A renuntat la mesele regale cu purcei de lapte, berbecuti la protap si alte delicatese apreciate de carnivori, in favoarea legumelor si fructelor, a leguminoaselor gen linte, naut si fasole. Si se aprovizioneaza cu vegetale crescute biologic la ferma de la Savirsin, o pasiune care o leaga de preocuparile de notorietate pentru ecologie ale Printului Charles.

Mesele Altetei Sale Regale, Principesa Margareta Mostenitoare a Romaniei sunt dintr-o alta poveste… Afla ce a determinat-o sa devina vegetariana, azi, la 16.30, la emisiunea Doamne de poveste, la AcasaTV, cind te astept!

70 comentarii la “ASR vegetariana…”

  1. nanni says:

    Lumina din Lumina sa iti aduca acest Paste. Si Dumnezeu adevarat….. Si putere sa te tii in continuare de ce ai inceput. Sanatate ptr tine si toti ai tai, armonie si Iubire.
    Multumesc iar si iar ptr tot.
    Hristos a inviat!

  2. Raluca says:

    Olivia, multumim mult pentru ce faci! Hristos a inviat!

    Vreau sa iti sugerez pentru o perpetuare mai rapida si mai usoara a mesajului tau sa iti adaugi la blog gadgeturi de Like pentru facebook si de Share pe orice retea de socializare. E mai simplu decat sa tot dam copy paste la url-ul din bara de adrese :D.

    Zile frumoase!

  3. roxana says:

    Hristos a inviat! este minunata aceasta superba doamna,emana bunatate prin toti porii,nu este vegetariana 100% insa regimul ei de viata se indreapta mai mult spre….,acesta este cam si meniul meu de viata,daca pot spune asa,imi doresc sa elimin complet carnea…incet incet,insa acest tip de meniu ca al printesei este foarte bun….MANCAREA SANATOASA!as dori,Olivia,sa ne spui de unde procuram cartea scrisa de dumneai si cum se numeste….

    • olivia says:

      A aparut in librarii, Roxana! Se numeste Cartea regala de bucate, editata de Curtea Veche si constituie o lectura agreabila despre istoria nescrisa, intima a Familiei Regale de Romania. Dar te avertizez, majoritatea retetelor (trimise de la mai toate curtile regale europene si de la cea britanica) gem de carne de porc, de fazan, de pui, vita, etc… Principesa a facut mai degraba o selectie frumos ilustrata a celor mai interesante preparate regale cu carne, de care ea nu se atinge niciodata, dupa cum imi spunea…

  4. spectator jenat says:

    dna Olivia,poate ai vrut sa fii in atmosfera in emisiunea de pasti, dar te-ai straduit prea tare: felul tau de a te prezenta in emisiunea cu margareta, nu a fost a unui prezentator cu oarece pretentii, cu a unei pupincuriste penibile care vorbea din varful buzelor clatintind capul enervant de des cu gandul ca poate fi cumva bagata in seama. te rog acceseaza dexonline la definitia jurnalist. sper sa nu te supere acest post, ci doar sa intelegi ca uneori trebuie sa avem si DEMNITATE chiar si aceasta tara, daca tot ne aratam la fata.
    o zi buna

    • olivia says:

      Imi pare rau ca te-a podidit sentimentul de jena, Ionut B. Te cred ca n-a fost pe gustul tau. Dar cred de asemenea ca atunci cind esti in fata intervievatului – ca e vorba de un print sau de un cersetor – cea mai buna metoda de a comunica si de-al face sa se deschida e sa empatizezi cu el pe subiectul discutat. Atitudinea ta il face mai spontan, mai plin de incredere in fata camerelor cu care nu e – de regula – obisnuit. Datul din cap e o metehna jurnalistica, probabil nu una foarte estetica, dar are scopul de a intari celui ce vorbeste sentimentul ca este ascultat cu atentie si cu interes. Principesa m-a intrebat in dese rinduri care e cuvintul exact in limba romana, al termenului frantuzesc sau englezesc care ii venea pe limba (de exemplu, voal), iar micile ei ezitari se cereau sprijnite printr-o atitudine stimulativa, pentru ca interviul sa inainteze usor. O atitudine mai rezervata, mai rece, are de regula, efectul opus, pe care nu l-am scontat nici o clipa, caci nu era vorba despre vreun politician prins cu mina pina la cot in pusculita contribuabililor. Nu, n-aveam niciun motiv sa o incoltesc pe principesa intr-o emisiune de genul “Doamne de poveste” si n-aveam nici un motiv sa nu-mi doresc sa fie cit mai relaxata si dornica sa impartaseasca din amintirile ei… amintiri care ajung la telespectatori, via reporter, daca reporterul cunoaste mecanismul interviului.
      O zi frumoasa,
      O

    • Dolley says:

      It was dark when I woke. This is a ray of sunhsine.

  5. Luciana says:

    Hristos a inviat!
    Felicitari pentru emisiune! Pentru mine a fost ca o revelatie. De ce? Pana acum aveam fata de Regalitate o pozitie calduta, oarecum neutra, bazata foarte mult pe o lipsa de cunoastere crasa, dar emisiunea ta, calda, primitoare, a facut-o pe Principesa Margareta sa se deschida, sa arate esenta ei profund umana, plina de bunatate si caldura… ca apreciaza foarte mult simplitatea, naturaletea si bunul simt. Dupa emisiune, am intrat pe site-ul familiei regale si am fost impresionata de ce mi s-a aratat…. si cine nu este in stare sa vada esenta acestei emisiuni, poate ca, in timp, urmarind, va reusi sa-si deschida sufletul si va invata sa aprecieze.
    Cu drag,
    Luciana

    • olivia says:

      Adevarat a inviat!
      Multumesc, Luciana, pentru incurajari si aprecieri.
      Cred ca toti ne deschidem sufletul si invatam sa ne respectam. Mai devreme sau mai tirziu… E in ADN-ul nostru!

  6. Cristiana says:

    Hristos a Inviat!
    Am urmarit emisiunea.
    Bun simt, eleganta, discretie, delicatete … e tot ce pot sa spun.
    Numai bine,
    C

  7. Diana says:

    Hristos a inviat!
    Sper ca ai avut un Paste frumos alaturi de cei dragi.Am vazut si eu emisiunea si mi-a placut mult.Eleganta si bun gust e tot ce pot spune.Te pup!O saptamana frumoasa iti doresc.

  8. alina says:

    Hristos a inviat! Ma bucur din suflet ca ai decis sa ti faci blog si sa impartasesti cu noi experientele tale privind alimentatia sanatoasa si vreau sa te intreb un singur lucru: cum a aratat masa ta de Paste? Alina

    • olivia says:

      Multumesc, Alina! Masa mea de Pasti a fost in deplasare, unde am facut cit am putut slalom printre bucate! M-am ales cu o salata de gradina pe cinste, cu ceapa verde si ridichi, o felie de pasca ingereasca pe care caut acum s-o convertesc in varianta raw vegan. Si bors proaspat pe saturate… Dezamagita? 🙂

  9. Stoica Codruta says:

    Buna Olivia,

    Am urmarit emisiunea …esti atat de calda si de rafinata!!

    oare nu-i prea mult?

    Pe Principesa Margareta am descoperit-o altfel, poate si eleganta si rafinamentul tau a provocat-o sa fie asa sau poate asa este si am descoperit-o eu, acum….una peste alta eleganta ta a fost net superioara Principesei Margareta….

    Cu mult drag,
    Codruta

    • olivia says:

      Multumesc mult, Codruta. Ma bucur mult ca ti-a placut emisiunea si Principesa. Si pe mine m-a cucerit. M-am dus la interviu cu niste asteptari bine setate si am plecat nauca de impresii noi, nesperate. Prin povestea ei incredibila, prin sinceritate, deschidere si simplitate, Principesa Margareta mi-a dat o lectie de viata rara.
      Cu tot dragul,
      O

  10. nicoleta says:

    minunata emisiunea,felicitari pentru tot ce faci!

  11. Gratiela says:

    Hristos a Inviat! Felicitari pentru acest spatiu virtual sanatos si cald, atragator prin mesajele promovate si desavarsit prin cuvintele tale. Desi nu sunt in fapt, din nefericire, raw vegan si nici vegetarian, am totusi o mare inclinatie spre acest gen de convertire nutritiva, pana acum doar la nivel teoretic. Asa ca aveam nevoie de un reper zdravan ca sa prind o doza si mai mare de curaj.
    Am notat bibliografia postata de tine si de abia astept sa o parcurg cu incredere. Pana atunci urmaresc retetele tale si care, sincer cred, ca tind sa depaseasca spatiul culinar ajungand pana in sfera prozei literare. Jonglezi atat de bine cu cuvintele, ca citindu-ti unele pasaje, m-am adus cu gandul instantaneu la lumea din cartile lui Ionel Teodoreanu.
    O saptamana frumoasa!

  12. Daniela says:

    Sustin spusele Gratielei;inca de la primele postari, citind, am simtit cum reinvie sub ochii mei universul mirific din romanele lui Ionel Teodoreanu…Felicitari, ai toata admiratia mea!

  13. Tzipi says:

    Unde se pot vedea urmatoarele emisiuni pe net ? Marturisesc ca nu m-as uita cand ai ca invitati parazitii societatii ( regi, popi ), insa m-as uita daca inviti persoane interesante.
    Felicitari pentru schimbarea designului : blogul arata minunat !

  14. livia says:

    Hristos a Inviat!
    Draga Olivia, m-am uitat pe net la emisiune. ffff interesanta. mi-a placut tare mult.
    Felicitari pt. tot ce faci. Imi place de tine MAXIM! 🙂

  15. eln says:

    ti-am vazut emisiunea si mi-a placut !!

  16. cami says:

    Buna Olivia
    Te admir pentru ce faci pentru copii tai, nu este usor sa mananci sanatos in ziua de azi.
    Baietii tai mananca totul raw? Ai gasit o gradinita pentru ei,unde sa poata mananca sanatos?
    Eu inca nu am gasit…dar caut
    Am un baietel de 2 ani si 5 luni si fac tot posibilul sa manance cat mai sanatos si echilibrat
    dar te rog sa ma mai ajuti cu sugestii din meniul zilnic al baietilor tai.
    Cred ca ai ajuta multe mamici grijulii cu alimentatia puiutilor lor.
    Multumesc anticipat!

    • olivia says:

      Nu maninca totul raw. Exceptie fac orezul, mamaliga si leguminoasele (naut, linte, fasole). Mai papa piine (nedospita, facuta de mine, din faina proaspat macinata in blender) dar incerc sa-i dezvat de obicei… Incet, fara presiuni. Iar in ce priveste proteinele animale, se mai fac din cind in cind exceptii cu lapte crud de capra, de care vor avea iar parte de la tara, dupa ce fata caprita. Dar nu sunt cuvinte suficiente sa sublinieze ideea ca laptele pe care-l dau baietilor trebuie sa fie crud/crud si prins, sa fie de capra, sa fie de la tara si administrat rar. Asta inseamna o data pe saptamina/ o data la doua saptamini. Cu siguranta suntem sub limita de 5% cazeina/zi (de unde incep lucrurile sa se complice), despre care vorbeste Colin Campbell in studiul China.
      Am sa postez curind niste meniuri de-ale lui David si Luca, daca vreti sa va inspirati!
      CU drag,
      O

      • Mirabela says:

        Draga Olivia,

        Am o fetita de aproape 2 ani si as vrea sa o dau la gradinita ( as prefera particulara) – am citit undeva ca baieteii tai se duc la o gradinita cu sistem Waldorf. Imi poti da si mie, daca este ok, ceva date de contact – care gradinita, un site, nr telefon etc. Ei si mananca la gradinita sau le faci tu pachetel? Este foarte important pentru mine, trece timpul si va trebui sa ma intorc la birou si tot nu m-am hotarat ce sa fac, dupa ce am luat toate gradinitele la rand din Bucuresti, nici una nu m-a convins in totalitate.
        As vrea sa-ti spun ca esti extraordinara, am citit toate postarile si o sa incerc sa fac cateva din retetele tale – cred ca cea cu bulgarasi o sa fie foarte apreciata. Eu sunt vegetariana de vreo 10 ani si, intr-adevar nici nu-mi mai aduc aminte cum este sa mananci carne! Fetitei mele ii mai dau totusi cate un ou o data la doua saptamani..
        As aprecia foarte mult un sfat in privinta gradinitei de la tine. Iti multumesc mult de tot.

      • doctor m says:

        Laptele de capra e cel mai slab, de aceea se recomanda si laptele de vaca. Pe de alta parte, cum aveti curajul sa le datic copiilor un lapte nefiert, necontrolat , de la un animal netestat de paraziti…de exemplu?? Pot sa inteleg lipsa fierberii, dar nu pot concepe lipsa controlului. Nu in 2012, cand avem toate posibilitatile. Tot din lipsa fierberii lumea se imbolnaveste de Salmonella( ou). Merita riscul? Multumesc.

        • olivia says:

          Doctor M, citeste Studiul China, de Colin Campbell, Sucurile… de Norman Walker si Hrana vie de Ernest Gunter, pentru inceput. S-ar putea sa descoperi ca teoriile din facultate, cele alopate, sunt curat murdare.
          Iar una dintre ele e cea referitoare la lapte. Keep in touch 🙂
          O zi buna.

  17. livia says:

    numai ce am vazut pe net reportajul din emisiunea csid. trebuie sa ne dezvalui reteta de chiftelute si de drob! te rog, te rog :-)in weekend voi pregati crema de zahar ars. revin cu un feedback. pup!

  18. alina a says:

    draga mea olivia!

    am o intrebare foarte scurta, de ce nu faci un video cu fiecare reteta? mi-ar place sa te vad “in actiune” cum s-ar zice, plus ca ne-ar fi mai usor sa facem acesteminunate retete. poate aici, pe blogul tau sau pe youtube. ai putea vorbi de acest fel de viata, mancatul sanatos, si ce anume te-a determinat sa faci aceasta schimbare. nu numai am invata si noi, dar te-ar ajuta si pe tine, ar putea fi o terapie usoara. mult succes in continuare si astept vesti noi! no pressure! alina

  19. cristina says:

    am cautat in clipurile video la CSID dar nu am gasit reportajul cu Olivia? Cine ma ajuta?

  20. Adina says:

    Din pacate, interviului cu principesa Margareta i-a lipsit continuitatea fiind sectionat mult prea frecvent de flashback-urile muzicale.
    Cel putin primele 20 de minute sunt foarte deranjante, nu se intelege nimic…

    Ai fi putut sa pastrezi dialogul cu principesa ca fundal pentru retrospectivele vizuale si sa renunti la I have a dream care a contrastat prea mult cu tonalitatea joasa a printesei.

  21. Diana says:

    Buna Olivia.Ce mai faci>Ai urmarit nunta regala>Ce parere ai despre rochia lu Kate Middelton>Eu o ador.A fost superba.Atata eleganta pana acum nu mi-a mai fost dat sa vad.O adevarata printesa.Te pup!

  22. Andreea says:

    Salut Olivia si tuturor vizitatorilor. Stiti cumva un site de incredere cu produse bio- gen ulei de susan, argan si altele?.care sa livreze in tara? am gasit cateva, insa nu stiu daca produsele sunt intr-adevar de incredere, de aceea v-as ruga sa ma ajutati.Multumesc mult, pupici:)

  23. Alexandra says:

    Draga Olivia, as vrea sa te intreb daca ii pot da baietelului meu care implineste luna aceasta 1 anisor, jum. de litru de lapte de susan pe zi? Exista cumva contraindicatii in ceea ce priveste acest lapte?
    Te pup,
    Alexandra!

    • olivia says:

      Alexandra , laptele de susan cu/fara migdale e excelent pentru copii! Norman Walker recomanda ca laptele ( ca si cel de capra crud) sa fie indoit cu suc proaspat stors si strecurat de morcovi, rezultind astfel un aliment complet, usor de digerat. Iar apropo de cantitate, naturopatii spun ca nu e important cit maninci, ci cit asimlezi. Iar asimilatia merge mina in mina cu digestia. Iar o digestie buna nu se poate face intr-un stomac prea plin. Eu le dau copiilor mei sa manince si sa bea atit cit vor ei. Nu insist niciodata sa ia macar o gurita in plus. N-am cintarit niciodata sucurile sau lapticul pe care l-am dat copiilor si nici n-am facut portii fixe de mincare. Pupici!

      • Alexandra says:

        Iti multumesc din suflet pt raspuns!Am atatea de invatat de la tine!!!!!
        Cu mare drag,
        Alexandra!

        • Teodora says:

          Buna Olivia,

          Imi poti spune te rog cum se prepara laptele de susan? Eu am un baietel de 1 an (pe care il cheama Luca :-)) care nu bea lapte si as vrea sa incept sa-i dau si lui lapte de susan / migdale.

          E ok sa ii dau lapte de susan / migdale la aceasta varsta?

          Am inceput sa-i fac si eu nectar de stevie/salata si ii place foarte tare :-)! Multumim pentru reteta minunata 🙂

          Toate cele bune,
          Teodora

          • Alexandra says:

            Draga Teodora, stiu ca intrebarea nu imi este adresata, dar m-am gandit sa te ajut eu cu un raspuns.
            Asadar,seara, se pun 160 g de seminte de susan (sau doua linguri pline) la inmuiat in apa. Dimineata semintele se scurg si se pun in blender cu 1 l de apa. Se mixeaza foarte bine, dupa care se strecoara printr-un saculet de tifon. Asta e tot.Daca vrei, il poti face combinat cu migdale.
            Te pup,
            Alexandra!

  24. livia says:

    Draga Olivia, mi-as dori sa scrii mai des pe blog. iti simtim lipsa! 🙂

  25. Adina V. says:

    @ Andreea
    Buna, cu cv timp in urma Olivia a scris p blog un site cu produse bio,intra pe http://www.elemental.ro,sunt naturale produsele,eu am fost multumita.pupici

  26. Diana says:

    Olivia am si eu o curiozitate,daca esti draguta sa imi raspunzi,te rog.Mama mea lucreaza la un plafar si a adus de acolo o sticluta de ulei de germeni de grau si una de ulei de soia care expira intr-o luna si trebuie consumate.Problema este ca nu stiu la ce sa le folosesc.M-ai putea ajuta cu cateva sfaturi te rog,ma gandesc ca tu poate stii la ce le-as putea folosi atat in alimentatie cat si in cosmetica.Iti multumesc!Diana.

  27. Karsen says:

    Kudos! What a neat way of tihiknng about it.

  28. ioana says:

    Draga Olivia,

    Felicitari pt lansarea cartii si mult succes in continuare.
    Cand timpul iti va permite si vei dori sa comentezi, ar fi interesant de cunoscut opinia ta cu privire la cazul Angelina Jolie.
    Printre diversele comentarii publice, eu am dat si peste asta
    http://www.whydontyoutrythis.com/2013/05/exposed-angelina-jolie-part-of-clever-corporate-scheme-to-protect-billions-in-brca-gene-patents.html?m=1

    • olivia says:

      Multumesc, Ioana.
      Cit despre cazul Angelina Jolie, pare o afacere pe bani grei. Tu ce crezi?

      • Ioana says:

        Asa pare … Dar, sa fie Angelina atat de naiva sau ignoranta?

        • Irina says:

          Poate Angelina Jolie a actionat in conformitate cu propriile credinte si informatii. Ceea ce m-a dezamagit si ingrijorat in perioada dupa ce a anuntat ca a facut operatia de masectomie a fost ca multe alte femei “i-au urmat exemplul” si au luat aceleasi masuri.

  29. Irina says:

    Buna, Olivia,

    Cu cat citesc mai multi despre ce inseamna sa mananci sanatos, cu atat parca sunt motivata sa aflu din ce in ce mai mult nu numai despre ce inseamna sa duci o viata sanatoasa, dar, mai ales, curata. Mi-am propus sa citesc blogul asta “din scoarta in scoarta”. Am notat si celalte doua carti pe care le-ai mentionat de Gunter si Walker. Citesc acum China Study – mind-opening!

    Toate cele bune,
    Irina

Raspunde

ultimele posturi