Zilele trecute, am ajuns pe lîngă măcelăria din poza de mai sus și m-au bușit, cum te bușește numa’ plînsu’ pe care nu l-ai plîns la vremea lui, niște amintiri pe care le credeam complet moarte și îngropate, fir-ar ele de amintiri amintite în contextu’ cel mai prost.
Vi le-aș spune, dacă v-ar interesa, da’ cine știe ce vă mai interesează și pe voi, zilele astea; e vorba despre un măcelar de ocazie, de la mine din oraș, nenea Kereji îi zicea, pe care îl vedeam eu cu ochii mei negri, foarte negri uneori, de sus de la etajul doi dintr-un imobil vechi, cu arhitectură austro-ungară din Oradea, de unde eram noi, de loc. Și de-acolo, din dreptul ușii aparamentului nostru, cu camere înalte ca de catedrală, priveam în curtea interioară, cu smocuri de iarbă țîșnite dintre lespezile de piatră spartă, cu bară mare de bătut covoarele, în mijloc, unde mă antrenam cu fetele din vecini, ca să ajung și eu o Nadia, într-o bună zi, și-l vedeam pe nenea Kereji de care vă ziceam, cufundat cu totul în ritualul lui de sacrificare a mieilor de Paște. Îi omora rînd pe rînd pe-ai lui, vreo doi, că mîncau mult și el, și nevastă-sa, obeză și bolnavă de diabet în stare avansată, și, de aia, aproape nevăzătoare, și-i sacrifica, conștiincios, și pe-ai vecinilor și pe-al nostru, pe care îl ținea tata pînă în ultima lui clipă, închis în baie, spre groaza și disperarea mamei. Și, cum ziceam, din balconul lung și comun al tuturor apartamentelor de la etajul doi, priveam prin balustrada de fier forjat în jos, fără aroganță, că nu știam ce-i aia, la lumea lui nea Kereji, care mie îmi rezulta răsturnată și diformă. Vedeam capul lui dezvelit circular, pîn’ la chelie – o chelie pătată de semne maronii, pe care azi le știu că-s de la un ficat abuzat, dar atunci credeam că-s de nobilă bătrînețe – părînd mult mai mare decît tălpile lui lungi și bine înfipte în realitate, căci era, desigur, mai apropiat de punctul meu de observație, și mă gîndeam că privită de la etajul zece, deși clădirea de care vorbesc eu nu-i mai înaltă de două, toată scena ar fi părut de asemenea cu susul în jos, doar că, ținînd cont de distanță, pe bună dreptate, mult mai mică, mult mai mică… Așa, însă, totul era suficient de departe, dar îngrozitor de aproape, ca să pot vedea măcelul, centimetru cu centimetru, frame cu frame, ca-ntr-un teatru de kabuki, pe care l-am văzut în ’95, la Kyoto, și care m-a dus cu gîndul atunci tot la mișcările lente și precise ale lui nenea Kereji și mai ales la mieii lui albi și sîngele lor cald.
Hîîîrști! – cu cuțitul din dreapta, peste hîîîrști!”-ul cuțitului din stînga. Și iar hîîîrști! – în sus! și hîîîrști! în jos – mișcări lente, cum ziceam, descompuse în tablouri făcute din carne și oase – curat kabuki, ca-n dansul săbiilor lungi și al samurailor scunzi cu ochii lor negri, deosebit de negri, uneori – pînă își ascuțea la perfecție cuțitele și apoi le încerca puterea, tăindu-și vîrful unghiei de la degetul mare, doar atingîndu-l nițel cu lama. Mieii țipau cu țipăt ascuțit, de copil, cînd cuțitul înfipt drept în jugulară trecea, ca-n brînză, pe partea aialtă, iar sîngele țîșnea și îl murdărea pe nenea Kereji pe față și pe mîini, cu alte pete, de altă culoare, cu alte pete, de altă culoare. El îi înjura ungurește, basza meg!, și scuipa în stînga o flegmă densă, că fuma mult Carpați fără filtru, și avea destulă-n gît, apoi spăla totul cu furtunul de la tîșnitoarea din curte și făcea lună și bec, iar iarba creștea, în două zile, mai verde și mai grasă, printre lespezile de piatră spartă, da’ n-o mai păștea nici dracu’, nici dracu’ n-o mai păștea. Eu priveam de sus, fără aroganță și fără să plîng, ceea ce era o imensă greșeală, că mai bine plîngi și uiți, decît să taci și să ții minte totul, ca prostu’.
Da’ nu asta vroiam să vă spun, hai!, mai bine v-aș da o rețetă de drob, că vine Paștele și ne prinde nepregătiți cu cele de cuviință și nu-i frumos, nu-i creștinește. Drobul însă nu-i de miel, da’ cei care au mîncat din el au zis că jură că-i de miel și că, dacă nu-i de miel, de unde vine gustul ăla de miel, apoi au zis că, dacă tot se poate face drob de miel fără miel, de ce să mai omori un miel nevinovat, degeaba, și tot așa, dezvoltînd o discuție întreagă despre bine și rău, plus alte chestii obositoare ce țin de filosofie și Dumnezeu sau chiar de nutriție vegană, și care normal că nu-și găsesc locul aici, că pe cine naiba să mai intereseze tîmpeniile astea, în ziua de azi?
INGREDIENTE
2/3 cană cu nuci rehidratate (două-trei ore sau peste noapte)
3 roșii (șase jumătăți) de roșii uscate la soare, în ulei de măsline extravirgin
o jumătate de roșie de mărime mijlocie (sau două-trei roșii cherry bio)
o jumătate de ardei capia (proaspăt sau congelat)
o jumătate de ceapă roșie de mărime medie
o legătură de leurdă proaspătă
o jumătate de lingură de tărîțe de psyllium
o jumătate de linguriță de amestec de condimente pentru cîrnați (eu fac un mix din 1/2 linguriță de sare, o linguriță de pudră de usturoi, o linguriță de pulbere de ceapă, un vîrf de linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de pulbere de mărar, un vîrf de linguriță de muștar pudră, o linguriță de boia dulce și jumătate de linguriță de cimbru măcinat – iar ce ramîne păstrez într-un recipient mat, închis etanș)
trei linguri de ulei aromat, din borcanul cu roșii deshidratate
o jumătate de lingură de pesmet fin măcinat
MOD DE PREPARARE
Totul ( mai putin o jumătate din legătura de leurdă verde și proaspătă) se pune în tocătorul unui mixer vertical, de putere cît mai mare, și se mărunțește fin, pînă rezultă un amestec foarte asemănător ca textură și gust cu compoziția de drob. O formă mică și rotundă (de silicon, pentru chec, am eu) se tapetează cu frunze proaspete de leurdă (ca un prapur verde) și apoi se umple cu compoziția drobului. Se coace cam 30 de minute, la 170 de grade, apoi se răstoarnă pe un un platou și se decorează cu felii de roșii, foi de leurdă și/sau rondele de ridichi.
Cred ca are un gust di-vin!
http://andreea-nutritie.blogspot.ro/2015/03/crema-de-nuci-cu-cocos.html
Vaaai, ce minunatie!! Sunt asa nerabdatoare, ca am sa incerc chiar zilele urmatoare. O intrebare: exista alta varianta la leurda? In Danemarca mai are cateva saptamani pana la aparitie 🙁 Pentru compozitie, pot folosi usturoi verde, el exista, dar cu ce as putea ‘inveli’ totul?
Daca nu exista alte optiuni, asteptam leurda 🙂
Ai putea încerca niște frunze de spanac, în schimb. Si ai putea sa-mi spui cum ti-a iesit, apoi 🙂
Ieri, intr-o plimbare aiurea prin parc, am zarit un tufis de frunze usor lucioase care parca ma chemau spre ele. Si nu mica mi-a fost mirarea cand am realizat ca e chiar leurda!
Asa ca am reusit sa urmez reteta pas cu pas si a iesit intr-adevar o minunatie! Multumesc, esti minunata!
Buna, Olivia. Eu locuiesc in Canada, unde nu gasesc leurda 🙁 am cautat si intrebat, dar degeaba… Cu ce as putea sa o inlocuiesc in reteta asta? As incerca niste Kale, dar cred ca ar schimba gustul prea tare. Ah, leurda e asa buna…pacat…
Lobodă, spanac, leurdă – astea mă gindesc ca ar merge mai bine, pentru ca au frunza subtire, care in cuptor devine ingrozitor de crocanta si buna!
ma gindesc ,ca s-ar putea si cu praz.
Ești minunată dragă Olivia. Mulțumim pentru rețetă!
Multumesc, Andreea! sa-mi spui cum ti-a iesit, te rog!
minunata reteta!! sigur acesta o sa fie drobul meu de Sfintele Pasti! minunata povestea cu mult talc! multumesc Olivia!
Thank you, dear! 🙂
minunat.
leurda care imbraca drobul poate fi inlocuita cu altfel de frunze?
Pai vezi de ce te iubesc eu in secret? pentru ca pe langa traditionalul cod rosu de inundatii bucale acum e si cod rosu de inundatii oftalmice!
Tratament:
Vegan Mom: Honey, Animals are living breathing things and we can’t eat them!
Son: If animals aren’t supposed to be eaten, then why are they made out of meat?
🙂
Ce-am mai cautat reteta de drob, ieri, pe blog :)… acusica ma pun la treaba ca tare bine arata!
O zi minunata sa ai!
Multumesc, Cristina! 🙂
ti-as trimite poza cu el dar nu am cum :))
sa mai faci. si sa trimiti 🙂
Si eu l-aș încerca…. Mulțumim, Olivia! Îți trimit gânduri bune si dragoste!
De cand astept reteta si povestea ei!Cred ca am intrat ieri pe blog de 20-30 de ori.Arata incredibil,maine fac si eu,sunt nerabdatoare.As vrea sa ne spui tu dupa ce reteta faci rosiile in ulei?Si inca o rugaminte,daca se poate,reteta ta de carnati care este?PS:Scrii minunat,e o placere sa iti citsc povestile
Dar cu stevie merhe oare sa invelim ? Imi tot vine in minte gustul de sarmalute(fara carne) in foi de stevie…
Buna, si eu de cand te-am descoperit citesc pe blog in fiecare zi. Ce sa zic: ‘povestea’ asta e cam ‘sangeroasa’, dar e numai bine asezata in context. Te apreciez si cu fiecare ‘scrisorica’ te cunosc mai mult. Esti de o sensibilitate, delicatete si rafinament aparte. Te rog sa nu renunti vreodata! Cu toata simpatia, Nico.
Draga Olivia, something that would be of interest to you… Hungry for Change and Food Matters pages…Doresc sa-ti scriu un mesaj mai lung si o voi face in curand….Pana atunci, doar sa-ti spun ca e minunat ce faci, si recunosc in pasiunea ta un “soul sister”…Sper ca avem sansa intr-o zi curand sa stam impreuna sa savuram un raw dessert si sa ne impartasim din cunoasterea cu care am fost binecuvantate, care pentru mine este zilnic un dar extraordinar si nemeritat …Blessings and hugs from down under
Someday, for sure. Thanks, dear!
Reteta e minunata!Si tare gustoasa…si ce miros…Multumim!
Poate mai ai ocazia sa ajungi in Kyoto…sa ne vedem la un ceai.Te imbratisam!
Mi-ar placea. Cine stie … 🙂
Astazi toata familia s-a bucurat de drobul tau!Minunat.
🙂 fain! ma bucur!
Mulțumesc Olivia pentru rețetă! Este delicioasă! <3
Mulțumesc Olivia pentru rețetă! Este delicioasă! O zi minunată să ai.<3
Multumesc. Ma bucur tare! 🙂
Draga mea,
Am incercat sa fac si eu drobul la care salivez de 2 zile 😀 dar nu mi-a iesit, s-a rumenit in cuptor pe margini, dar in interior a ramas moale, 2 ore l-am lasat si nu s-a intarit. Am respectat exact reteta. La fel patesc si cu chiftelele nu stiu ce nu fac bine. Ajuta-ma te rog cu o parere.
Pupici verzi! 🙂
Incearca, te rog, sa mai pui o lingurită-doua de tarite de psyllium si spune-mi, apoi, cum a iesit.
Multumesc!
Imbratisari!
Buna dimineata,draga Olivia,fetelor.Vin si eu cu o problema mai delicata.Incerc de mult timp sa raman insarcinata.Recent am auzit de tratamentul cu Branca Ursului.A mai incercat cineva?am inceput sa iau tinctura de 3 ori pe zi,de doua saptamani.Pe net nu scrie daca trebuie sa urmez tratamentul fara oprire,sau cu intreruperi.Are cineva mai multe detalii?Va multumesc din suflet!
Pe mine m-au ajutat gemoderivatele din mlădițe de zmeur de la Hofigal. Am luat timp de 3 luni cate o monodoza in fiecare dimineața. O țineam cat mai mult in gura,apoi o înghițeam. Acum am un înger de fetiță de 5 luni si jumătate. Sper sa te ajute informația!
Pentru Ancu
Si eu iau in prezent branca ursului pentru fertilitate.Am un copil de 4 ani si jumatate si nu mai vine al doilea…Astept minunea…
Olivia are niste postari mai vechi pt.asa ceva.
Era ceva de genu:”si imparateasa ramase grea…”
Buna Olivia,
azi am facut drobul si are un gust delicios… pasta este buna sa o servesti si fara sa o dai la cuptor.
Pe deplin multumita de o masa sanatoasa si consistenta.
Te pup.
That’s very good news, indeed. Thx! 🙂
(incearca sa modelezi amestecul in forma de chiftele, pe care sa le pui la deshidrator, peste noapte. asta e o varianta a retetei care imi place mai mult 😉 )
Buna, Olivia,
Am cautat in postarile si comentariile tale cat am putut de bine, dar nu am gasit ceva in ce priveste grija mea. Daca pentru un AMH mic, de 0.6, la 34 de ani, mai pot fi sperante naturopate. Nu vreau sa ajung la FIV si tratamente cu hormoni, dar din pacate, cam asta pare calea “fireasca” ce a mai ramas de incercat. Iti multumesc foarte mult pentru cum ne incurajezi “doar, doar” ne-om apuca si noi sa traim, in sfarsit, frumos si autentic.
Alecsandra, pe teme de fertilitate Olivia a scris aici: http://oliviasteer.ro/si-imparateasa-ramase-grea-usor/. Tratament homeopat ai incercat?
Multumesc, Alina. Chiar acum am sa recitesc postarea si comentariile. Nu am incercat tratament homeopat, de-abia ce am aflat de rezultat, incercam sa ne mobilizam si sa gasim cea mai buna solutie. Este vorba de o rezerva ovariana scazuta, nu stiu daca se mai poate reface stocul de ovule. Dar cu siguranta, pot lucra la a stimula calitatea a ce a mai ramas si imi doream o stimulare naturala fireste, nu hormonala.
Abea astept sa-l incerc…
PENTRU SAMI
Mai ai probleme cu infectia urinara? ti.am scris ceva la “ghid de supravietuire urbana”
ANCU,
Vezi ca Olivia are niste postari mai vechi:”si imparateasa ramase grea…”
[…] Merita incercat o data drobul de miel fara […]
Multumesc,Mihaela!Am citit postarea respectiva.Doar ca pe langa,auzisem si de Branca Urului,si deja o iau de 3 sapta mani.Am inteles ca face minuni..sper din suflet..:-(( lecsandra,incearca si tu.Poate ajuta.Sa(ne)fie cu noroc! 🙂
buna Olivia
Imi place foarte mult cum arata drobul tau si sunt convinsa ca este si delicios. As vrea sa il incerc si eu, dar am o mica rugaminte la tine. Poti sa imi recomanzi un blender pe care sa-l folosesc nu doar la aceasta reteta ci si la alte retete raw.
Multumesc din tot sufletul!
yupiii.. retzeta fara caju… “sarna” 😀 cred ca o sa-l fac cu forma traditionala…
aaaaa si cred ca fac 2 variante cu “prapur” de loboda si altul de leurda.
Sunt atat de nerabdatoare, incat nu ma pot abtine! 😀
Draga Olivia,
drobul a fost delicios!! Multumim. Astept de cateva zile reteta desertului. Te rugam grabeste-te.
buna,
draga Olivia, imi poti recomanda o gradinita buna in Bucuresti? cu meniu raw vegan? tu unde ai avut baietii la gradinita si ai fost multumita?
este tot mai greu sa gasesti o gradinita buna…
multumesc
Draga Olivia,
Iti multumeac ca existi si ca ma ajuti sa fiu sanatoasa. Datorita tie si blogului tau am deschis ochii acum 3 ani cand am renuntat la carne, apoi incet incet la produsele animale. Am totusi o enigma, am fierul mult peste limita superioara desi celelalte analize sunt foarte bune. Ai idee de ce? Gresesc undeva?
Multumesc si pupicei multi !
Sunt in aceeasi situatie. Si eu incerc sa aflu o cale de a reduce nivelul fierului din organism, fara a limita aportul de legume, care reprezinta 80% din alimentatie.
frumos scris si interesant si preparatul.
Avem nevoie de un post despre superalimente si cum ne crestem imunitatea, te rugam mult!
Spor!
Buna Olivia! Știu ca nu face obiectul discuției dar aș vrea sa te întreb ce ar putea ajuta în cazul unui fibrom Uterin. Nu exclud medicina alopata, dar as vrea sa cunosc și alternative mai aproape de natura și nu de chimie, măcar sa mai micșorez un pic. Multumesc
Draga Olivia,
M am vindecat recent de cancer si doresc sa devin raw vegana. Deja am inceput 🙂 As dori sa te intreb ce parere ai urmatoarea reteta:
“într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa. – în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat. Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de
limonadă preparată în acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv”
Este bicarbonatul de sodiu atat de bun? Daca da unde as putea sa gasesc unul bun?
Inca ceva:) Ai putea te rog sa imi recomanzi cateva carti bune pentru un novice in materia de raw veganism?
Multumesc din suflet!!
nu mi aduc aminte gustul drobului de miel,dar ce mi a iesit astazi este pur si simplu delicios.
olivia,esti minunata! sa nu uiti asta niciodata!
Draga Olivia,
Am incercat reteta ta si este fantastica!!!!! Din pacate nu am avut leurda pe care am inlocuit-o in umplutura cu spanac+usturoi iar forma am “tapetat-o” tot cu spanac. O minunatie!!!
Cu drag,
Irina
Draga Diana,pana iti raspunde olivia o sa iti enumar eu cateva carti,cu care am inceput, pe care si olivia le-a citit.Studiul china-colin campbell,sa traim sanatos fara toxine-robert morse,toate cartile lui normal walker pe care le gasesti aici http://www.antioxidant-natural.ro/carti/
Draga olivia,as fi profund recunoscatoare sa primesc un raspuns.Doar ce am citit in cartea lui Mikhail Tombak ca sucul de sfecla nu se bea proaspat ci dupa 2-3 ore.eu intodeauna l-am baut proaspat.am gresit?ar trebuii sa il las 2-3 ore?
Buna Olivia,
Admiratie si multumiri pentru tot ceea ce impartasesti cu noi. Desi poate nu e cadrul propice, imi permit sa te intreb daca detii cunostinte referitoare la remedii naturiste benefice in cazul epilepsiei
Multumesc
Cu drag
Buna, Olivia! Pot folosi seminte de psyllium daca nu am tarate?
Multumesc mult Sami:)
Dragă Olivia, aș dori să îți
urez Paște fericit alături de cei dragi ție! De asemenea, îți mulțumesc pentru tot binele pe care ni-l faci. Ești pur și simplu EXTRAORDINARĂ! <3
Multumim pentru reteta Olivia si un Paste Fericit tie si celor dragi tie!
Paste Fericit,draga Olivia!Iubire si liniste sufleteasca!Pup!
Incep prin a iti multumi pentru efortul de a ne lumina prin postarile tale. Doresc sa aflu parerea ta despre tratamentul pentru hepatita B si , desi cunosc parera ta despre vaccinuri in general, totodata despre vaccinul pentru hepatita B. Avand in vedere incidenta acestui virus, luînd în calcul posibilitatea de a te infecta, cum am putea preveni, excluzînd acest vaccin? Gînduri bune!
Scufitooo, ce faci? Mai vino si p-aci, mai incanta-ne cu povestile tale, te asteptam cu drag si dor! In alta ordine de idei nu-mi ramane decat sa sper ca esti bine, sunteti bine si sa fiu rabdatoare. Pupici de la Nico.
pregatesc reteta de mici (de ciuperci si alea-alea) pentru un @intiimai mai glorios! 🙂
Pupici & nestemate
Ce ma bucur sa aud asta! Stateam cu un pic de frica si ingrijorare ca te-a ‘doborat’ rautatea unora. Fii tare, te roog, de dragul celor ce te iubesc si apreciaza. Multumesc, sa auzim numai de bine! Pupici si imbratisari calde de la Nico.
Multumesc, Nico!
te imbratisez,
O
Buna Olivia,
am tot citit dar nu am gasit(poate nu am citit prea adanc:) )despre celulita. In urma celei de-a doua sarcini (ambele cu tratamente de mentinere, deci tratamente hormonale)am dezvoltat un inceput de celulita si pentru ca au trecut mai bine de 2 ani isi face tot mai mult simtita prezenta :(. Am inceput cu sport intens dar e clar ca nu e suficient.Imi poti da niste sfaturi(sau voi, fetelor?)? Multumesc si multa sanatate! Si toata aprecierea!
Pentru ameliorarea/reducerea vizibila a celulitei sunt foarte bune masajele anticelulitice. Eu le-am experimentat cu succes in urma sarcinilor, cand am acumulat multa celulita mai ales in partea de sus a picioarelor. Stiu ca se pot face si pe perioada gravidantei prevenind astfel depunerea. Pentru un bun rezultat e nevoie de cel putin 5 sedinte, 10 sunt perfecte. Prima data am facut 10 si intr-adevar am scapat de tooata celulita + kg, iar a doua oara doar 5 masaje si s-a vazut diferenta cu ceva kg in plus. E de la sine inteles ca masaje + dieta = rezultat bun. Succes!
Draga Olivia,dragi fete,vin cu o mare rugaminte.Azi am aflat ca sunt insarcinata,fericire maaare de tot!Vreau sa am un bebe sanatos,de aceea v-as ruga daca ma puteti indruma.Vreau sa stiu toate”do’s and don’t” pe timpul sarcinii.Vreau sa stiu cat mai multe despre alimentatie,suplimente,ceaiuri,ce pot,ce nu pot consuma.Poate imi dati ceva link-uri,poate-mi recomandatI ceva carti,etc.Totodata,vreau sa stiu daca pot sa beau cafa decaf.Tare m-as bucura sa ma ajutati.Sunt la prima sarcina,si vreau sa-I ofer bebelasului tot ce e mai bun.VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL!!Pup pe toate.
Hristos a Inviat!
Draga Olivia,
imi poti recomanda o gradinita raw vegana in Bucuresti?
multumesc
Adevarat a inviat!
Din pacate nu stiu nici una. Auzisem ca s-a infiintat la un moment dat o gradinita raw-vegana in Bucursti, dar n-am urmarit, nu mai stiu nimic. daca afli tu de una, da-ne si nou de veste, te rog.
Cu drag,
O
Dar cu frunze de vita de vie crezi ca ar merge?
N-am incercat. Dar de ce nu? Sa-mi spui cum ti-a iesit, te rog.
Te-am vazut prima oara la bistroul unde ai facut pozele pt carte. Nu te-am recunoscut, dar prietenul cu care eram mi-a zis: ” e Olivia Steer”. Iar eu am ramas uimita de cat de frumoasa erai,imbracata in negru si cu parul lung, negru si el.
Ulterior, in primavara, mi-ai oferit o felie de tort raw de mere cu miere :).
Ce vreau sa spun este ca pt mine e clar ca esti un om frumos cu totul, iar atacurile sunt cu atat mai mari, cu cat omul e mai frumos si mai aproape de acea sursa creatoare.
Te pup
Draga mea, ti-as mai da din cind in cind cite o felie mare de tort de mere… 🙂
Buna Olivia,
Am nevoie de Ulei de chimion presat la rece. Ai idee unde il pot gasi? nu pare sa fie pe niciune. Am gasit doar ulei de chimion presat la abur sau cu zahar in compozitie…Multumesc!
[…] Merita incercat o data drobulde miel fara […]
Buna Olivia,
Ma întorc la rețeta și articolul tău in fiecare Paste, de ce nu mai postezi?
Ne ofereai o alternativa la mai corect, mai sănătos, mai kind.
Multumesc oricum și sper ca nu ai renunțat .
Voi reveni, fara indoiala! Multumesc frumos pentru mesaj! 🙂
Buna ! Spune mi te rog de unde iti cumperi produsele cu , care gatesti (exceptie fructe legume).un site … un link … MULTUMESC ! Daca ne ai putea spune si ce produse cosmetice folosesti … ! Multumesc !