o zi plina de energie, as zice.
am baut un ceai renal de dimineata si am fugit cu copiii la scoala si gradinita, sarind cu gratie salt water flush. n-am mai apucat. m-am asteptat la stari de slabiciune, dar n-a fost cazul. ceaiul de crusin, baut cu o seara inainte, si-a facut desavirsit efectul. in rest, am baut catina cu miere de tei, am mai mincat o lingura de miere cu propolis, cind m-a parasit zvicul. si iar ceaiuri renale. rinichii sint tinta mea, in detoxul de 10 zile, pe care l-am inceput azi. asa ca beau cu simt de raspundere ceaiul lui Ioan Bonchis, o formula maiastra din coada calului, codite de cires, turita mare, coada soricelului and so on and so forth.
exista o capcana in orice detox pe baza de lichide, de care am devenit pe deplin constienta, dupa ce am revenit din thailanda. topirea masei musculare si demineralizarea dintilor. iti spun si de ce. cei care fac detox cu lichide (master cleanse, breuss, post negru etc etc) au tendinta sa-si chiverniseasca energia si sa devina sedentari. mare greseala! pe principiul use it or lose it, functioneaza si muschii. ii folosesti, ii ai. altfel se duc. la fel si dintii. intr-un detox lichidarian, masticatia dispare. dintii nu mai musca, maselele nu mai macina. asta e motivul, cred, pentru care marilor raw-vegani, amatori de smoothie-uri delicioase, pline de verdeturi si, deci, de calciu, incep sa li se strice, aparent paradoxal, dintii. taoistii practica, in timpului postului, o procedura speciala numita “clantanitul dintilor”. se musca in gol, de vreo 40-60 de ori, pentru ca organismul sa primeasca semnalul corect. dintii trebuie bagati in seama, deci. asa ca am mestecat toata ziua ceara dintr-un fagure de miere si cind n-am mai avut-o la indemina, am rontait o guma de mestecat fara zahar si E-uri pe care am gasit-o la Naturalia.
sport n-am apucat sa fac azi. dar imi scot pirleala miine. cind va spun mai multe despre un master-cleanse autohton, cu miere de tei – ce minune! – si suc de catina proaspat. daca va mai intereseaza…

73 comentarii la “my way. first day”

  1. Maya s says:

    Thank you ! Am asteptat cu drag stepul urmator ! So, ceaiul renal e ok daca nu am la indemana Maine dimineata apa +sareaH . Great! te pup dulce , Love, maya .

    • olivia says:

      ceaiul de crusin inlocuieste apa cu sare. nu cel renal. nu poti sa tii master cleanse fara sa-ti cureti colonul cu sare si crusin (cind esti omnivor) sau macar cu una din doua (cind esti vegetarian). altfel risti stari de rau, ameteli, lesin, letargie, epuizare, dureri de cap, eruptii cutanata etc etc

      • Maya s says:

        Buna draga O ,
        Totusi am fost inspirata si am dus sarea H cu mine in aceasi a dimineata! Doamne ma simt excellent (in present ) . Love, maya .

  2. Geanina says:

    Da, asteptam continuarea si maine 🙂 o seara buna!

  3. Alexandra says:

    ceaiul acesta renal e format doar din plantele pe care le ai enumerat sau contine mai multe? ma intereseaza mult acest ceai! multumesc si sunt f entuziasmata de toate postarile tale pe care le savurez cu drag!

  4. Vera says:

    din primavara tot incerc sa fac un detox, dar nu am gasit timpul necesar. postul tau pica numa’ bine. incep si eu azi cu cele 2 zile pregatitoare. azi doar raw, maine smoothies si tot asa. multumim olivia pentru inspiratie si motivatie

  5. liliana says:

    Olivia, de maine vreau sa incep si eu o detoxifiere pentru ca ma simt obosita si fara energie. Este prima oara cand fac asta di de aceea te rog mult sa ma lamuresti:
    1. Pot incepe cura fara a face ceva inainte? Pur si simplu beau diseara ceai de crusin?
    2. maine dimineata voi bea ceai renal, dar nu inteleg ce mai fac dupa aceea

    Iti multumesc!

  6. RoxanaR says:

    sigur ca ne intereseaza. asteptam rabdatori

  7. Tery says:

    Am baut 1 litru de apa cu sarea roz de himmalaya,peste zi ceaiuri medicinale,sport si seara inainte sa dorm mi-am preparat ceaiul de crusin cu miere….e bine??? 🙂
    Te pup Olivia.
    :*

    • Tery says:

      Si catina cu miere din tei am baut,uitasem de el.;)

    • olivia says:

      da, terry. sa nu uiti sa bei macar un pahar mare de catina cu miere pe zi. ti-l portionezi cum vrei. eu ajung de regula la cam doua pahare pe zi.
      tin pumnii!

      • Tery says:

        Da am baut doua pahare,nu uit!Iti multumesc mult Olivia asa de bine ma simt cel putin asa de frica mi-a fost dar se poate.Pupici :*
        P.S.: Azi tot asa procedez???,acum imi savurez apa calduta de un litru cu sare roz de Himmalaya.

        • nicoj says:

          Cum preparati catina cu miere? Multumesc!

          • Tery says:

            250 ml apa de izvor sau apa filtrata;
            2 linguri de catina;
            1/10 linguri piper cayenne;
            2 linguri de miere;
            Toate ingredientele se amesteca bine si se bea. 🙂

        • nicoj says:

          Multumesc pt reteta! Am rugamintea sa-mi spuneti si mie ce inseamna 2 linguri de catina? (catina proaspata/uscata, se marunteste, amestecul se strecoara sau se consuma ca atare?) Va multumesc mult pt rabdare si intelegere.

  8. coco says:

    nu stiam chestia cu masticatul , foarte interesant !

  9. kinga says:

    Apropo de dinti: dupa 1 an si ceva de 100% raw am inceput sa am probleme, semsibilitate etc la dinti 🙁
    In aprilie am urmat cu strictete si bucurie Master Cleanse (cu miere, lamnai, swf si crusin) am pierdut masa musculara – dar mi-e clar acum de ce, cu toate ca nu ma simteam in stare de efort prea mare, plimbarile imi erau deja prea mult.
    Sa fi fost M.C. si nemestecatul cauza problemelor mele dentare sau acidul din cantitatile mari de fructe (60-80%/ zi)?
    Am ajuns sa imi plombez caninii, atat de tare au “erodat” 🙁

    • olivia says:

      acidul din fructe alcalinizeaza tesuturie. pentru ca dizolva toxinele, iar ceea ce lasa in urma e un teren curat. alcalin, deci. nu cred in teoria alopatilor privind fructele si eroziunea pe care ar provoca-o smaltului. e un mit, dupa mine!

      • kinga says:

        Si mie imi este clara alcalinitatea fructelor, dar sunt speriata de smaltul meu afectat (cu tot cu suplimente: iarba de grau, iarba de ovaz, mladite de muguri de brad)

        Ce as putea face Olivia?
        Uneori nu pot sa-mi explic cum functioneaza la tine atat de bine…

        🙁

        • Alexandra says:

          Si eu am aceleasi probleme la dantura. Consum destul de multe fructe, dar si frunze verzi. Probabil ca aveam probleme ascunse inainte de detox care au iesit la suprafata. Acum nu mai am sensibilitate, insa mi-au ramas niste coloratii pe dinti. Uof!

          • Andreea says:

            Dupa un an de raw am inceput sa am si eu mari probleme cu dantura(carii, smalt deteriorat, sensibilitate, pete). Am inceput sa iau vitamina D (D3 Serum – Premier Research) si problemele s-au ameliorat mult pe parcursul celui de-al doilea an. Pe teritoriul Romaniei e imposibil sa ne asiguram necesarul minim de vitamina D doar prin expunere la soare, iar in cazul unei diete vegane cu atat mai mult se impune suplimentarea cu vitamnia D.
            Sper sa va fie utila sugestia mea.

          • iulia says:

            chiar doream sa scriu si eu un comment legat de dantura….de cand am inceput sa mananc vegan culoarea dintilor mi s-a schimbat…s-au facut mai galbeni, aproape portocaliu. eu aveam dinti f albi inainte. daca de vina este vitamina D, intradevar este f greu sa stai in fiecare zi 30 de minute la soare…mai ales in lunile de iarna, in conditiile in care lucrezi 8 ore pe zi nu mai prinzi soarele…trebuie sa ai un program f flexibil sa faci acest lucru. poate olivia va scrie in curand postul care ni l-a promis legat de greselile care sunt practicate cel mai frecvent in raw-veganism. sau poate fiecare organism reactioneaza diferit si probleme apar si atunci cand totul este facut corect…nu cred ca exista reguli general valabile pentru toata lumea.
            sarbatori fericite tuturor!

          • Mari says:

            Andreea, de unde ai luat D3 Serum?Ce stii despre ea, se absoarbe mai bine decat alte forme de vitamina D?
            Multumesc, multa sanatate!

          • Andreea says:

            D3 Serum am cumparat initial din US, de la omnigreenlife.com; ultima data am cumparat din Olanda, de la unlimitedhealth.nl. De acolo imi cumpar si vit. B12, tot Premier Research Labs. Din US e mai ieftin, insa ai “probleme” la vama. Din UE e mai simplu. Produsele PRL sunt ridicate in slavi de Gabriel Cousens. Eu am ajuns pe linia de plutire cu B12-ND, dupa ce suferisem o depletie grava de vit. B12, cu simptome de care nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte. D3 Serum (colecalciferol) este un extract obtinut din lana de oaie, mai precis din lanolina (secretie sebacee ovina). Suplimentele care au la baza extracte din ciuperci (ex. shiitake) contin D2 (ergocalciferol), care prezinta o biodisponibilitate net inferioara D3-ului. Suplimentul este extrem de “curat”: nu contine decat colecalciferol (2000IU/picatura) si ulei de masline presat la rece. Exista si o variata comercializata in Europa sub brand-ul Quantum Nutrition Labs (tot Premier Research insa sub alta denumire; nu ma intreba de ce, ca nu stiu), care contine vit. D3 1000IU/picatura si, in plus, vit. E. Din Olanda eu comandasem D3 serum, insa m-am trezit in pachet cu aceasta varianta, QNL Vitamin D3, desi si prima era disponibila pe site la exact acelasi pret!?! Doza zilnica recomandata este de o picatura, iar un recipient contine aproximativ 375 de doze. Eu nu inteleg cum poate fi doza zilnica identica la ambele variante, cand una contine 1000IU/doza, iar cealalta 2000IU/doza? Unii spun ca standardele americane in ceea ce priveste doza maxima admisa ar fi mult mai “generoase”, in general, decat cele europene si de aici ar rezulta aparenta inadvertenta. Nu stiu ce sa zic… Oricum, daca preferi variata “PRL D3 Serum” si nu “QNL Vitamin D3”, atunci mentioneaza in mod explicit aceasta in comanda, pentru a evita eventualele confuzii cauzate de similitudinea pretului. In concluzie, dupa spusele mai multor lideri de opinie intr-ale veganismului si din proprie experienta, sunt convinsa ca B12 trebuie suplimentata indiferent de situatie, iar suplimentare cu D3, in cazul unei rezidente la peste 37grd lat. nordica, devine si ea imperioasa.

          • Mari says:

            Andreea, multumesc mult pentru raspunsul detaliat!Sanatate!

  10. Mirela says:

    Draga Olivia,

    Te rog frumos recomana-mi o sursa buna de unde pot comanda miere adevarata. Mentionez ca sunt din Oradea. Pana acum am comandat miere de salcam prin posta doar de pe siteul Miere Vie (produsa in Niculitel, jud Tulcea, site recomandat de tine mai demult. La ultima comanda, saptamana trecuta am vazut ca mierea e foarte lichida, bula urca foarte repede la intoarcerea borcanului.Nu stiu in ce sa mai am incredere. Iti multumesc si astept raspunsul tau!

    • ana says:

      eu am un prieten care are o afacere cu miere. el si familia lui sunt apicultori si sunt 100% sigura ca mierea lui e naturala(mai ales ca banii investiti sunt din fonduri europene si are mereu controale).eu cumpar numai de la el pt ca am incredere.are f multe preparate(miere cu seminte, miere cu catina, miere propolizata,miere cu scortisoara etc etc etc) si alte produse apicole:laptisor de matca, capaceala, propolis, pastura,polen etc. il vizitez des si chiar am vazut si eu cum se obtine mierea si cum face mama lui preparate si chiar si creme 100% naturale pe baza de miere,ceara,uleiuri naturale vegetale.are un site http://mieredobrogeana.ro/ si face si livrari prin curier. sper ca ti-am fost de folos. eu garantez pt el si produsele lui.

      • Mirela says:

        Draga Ana,

        Iti multumes pentru informatie. Site-ul are produse apetisante intr-adevar , dar intrebarea mea este: este sigur ca acesti apicultori nu incalzesc mierea inainte sa o puna in borcane, pentru a o face mai fluida, mai usor de introdus, mai clara? Pentru ca daca fac asta mierea e egal cu o,proprietatile ei sunt distruse devenind chiar toxica prin incalzirea ei peste 40 de grade. Astept cu nerabdare raspunsul tau si iti multumesc

        • ana says:

          eu una nu am vazut sa o incalzeasca.am vazut cum o prepara in laboratorul lor, cum o amesteca in recipiente,cum o toarna in borcane. au multe borcane cu miere cristalizata(inca un indiciu ca mierea e naturala), ceea ce arata ca nu adauga zahar sau alti indulcitori.chiar si mierea pe care o am eu se cristalizeaza dupa o anumita perioada de timp.este fluida, dar asa de mult imi place cum se scurge de la o distanta destul de apreciabila de pe lingurita cand o iau din borcan. este un firicel atat de fin,continuu… ai impresia ca se scurge incontinuu, fara picaturi,fara intreruperi…eu ti l-am recomandat pt ca in el am incredere. nu cumpar din alta parte.alegerea e a ta. am vrut sa te ajut 🙂

          • Mirela says:

            Iti multumesc Ana!

          • Mari says:

            Apropos de miere, i-am gasit la targul de toamna in Constanta pe cei de la care cumpara miere Olivia(Bodnariu) si pe cei de la mieredobrogeana, poate intereseaza pe cineva …
            Am cumparat polen crud, miere de leurda (am inteles ca e f. buna pentru ficat), m-a incantat aroma deosebita dar dupa aceea am stat mai mult si m-am gandit ca parca este prea aromata, e posibil sa fie adaugata vreo aroma sintetica? Ca nu aducea cu nicio miere gustata pana acum. Si am mai luat miere de coriandru de la miere dobrogeana si ea foarte aromata, am gustat si din alta parte dar nu era asa de intensa aroma.

          • ana says:

            @ Mari : em fost si eu la targ, adica la Sarbatoarea Recoltei si Vinului Dobrogean si mi-a placut fff mult.preturile mi s-au parut ff bune, iar oferta expozantilor mi s-a parut apetisanta si bogata:fructe,legume,seminte,nuci,alune,vinuri,must,prod apicole,conserve(pt cei care consuma) facute in casa etc. mi-am cumparat si eu capaceala(delicioasa!) si bineinteles fructe(mere,prune,pere) si legume(telina,conopida,fasole). produsele apicole de acolo mi-au facut cu ochiul si mi-a fost greu sa rezist.stiam de mierea de coriandru-e delicioasa! mie mi se pare ca are gust de dulceata, e aromata,fina.

  11. Anca says:

    Buna, Olivia! De vreo doua saptamani ma indop cu medicamente, pentru o piatra la rinichi. Am si alte probleme de sanatate si iau si alte medicamente, macar pe astea le-as elimina,ai citit tu oare despre vreun remediu naturist pentru a scapa de pietricica? Multumesc, te pup!

  12. Daria says:

    Olivia, ai recomanda acest produs? http://www.suplimente.ro/spirulina-organica-500mg-180-tablete.html Sub forma de pulbere nu pot nicicum sa iau spirulina si as prefera tabletele. Multumesc.

  13. Daniela Marinela Militaru says:

    Buna ziua, dragelor si dragilor,
    De ceva timp am avut bucuria de a descoperi un nou mod de a-mi intretine curatenia “interioara” a organismului.
    Sunt convinsa ca atunci cand va ganditi la detoxifiere, nu luati in calcul ca toxinele se acumuleaza zilnic, din hrana, apa si aer.
    Asta inseamna ca o reala detoxifiere nu se poate face “ocazional”, ca atunci cand scoatem toate cele din casa, batem covoare (deja nu se mai poarta acest obicei, pentru ca exista aspiratoare care si spala), etc.
    Sincer, sunt de acord cu diversele cure propuse, dar v-ati gandit in ce masura aveti siguranta unei proveniente ecologice a ingredientelor folosite in diversele ceaiuri? Stiati ca si daca vreti, si daca nu vreti, trec aviatoare care stropesc – cu insecticide sau pesticide – nu numai zonele de cultura, ci si propriile gospodarii – chipurile sa ne protejeze de muste sau tantari?
    Nu mai vorbesc de aerul poluat sau extrem de poluat al oraselor noastre.
    Asa incat descoperirea proprietatilor unui produs AVIZAT si CERTIFICAT international, pe baza de aloe vera, m-au entuziasmat si de doi an nu lipseste din casa. Efectele sale? Pe langa detoxifierea delicata, la nivel celular – datorita saponinei si ligninei, multitudinea de vitamine, minerale, aminoacizi si enzime pastrate vii prin metoda stabilizarii naturale brevetate – ii confera acestui suc proprietatile unei ape vii care curata, detoxifica, hraneste – si prin urmare, regenereaza celulele oranismului. Concret: este un aliment adaptogen, cu proprietati curative extraordinare, cunoscut prea putin si folosit “dupa ureche”. Se bea oricand, in orice cantitate, dar se incepe cu cate o lingura pe zi. In combinatie cu diverse alte ingrediente naturale – in formule deja brevetate, face minuni – in boli cardio-vasculare, circulatie, probleme digestive, ale ficatului, crestere, anti-imbatranire, cancer, paraziti intestinali, boli reumatoide, sistem imunitar scazut, ciuperci, etc… Si nu este nevoie sa imi bat capul cu “cure”, consum constant, face parte din micul meu dejun. Asa au disparut din casa antibioticele, analgezicele, mama se simte mai bine acum, la 71 de ani, decat la 69 – fara sa mai stea cu punga de medicamente la cap, de teama crizelor cardio. O detoxifiere lenta, delicata si permanenta, care sa compata un stil de viata agitat. Stiati ca o mare cantitate a radicalilor liberi este produsa de stresul oxidativ – practic de metabolism? Credeti ca o simpla detoxifiere cu ceaiuri care sa curete colonul are un efect anti-oxidant care sa lupte impotriva adevaratilor “ucigasi” din corpul nostru? Eu una va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti. Dar va sugerez sa cititi si sa va informati in mai multe directii. Numai bine, cu drag!

    • Daniela Marinela Militaru says:

      Avioane, nu aviatoare… scuzati, nu am apucat sa recitesc si am fost intrerupta de cateva ori, nu imi imaginez de ce-am scris asa. Oricum, daca mai am greseli, va permit sa ma boscoroditi 🙂

    • Mari says:

      Daniela, ce produs cu aloe vera folosesti?

      • Andreea says:

        Hm, daca e cel de la FLP, asa cum imi suna dupa “zelul” descrierii :P, eu as zice ca nu e complet natural, intrucat are si alte ingrediente, ca: acid citric, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu…

  14. Laura Lupoae says:

    Si pentru mine este prima zi, prima zi in care am facut cunostinta personal cu blogul tau, desi sora mea, de vreun an, imi tot povesteste despre el cu drag si recunostinta. Ma bucur ca ne-am “intalnit”. Niciodata nu este prea tarziu si este minunat sa poti spune cu bucurie: “aceasta este prima zi” ….in cazul meu, pentru o viata si mai frumoasa si mai sanatoasa. Multumesc, Olivia

  15. fifi says:

    continua…sint cu ochii pe tine… poate poate ma apuca si pe mine ambitia… 😉

    aaa si mi-a placut maxim expresia ” use it or lose it” !!!! e de pus la vedere ca mesaj mobilizator!!!!

    multam

  16. Ana says:

    Dragi cititoare, draga Olivia,

    sunt foarte suparata. nu reusesc sa-mi conserv in apartament tot ce-mi trebuie pt iarna. mi se intampla si mie cateodata sa gasesc cate o sursa mai de nadejde de legume & fructe (simple nu complicate: morcovi, sfecla, mere etc…) de sezon si mi se stricaaaa :(((. in nisip transpira si se inmoaie, in casa/ pe terasa se deshidrateaza, in frigider nu mai incap!! voi cum faceti?? pls, am nevoie de idei!!
    cu nerabdare si drag 🙂
    Ana

    • Shania says:

      Draga Ana,
      stand la casa intr-adevar e mai usor cu spatiul de depozitare a fructelor si legumelor. Si eu locuiesc in apartament deocamdata si pt mine o solutie buna e congelatorul si aparatul de deshidratat. Mi-am pus la uscat fructe precum mere, pere, prune, cateva afine, merisoare ca am reusit sa il achizitionez abia prin mijlocul verii (la anul sper sa fiu mai harnica) iar la congelator (3 rafturi mari si late am in combina frigorifica) mi-am pus atat fructe intregi de sezon cat si sucuri strecurate si bagate in pungi cu zipper. O reala economie de spatiu te asigur. Iar cu morcovii, sfecla, merele, perele in stare proaspata, poate putin deshidratate, nu ma complic ca le gasesc si in piata pe timpul iernii de la vanzatori ce au pivnite acasa. Succes!

      • Ana says:

        draga Shania, multumesc mult pentru raspuns!
        tu ai dreptate dar iarna nu stii ce iei si eu imi doresc sa cumpar mai mult cand gasesc vre-o sursa.
        dar daca tot te-am prins, spune-mi si mie cum ai uscat tu pere si prune? eu am incercat cu pere, le-am lasat 24 ore in deshidrator, apoi le-am lasat si afara cateva zile in vant si tot umede sunt. foarte bune dar un pic umede 🙁
        am inteles ca secretul ar fi in cat de subtiri le tai dar sunt atat de zemoase incat nu prea le pot taia subtiri…
        mercic, Ana

        • Shania says:

          Ana, iti trimit acest link http://www.decorix.ro/mandolina-razatoare.html sa iti faci idee cu ce feliez pt deshidratat (e ceva asemanator, si am cumparat-o din Metro). Eu am ales pere tari si acrisoare, iar in cazul prunelor le-am scos samburii. Iarna, o alternativa buna sunt si semintele, nucile …plus ce ai apucat sa mai congelezi, plus fructele deshidratate, plus ce mai gasesti prin piata (morcovi, sfecla, mere, pere, patrunjel etc )eu zic ca treci cu bine cele 4-5 luni de anotimp rece . Cu drag!

  17. Mihaela says:

    Olivia, sunt insarcinata in 4 luni deci nici vorba de master cleanse pentru mine. Te rog mult, poti sa-mi spui daca ceaiurile lui Ioan Bonchis pot fi consumate in sarcina?Si care anumme? Multumesc mult de tot!

  18. ioana says:

    Urmaresc acest blog de peste un an , timp in care multe s-au schimbat in viata mea si a familiei mele……… datorita tie bineinteles .
    E prima data cand scriu pentru ca sunt foarte suparata ; in urma unui set de analize , am descoperit ca baietelul meu de 3 ani are helicobacter pylori ( analizele le-am facut din cauza ca ii mirosea gurita dimineata si treptat si-a pierdut pofta de mancare, ajungand pana la o inapetenta exagerata si se plangea de durere de stomacel )
    Mentionez ca de aproape 6 luni mananca doar mancare vegetariana , proportia fiind de 80% crud vara asta . Bea sucuri de fructe si legume de doua ori pe zi , in general mar si morcov .Toate celelalte analize au iesit bine .
    Ma incearca un sentiment de vinovatie ca nu cumva sa fi gresit eu cu ceva , undeva .Nu a mai luat medicamente de luni bune , banalele raceli fiind tratate dupa sfaturile tale , care au functionat de fiecare data .
    Acum , am marea rugaminte catre oricine ar sti sa imi recomande un tratament naturist pentru helicobacter , ca nu as vrea sub nici o forma sa apelez la antibiotic desi sunt speriata ca mananca foarte putin si imi spune tot timpul ca il doare stomacelul ; in schimb cere mult suc de struguri cu mar , sper sa nu gresec pt ca il ofer de fiecare data .
    Multumesc anticipat oricui imi va raspunde ; felicitari pentru site olivia , esti minunata

  19. dorina says:

    Draga Ioana,

    sper sa nu-ti dau o directie gresita in aceasta cautare a ta.Am aflat si eu ca merisoarele sunt foarte bune in infectiile alimentere.Gasesti la magazinele naturiste produse pe baza de merisoare.

    • ioana says:

      Multumesc Dorina ,

      Intre timp s-a vindecat saracutul , dar dupa foarte multe tratamente ( trebuie sa recunosc ca i-am dat si antibioticele recomandate de pediatra impreuna cu pliculetele de nexium – asta in disperare de cauza pentru ca incepuse sa faca scaune cu melena………. si totusi dupa 2 saptamani de antibiotice analiza a iesit tot pozitiv pentru helicobacter ) .
      Din fericire , acum e ok dragul de el . Am sa notez si tratamentul, poate le va fi util si altora :
      – dimineata pe stomacul gol o lingurita de polen , iar dupa 15 minute 50 ml suc de varza alba ; tot suc de varza ii dadeam si inainte de pranz , dar o cantitate mai mare
      – 15 picaturi de extract din muguri de smochin de doua ori pe zi
      – nikvorm – conform prospectului trebuia sa ii administrez 10 ml de doua ori pe zi , dar eu i-am dat doar cate 5 ml de doua ori pe zi
      – tinctura de propolis de 3 ori pe zi cate 5 picaturi
      – 2 cani ceai de ghimbir pe zi
      – o cana ceai de schinduf

      Am urmat acest tratament 23 de zile ; dupa doua saptamani am repetat analiza si a iesit negativ .
      Sper ca nu mai sunt alti copii infectati cu aceasta bacterie pentru ca e extrem de greu de tratat . Noi am incercat chiar de toate : de la antibiotic , ulei de oregano , ulei de cimbru , miere de manuka ,pana la ceai de menta .
      Multa sanatate tuturor .

  20. Ioana says:

    Draga Olivia, dragi cititoare,
    ma bucur sa descopar noutati citind blogul tau dar si completarile si parerile cititoarelor. Nu sunt “inca” probabil o raw vegana dar macar reusesc sa tin posturile de peste an cu o alimnetatie cat mai sanatoasa. Ce ma intereseaza fff mult este problema legata de eroziunea si decalcifierea dintilor. Inca nu sunt convinsa ca mancarea 100% vegetariana poate sa protejeze dantura pe termen lung. As dori sa gasesc niste studii legate de protectia danturii chiar si cu abordarea vegetariana desi mitul privitor la produsele lactate inca persista si in mintea mea. Ce sfaturi sau lecturi puteti sa imi recomandati? Va multumesc.

  21. Adelina says:

    Buna Olivia,

    Acum doua luni am descoperit blogul, care a avut impact major in alimentatia mea. Chiar daca eram vegetariana de 6 luni, mancarea gatita inca era prezenta in meniul meu. Insa , de cand te-am intalnit, mi s-a schimbat total perceptia asupra mancarii, iar Ernst Gunther,Colin Campbell, Ann Wigmore(la recomandarea ta) si in momentul de fata Robert Morse m-au ajutat si mai mult sa inteleg ce este bun pentru corpul nostru.
    In primul rand, vreau sa iti multumesc ca ai adus lumina in viata mea, simt ca sunt o persoana noua de cand am inceput sa mananc raw, chiar daca nu suta la suta, corpul meu iubeste acest stil de viata. Pur si simplu ma simt minunat, am mai multa pofta de viata, vad lumea intr-un rawz si rawz decat inainte, obtin tot ceea ce imi propun and so on 🙂 E fascinant!
    Am citit mai demult despre Detoxifierea pe care ai tinut-o si am simtit ca nu este inca momentul potrivit, insa stiu ca acel moment a venit, asa ca m-am hotarat sa ii ofer corpului si mintii un bine meritat rasfat. Azi mi-am achizitionat ingredientele,insa nu am gasit ceai de crusin(eu locuiesc in Elvetia,am intrebat la mai multe magazine naturiste si farmacii), si am decis sa il inlocuiesc cu papadie.Este ok ? Iar pe timpul zilei, ceaiuri de coacaze,anghinare(asta mi-au recomandat pentru rinichi), iar maine imi voi mai completa stocul.Nici catina nu am gasit, insa am un mix de catina cu miere din Romania, cred ca o pot folosi, nu ? Iar pe parcursul zilei este ok daca beau apa filtrata, sau doar ceaiuri ?

    Multumesc anticipat,

    pupici cu fulgi de nea:)

    • olivia says:

      Draga Adelina, ma bucura tot ce-mi scrii. In lipsa catinei, as reveni – sa fiu in locul tau = la reteta clasica de Master Cleanse, cu suc de lamiie si miere/sirop de artar. Ceaiul de crusin se poate inlocui cu ceai de siminichie, iar in lipsa lor, cred ca e imperios necesar salt water flush.
      Iti tin pumnii,
      O

  22. Adelina says:

    Multumesc pentru raspuns! Tocmai am baut decoctul de papadie,insa maine il voi cauta pe cel de care mi ai zis tu. maine dimineata ma asteapta fericita apa calduta cu sare roz,si voi schimba mixul de catina pe care il am,cu lamaia. Insa am inca o intrebare,decoctul acesta se face cu apa fierbinte?am gasit diferite informatii si nu stiu care este corecta… Deja simt ca prind aripi:)

  23. Larisa says:

    Prima zi de detox se apropie de sfarsit fara chinuri prea mari. Singura neplacere e salt water flush, cum o sa reusesc sa beau asa ceva inca 9 zile nu stiu, numai cand ma gandesc mi se zbarleste fiecare porisor. Si nu-s prea mofturoasa de fel, fac ce trebuie cand trebuie pt ca trebuie dar sarea asta…vai de mine si de mine! Dar altfel toate bune, iti multumesc pt ca esti un model atat de frumos de urmat, intr-o buna zi sper sa-ti ajung macar la degetul mic.

  24. Maggda says:

    Buna Larisa,
    Cum a decurs pana la urma MC? Ai reusit sa parcurgi cele 10 zile complet? CUm te simti? Azi fac si eu 10 zile de MC si nu stiu de ce, dar ma asteptam sa am rezultate mai spectaculoase, asa ca o sa mai prelungesc cu inca 5 zile aceasta perioada. Sper sa fie totul ok. Dupa fiecare zi trecuta, mi-am notat ce am facut, ce n-am facut, unde cred ca am gresit si ce senzatii am avut. Deci, AMR 5 ZILE! Pup!

    • Larisa says:

      Buna Magda,

      Trebuie sa recunosc, cu mare rusine si dezamagire, ca nu am rezistat mai mult de 5 zile. M-am simtit f bine si eram foarte optimista pana cand mi-au schimbat brusc turele la ture de noapte si lipsa de somn(nu prea reusesc sa ma odihnesc ziua)combinata cu MC-ul au dus la niste stari de ameteala si migrene crunte. M-am incapatanat sa nu renunt dar in a5a zi eram foarte ametita la volan si mi-a fost teama sa nu fac vreo nazdravanie mai mare ca mine (am de condus 65 de km pana la serviciu si tot atat inapoi, ametelile astea ma cam speriau). Asa ca din a6a zi am reinceput sa mananc, foarte putin si controlat insa: 300g de supa in prima zi, tot pe atat a 2a zi, mici salate, si nimic procesat sau cu zahar. Incerc sa am un meniu cat mai simpul si mai raw si desi mai calc stramb cu cate o gura de branza pe ici pe colo pot sa spun ca ma simt f bine si ca tenul meu arata cum n-a mai aratat din copilarie. Credeam ca vesnicele mele cearcane fac parte din mine si nu o sa scap in veci dar uite ca m-am inselat amarnic.
      O sa fac MC-ul din nou, peste cateva luni insa, nu vreau sa ma joc prea mult cu corpul meu. Si de data asta o sa dureze 10 zile, nu 5.
      Tu de ce zici ca nu ai avut rezultatele la care te asteptai? E vorba doar de kg sau n-ai avut atata energie pe cat ai citit ca ar trebui sa ai dupa astea 10 zile? Te pup.

      • Maggda says:

        mai multe kg jos, asta imi doream cel mai mult… m-am hotarat sa reiau MC pe la sf de februarie, dar si pana atunci incerc, zic incerc, pt ca chiar INCERC sa ma tin tare si sa mananc cat mai mult din ceea ce trebuie si cat mai putin procesat, fiert, gatit, etc… graul creste frumos in vase si fac cand si cand suc din iarba de grau, borsul e prezent in fiecare dimineata si pana acum e ok. Am mai gresit si mi-e rusine sa zic, dar DA, am mai si gresit si acum nu arat asa de bine, ca dupa 10 zile de MC. A aparut o usoara acnee, pe care nu am avut-o pana acum si asta nu-mi place. Oricum, nu ma dau batuta. CONTINUAM!!!

  25. Mioara Sranescu says:

    E o bucurie ca am gasit site-ul acesta prietenos si plin cu bunatati. Citind unele comentarii parca descopar prieteni noi, aflu de surse de incredere de procurat hrana, s.a. Am si eu un mic secret pe care vreau sa vi-l impartasesc:

    @mirela – intrebai de surse de miere naturala. Am intalnit acum cativa ani un apicultor, prin intermediul unor prieteni. Tatal sau a crescut albine toata viata, asa ca a avut timp sa invete toate secretele apiculturii, produce miere pentru familia sa si vine numai ce e in plus, asadar nu traieste din asta. Are o miere parfumata, nefiltrata, adica poti gasi mici bucati de propolis si netratata cu zahar sau suplimente. Are o gradina minunata, si vara cand merg cu familia la mare, il vizitam cu drag. Copiii mei zburda ca niste miei, si invata despre miere, vad stupii si isi aleg fructele din copaci. A deschis de curand un site, unde vinde miere simpla sau in amestecuri delicioase, norocul meu ca in Bucuresti imi aduce fiica sa comenzile.Dar vara dam fuga in Constanta si ne intoarcem cu masina plina! Recomand cu incredere, incearca si sigur vei fi multumita! Doamne ajuta! http://www.proaspatsibun.ro

  26. anita says:

    Buna Olivia,

    Cum se trateaza cervicitele? Sau mai bine spus, in medicina homeopata sunt acceptate spalaturile cu ceaiuri din plante? Ar fi interesant sa aflam ceva informatii si despre acest subiect avand in vedere cat domnite suntem aici.

    • olivia says:

      Daca cervicita nu e provocata de dispozitive intrauterine, diafragme contraceptive sau nu e o reactie alergica la prezervativele din latex, inseamna ca ea arata cu degetul un teren acid, ce vine odata cu o dieta proasta, stress, sedentarism. Asta e parerea mea, dar tu ia-o cu titlu de inventar. Daca as fi intr-o situatie de genul asta, as face un detox de ficat (cu sare amara si ulei), irigatii colonice, curatarea rinichilor si o cura mai lunga cu sucuri de fructe si legume (10-20 de zile).

      • Anita says:

        Multumesc pentru raspuns. cervicita mea nu are legatura cu o alergie, pentru ca folosesc ca metoda contraceptiva, metoda calendarului, care pana cum nu a dat gres:p. Probabil ca da terenul acid este de vina.
        Cum se tine dieta cu sare amara si ulei? Cum ar trebui sa fac irigatile colonice si mai ales cu ce?
        iti multumesc pentru implicarea de care dai dovada. Sper prin tine si altii ca tine sa imi ragasesc optimismul cu care m-am nascut si de care am uitat pe parcus, m-am saturat sa fiu trista,bolnava, aparent fara motiv, totusi cred ca alimentatia mea haotica m-a adus aici.
        Asa ca panzele sus…incepe calatoria mea :*

  27. carmen faur says:

    Olivia , fetelor , am inceput Master Cleanse azi , insa mi-a fost foarte greu sa beau apa cu sare . Are un gust greu de suportat …
    Am reusit sa beau doar 600-700 ml , mai mult nu am mai putut .
    Oricum , nu renunt , merg mai departe !
    O zi frumoasa tuturor !

    • Maggda says:

      In prima zi nici mie nu mi-a fost usor, dar zilele urmatoare au fost mult mai usoare. La mine mergea bine, cand beam cu paiul, sau inghite lichidul fara sa-l plimbi prin gura ca sa nu mai simti gustul.
      Tin pumnii!

    • olivia says:

      Incearca sa-l bei cu paiul! Gustul se pierde mult.
      Cu drag,
      O

  28. carmen faur says:

    Dragele mele , am ajuns in ziua a 10 a de Master Cleanse !
    Si ma simt minunat !
    Acum doua zile m-am trezit dimineata cu o durere de cap dar , minune … pe parcursul diminetii mi-a trecut de la sine , ceea ce niciodata nu mi se intampla fara sa iau o pastila sau doua de Nurofen .
    La fel mi-a trecut si usturimea in gat , care intr-o zi a si disparut fara sa iau nici un medicament !!
    Insa trebuie sa recunosc ca mi-a fost foarte greu sa beau apa cu sare , dar m-am mobilizat si am baut-o , insa doar 600-700 ml , mai mult nu am putut … Are acest fapt vreo importanta Olivia , ce crezi ?

  29. Simona says:

    Buna, Olivia
    Am 34 de ani, sunt din Oradea, sunt medic si mama unui baietel de 7 ani, si de mai multa vreme iti citesc blogul, dar greu mi-am facut curaj sa iti scriu. In urma cu un an jumate am pierdut-o pe mama, in urma unui cancer pancreatic,desi am incercat multe metode alternative. Problema este ca de 10 ani am descoperit ca sufar de insuficienta renala cronica, asa ca incet incerc sa trec pe un regim de viata cat mai sanatos. De 3 ani eu nu mananc carne(pentru ca imi trebuie un regim hipoproteic) iar sotul meu de un an, si treptat incerc si copilului , dar am unele frici in ceea ce il priveste.
    Vreau sa stiu daca eu as putea sa fac cura(datorita afectiunii de care sufar) si daca ai cumva unele informatii care m-ar putea ajuta sa incetinesc evolutia acestei boli.
    Mi-as mai dori tare mult inca un copil, dar in aceasta faza a bolii, sunt aproape sigura ca in urma unei sarcini as ajunge la dializa, si as dori sa amana asta cat mai mult.
    Multumesc.

  30. Diana says:

    Sincer, nu stiu cum reusiti voi sa tineti aceste cure!!!!! Eu am incercat, am facut totul ‘ca la carte’ si dupa prima zi, aveam deja ameteli, eram incercanata, aveam dureri de cap si cel mai grav DE STOMAAAAAC, ingrozitor ma durea stomacul. M am speriat teribil si evident, ca nu am mai tinut, din pacate, desi imi doreeeesc asta. Am nevoie de sfaturi, va rog!!!

  31. mary says:

    Va rog sa imi spuneti si mie cata sare punem in apa.multumesc

  32. titi manole says:

    buna ziua, am un ceai care topeste pitrele,de la rinichi desigur din merisor,muguri de pin,osul iepurelui si zamosita. Se face amestec si se pun 2 lingurite de plante la cana de apa, se fierbe 1-2 min , se abureste 15 min si se bea caldut sau rece, minim 1,5l/zi in loc de apa.
    Incerc sa consum zilnic doar sucuri naturale de fructe si lugume,sa vad unde se echilibreaza organismul(in primavara am tinut post negru 25 zile dar fara miscare)dar fac si miscare de 3 ori pe saptamana, meditatie, incarcari cu lumina…
    De asemenea tratez cu lumina Divina orice boala astfel incat sa circule lumina prin mine si rezultatele sunt spectaculoa-se, caut sa tratez cauza spirituala(energetica)a bolilor…
    Nu am incercat cura cu suc din fibre dar merita s-o testez, o sa incerc.
    Multumesc.

  33. LavinR says:

    Buna ! Va rog explicati mi si mie care e faza cu salt water flush .cantitate apa – sare … cat se bea pe zi… cate zile… va rog lamuriti ma ! Multumesc ! Ma intereseaza o detoxifiere .

Raspunde

ultimele posturi