(fragmente din răbojul unchieșului)
… dragii unchieșului, cu răbdare și tăcere se face agurida miere… dapăi dacă a tăcut moșu’ atîta amar de vreme, voi v-ați băgat la grije că s-o fi prăpădit drăguțu’ de el? Moșu’ cînd tace, face! Răbdare s-aveți voi și vi-i povesti ce-o dres unchiețu’ ist timp.
Bine. Se făcea că s-o trudit o vreme mai lunguță pe buchea stearpă a cărților ca să deslușească o mare și veche taină, că la ce-o fi făcut Dumnezeu mîndrul soare și la ce-o fi dînsul de trebuință de străucește în fiece zi, pe cer curat? Să-i fierbințească pe oameni la pele degeaba? Nicicacum. Un spătar din oștile englezești, pe numele lui Pleasonton, rostește lămurit într-o cărțulie (The Influence of the Blue Ray of the Sunlight and of the Blue Color of the Sky) ce s-o sinchisit a o scrie amu’ aproape un veac și giumitate, care e rostul unei plăsmuiri într-atît de grozave ca sfîntul soare si minunea ceriului. O făcut spătarul nost’ o cercare nemaivăzută și nemaiauzită la vremea lui, de care noi cei d’aci n-am mai vazut și n-am mai auzit, chit că s-o făcut și s-o văzut la alții. Ba spătarul Plesonton i-o cerut și lui Dumnezeu să îi deie o mînă de ajutor, iar Bunul și Milostivul i-o dat-o cu vîrf și-ndesat.
Ia sa vezi și să nu crezi! Gheneralul nost din alte timpuri s-o ostenit să arate că albastrul ceriului – atît de nepieritoriu și de pătrunzător, da’ tătodata atît de schimbătoriu, după cum îi vremea și locul – musai are legături de nemușug cu tăte plantele și lighioanele pămîntului. Ăsta i-o și fo’ gîndul dintîi, ce l-o călăuzît zece ani de vreme, pînă o ieșit la limanul tuturor aștepărilor.
Așe că la toamna lui UnaMieOptSute, două veacuri în urmă de’amu’, o început cu trudă mare să construiasca o seră cu vie pe tărîmul străinez al Philadelphiei. O construit-o tot cu gîndul la Sir Isaac Newton, mare înțelept și luminat, carele studiind la UnaMieȘaseSuteȘaizăcișiȘase razele mîndrului soare printr-o bucată de sticlă lucitoare o văzut că șepte dintr-însele îs de căpetenie, cum îs într-o familie mare șepte frați ce mînă una și aceeasi mare gospodărie: roș ca sînjele cel tînăr, portocaliu precum bostanul copt de toamnă, galben ca spicul grîului în bătaia soarelui, verde cum îi iarba grasă d-acasă, albastru precum îi ceriul fără de margini, indigo de prună brumărie și violet cum îs brîndușele parfumate, numai primăvara, în costișea muntelui. Mai știa spătarul nost de la Sir John Herschel că razele soarelui au puteri nenumărate, da’ cele mai grozave îs ale razelor albastre și violet, că doar ele drăguțele dau cea mai slabă lumină (raportat la radiațiile prismatice), da’ în același timp o căruță de căldură solară. Ceea ce l-o și făcut să gîndească o mare năstrușnicie, că cum să crească plăntuțe verzi mai repede și mai bine, mai ceva ca Făt Frumos!, subt razele albastre și violet ale ceriului.
Din vorbă se face faptă și din faptă vorbă. Așe și spătarul englez! Nu s-o întins mult cu vorba, iar sera de vie o fo’ gătată de Mărțișor, la UnaMieOptSuteȘaizăcișiUnul. O fo’ lungă de op’ș’patru de picioare (25 de metri), lată de două’șase (vro 8 metri) și înaltă de șaișpe picioare (cam 5 metri), măricică adicătelea, cît să coprindă într-însa un pui de zmeu-paraleu. Mai trebuia coperită cu geamlîc pe pocriș (acoperiș) și pe margini, în loc de păreți. Da’ cîtă sticlă albastră ori violet ca sa puie și cum să le așeze să nu fie nici prea multă, nici prea puțintea, ca via să crească într-însa cum crește sufletu’ în pieptu’ de mumă cînd își vede odoru’ ajuns om de vază? Cam așe se întreba Pleasonton, tot un fel de unchieș și el, da’ de pe alte meleaguri…
S-o scărpinat a truda minții dupe ureche și-o fo’ zîs ca fiecare al optulea ochi de geam pus pe coperiș să fie întîi violet și tăt așe, rînd pe rînd, să s-așeze și ochiurile de sticlă colorată pe părțile de-a dreapta și de-a stînga pocrișului, că numa’ așe s-o putea – pe cînd s-o sălta Sfîntul Soare peste seră în tătă zîua – să scalde fiece frunzuliță din vie în strălucire violet. Butași de vie din vreo douăzăci de soiuri feliuriți, tăți fragezi d’un an de zile și groși cît îi fluieru’ ciobănașului ce doinește de dor, fost-au sădiți înlăuntru’ și-nafara serei, în primul decan al lui prier din anul Domnului UnaMieOptsuteȘaizăcișiUnul. Iară după ce s-or prins butașii în țărînă, o prins și via a crește! Dară cum creștea și se tăt întindea vița din seră, minune de la Dumnezeu și alta ba! Da via noi lăstari în fiece zîuă, iar gospodarul nu mai prididea să-i lege. Tiiii!!! Într-o lună, păreții serei erau de-amu plini de frunză verde și grasă, ca cum o fi fost la mijloc o vrajă neștiută. Ăilalți, plantați afară nu se înălțaseră nici pănă la giumitatea celor ospătați cu strălucire viorie. Multă gură-cască o venit și s-o minunat de via fermecată a spătarului englez. Da’ și domni din cei pricepuți într-ale viței or venit, or măsurat, or scuturat capul a mare mirare ș-or plecat chitiți să facă și ei ce-au văzut la gheneralul Pleasonton. Vița o continuat a crește, plesnind de sănătate, pînă s-o gătat sezonu’.
În germănarul următor, iaca, o început vița să crească mai nebună, făcînd frunze bogate și mlădițe noi, ba și ciorchine cu struguri mari, rotunzi și verzi. Să crească așe o viță, să dea-n frupt un an de la sădire nu s-o mai văzut de cînd lumea și pămîntul! La cinci, la șase ani, da! La numa’ un an, ba!
De răpciune, iaca vin iar boieri mari și pricepuți într-ale viței cu măsurătorile. De cum or intrat, s-or închinat! Mare minune! Or dat ocol viței de șepte ori, or cîntărit fiecare ciorchine ce începuse a da în pîrg și p-o țidulă din buzunarul de la pept, or calculat, tot mirîndu-se.
“Ghenerale! Da’ știi matale că ai aci cam la vreo 550 de kile de struguri? Ai, da’ n-om spune la nime’ că nime’ nu ne-o crede”.
Anu’ următor, o făcut vița spătarului englez două tone de fructe! Strugurii or fost tăți mari, sănătoși, neboliți de purici și alți gîndaci ce supără zilele și nopțile gospodarilor din cei harnici și pricepuți. Ăilalți viticulturoi or început a cîrcoti, prevestind că recolta bogată de-amu’ va istovi vița, iar anu’ următor nu va mai rodi la fel. Da’ anu’ ce-a urmat, vița tot așe de bine o rodit! Și anu’ ăilalt! Și tăt așe nouă ani fără hodină, pînă cînd s-o sinchisit spătaru’ să scrie carte lămuritoare despre strălucirea viorie ce face via să rodească, de zici că-i grijită de înjeri!
Norocu’ aflat cu vița, l-o făcut pe spătaru’ englez să cerce să iscodeacă cum face lumina violet, da’ și albastră, dobitoacele să crească, să înmulțească și să nu se sleiască. Așe c-o grijit într-o porcărie străjuită cu ochiuri de geam albe si viorii, în egală măsură, 4 godaci mititei, iar într-o cocină obicinuită, alți patru, tăt la fel de sănătoși și jucăuși ca cei dintîi. Apăi cît de departe o ajuns spătaru’ englez cu gluma ista și cu altele mai năstrușnice d’atît, vi-i spune mai peste o vreme, după ce vom fi mestecat cuvintele de pînă amu’, mai mult și mai bine ca pe-o coajă de pită. Și tăt atunci, cum se folosesc strălucirile albastre și viorii pentru a vindeca reuma, bolile de pele, neptința și cam tăte beteșugurile pămîntului, vi-i spune unchieșul cu mare poftă și drag… da’ să-și mai tragă drăguțul de el sulfetul, nițel…
Foooarte interesant! Asteptam cu rabdare 🙂 continuarea.
Numai bine tuturor!
Cu drag 🙂
Raze albastre si violet…vrem sa stim mai multe!
Asteptam cu interes ceva comentarii!
Iarasi nu am inteles nimic 🙂 :). Abia astept comentariile, poate se face lumina in articol…. 🙂
Poate te vor lamuri mai mult urmatoare posturi pe subiect? 🙂
Olivia, iarta-ma dar nu inteleg ce legatura are Dumnezeu cu toate lucrarile astea cel putin eretice (despre cromoterapie) si mai mult decat atat fara nici o dovada ca ar functiona.De ce crezi ca lumina soarelui nu e nici albastra nici rosie, e alba, cu un spectru larg? Tocmai pentru ca asta e benefica pentru noi. Inteleg ca cerul e albastru dar de ce nu a facut Creatorul soarele albastru pentru noi daca e atat de buna lumina asta? Sau macar o sursa de lumina albastra in natura!
Crezi ca marile corporatii din agricultura nu ar fi folosit serele alea cu lumina albastra daca le-ar fi adus o recolta uriasa de tone de struguri, porci care cresc in cateva zile cat altii in luni etc?
Stii ca imediat dupa “descoperirea” generalului a inceput ceea ce s-a numit “blue glass craze”? Foarte multi oameni incepusera sa foloseasca geamuri care sa filtreze lumina dar rezultatele scontate nu au aparut… Tocmai de aceea s-a si stins ideea asta. Pai daca oamenii obisnuiti scoteau si eu astfel de profituri de pe urma geamurilor speciale acum nu se mai crestea nimic la lumina naturala!
Sau companiile farmaceutice… oare nu am fi fost acum plini de spitale scumpe care ne-ar fi tratat pe bani greu cu lumina albastra? Iar terapiile cu lumina chiar se folosesc (pentru psoriazis, pentru icterul nou-nascutilor), de ce nu s-ar fi introdus si terapia cu lumina albastra daca e atat de buna pentru reumatism meningita paralizii si ce mai scrie in carte? Nu pot sa cred ca tocmai tu iti pleci urechile si mintea la tot felul de idei nastrusnice care chiar nu au legatura cu realitatea inconjuratoare.
Buna, Olivia!
Imi imaginez ce dezamagite vor fi din nou cititoarele blogului care asteapta de nu stiu cand un meniu pe trei zile pentru copii, iar tu le dai lumina albastra :(((
Numai bine!
Mihaela gasesti multe retete gustoase si bune pentru bebici pe blogul Cristelei Georgescu,ea pune acolo meniul zilnic .
Pe mine ma ajutat mult sa-mi diversific bebita:)
Numa bine si sanatate multa!
Multumesc, Gabriela, dar am trecut de mult de faza cu diversificatul 🙂 (copiii mei au 8 si 10 ani) Eu m-am referit la mamicile care chiar asteapta cu ardoare acest lucru si carora Olivia le-a promis in nenumarate randuri “in curand”
Cu bine!
Îmi pare rau, Mihaela. Incă n-am apucat. Am fost prinsă cu copii, job si altele, iar seara cind ma mai eliberez, de multe ori sunt mult prea obosită sa mai gătesc si să fac poze; asa ca citesc. Am apucat să adun vreo citeva retete si poze pentru meniul promis (am lucrat in timpul asta, asa cum am si zis) dar nu pe toate; in nici un caz pentru toate cele trei zile! Trebuie să recunosti că misiunea e putin mai delicata si laborioasa si că nu pot sa o fac pocnind din degete. O pot face doar in etape si asta dureaza.
Postul despre cromoterapie l-am scris cu speranta ca vă va placea si voua ceea ce mie mi-a acaparat serile și m-a încărcat de sperantă că si cele mai bune si bolnave mămici (tatici), suferinde de cancere, diabet, artroze invalidante si altele (despre care cititoarele blogului au povestit in nenumarate rinduri), au o sansa reala, chiar daca nu isi pot schimba dieta in totalitate.
Numai bine,
O
dragele mele mamici care asteptati cu ardoare meniul pe trei zile!- puneti-va mintea la contributie si faceti-va singure meniul si nu mai asteptati mura-n gura totul. vreti sa fiti mame exemplu?- mai cititi, va mai documentati, va mai instruiti si apoi o sa vedeti ce mindre veti fi de voi cind va veti face singure meniul. ce atita mura-n gura! si olivia cumpara si maninca aceleasi legume si fructe pe care le luati si voi de la piata. cind veti intelege pentru ce sunt bune fiecare dintre legume si fructe va va veni foarte usor sa le combinati. credeti ca olivia a asteptat mura-n gura de la altii? nu, s-a documentat, a citit si acum poate improviza din mers. terminati o data cu pomanageala asta! veniti voi cu propuneri de meniuri si va fi mai usor. olivia este prea draguta sa va refuze sau sa va spuna direct – cititi si singure.va spun eu atunci. multe dintre voi nu-i intelegeti stilul, altele nu stiu ce este buracul, pentru altele a explicat de 4 ori cum se face sucul de catina si multe altele. cind va veni cu meniul o sa va intrebati de ce combina varza cu morcovul sau mai stiu eu ce. imi cer scuze olivia, dar m-am saturat eu de cite ori am citit cum se roaga de tine sa le faci nu stiu ce, cind singure ar putea sa faca lucrul acesta.
documentare placuta, decizii aprofundate si v-am salutat!
multumim frumos Maria! Cred ca esti una dintre persoanele pentru care as parasi pagina asta. bine ca olivia ne tempereaza.cum iti permiti sa ne mustruluiesti tu pe noi?? serios acum? trebuie sa iti dam tie explicatii pentru intrebarile pe care le punem, pentru nelamuririle noastre. Hai ca asta mi se pare incredibil. Vezi-ti de treaba si nu mai vorbi tu in numele Oliviei!
Nu stiu de ce, dar sunt in asentimentul Mariei,cred ca odata bine invatate “regulile” ne putem descurca si singure pentru acel meniu. E important sa stim de ce-ul si cum-ul si care si spre ce ne indreptam.
Restul cred ca tine de NOI!
Cu drag!
draga maria,
problema este mult mai complexa atunci cand priveste dieta copiiilor si de aceea asteptam noi mamicile un exemplu de meniu de la cineva care a experimentat. Nu este vorba de mura in gura, caci cu siguranta toate mamicile de aici de pe blog in tot acest timp de “asteptare” le-au dat de mancare copiilor. Pentru mine personal, ca viitoare mamica, astept meniu-ul doar ca o confirmare ca ceea ce fac, fac bine. Si eu de mai bine de 2 ani citesc carti de nutritie si iau din fiecare ce e mai bun doar ca atunci cand vine vorba de practica imi place sa vad persoane care au reusit si cum au reusit concret. Poate nu stii dar sunt cazuri de mamici care si-au hranit copiii raw-vegan si copiii au dezvoltat mari carente daca nu si boli. Deci undeva ceva faceau gresit. Pentru ca Olivia ceea ce face, face bine dovada “lupisorii” ei care se dezvolta armonios sunt doar curioasa sa vad concret cum reuseste sa faca asta. De aici dorinta de a vedea un meniu, nu pentru ca astept sa mi se dea mura in gura. E clar ca sunt si persoane aici pe blog care asteapta asta mai ales atunci cand se pun intrebari care au raspuns la o distanta de un “search” dat pe google…dar nu ne baga pe toate in aceasi oala.
ps. Olivia multumim mult pentru postare, foarte interesanta de altfel.
Ai dreptate, Nikole. Tocmai de aceea o sa duc treaba asta pina la capat.
frumos zis 🙂
Ma bucur ca-ti place! 🙂
Draga mea Olivia,
suntem pe aceeasi lungime de unda, vibratie…tocmai mi-am achizionat sticla albastra in care tin apa la birou; baietelul meu e singurul pe afara care are apa in sticla albastra de 250 ml (gasita cu greu, dupa indelungi cautari)- si unii ma intreaba de ce chinui copilul cu recipient de sticla, cand e atat de comod cel de plastic, alte mamici sunt receptive si vor detalii si ma bucur.cine are ochi o sa vada, cine are urechi o sa auda; nu ma mira ca publici si astfel de articole, te “banuiam” de mult, de fapt, te-am simtit…:))
Pentru Edith,
cred ca mesajul din spatele articolului nu a juns inca la tine…dar cred ca poti si singura sa te intrebi care e scopul corporatiilor, al producatorilor de medicamente, etc; inafara de profit, mai vezi altul? au ei interes ca oamenii sa fie sanatosi, sa manance sanatos si mai ales sa fie informati?
let’s think about it…
Draga mea, ce pot sa zic? Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Mi-ar prinde bine sa stiu de unde ai luat sticluta de sticla albastra 🙂
Ee.. pai asta zic si eu, sa gandim nitel. 🙂 Prea des citesc pe aici de corporatiile rele, nici nu stiu care e logica: deci companiile vor sa ne imbolnaveasca si sa ne omoare ca sa aiba cui sa-si vanda produsele,serviciile? Pai daca suntem mai putini si mai neconsumatori n-or sa obtina asta. Ma rog…
CUm iti explici ca aceasta sticla albastra nu e folosita in industrie? N-ar fi fost o super-utilizare pentru un abator de exemplu? Crestem porcii sub un geam albastru si facem carne tocata de 50 de ori mai repede si mai abundenta cu o investitie absolut neglijabala… Nu se foloseste pentru ca nu merge, pentru ca nimeni nu a documentat astfel de rezultate in afara de fantezistul general… Pai ti-ai vazut vreodata bunicii crescandu-si via intr-un solar albastru? Ce podgorii minunate sunt in toata lumea asta si toate se bucura de lumina completa a soarelui si cresc armonios.
Eu as fi mai preocupata de metodele de a ne mentine sanatatea folosite de atatea sute de ani cu efecte constatatibile,nu orice naluciri d-astea. O carte e usor de scris, dar cand nimeni nu iti confirma ideile, e o problema. De altfel puteti sa faceti singuri experimentele cu lumina albastra. O sa vedeti ca plantele nu vor creste mai repede, mai mari, nici animalele…
Spune-mi, Edith, tu ai incercat sa pui in practica teoria lui Pleasonton? Ai citit cartea fantezistului general sau ti-ai facut o parere ferma dupa ce ai lecturat ce are de spus Wikipedia despre Augustus Pleasonton? Am vazut si eu ce postuleaza Wiki. Sincer, nu ma astetpam sa aiba alt discurs (desi nici macar ei nu spun ca teoria razelor albastre ar fi o idiotenie, nevalidata de practica, ci doar ca “nu a fost îmbratisata” de comunitatea stiintifica -ceea ce e un truism; asa ca mi-ar prinde bine sa inteleg cum ai ajuns la concluzia ta).Teoria lui Pleasonton a fost confirmata de nenumarate persoane care au pus-o cu succes in practica, asa cum vei vedea in urmatoarele postari. Putina rabdare sa ai…
Cum spuneam, cunosc bine discursul denigrator pe care il exerseaza mereu Wikipedia cind vine vorba de alternative (medicale, nutritionale, idiologice etc etc) la varianta unica si oficiala, cu care suntem indoctrinati. Dupa Wiki, Pottenger e un sarlatan, care n-a inteles nimic despre rolul taurinei, Pleasonton un general în rezerva tare plictisit, care s-a jucat de-a edenul, Norman Walker un dubios care nici nu a trait cit se pretinde, Paul Bragg – un mitoman, avind relatii ciudate cu fosta nevasta a fiului sau. Lista nu se opreste aici; e lunga.
Cit despre erezia despre care pomeneai in commentul anterior, ce sa spun?… A inceput vinatoarea de vrăjitoare? ca eu ma simt gata sa fiu pusa pe rug, draga mea… 🙂
Olivia,la Carrefour Iasi am vazut sticle din sticla,asemanatoare celor de la Ikea,doar ca sint colorate:galbene,rozalii, movalii,albastrui.
Numai bine tuturor!
Multumesc, draga mea! O sa le caut si eu 🙂
Cu drag!
Nu imi iau nici eu informatiile de pe wiki,dar am invatat in timp sa ma orientez catre surse bune, pe care bunul meu simt le aproba – coerente cu ceea ce am invatat in scoala si cu concluziile practice. Deci cam asta cu wikipedia, nu inteleg ce legatura are cu discutia noastra. Spune-mi te rog daca tu ai rasaduri in gradina tinute sub lumina albastra si daca acestea cresc mai bine? Sau daca tii in momentul asta vreun animal in curte care creste mai repede sub un panou albastru decat ceilalti tinuti in conditii obisnuite? Eu stiu ca plantele au nevoie de lumina alba, ca orice filtru afecteaza in sensul rau dezvoltarea lor, dar esti libera sa incerci. Oricum, nu mi s-a raspuns la intrebarea legata de cresterea animalelor! Care e motivul pentru care marii crescatori prefera sa investeasca in mancare, tratamente etc daca se poate altfel? Stiu,o sa-mi spui ca nu vor sa vada adevarul. Dar au vazut varianta asta de adevar, imediat dupa ce generalul a publicat cartea. Si culmea, nu a functionat pentru nimeni altcineva metoda lui. Hmmm… Si cum explici faptul ca totusi fototerapia exista si in dermatologie, si in oncologie, neonatologie…? Numai ca la modul concret, si nu cu promisiunea “panaceului”. Deci mai plauzibil, cel putin. Dar chestia asta cu “stati oameni buni dupa draperii albastre ca va vindecati de toate betesugurile” chiar e nefondanta.SI toata lumea e libera sa incerce, or sa vada pe pielea lor…
Eu sunt incantata de faptul ca promovezi vegetalele, dar nu cred ca astfel de carti isi au rostul aici. Iar pottenger chiar a fost un sarlatan. Iar norman walker chiar nu a trait cat se spune si cat crezi tu… piatra lui de mormant spune altceva, sa cauti ca exista poza din cimitir!
Nu mi-ai raspuns la intrebari (si am sentimentul ca le eviti dinadins):
1) de unde ti-ai luat informatiile despre “esecul teoriei lui Pleasonton”? si
2) ai citit “The Influence of the Blue Ray of the Sunlight an of the Blue Color of the Sky”?
Parerea mea e ca ai presupuneri, iar nu informatii. Asta o data. Iar apoi ca n-ai citit cartea, deci esti departe de a putea emite judecati pertinente.
Hai sa fim sincere si apoi vorbim si de altele, vrei?
http://www.blueglassbottles.com/
Mi se pare totusi o exagerare toata conspiratia asta cum ca marile corporatii ne vor pe noi mai putini, cu alte cuvinte ei evita sa faca bani multi de pe urma unor asemenea inventii ca sa rata populatiei sa scada si sa ajunga rezerva de apa a planetei inca 1000 de ani. Nu judec pe nimeni, fiecare traieste cum vrea, mananca ce vrea, dar e periculos sa faci o obsesie ca tot ceea ce te inconjoara sa fie SANATOS! Aerul, apa, mancarea, hainele… De acord, trebuie sa avem grija de noi, de corpul si mintea noastra, dar pentru noi, nu ca sa le aratam corporatistilor ca nu ne “fac” ei pe noi. In rest, te admir, Olivia, pentru stilul de viata adoptat. Numai bine!
Foarte interesant Olivia draga! Abia astept continuare.
Spor la citit!
Cu drag,
Madalina
E incurajator sa stiu ca mai sunt persoane care imi impartasesc curiozitatea pentru subiect.
Cu drag,
O
Multumim mult, Olivia!
Toate postarile tale sunt o sursa de inspiratie si motivatie care un stil de viata sanatos.
Atept cu nerabdare continuarea.
Cu drag,
Mihaela
Buna Olivia ,
as dori sa imi cumpar un irigator pentru clisma si as vrea sa te intreb daca ai ceva sugestii.Stii cumva vreo firma /sursa care vinde irigatoare de calitate care sa nu facute in China?Multumesc
Eu una sunt super mulţumită de irigatorul acesta, ţi-l recomand! E produs în SUA! http://www.hunterindustries.com/product/pop-bodies/ps-ultra
eu caut irigator ptr clisma 🙂 sa imi fac clisma acasa.enema kit mai exact…
Incearca asta: http://www.amazon.com/Mabis-Healthcare-Combination-Douche-Enemasystem/dp/B000BH8BL2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1335473277&sr=8-1
si eu folosesc acelasi tip de irigator pe care il recomanda olivia de pe amazon. si eu cred ca e tipul cel mai practic, se poate rula si pune chiar si intr o poseta, daca calatoresti.
nu stiu sa se comercializeze in vreun magazin. pe vremuri se gasea in piete, la “rusi”. eu l am cumparat de la o doamna doctor care provine de la chisinau. daca ai cunostinte cu rude in basarabia, acolo se gaseste la farmacie, si e foarte ieftin, echivalentul a 20 lei romanesti. plus ca e ceva mai aproape
singura chestie care am o banuiala ca ar putea fi mai buna (in afara de hidrocolonoterapie, care nu se poate face acasa) ar fi enema board. nu m am lamurit insa cum functioneaza . sunt naturopati, cum ar fi Gabriel Cousens, care o recomanda.
Tu stii cumva, Olivia?
Roxana
O recomanda si Robert Morse si spune ca e usor de folosit de catre oricine. Singurele surse sunt tot pe site-urile americane, gen amazon. La o adica se poate si manufactura, dupa descrierile lui Morse in carte (si pozele de pe net).
Multumesc frums Olivia
Sa nu iei in seama rautatile, doar suntem pe net, oricinene poate spune orice, sub pavaza anonimatului…
Roxana
Eu am facut hidroterapie de colon si sunt foarte multumita.Numai ca imi trebuie si un irigator ptr calatorie .Cel cu punga de cauciuc nu suport mirosul acela de cauciuc si ma gandeam ca poate sunt si alte variante.M-am uitat si eu la colema(enema board) cum funtioneaza mi se pare interasant aici este un video cum se poate utiliza http://www.colema.com/setup.html .Pentru calatorie imi caut un irigator cum sunt cele care se pot gasi in spitale sau clinici private mi se par practice si nu miros a cauciuc.
Pe cele pe care le cauti tu, le gasesti in toate farmaciile.
m am uitat si eu la video, si nu face decat sa mi arate piesele care se vand impreuna cu colema board. sa se fi blocat la mine?
roxana
Olivia,
sticlutele albastre de 250 ml le-am procurat cu greu din Italia (erau initial cu suc “natural”)…in Ro nu am gasit mai nimic, desi am inspectat rafturile luni bune; la Carrefour sticlele sunt bleu-albastrui si se gasesc si pahare in aceeasi nuanta.numai bine!
pupici albastrui 🙂
Mersi, Magdutza 🙂
Olivia,
eu recunosc ca sunt putin dezamagita!! A trecut vara trecuta fara sa ne dai o reteta de inghetata, desi mereu spuneai ‘in curand’, iar de meniul pt copii nici nu mai pomenesc. Il astept de cand ti-ai deschis blogul…
Sunt interesante si lecturile tale, dar pe noi ne intereseaza mult cu ce-ti hranesti copilasii.
Draga Alexandra,
Dau copy-paste la rapunsul pentru Miha, sper sa te consoleze pentru moment.
“Îmi pare rau, Mihaela. Incă n-am apucat. Am fost prinsă cu copii, job si altele, iar seara cind ma mai eliberez, de multe ori sunt mult prea obosită sa mai gătesc si să fac poze; asa ca citesc. Am apucat să adun vreo citeva retete si poze pentru meniul promis (am lucrat in timpul asta, asa cum am si zis) dar nu pe toate; in nici un caz pentru toate cele trei zile! Trebuie să recunosti că misiunea e putin mai delicata si laborioasa si că nu pot sa o fac pocnind din degete. O pot face doar in etape si asta dureaza.
Postul despre cromoterapie l-am scris cu speranta ca vă va placea si voua ceea ce mie mi-a acaparat serile și m-a încărcat de sperantă că si cele mai bune si bolnave mămici, suferinde de cancere, diabet, artroze invalidante si altele (despre care cititoarele blogului au povestit in nenumarate rinduri), au o sansa reala, chiar daca nu isi pot schimba dieta in totalitate”.
Numai bine,
Un articol minunat !!!
Astept cu mult, mult interes continuarea lui.
Un weekend minunat si odihnitor iti doresc.
Cu mult drag.
Ma bucur ca ti-a placut!
Cu drag,
O
Multumesc Olivia,astept cu interes si continuarea 🙂
O seara frumoasa!
buna olivia,
si eu sunt una dintre mamicile care asteapta cu nerabdare un exemplu de meniu pentru copii. insa eu personal as fi foarte bucuroasa daca ne-ai spune, in cateva cuvinte, cum structurezi acest meniu, ce reguli respecti cu sfintenie si ce nu lipseste din meniul zilnic. asta ca sa avem o idee cat de cat, si ca sa stim daca noi suntem pe calea cea buna. ca, mai apoi, o sa ai timp si de un post mai elaborat, cu poze si retete, e foarte bine, insa cateva idei pot fi f utile. nu e presiune, e ceea ce cred, fiindca vad ca esti f ocupata, si ca cererea este mare din p noastra :))
numai bine:)
Buna Olivia,
E prima data cand aud despre ideea razelor violet si albastre, pare interesanta cartea. Uite ce sticla albastra am gasit pe net, unde mai pui ca e considerata si una din cele mai bune ape minerale. E din Spania, astfel incat probabil iti vei putea procura cu usurinta.
http://www.solandecabras.es/sec/ingrediente_h2o
pupici din Montreal
Multumesc, Delia.
Sticla e minunata, dat TDS-ul e cam mare pentru o apa sanatoasa.
Pupici rubinii!
Draga Olvia, inspirata de postarile tale despre apa (multumesc pe acesta cale, mi-ai deschis ochii spre muuulte lucruri!) am decis sa consumam aceasta apa in familie. Tu ce zici, e buna? http://www.acquaplose.it/engl/proprieta_1.html Spun producatorii ca e una din cele mai bune di Europa, ca si gust e neutra cum banuiesc ca ar trebui sa fie o apa de calitate.
p.s. super noua postare, asteptam cu curiozitate urmarea. ma intreb unde descoperi asa comori de carti? sunt lucruri despre care nu am auzit niciodata…
Olivia, te rog sa-mi spui si mie cum faci laptele prins, eu am incercat, am lasat laptele crud de capra la temperatura camerei dar nu s-a inchegat deloc, a iesit dupa 2 zile ceva apos, extrem de neplacut si ca gust si ca aspect.Mentionez ca nu am adaugat iaurt, kefir, ma asteptam sa iasa ceva gen lapte batut, gresesc?
Laptele natural se prinde singur, cind il lasi la temperatura camerei. Daca nu se prinde, inseamna ca nu e crud. E pasteurizat. Si eu am luat lapte de capra de la “un crescator local” care nu s-a prins nici in trei zile. Asa ca am schimbat furnizorul.
Sigur este natural caci am asistat la mulgere ca sa ma asigur si de conditiile igienice…Daca adaug kefir din magazin in laptele crud, o fi ok?
Nu mi-as baga nasul in iaurturile din comert. Poti sa folosesti o ciuperca de kefir, in schimb, ca cea de aici: http://www.chefir-bio.com/tipuri-de-chefir.php
Multumesc pentru informatii.
O zi frumoasa!
Mie mi se par foarte utile genul acesta de articole pentru ca, asa cum spuneai, e important stilul de viata adoptat pe toate planurile, nu numai mancarea. Eu una sunt curioasa, de exemplu, si ce fel metode antistres folosesti, daca meditezi sau nu, ce sport practici, cum iti asculti si intelegi copilasii si ce faci ca sa ai atata rabdare intr-o societate in continuu sprint ( m-a topit imaginea cu scena din scufita rosie). Retete sunt peste tot. Inteleg perfect grija mamicilor pentru nevoile copiilor lor, dar pentru adulti nu sta totul in mancare, trebuie sa fim atenti la tot ce e in jurul nostru. Mult succes in continuare!
O zi cu soare!
si eu sunt la fel de curioasa ca si malina.o data cu stilul nou de viata incepi sa ai atractie spre meditatie , yoga , pilates…tu ce practici olivia ? ce te-a atras cel mai mult …
Buna!
Olivia ce parere ai despre clisma cu fum de tutun? Am inteles ca s-a folosit cu mult succes pana cand pe la 1900 a cazut in dizgratie tot din cauza “comunitatii stiintifice”, cum ai zis tu bine mai sus despre geamul albastru. Mi-a povestit cineva ca asa se salvau in trecut oamenii de la inec, si ca ar ajuta tranzitul intestinal (prin nicotina).Sa incercam?
Multumesc pt articolul postat!!! foarte interesant!
Si eu astept continuarea!!!
Cu drag, Cristina
Superb postul… Am gasit astazi pahare albastre in Bam Boo – Carrefour Orhideea.
In alta ordine de idei, Olivia, ai idee care sunt cauzele ce pot conduce la aparitia sangerarilor intre menstruatii? Ce am citit m-a cam speriat 🙁
buna seara,
Va rog sa ma ajutati, sunt disperata. Acum ceva timp am fost diagnosticata cu bacteria e-coli. Am tinut un tratament naturist, o perioada m-am simtit mai bine dar acum am infectie urinara. Imi este teama…a mai trecut cineva prin asa ceva?
Va multumesc anticipat
Da, Ade! Am trecut prin asta. Am avut si eu o infectie urinara hemoragica. Tot bacteria e-coli era vinovata. Am urmat un tratament cu antibiotice la indrumarea medicului si a trecut… Cu efectele adverse corespunzatoare, insa. Pe atunci nu descoperisem calea asta si nu stiam ca e-coli se fereste de un organism alcalin.
Am atasat mai jos cateva sfaturi ale Oliviei pe tema asta:
– “Eu as bea sa fiu in locul ei suc de sfecla, mult suc de sfecla, amestecat cu suc de mere si morcovi, pentru ca e plin de acid folic (bun impotriva malformatilor congenitale), minerale, vitamine si enzime, care fac copilul mare, cu organe perfect functionale si mai ales frumos!!! Plus ca sfecla face mare curatenie in organism, alcalinieaza tesuturile, deci prin urmare le face tare neplacute si neprimitoare pentru E-coli, care da bir cu fugitii!”
-“Norman Walker zice ca stafilococul, la fel ca E-coli, joaca – intr-un fel – rol de barometru al aciditatii organismului: cind tesuturile sunt alcaline, stafilococul ramine inofensiv la nivelul pielii si al mucoaselor; iar cind tesuturile se acidifieaza (ca urmare a unei alimentatii proaste, a starilor emotionale negative si a stresului psihic si fizic) stafilococoul incepe sa acapareze noi teritorii si sa-si faca de cap. Solutia spune Norman Walker e alcalinizarea tesuturilor cu multe sucuri de legume (morcovi, sfecla, telina, castraveti, spanac, salata verde) proaspete si strecurate (cel putin doua pahare pe zi!!), intarirea sistemului imunitar cu produse ale stupului (propolis, polen, miere) si iesiri in natura cit mai dese si mai prelungite.”
-“E-coli e o bacterie care traieste in mod firesc si armonios in tractul intestinal al oricarui organism uman si e raspunzatoare de stabilitatea unei flore intestinale benefice. Atunci cind balanta PH-ului se dezechilibreaza (datorita alimentatiei gresite, stresului, poluarii, etc), iar tesuturile se acidifiaza, E-coli le invadeaza, trecind granita in zone nepermise, unde isi face de cap.
Vezi tu, poate ca nu-ti place sa-ti spun asa de-a dreptul, dar nu ma prea pricep sa gasesc acum o poveste tandra care sa mascheze realitatea dura: dar E-coli mai are un rol. In momentul in care organismul moare, bacteria asta incepe sa faca curatenie, demarind un proces de devorare a tesuturile intrate in putrefactie, adica acide (cum am invatat si in facultate, la Medicina legala). Asa ca noi cind mincam mincare acida, preparata termic, E-coli primeste semnalul ca organismul e mort si trece la treaba. Dirty job, I know!!
Daca esti atenta cu mincarea, miscarea si emotiile, esti la adapost de astfel de confuzii. Daca insa te-a prins pe picior gresit si, sa zicem, te-ai ales cu o infectie urinara (cea mai frecventa afectiune cauzata de E-coli) n-ai decit sa faci un detox temeinic si sa treci pe alimentatie cruda (singura alcalina). Asta imi suna mie, desigur, in caz ca sunt pe aici ochi critici care nu agreaza ideea ca pot da sfaturi, fara sa fiu medic. De aia nici nu dau. Vorbesc, asa, din pasiune, despre ce fac eu si de ce Got it?”
Roco,
Multumesc din suflet!
Olivia, nu reusesc sa te inteleg, de ce ai acest stil atat de greoi si asta in ciuda faptului ca stilul tau de viata este unul usor si care simplifica totul…. Personal cred ca trebuie sa incerci sa intelegi de unde vine aceasta greutate care tot o porti cu tine.Posibil ca orgoliul tau sa cantareasca atat de greu si imi imi pare rau sa o spun si sper sa nu te ranesc dar cum sa ai un stil de viata simplu, curat si sa vorbesti atat de complicat. pe undeva e o ruptura. Povestile, marile povesti daca observi cu atentie sunt scrie intr-o maniera simpla…acest stil pe care ti-l doresti al tau, unic, regret si ti-o spun cu toata dragostea mea, este unul aproape nenatural. Cu tot respectul pentru promovarea stilului de viata sanatos, iti doresc sa promovezi acelasi stil si in vorbire. Te imbratisez
Personal sunt de acord cu vocile nemultumite ca nu iti respecti promisiunile si nu exista o coerenta in postarile tale. Desi nu o admir ca si persoana publica absolut deloc trebuie sa recunosc ca Ioana Ginghina are un blog mult mai usor de citit.De-a lungul timpului ti s-a mai spus ca nu esti coerenta si disciplinata si de fiecare data ne vorbesti despre cat d eocupata esti, poate fix de aceea ar trebui sa iti impui o anumita disciplina. Mie imi pari foarte imprastiata si neorganizata si de multe ori ies de pe blogul tau cu acest sentiment.
Vocile “nemultumite” la care te referi, draga Maria, sunt atat de izolate… Si daca simtul observatiei iti functioneaza vei observa ca acele voci sunt vesnic ale acelorasi persoane care pun intrebari care mai de care mai stupide, intrebari de care m-am saturat eu, apoi biata Olivia. Se poate observa, totodata, ca vocile apartin unor persoane carora vesnic trebuie sa le dai “mura-n gura” totul, daca se poate! Acest blog nu cred ca se adreseaza peroanelor comode (ca sa nu spun lenese!). Olivia isi indeamna tot timpul cititoarele sa studieze. Dar asta este o treaba grea si anevoioasa. Ai incercat vreodata, din curiozitate, sa faci ceea ce face Olivia? In conditiile expuse de ea? Iti spun eu ca am incercat si nu mi-a iesit nici in ziua de azi pentru ca am constatat, pe propria piele, ca trebuie sa ai multa daruire, rabdare, perseverenta, timp si muuulte altele. Stii ce inseamna sa te documentezi temeinic pentru orice postare si pentru orice strigat de ajutor de pe-aici in timp ce ai un job, doi copii si ceva timp si pentru tine? Nu, nu cred ca stii si, precis faci parte din categoria celor care asteapta din partea Oliviei tratamentul minune, personalizat daca se poate, pe zile, ore, minute. Si gratis! Olivia a anuntat de la bun inceput semnificatia acestui blog, iar cine a prins mesajul bine, cine nu… sa nu mai dea cu piatra! Olivia nu este nici medicul nostru personal, nici nutritionistul nostru personal, nici pediatrul copiilor nostri si nici nu are obligatia sa stea la dispozitia noastra 24 din 24. Este un om obisnuit, ca si noi, cu bucuriile si tristetile ei, doar ca a ales sa imparta tot ce stie cu noi intr-un mod aparte si nu cred ca eforturile ei merita improscate.
Imi cer scuze Oliviei pentru aceasta interventie, dar nu-i mai suport pe cei care in loc sa spuna mersi ca au un loc de unde-si pot procura informatii pretioase, storc lacrimi pe tastatura postand tot timpul mesaje care pot fi traduse simplu : “muieti-s posmegii”? Si parca plansul n-ar fi de-ajuns, mai arunca si cu pietre!
Ana I.
hei…
subscriu 100%
n as fi putut exprima lucrurile mai bine decat ai facut o tu, Ana!
roxana
Asa este, Ana! Ma bucur ca ai scris!
Foarte bine spus Ana I. :))))
Exact cum ai spus si nu ma pot abtine sa nu te super felicit ca ai gasit cea mai simpla concluzie: ‘muieti-s posmegii’? :))
Multumesc pentru îmbarbatare, Ana! 🙂
Ultima ta postare spune totul:)
Eu doar am simţit nevoia să pun punctul pe I.
Cu tot dragul, oricând…
Ana I.
Mi se pare asa o rautatate sa lasi comentarii negative unei persoane care nu ti-a facut nici un rau !
Eu cred ca printre altele scopul unui blog e de aduna cativa oameni care simt si gandesc la fel. Din cate vad suntem cateva care ne place stilul Oliviei de a scrie si de gandi.
Si imi cer scuze daca am sa jignesc pe cineva dar lectura unui blog nu e obligatorie – citesti daca iti place si daca nu iti place nu mai intri pe aici !
Olivia draga,este adevarat ca o persoana care are acumulate multe toxine in organism este si o persoana nervoasa, agitata, fara rabdare?
O idee excelenta de sera cu geamuri albastre, multumim de pont si pentru timpul si rabdarea cu care ne expui toate aceste informatii
pupici
Asa e! Am vazut cu ochii mei fenomenul de mai multe ori. Eliminarea lor (in cursul unui detox serios) are acelasi efect. Pe moment, insa.
Buna Olivia
Te rog din suflet da-mi un sfat. Baiatul meu de 8 ani are o eczema, mai exact brobonele albicioase in coate. Anul trecut i-au aparut de la strand. I-au trecut acum insa i-au reaparut, dar numai in coate, si s-au intins putin.
Nu il mananca, dar s-au facut ca o crusta. Sa fie psoriazis?
Te rog da-mi un sfat
Ce maninca baietelul tau, Liliana?
e foarte adevarat…e imposibil sa traiesti simplu si curat dar sa gandesti si sa scrii atat de alambicat si ciudat..Si nu,nu vreau nici o reteta mura n gura etc etc.Doar remarc cu tristete ca desi se fac lucruri bune pe acest blog,oamenii au probleme serioase psihologice nerezolvate care ies la suprafata orice ar fi..Numai bine.
Salut Olivia?
Spune-ne te rog ce creme cu factor de protectie folosesti? Care este recomandarea ta? Si pentru copii ce ne poti recomanda in perioada cu soare puternic?
Merci mult!
Succes si lectura placuta in continuare!
P.S:Despre educatia picicilor ce carti citesti?
“Gavanosul cu soare topit” e recomandarea mea de anul trecut. Fiind pe baza de ceara, are toti factorii de protectie de care e nevoie. Uleiul de catina regenereaza si calmeaza. Deci recomandarea rămîne actuala 🙂
Eu însa prefer uleiul de măsline, aplicat pe piele. Las astfel razele sa intre in piele, dar le impiedic totodata sa o usuce (cam asa cum faceau vechii greci).
Nu mai sunt sigura ca factorii de protectie sunt o idee sanatoasa. Ba dimpotriva. Cred mai degraba ca razele soarelui trebuie sa patrundă bine in tesuturi, sa vindece și sa regenereze. Ceea ce nu se intimpla cind purtam ochelari UV sau ne naclaim in creme diverse cu factori de protectie inalt. Dar asta e optiunea mea, nu o recomandare!
Olivia,imi cer scuze, vin in sustinerea ideei tale de mai sus in legatura cu ochelarii, ba citeam capan ais cei de vedere ar impiedica patrunderea razelor UV, si ca e recomandat ca pe strada, daca putem, sa nu ii purtam, pentru a profita de UV.
Merci mult!
Olivia, daca nu esti sigura ca factorul de protectie solara e o idee sanatoasa asta nu inseamna ca e adevarat. Mi se pare o adevarata inconstienta sa te “protejezi” de soare doar cu ulei de masline. Soarele nu vindeca si nu regenereaza, dimpotriva razele soarelui sunt tot mai nocive pe zi ce trece, sunt responsabile si in acelasi timp agraveaza o multime de boli de piele iar cancerul de piele este din ce in ce mai raspandit. Vitamina D este absorbita chiar si cu protectie solara, asadar nu exista nicio scuza sa nu te protejezi de piele. Rzele solare sunt cel mai intens factor de degradare al celulelor pielii, mai intens decat poluarea, alimentatia, produse cosmetice inadecvate, etc. Agraveaza imbatranirea celulara, acneea, pigmentatia, etc.
“sa nu te protejezi de soare”- am corectat
Draga Lavi,
daca ai sa citesti/recitesti Studiul China ai sa vezi ca principalele cauze care favorizeaza aparitia cancerului sunt alimentatia si stress-ul. Colin Campbell a studiat efectul pe care il care proteina animala întîi în laborator, asupra a doua grupuri de soareci: prima, hranita vegetarian, iar cea de-a doua primind cazeina (proteina din lapte) in procent de 5 la suta. Ambelor grupuri de soareci li s-a administrat aflatoxina (in doze destul de mari), o toxina care dă tumori hepatice. Soarecii care au primit doar aflatoxina si o alimentatie vegana au fost perfect sanatosi. Cei hraniti cu proteina animala au dezvoltat toti pina la anul tumori hepatice maligne. Atunci cind soarecii hraniti si cu proteina animala, bolnavi deja de caner la ficat, au trecut pe un regim vegan, tumorile au inceput sa descreasca in numar si dimensiune. Practic prin administrarea de proteina animala sau stoparea ei, Colin Campbell a favorizat formarea tumorilor, sau dimpotriva, remisia lor. Studiul a fost dus mai departe, in teren, desigur, cu aceleasi rezultate minunate. Pe care te invit sa le descoperi sau sa ti le reamintesti citind/recitind fabuloasa carte Studiul China (care mi-a schimbat mie viata).
Ce legatura are asta cu razele soarelui? Iti spun doar atit: vegetarienii nu fac cancer de piele. Pe acelasi principiu, ca cel atit de bine lămurit de Colin Cambell.
Eu folosesc cremele cu protectie solara din comert ca sa nu se inroseasca pielea, e al naibii de dureros. Olivia, crema preparata de tine are acest efect? Poti sa te expui 2 ore la soare (in intervalele orare recomandate) fara ca soarele sa “arda” pielea?
Inca o intrebare: concluzia ta ca vegetarienii nu fac cancer de piele cauzat de expunerea la soare este o deductie indirecta pornind de la principiul lui Cambell? Sau ai citit un studiu care trateaza exact aceasta legatura? In acest ultim caz as dori si eu referinta.
Buna Olivia,
Te rog frumos sa-mi spui ce parere ai de analiza minerala tisulara. Este elocventa?
Ar trebui sa am incredere in ea sau nu?
Mi-am facut asa ceva in urma cu multi ani la un centru de medicina complementara si mi-au trimis pe langa rezultat si tot felul de remedii, in functie de valorile din rezultatul analizei.
Nu stiu daca graficele rezultatelor optime corespund si unui vegetarian sau raw-vegan. De regula sunt facute pentru oameni care maninca “de toate”.
Dar la capitolul metale grele. ar putea sa iti spuna lucruri interesante. Daca sari din schema, te poti focusa apoi pe eliminarea lor, dupa metodale lui Mikhail Tombak.
Eu am facut analiza in urma cu 6 ani si mancam normal, adica de toate.
La metale grele, mi-a iesit doar beriliu usor crescut. Insa nu stiu daca asta inseamna ca este prezent in organism, pentru ca practic mi-a fost facuta analiza din firul de par.
Beriliu nu stiu de unde provine, probabil ca din atmosfera si cred ca de la aerul asta poluat toti avem asa ceva, dar tot pe internet citeam ca in maxim 10 ani se elimina de la sine aceste metale.
Stiu ca arsenicul, mercurul sunt mai periculoase
Imi raspunzi, Olivia?
liliana, ajut-o pe Olivia cu un raspuns, ce mananca baietelul tau?
Olivia , am nevoie de un sfat pt bunicii mei: ambii au 85 de ani si cardiaci.Bunicul cel mai des se plange de picioare umflate si constipatia iar bunica de foc la stomac in sensul ca mai nimic nu-i prieste si nici pofta de mancare nu are.
aMBII URMEAZA TRATAMENTE DAR DIN PACET NU-SI FAC EFECTUL SI MA MAGEAM CA CEA MAI BUNA SOLUTIA ESTE NATURA.INSA DIN PACATE NU AM CUNOSTINTE. CE SA LE IAU SA-I AJUT? TE ROG AJUTA-MA!POP
Bunicii tai par că au aproape toate simptomele unui organism foarte acid. Medicamentele sunt toxice si acidifiaza in plus tesuturile. Un program de sucuri de legume (radacinoase si frunze verzi) ori metoda Breuss (dublata neaparat de clisme zilnice), i-ar putea ajuta. Intaritoare naturale, gen propolis, catina, polen, laptisor de matca (cu renuntarea treptata la orice feld e produse de origine animala) ar putea sa le intareasca sistemul imunitar.
Cosulta-te si cu un homeopat sau naturopat inainte.
Tin pumnii,
O
…,vara trecuta am facut un experiment(l-am gasit intamplator pe net,nu mai stiu nici sursa nici ce cautam dar mi s-a parut interesant si l-am incercat)…acolo se spunea ca apa bauta dintr-un vas violet ar avea mari virtutii..;nu am gasit vas violet dar am o prietena pictorita si m-a ajutat in acest sens;lasam dimineata vasul plin cu apa la soare,pana pe la 3-4 dupa amiaza si apoi foloseam apa la pregatirea mancarii celui mic(11 luni),tot lui ii dadeam sa bea..in 2 saptamani avea o pofta de mancare nemaipomenita,pana atunci,desi alaptat si diversificat corect ,nici vorba de apetit;analizele medicale erau in ‘grafic’ dar copilul nu manca mai nimic,san de 3-4 ori pe zi,un fruct si cam atat;eram in pragul disperarii;in sf,am folosit toata vara acea ”apa violet” si cerul mi-e martor..am rezolvat o infectie urinara de mult sacaitoare a micutului,fara AB,dor dandu-i sa bea si sa ”manance” acea apa;am rez o conjunctivita doar spalandu-l la ochi o saptamana cu acea apa si cu nimic altceva..;
-eu cred in puterea acestei culori
-draga Edith,daca doar EXPERIMENTEZI si nu CREZI cu adevarat in puterea vreunui lucru nu prea are cum sa-ti iasa..poate de-aia nu le-a iesit marilor corporatii sa zicem..
poate daca o faceau spre binele pur al celor din jur si doar spre un profit anume..nu stiu,sa ne gandim mai mult si sa incercam (chiar daca fara rezultat0 lucrurile bune..ceea ce la altii nu merge poate merge pt noi..
-in legatura cu stilul ”greoi” al Oliviei…asa e,e greoi dar are un maaaareeee avantaj:sa poti citi o poveste a ei pana la sfarsit,trebuie sa te deconectezi total de altceva,altfel te prinzi in cuvinte ca in matele-ncurcate
avem nevoie de rabdare,de cascat ochiii pt a deslusi intelesuri si cuvinte de mult uitate sau niciodata aflate;asta e bine,doamnelor..luati-o ca un exercitiu de atentie ..de multe ori nici eu nu inteleg mai nimic dar ma distrez de minune cand trebuie sa o iau de la capat si sa caut ”traducei”in limba noastra grabita si comerciala…
Foarte interesant, Olivia! Asteptam continuarea!
Gabriela ai zis-o taaare bine!Suntem atat de grabiti si de vrem sa le facem pe toate repede….nu ne oprim sa na tragem sufletul deloc!Eu intru intr-o lume veche,NORMALA,cand citesc povestile Oliviei si asta imi face taaare bine!
Si eu astept cu nerabdare sa vad ce ne scrie Olivia despre meniul pt.copii, cu toate ca,fireste,m-am documentat atat cat am putut eu pentru a-i oferi copilului o alimentatie cat mai sanatoasa; daca vrem o parere de la cineva care se pricepe si de la care primim sfaturile si tot ceea ce ne scrie pe blog tocmai pentru ca avem mare nevoie de ele, nu inseamna ca asteptam “mura-n gura”!!!
Multumim din suflet,Olivia!
E chiar neplacut sa te presam; sa stii ca te inteleg in legatura cu timpul; parca nu ne mai ajunge! stiu ce-nseamna sa fii ocupat; of,of! timpul asta nu e prietenos cu noi!
In legatura cu acest post: am citit foarte recent pe net (nu mai retin unde) ca lumina albastra ar opri producerea de melatonina.
..este adevarat dar e valabil pt lumina albastra de o anumita frecventa,ca cea generata de ecranele calculatoarelor,televizoarelor,telefoanelor mobile de ultima generatie.. cu cea filtrata direct de la sursa ar trebui,de fapt sunt sigura ca este o alta mancare de peste..
Buna,
nu stiu daca scriu unde trebuie daca nu imi cer scuze dar sunt un pic panicata … am un bebe de 1 luna jumate si de aproape o sapt. i-au iesit pe un obrajor bubitze rosii cu cap alb (ca la cosuri) si se tot inmultesc. l-am tamponat cu ceai de musetel dar nu are nici un efect iar pediatra mi-a recomandat sa-i dau cu pudra de baneocin dar parca apar tot mai multe decat sa dispara (se pare ca e un inceput de dermatita) ….. imi puteti recomanda un “tratament” ca nu as vrea sa-i tot aplic creme si pudre care par ca-l irita si mai mult.
Multumesc!
Liliana, bebelusul e alaptat exclusiv? Si daca da, cam ce maninci tu intr-o saptamina? Cred ca putem identifica in alimentatia ta cauzele eruptiei cutante a bebelusului tau.
Draga Liliana, nu stiu diagnosticul pentru ce are copilul tau dar al meu, care are acum 9 luni, a facut ceva asemanator la 3 luni. De atunci vin si pleaca, pare a fi dermatita atopica, copilul e vegan si eu la fel si mancam crud cat si cum putem. Deci nu e de la alimentatie. Am citit insa ca lactatele ar dauna la asta, deci daca tu le consumi ai putea incepe sa le elimini si sa vezi ce efecte are (daca il alaptezi binenteles). Piticului meu ii apareau f mult cand transpira deci am incercat mereu sa-l tin numai cu haine de bumbac biologic pe cat posibil si cat mai lejere. Pana la urma am folosit aceasta crema, care are ingrediente naturale si cu care aproape dispar…e de la Weleda, poate se gaseste si in Romania: http://www.weleda.it/prodotto.php?prodotto_id=105, e pe baza de galbenele (dar atentie: galbenele sunt f bune insa au tendinta de a usca pielea si de a cicatriza ranile deci e ideal sa gasesti o crema care sa aiba si componente hidratante care sa compenseze uscarea). Bubitele au disparut singure la un moment dat si uneori au reaparut dar mult mai putin. E importanta igiena, sa nu le spargi ca pe cosuri si sa-i tii obrazul curat, uscat si apoi hidratat. Dermatita e un dezechilibru de hidratare la nivelul pielii care devine f uscata in acele locuri si da nastere la asa zisele bubite. E f important sa aiba mereu zonele afectate hidratate (nu cu apa sau ceai, nu au efect). Evident daca-i dai lapte praf schimba-l cu unul vegetal, daca alaptezi partial incearca sa alaptezi total si tot asa. Scuze Oliviei ca mi-am permis sa dau sfaturi pe blog-ul ei …am vrut doar sa spun ce a functionat la noi. Eu dupa ce am incercat multe am mers aici la farmacie si am comandat o crema simpla pe baza de 2% acid glicirretic (extras de radacina de lemn dulce). E un cortizon 100%natural, fara efecte secundare si ajuta f tare in tratamentul dermatitelor si a problemelor de piele. Ii pun aceasta crema de o saptamana si vad ca e mult mai bine desi nu au disparut de tot. Numai bine!
multumesc f mult …. din pacate suntem pe alimentatie mixta si in etapa de relactatie ….. o sa elimin lactatele pt o perioada si o sa vad ce gasesc pe baza de galbenele.
pentru igiena fetei folosesc doar ser fiziologic … care pare f ok …. avem si noi bubite care vin si pleaca dar iritatia de pe obrajor este mai “incapatanata” … am obs ca atunci cans se agita i se irita si mai tare …. cand doarme pare ca-i trec in totalitate ….\
imi cer scuze de atatea detalii … dar e peimul bebe si … intelegeti 🙂
Exact asa si la al meu, cand e nervos se agraveaza, cand doarme bine noaptea aproape dispare dimineata 🙂 El se mai s scarpina, tot cand e nervos si obosit si asta agraveaza. Incearca cu lactatele, poate da rezultate. Hidratarea obrazului e f importanta. Numai bine!
Si eu astept contimuarea povestii tale, Olivia.
Desi spuneam la un moment dat ca acest blog are o directie rigida se pare ca m-am inselat. Acest post o dovedeste. Pur si simplu credeam ca Olivia nu este deschisa catre idei noi si ca se limiteaza doar la apa filtrata prin osmoza inversa. Reactia de rezistanta a comentariilor insa m-a susprins.
De aceea m-am hotarat sa fac un experiment. Am sa expun la soare 3 sticle umplute cu apa: sticla normala necolorata, sticla verde inchis, sticla albastru inchis. Voi folosi si apa netratata. Cu fiecare tip de apa voi uda pamantul din 4 ghivece in care o sa pun cate 5 seminte de rosii. Le voi urmari timp de 3 saptamani evolutia. Apa va fi “solarizata” de fiecare data 24 de ore. Culoarea castigatoare va fi cea corespunzatoare ghiveciului cu cea mai mare masa vegetala, si cu plantele cele mai viguroase in acelasi timp. Daca insa la finalul celor 3 saptamani nu vor exista diferente de crestere voi concluziona ca efectul cromoterapiei asupra apei nu exista.
Va rog sa imi dati idei de imbunatatire a experimentului (alte culori de ex.) si sa imi spuneti daca sunteti de acord cu concluziile propuse. Orice sfat ma ajuta, caci 3 saptamani inseamna ceva efort si nu e placut sa il irosesc cu greseli din start.
Ar trebui sa fii atent la fazele lunii si sa nu plantezi după Luna plină ( care va fi pe 6 mai), ci doar in faza ei de crestere. In cartea generalului se povestește despre experimentele unor doamne care au folosit ideea pentru a revigora plante de apartament atacate de purici sau alte boli. S-au folosit de niște voaluri vopsite in albastru, cu care au acoperit ghivecele. Înțeleg din studiul generalului ca e important ca razele soarelui sa patrunda direct pentru citeva zeci de minute pe zi prin paravanul de sticla sau voalul albastru/violet , pentru ca efectele sa fie optime.
Olivia, in legatura cu timpul de expunere la soare: efectul este optim daca are loc expunerea numai cateva zeci de minute sau minim zeci de minute? Eu intentionez sa expun 24 ore, sa fie un ciclu zilnic complet (soare, luna, stele).
O sa tin cont de recomandarea de sincronizare cu Luna si voi astepta perioada ei de crestere. Cromoterapia insa ar trebui sa isi arate efectele si imediat dupa Luna plina (la fel cum un fumator vegan face mai putine boli decat unul care mananca multa carne).
Sunt tratate in cartea pe care o citesti si efectul altor culori? Exista si alte experimente simplu de pus in practica? (de ex. eu nu am plante cu purici:) ) Eventual mai concludente decat cel propus de mine…
Sunt într-un loc unde nu am acces la cărți, mai pasuieste-mă puțin, Adrian.
Am observat ca multi de intreaba de unde sa cumperi sticle de culoare albastra. Cred ca efectul poate fi obtinut si cu o sticla normala acoperita cu un voal albastru, o folie de plastic albastra sau pur si simplu sticla sa fie vopsita manual cu albastru.
O observatie corecta.
Am eu plante cu purici, dacă ai nevoie de asa ceva, la mine găseşti pe alese. Diverse plante, diverşi purici.
🙂 doamna general, asta e șansa dumneavoastră!
Buna Olivia,
Pentru sticlute albastre iti trimit mai jos cateva linkuri utile. Locuiesc la Nice si foarte aproape de mine, la Biot, sunt foarte multe magazine de sticlarie colorata. Daca iti place ceva in mod deosebit iti pot trimite cu mare drag prin curier sticluta dorita.
http://www.bouteilles-et-bocaux.com/shop/Bouteilles-700-1500ml/1500ml-bouteille-magnum-Royal-Blue.html
http://www.bouteilles-et-bocaux.com/shop/Bouteilles-en-verre-200ml/200ml-bouteille-en-verre-bleu-Rondo.html
http://www.verrelene.fr/produit/71705/
http://www.verreriebiot.com/fr/sc_catalogue.php?FaNum=Fa00000008
Buna Olivia
Foarte frumos articolul! Cu siguranta culorile au un rol important in viata noastra. Am cautat si eu inainte pe net sticle albastre 🙂 si cautand informatii despre lumina albastra am dat peste urmatorul articol: http://www.descopera.ro/stiinta/8960809-lumina-albastra-dusmanul-nostru-nocturn . Daca o sa ai candva timp sa te uiti peste el as fi curioasa care e opinia ta.
Multumesc frumos!
La cat mai multe articole super interesante!:)
Buna!
Am cumparat aseara de la Carrefour Unirii sticla albastra, cu dop, sunt la reducere, 4 lei bucde 1 litru. Aveau si carafe din sticla, la 17 lei, tot 1 litru.
si pe site-ul de mai jos prezinta aceasta metoda de purificare a apei, precum si alte idei foarte interesante, cum ar fi un fel de rugaciune, care ne ajuta mult (cel putin la mine a mers)
http://www.hooponopono.ro/apa-albastra-solarizata/
Draga Olivia am gasit…sticle albatstre din sticla de vanzare http://www.tappiebottiglie.it/lang/IT/catalogo/dettaglio_catalogo/bottiglia_decanter_artemisia_cl_vetro_blu,23.html
E in Italia site-ul dar cred ca pot trimite oriunde. Le propun ca sticle pt apa filtrata pt retstaurante dar…vorbesc si de Apa Solarizata 🙂 adica exact ce spui tu.
Separat se vinde si dop-ul tot albastru http://www.tappiebottiglie.it/lang/IT/catalogo/dettaglio_catalogo/tappo_sfera_blu,32.html. numai bine!
Sunt de-o frumusete rara sticlele astea. Cum m-as putea si eu chivernisi cu doua-trei? O sa incerc sa dau comanda. Mersi, Ana! 🙂 Pupici energizanti si solarizanti!
Ah uite asta spun ei e exact pt apa solarizata http://www.tappiebottiglie.it/lang/IT/catalogo/dettaglio_catalogo/bottiglia_vetro_blu_cobalto__cobalt_blue_bottles,104.html.
Le-am comandat eu astazi, cam in 3-5 zile trebuie sa-mi ajunga. Am vorbit cu cei care le produc si desi nu e scris pe site in legatura cu trimiterea la extern au spus ca se poate face fara probleme. Mi-au precizat sa le trimit mail cu cantitatea si modelul de sticle si ei vor contacta un curier care livreaza in Romania si in functie de greutate imi vor comunica deci costul transportului. Spune-mi mie pe care le vrei si cate si intreb si cum am raspuns ti le trimit. Sau incearca sa scrii tu daca vrei sa incerci direct (cred ca in engleza e ok, cred…). Si mie mi-au placut mult. Cele de la al-2-lea link au dopuri inclus in pret, de nylon spun ei cu “aripioare” de silicon (si au 1 litru). Cele de la primul link au separat dopurile acelea elegante tot de sticla albastra si au 75cl. Multumesc din suflet de idee, le astept cu mare nerabdare. intre timp am luat pahare albastru inchis de la IKEA 🙂
Am fost si eu la Ikea dar n-am vazut decit vaze albastre (in set de trei bucati de dieferite marimi), care s-ar putea transforma la o adica in recipiente pentru apa solarizata, dar nu mi-e lipede cu ce le-as putea acoperi gura destul de larga. Cit priveste sticlele italienesti, as vrea si eu din cele la 1 litru cu dop inclus, cam sase. crezi ca se pot transporta in conditii safe?
Multumesc Ana, esti o draga si o scumpa! 🙂 Apreciez tare ajutorul tau!
Cu drag,
O
Contactez firma si te inform cum am raspuns. Daca nu pot ei ti le trimit eu prin Atalassib, stai fara grija 🙂
Ana,
si eu as fi interesata de niste sticle, si probabil si alte persoane de pe blog. Te rog, daca poti, intreaba daca livreaza si cantitati mai mici (mie imi ajung 2 sticle) si cum putem face sa ne livreze direct in Romania.
si daca nu livreaza, poti sa imi spui daca se gasesc de vanzare si in magazine (si care anume). pentru ca as putea ruga un prieten care mai trece prin italia sa mi le cumpere.
multumesc anticipat,
Teo
Draga Teo, am contactat firma si mi-au spus sa le trimit cererea in scris. Asa am facut si astept rasounsul, cum il am cum vi-l spun. Ieri cand m-au sunat mi-au spus ca pot trimite fara probleme in Romania, erau chiar incantati ca i-am descoperit (se pare ca firma apartine unei doamne pasionata de apa, e o poveste in spatele acestei firme care produce sticle pentru imbutelierea apei filtrate). eu i-am descoperit pe internet, de obicei au comenzi de la restaurante care ofera in meniu apa filtrata, eu in magazine nu i-am vazut si am tot cautat la Milano sticle albastre. Dar intreb cum sa nu. Cred ca trimit si 2 sticle dar mi-e ca vei plati mai mult de transport decat de produs. Stau si ma intreb dar in Romania nu se poate oare contacta o fabrica de sticla si intreba daca nu vand la detaliu sticle albastre…eu functionez pe modelul asta, merg la surse si de cele mai multe ori am suprize placute. Revin cum am raspuns.
Draga Olivia, asta am cumparat eu ieri de la IKEA, pana ajung sticlele incerc cu paharele, plus ca sunt frumoase si simple 🙂
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/90233335/
Ce idee buna, Ana!
Multumesc mult :-).
Cu mult drag! Doar ca trebuie sa le pui capac de vreun fel.
Bună Olivia!
Anca are dreptate. Sînt sticle la 1l albastre in Carrefour Unirea la 6,2 lei şi carafe la 17 lei. Sticlele au dopuri albe.
Mulţumim de pont Anca şi mulţumesc pt toate informaţiile, Olivia!
Olivia draga nu am uitat dar ieri am primit in sfarsit un raspuns di firma spune ceva despre 36 de sticle. mi s-a parut cam mult asa ca am insistat sa-mi dea pret pentru mai putine cu destinatia Bucuresti. Mi-au raspuns in sfarsit si ca nu au vanzatori aici in Italia deci se cumpara doar de pe site. Daca nimic nu merge si le vrei vorbim pe privat, le cumperi de pe site si ti le trimit eu cu autocarul. eu le-am luat si sunt grozave. Cand apa devine solarizata are asa forta ca scoate dopul de la sticla. le pun pe o masa la soare pe balcon si le gasesc sarite ca la sampanie…e incredibil pentru ca sunt dopuri f rigide pe care eu cu greu le scot ca sa beau…:-)
Draga mea, multumesc mult pentru ajutor. 🙂 Hai sa mutam discutia pe mail.
Iti scriu de indata ce ma eliberez.
Cu drag,
O
Am gasit o culegere cu retete raw cine o doreste sa ma anunte ):
Buna!
Eu as fi interesata de aceasta carte!
Si eu, multumesc! 🙂 alina.chelaru@gmail.com
si eu as vrea cartea.multumesc frumos. adresa pr_reb@yahoo.com
Buna,si eu as fi interesata de aceasta carte te rog….
Buna,
Si eu,multumesc!adibeautyine@yahoo.com
Buna,
Si eu,si eu! Multumesc
adibeautyline@yahoo.com
Si eu, si eu! 🙂
Buna,
Si eu as vrea cartea. Adresa mea de e-mail este oanap_4u@yahoo.com
Multumesc
Buna Olivia,
apa tinuta in sticle albastre este buna si pentru baut? Cat timp trebuie tinuta in sticle pentru a avea efect asupra organismului? Cred ca sunt multe intrebari legate de acest subiect…parca mai urma un post. O zi buna!
O sa vina 🙂 Pina atunci, tine-n soare sticla cel putin 30 de minute, ca sa se incarce energetic. Te poti spala si pe ochi cu ea, e buna pentur conjunctivita, miopie si altele.
inca o intrebare pe aceasta tema daca tot te-am prins…in cat timp trebuie consumata aceasta apa. pentru ca din cate am inteles apa are memorie, si daca nu o mai tinem la soare in sticle albastre cat timp isi pastreaza proprietatile? Multumesc pt raspuns
buna tuturor! azi am descoperit o sticla in casa de mountain dew dark berry albastra. Sper sa nu radeti de mine dar m-am gandit ca daca autoarea blogului,se chinuie atat pt. binele semenilor sa iau si eu exemplu si sa va ofer pontul! Si nu uitati aruncati continutul prost si pastrati pretioasa sticla albastra!! Multa sanatate, tuturor!
nu am specificat, costa cam 6 ron sticla de 2,5 l. Din punctul meu de vedere nu ar fi asa o drama sa arunci continutul, avand in vedere ca pastrazi mult timp sticla!
Buna Olivia,
Te urmaresc de multa vreme si cu mult drag!
M-am hotarat acum sa iti scriu pt ca am nevoie de un sfat… Am doi copilasi minunati, un baietel de 3 ani si o fetita de un an. La baietel am descoperit la un an ca are hipermetropie forte si strabism. Ne-am rugat la Dumnezeu sa nu aiba si fetita, dar din pacate zilele astea am aflat ca si ea are la un ochi hipermetropie medie si i se poate declansa oricand un strabism la ochiul drept.
Sti tu cumva vreun remediu, sau ceva ce am putea face pentru ochisorii micutilor?
Iti multumesc si te imbratisez cu drag!
Laura
You already know consequently tremendously in relation to that issue, produced me personally in my opinion trust it by numerous various sides. The similar to people will not be curious till it’s something to complete with Young lady crazy! Your personal stuffs excellent. Often deal with it!
Ingrid, am cautat si eu mult timp un irigator pentru clisma de calitate, am aruncat o multime de bani prin farmacii si pe net pana am dat de unul foarte bun aici http://irigator.ro/ . Afli si alte chestii importante pe site.
Multumesc ! Caut de ceva timp asa ceva, am cuparat si eu unul de 3L nemtesc de pe irigator.ro
http://www.youtube.com/watch?v=7tu9nJmr4Xs Ce parere aveti despre ce spune doamna asta?