COPERTA DULCIURI

“E un joc nou! De magie! Cu nuci, miere grasă, fructe coapte și zemoase. Am spus un descîntec anume și ele s-au transformat numaidecît în dulciuri delicioase și sănătoase pentru copiii mari și mici. <Să nu le pierd!>, m-am temut și am ascuns rețetele bine, printre rînduri, în tot atîtea povești dulci…”

Deci, duminică, 2 iunie, de la ora 11, ne vedem la lansarea cărții “Dulciuri de poveste”, la Bookfest, standul Humanitas (Romexpo). Pînă atunci, Gabriel Liiceanu vă poate da un argument în plus să veniți. Eu vă aștept!

ILUSTRAȚII: Mădălina Andronic; FOTO: Adrian Stoicoviciu; PREFAȚĂ: Răzvan Exarhu

24 comentarii la “Dulciuri de poveste”

  1. viola says:

    Felicitari! Voi cumpara cartea neaparat!

  2. Ancu says:

    Felicitari…abia aştept să merg în tara să o cumpăr..pupici

  3. Mara says:

    ,,din februarie încoace, lună de lună, am facut liver flush, dupa metoda lui Andreas Moritz. asta ar fi a doua noutate, despre care am să vă vorbesc săptămîna viitoare, pe larg, într-un post spălător de păcate, sper.,,
    Succes la lansare! 🙂

  4. Veronica says:

    Felicitari pentru tot ceea ce esti, pentru tot ce faci, pentru sufletul pe care il depui in a realiza ceva extraordinar. Abia astept sa cumpar cartea si sunt sigura ca nu ma va dezamagi. Mult succes la lansare, astept poze si detalii de duminica.

  5. iulia says:

    felicitari! sper ca totul sa iasa asa cum ti-ai dorit

  6. bisquit says:

    A disparut cumva un comment?nu era tocmai pozitiv.

  7. Unda says:

    Mult succes cu cartea
    Din pacate eu nu reusesc sa ajung la targ, dar le-am dat celor de la magazinul Raid Aroma din Ploiesti mail-ul tau si sper sa aduca ei cartea.

  8. Aura says:

    Din păcate nu am putut ajunge, dar am comandat-o pe internet si o aștept cu mare nerăbdare 🙂
    Multă bafta in continuare si felicitări pentru tot ce faci !
    Bisous

    Cu drag,
    Aura

  9. Gabriela says:

    Scuze!! Am fost la lansare, v-am facut poze tie si sotului tau, as fi vrut sa cumpar cartea si sa am un autograf de la tine draguta mea, imi esti tare draga, dar am ceva probleme financiare, spun asta cu tot regretul.
    Va imbratisez cu mult drag, familie frumoasa!

  10. Corina says:

    Buna Olivia, vreau sa te felicit si aici pentru carte, deoarece m-a tinut treaza aseara pana dupa miezul noptii, nu ma mai puteam opri din citit. Multumesc frumos si pentru autograf si abia astept sa le pregatesc deserturile nepoteilor mei ( David si bebe mic ).
    Te pupam si bravo iar si iar!

  11. AndreeaP says:

    Pretul cartii este exorbitant. Am intrat pe site la Humanitas ca sa mi-o comand, insa cand am vazut pretul am ales sa iau 2 carti ale Dlui. Boia.

  12. elena says:

    Buna, Olivia!
    Felicitari pentru realizarea acestei carti si sper sa iti dea Dumnezeu sanatate, rabdare si inspiratie si pentru o carte cu preparate raw, mai ales pentru copii. In acest sens, te-as ruga sa ma ajuti sfaturi (le primim cu mare drag) pentru optimizarea energiei fizice la concursurile de inot ale baiatului meu de 7 ani si 7luni. Mentionez ca nu consumam preparate de origine animala, de aproape un an si jumatate, insa mai consumam hrana preparata termic.Multumesc din suflet!

  13. Anca says:

    o alta opinie despre procedura pomenita de Olivia…poate cineva are nevoie de informatiile astea cat mai repede : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=603086493043913&set=a.432547040097860.106100.100000277020855&type=1&theater

    Intai, sa va povestesc cum am ajuns sa descopar ceea ce nici un medic nu o sa va spuna niciodata. In timpul unei vizite medicale anuale de medicina muncii, un medic mi-a recomandat sa fac si o ecografie abdominala, deoarece e oricum introdusa in abonament si nu strica (Probabil avea target la vanzare… :)). Asa, ca am luat decizia sa ma mai verific si eu, ca oricum rau nu are ce sa-mi faca. Si asa imi luasera si sange si eram lihnit de foame. Doar ca, am fost total, luat prin surprindere, cand medicul mi-a spus ca am pietre.
    -Poftim?
    -Da, doua pietre de 13 milimetri in colecist ( a se intelege fiere). Si mi-a mai si spus amuzat ca trebuie sa ma operez si sa scot fierea.
    Va dati seama, dintr-un tanar plictisit, care se vaita de mama focului ca trebuie sa piarda timp si sange pentru companie, dintr-o data am devenit un tanar mult, mult mai vioi si mai agitat. Adica pe scurt am sarit ca ars.
    “-Ce? Eu? Operatie? Dar sunt sanatos tun…”
    Ma rog, socul, pana la urma a trecut si dupa ce am consultat cam toti medicii pe care i-am gasit si dupa ce am mai incercat vreo trei ecografe (ca nu se stie niciodata), m-am resemnat.
    Pe scurt, am inceput sa caut alert pe internet, metode alternative de eliminare a pietrelor. “De stiu ca beau si ghintura si tot nu ma operez.” Mi-am zis.
    Am cautat o saptamana prin site-ul revistei, pe care o citesc toate babele, adica Formula As. Pana la urma am gasit o metoda naturista a lui Valeriu Popa prin numarul 379. Vai cat de mult mi-a luat s-o gasesc! Toata lumea multumea ca a scapat de pietre fara operatie, dar nimeni nu dadea si reteta. Imi venea sa ma duc la redactie si sa dau cu ei de pamant. Pana la urma am gasit-o. Pe scurt, trebuia sa bei ulei, cu suc de lamai si sa pui caldura. Mi s-a parut buna cura, dar am zis totusi sa mai caut. Am gasit ca in Grecia antica se mai purta cura de ulei de masline cu lamaie. Scoteai niste chestii verzi din tine si te vindecai si de alte boli. Am rascolit tot internetul, tot Youtube-ul. Am vazut toate grozaviile pamantului, de la operatii laparoscopice inregistrate, la tipi care se lasau filmati de neveste in timp ce tineau o cura, pana la nu stiu ce experti in pietre. Pana la urma, pe Youtube am dat de un interviu in engleza, cu un tip, un american, ce facuse o emisiune la TV acum vreo 15 ani. Ce mi-a placut la el, e ca parea serios si cu bun simt. Adica omul chiar parea foarte bine documentat. Arata in acelasi timp diapozitive si parea logic in cam tot ce zicea. Am aflat o groaza de informatii noi despre ficat si fiere. Cica pietrele de fapt sunt in ficat, sunt invizibile le ecograf si abia apoi cad in fiere. Spunea ca noi avem in ficat mii de astfel de pietre si pietricele si ca aceste blocaje sunt sursa tuturor bolilor, caci, ficatul, nu mai poate elimina toxinele, care se depoziteaza in alte organe. Parea foarte bine documentat. Oricum, ceea ce m-a interesat pe mine, a fost ca se pare ca stia cum sa scoata pietrele din fiere, fara durere si experimentase pe multi oameni si chiar scrisese o carte. Asa ca i-am cautat cartea, am citit-o si mi-am dat seama ca e aceeasi cura pe care o vazusem la noi in Romania, pe Formula As, numai ca tipul descoperise si o substanta care dilata canalele, astfel incat pietrele sa iasa cat mai usor, sarea amara – sulfat de magneziu.
    Au urmat saptamani de rascoliri interioare, calcule, documentari, planuri de operatii realizate de urgenta, in caz ca ceva mergea rau, etc. Am incercat sa discut si cu medicii, dar toti erau categorici – numai si numai operatie. Cand le spuneam ca am vazut eu ceva pe net, se zburleau la mine. Ma speriau si ma avertizau sa nu cumva sa incerc cura pe care o vazusem eu pe net, ca mi se pot intampla toate grozaviile pamantului (de la a ma face complet galben – adica icter, pana la operatii de urgenta cu taietura de 10 centimetri sau mai mult). Oricum, daca ceva mergea rau, puteam sta maxim 3 zile, si apoi, musai operatie.
    Ma rog, pana la urma, m-am gandit ca oricum trebuia sa ma operez. Asa ca, mi-am facut cruce, am stat o zi nemancat si am baut sarea aia amara si uleiul ala. Dupa ce am baut uleiul, nu prea mi-a mai fost asa de bine. Nu aveam dureri, dar era o senzatie de rau, de greata de la uleiul ala. Asta a durat, pana am eliminat toate pietrele. Dupa, parca renascusem. Aveam atata energie, de parca zburam. Probabil ca am eliminat raul din mine. Desi, n-as crede. Deci, va spuneam ca am doua pietre de 13 milimetri. Ei bine, spre surprinderea mea, tin sa va spun, ca am eliminat nu doua, nu trei, ci vreo 50 de pietre verzulii, cu dimensiunea intre 13 si 15 milimetri si alte cateva sute mai micute.
    Bineinteles ca mi-am facut ecograf a doua zi, sa vad daca nu a ramas vreuna blocata pe undeva. Totul era in ordine, numai ca ficatul se desumflase cu vreo 3 centimetri. De a doua zi, am inceput sa ma simt si mai bine, sa fiu mult mai vioi, sa gandesc mult mai clar, sa am mai multa energie.
    Deci, pe pielea mea, am testat si mi-am demonstrat, ca noi, de fapt avem ficatul infundat cu o gramada de pietre de colesterol si functionam cam la jumatate de capacitate tot timpul. Aveti mai jos, cateva informatii despre ficat, iar la final cura. Ca m-am jurat, ca eu, o s-o atasez tot timpul, ca s-o gaseasca omul, cand are nevoie de ea.
    Pentru mai multe informatii cautati: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.
    http://www.youtube.com/watch?v=Q52JKIzBJ8s&list=PL6DB1829318F93A55&index=21&feature=plpp_video

    Eu mi-am facut datoria, de a da informatia mai departe.
    Multa sanatate!

    ==============================================================
    Ficatul este un organ extrem de important in organism si are un rol esential in digestie si in asigurarea nutrientilor catre celulele corpului, dar si in detoxifiere, curatarea sangelui de toxine, metale grele, virusi, paraziti, etc.
    Ficatul are rolul de a metaboliza lipidele in exces, de a elimina din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete. De asemenea metabolizeaza si alcoolul introdus in organism.
    Ficatul are control direct asupra cresterii si functionarii fiecarei celule din corpul uman.
    Daca ficatul nu mai functioneaza normal, toate celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficienta de nutrienti, nu vor elimina deseurile produse, toxinele, si nu vor comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin.
    Chiar si daca numai 40% din ficat functioneaza normal, analizele pot iesi bune. Dar, apar tot felul de boli in organism.
    Ficatul are doi lobi si arata ca doi copaci cu ramurile goale pe dinauntru. Pe langa rolul de procesare a nutrientilor, de metabolizare si anulare a substantelor toxice, precum alcoolul, fiecare celula preia din sange si toxinele, pe care le elimina impreuna cu bila in canalele acestea mici ce strabat intreg ficatul. Toate aceste ramurele goale pe dinauntru se unesc in canale mai mari, apoi se unesc in doua canale principale, ce vin de la fiecare lob al ficatului si apoi se unesc intr-un singur canal biliar. Acest canal biliar comun, conduce bila catre fiere (colecist), care este o punga sub ficat. Bila, este ca un gel uleios galben-verzui, care curge incet de la fiecare celula si se scurge pana jos in fiere. Bila are rolul de a ajuta in procesarea hranei. In momentul in care hrana ajunge in stomac, imediat, fierea se contracta si arunca toata bila in restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), si apoi ajunge in intestinul subtire. In momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, bila trebuie sa fie prezenta, altfel nu va fi procesata si va fi eliminata fara ca organismul sa retina nutrientii necesari. Ficatul secreta cam un litru si jumatate de bila pe zi. Aceasta substanta este atat de pretioasa pentru organism incat nu este eliminata, ci o mare parte din ea este resorbita in intestinul gros si adusa din nou in ficat (ma rog, o parte din substantele care o compun).
    Acum, o mare parte din nutrientii ce sosesc din mancarea procesata, o constituie cristalele de colesterol. Colesterolul bun, este un element de baza in constructia tuturor tesuturilor. Colesterolul e prezent in orice mushi, in peretii organelor, etc. Dar, colesterolul in exces, este procesat de ficat, din sange si eliminat prin canalele biliare. Numai ca aceste cristale de colesterol, au tendinta sa se lipeasca unele de altele, mai ales ca bila este ca un gel uleios. Astfel ca formeaza mici pietricele, care in timp atrag tot mai multe alte cristale de colesterol si se maresc. Majoritatea pietrelor si pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanta care e prezenta in majoritatea organelor si muschilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formatiuni incep sa blocheze canalele biliare (intai pe cele mai mici si apoi si pe cele mai mari, putand chiar sa blocheze un intreg lob al ficatului). Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau marit si nu are nici o solutie. Ficatul se poate mari cu pana la 5-10 centimetri in acest fel. In timp, la aceste formatiuni grase adera metale grele, calciu, diverse saruri, si se calcifiaza. Abia atunci sunt observabile la ecograf. Dar, pana nu se calcifiaza, nu sunt vizibile la ecograf. Se vad doar structuri “grase” in ficat.
    Canalalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer.

    In momentul in care ficatul e aproape plin de pietre, incep sa mai cada din ele si acestea ajung in fiere. Dupa o masa mai grasa sau cu substante mai greu de procesat de organism, fierea se contracta mai puternic si arunca aceste pietre in canalalul biliar comun. Numai ca aici, din cauza dimensiunii lor, se pot bloca. Atunci apar durerile in partea dreapta, sau in capul pieptului. Ele sunt de multe ori confundate cu durerile de stomac, deoarece apar imediat dupa masa. Dupa ce piatra reuseste sa iasa complet, durerea inceteaza. Daca piatra se blocheaza total, bila nu mai poate iesi, aceasta ajunge in sange si omul se ingalbeneste tot (face icter). Canalul biliar comun, chiar inainte sa iasa in intestinul subtire, se uneste cu canalul de eliminare a acizilor din pancreas. Daca piatra se blocheaza aici, nici acizii pancreatici nu mai pot fi eliminati din pancreas si se ajunge la pancreatita, care este o afectiune foarte grava. Oricum, in ambele afectiuni, durerea este atat de mare, si de acuta, ca nu se poate sta acasa. De obicei se poate sta maxim 3 zile cu aceasta afectiune, dupa care, e necesara operatia. E o urgenta si medicina are un singur remediu – operatia. Totusi, astfel de pietre pot fi eliminate usor si rapid, daca se dilata canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu.
    Daca se dizolva 30 grame de sare amara (sulfat de magneziu – este un simplu laxativ puternic – foarte ieftin) intr-un pahar de apa si se bea, canalul biliar comun se dilata pana la aproape 3 centimetri latime. Eu zic, ca e suficient sa iasa orice piatra. De asemenea, caldura ajuta la dilatare. Oricum, medicina traditionala, imediat cum observa o piatra in fiere sau canalul biliar, are o singura solutie – operatia. Dar, in cazul in care fierea este eliminata chirurgical, bila curge in continuu, picatura cu picatura in intestinul subtire. Amestecata cu hrana, este bine tolerata de organism, dar in lipsa acesteia ea roade intestinul subtire, caci pica, exact in acelasi loc, si duce in timp la iritatii, ulceratii, cancer, etc. In plus, in momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, ea nu mai intalneste suficienta bila si atunci nu mai este procesata si omul mananca aproape degeaba, plus ca apar balonari, etc. De aceea medicii recomanda, acizi biliari sub forma de pastile, dupa masa – pentru tot restul vietii.
    Deci, in timp, in ficat se pot strange pietre de colesterol care pot sufoca ficatul. Dar, in momentul in care ficatul nu mai functioneaza la capacitate normala nici nu isi mai indeplineste functiile cum trebuie. Pe langa faptul ca organele si celulele nu isi vor mai primi nutrientii necesari, sangele nu va mai fi detoxifiat. O gramada de toxine, metale grele, virusi, bacterii nu vor mai fi procesate si eliminate din sange. Asa ca organismul gaseste alte solutii pentru a scapa temporar de acestea. Pana cand, ficatul isi va reveni si le va elimina total din sange. Intai va incerca sa le elimine prin alte organe de excretie (rinichi, piele, respiratie). Daca nici acest lucru nu este posibil, organismul le depoziteaza in diverse zone din corp sau diverse organe. Deci, un organism cu un ficat blocat de formatiuni grase de colesterol, si care nu mai functioneaza normal, incepe sa depoziteze toxinele in diverse zone sau organe din corp.

    Exemple:
    In prima faza, apar probleme in celelalte organe de excretie (rinichi, piele, plamani), care se confrunta cu un surplus de toxine, pe care nu le poate elimina ficatul. Apoi apar probleme complexe in organism care sunt legate fie de depozitarea aiurea a diverselor toxine sau produse metabolice, fie de lipsa alimentarii cu nutrienti a celulelor sau organelor.
    Daca toxinele se acumuleaza in articulatii, rezulta boli ale articulatiilor.
    Una din functiile ficatului e sa sintetizeze zaharul in glucoza (principala hrana a creierului). Un ficat afectat nu mai hraneste corespunzator creierul, rezultand oboseala, depresie, si se poate ajunge in timp la boli grave ca dementa, Alzeimer, Parkinson, Scleroza multipla etc. Daca metalele grele nu mai sunt eliminate cum trebuie, cum ar fi de exemplu aluminiul, rezulta Alzeimer.
    Daca ficatul nu proceseaza toate proteinele din sange, corpul incearca sa le depoziteze in sange si in peretii vaselor de sange. Creste numarul globulelor rosii. Creste nivelul de hemoglobina. Sangele devine mai gros si formeaza cheaguri care se pot bloca pe artere, vene, etc. De aici infarct sau paralizie. Sau, proteinele sunt depozitate in peretii vaselor de sange, formeaza tesuturi groase de colagen si blocheaza circulatia.
    Daca colesterolul nu este eliminat cum trebuie de ficat, el ramane in vasele de sange si se depune pe peretii acestora, ingrosandu-I sau blocandu-i. Rezulta infarct, etc.
    Sangele ingrosat incetineste transportul de hormoni, rezultand o activitate foarte crescuta a glandelor si o dereglare a acestora. Rezulta probleme cu tiroida, etc.
    Daca ficatul se umfla, sangele trece mai greu prin ficat. Asta inseamna un efort mult mai mare pentru inima, dereglaj in tensiune, puls, etc.
    Daca ficatul nu elimina surplusul de hormoni (estrogen sau aldosteron), apare un dezechilibru in retentia de apa si sare si tesuturile incep sa se umfle.
    Un ficat blocat poate duce la ciroza, hepatita, etc.
    Lipsa bilei in sistemul digestiv, poate duce la probleme de stomac, nu se mai absorb cum trebuie grasimile, calciul si vitamina K. De aici o multime de probleme.
    Desi e normal ca ficatul sa secrete 1,5 litri de bila pe zi, din cauza blocajului, la unele persoane, se poate ajunge doar la 100 mililitri pe zi. Mai putina bila eliberata de ficat, inseamna ca intestinul subtire nu mai digera mancarea cum trebuie. Rezulta probleme in alimentatie, balonari, infectii, dereglari in flora intestinala, constipatie, iritatie, cancer, etc.
    Cand celulele din oase nu mai primesc suficienta hrana, apar problemele osoase.

    Curios ca putem introduce camere de luat vederi in organism, am reusit sa facem chiar si nanoboti de marimi extrem de mici, dar aproape toti medicii, se fac ca nu stiu cum functioneaza organismul nostru.

    Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat
    Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura.
    ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit – sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor).
    Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei.
    ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu). Sarea amara e un purgativ si actiunea sa principala e sa dilate canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel incat pietrele, atunci cand incearca sa iasa, nu se lovesc de mancare sau alte reziduuri si pot fi eliminate usor.
    ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 grame) de sare amara (sulfat de magneziu).
    ORA 21:30 – Daca nu ati avut scaun pana acum, e bine sa va duceti la toaleta sau optional puteti face o clisma cu apa calduta.
    ORA 21:40 – Se pun 100 mililitri ulei de masline (aproximativ o jumatate de pahar) si se amesteca cu 100 mililitri suc de lamai (aproximativ jumatate de pahar). Sucul sa fie cat mai pur, fara pulpa. Ingredientele se pot amesteca intr-un borcan inchis (se clatina de 20 de ori). Se amesteca 2 astfel de portii. In mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 si ora 22:20. Dar, daca simititi nevoia sa va mai duceti la toaleta, puteti amana cu inca 10 minute.
    ORA 21:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric, pana la prima coasta si cat mai in dreapta spre coloana) o mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea. Mamaliga se face din 1 kilogram de malai.
    ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie. Acest amestec se bea in picioare. E bine sa fie baut tot odata, deoarece, imediat cum ajunge in stomac prima inghititura, incepe eliminarea pietrelor.
    ASEZATI-VA CULCAT IN PAT IMEDIAT! E esential pentru eliminarea pietrelor. Pozitia trebuie sa fie culcat pe spate, cu o perna sub cap. Daca e o pozitie incomoda, se poate sta pe partea dreapta cu genunchii trasi spre piept. STATI COMPLET NEMISCAT, CEL PUTIN 20 MINUTE SI INCERCATI SA NU VORBITI! Pietrele vor fi eliminate fara durere, deoarece se secreta multa bila (care este uleioasa), iar canalele biliare sunt tinute larg dilatate de magneziul din sarea amara si de caldura mamaligii ce are rol dilatator.
    ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie.
    In cazul in care se doreste eliminarea mai multor pietre, optional se mai poate bea si al treilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie, la ora 22:40.
    ORA 22:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric pana la prima coasta) a doua mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea.
    A DOUA ZI DIMINEATA:
    ORA 06:00 dimineata – Se bea al treilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
    ORA 08:00 dimineata-Se bea al patrulea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
    ORA 10:00 dimineata – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.
    ORA 11:00 dimineata – Se poate incepe sa se manance mancare de post. Seara sau in urmatoarea zi se poate reveni la mancarea obisnuita. In urmatoarele doua zile este recomandat sa se efectueze o clisma, deoarece pietrele pot ramane in intestinul gros si sunt foarte toxice, putand crea o stare de rau.
    In caz ca mai sunt pietre, cura se poate relua o data pe luna. Dupa 6-12 cure, sunt eliminate toate.
    Alte Surse: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.” – text Florentina Stefan

    • ioana b says:

      multumesc tare mult pentru postare, am fost si eu diagnosticata azi cu gallstones si mi-am comandat cartea lui Andreas Moritz. Mersi mult si pentru link-ul de Youtube, foarte folositor. Sa speram ca va functiona si am sa elimin pietrele fara operatie 🙂

  14. […] a face toate astea, Olivia Steer s-a folosit de tiparul basmului, de personajele lui  şi de formele de limbaj arhaic pe care el le […]

  15. ana says:

    Buna ziua,

    Imi poate spune cineva, va rog, daca retetele contin ingrediente ca “muguri de pin”, nuci de nu stiu ce specie rehidratate, etc?
    Adica ingrediente exotice si greu de gasit in Ro?
    Sau ustensile speciale, greu de gasit in bucataria cuiva care nu e raw vegan?

    Multumesc!

  16. Iulia Enache says:

    Am cumparat si eu cartea de pe internet. Intradevar foarte scumpa si am avut o surpriza neplacuta sa descopar ca in afara de povesti care sunt dragute pentru copii, nu erau decat cateva retete la sfarsitul cartii. ma asteptam la mai multe retete si ceva mai pentru oameni de rand ca sa zic asa cu ingrediente obisnuite si nu sofisticate pe care nici nu stim de unde sa le luam. imi pare rau ca am dat atatia bani pe ea sincer. nu am sa pot niciodata sa ii fac copilului meu asa ceva ca mi-ar lua o zi intreaga sa stau sa fac altfel de retete si as cheltui o gramada de bani pe ingrediente.

    Multumesc

  17. dana says:

    Am cumparat si eu cartea,intradevar pretul e cam piperat. In schimb e foarte frumos ilustrata si de buna calitate. Se doreste a fi o carte exprimata in spirit de basm, in schimb contine ingredient exotice . Mi se pare ca se potriveau mai bine retete cu produse traditionale.

  18. Unda says:

    Pentru ca multi intreaba si putini au timp sa citeasca tot uite un citat despre alimentatia bebelusilor
    Ce face Olivia
    Luca a fost alaptat pina la 1 an aproape exclusiv. Pina atunci, i-am mai dat, in joaca, feliute de fructe si legume crude, pe care sa le tina in mina, sa le roada, sa le manince sau nu… la virsta asta, insa, apar dintisorii si primii premolari asa ca ii faci un favor dindu-i frcutele si legumele feliute cu care sa-si frece gingiutele iritate. I-au placut dovleceii (cel mai mult), dar si fire de ceapa verde, ardei gras, rosii… Dintre fructe, cel mai bine s-a impacat cu marul si pepenele rosu/galben. Cam dupa un an, am inceput sa-i fac pireuri de fructe, amestecate cu caju, sa-i fac orez, linte, naut, quinoa, mei la aburi, cu multe legume rase pe razatoare mica (morcovi, pastirnac, patrunjel radacina si frunze, telina) si putin ulei. Mincarica de bebelus preferata de David e facuta dintr-un pastirnac ras fin cu putin ulei si foarte putina sare. Delicioasa! Imi place si mie ca garnitura la cirnaciorii din germeni de griu, despre care o sa povestesc mai incolo!
    – Luca n-a luat Vigantol, in care n-am mai crezut, dupa ce am citit diversi naturopati care au pareri ferme vizavi de suplimentele alimentare, fie ele pentru bebelusi sau oameni mari. In schimb, in fiecare zi la prinz, toata iarna si toata vara, a dormit afara pe terasa, de la -12 grade la +35 de grade. E calit, vazut de soare in toate cele 365 de zile ale anului. Nici fier nu le-am dat. In loc de fier sintetic, cred ca sucurile verzi cu bors sunt cele mai bune. Frunzele au extrem de mult fier, iar borsul – multa vitamina C, care ajuta la asimilarea fierului. Apropo, pe vremea cind avea Luca vreo 8-9 luni, cind il alaptam ziua dar si noaptea, mi-am facut niste analize. Mi-a iesit fierul peste grafic (adica mai mult decit media superioara). Am cautat explicatii pentru excesul de fier, in conditiile in care o femeie care a trecut printr-o sarcina de 9 luni, alapteaza de alte 9, ar trebui sa fie macar usor anemica. Doctorita a fost de parere ca datorita salatelor verzi cu multa lamiie pe care le mincasem toata primavara si toata vara, stateam atit de bine la capitolul fier. Cred ca avea dreptate!
    – nu stiu ce sunt canile de filtrare a apei. Pina te dumiresti, procura-ti apa distilata sau bea Bucovina plata
    – cea mai buna piine – fie raw sau gatita – e azima, adica piinea nedospita, din faina si apa, cu putina/fara sare. Nu consumam pateuri si nici piine din comert.
    Te imbratisez cu drag,
    Olivia

  19. Unda says:

    Sper ca Olivia o sa-si faca timp pentru o postare despre carnaciori chiftelute si mici raw
    Mie nu-mi place ce combinatii fac si sa vrea sa stiu ce gresesc sai ce mai pot adauga

  20. gabrielah says:

    Olivia,ma rascolesti de cate ori ,,te citesc,,…sunt departe de lumea ta dar traiesc si ;,,mananc,, postarile tale pe paine nedospita..
    Multumesc in numele copilului meu de 3 ani pt ,,dulciurile de poveste,,..o sa ne scape de multe angoase si nicio vitrina frumos colorata nu o sa ne mai duca cu zaharelul…
    Fii binecuvantata!

  21. Madalina says:

    Buna, Olivia!
    As vrea sa stiu cand vei aduce Dulciuri de Poveste si in Cluj? A aparut in librarii, dar mi-as dori tare mult sa ajungi si aici, sa imbraci cartea inr-o poveste, asa cum doar tu stii. Sper sa imi raspunzi, sau sa imi raspunda cineva care stie, pentru ca sunt tare nerabdatoare sa te intalnesc. Multumesc mult!

Raspunde-i lui iulia

ultimele posturi