(Nătărăul, la 3 ani)Albert_Einstein_at_the_age_of_three

Dragi tovarăși,

Deţinem informaţii complete privitoare la copilăria, adolescența și perioada de maturitate  a obiectivului, cu convingeri mistice și vegetariene, cunoscut sub numele de cod “Nătărăul” (Strada Bahnhofstrasse 20, Ulm, Germania), pe care le considerăm de-o importanță capitală, căci reprezintă imaginea completă a dușmanului de clasă, împotriva căruia am luptat și vom lupta, fără a precupeți nici un efort, pînă la moarte!

În copilărie, Nătărăul era dolofan și timid și n-a vorbit pînă la vîrsta de 4 ani, cînd a spus într-o seară, la cină, “supa e prea fierbinte”.

Considerăm, tovarăși, esențial acest capitol din debutul vieții sale de dezertor al idealurilor clasei muncitoare, căci el caracterizează o serie de atitudini subversive și destabilizatoare față de autoritate, așa cum se va deduce din notele informative, pe care le prezentăm în parte, în rîndurile de mai jos.

Albert_Einstein_as_a_child

(Nătărăul – școlar)

 

NOTĂ INORMATIVĂ – fila 1

Obiectivul a refuzat, de mic, să fie sociabil. În vreme ce băieții de vîrsta lui jucau jocuri dinamice, de-a soldații, mărșăluind sau luptîndu-se în tranșee improvizate, Nătărăul (după cum îl poreclise slujnica din casa părinților) stătea retras și, fapt de-o periculozitate extremă, visa cu ochii deschiși, atitudine ce, astăzi, tovarăși!, se recunoaște a fi o tulburare foarte gravă, ce primește diagnosticul de ADHD și un tratament medicamentos pe măsură! Noi nu tolerăm, nu încurajăm disfuncții comportamentale, sociale, vocaționale sau de altă natură, ci acționăm în deplină unitate pentru înăbușirea în fașă a posibilelor revolte. Totul, tovarăși, spre binele tutulor cetățeanilor și al societății noastre multilateral dezvoltate!

NOTĂ INFORMATIVĂ – fila 8

Încă de pe la vîrsta de 7-8 ani, obiectivul a manifestat o curiozitate necorespunzătoare pentru electricitate, ca de altfel pentru tot ce era “invizibil, puternic și periculos”. Electricitatea îi apărea ca un secret misterios, spunînd deseori că “informația e limitată”  și că “imaginația e mai importantă decît informația“.

Acțiunile dușmănoase ale obiectivului ni s-au conturat, prin urmare, cu claritate, în lumina noilor dovezi! Căci considerațiile și opiniile sale personale despre presupusa “imaginație” nu pot fi interpretate, tovarăși, decît ca o uneltire mîrșavă vizavi de legile realismului științific, legi ce stabilesc, o dată pentru totdeauna și o dată pentru toți: există ceea ce se vede și nu există ceea ce nu se vede!!!

NOTĂ INFORMATIVĂ – fila 45

Un interes suspect a manifestat Nătărăul, în anii școlii gimnaziale, față de obiectiva cu nume de cod “Busola”, în compania căreia a fost suprins de nenumărate ori. Sursele precizează că Nătărăul urmărea să obțină de la “Busolă” informații cu caracter secret, iar aceasta i-a dat de fiecare dată, cu încăpățînare, același răspuns, arătîndu-i cu brațul Nordul!

Observație: Faptul că Busola arăta Nordul, iar nu Estul, după cum indică toate directivele interne , dovedește că obiectiva se încadrează și ea în categoria cea mai periculoasă a dușmanilor poporului.

Sugestie: Să se ia de urgență măsuri specifice împotriva elementului reclacitrant “Busola”.

NOTĂ INFORMATIVĂ – fila 50

Vă informăm că, în perioada liceului, obiectivul a avut o conduită refractară vizavi de orice autoritate. Menționăm că liceul unde a fost înscris Nătărăul se bucura de reputația de a fi o unitate de învățămînt exemplară, cu o disciplina extrem de strictă, impunînd spre binele elevilor uniforme și obligația de a merge, în pas milităresc, de la o sală de curs la alta. În sălile de clasă, elevii stăteau perfect drepți în bănci, fiind promt atenționați cu nuiaua în caz că se îndoiau de spate, iar profesorii își urlau ordinele, așa cum e normal să fie educate tinerele vlăstare ale epocii de aur. Desigur, întebările nu erau permise, iar materiile erau predate în maniera optimă de asimilare a cunoștințelor: învățatul pe de rost. Nătărăul n-a băgat nimic la cap, ba se încăpățîna să pună întrebări imbecile, deranjînd cursul firesc al orei de clasă și fiind deseori sancționat, potrivit regulamentului de ordine și disciplină interioară. “Cel mai mare dușman al adevărului este respectul orbește pentru autoritate“, ar fi spus el la adresa profesorilor, potrivit sursei “Colegul”. Impertinent, și-a poreclit străluciții dascăli “sergenții”. Profesorii l-au numit “cîine laș” și i-au pus în vedere că exercită o influență negativă, asupra întregului colectiv. Acesta este și motivul pentru care directorul școlii, un cadru valoros al structurilor informative, întrebat de către tatăl Nătărăului ce profesie ar trebui să îmbrățișeze fiul său a răspuns: “Nu contează. Nu va reuși niciodată nimic, indiferent de cariera aleasă”. În scurt timp, Nătărăul a fost exmatriculat, dar activitatea de supraveghere și control a continuat neabătut, prin ofițerii delegați.Albert Einstein

(Nătărăul, la maturitate)

 

INFORMARE – fila 100

Nu doresc să vorbesc mult. Doresc numai să atrag atenția asupra caracteristicilor fundamentale ale dușmanului de clasă, manifestate atît de plenar în Nătărău.

Organele noastre au obținut date și informații în legătură cu perioada de maturitate a Nătărăului, cînd a început să se dedea practicii mistico-religioase, fapt ce a avut consecințe negative nedorite în anturajul propriu al obiectivului și, mai apoi, asupra întregii societăți. În contradicție flagrantă cu ideologia materialistă, pretindea că “ideile vin de la Dumnezeu” și alte considerații similare, sfidînd orice fundament științific. Alte declarații refractare ale Nătărăului au fost culese de surse, transcrise și îndosariate cu grijă. Redăm cîteva, care demonstrează, fără putință de tăgadă, că fanatismul religios merge mînă-n mînă cu vegetarianismul, veganismul și raw-veganismul, curente extrem de periculoase care subminează hotărârea noastră de a acționa, în deplină unitate, în ve­derea înfăptuirii programului de fău­rire a societăţii noastre multi­late­ral dezvoltate.

Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu le va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană.” – abera cu obstinație Nătărăul.

Este opinia mea că modul de viata vegetarian, prin efectul său pur fizic asupra temperamentului uman, ar influenta benefic omenirea.”, susținea obiectivul, în ciuda faptului că nu avea studii medicale sau de alimentație rațională, care să-l îndreptățească să aibă vreo părere, cît de mică, pe subiect.

“Deci trăiesc fără grăsimi, fără carne, fără pește, dar mă simt chiar bine așa. Întotdeauna mi s-a părut că omul nu a fost creat să fie carnivor” – mai spunea în faza de apogeu a transelor mistice, în care intra în preajma orelor de masă.

Prin urmare, tovarăși, trebuie să fim cu mare băgare de seamă pe mai departe, să smulgem fără milă din sînul societății pe toți nătărăii, care se opun cu îndîrjire înaintării noastre grabnice spre visul de aur colectiv: dezvoltarea continuă a tutulor industriilor, pentru ridicarea generală a nivelului de viaţă, de bunăstare, de fericire și progres!

Einstein_laughing

(Nătărăul, sfidînd sistemul)

 

26 comentarii la ““Nătărăul”. File din dosarul de urmărire informativă”

  1. Magda says:

    Dacă tot vorbim de Nătărăi, am și eu doi care maine, poimâine fac un an. Și parcă mă cam lasă puterile uneori, că doar sunt și eu o slujnica oarecare. Văd de casă, de copii, alaptez la doi deodată si-i împac de-o fi vreo ceartă 🙂 și eu tot mă străduiesc papa bună sa gatesc, familia s-o multumesc. Reușesc nimic de spus, dar când soarele s-a dus și luminile s-au stins mă pun și eu la culcare. După un periaj uscat si-o ungere de cocos fina poate noaptea sa tot vina. Doar c-acus e dimineață și pruncii-mi sufla pe fata. Vor licoarea magică ca sa-i ungă cu iubire si-n ziua ce stă să vie. Și le-oi da ca nu mi greu, dar ai tu a mea domnita, vreo magie-n colibita, sa-mi las toate durerile cr mă țin de dimineață, pe la sold și-ncheieturi. Vezi, ca de la carne nu-i! Si sa-mi fie cu iertare, ouă n-am ciocnit de Pasti. A fost binecuvântare pentru mine și urmasi. Cate-un praf de brânză arunc, pe mâncarea ce-o mananc, oaie cu caprita, dar nu-s aiurita. Știu ca nu-o de mine și s-o las îi bine. Pot și fără ea și mai fac așa. Spune-mi tu draga măicuță un ceai de mă curăță. Sa-i împac și pe ficiori, sa-i fac rosii-n obrajori. Iar când vine ziua lor, s-o tratam așa usor, fără torturi etajate îndesate cu detoate. Ci cu capul aplecat, o dulcică de poveste ne v-a-ncununa pe creste. Cărțulia o avem și cu drag o tot mutam, raftul din bucătărie o găzduiește cât lumina-i în campie. Noaptea când se va lasa, noptiera-i pentru ea. Pat moale și calduros, drept răsplată minunata pentru munca ta de fată. Fata Bună cu putere intr-o lume care cere, tot mai multe, tot mai rele… tu ramai așa cum esti și de mă vei ajuta, puterea mi-oi căpăta, te-oi pomeni zi și noapte, doar de bine sa ai parte. Da-mi un sfat sau o povața cum sa izbutesc în viata. Ce-ai da tu la randunici când le vezi așa de mici? Voie buna tu domnița și te rog nu te mania ca ti-am scris aici asa, sa ști ca te urmăresc, te privesc, te tot citesc și acuma îndrăznesc, dumitale m-adresez. Sunt o biata fata de vreun sfert de veac… îndrăznesc sa-ți cer, iar de acuma, tac.

    • olivia says:

      Draga mea, si eu am trecut prin ce treci tu la primul copil si n-a fost plăcut deloc. La al doilea, totul s-a rezolvat cu trei salate verzi (spanac, patrunjel, leustean, marar si toate celelalte) pe zi, cu multă lamiie si ulei de măsline.
      Pupici!

  2. Ancu says:

    …ti-a priit pauza,nu gluma!Minunat articol!Cu acordul tau,o sa-i dau un share din toata inima.:-)

  3. moni says:

    As spune mai degrada Autism…” tovarăși se recunoaște a fi o tulburare foarte gravă, ce primește diagnosticul de ADHD și un tratament medicamentos pe măsură!”

    • olivia says:

      Visarea cu ochii deschiși, lipsa concentrării pe o tema impusă si timiditatea excesivă cu interiorizare sint asociate azi ADHD-ului.

  4. Bogdan says:

    salutare tuturor,

    Imi cer scuze daca e off-topic, insa voi cum ati trata un inceput de raceala pentru o fetitza frumisica de 10 luni?

    Va multumesc anticipat,
    Bogdan

  5. […] Einstein era pro dietă vegetariană – „Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu le va […]

  6. Anita says:

    Superb articol!!! Ce-i cu contul tau de feisbuc? Sper ca nu te-au cotropit rautatile….sa-l pui la loc…ca e tare fain :*

  7. Roxana says:

    Buna, nu-ti mai gasesc pagina de Facebook. Sper ca nu ai avut parte de neplaceri datorita ultimului post publicat 🙁 Mi-ar parea rau, te urmaresc cu mult drag.

  8. Diana Vasile says:

    Superfrumos!
    Felicitări, Olivia!

  9. ela says:

    Felicitari ptr articol! ptr o persoana ce sufera de o afectiune ” fara leac” adica vitiligo,ce sfat prietenesc ai?multumesc ptr raspuns

  10. ela says:

    Cine ma poate ajuta cu un raspuns?

  11. Deni says:

    Olivia imi lipsesc postarile tale, te rog sa revii!!!

  12. Denisa says:

    Mi-a placut maxim articolul. Eu recunosc ca nu sunt vegetariana, dar mananc rar carne. Mereu prefer o salata colorata cu multe legume in locul unei fripturi 🙂

    http://Www.Facebook.com/casa.verde.romaneasca
    (Cafea verde, ulei de cocos/ argan/ jojoba/ avocado/ scortisoara, etc

  13. florizz says:

    ce s-a intamplat cu facebookul?

  14. Madalina says:

    Buna Olivia,
    Ce parere ai de alga Galodium?

  15. Alina says:

    Doamna Olivia,

    Întîi de toate, vă mulțumesc pentru generozitatea de a împărtăşi atîtea şi atîtea informații cu noi. Folosesc cu drag şi rezultate rețetele dumneavoastră, de la ‘găvănosul cu soare topit’ pana cele din ‘Dulciuri de poveste’ şi abia aştept urmatoarea carte.

    Acum, aş vrea să vă întreb 2 lucruri, fără nicio legatură între ele:

    1. De ce scrieți cu ‘î’ în locul lui ‘â’. Este pentru că aşa ați fost obişnuită, sau aveți un alt motiv? Am văzut asta la mai multă lume, inclusiv la domnul Pleşu.

    2. Este bună cafeaua? Cea bio, desigur. Sunt atîtea păreri că nu mai ştiu ce să urmez. În dumneavoastră am încredere.

    Aştept răspunsul dumneavoastra cu interes. Zi frumoasă!

    Cu gratitudine,

    Alina Buzoianu

  16. Ancu says:

    Buna, Olivia! Buna, mamici! Daca-mi permiteti, o intrebare off topic:unde gasesc discutiile pe tema diversificarii la bebe? Stiu ca s-a discutat aici back in the day.Mica mea are 6 luni si incepem asa, bland, autodiversificarea. Multumesc din suflet! 😙

  17. florizz says:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZXIm7k7tog0
    ce nu stiati despre vaccinuri!

  18. Alina says:

    Draga Olivia, iti multumesc din toata inima pentru tot ce faci, pentu ce esti, pentru efortul si vointa de care dai dovada in fiecare zi, pentru imensul curaj, pentru bunatatea ta, pentru intelepciune, iubire si generozitate.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!
    Te iubim!

  19. Doc says:

    Foarte interesant, as citii tot ce scrie despre el!

  20. IONEL ILASI says:

    FELICITARI!
    (incredibil…)

  21. Horia Mărieș says:

    Cu îngăduința Dvs., adaug și eu câteva note-fișe informative. Nătărăul de mine am figurat in dosarele Secu imediat după ce am împlinit vârsta de un an. Acolo unde se pomenește de “un copil”, păi ăla sunt chiar eu.
    Un alt nătărău.

    https://www.facebook.com/marieshoria/media_set?set=a.635868506475392.1073741843.100001567452739&type=3

  22. Rebel says:

    Super tare articolul! Mii de felicitări!

Raspunde

ultimele posturi