“In mod normal, n-ar fi chiar momentul potrivit pentru o recenzie la cheesecake. Daca ar fi macar o farama de cheese in el. Ceea ce nu e cazul.

N-am tinut niciodata socoteala, dar cred c-am testat, ca sa nu zic c-am mancat de-a dreptul, vreo cateva zeci de tipuri de cheesecake pana acum. In principiu reteta e cred foarte simpla (nu m-am ocupat cu producerea, ci doar cu testarea), dar nu stiu cum se face ca niciodata nu seamana unul cu altul. Unele sunt mai cremoase, altele mai putin, unele mai gustoase, altele parca facute mai pe fuga.

Acum cateva seri am facut cunostinta cu primul cheesecake dintr-o cu totul alta categorie. Cu tot respectul pentru toti cei care l-au gatit de-a lungul vremii, cel despre care vorbesc este de departe cel mai echilibrat si gustos, din tot ce-am gustat pana acum. In plus, are o calitate aparte. Poate fi consumat inclusiv in post.

Nu stiu ce-a pus nevasta-mea in el, caci eu nu pun intrebari in domenii care-mi scapa. Ce stiu e ca m-am apropiat circumspect de el si am incheiat prin a testa, din start, 3 portii.

In principiu, as fi pastrat toata experienta asta pentru mine. Doar ca mi-a promis o noua serie pentru ziua de Craciun, in schimbul acestei recenzii. Asa ca m-am grabit sa bat palma” (Andi Moisescu)

ESENȚA

1+1/2 cană de caju înmuiat o ora-doua (sau peste noapte) și bine scurs
1 pahar de fresh de portocale
2 lingură de miere de rapiță
2 linguri de coajă rasă de portocale/lamiie bio
1 linguriță de agar-agar
10 picături de esență naturală de vanilie
1 cană de migdale fin rîșnite
1 lingură de ulei de cocos
1 pumn de stafide
1 lingură de mac
ALCHIMIA

Întîi e bine de știut că migdalele rîșnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie sunt ingredientele magice ale celui mai simplu blat de prăjitură. Hocus-pocus e numele lui. Se amestecă repejor, pînă aromele se întrepătrund, iar aluatul capătă un aspect de cocă tare, cu multă personalitate, cu care se tapetează în strat subțire o formă inelată de tort.
Apoi vine crema de brînză fără de brinză. Abracadabra e numele ei! Căci din cîțiva pumni cu nuci caju, un pocal suc proaspăt de portocale, o lingură de miere, coaja rasă de portocale și ultimele picături de vanilie se întrupează instantaneu în blender o cremă dulce, parfumată, cum alta nu-i. Pe care aș putea-o mînca cu linguroiul fără zăbavă, daca scopuri mai nobile nu m-ar reține. Țelul e, desigur, prăjitura de sărbătoare. Așa că o amestec cu stafidele si gelifiantul făcut dintr-o linguriță rasă de agar-agar fiartă în jumătate de pahar cu apă pură și o torn cu multă băgare de seamă peste blatul din inel. Se ostoiește-ntîi sub o ploaie scurtă de mac și-apoi se dă la rece, să se răcorească.
Într-un sfert de ceas, e gata! În următorul sfert de ceas, e gata, gata de tot…

Sărbători fericite, dragele mele. Să vă meargă la inimă!

178 comentarii la “Cheesecake cu mac si stafide”

  1. RoxanaR says:

    Sarbatori fericite si tie, Olivia. Sa te bucuri de familia ta si de tot ce e mai bun si sanatos pe lume.
    Pupici

    • PV says:

      Dumnezeu e cel mai bun si sanatos pe lume. Nu numai ei, ci si tie si tuturor oamenilor va doresc acest Cel-Mai-Mare-Bine! Se gaseste in Biblie, Cartea de bucate ceresti a Sufletului de om. Unde puteti gusta, sa vedeti ce bun este Domnul! (Psalmul 34:8)

  2. Georgiana says:

    Sarbatori fericite draga Olivia! Multa liniste, pace si caldura alaturi de cei dragi!

  3. Elena says:

    Arata superb si din recenzie inteleg ca-i delicioasa.
    Sa aveti sarbatori minunate, cu liniste si sanatate!

  4. Adriana says:

    Cred ca este delicios……d-abia astept sa fac si eu……Multumim frumos pentru reteta:):)
    Iti doresc un Craciun fericit alaturi de familia ta frumoasa.

    • Mihaela Moga says:

      Da, eu l am pregatit aseara, e foarte bun, cu adevarat. Nimic din aromele exagerate din prajiturile cu care sintem, cei mai multi, obisnuiti. Usor de pragatit, merita sa incercati.

  5. Ruxy says:

    Aio pregatit o minunatie Olivia! Arata si suna magic! Iti doresc un Craciun minunat alaturi de familia ta frumoasa! Spune-mi te rog de unde pot cumpara agar-agar….multumesc si numai bine iti doresc! Seara magica!

  6. Mari says:

    Sa aveti parte de un Craciun de poveste!

  7. Simona says:

    Craciun fericit, Olivia! Sa ai parte de clipe minunate alaturi de persoanele dragi! Te imbratisez cu drag!

  8. Madalina says:

    Craciun fericit, multa sanatate si un an nou plin de impliniri si bucurii pentru tine si familia ta.
    Cu drag

  9. CORINA says:

    un adevarat rasfat , arata snzational !
    sarbatori tihnite , multa sanatate si bucurii alaturi de cei iubiti .

  10. Magda P. says:

    La multi ani tuturor, Nasterea Domnului cu pace si bucurie!

    Magda

  11. Georgiana says:

    Olivia poate fi inlocuit uleiul de cocos cu un alt ulei
    ? de nuci, avocado, seminte de dovleac, susan?…nu gasesc ulei de cocos din pacate si ma intreb care ar fi cel mai bun inlocuitor. Multumesc mult!

  12. Dianka. says:

    Craciun fericit si sarbatori de poveste!!!

  13. Dianka. says:

    Buna fetelor, nu stiti agar-agarul si uleiul de cocos cu ce pot fi inlocuite, ca nu gasesc. Mersi.
    Sarbatori de Poveste la toate!

    • Irina Stoian says:

      Dragelor,

      Ueiul (untul)de cocos poate fi inlocuit cu ulei(unt) de cacao,dar banuiesc ca e acelasi lucru,pentru ca poate fi procurat din aceleasi surse,nefiind de gasit in supermarketuri.
      Eu locuiesc in Iasi si mi le procur de aici:

      http://biobunatati.ro/category.php?id_category=1

      Aici gasiti si agar agar,unt(ulei) de cocos.unt(ulei) de cacao,etc.
      Acum,de sarbatori, am cumparat si lamai si portocale bio,deci mi-am facut provizii de coaja din ambele:)
      Imbratisez cu drag intreaga noastra comunitate si doresc sanatate si pace in inima tuturor!

    • Mihaela Moga says:

      Atentie, si eu credeam ca nu reusesc sa gasesc ulei de cocos, pina ce am intrebat vinzatoarea din magazin: desi ma asteptam la un ulei, lichid, ca cele ce le stim cu totii, e sub forma solida, in borcanel.

    • Simona says:

      Buna Dianka,
      Tocmai ce am scris altei fete mai sus ca eu am gasit pe http://www.bioshoping.ro .Au si ulei sau unsoare de cocos, nu stiu care este mai bun.

  14. Irina Stoian says:

    Acum am vazut ca Olivia a mentionat sus o sursa de agar-agar,etc.,unde vad ca explica minunat si cum se foloseste fiecare produs,ceea ce nu e de ici-colea.
    Olivia, tocmai am facut si eu minunea de chessecake! Dupa cit am limbat:) vasele ,(inainte de a le spala )pare a fi,intr-adevar, o revelatie.In plus, am curatat f bine 3 portocale pitice,de la care am indepartat toata coaja alba (cea care da gust amar),le-am taiat in 4,am adaugat un praf de scortisoara si 2 cuisoare,putin sirop de aratar si le-am blenduit bine bine.In acest sirop grosut voi scalda fiecare felie de chessecake si voi scapa si citiva stropi pe fiecare farfurie, ca decor.Va spun daca merita facut acest sos, dupa degustare.
    Dragelor,va multumesc ca existati,pupi cu drag.

  15. ade says:

    Sarbatori fericite! Olivia
    Multumesc de reteta, am plecat la cumparaturi (sper sa gasesc la Naturalia uleiul de cocos si agar agar) pentru ca printesa mea cea mica face 2 ani pe 31 decembrie.
    La multi ani!!!!
    Ai o familie minunata, sa fiti sanatosi cu totii

  16. anca says:

    Buna Olivia, Emilia iar a inceput de 2 zile sa tuseasca, nu rau, ii pun varza dar vroiam sa te intreb, ea nu doarme invelita se dezveleste si cand se trezeste este rece ca ghiata, tb sa stea invelita cand ii pun varza i se poate face frig de la ea, mersi mult te pup.

    • Flori says:

      Draga Anca,

      Este foarte important ca micuta sa fie invelita, daca nu sta invelita atunci ii mai dai o bluza pe ea, ceva care sa stea lipit de corp.
      Eu i-am pus fiicei mele trei nopti la rand si intr-adevar a dat rezultat…..deci sa fie bine invelita/imbracata.

      sanatate maxima !

      cu drag,

      Flori

    • Sanda says:

      Anca,
      Pentru viitor, completeaza compresele cu varza cu comprese cu ceapa coapta. iata cum: felii de ceapa puse pe plita sau tigaie incinsa, pana se inmoaie si capata culoare sticloasa sau maroniu deschis. Feliile de ceapa plaseaza-le apoi intr-o batista barbateasca(sau carpa din bumbac), impaturita triunghi. Rasuceste, inchizand feliile de ceapa in batista. Asigura-te ca batista inchisa de ceapa este suportata de piele. Feliile de ceapa trebuie sa acopere zona esofagului. Deasupra batistei infasoara inca un fular/broboada usoara, dar calduroasa. Lasa compresa toata noaptea. Daca o pui peste zi, schimb-o de 2-3 ori. In cazul ca fetitei nu-i place mirosul de ceapa, inventeaza o poveste. Cum ar fi ca boala din corpul ei se revolta ca este alungata de zina ceapa si este alungata prin batista :0).
      Sanatate!

  17. Flori says:

    Dragelor,

    Cu colinde de Craciun, va doresc un an mai bun,
    Si cu dragoste crestina sa primiti in dar lumina,
    Zurgalai de flori de gheata sa va bucure de viata,
    Mult noroc sa aveti in toate,
    La multi ani cu sanatate!

    Sarbatori fericite !

    PS: Scuze pentru intarziere.

    va pup,

    Flori

  18. Madalina says:

    Draga Olivia,
    Va doresc un an nou magic cu sanatate, fericire si multe realizari!

    Cu mare drag,

    Madalina

  19. Madalina says:

    P.S.

    Sunt o mare amatoare de cheesecake, cu siguranta voi incerca sa prepar aceasta reteta.
    Arata delicios cu mac deasupra!

  20. Elena says:

    Buna fetelor, am descoperit sau redescoperit painea Elta, nu are gluten si e obtinuta prin deshidratare la temperaturi de 37 grade C. Ce parere aveti, folositi?

    • Marina N says:

      M-am uitat si eu pe site-ul Elta si vad ca painea se face din tarate de grau deci are gluten :-(. In rest vad ca au si paine “de post” deci fara zer.

      • Elena says:

        tot pe site-ul lor am gasit urmatoarele: “Se produce si eliminarea considerabila a glutenului din “firele” de faina alba care le mai contine taratea obisnuita; acest gluten(care are consistenta unui cauciuc) se aduna la un anumit punct al instalatiei si este indepartat”. suna destul de bine, nu? fata de painea obisnuita..ma gandesc sa incerc.

  21. Luciana says:

    Sarbatori fericite si anul viitor sa-ti aduca tot ce-ti doresti!
    Cu drag,Luciana

  22. Luciana says:

    Din cate stiu painea Elta se face cu zer, deci nu este vegana.

  23. carmen faur says:

    Buna Olivia,

    vreau sa incerc si eu Cheesecake -ul insa fiul meu este alergic la caju .
    Pot inlocui cu altceva nucile de caju din asa zisa branza ?
    Multumesc

    • Irina Stoian says:

      Cajuul are o textura fina si este dulce, dar la fel de bun poate fi cu orice alte nuci:migdale,macadamia combinate cu migdale,nuci de brazilia cu migdale, etc.Unul din secrete este ca nucile folosite sa fie macinate fin de tot, iar ptr asta este necesar un blender de mare putere.Acum,cind am si eu un Vitamix,pot face diferenta intre cum imi ieseau inainte compozitiile si cum ies acum.
      Eu am facut cheesecake-ul si s-a bucurat de maaare succes.Copilul meu,Alexandra, 21 ani:) a papat exact 3 portii consecutive.In plus, mi-a sugerat sa fac blatul mai grosut,ptr ca este delicios.:)
      Am promis ca spun o parere despre sosul de portocale si vreau sa va spun ca este delicios si da, merita experimentat 🙂

  24. Gia says:

    cred ca mai bine inlocuiesti caju-ul cu migdale.
    adevarata branza nu iese nici pe departe la fel de gustoasa

  25. Mira says:

    Draga Olivia,

    Sa-ti de-a Dumnezeu sanatate, tie si familiei tale, si putere, ca sa ne inveti si anul care vine numai lucruri bune pentru sanatatea trupului si a mintii tuturor celor , care te citim.
    Am si eu o intrebare, ca tot se apropie Revelionul si fiecare femeie isi doreste cu aceasta ocazie sa fie frumoasa si dichisita.CE LAC DE UNGHII FOLOSESTI? Eu personal foloseam de la Framec, dar de cand am citit pe blogul tau, ca toate ingredintele toxice din produsele cosmetice ajung in sange, nu am mai avut curajul sa ma fac.Mentionez ca pe siteul indicat de tine http://www.elemental.ro ..nu am gasit produsul lac de unghii. Astept raspunsul tau!! Cu grag, Mira

  26. Anca says:

    Am experimentat si eu reteta ta;toata lumea a fost incantata. nu ma asteptam sa o pot prepara pt nu prea ma pricep la gatit si cu siguranta daca as fi incercat un tort clasic, nu as fi reusit; citesc de mult timp tot ce scrii, dar nu am incercat sa gatesc; dar pentru ca am cateva zile de concediu, am cumparat ingredientele, pe care nu le-am gasit intr-un singur loc insa le-am cautat cu rabdare (o sa le comand de pe site-urile recomandate de acum incolo), dar si o rasnita,un blender, un inel pt forma si un platou nou :). De acum sunt pregatita pt ce ne vei mai impartasi, dar o sa ma uit si prin vechile postari. Cu drag, Anca

  27. Roxana says:

    Draga Olivia

    De cand ai inceput acest blog eu sunt fascinata de tot ce scrii. Am renuntat sa mananc carne desi eram o mare carnivora si stilul tau de viata este un model pentru mine. Aseara am vazut si documentarul ” the Gerson Miracle” si am regasit multe din lucrurile pe care tu le spui.
    Problema cu care ma confrunt este a faptului ca eu nu am de unde sa cumpar legume si fructe bio. Ma intereseaza foarte mult parerea ta referitoare la acest subiect deoarece toata familia mea consuma zilnic suc de fructe si legume si nu stiu ce sa cred despre tot ce inseaman pesticide si toate chimicalele cu care sunt tratate plantele. Nu stiu daca este sanatos, ce sa fac te rog invata-ma. Sa curat coaja fructelor ajuta la ceva? Am incercat din piata sa gasesc fructe bio mici si “adevarate” dar nu tot timpul reusesc si doar cateva sortimente sunt asa. Pe vara cumparand patrunjel cu radacina din piata eram fericita ca nu e ca cel din supermarket crescut in apa etc si culmea, chiar cel care il vindea ( nu cred ca era cel care il cultivase) mi- a spus ca habar nu avem noi cate chmicale se folosesc si cultivatorii romani si ca nu respecta nici o regula.
    Intrebarea mea este daca exista efecte negative ale consumului mare de fructe si legume tratate cu chimicale?

  28. ade says:

    Astazi este ziua ta, La multi ani!!! multa sanatate si tot ce-ti doresti;
    Cu drag te imbratisez
    Ade

  29. anca arissa says:

    Multa,multa sanatate,un an nou fericit si LA MULTI ANI!!!!

  30. anca says:

    Buna Olivia, fetelor, am o intrebare i s-a intamplat vreuneia din voi sau la copilasi sa faca alergie la crema de marul lupului si galbenele de la Ioan Bonchis, asta mica e plina de bubite mici si rosi pe spate unde am uns-o alta explicatie nu gasesc decat ca este de la crema. Va pup
    si un an nou fericit, multa sanatate.

  31. Alexandra says:

    La multi ani, draga Olivia! Sa ai o zi frumoasa!

  32. Violeta says:

    Sa-ti fie drumul plin de lumina si pacea din suflet deplina! Si Domnul sa te tina cu fata spre steaua iubirii!

  33. Catalina says:

    La multi ani Olivia! Sa fii sanatoasa ca sa te poti bucura de tot ce ti-a dat D-zeu!
    Ma bucur sa vad ca esti nascuta in aceeasi zi cu sotul meu…

  34. Maria says:

    La multi ani!Sa ai ajutorul lui Dumnezeu in tot ce iti propui, sa-ti puna in desaga sanatatea, bucurie si numai impliniri!

  35. Ruxandra says:

    La multi ani Olivia!
    Din toata inima iti doresc tot binele , sa te ajute Dumnezeu sa fii fericita, sanatoasa, sa te bucuri de familie si toti cei dragi!

  36. Andreea says:

    La multi ani, draga mea draga!!! Sa fii sanatoasa, fercita, implinita si sa ai in continuare la fel de multa rabdare si daruire in tot ceea ce faci! Iti multumesc din suflet pentru ca existi si ai patruns..fie si virtual..in viata noastra! Te imbratisez cu drag, Andreea!

  37. anamaria says:

    La multi ani!! Multa sanatate si tot ce iti doresti! Te pupam cu toti, inclusiv pitica mea de numai 2 saptamani.

  38. claudia says:

    La multi ani draga Olivia! Va doresc -tie si familiei tale- sa fiti ocrotiti de Dumnezeu!

  39. Roxana says:

    La multi ani draga Olivia sa fii sanaoasa si fericita impreuna cu familia ta.

  40. mircea says:

    Sper sa mai prind pe cineva pe blog..Am o infectie urinara cu febra destul de mare, usturimi,mictionare dureroasa etc.MA tine la pat de 3 zile.Ce remedii naturiste ma sfatuiti sa aplic?As vrea totusi sa evit antibioticul.Beau 4 l apa , fireste, pt a elimina bacteria .Multumesc.Mircea.

    • Marina N says:

      Mircea, am gasit cate ceva:
      “Mihaela says: November 24, 2011 at 17:59 Pana vine raspunsul Oliviei iti voi impartasi din propria experienta vis-a-vis de infectiile urinare recidivante cu E coli. In urma cu 10-11 ani am avut cateva episoade de infectie urinara tratate desigur cu antibiotice, insa la fiece luna sau doua luni, in cazul fericit, iar faceam un episod. Pe atunci nu dadeam multe parale pe tratamentele naturiste, de fapt nu dadeam deloc, insa intr-o zi cineva mi-a spus sa iau ulei volatil de ienupar, 3-4 pic de 3 ori pe zi. Initial am zis ca nu iau nimic, ca nu are cum sa rezolve un ulei ceva ce nu a rezolvat gramada de antibiotice ingerate, insa dupa ce am facut iar un episod…am reconsiderat din disperare. Asa ca am cautat la naturiste uleiul, l-am luat conform indicatiilor si de atunci nu am mai avut infectii urinare. Bine, inutil sa zic ca de cate ori am cea mai vaga simptomatologie( dar s-a intamplat foarte rar, si asta in ultimii 2 ani abia), recurg la ulei sau tinctura de ienupar, un antiseptic urinar de exceptie.”

      http://sanatate.adore.ro/ghid-de-sanatate/infectia-urinara/
      http://www.revistafelicia.ro/articol_1000812/tratamentul_infectiilor_urinare.html

      Iti doresc SANATATE!

    • Mira says:

      Nu sunt medic, dar eu te sfatuiesc sa iei o lingurita de tinctura de propolis (gasesti la orice farmacie) pe stomacul gol.Eu iau preventiv tictura de propolis fara alcool, pt ca intareste sistemul imunitar si am citit ca e ff recomandata in infectii de toate felurile.Rau nu are cum sa-ti faca, doar e putin rea la gust.Incearca pe stomacul gol o lingurita dimineata , una mai dupa masa si vezi cum te simti

    • Magda P. says:

      Draga Mircea, un alt remediu bun ar fi ceaiul de merisor combinat cu extractul gemoterapic de merisor de la Plantextrakt. Eu una as merge si la un homeopat bun, ca sa fii sigur ca rezolvi totul.

      Sanatate multa,
      magda

  41. daniela says:

    La multi ani!

  42. Adriana says:

    LA MULTI ANI,OLIVIA! Sa ramai asa cum esti.Esti un model pentru mine.Te pup.Un An Nou cu bine!

  43. Anita says:

    La multi ani! Sa fi fericita, sanatoase si implinita! Cu drag, Anita

  44. Anca says:

    Draga Mircea bea multe lichide si i-a de la farmacie homeopata extract de meisor 30picaturi dim, la pranz si seara inainte cu30min de masa si urinal tablete sunt naturiste, nu manca sarat si nu bea acidulat, am avut si eu de multe ori tb sa continui cura cam o luna ca sa nu ti mai apara, sanatate.

  45. raluca says:

    la multi ani ,sanatete si spor in toate.pupici dulci.

  46. Anca says:

    La multi ani! Sa fiti sanatosi un an nou fericit.

  47. Mari says:

    Intreba cineva pe aici de B12 dar nu mai gasesc exact unde.

    Se pare ca spirulina este recordmenul în vitamina B12. Alte surse:bors,rejuvelac, branza de nuci fermentata, clorela. Nu se recomanda suplimentarea cu fiole de vit. B12 deoarece stimuleaza dezvoltarea anumitor tumori latente care pot exista in organism.

  48. Mara says:

    Buna Olivia, fetelor,

    In urma cu o saptamana am aflat ca sunt insarcinata:)..incercam de vreo 6 luni si acum s-a intamplat(dupa cateva saptamani in care am baut zilnic ceai de napraznic, asa cum spune Breuss)!!! Problema mea e ca abia peste doua zile ajung la control si am inceput sa am scurgeri maronii care de ieri au devenit mai abundente, asemanatoare celor de la menstruatie:( ce imi recomandati? E normal pentru primele saptamani de sarcina? Please….bebe e in pericol?

    • olivia says:

      Draga Mara, felicitari pentru bebe! Sa fiti sanatosi amindoi!
      Spune-mi te rog, ce maninci, ce bei in general si in special daca mai bei ceai de naprasnic.

      • Mara says:

        Buna Olivia,

        De cateva luni mananc preponderent hrana cruda(aprox80%), sucuri de morcovi si multa sfecla insa in perioada sarbatorilor am mancat mai mult gatit dar fara carne. De zece zile sunt plecata din tara in vacanta si nu am mai baut ceai de naprasnic, nici sucuri nici legume. Multe fructe la micul dejun, unt si oua fierte, ceai verde si un fresh de portocale, paste, peste si fructe de mare in restul zilei.
        De ieri scurgerile s-au transformat in hemoragie in toata regula. Am refacut testul si am inca doua liniute desi nu cred ca mai exista embrionul! Am scurtat vacanta si in seara asta ajung la medic si inapoi la hrana sanatoasa!
        Va pup pe toate! Sunteti grozave:*

        • ralu says:

          Buna Olivia, Mara,

          In primul rand va urez un La Multi si fericiti ani!
          In al doilea rand, intervin si eu pe fir cu o intrebare.
          Incerc de jumatate de an sa raman insarcinata, si am inceput o cura cu branca ursului – si eu si sotul. As vrea sa stiu daca in paralel cu aceasta cura pot folosi ceai de napraznic si/sau tinctura de marar.
          Multumesc mult,

          • Mara says:

            Buna Ralu,

            Breuss spune ca dupa o cura de o luna pentru ambii parteneri cu ceai de naprasnic ar trebui sa rezulte in cele mai multe cazuri, o sarcina. Daca nu, situatia nu e prea roz:(..eu am baut aproape in fiecare seara conform celor citite in cartea lui Breuss si in mai putin de o luna testul arata doua liniute:D sotul meu nu a baut regulat acest ceai! In aceeasi ordine de idei, alimentatia noastra a fost preponderent cruda!
            Cu bine,

          • ralu says:

            multumesc Mara de raspuns, si imi pare rau de veste…
            astept cu nerabdare si articolul Oliviei…
            ce ma nedumereste in cazul acestui ceai este ca e nu are nimic mentionat in prospect legat de infertilitate…
            voi incepe o cura asa cum ai precizat si tu, si sper sa nu fie efecte adverse,
            sa avem amandoua muuult succes!

        • olivia says:

          Draga Mara,
          Regret foarte tare ce ti se intimpla… ar fi trebuit sa postez mai devreme despre fertilitate… dar informatiile sunt raspindite in carti multe si eu n-am avut timpul sa le string si sa le pun cap la cap pe toate. Uite, de pilda, am gasit mai multe recomandari ale naturpoatilor (chiar si intelepciune populara intr-un volum gros de etnografie romaneasca) ce vizeaza femeile proaspat ramase insarcinate, de a tine post negru (sau cu sucuri) pentru a nu pierde sarcina (“pentru a nu lepada”). Ratiunea unor astfel de recomandari – ce pot suna sinistru in urechile sotului, rudelor, prietenilor, vecinilor si ale unor oameni nu foarte bine intentionati care mai intra pe blog – trebuie foarte bine intelese si cu grija scrise. De aceea am tot aminat subiectul, care nu poate fi expediat usor. Sunt multe informatii pretioase, recomandari verificate de specialisti in ani de studiu si practica, dar trebuie aduse la un loc, scrise cu discernamint si pentru asta e nevoie de timp. Inteleg cit de vitale sunt informatiile pe care le-am gasit si ca sunt atitea femei care au nevoie de ele, asa ca urmatorul post va fi pe tema fertilitatii, cu siguranta.
          Sa fii tare, Mara.
          Te imbratisez,
          Olivia

          • Mara says:

            Draga Olivia,

            Am fost la medic, a fost avort menstrual:( partea buna e ca am vazut ca se poate!! Astept cu mare interes, ca si pana acum, postul legat de infertilitate! Pentru cativa carcotasi nu are sens sa se piarda informatia.
            Preventiv, mi-a recomandat medicul antibiotic si antiinflamator. Le-as putea evita oare?
            Iti multumesc mult!

          • olivia says:

            Mara, imi pare tare, tare rau… pentru tine special, dar si pentru celelalte doamne, un sumar al celor mai importante recomandari despre fertilitate, cit de curind. Promit!
            Cit despre recomandarile privind un antibiotic si un antiinflamator natural? Exista multe variante. Ceaiul de tataneasa este un antiinflamator magistral, pe care il recomanda Norman Walker, dar si Robert Morse. Sunt voci care infereaza tataneasa, speculind ca are in compozitie o substanta toxica si deci periculoasa. Dupa Robert Morse, farmacistii care au incercat sa izoleze din tataneasa acele principii antiinflamatoare au dat chix si atunci au denigrat planta cu totul. Intregul e mai valoros decit suma partilor componente, e o maxima naturopata care functioneaza si in cazul tatanesei. Planta in intregul ei actioneaza sinergic, ceea ce medicii nu inteleg si in loc sa fie toxica (cum sunt citeva principii separate, scoase din context), ea e curativa, in doze corecte (cum e si marul lupului).
            Antibiotice eficiente sunt propolisul (o cura temeinica pe cale orala e chiar foatre indicata si preventiv, mai ales in sezonul rece), usturoiul, echinacea purpurea/rosie, cu care se fac bai de sezut. Poti folosi si tincturi de echinacea: 20 de picaturi la fiecare 2 ore in primele doua zile (in tulburari acute) cu spatierea ulterioara a portilor. Sau de 3-5 ori pe zi, cite 20-30 de picaturi, in putina apa, dupa cum recomanda Christopher Vasey. O alimentatie curata, fara grasimi si proteine animale, cu multe sucuri (strecurate, pe stomacul gol) verzi, de fructe si legume, sunt recomandarile cele mai fierbinti ale lui Norman Walker cind vine vorba de pericolul unor infectii sau inflamatii. Tinctura de zmeur e un sustinator, reglator si tonic al organelor genitale feminine, cum e de altfel si lemnul dulce (un antiinflamator excelent, in plus).
            Te rog, nu te lasa coplesita de veste. Ai acum mai multe mijloace de a-ti vedea visul aievea curind. Tine doar de tine sa-l transformi in realitate. Capul sus, deci. Ai atitea de facut!
            Te imbratisez cu drag,
            O

        • ralu says:

          Mara, scuze ca te deranjez din nou, ai putea sa.mi spui te rog, cum ai luat tu ceaiul de napraznic?
          mentionez ca nu am cartea lui Breuss iar pe net nu am gasit informatii f clare.
          ms,
          Ralu

  49. anamaria says:

    Mara eu am fost insarcinata de 2 ori, nu mi s-a intamplat ceva de genul, dar din ce am auzit de la alte persoane exista femei care au menstruatie si in timpul sarcinii mai ales primele 2 luni. Oricum fii in alerta! daca scurgerea este abundenta sau apar dureri de orice fel mai bine mergi la un spital sau suni un medic daca ai posibilitatea asta.
    Iti urez multa bafta si sper ca totul sa fie bine.
    Pup.

  50. eka says:

    But the actress also said her biggest health regret was actually her year-long stint as a vegan.
    The Desperate Housewives star said she decided to stop eating meat after attending an event hosted by motivational guru Tony Robbins.
    But after collapsing after eating nothing but salads, the glamorous star thought again and went back to a carnivorous diet.

    Cum comentezi aceasta afirmatie a ei? ca regreta anul ei de dieta vegana

    Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2081945/Eva-Longoria-reveals-suffered-dramatic-weight-loss-following-Tony-Parker-divorce.html#ixzz1iTciPsYf

    • olivia says:

      Eva Longoria e o tipa foarte frumoasa, dar nu suficient de cumpatata… nu poti sa sari direct in veganism (stoping eating meat after an event) fara riscuri… si apoi nu poti sa iti periclitezi sanatatea adoptind o dieta atit de stricta (eatying nothing but salad) fara sa apara mai mult ca sigur o alta suma de complicatii pentru sanatate… Eva Longoria a facut un pas mare in viata ei, fara sa stie ce face… (ca si cum s-ar fi maritat cu un curvar si ar blamat conceptul de casatorie, ceea ce in parte s-a si intimplat… ). Daca ar fi trecut de la omnivorism/carnivorism la ovo-lacto-vegetarianism apoi la veganism apoi la raw-veganism, ar fi plutit – poate – in sfere inalte cu oameni ca Tony Robbins. Nu veganismul e de blamat, ci cei care il fac dupa ureche. Veganismul ofera toti nutrientii de care un organism are nevoie, doar trebuie sa stii de unde sa-i iei. Asta inseamna putin research, de care nu oricine e capabil, din pacate….

      • ade says:

        De acord cu tine;
        Tocmai din aceast motiv nu mi-am trecut copii exclusiv pe acest stil de viata(doar am redus carnea la o data pe saptamana).
        Consider ca inca nu sunt informata suficient de mult pentru a putea face pasul.

        Astept postari noi, am devenit dependenta de blogul tau.
        o zi frumoasa
        Ade

  51. Mari says:

    Olivia, mi-as dori sa ne impartasesti meniul copiilor tai , zilnic,ce ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica pentru a nu ajunge la carente.Am inteles ca e bine sa consume fructe, legume, leguminoase dar un exemplu de meniu ai putea sa ne scrii?In ce cantitate ar trebui consumate alimentele pentru a asigura necesarul zilnic de calciu, fier, proteine , de exemplu.
    Si in alta ordine de idei, am citit undeva ca spirulina pulbere/capsule se oxideaza, ca cel mai bine este sa fie administrata sub forma de tablete. Tu ce parere ai?Exista oare adevar aici sau e vorba de marketing?

  52. stela says:

    Draga Olivia,

    Sa ai un an minunat, plin de clipe frumoase!

    Am adunat cateva intrebari, poate ai putin timp sa ma lamuresti.

    Ce fel de susan folosesti tu, nedecorticat? Am inteles ca acesta este mai bogat in calciu.
    Migdalele din Matache sunt din SUA iar unii sustin ca toate produsele din SUA dunt pasteurizate. Tu ce stii despre asta?
    Am incercat crema de zahar ars, a iesit minunata (inclusiv cei care nu mamanca raw vegan si care au gustat-o au zis ca e delicioasa). Am insa o nelamurire: apa cu agar agar data in cloclot se adauga asa fierbinte peste laptele de migdale sau se lasa sa se racoreasca putin?
    Ai cumva o recomandare de medic naturopat, o cunostinta are nevoie sa apeleze la un astfel de medic cu probleme mari de sanatate.

    Scuze de lista lunga de intrebari.

    Pupici primavaratici, ca vremea de afara!

  53. pitu says:

    agar-agar e ok?
    unii sustin ca nu ar fi tocmai ok
    unii mergeau pana la a sustine ca e chiar interzis in ue

  54. raluca says:

    olivia fetelor ce parere aveti despre tigaile tavile cu invelis ceramic,dar despre ceaunele de fonta emailate?pupici

  55. Andreea says:

    Draga Olivia, sinuzita cronica se poate vindeca prin remedii naturiste?
    Multumesc frumos.

  56. Anca says:

    Draga Olivia

    Ce parere ai despre solutiile acelea de curatat legumele si fructele sunt bune de ceva sau inrautatim lucrurile?
    Ma intereseaza mult si parerea ta referitoare la tigaile de ceramica de care zicea Raluca si alte vase safe.

    Multumesc.

  57. […] Unde am intalnit-o? La mine in bucatarie, facuta de manutele mele De unde am avut inspiratia pt reteta? De la Olivia Steer. […]

  58. roxana bordei says:

    Buna, Olivia. Citesc foarte des postarile de pe blog-ul tau si incerc sa fiu atenta la alimentatia mea si a copiilor mei. Nu sunt raw-vegan, dar incerc sa mananc ct mai multa hrana vie, evit alimentele procesate, prajelile, consum putina carne si proteina animala, tin posturile si asa mai departe.
    Si eu sunt total impotriva administrarii de medicamente (chimicale, dar consider ca sunt anunmnite categorii de pacienti care fara acestea nu ar putea duce o viata normala. Si o sa te intreb ce parere ai despre copiii care risca sa faca astm bronsic sau despre cei care deja au aceasta afectiune? ce alimente ar trebui sa consume si ce l-ar ajuta sa evite episoadele acelea de respiratie suieratoare, tuse si mucisori care nu sde mai termina.
    O alta categorie de pacienti sunt cei cu crize de epilepsie care se controleaza fosrte greu fara acele droguri si uneori sunt cazuri de persoane care chiar si cu tratament nu reusesc sa le rareasca sau sa le controleze. Ce ar trebui sa faca aceste persoane, ca sa nu mai faca crize?
    Ce ii dai naturist unui copil care face convulsii pentru a le opri? Diazepam care-l ameteste si-l moleseste de tot. E groaznic sa fii intr-o astfel de situatie. Mi-ar placea sa cred ca natura rezolva toate problemele, dar in situatiile astea grave e destul de greu. Tu ce zici?

    • olivia says:

      Draga Roxana,
      Raw-veganismul nu e inventia mea si eu, personal, n-am experienta in tratamentul unor afectiuni grave cu ajutorul hranei vii (am tratat doar bronsitele, laringitele, pneumoniile, varicela, abcesele celor din familia mea). DAR, au altii acest gen de experienta, cum ar fi naturopatii, dar si bolnavii de astm, shizofrenie, depresii, cancer, diabet etc etc care s-au VINDECAT cu mincare cruda.
      De exeplu, baiatul cel mare al Victorie Boutenko (Boutenko family este supranumita in America drept RAW FAMILY, pentru ca absolut toti membrii ei s-au vindecat de boli grave, ca astm, diabet, obezitate afectiuni cardiace cu hrana vie) povesteste in cartea sa “Fresh” cum a scapat sora lui de un astm invalidant in doua saptamini de rawfoodism. Noapte de noapte era trezit de crizele de astm ale surorii sale, cu horcaieli si tuse interminabile, si gindul lui cel mai terifiant era de fiecare data acelasi: cine din familia lor va muri primul? Toti, cum spuneam, s-au vindecat in cel mai scurt timp de boli carora medicii nu le gasisera nici o rezolvare, de indata ce si-au schimbat regimul alimentar. Veganismul nu e suficient in cazurile grave. Dar raw-veganismul ofera solutia salvatoare, dupa cum au demonstrat prin exemplu personal Boutenk-ii.
      Cit despre epilespsie, Norman Walker, cel mai longeviv naturopat (care a vindecat mii de pacienti pina la virsta de 116 ani citi a trait) spune ca spasmele nervoase, asimilate acestei boli “apar uneori ca urmare a unei stari de toxicitate excesiva si de privare de hrana a sistemului nervos. Uneori este provocata de prezenta viermilor la nivelul colonului. Un asemenea caz a fost acela al unei tinere de 26 de ani. Dupa 28 de irigatii de colon consecutive, aplicate zi de zi, a eliminat un ghem de viermi de dimensiunile pumnului unui adult. Inca vreo citeva clisme au curatat toate urmele si atacurile ei de epilepsie nu au mai reaparut niciodata”. In afara de clisme, Norman Walker trateaza epilepsia cu 5 formule de sucuri: 1) morcov si spanac; 2) spanac; 3) morcovi, sfecla rosie si castraveti; 4) morcovi, telina si pastirnac. Eu as adauga (mai ales fiind vorba de un copil caruia ii poti face mai greu clisme) ceaiuri deparazitare (de la Ioan Bonchis, de pilda), usturoi crud si pisat in fiecare fel de mincare sarat, ceaiuri de cimbrisor inainte de fiecare masa, cu jumatate de ora si intre mese in loc de apa. Copiii in special fac paraziti atunci cind sunt hraniti cu carne si dulciuri procesate termic/chimic. (Valeriu Popa le numea pe mamele care le dau copiilor dulciuri “criminale” tocmai pentru ca acesti copii sfirsesc prin a fi devorati de parazitii sustinuti de zaharul si amidonul din dulciuri). Nu exista cuvinte suficiente pentru a sublinia importanta hranei vii nu numai in sustinarea functionarii corecte a tuturor organelor unui copil in crestere, dar si in corectarea disfunctiilor deja existente.

      • roxana bordei says:

        Cu ceea ce ai spus despre astm si despre crizele de epilepsie datorate parazitilor sunt intru totul de acord, dar ce te faci cu crizele de epilepsie aparute in urma unor traumatisme craniene (accidente, cazaturi)sau chiar a unor traumatisme suferite in timpul unei nasteri dificile? (hipoxii severe care lasa apoi sechele). Aici nu mai e vorba de toxicitate, e vorba de suferinta creierului. Acolo se produc niste descarcari electrice la nivelul creierului care mai apoi dau acele crize de epilepsie cu convulsii. Eu la astfel de cazuri ma refeream. Cu ce poti sa-l scoti dintr-un status epilepticus care poate tine chiar si o ora? Poate hrana vie si anumite plante (se pare ca branca ursului) ar putea preveni aparitia crizelor sau le-ar putea opri, dar ca sa-l scoti dintr-o astfel de criza, nu poti decat cu diazepam intravenos. Din pacate sunt si astfel de situatii triste. Am auzit si am vazut destule cazuri prin centrele de recuparare pe unde am fost cu baietelul meu nascut cu Apgar 2 din incompetenta unui medic care nu a fost capabil sa-si dea seama ca nasterea normala il putea lasa cu sechele (bazinul meu fiind prea mic pentru cele 4 kg ale lui). Din fericire, singurele sechele pe care le-a avut pana acum au fost cele motorii, si acestea destul de usurele.
        Din cauza acestui acccident la nastere, sansele lui de a face, de-a lungul vietii, epilepsie sunt mult mai mari decat cele ale unui copil nascut fara niciun fel de problema. Problema este ca efectele secundare ale acestor tratamente antiepileptice sunt multe si neplacute si odata introduse se scot foarte greu pentru ca creeaza dependenta.
        Eu traiesc cu aceasta teama de a ajunge la tratamentele astea si ma rog la bunul Dumnezeu sa nu se intample aacest lucru.
        Si eu am doi baieti, la fel ca si tine, si nu-mi doresc decat sa-i stiu sanatosi si feriti de bolile societatii acesteia “moderne”.
        Apreciez foarte mult ca vrei sa impartasesti si celorlalte mamici experienta ta si cunostintele in domeniul alimentatiei sanatoase si iti doresc mult succes in continuare si multa sanatate tie si familiei tale foarte frumoase.

        • olivia says:

          Am facut un mic research prin carti si am gasit lucruri interesante, care s-ar putea sa te ajute, Roxana!
          E vorba despre radacina marii valeriene salbatice (valeriana sylvestris major) care este unul din cele mai sigure remedii recomandate pentru vindecare epilepsiei.
          “Pentru a avea acest efect – spune Toni Ceron, unul dintre cei mai sirguinciosi si profunzi fitoterapeuti pe care i-am citit – radacina trebuie culeasa in luna martie inainte sa-i dea tulpinile. Se usuca la umbra, se macina pudra. Bolnavului i se administreaza intii purgartive, dupa care i se da timp de trei zile consecutiv, pe stomacul gol, de la jumatate de gros (1 gros=3,824 de grame) pina la un gros si jumatate, in functie de virsta, cu o lingura de vin sau lapte. Se repeta procedura cu purgativele (adica dministrare de ceaiuri purgative, gen crusin sau siminichie) si i se mai administreaza inca trei reprize de pudra. M Chomel a vindecat in acest fel mai multi bolnavi de diferite virste si sexe. Unul dintre acestia, in virsta de 12 ani, care in ulimii 3-4 ani avusese crize convulsive de cite doua-trei ori pe luna, de pe urma carora ramasese cu un tremur continuu, s-a vindecat fara a mai avea vreodata reveniri”.
          La administrarea ei, trebuie sa tii cont de niste precautii speciale: da iritatii gastrice, cefalee, daca e folosita o perioada lungă de timp/ in exces. in dozele prescrise nu are efecte secundare.
          Numai bine,
          O

          • roxana bordei says:

            Multumesc. O zi frumoasa!

          • roxana bordei says:

            stii ca de curand am aflat ca si uleiul esential de busuioc este bun pentru epilepsie si pentru stimularea sistemului nervos, atat in uz intern cat si in uz extern. Eu il luasem ca antiseptic respiratoriu, dar citind despre el am aflat ca ajuta si sistemul nervos. La copiii mei chiar mi s-a parut la scurt timp dupa administrare ca erau mult mai energici si dornici de a incerca lucruri noi. Natura chiar are multe resurse care ne ajuta.

        • Daniela Nane says:

          Roxana draga,
          nu stiu ce forma de epilepsie face copilul tau, insa eu stiu de un caz de mica epilepsie (parca asa se numeste cand RMN-ul e bun, dar copilul face totusi crize) tratat si vindecat exclusiv prin homeopatie de dr. Carmen Sturza, 021-2124655. Copilul nu a mai facut crize de vreo 3-4 ani cred, o s-o intreb pe mamica de cand. Spunea ca specialistii americani spun ca daca nu mai face crize timp de doi ani, atunci n-o sa mai faca niciodata, iar copilasul e bine acum, e normal, inteligent, etc, dar nu i-a dat nici un fel de medicament antiepileptic.

          • roxana bordei says:

            Copilul meu nu are acest diagnostic. A facut o singura criza de convulsii febrile cu durata lunga si din aceasta cauza este predispus la crize de epilepsie. Acest lucru s-a intamplat acum aproape un an. De atunci nu a mai facut ncio manifestare, dar exista un risc mult mai mare de a face epilepsie decat la copiii care nu au mai facut convulsii niciodata. Am mai fost si eu la un medic homeopat cu ambii copii, dar am dat o gramada de bani si nu am fost multumita de rezultate.
            Nici eu nu i-am dat nicun medicament antiepileptic pana acum pentru ca nici medicul neurolog nu a crezut de cuviinta, desi medicul pediatru ma sfatuiese sa-i dau “preventiv”.

          • Daniela Nane says:

            Slava Domnului ca nu are! Si foarte bine ca nu-i dai antiepileptice “preventiv”… Inteleg frustarea cu homeopatia. Asa e, daca nu dai de un medic bun, tratamentul e apa de ploaie, dar daca iti da remediile necesare, nu e nimic mai bun si mai usor decat asta. Eu si fiul meu ne tratam exclusiv homeopat de vreo sase ani si copilul a devenit din ce in ce mai rezistent la boli. In ultimii trei ani s-a imbolnavit doar de doua ori. Iarna trecuta toti colegii lui au facut o viroza puternica, cu febra mare, au lipsit cate doua saptamani si s-au intors la scoala cu o tuse urata. Baiatul meu, cu acelasi virus, a facut febra 36 de ore, l-am tratat doar cu remedii homeopate si cu Antigrip, Calmotusin si Imunostimulator de la Dacia Plant si in trei zile s-a dus la scoala, fara sechele. Daca o sa mai vrei sa incerci cu homeopatia, ai deja mai sus numarul de tel al unui medic bun. Sanatate multa!

        • Unda says:

          Draga Roxana
          Imi pare rau ca nu am intrat mai curand pe blog , dar niciodata nu e prea tarziu
          Incearca pentru puiul tau terapia Bowen
          Eu am terminat de curand cursul de master in cadrul caruia se preda si protocolul pentru epilepsie. este important sa gasesti un terapeut cu aceasta certificare
          Intra pe http://www.bowtech.ro la terapeuti
          Daca ai nelamuriri te pot ajuta cu raspuns la intrebari oricand

  59. Mut Fushte says:

    Cu foarte, foarte, foarte putina, o farama numai, imaginatie i se poate schimba numele pentru ca nu are nimic a face cu un cheesecake …

    Daca retete se pot imagina, de ce sa nu lucram putin si la nume pt a deveni unice ?

  60. Gia says:

    Propune tu ceva 🙂

  61. Dana says:

    Draga Olivia, am gasit blog-ul tau acum cateva zile si vreau sa iti zic ca desi nu prea am mult timp liber ( sunt studenta si sunt in sesiune) incerc sa citesc toate minunatiile scrise pe acest blog.
    Iti multumesc si eu ptr timpul pe care il dedici explicand lucruri ft interesante, ptr mine acest blog este o adevarata minune. De ceva timp incerc si eu sa trec la vegetarienism ca mai apoi putin cate putin sa trec la regimul vegan.
    Intrebarea mea e in legatura insa cu altceva si mi-as dori tare mult un raspuns din partea ta sau a celorlalte cititoare care au ceva asemanator in familie.
    Mama mea a faost diagnosticata in vara cu cancer la colon, a fost operata de cancer si de ocluzie intestinala, o operatie si o recuperare extrem de grea, in care am trecut cu totii prin momente ft grele. Acum face chimio, si incerc din rasputeri sa o conving sa renunte la carnea de pui si peste (carne rosie numai mananca de cand a fost operata). Este ft greu avand in vedere ca in spital toti bolnavii de cancer mananca carne in fiecare zi iar doctorii si asistentele nu le zic nimic. Fiind un cancer de colon nu tolereaza anumite fructe crude cum ar fi de ex merele si prunele. Ca sa nu ma mai lungesc prea mult intrebarea mea este cam ce fucte si legume ar putea manca (astept un regim de la Institul oncologic dar nu stiu cate luni poate intarzia), sau ce suplimente de vitamine ar trebui sa ia daca renunta la carne. Ea are pe langa cancer si probleme cu diabetul, colesterolul, hipertensiunea ba chiar a a avut si un accident vascular. Dupa cum vedeti destule boli ptr o femeie la 60 de ani, dar problema este ca a mancat toata viata carne de porc :(.
    Imi poti recomanda si o carte/articol care sa vorbeasca despre alimentatia la bolnavii cu cancer de colon?

    Multumesc anticipat si imi cer scuze ptr postarea asta atat de lunga, dar sunt putin disperata!

    • olivia says:

      Draga Dana,
      Cancerul de colon, diabetul, colesterolul si hipertensiunea demascheaza un regim alimentar cu multe grasimi animale, prajeli, fainoase/amidonoase coapte si prajite, dulciuri, plus sedentarism. Banuiesc ca avind colesterolul marit si hipertensiune, mama ta este si supra-ponderala, cu toate problemele care decurg de aici.
      Rudolf Breuss, Robert Morse, Colin Campbell, Ernest Gunter sunt naturopati celebri, ale caror carti au fost traduse si editate si la noi, care explica foarte bine care e regimul alimentar bun pentru cancer, bun pentru orice afectiune si bun pentru orice om sanatos. Adica unul fara produse animale de nici un fel (fara carne, oua, lapte, brinza, unt), fara fainoase (piine, paste, cornuri, produse de patiserie), fara zahar, fara alimente procesate de nici un fel. Iti recomand cartile lor.
      Cit despre fructe, sunt alimente esentiale in recuperarea si mentinerea sanatatii, daca sunt mincate corect. Adica doar pe stomacul gol, neamestecate cu nimic altceva (in cazul celor grav bolnavi, categorie in care intra, din pacate, si mama ta), mestecate de 50 de ori fiecare imbucatura, pina se transforma intr-o pasta fluida. Enzimele din gura vor predigea prina urmare fructele (repet, daca sunt bine mestecate), iar stomacul nu va avea probleme sa digere restul. Altfel, fructele vor fermenta, iar organismul se va intoxica cu produsii de fermentatie, extrem de nocivi. De altfel, acelasi ritual trebuie respectat mereu, indiferent de ceea ce maninca. De mare importanta este si starea de spirit, la vremea mesei. E nevoie de calm, rabdare, relaxare pentru ca mincarea sa poata fi mestecata corect, digerata si asimilata.
      Cu drag,
      O

  62. Georgiana says:

    Am facut cheesecake, am facut cheesecake :)) Ma bucur foarte tare ca mi-a si iesit si ne-a si placut(noi preferam deserturile cu ciocolata, dar de cand in familie stilul de viata s-a cam schimbat, incercam sa descoperim gusturi si arome noi) Sotul meu a fost chiar incantat, iar baietelul a spus ca blatul are gust de coliva (probabil pentru ca am pus ulei de susan in locul celui de cocos pentru ca nu am gasit), dar ca o sa faca pe Mos Craciun (adica o sa imi faca o surpriza) si o sa manance :))
    Multumesc Olivia!

  63. tess says:

    Cu ce am gresit, oare, ca nu mi.a iesit consistenta cum tb la crema de zahar ars? In momentul in care am turnat solutia de agar.agar fierbinte peste laptele rece, nu s.a omogenizat toata compozitia, s-au facut “pestisori” tari intr-o compozitie semi-gelatinoasa. La gust a fost ok, dar impresia artistica a lasat de dorit.
    A, si abia astept sa fac cheesecake.ul, imi place mult ideea! Plus ca o sa corup cateva familii cu el…
    Va pup! La multi ani!!!

    • olivia says:

      Cred ca gelatina de agar-agar treebuie turnata incet si putin cite putin, vreme in care se amesteca bine in lapte ca sa se omogineze bine. Iar laptele nu trebuie sa fie rece, de la frigider.
      Tin pumnii pentru cheesecake! 🙂

      • tess says:

        Fuse si se duse, vorba ceea!
        Am facut, am mancat, ne.a placut cheesecake.ul. Foarte originale punerile tale in scena, draga mea!
        Multumesc!

  64. Alexandra says:

    Te felicit pentru blog si chiar de abia astept sa-l studiez pe indelete:) eu am descoperit conceptul “Hrana vie” acum vreo 12 ani, din cartea cu acelasi nume al lui Ernst Guenter. I-am dat atunci cartea bunicului meu ce se simtea rau si batranetea lui a fost mai frumoasa si mai linistita…cred ca si spiritual conteaza mult, nu doar fizic. Eu nu am adoptat acest stil de viata dar incerc sa fac cat mai multe preparate crude si sa mananc cat mai sanatos. Mult succes si la cat mai multe articole interesante.

  65. Flori says:

    Draga Olivia, Dragelor,

    Va doresc un AN NOU plin de sanatate, noroc si numai bucurii! ……cu alte cuvinte sa aveti un an de poveste !

    va pup,

    Flori

  66. Anca says:

    http://www.veglov.com/2012/01/venus-williams-switch-to-raw-vegan.html

    Asta daca mai er nevoie de motivatie si argumente 🙂

  67. Anita says:

    Buna Olivia,

    Ce parere ai despre produsele de la acest magazin on line?

    Anita

  68. Nicole says:

    Draga Olivia,
    ma poti sfatui in privinta unei afte bucale?
    Ma gandeam sa merg la mieraria din Matache sa iau tinctura de propolis, crezi ca este OK?
    multumesc!

  69. Monica says:

    Buna sear,

    Eu am citit intr-o revista de niste carnaciori cu nuca facuti de tine Olivia si as vrea tare mult reteta sau o inspiratie de site-uri cu retete vegane
    Multumesc,

  70. CORINA says:

    puteti sa-mi spuneti si mie cam ce diametru are cratita in care faceti cheesecak-ul
    multumesc
    pupici

    • tess says:

      Iti tb un inel culinar reglabil, zic eu. Eu am luat unul din kitchen shop, il invelesc in hartie de copt ca sa nu oxideze compozitia si il reglez pe cea mai mica deschidere, sa iasa mai inaltut.

  71. Elena says:

    Olivia, fetelor, vreau sa incerc si eu tortul dar nu am ulei de cocos, oare merge si cu ulei de palmier..?

  72. Cristina says:

    Am testat-o !… si desi, cand am inceput sa amestec migdalele macinate cu mierea si uleiul, am avut dubii ca va iesi ceva asemanator cu ce ai prezentat tu, a iesit !! 🙂
    nu am gasit ulei de cocos si am folosit ulei de masline extravirgin, in rest respectand indicatiile retetei , au iesit aproximativ 8 portii…un desert usor, gustos, aromat, racoritor !

  73. Cristina says:

    excelente idei si informatii…
    multumesc !! >:D<

  74. Cristina D says:

    de cum am vazut reteta ta mi-am zis ca musai trebuie sa o incerc si eu; mi-am achizitionat zilele trecute toate ingredientele ( mai putin migdalele ca le aveam in casa, le cumpar de ceva timp la kg 🙂 si pudra aceea agar-agar-am incercat sa o iau de la Plafar dar nu am gasit-o iar de pe net imi venea comanda in 2-3 zile si eu nu mai aveam rabdare sa astept 😀 )…asa ca ieri am dus reteta pana la capat si a iesit o dementa, nu-mi venea sa cred…mama era cu mine in bucatarie si se uita sceptic la mine ce fac :D…cand a fost gata crema de caju am pus-o pe ea sa guste si la intrebarea “ce gust are” mi-a zis “de branza” 😀 …am ramas amandoua placut surprinse..si ce-am mancat, yammy, yammy 🙂 si chiar daca nu am pus agar-agar am lasat-o mai mult in frigider si a fost ok 🙂
    eu nu sunt inca vegana desi cochetez cu ideea, mai ales acum cand sunt insarcinata si trebuie sa fiu foarte atenta la tot ce mananc. as putea sa te intreb, tu in timpul sarcinii ce consumai, din ce iti luai toate substantele vitale, mai ales proteine, calciu etc.
    imi place mult blogul tau si modul tau de a pune mancarea in poveste. felicitari pentru tot ce faci!

  75. Mari says:

    Olivia, te rog sa-mi spui, ce se vede maroniu la baza tortului? Migdalele nu le-ai decojit?
    Multumesc.

  76. Silviana says:

    Geniala reteta! Olivia, ai vreo idee cum as putea obtine o spuma de ou, fara ou? :)) Eu sunt innebunita dupa bezele sau prajituri cu spuma de ou, insa as vrea sa ajung la acelasi rezultat, fara sa folosesc oua:) Merci

  77. […] jos voi asterne reteta asa cum o gasiti pe blogul Oliviei, ca pe o fila de […]

  78. veroni says:

    Buna ,
    Draga mea Olivia,

    Am incercat aproape toate retetele tale ,poti sa-mi dai si mie un meniu de paste?Sunt catolica.
    Multumesc,
    Cu drag,
    V

  79. Raluca says:

    Blatul e la rece, pe balcon (Doamne Doamne ne spala din pacate!Sau plange dupa miei!).I-am adaugat mere deshidratate si inmuiate,scotisoara,pudra roscove si curmale. Nucile, la frigi,stafidele, la inmuiat,ma apuc amu di crema!
    Mai incolusa, poate pun de-un dezmat si-o pun si de-un cozonac!
    PAste Fericit Scufitei, Lupului Raw,lupisorilor si …la tati neamurile din padure!

  80. Ade says:

    reteta mea de pasca 🙂
    Un Paste minunat alaturi de familie

  81. Sara. says:

    Arata genial, tortu`.Vreau sa iti urmez sfaturile si sa imi schimb stilul d viata..(doamne ajuta-ma).Toate Felicitarile,pt site.ul minunat si pt familia ce o ai!!! Sper sa iti faci timp ,si sa ne dai cat mai multe retete :d (Unde se gaseste agar-agar si ulei de cocos???) Numai bine!

    • olivia says:

      IN Bucuresti, la Naturalia. Dar pentru toata lumea, pe net, in magazinele virtuale de profil.
      Pupici de licurici!

  82. Ina says:

    Inca o data BRAVO, Olivia! Esti minunata, esti fenomenala! Al doilea desert raw pe care il incerc (a intrecut la gust crema de zahar ars).Extraordinar de bun, blatul o nebunie, iar crema de branza a creat asa un echilibru…ce mai ..SUPER BUNA!Te pup si te imbratisez cu tot dragul!

  83. Cristina Bolea says:

    E a treia oara cand fac cheese cake-ul si sunt incantata. De fiecare data l-am infulecat pe nerasuflate 🙂 multumim mult pentru reteta!

    Imi puteti spune va rog unde mai exact pe blog este reteta de crema de zahar ars :D?

    Multumesc,
    Cristina

  84. Alexandra says:

    Buna ziua.Sunt o mamica care are tot probleme cu bebe (2si6 luni).In septembrie mi-a facut otita la ambele urechi.I-a trecut, vreo luna l-am dus la gradinita dupa care de vreo 3 saptamani stam acasa cu tusa, nas infundat.De vreo 5 zile incoace are febra si am fost la consult la ORL-ist si ce diagnostic mi-a dat?OTITA.Acuma vreau sa va intreb pe mamicile care au avut aceasi problema ca si mine daca le-au facut vaccin si care ar fi cel mai indicat?As dori sa stiu parerea despre Bronho-vaxom.Este indicat si pe timpul iernii?
    Va multumesc

    • Alina says:

      Alexandra,
      Despre vaccinuri si cat rau pot face ele poti citi in aceasta carte: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/resurse/Vaccinurile-preventie-sau-boala.pdf. O alta carte este “Vaccinarea – eroarea medicala a secolului” de Dr. Louis de Brouwer.

      Foloseste metode naturale pentru a creste imunitatea copilului tau – cat mai multa hrana vie, sucuri naturale, pregatite in casa, catina cu miere, propolis etc. Nu vrei rezolva nimic cu un vaccin, ci din contra. Citeste articolele Cristelei Georgescu depre vaccinare, precum si articolul despre imunitate aici: http://www.cristelageorgescu.ro/imunitate-in-realitate-pe-practicate/11/2012/.

      Pentru otita, Olivia recomanda propolis si sucuri naturale: “Draga mea, eu sa fiu in locul tau i-as pune o bucatita mica de vata imbibata in propolis si bine scursa; sa nu se prelinga in timpan tinctura) in urechea dureroasa, vreme de 10 zile. eu asa am rezolvat problema cind a facut David otita. si cu un regim bazat pe sucuri si nectare de fructe si frunze verzi, fara lactate deloc (intretin mucusul care, scurs in ureche in timpul somnului, da otita si dureri de urechi)”.
      Multa sanatate!

  85. Florina says:

    Am si eu o intrebare care nu imi da pace. Am toate ingredientele gata pregatite, insa nu stiu in ce sa il fac. Cam care ar trebui sa fie dimensiunea formei de tort? Eu am o forma cu diametrul de 28 cm si cred ca este mare. Sper din suflet sa iasa pentru ca este pentru o ocazie speciala! Multumim pentru tot efortul depus ! Dumnezeu sa te rasplateasca!

  86. Mihaela B. says:

    Buna,Olivia!De ceva timp urmaresc blogul tau,ma inspira…dar cel mai trist este ca multe din ingredientele dulciurilor,de e exemplu,sunt scumpe…prea scumpe,cred eu..pentru un salar mediu…si ma gandesc,oare daca avem momente in viata in care suntem mai saraci financiar,nu putem manca sanatos?!

  87. Mihaela B. says:

    O intrebare retorica,bineinteles!Sa ai sarbatori fericite si numai impliniri!

  88. anamaria says:

    Se poate manca sanatos, chiar si cu un bani putini. Citeste cartile Elenei Nita Ibrian.
    Sarbatori frumoase tuturor!

  89. anielle says:

    Am facut cheesecake. Delicioasa! Multumesc mult, Olivia pentru retete dar in primul rand pentru sfaturile care ne sunt de foarte mare ajutor ! 🙂

  90. Ursei Georgiana says:

    Buna olivia,

    te rog spune-mi si mie cum mai poate fi tratata o pneumonie exceptand antibioticele si ce poate lua aceasta persoana draga a mea pentru a-si imbunatati sistemul imunitar?

    multumesc mult
    te pup dulce

  91. Cristina says:

    Buna Olivia,

    In cazul in care am agar-agar alge si nu praf, ce cantitate ar trebui sa folosesc?

  92. Ioana Rosca-Brebenaru says:

    Felicitari, Olivia!
    Esti un exemplu de urmat!
    De cateva zile am pus si eu mana pe o carte (‘Hrana Vie’, scrisa de Ernst Gunter) si in fiecare seara citesc cel putin 50 de pagini…e o carte pe care nu prea pot sa o las din mana, dar am si alte treburi asa ca sunt nevoita.
    Ideea este ca am inceput sa fac curatenie in frigider, sa renunt la carne (am inceput de ceva timp, insa parintii inca nu inteleg de ce), sa cumpar fructe si legume proaspete de la tarani, sa caut retete raw-vegan si sa promovez stilul acesta de mancare.
    Sunt pasi mici si siguri sper o astfel de dieta.
    Imi place ce citesc la tine pe blog si ma motiveaza sa merg mai departe!
    Multumesc Olivia si multumesc Andi ca ai convins-o sa scrie!
    O zi frumoasa!

  93. elena craciunescu says:

    Buna seara, Olivia! Vreau doar sa intreb daca pentru un copil in varsta de 2 ani si 2 saptamani (este vorba despre baietelul meu), aceasta reteta ar fi indicata. Imi plac ingredientele si as incerca si eu sa o fac. In general, retetele acestea ar putea fi incercate si de copii atat de mici? exista restrictii la anumite ingrediente? multumesc frumos pentru un eventual raspuns.

  94. […] de sarbatoare azi am decis sa fac o prajiturica dupa o reteta imprumutata si adaptata de pe blogul Oliviei Steer si anume “cheesecake”ul cu mac si […]

  95. De cand ma stiu, nu-mi plac migdalele. Nu le suport gustul. Cu ce as putea sa le inlocuiesc? Le gasesc in multe retete si ma blocheaza rau. Ajung sa renunt la retete din cauza asta.

  96. Lylyana says:

    Buna Olivia,

    Ne poti da un sfat bland (naturist) privind o tuse seaca (extrem de suparatoare) diagnosticata cu “bronsita astmatiforma”? Suntem intr-o mare cumpana intrucat nu am fost deloc-deloc prieteni cu medicamentele pana acum la aproape 4 ani,dar de data asta pare sa fie ceva mai complicata tusea.

    Pe de alta parte, am primit antibiotic si pt otita si din nou suntem in cumpana fiindca pana acum am tratat astfel de situatii cu propolis; or, acum pe acest fond alergic ni s-a spus sa nu folosim nici miere, nici propolis,nici alt produs apicol.

    Spune-ne, te rog, daca ai un sfat pt noi (tu sau oricine s-a confruntat cu pb similare.
    Multumiri multe!!

    • olivia says:

      În principiu, înțeleg din cărțile de naturopatie, că tusea seaca trebuie să devină productivă (adică să aducă la suprafață mucozitățile din aparatul respirator), iar dacă eliminarea întîrzie, ea poate fi ajutată. Cele mai iubite remedii de către bunicile noastre erau cataplasmele cu frunze de varză, încălzite pe un capac fierbinte și zdrobite, apoi, cu sucitorul. Aplicate cel puțin o dată, seara, pe pipet și spate (care se badijonează cu pînză de bumbac, prinsă cu ace de sigurantă), dar si gît, fac minuni! Metoda e recomandată și de către Michale Tombbak, mare iubitor de remedii vechi, tradiționale. El spune că desprinderile de mucus vor începe abia în a treia zi de tratament.
      De mare folos e și ceapa rasă pe răzătoare de sticlă, în combinație cu miere neproceastă de albine. La fel, desprinderile devin abundente în a treia zi de tratament. Excelente sînt și remediile clasice cu ridiche neagră și miere, mujdeiul de usturoi cu zeamă de lămîie și miere, hrean și sfeclă rase cu miere și sfeclă, propolis spray-at în gît sau amestecat cu miere. Și așa mai departe și așa mai departe.
      Metode astea sînt încercate de mine. Cu rezultate spectaculoase!
      Dar, nu uita, eu nu sînt medic. Nu dau sfaturi. Ia cu titlu de inventar tot ce-ti spun.
      Însănătoșire grabnică!
      Țin pumnii, orice metodă ai alege! 🙂

  97. Lylyana says:

    Olivia,

    Am primit mai tarziu mesajul tau (adica trecuse tusea). Insa tot de la tine am aflat prima oara de varza aplicata pe piept si spate, iar ulterior am citit in nenumarate carti naturiste despre efectele ei miraculoase.

    Vreau sa-ti spun doar atat: copilul nostru tusea azi ingrozitor (de fapt mai bine zis nu tusea decat tusea ca era atat de seaca si de inecatoare chestia aia…), iar a doua zi (dupa aplicarea frunzelor de varza) nu-l mai recunosteam..mai tusea o data la cateva ore. A treia zi tusea s-a transformat, intr-adevar, intr-una productiva destul de rara. Ideea e ca desi stiam, credeam si simteam ca remediile naturiste trebuie sa isi faca treaba, abordarea medicului (diagnosticare facuta cu o certitudine de neclintit aproape), m-a zguduit si pe mine care pana acum n-am avut astfel de dubii si temeri.
    Otita am rezolvat-o cu ulei si usturoi si toata treaba asta am sustinut-o cu hrana preponderent lichida (sucuri de morcov cu varza, ceaiuri, zeama de la supa de legume etc.)
    Iti multumesc enorm pentru raspuns, dar si pentru sfaturile date in general pe blog.

    • olivia says:

      Ma bucura tot ce-mi spui si sper – cu tot sufletul – ca povestea ta să le fie de ajutor si cititoarelor blogului.
      Te imbratisez!
      O

  98. Adina says:

    Buna ziua mamici drage,stie careva remedii naturiste pentru otita,fetita mea de 3 ani a facut otita si ne-au prescris antibiotice, dar nu vreau sa-i dau, noi papam miericica cu propolis in fiecare zi.Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Multumesc

  99. Adina says:

    Acum am citit, Lylyana uleiul cu usturoi picurat in ureche?ce fel de ulei ai folosit? si de cate ori pe zi?Multumesc

    • Corina says:

      Buna Adina,

      Si eu am fost diagnosticata cu otita + sinuzita si nu am luat niciun medicament prescris de catre medic, mai ales pt. ca eram si insarcinata. Am tratat cu succes otita in acelasi fel descris de Lylyana. Am folosit ulei de susan .

  100. Lylyana says:

    Adina,

    Eu am folosit ulei de masline incalzit pe foc in care am pus 1-2 catei de usturoi zdrobiti, apoi am strecurat uleiul printr-un tifon si am picurat cu pipeta/seringa cate 1 picatura in fiecare ureche atat dimineata, cat si seara.
    Am mai pus pe urechiusa un saculet de panza umplut cu sare si incalzit in cuptor, cat si foi de varza zdrobite si incalzite in cuptor, alternativ; nu am insistat cu asta ca la noi nu prea au fost dureri.
    Pentru copiii mai mari exista si alte procedee descrise foarte frumos in carti ale unor medici deschisi tratamentelor naturiste 🙂

    • Adina says:

      Lylyana,

      Multumesc mult pentru raspuns,nici la noi nu mai sunt dureri,de fapt au fost doar intr-o singura noapte, intre timp i-am pus ulei cu usturoi pisat si l-am lasat la macerat o zi dupa care i-am picurat,incalzit putin, in urechi cu o pipeta,1-2 picaturi dimineata si seara,si am de gand sa continui minim o saptamana,si vata cu propolis in urechea care a durut-o. Imi poti scrie te rog titlurile cartilor cu remedii naturiste pt copii?Multumesc inca o data 🙂

  101. Lylyana says:

    Spre ex, cartea dr. Doru Laza (“Manual edenic de medicina naturista”). Nu este destinata copiilor, este universala.
    Am zis ca pot fi folosite si alte remedii pt copiii mai mari pentru motivul ca cei mici stau mai greu la diferite procedee din astea 🙂

  102. roxana says:

    Sa-mi fie cu iertare, dar nu stiu ce e agar agar ! are vreun substitut ? In afara de asta, cel mai mult m-a captat povestea alchimiei cheesecake=ului incat m-am hotarat sa`l incerc si eu de urgenta. Numai ca intru in impas la ingrediente noi noute si rar existente pe piata.

  103. Laura Lupoae says:

    Asa ceva….mai rar 🙂
    A iesit o minunatie iar al nostru copil, pur si simplu, greu se opreste.
    Am facut si folosind lapte vegetal si capsuni.
    Este delicioasa si in combinatia asta.
    Cu recunostinta,
    Laura

  104. Eliza says:

    Am incercat reteta,am inlocuit macul cu seminte de rodie si a iesit deliciosa!!!
    Aromata, pufoasa, usoara..exact pe gustul meu.

    Iti doresc un Craciun fericit tie si celor dragi tie !

    Multumesc,

    eliza

  105. Îmi aduc aminte ca acum câțiva ani un prieten bun de familie fusese într-o vacanța prin Spania și mancase prin niște restaurante mai dubioase diverse preparate din peste. Din nefericire s-a ales cu TENIE (citiți aici mai multe despre parazitul numit tenie). Tratamentul a fost destul de lung și anevoios. Ma îndoiesc ca ar fi putut fi făcut cu FitoBalt, însă din nou, este doar o parere personala. Discutati problema cu medicul cel mai bine! Atunci cand am citit prima oara descrierea nu am fost in stare sa gasesc lista de ingrediente. La o privire mult mai atenta am descoperit-o, dar este scrisa foarte mic si nu i se acorda nicio importanta.

    Ceaiul este unul din plante, unele comune (asa cum sunt pelinul, musetelul, stejarul, galbenelele), altele mai putin comune(si in mod bizar, prezentate cu denumirea lor stiintifica, lucru care le face sa ramana la fel de putin cunoscute).

    Nu prea inteleg cum producatorii FitoBalt se pot lauda ca gustul este delicios pentru ca, daca au folosit o aroma, s-a dus toata idea de natural. Să fie oare combinatia de ingrediente responsabila pentru gustul pe care îl promit ei? http://recinziireale.com/ceaiul-antiparazitar-fitobalt-romania-compozitia-si-parerile-pacientilor-care-l-au-administrat.html

Raspunde

ultimele posturi