesc mult oricui are orice informatii in acest sens.